Új privát üzeneted érkezett!

Szia Szoszke :D
Hat csajok en a legjobbat kivanom nektek :wink: Ezek mar egesz jo jelek mind2toktol :shock: :lol: Ugyhogy most mar en is elkezdtem ertetek izgulni 8) :wink: na meg persze Kép :lol: :wink: Meg a vegen meg 2babasunk lesz :shock: es akkor atkell keresztelni a topikot mert itt mindenki bebabasodik topiknak fogjuk hivni :lol: :lol: :lol:

Megjottem a kormostol....naon csecse lettem 8) :lol: Na akkor itt vgyok en errol beszeltem Szoszke :? Lemegyek a kormoshoz leulok...melegem van...meg melegebbem van...aztan mar a gyomrom is elkezdett megindulni... :o na mondom minnya hanyok :shock: kikene menni... :roll: na meg ez a meleg menten elajulok... :x es mar jott is a filozasom :? mi van ha babas tunet mert en nem szoktam pl hanyingert erezni... :roll: aztan gyorsan revbe teszem magam :lol: Mondom magamnak most volt meg(mar ha azt a 2napot annak lehet venni :? )es az lh teszt szerint nem soka pe-m lesz...hogy a francba lennek terhes :roll: :oops: Ugyhogy egybol eszember jutottal :lol: na mondom ezt elmeselem nektek kinevettek :? mer en is am olyan vgyok ,mint ti :roll: :oops: Hisz mi itt mind mindenunk odaadnank 1babaert :roll: nem igaz :P Ugyhogy leis lovom magam :lol: es probalok koncentralni a pe-re :wink:

u.i.:Ha babas vagy az uccso mensi elso napjatol kell szamolni...ez a mostani par csepp ez nem mensi :wink: Az mikor is volt es akkor kiszamoljuk 8) Noci add meg te is aztan megnezzuk te is hany hetes kismami vgy :D

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


LAPTETUUUU :shock:
En leszek a kovetkezo :lol: 8)

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Bridg, neked szép napot!!!!!

Nócika!

Persze, hogy gyere velünk :!: :!: :!: :!: :!: :!: Korit lehet bérelni ott és addig maradsz, amíg kedved van, nincs időkorlát :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bridg!
Majd szép lassan megyünk körbe-körbe, nem rohanunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nóci, Szöszke!

Szerintem várjátok meg a vasárnapot, és ha addig semmi, hétfőn mindenképpen jelentkezzetek be a dokihoz :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Azért drukkolok mindkettőtöknek, hogy vasárnap +at teszteljetek
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Szöszke!
Először a terhességet az utolsó mensi első napjától számítják, majd uh után pedig a nagyság alapján mondják meg, hogy mennyi idős lehet és mikorra várható a szülés :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 

 
 

Szia ZSu 8) Pont utanam irtal en meg Melus utan...de koran kel itt mindenki :lol:

Okes megyunk korbe korbe lassan :wink: Rendicsek :lol:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :o

Mi már túl vagyunk a reggelin is, és éppen a soromat várom a wc-re :oops: :oops: :lol: 8)

Anyumék bejönnek hozzánk délelőtt és csak egy órára kell mennem dolgozni is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Szóval remélem, hogy a mai nap gyorsan fog eltelni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Micsoda szerencses itt valaki :lol: es a nap tobbi reszeben mit csinalsz? :roll: Neked volt mar pe-d?Nekem most csinaltam meg a mai LH tesztet es erosodik 8) :D :D

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Kép

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Szerintem tegnap délután megértem, bár a hőm olyan, mint tegnap reggel..... az én tesztem már halványodik :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Mondtam is páromnak, hogy este ne nagyon legyen fáradt lehetőleg :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Jó Reggelt Mindenkinek!

Húú de ügyesek voltatok! Jó sokat írtatok!

A mensis fájdalom eltűnt, és már tegnap sem volt. Sőt már szinte mensi sincs. Nem igazán értem én ezt. Tegnap volt valami, de igazából csak akkor amikor a wc-n voltam. Nem tudom miért cisnálja ezt. Lehet, hgoy ennyire bekavar a closty? Szedte valamelyikőtök? Mi volt a tapasztalata? Komolyan érdekel, mert ez így nálam nem normális. :roll:

Zsuzska! öszi, hogy helyettem is koriztok! Csak el ne essetek! :lol: :lol:
Mennek a drukkok! Hátha most sikerül!+++++++ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Üdvözöllek Melus! Gratulálok a kis pocilakóhoz!

