Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Morca, nem kaptam privit, próbáld mégegyszer!
Úgy általában: minél kevesebb kence, és minél egyszerűbb. Ne dőljetek be a reklámoknak, 5-6 hónapos korig a gyógyszertári a legjobb. A Kamilla sem mindíg jó, hiszen nem csak gyulladástól lehet csipásodás.
A széklet mennyisége és színe és gyakorisága nagyon egyéni. Csak anyatejes táplálás mellett van baba akinek egy hétig sincs, és van akinek többször is. Mindkettő normális. Ha bármilyen kiegészítés kap a pici, már teljesen megváltozhat a színe, szaga, állaga. Egyébként a 60-90 gr teljesen jó mennyiség egyhetes korban.
Lilla! drukk!
bábaildi

Én is gratulálok az új babuciknak és anyukáiknak!

Snápi!
Ne aggódj, az evés mennyiségével, annyit eszik, amennyi elég neki. Addig amíg gyarapszik, elég neki a tejed.
A szem: nálunk u.ez volt, kérlek fogadd meg a tanácsomat, és amint töltöttétek a 6 hetet, vidd be a Heim Pál szemészetére, és kérjél egy könnycsatorna átmosást. A biztonság kedvéért kérj a háziorvostól beutalót. Inkább hanyagold az antibiotikumos szemcseppeket, mosogasd a forralt - visszahűtött vizes steril vattával, mindig csak egy irányból (bentről kifelé), és a vatta egy-egy oldalát csak egyszer-egyszer használd, szóval ne törölgesd, hanem egyszer mosd át.
Én mindkét gyermekkel végigcsináltam, maga a művelet nem tart 10 mp-nél tovább, és egyáltalán nem fáj nekik, viszont elég brutálisan néz ki, ahogy csinálják. Erre készülj fel idegileg :wink:

Remélem segítettem: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok Lányok!

Évi!
Mi volt az orvosnál :?: :?: :?: Remélem minden rendben!!!

Bábaildi!
Köszi, most már tényleg a finisben vagyunk!

Ági!
Írtam az iwiw-re is neked, nem tudom melyiket olvasod el előbb. Nagyon tündéri baba a kis mosolygós Norina :P :P :P
A fürdetéssel kapcsolatban nekem azt mondta a védőnő, hogy csak gyógyszertári dolgokkal fürdessük majd a babát, mert szerinte a márkás, nem gyógyszertári fürdetőket úgy csinálják, hogy szárítsa a babák bőrét és akkor meg kell venni a testápolót is.

Móni!
Vonalzót sem sikerül feltenned? Csak hogy lássuk, hogy hol tartasz. Ha visszamész a 48. lapra, ott érthetően le van írva a vonalzó feltevése.

Lányok!
Már mindent megvettünk, csak azt nem tudom, hogy légzésfigyelő mellé is kell venni fordulásgátlót a babának. Vagy akkor nem baj, ha hason is alszik.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Sziasztok!

A vonalzók már sikerültek!!!!!! Köszi a segítséget!

:P :P :P :P :P

Ildi: Próbálkozom a privi küldéssel!

Üdv! Móni

Kép

Kép
morca

SZIASZTOK!!!

KÖSZÖNÖM A TANÁCSOKAT MINDENKITŐL!!!
NORINA SZEME ÓRÁRÓL-ÓRÁRA EGYRE SZEBB!!!SIMA FORRALT VÍZRE TÉRTÜNK VISSZA A KAMILLÁRÓL!!!A FÜRDETŐJÉT UGY CSINÁLTUK MEG HOGY A KRÉMBŐL TETTEM FOLYÉKONYSZAPPAN KINYOMÓBA ÉS FORRÓ VÍZZEL FELOLDOTTAM IGY A FÜRIKOR NEM CSÚSZKÁL APA KEZÉBE!!!NEM SOKAT RAKTAM BELE!!!ÉS KEZET IS AZZAL MOSUNK AZÓTA!!!A MÉRLEGELÉSRŐL MEG NE IS BESZÉLJÜNK!!!KÖLCSÖNÖZTÜNK EGYET HÉTFŐN ÉS MA PL:3SZOR 3 MÁS SÚLYT ÍRT KI!!!MÉRGES IS LETTEM!!!CSAK A SZOPIMENNYISÉG MIATT BÉRELTÜNK DE HA LETELIK AZ EGY HÓNAP AKKOR VISSZÜK IS VISSZA MERT EZ TÉNYLEG CSAK IDEGESÍTI AZ EMBERT PEDIG NEM MINDIG MÉREM A NORINÁT KAJAKOR!!!
VISZONT LENNE MÉGEGY KÉRDÉSEM!!!HA ESZIK ÉS BÜFIZIK ÉS EGY KICSIT JÁTSZOK VELE Ő MEG PILLÁZIK ÉS UTÁNA ELKEZD SÍRNI AKKOR MIT CSINÁLJAK MERT ÉN SAJNOS IDÁIG CICIZTETTEM A SÍRÁS MIATT ÉS AZT MONDTÁK HOGY TÚLETETTEM MERT NORINA SZOPIZOTT IS!!!UTÁNA MEG FESZENGETT SZEGÉNYKE!!!SZÓVAL MIT CSINÁLAJK HA EGY KICSIT JOBBAN MEGÉBRED???ÉNEKELNI SZOKTAM NEKI DE EGY IDŐ UTÁN MEGINT SÍRÁSBA KEZD!!!VISZONT APA KEZÉBE MINTHA ELVÁGTÁK VOLNA!!!MIT CSINÁLOK ROSSZUL???

LILLA!!!
MAGYON DRUKKOLOK NEKED HOGY MINDEN RENDBE LEGYEN!!!PIHIKÉZZÉL SOKAT MERT LASSAN ELJÖN AZ INDULÁS IDEJE ÉS SOK-SOK ERŐDNEK KELL LENNIE MAJD!!!NEKÜNK NINCSEN FORDULÁSGÁTLÓNK!!!ÉN EGY KICSIKE GYAPJÚPÁRNÁT SZOKTAM ODATENNI A HÁTA MÖGÉ MERT AZ NEM IZZASZTJA NORINÁT!!!

