Sziasztok!
Bocs, ha nem reagálok mindenkire, eső jön tuti, kivagyok!
Voltam reggel laborban. Basszus!
Prodia labor lett az eddigi Vasutas Sztk laborja.
Eddig két vérszívó + egy adminisztrátor negyedóra alatt minimum 6 emberrel végzett. Lényegében nem is volt sor, mert alig ültél le már hívtak is be. Két ősöreg bútordarab vette a véreket olyan rutinnal, h. meg sem éreztem!
Most?
Reggel 7-kor (nyitás) én voltam a 11. Fél 9-kor végeztem!!!!!! (de ketten megunták és elmentek, tehát 1,5 óra alatt 9 (!) emberrel tudtak végezni, az, ha jól számolom 1,5 ember/15 perc!
Az ajtón egy kis tasakban vannak sorszámok, de sehol egy felirat, h. húzzon számot. Nekem is úgy szóltak a többiek.
Két csaj csinálja. 1 vért vesz, a másik addig adminisztrálja a következő beteget. Mindkettő érezhetően igen kezdő. Az adminisztrátor sincs mindennel tisztában, de a vérszívó képes volt a vákuumos kémcső cseréjekor áttolni a vénámon a tűt! Még most is fáj!
Az öregasszonyoknál alig tudott vénát találni. Nem örvendett túl nagy népszerűségnek!
A vérvétel után fél kezeddel a táskádat fogod, másikkal a papírvattát nyomod a könyökhajlatodba. Erre a kezedbe nyomnak egy kémcsövet, h. a váróból nyíló wc-ben a magaddal hozott pisit abba szíveskedjél áttölteni (ha nem hoztál, akkor kapsz még egy plusz műanyagpoharat is!).
Basszus leszáradna a kezük, ha nekik kéne beletölteni? Volt nénike, akinek annyira remegett a feje a Parkinsontól, h. el se tudom képzelni, h. egy ilyen feladatot sikerrel meg tudjon oldani, a másik mesélte, h. a múltkor értékelhetetlen volt a vizelete, valószínűleg simán melléöntötte az egészet, azt mondta, nem is látja, h. van-e vmi a kémcsőben (kb. 8 dioptria csücsült a szemén!).
Menet közben ráadásul páran megunták a várakozást, az egyik nő (amúgy is IQ mínusz) szépen visszatette a tasak elejére a 15-ös sorszámát, holott már jóval e felett járt a várakozók száma. Szerencsére vki időben kapcsolt és megkért egy másik várakozót, h. ugyan tegye már a tasak hátuljába azt a sorszámot, mert lincselés lesz, ha vki bejön és kiveszi, aztán behívják a többiek előtt!
Eredményért kedden 10-12-ig lehet menni!
Az dolgozó embernek újabb fél szabadnapjába telne!
Nekem a mai naphoz, reggel fél 7-re jött apám az alvó dedet szittelni, anyu meg bevitt a laborhoz. A párom már fél 6-kor elmegy otthonról Szekszárdra, úgyhogy muszáj volt így megoldani, mert a ded 9-ig alszik.
Monee!
Ma felmostuk a Plázát! Ded végighisztizte az összes pénzbedobós lovat, szamarat, kisautót. Verte magát a földhöz. Tiszta kosz lett a bodyja. Felmászott a padokra, meg lemászott, becsörtetett a boltokba, végigrohangálta a folyosót.
Csatakosra izzadt a feje.
Az ember néha nem tudja, h. mi a rosszabb, ha ordítozok v. ha hagyom fetrengeni. Mindkettőre csúnyán néznek, akiknek még nincs gyerekük. (Akiknek van, de nem volt ilyen, azok meg szánakozva!
)
Szóval az ember ilyenkor igyekszik rinocéroszbőrt növeszteni és nem gondolni arra, h. mi is volt a saját véleménye pár évvel ezelőtt a boltban cirkuszoló gyerekek anyukájáról.
(Pár éve még neveletlen gyereknek tartottam azt a kb. Gergő korú kissrácot, aki a Pécs-Szekszárd távolsági buszon koszosra rugdosta a nadrágom térdét az anyja ölében ülve. Ma már tudom, h. az a csoda, h. nem üvöltötte végig az utat és nem akart mindenáron lemászni!
)
Csakegy!
Tegnap elfelejtettem mondani, h. szerintem is hanyagold a zsíros krémeket. Tuti rosszabb, ha nem tud szellőzni.
Napsütés nincs jó hatással az ekcémára? Úgy sem tudod napoztatni, ha közben babakocsiban tolod és lekötöd a figyelmét? Vagy ha más gyerekekkel rohangászik?
Antihisztamin tartalmú cseppeket (pl. Fenistyl) még nem próbáltatok itatni vele? Csökkenti a viszketést.
Vagy valami gyógyszertári hűsítő rázókeveréket? Tudom, h. ezek mostanában el vannak átkozva, de lehet, h. ha meg tudod akadályozni a vakarást, akkor van esély arra, h. begyógyuljon.