Nócika! Nagyon szorítunk vasárnapra!+++++++++++


Bridget! Köszi, a hőemelős smilet!:lol: :lol: A párodnak meg hogyhogy annyira véraláfutásos lett a háta? Ez normális? Így masszíroznak? Jajj akkor az nagyon fájhatott! :roll: :roll:
Az együttérzésért köszi! Szoktam rá görcsoldót, de rám nem jellemző, hogy ennyire fájjon. Egy évben 1-2-szer fordul elő. De most ezeket is túl szárnyalta. A clostyt a múlt hónapban kezdtem el szedni. Most is fogom.Én arra gondolok, hogy azért volt ilyen ez a mensi. Másra nem tudok gondolni. :roll: :roll:
Én hizsek a ázsiai gyógyászatban, és a természetes gyógymódokban. Inkább veszek be valami gyógynövényes gyógyit, mint valami kavart mérget. Jártam már talpmasszásra is, és azt hiszem még megyek is. Ezek jó dolgok. Ja és méregteleníteni is szoktam. :lol: :lol:
Abszolúte megértelek a tünet kérdéssel kapcsolatban. Nálunk is ez van. Ha már valami mást érez az ember, és akkor már kezd indulni a kis bogár a fejemben, hogy lehet baba. :lol: :lol: :lol:
[quote]L írta:APTETUUUU
En leszek a kovetkezo

Úgy legyen!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szöszke! Köszi az együttérzést! Szerencsére ma már jobban van a Drága, és fájdogálás helyett, most Ő ment el gyógyítani. :lol: :lol:
Neked, ha jól emlékszem asztmád van. Ugye? Arra biztosan jobb a kinti levegő, mint az itthoni. :lol: :lol:
Lehet, hogy igazad van, és közrejátszott a meleg is. De már mindez a múlté. Szerencsére. Szenvedtem eléggé. De elmúlt.
mennek a drukkok hétfőre a teszthez!++++++++++++ :lol: :lol: :lol:

Kati, Zsófikukac! Hogy vagytok? Régen voltatok! Kérjük a helyzet jelentéseket! :lol: :lol:
Vendég
 


Bridget! Zsuzska!

Hová lettetek? :cry: :roll: :roll: :roll:
Vendég
 


Pendi!
Örülök, hogy jobban vagy,és már alig van meg..... tuti, hogy a meleg is közre játszik, meg lehet, hogy a Closty is.....
Hát a következő hónapban nekem is szednem kell, kíváncsi leszek, hogy nálam hogy fog viselkedni :shock: :shock: :shock: :shock:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Szia!

HÁt én is kíváncsi leszek!
Nálam tényleg fura dolgokat produkált. Már szinte el is múlt a mensim. Pedig tegnapelőtt délután jött meg.
Remélem nálad egyszerűbb lesz! de az biztos, hogy tüszőm az volt egy szép nagy!
És most majd menned kell dokihoz, hogy megnézzétek a tüszőt?
Vendég
 


Nem, sajnos nem kell mennem, pedig szerintem kellene :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


ez érdekes!
Nekem minden hónapban menni kell.
Miért nem kérdezel rá? milyen az orvosod?
Vendég
 


Irtam egy csomot es mire elkuldtem kiirta jelentkezzem be :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Closty-t mikor szedsz mindig kell menni nezik a tuszod es ,hogy esetleg nehogy cisztad alakuljon ki :wink: Ugyhogy Zsu majd jovo hotol keszulj fel te is 8)

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Sziasztok! Na csajok én olyan gázul csicsikáltam, hogy csak na! Csak egy gyors bekukkra jöttem azt huzok dologozni! Szoval cicim iszonyat feszül és ezért nem merek venni tesztet! Kész vok! Köszi mindenkinek a drukkot és este jövök a szokott idöben részletesen!

Bridget! Amugy én elvileg majdnem 5 hetes kismami vagyok, mert április 30.-án volt az uccsó Mikim! Szoval elvileg kedden kellett volna jönnie Mikinek!

Szöszi! Nekem máskor is szokott fájni cicim, de akkor idöbe jön meg és nekem mielött megjön elötte 1 héttel már feszülnek a cickok és szinte pontosan jön meg olyankor! Mostmeg?? 3 nappal késöbb fáj a cicim és igy késik??? Na ilyen még nem volt! Amugy a kajában eggyet értek, de szerintem az tényleg csak ettöl a hülye melegtől van!

Pendi! Örülök, hogy jobban vagy! Lassan indul számodra is a következö időszámitás! És köszi, hogy te is szurkolsz!