JÓ ÉJSZAKÁT!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Sziasztok!

Snápi: Nem csinálsz semmit rosszul, csak az apukák sokkal nyugodtabbak ilyen helyzetekben és a babócák ezt azonnal megérzik ezért könnyebben meg is nyugodnak. Pici még Norina és nehéz ám alkalmazkodni a kinti élethez. Lehet, hogy fáj a kis pocija azért sír, de nektek kell kitapasztalni, hogy mi segít rajta. Nekünk sokszor bevált a pocak masszírozása vagy a mellkasomra fektettem Matyikát és a hátát simogattam, az apja pedig rótta a kilométereket vele, miközben dúdolgatott neki a dörmögő hangjával. ( nála is mindíg hamarabb megnyugodott) Kb. 3-4 hónapos volt Matyi, mikor mintha elvágták volna ezeket a feszengős sírásokat! Úgyhogy kitartás!!!!!!

Üdv! Móni

Kép

Kép
morca

Sziasztok!

Snápi!
Gratulálok nektek Norina babához! Nagyon édes, és a neve is gyönyörű. A Horváth mellé meg kimondottan. Nem olyan tucat Horváth név. :lol: Na ezt jól megmondtam.
Ja, a kérdéseid? :lol: Aranyos vagy. Hát persze, h látszik, h első gyerekes anyuka vagy, de ez tök jó. :lol: Nekem is ezer+ezer kérdésem volt, meg lenne, de vagy nem merem feltenni, mert attól félek, h hülyének néznek, vagy ha felteszem őket, akkor totál ellentétes válaszokat kapok. Norina meg fog titeket tanítani mindenre, mire észrevennéd, már azon veszed észre magad, hogy te fogod itt a tanácsokat osztogatni a kedves szülőknek. :lol:
Szerintem meg tök rendben van az evése, de tényleg jobban jársz, ha elfelejted a mérleget. Mi sem mérjük magunkat minden evés előtt és után. :lol: :lol: Csak azért mondom, mert én is állandóan méregettem, és paráztam is miatta.

Lilla!
Köszi a kérdésed. Igen voltunk dokinál. Egyelőre tökéletes Zsófi EEG görbéje, de jöv. héten vissza kell mennünk. Azt a házi feladatot kaptuk, h fel kell vennünk videóra egy ilyen rohamot. Na ez viszont érdekes lesz, mert egy ilyen csak pár másodpercig tart. Úgyh. majd valakinek csőre töltött kamerával kell állni a pelenkázó mellett, miközben épp tisztába teszek. Tök jó lesz. Na de azért sem nagyon lehet ez epilepszia, mert mindig csak a pelenkázón csinálja. Az epilepszia nem válogat, mindegy hol jelentkezik. Ezért nem tudjuk, hogy mi a franc ez. :?

Egyébként mi a nyavalya az a fordulásgátló??? Mi az első perctől kezdve használunk légzésfigyelőt, mert Zsófi baba kis súllyal született, de mi ilyenről még csak nem is hallottunk. Ja, de ha belegondolok, nálunk a fordulásgátlót Rozi babának hívják. Ő egy 50 cm-es nagy, kék, pufi rongybaba, amit a Plusban vettem már nagyon rég. :lol: EGyébként mi Zsófit mindig hason altatjuk. Az orvosok tanácsa ellenére, merthogy ők a háton altatást javasolják. Na már most én pedig nem vagyok hajlandó háton altatni, mert úgy félrenyeli a büfit, és megfullad. Hason meg nem. Úgyh. leginkább így, vagy még az oldalára szoktam fordítani, és akkor támasztom ki Rozikával. Nagyon aranyosak úgy együtt.

Na megyek aludni.

Sziasztok, jó éjt mindenkinek:
Évi

Kép
evisan

Én is csak az első gyereknél ragaszkodtam a háton alvásnál. A második a leghatározottabban kiharcolta magának a hason alvást. :D (légzésfigyelőnk sem volt soha, igaz, túlhordott 3 kg körüli babák voltak). Úgy hallottam, az esetleges csípőficamot is egy-kettő helyrehozza a hason alvás :)
Vendég

Évi,

Az oldalt fektetést szerintem inkább hanyogold, az othopéd orvosok rosszul vannak tőle... Nekem mindkét gyerek hason aludt, de kellett is, mert mindkettőnek 'kifli'lába volt, befelé által a lábfejek. HAson altatva szivacsgyűrűt húztunk a bokájukra, így nem tudták befelé fordítani a lábfejüket.

Ági,

Gratulálok Norinához, gyönyörű baba!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Gyorsan hozok én is pár képet.
Kép
Kép Kép Kép

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Holnap megyek a dokihoz kontrollra. Majd utána jelentkezek.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Én mániákusan hason altatok!!!
Egy egészséges újszülött tudja forgatni a fejét a keméyn matracon!!!!!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

sziasztok!!!

én hason meg oldalt,ha fennt van norina baba akkor meg háton gögyörészkedik!!!a szeme szebb lett a szemcseppnek köszönhetően de a keze még szárad!!!hétfőn jön a védőnéni és majd szólok neki hogy kéne testápoló recept nekem!!!