Kíváncsi vagyok, h. a mentolos csoki tényleg fog-e rajta rontani.
(Most borítékolom, h. nem!
)
Szép bajusza volt!
Bútorba nem kente bele a csokit?
A Liliputos honlap érdekes. Az Ergo utánzat is kísértetiesen hasonló, de a kötős kengurujuk is szerepel már más honlapon. Gondolom a Happy babys céget a guta ütögeti (engem legalábbis ütögetne a helyükben). Tényleg ilyesmire nincs szerzői jog?
A rugalmas kendőre kíváncsi lennék, nem lehet, h. ha vesz az ember vmi jóféle kétirányban rugalmas pamutot, az ugyanilyen jó? Mert volt már olyan honlap, ahol azt írták, h. az ő kendőjük 100% pamut, de ahhoz, h. rugalmas legyen, minimum 10% Lycra kell bele.
És a rugalmas pamutot még be sem kell szegni, mert bekunkorodik a széle.
Norka!
Sokat gondolok ám rád!
Örülök, h. van segítséged.
Hajrá a muskátlikhoz, tényleg gyönyörűek. Én most kukacvirágban utazom, az akkor sem pusztul ki, ha elfelejtem meglocsolni!
Van némi érdekesség a metről, ha gondolod, majd egyszer vmikor felkerülhetne a honlapra:
"... Igen lényeges megjegyezni, hogy az anyagcserehatás mellett a metformin az LKB1 tumor szuppresszor receptorokat aktiválva jelentős daganatgátló hatással is rendelkezik. Két közlemény is beszámol arról, h. diabéteszes betegeknél metformin kezelés hatására kevésbé gyakori a daganat okozta halálozás....."
" ...Az elhúzódó hatású Merckformin XR készítmény alkalmazásával további lényeges csökkenés érhető el a mellékhatások gyakoriságában, míg a terápiás hatás legalább olyan jó, mint a standard metformin esetében, naponta egyszer, esténként adva, maximálisan 2000 mg dózisban. Négy betegnél, akik standard metformin kezelésre intoleránsak voltak háromnál lehetett alkalmazni az XR készítményt....."
" ...jelenleg a metformin az egyetlen antidiabetikus gyógyszer, amely klinikai evidenciák alapján javítja a betegek túlélését...."
Mindezeket A Magyar Diabétesz társaság Tihanyi Kongresszusa Merck Serono szimpóziumán mondta el Howlett professzor a londoni St. George Hospital főorvosa. Én az Orvosok Lapja 2008. májusi számának 39. oldalán olvastam ma reggel vérvételre várva.
Igyekszem a szövegben említett két közleményt megkeresni. Almirena a talin ajánlkozott fordításra.
Zsizsik!
Én egyáltalán nem drukkolok!
Érzed azt a jó kis gyomortáji izgalmat, h. végre történik valami, jöjjön már meg és kezdhessük végre????? Én is így vártam az Uh-os átjárhatóságit.
Dimet!
Szerintem se sétáltassátok, ha még csak a felállásnál tart. Majd, ha megtanult felállni, el fog kezdeni a bútorokba kapaszkodva közlekedni és egyszercsak eljön az a csodálatos pillanat, amikor elindul feléd. Ha kézenfogva vezetgeted, szerintem sokkal nehezebben fog magától elindulni, mert mindig a te biztonságot adó kezedre lesz szüksége.
De lehet, h. tévedek.
Jók a pihenőszékek. Milyen funkciókat kell tudnia egy ilyennek? Melyikőtök mit hiányol a sajátjából v. mi az amit feleslegesnek tart?
Rejo!
Végül melyiket a kettő közül? Vagy egy harmadikat?
Én is nagyon szorítok!
Bettica!
Nemsokára visszaszámlálás? Izgi!
Kismamatorna: basszus én a múltkor teljesen ledöbbentem a tornán, h. szülési pozíciót és kitolási légzést gyakoroltunk (mondjuk én nem, mert éppen Gergőt kellett begyűjteni
).
Basszus, ebben a hátára fektetett teknősbéka pozícióban kell szülni? Brrrrrrrr!
Érdekes, a "guggolunk és bordásfalba kapaszkodunk" verziót nem gyakoroltuk. Pedig az tuti mindenkinek jobb, kivéve a szülészt!
A másik gondolatom, h. biztosan jó-e, ha x hetes kismamák ezt a pozítúrát hosszabban fenntartják?
Mindenesetre az itteni ezen kívül nem volt borzalmas, még izomlázam sem volt másnap.
Közben eldöntöttem, h. akkor én is rágyúrok a császármetszésre és azóta bőszen gyakorlom a "hanyatt fekszem, 45 fokban széttárt karokkal" pozitúrát.
Hát, valamivel könnyebb, mint a "hátonfekvő teknősbékás"!