Kép
Kép
snápi

Ági!
Fogadd meg a tanácsom, és hanyagold a szemcseppet! Persze, hogy szépen javul tőle a szeme, hiszen antibiotikum. Viszont ha tényleg könnycsatorna szűkület, akkor a baj okozóját nem szűnteti meg, csak elfedi, és gyakorlatilag feleslegesen terhelted a kis szervezetét antibiotikummal. Kérjél a dokitól beutalót is szemészetre!
Én az elsővel végigcsináltam ezt, még a háziorvosom is azt mondta, hogy biztos huzatot kapott a gyermek szeme, utána jött, a "tuti, hogy allergiás" duma, majd anyósom tanácsára elvittem a Heim Pálba, átmosták a könnycsatornáit, és közölték, hogy anyuka miért nem hozta a gyereket hamarabb, megspórolhattunk volna közel 3 hónapi (persze nem folyamatos, hanem szakaszosan, hol elmúlt, hol előjött) antibiotikumos kezelést, mert a bal oldali könnycsatornája teljesen el volt záródva.
Rékánál már okosabb voltam, és amint tapasztaltam a csipásodást, nem szemcseppet kértem, hanem beutalót, és már vittem is, ahol mondták, hogy mindenkinek így kéne, hiszen lehet, hogy kellemetlen, de nem fáj, semmi hátránya nem származik belőle, gyógyszermentes kezelés. Nála "csak" szűkület volt.

Evisan!
Csatlakozom Judithoz :lol: Én is mániákus hason-altató vagyok! Főleg ha használtok légzésfigyelőt!!!!
Az én gyermekeim imádnak hason aludni, főleg az elején, amikor még icuri-picurik voltak, felhúzták a pocak alá a kis lábaikat, és teljes magzatpózban durmoltak.
Persze most már Bencét nem én fektetem - fekszik magától 8) , Réka meg pörög-forog, de őt akkor is hason rakom le, aztán kel ahogy kel....

Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok Mamik, Kismamik!

Nagyon szépen köszönöm a gratulációkat, igazán nagyon jólesett :P Nagyon örűlök, hogy hazajöhettünk Kristóffal, már kicsit sok volt a korházból :cry: (2 hét).
De: Talán itt a legjobb alkaloml, hogy ezúton is köszönetet mondjak sok-sok remek, nagyon jó szakembernek, akikkel összehozott a sors a Dél Pesti Korházban. Hihetetlen, hogy mekkora kitartás és munkabírás van szinte az összes dolgozóban, és az egész napos (néha igen-igen lealacsonyító ) munkájuk után még mindig tudnak mosolyogni, illetve reményt adni a "betegeknek". Én kerek 1 hetet töltöttem a terhes patológián, de tényleg nem bántam meg, nagyon nagy biztonságban voltam, mert éreztem, hogy tényleg jó szakemberek vesznek körűl. Tudtam, ha baj van, számíthatok Rájuk. Szóval, csakis nagy köszönetet érdemel :P :P :P
Persze, az sem mellékes, hogy meglátogatott Bábaildi és nagyon megnyugtatott, sok kérdésemre válaszolt, körbevezetett a szülészeten és nagyon jókat beszélgettünk. Ildi, ezért hatalmas hála Neked és köszönök még1x mindent Neked :P
Az újszülött osztályon is írtó kedves szakemberek dologoznak, de itt is ugyanaz a helyzet, hogy mindenki, mindent csinál :cry: :cry: , ezért szerintem rengeteg időt elvesz a betegekkel való törődésből :cry: , ezért páran a hallottakból úgy vettem észre, hogy hanyagolva érzik magukat a friss Anyucik. Próbáltam megnyugtatni Őket, hogy ez nem így van, hisz mindenki kedves és türelmes volt, csak épp Ránk nem maradt már idejük, hisz (ágyat húznak, friss császárosokat fürdetnek és próbálnak lábraállítani, adminisztrálnak, kaját osztanak...........) és igen, ránk marad egy vérnyomásmérés, lázmérés és persze az elmaradhatatlan mosoly :P De az biztos, ha bármi problémánk lett volna, kézségesen segítettek volna Nekünk. Itt külön köszönet és hála, Klári néninek :P :P :P A katonás parancs osztogatás, a határozott fellépés és az elmaradhatatlan nyüstölés :P (pörögj mint egy grillcsirke, meg nem a lábadat műtötték azt tudod használni.......) Aki megismerte, nem csalódott Benne. Szóval, Klári néni még1x nagyon köszönöm, Nélküled nem ment volna ilyen gyorsan a regenerálódás :P Még meg is dícsértek, ez is Klári néninek köszönhető.
Rólunk nagyon röviden annyit, hogy Istenien érezzük magunkat, nagyon boldogok vagyunk, rengeteget eszik Kristóf hála van miből :P Ha lesz egy pici szusszanásnyi időm, rakok képet is.

Mindenkinek szép napot :P

Morca, üdv itt is :P
bluebox

Sziasztok!

Igen, én is inkább hason altatok. Akkor fordítom csak oldalra Zsófit, amikor még a büfi periódusban van, hogy kicsurogjon a szájából. De ahogy kiböfizte magát, máris teszem hasra.

Ja, Klári néni. :D :D Emlékszem rá. Tök szigorú, katonás, de nekem is nagyon bejött a stílusa, mert ugyanakkor nagyon kedves is. Nagyon bírtam.
A másik, aki számomra még egy nagyon kedves nővér volt, Ildikónak hívják. Lehet, hogy pont ő van itt köztünk??? Na, amikor műtét után betoltak a csaszi őrzőbe, én akkor le voltam sokkolva. Hosszú órákig. A műtétet dolgoztam fel agyban, nagyon izgultam a műtét alatt, és még utána is sokáig reszkettem, na meg azt is fel kellett dolgoznom, hogy Zsófi nem az ultrahang szerint beígért 3 kg körüli súllyal született, hanem csak 2200-al. Szóval az izgalom csak órák múlva csillapodott, és amíg meg nem szűnt, addig magas volt a vérnyomásom: egyszer 190-et mért Ildikó. És látta rajtam, hogy a reszketés sem akar csillapodni, és nagyon félek, odajött mellém, és valahogy megfogta a kezem. De úgy, olyan lágyan, hogy akkora nyugalom áradt át belőlem abból a kézfogásból. Annyira jól esett. Az egész testemet átjárta valami nagyon kellemes érzés, és máris szűnt ez a nagyon rossz félelem, vagy mi. Egy kicsit így megfogta a kezem, utána viszont mennie kellett a dolgára, de ez annyira jól esett, hogy sosem felejtem el. Utána kértem a férjem, mert ott állt mellettem, hogy ő is fogja meg a kezem, de ő nem tudta úgy. Az is jólesett, de össze sem lehet hasonlítani.
Lehet, hogy ő van itt köztünk Bábaildi néven???

Évi

Kép
evisan

Sziasztok!
Márti mégegyszer gratulálok neked, és üdv. újból itt.

Délelőtt bent voltam a dokinál a 6 hetes kontrollon. Minden teljesen rendben van, legközelebb július végén megyek hozzá megint, mielőtt elmegy szabira. Írt fel gyógyszert, nehogy meglepetés legyen. Nagyon aranyos volt, mikor jött (telefonom után kb. 1 perc múlva már ott is volt), és meglátta Biust megkérdezte, hogy visszarakjuk, vagy maradhat kint? :D Bár megjegyezte, hogy azt nem tanították meg, hogy hogyan kellene, úgyhogy ne is kérjem. Megnyugtattam, hogy jobb baba kint, mint a pocakban volt (állandóan mozgolódott minden vizsgálat alkalmával, nálunk az volt a csoda, ha nyugalomban volt).

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Márti!
Gratulálok Kristófhoz! Minden jót kívánok Nektek!

Ági!
írtam privit!

üdv
Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok!
Márti: remélem mondták a szobatársak, hogy szerettem volna elköszönni Tőled az utolsó napon, de olyan mélyen és pihentetően aludtál, hogy nem volt szívem felébreszteni. Most kívánok hát minden jót Neked és Kristófnak is.
Évi: valóban én voltam Veled a műtét után, emlékszem milyen nehezen nyugodtál meg, örülök, hogy tudtam segíteni. Remélem, Zsófival minden rendben lesz.
Morca, ha nem megy a privi, hívj nyugodtan. Egy-két oldallal előbb ott a telszámom. Ha nem sürgős, akkor a du. órákban.
Várom a vihart, pokolian fülledt az idő. Remélem lesz egy kis eső.
Lilla, hogy vagy?
bábaildi

sziasztok!

Ki vagyok purcanva ettől az időtől! Rágondolni is rossz, hogy mi lesz velem július végéig! Úgy várom a vihart, mint a messiást, mert ebből így nem lesz alvás.
Ma éjjel megint begörcsölt az epém, és rengeteget hánytam. Nem nagyon hiányzott, hogy őszinte legyek... de szerencsére azóta semmi bajom. Érdekes volt, amikor kezdtem lrezni, hogy rosszul vagyok, bevettem egy nospát (ezt az orvos írta fel direkt az ilyen esetekre), de ahelyett, hogy megnyugtatta volna a görcsölő gyomromat, és epémet, inkább felgyorsította a dolgokat, és így hamarabb túl estem rajta. Annyira nem bánom, legalább a kicsi nem kapott a gyógyszerből. Bár gyanítom a hasfalam megkeményedését sem tudta nagyra érdekelni, de sajna nem tudtam már ellene tenni. Pedig nagyon óvatosan eszem-iszom minden félét, nem tudom, hogy 3 hónap után hogy jött ki most megint, de remélem ez volt az utolsó, amíg bent van a pocaklakóm, legalább őt ne szadizzam ezzel, ha nem muszáj.

Jó éjszakát Mindenkinek!

Marcsi

Kép
marcsi0503

Sziasztok!

Jaaaj, most annyira elegem van mindenből. :( Egy kicsit úgy érzem besokalltam. Kivéve persze Zsófit, mert csak ő az egyetlen jó dolog az életemben. Már három napja szakad rólam a víz, annyira melegem van, félek, hogy ez a pici lány se hevüljön fel. Ugye ők még nem izzadnak??? Vagyis úgy nem izzadnak, hogy nem csorog róluk az izzadság úgy, mint rólunk???

Aztán itt van a kedves sok generációs családom is, kicsit elegem van abból, hogy mindenbe beleszólnak, a Zsófi dédnagyanyja, a nagymamája, és mindenki mást mond. Nekem önálló akaratom, ill. gondolatom nem is lehet.:x

És ne legyek irigy szerintetek??? Tegnap a férjem lement Balcsira, mert búcsúztatták az egyik kollégájukat. Fürödhetett a hűvös vízben, érezhette a Balcsi illatát, és este fényképezte a naplementét. Én meg itthon rohadtam meg a 30 fokos lakásban, max. a teraszon, ahol a hülye házfalat látom, és hallgathatom a nagyanyám hülye szövegelését. És akkor a fejemhez vágják, hogyha kiborulok, hogy persze, mert én irigy vagyok. Mert nekem örülnöm kéne, hogy a férjemnek jó. De én nem tudok örülni. Én is szeretnék végre kimozdulni itthonról persze Zsófival, vagy akkor ő se menjen sehová. Ő se érezze jól magát, ha én nem érezhetem. :oops: :x
Önző vagyok, mi??? :x :x

Ilyen pici babát szerintetek lehet már hozni, vinni??? Vagy még itthon kell ülni vele amíg ilyen pici??? És mikor lehet vele menni valahová? Nyaralni, vagy nagyokat sétálni babakocsival??? Egész nyáron itthon fogok ülni??? :shock: :shock: :cry:

Bocs a kiakadásért.

Jó éjt mindenkinek,
Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Kerekes Zsuzsi! Nagyon édesek a képek! A nyújtózós és a fürdőlepedős viszi n nálam a pálmát...(nekem is vissza kellene mennem a dokihoz de valahogy nem jutok el...)

Bluebox! Várjuk a képeket Kristófról!

Evisan! Nyugi, én is hasonlóan éreztem az első pár hónapban mint te. Arra is féltékeny voltam ha a férjem bevásárolni ment.... :) Aztán rájöttem, hogy én is elmehetek bevásárolni helyette... Később pedig megszoktam hogy náluk vannak munkahelyi bulik/rendezvények és egyedül kell lennem a picúrral. De az első pár hónap nagyon nehéz volt. Egyébként szerintem ki lehet mozdulni Zsófival is csak nem mindegy, hogy hová. Mi hétvégén voltunk egy gyereknapi rendezvényen ami egy hajón volt. Ide elhoztak egy kb. kéthónapos kisgyereket is. Én biztosan nem viszem el ha az én gyerekem de ezt mindenki másként gondolja.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Évi-teljesen megértelek, valószínűleg én is egy önző dög vagyok! Párom is kitalálta szombaton, hogy menjünk le aBalcsira, de hát én már így 7 hónapos terhesen nem merek se a napon ülni, se a vízbe menni, így nem rajongtam az ötletért, mire kijelentette, hogy majd én olvasgatok az árnyékban, míg ő úszkál egy kicsit... hát köszi szépen! Ha én szívok, ő is szívjon! Ennyi! :lol:

Kép
marcsi0503

sziasztok!

Képeket délután megpróbálok felrakni,csak milus most nincs jó passzban. NEm tud kakilni:(
Kínlódik vele. Van valakinek valami ötlete,hogy lehet segíteni neki?

Utoljára tegnap reggel kakilt. És pukizgat össze-vissza de a kaki nem jön:(

Kerekes: bianka nagyon szép kiscsaj!
A kontrollon adtál pénzt a dokinak? A kórházba kellett menned vagy a magánrendelőjébe?

Bábaildi: Dolgozol 10.-én?

Kép

Kép
mannogab

Mannogab: dolgozom 10-n, csörögj Rám, ha itt vagytok.
Évi: fogd magad, és indulj el. Attól nem lesz jobb, ha sajnálod magad, de nem teszel semmit. Kora délelőtt és késő délután fogd Zsófit, és sétáljatok. Én a 6 hetes gyerekemmel a karomon már a Vörösmarthy téren néztem a kirakatokat. Nem kell otthon senyvedni, járj el vele, ahova szívesen mész. Akár bevásárlóközpont, akár könyvtár. És ne a férjeteket irigyeljétek, és főleg ne tegyetek szemrehányást azért, amit magatok vállaltatok. Hónapról-hónapra nő a pici, szervezzetek magatoknak külön programokat, érezzétek jól magatokat.
bábaildi

oksi Ildi!

Csörgök.

15:20-ra van időpontunk de megyek akkor egy picit hamarabb.

Kép

Kép
mannogab

Én a gyerekekkel csak a gyermekágy végét (6 hét) vártam ki. :D :D Utána bátran vonszoltam őket magammal mindenhová. Simán útra keltünk velük hétvégenként, bejártuk az egész országot a férjemmel autós kirándulás keretében. Amíg nagyon picike a baba, addig a legjobb, végigalussza az egészet. Most már Csengével nehezebb, mert unatkozik az autóban. Külföldre viszont még nem mertem őket vinni :roll:
Vendég

Mannogab! Igen, adtam neki. Múlt hét közepén felhívtam, hogy mikor mehetek kontrollra. Azt mondta, hogy bármelyik nap jó, de vasárnap úgyis ügyeletes lesz, menjünk inkább akkor, mert sokkal nyugisabb. Úgyhogy tegnap mentünk be a kórházba hozzá. Rácsörögtem a liftből kiszállva, és mire a nővérpulthoz értünk már ő is ott volt. Nyugodt körülmények között meg tudtunk mindent beszélni.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Kép Kép Kép
És ma elértük a 4 kg-ot. Születési súlya: 3050 gramm volt:)
[/img]

Kép

Kép
mannogab

Sziasztok Lányok!

Hogy bírják a babák és ti ezt a meleget? Nekem vasárnapra duplájára dagadt a lábam, de a gyógyszertárosnő azt mondta, szerinte ne szedjek semmit erre a másfél hétre.

Zsuzsa!
Nagyon édes Bianka, főleg az első képen.

Edina!
Milán is nagyon aranyos, jó sokat sikerült felszednie egy hónap alatt.

Márti!
Üdv. itthon, jó volt olvasni a kórházról a jó tapasztalataidat.

Évi!
Én csak annyit tudok neked mondani, hogy az én barátnőm a 6. hét után már mindenhová vitte a picit, csak az üzletközpontban kicsit felöltöztette a légkondi miatt. És múlt kedden a kismamatornán is behozta az egyik anyuka a kisfiát, aki most volt 7. hetes. Úgyhogy tényleg mozdulj ki egy kicsit, hogy elmúljon a rosszkedved.

Én most szombaton voltam UH-n a kórházban és szerdán megyek megint Ctg-re. Egyenlőre teljesen zárt voltam, úgyhogy a dokim szerint időre fog jönni a babánk.

Sziasztok
Lilla
Vendég

snápi gyönyörű a kis Norina,és milyen édesen mosolyog! :lol:
AZ apukák kezében általában jobban megnyugszanak a babák mert nagyobb a kezük és biztonságban érzikmagukat!
Nem csinálsz semmit se rosszul! :lol:

kerekes szép nagyot nőtt a Bianka baba!gyönyörű ő is!!!!!!!!!!!

Én is ismerem a Klári nénit a korházból,nekem annyira nem jött be a silusa,tul szigorunak tartottam,de azért jól is jöt az a szigorúság! :roll: :lol:

Mannogab a kis Milán is szépen fejlődik,csak így tovább! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Évi!

Dehogy vagy önző! Az az igazi önzőség, hogy hagynak otthon penészedni a lakásban , pedig ekkora manóval már lehet tekeregni.
Árnyékban, lágy szellőben biztosan Zsófi baba is jobbat aludt volna.
Az én páromnak eszébe sem jut, hogy engem ne hívna valahová.
Rajtam egyébként most tör ki mindenféle depi meg idegeskedés.

Kedves észosztó rokonok: na nekem anyósom ilyen, mindent jobban tud. Én kerek-perec kiosztom. Mondtam neki, hogy volt 2 gyereke akit nevelhetett volna, ne az enyémen korrigálja a régen elkövetett hibáit. Tudom, hogy ez erős mondat volt, de a mókuskerekem kivan, hogy mindig ezt mondja "azt nem úgy kell csinálni"

ne tartsd magadban semmiképp. mert felőrlődsz!!!!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Krisz!

kezet foghatunk... én sem vagyok mostanában a helyzet magaslatán... minden kis apróságon kiborulok,még olyanon is,amit máskor fel sem veszek :? na de a héten már megyünk "haza" és lesz 3 hetem,hogy regenerálódjak a jó szabolcsi levegőn :wink:

fel a fejjel! eyszer túl leszünk ezen is :lol:

üdv

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok Lányok!

Az ígért képeket jöttem felrakni, most akadt egy ici-pici időm :P
Bár nem panaszkodom nagyon jó baba Kristóf, ugyan ma nem tudom mi lelte a Drágámat, de kétszer is akkora balhét levágott, hogy köpni-nyelni nem tudtam :cry: Azért csak sikerűlt megvígasztalnom :P Ma volt nálunk a doktornéni, Ő is megvizsgálta, mindent rendben talált. (Kristóf ennek örömére jól lepisilte :P )
No, akkor a képek:

Kép
Hazafelé....

Kép
Beájultunk...

Kép
Szopi után...

Kép
Mérlegelés szopi után....

További szép napot és nagyon kellemes jó éjszakát kívánunk.
bluebox

Sziasztok!

Márti!
Gratulálok Kristófhoz! Nagyon gyönyörű baba!!!

Végreeee!!!
Kimozdultaaaam... :lol: :lol: :lol:
Kinn voltunk a férjem szüleinek a kertjében, Rákoshegyen. Tök jó hely, mert az még hát ugye Pest, de mégis olyan kertek vannak ott, hobbitelkek, mintha valahová vidékre menne le az ember. A kertek előtt van egy erdő, a szomszédokban meg baromfiak. Annyira jól esett ez a kis kiruccanás, mintha kicseréltek volna. Most egy kicsit feltöltődtem lelkileg. Imádom az ilyen "vidéki" telkeket. Mezítláb járhat az ember, a fáról ehetem a cseresznyét, meg lelegeltem a fél zöldborsóveteményt, és a nap végére olyan koszos lett a lábam, mint egy igazi, jó földműves paraszasszonynak. És a nap csúcspontja az, amikor az ember, hogy mégse retkes lábbal vegye fel a hazamenős cipőjét, egy lavórban hordóvízzel lemoshatja a lábát. Zsófinak is mondtam, hogy parasztlyányt nevelek belőled, kislányom. 3 évesen már itt fogod kapálni a karalábét. :lol: :lol: :lol:

Na pusza és jó éjt mindenkinek:

Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Márti: Nagyon édes Kristóf baba!!!!! Hogy telnek a napjaitok? A nagyfiad mit szól a kis pasihoz? Nálunk minden ok, Matyikám továbbra is gondoskodik róla, hogy ne unatkozzak. Én képeket továbbra sem tudok feltenni, (pedig úgy szeretnék) de kitartóan próbálkozom, egyszer csak sikerül.
Ja, és a cukrom az utolsó kontrollon már csak 6,2 volt, úgyhogy eddig minden a legjobban alakul ezügyben!

Ildi:Nagyon köszi, hogy segítettél nekem, a szülésznő kérdésben, de azért azt sajnálom, hogy nem tudtál elvállalni. Beszéltem Gizikével, szerdán délelőtt találkozunk, már nagyon kíváncsi vagyok! A doki bácsimnak is mondtam, hogy találtál nekem valakit, úgyhogy lefújta a "2006-os könyv projektet". Valamelyik délután felhívlak és megbeszéljük, amit priviben nem tudtam elküldeni.

Üdv. Móni

Kép

Kép
morca

Sziasztok!

Aranyosak a babócák a képeken!

Évi! Szerintem vihetnéd Zsófikát már sok helyre magaddal. Én Ginussal már 4 hetesen voltam ügyet intézni önkormányzaton és más "kellemes" helyen is.
Aztán voltunk vidéken egy rendőrmajálison, (apósom nyugalmazott életvédelmis főmufti) ami egész napos rendezvény volt.
Szép idő volt, kerestünk árnyékos helyet a pokrócnak és Ginus a babakocsiban aluszkált.
Szoptatni meg pelenkázni elvonultam a kocsinkba, ami árnyékos parkolóban volt. :oops:

Ma megyünk dokinénihez és kilyukasztják Ginus fülét. Nagyon parázom mert szerintem elbőgöm magam, ahogy látom szenvedni szegénykémet. :cry:

A tegnap volt Gina pont 8 hetes és 4,52 kg. :lol:
Teszek fel egy egészen friss képet, amit pár perce készítettem.

Ginus napozik az erkélyen
Kép

Kép

Szép napot, sziasztok

Judit
yusz

Gratula a 8 hetes Ginához,gyönyörű baba!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Bluebox Kristóf is gyönyör baba,jól telnek napjaitok? :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Évi!

Néha mindenki kiborul, csak az nem aki nem emberből van...

De ne légy irigy a párodra, inkább örülj, mert ha ő kimozdul, akkor kipihent lesz és veletek is türelmesebb, neki sem könnyű.
Tudom, hogy neked sem, ez a legrosszabb.
Ha szeretsz olvasni, hát rajta, Zsófit rakd ki a teraszra, ha van járókátok akkor abba, te pedig egy kényelmes székben pihizhetsz, és hajrá...
Én amint lehetett mentem mindenhová a csajokkal.
Ma pld. a Budaörsi Ikeában voltunk ( egyedül a 3 picivel ) :roll: nem könnyű, de jobb így, mint itthon ülni.

Fontos, hogy napod ne csak a szopi-büfi-pisi-kaki szégszögből álljon.
Zsófi már 12 hetes, szóval bátran viheted bárhova. Próbálj meg hasonló korú babával rendelkező kismamákat felderíteni a környéken és járjatok össze. (csoportterápia, csodákra képes :lol: )

Szüleimnek hála, mi már kettesben is meg szoktunk lógni a párommal, és be kell valljam, néha nagyon jó, fura is, mert olyan, mintha a felemet itthon hagytam volna :D

Dóri
Vendég

Évi,

Csak csatlakozni tudok Dórihoz. Én is mentem velük már egész pici kortól. Most sem vagyunk itthon szinte soha. Én két percig nem tudok nyugton lenni. Nekem minden pénteken csajbulim van. Semmi különös: heten (ill. ahányan éppen ráérnek) beülünk a szokott helyünkre vacsizni, vagy csak dumálni egy kicsit. Szerencsém volt mindkét manóval, olyan gyorsan beállt a napirendjük, hogy már 3,5 hetes korukban mehettem újra. Este 7-kor és 11-kor volt szopi, a kettő között aludtak. Mi is bevezettük, hogy szerda esténként kettesben megyünk el valahova. Vacsi vagy mozi, ill. csak sétálni valahova.
Abban is igazat adok Dórinak, hogy ne sajnáld a férjedtől a kikapcsolódást. Annak csak az elsz az eredménye, hogy jól felhúzod magad, mire hazajön...
A lényeg, hogy mozdulj ki, Zsófival, Zsófi nélkül. Egy fodrász, manikűr, pedikűr csodát tehet :lol:

Fel a fejjel!!!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Évi!

Én is csatlakozom az előttem szólókhoz!
A másik JF. topikba írtam neked!

Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

SZIASZTOK!!!

A TI MANÓITOK MA HOGY VISELKEDTEK???JÖN A HIDEGFRONT!!!NORINA EGY KICSIT NYÜGIKE VOLT!!!VISZONT MINDEN ESTE AZ UTOLSÓ SZOPI UTÁN 1 VAGY MÁSFÉL ÓRÁS ELŐADÁST HALLGATOK TŐLE SÍRÁSBÓL!!!NEM TUDOM SOKSZOR MEGNYUGTATNI SEM CSAK SÍR, PEDIG A POCI TELE VAN A PELUS TISZTA , SZÓVAL MINDEN RENDBEN VAN ÉS MÉGIS SÍR!!!A VÉDŐNÉNINK AZT MONDTA HOGY EZ AZÉRT VAN MERT NORINA 00:30KOR SZÜLETETT ÉS NEKI ONNANTÓL INDUL A NAPJA!!!
SZERINTETEK???
SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Sziasztok!

Ági!
én még ilyenről nem hallottam...akkor Larának 14.40-kor kezdődik??? :shock:
az első 2 hétben nekünk is sírt alvás helyett,aztán átvittük az ágyát a saját szobájába és ott már szépen aludt. sőőőőőt 2 hós kora óta végigalussza az éjszakát....van olyan hogy 12 órát alszik egyben :)
szóval a kiságy helyzete is lehet probléma,de nem biztos...nálunk ez volt. sajnos azt nektek kell kitapasztalni,hogy miért sír..

illetve...egy ideig akkor is sírt,ha túl hamar akartuk altatni. akkoriban tíz előtt nem lehetett letenni,de tíztől úgy aludt,mint a kisangyal. egy ideje átállt arra,hogy kilenctől alszik...

szerintem még össze kell szoknotok és kideríteni,hogy mit szeretne...

KITARTÁS! menni fog :wink:

üdv

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Ági!

Én is it ülök a csöppséggel a kezemben, már majdnem egy órája szopizott és még nem alszik. Neki is kell még utána 1-1,5 óra. Ő ilyen. Andris mindig elaludt a cicin. Próbáld megnyugtatni és utána figyeld, hogy mikor kezd ásítozni, akkor próbáld meg letenni. Ha hasra teszed le, akkor nem alszik el?

Olvastam a fektetéses véleményeket. Mi Andrissal 5 hónapig szenvedtünk a háton alvással, mert a cicin elaludt, de ha letettük, felébredt. Addig nem mertük hason altatni, sőt hasra tenni is csak 4 hónaposan kezdtük :oops: . Aztán egyszer meguntam a sok sz@rakodást a lefektetéskor (gyerek le, egy perc múlva föl és ez ezerszer) és hassal tettem le aludni. Azonnal csöndben maradt és aludt, azóta is így alszik. Petránál már rutinosabbak voltunk, amióta elkezdett nyűglődni a lefektetéskor, azonnal hasra tettük. Már vagy 3-4 hete hason alszik.

Evisan!

Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. A férjedre ne haragudj, az senkinek sem jó. A nőknek mindig többet kell vállani, szerintem. Egy 12 hetes gyerekkel pedig már a fél világot be lehet járni. Ród a köröket Gyál utcáin, ismerkedj más kismamákkal. Menj boltba, postára, bankba, a férjed is többet tud veletek lenni, ha nem neki kell elintéznie ezeket. És most durvát mondok: jobb lenne, ha nem lenne tejed és a kisbabádat bárki megetethetné? Te pedig akkor törődhetnél magaddal többet, mert nem lennél a gyerekhez kötve??? Szerintem nem. Korábban írtad, hogy hétközben a nagymamád főz rátok, hétvégén meg a szülőknél esztek. Szerintem ezt is építsd le fokozatosan, mert akkor nem lesz ok, amiért mindig hálásnak kell lenned és cserébe beleszólhatnak mindenbe. Mi egyébként megmondtuk a nagyszülőknek, hogy hétköznap bármikor jöhetnek, de a hétvége a miénk. És nem fogunk a két gyerekkel minden hétvégén hazarohangálni unokamutogatásra, nagyszülőnézésre.

És azt is bevallom töredelmesen, hogy én múlt pénteken elmentem az urammal és a 9 hetes gyerekemmel a Zöld Pardon Különhelyiségébe, mert a legjobb barátunk meglepetés szülinapja volt. Este fél 9 volt, Petra olyankor még úgysem alszik, meleg volt és a zene olyankor még nem hangos. És nagyon jó volt egy kicsit kimozdulni, barátokkal két szót váltani. És összesen nem voltam oda egy óra hosszát, mert a Nagy itthon hiányolt és "hazarendelt". Szóval, végy egy kényelmes cipőt, lenge ruhát, kalapot és irány!!!!

A babák mind nagyon gyönyörűek és formásak!

Jó éjt mindenkinek!

Nutella

Ui: Klári nővérhez nekem is volt szerencsém, én is forogtam, mint a grillcsirke és szerintem neki köszönhetem, hogy ilyen hamar felgyógyultam a császárból. Hála neki!!!

Kép

Kép
nutella

Sziasztok!

Én is gondoltam, hogy front lesz, mert Gina tegnap nagyon álmoskás volt.
Du. 2 kor kiszúrták a kis fülét (bevallom nyeldekeltem a könnyeimet) és nyűgösködött 1-2 órát.
Aztán mint akit fejbe kólintottak csak szopizni kelt fel.

Nálunk minden este a fürdés előtti 1 órát végig üvölti a kisasszony.
Ha kézben van, minden oké, amint letesszük jön az üvöltés ezerrel.
Aztán fürdés, szopi és ágyba vele.
Általában ébren van még és elnézelődik csendben a kiságyában. Aztán elalszik.
Éjszaka felkel 1-2 között egy szopira és alszik tovább. A következő hajnali 5 óra. Utána már csak 9 fele jelentkezik de akkor már nem alszik el.
Ági!
A babák nagyon hamar alkalmazkodnak. Ginus is az első két hétben azt a szokást követte, amit a kórházban kialakítottak neki. Pl. éjszaka fürdették őket és ebben az időpontban itthon is felébredt. Aztán megszokta, hogy éjszaka alvás van.
A másik dolog, hogy sokszor csak azért sírnak, hogy foglalkozzunk velük.
A védőnőm szerint el kell fogadni, hogy vannak olyan babák, köztük Gina is, akiket dajkálgatni kell, mert annyira igénylik a testi kontaktust.
Ginánál nappal sokszor előfordul, hogy unatkozik. Nincs semmi baj, nem éhes, tiszta a pelus és mégis sír. De ha felvesszük helyrebillen a lelki egyensúlya.
Ahogy nőnek egyre inkább elfoglalják majd magukat.

Na, én is jó okos vagyok, pedig nemrég még be voltam tojva miért sír állandóan Gina! Pedig már harmadszorra csinálom!

A fektetéssel kapcsolatban.
Nálam mindhárom gyerek másképp szeretett aludni. A fiam csak hason, a lányom az oldalán, Gian meg csak hanyatt. Ha hasra rakom nyűglődik, nem tud elaludni.

Szép napot, sziasztok
Judit

Kép

Kép

Kép
yusz

sziasztok!
Most lehet az időjárás miatt nyűglődnek a babók!de anno én is megszenvedtem a Máté miatt,tiszat volt a pelusa teli volt a pocak is mégis üvöltött.
De nálunk valószinű,hogy a hasfájás lehetett az oka!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Bluebox, Mannogab, Yusz! Gyönyörűek ezek a babák!
Annyira aranyosak! Mikor ilyen alvós képet lát az ember, el sem hiszi hogy alvás gondok is lehetnek...nálunk Nándinak megfordult az "alvókája". Két napja három órákat alszik egyhuzamban. Csak lesek hogy mi van...nem akarom elhinni :roll: Talán tényleg az időjárásváltozás??

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Gyorsan csak két kép, hisz hétfprdulósak vagyunk ma.
Mi este fél 10-től reggel fél 7-ig aludtunk. Idáig ez a csúcs. Reggelre meg is látszódott a tejcsi mennyiségen, majd szétdurrantam megint. Ő meg nem tudta mi elég a tejből, 2 óra alatt megevett több mint 200ml, majd még lefejtem 80-at. Na utána be is ájult. A súlyunk 4240g.

Na hány 7-es vagyok?
Kép Kép

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

sziasztok!

Évi! mi Rákoshegyen lakunk a játszónál /CBA mögött/. Már sétálhatsz jó nagyokat. Pl. esténként mikor férjed hazaért, akkor egy jó kis közös séta a fagyizóig!!! :lol: JOhannával 5 hósan már mentünk nyaralni Hajdúszoboszlóra. Nagyon féltem, sőt nem is akartam menni, de aztán nem bántam meg, sőőőőt!!! Keress egy gyáli kismami topikot és ott biztos találsz sétálóstársakat. Na most aztán jól elláttunk tanácsokkal. És nekem még van egy csomó ötletem. Ismerem az érzést, Johannával én is nehezen viseltem az itthon létet. Állandóan mentem volna vhova, férjem meg örült, hogy hazaért és nem vágyott sehova :(

Kerekes! gyönyörű Bianka!

Yusz! Ginus tündéri ahogy alszik!!!!

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

SZIASZTOK!!!

KÉPZELJÉTEK EL HOGY MEGVOLT AZ ELSŐ SÍRÁS NÉLKÜLI ÉJSZAKÁNK!!!VISZONT SAJNOS MEGÁLLAPÍTOTTUK HOGY NORINA HASFÁJÓS LESZ MERT SZEGÉNYKE NAGYON MEGSZENVED A KAKIKKAL!!!DE SEBAJ MAJD ELMÚLIK!!!
EGY PÁR KÉP A HERCEGNŐMRŐL!!!MOST A NYELVÜNKET NYÚJTOGATJUK
Kép Kép Kép Kép
SZIASZTOK!!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?