Csajok! Méd 1 kérdés! Mit csináljak, ha én nem szeretek bocsánatot kérni, de nem akarok roszban lenni a kis barinömmel????? Hogy kezdjek bele! Én az életben max az anyukámtól kértem eddig csak bocsánatot! Én nem az a tipus vagyok! Pedig, ha babás leszek akkor ő lett volna a kerimami és a bratyom meg a keripapi! Segitsetek!!!! :oops: Jégyszike!!! :oops:

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Bridget!
Én úgy szoktam írni, hogy először word padon megírom, és utána bemásolom. Azóta nem veszik el. annyi vele a baj, hogy a smlle-kat nem tudod, csak utólag rátenni. De azzal is vigyázni kell, mert képes a végére tenni mindet. Olyankor bemásolgatom a megfelelő helyre! Remélem érthetően írtam le. Mert én aztán tudok ám bonyolítani! :lol: :lol: :lol: :roll: :roll:
Vendég
 


Nócika
Ha te hibáztál, neked kell bocsánatot kérni. Ha nem te, akkor próbálj leülni vele beszélgetni. Hidd el, egy bocsánatkérés csodás dolgokra képes!
Vendég
 


Noci
Kurv@ 1szeru odaallsz ele es elmondod neki ugyanezt amit most ide leirtal...es mar maga a tudat,hogy bocsit akartal kerni szerintem ha tenyleg jol ismer megoldja a kettotok kozotti feszultseget :wink: Ha te hibaztal akkor viszont meger egy odallsz ele es hangosan azt mondod ne haragudj bocsanat :oops: jol fog esni ha tenyleg te vgy a hunyo :roll: ha meg nem te vgy akkor is megeri kiallni es elmondani,hogy bar nem erzed magad hibasnak azert bocsanat ha esetleg megbantottad volna...a megbocsajtas egy ngyon szep dolog meg akkor is jo kezdemenyezni ha nem is te vgy a hunyo.Ezzel nem leszel kissebb sooot le a kalappal :wink:
Bar a storit nem ismerem azert sok sikert :wink:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Jaj ne is mond Pendi de ezt most kezdte el csinalni megint :evil: hogy allandoan bekell lepjek ujra meg ujra...meg bevoltam lepve de mire megirtam ezek szerint kileptetett :evil:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Zsu ne is mond en is akciora fel szlogent lobogtatok epp :lol: :lol: :lol: :lol: ma meg vasarnap es akkor mindent elkapunk 8) :wink:

Pendi es is szedtem a gyogyit es jo es nem zavart be a mensibe :roll: Na ezt hosszasan kiirtam az elozoekben de szerencsere nem ment el...kicsit szomorura sikeredett az az irasom :roll: :oops:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Köszi csajok! Csak az a baj, hogy lehet, hogy begbánottam, de lehet, hogy nem! Mert eddig fiuja volt most meg csaja van, ha értitek! Szoval én mondtam neki, hogy az ő döntése de nekem nem jön be igy! Aztán hettekel késöbb hazudozik erre én rájöttem és reagáltam neki ami nyilvánvaloan nem tatszik neki mert nem írt vissza! Én vagyok lehet dilaj, de én vagyok olyan ha a párom nem kezdeményez akor én most is haragom az egész világra! Na jó tényleg mennem kell mert elkések a melodiából! Ezer csók nektek! Este jövök! Olyan jó lenne ha még lenne itt valaki mikor én jövök! Pusza csók meg minden! Ja és jót ne haljak!!!!hihihihihihihihihi

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Lányok!

Köszönöm mindenkinek az együttérzést!

Kép

Bridget!
Tényleg próbáld meg úgy, hogy külön megírod. Nekem azóta, ha be is kell lépnem újra, megmarad az írásom. Sok bosszúságtól ment meg. :lol:

MOst megyek bevásárolni, meg utána főzni!
Jók legyetek! Vigyázzatok magatokra!
Vendég
 


Noci
Sok szerencset 8)

Pendi
Kép

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Az élet fordítva.....

Visszafelé leélni az életet: ha újra születnék, ezt szeretném... Halva kezdem és rögtön kikelek a koporsóból.
Öregként felébredve nap,mint nap jobban érzem magam.
Miután túl egészséges lettem, kirúgnak az öregek otthonából majd évekig élek gondtalan nyugdíjasként és bekaszálom a lejáró öregségi biztosításokat.
Ezután amikor dolgozni kezdek, az elso napon arany karórát kapok a fonökömtol.
Negyven-egynéhány évet dolgozom, mialatt egyre fiatalabb leszek, míg végül kiskorú lévén abba kell hagynom a munkát.
Jönnek a gimnáziumi évek: pia, bulik, boldog promiszkuitás.
Ahogy fiatalodom úgy válok egyre gyerekesebbé.
Jön az általános iskola:végtelen játék, semmi felelosség! Pár év múlva kisbaba leszek és mindenki kezét-lábát töri, hogy mosolyogjak rájuk.
Az utolsó 9 hónapot békés lebegéssel töltöm egy termálfürdo-szeru helyen ahol mindent megkapok, ami csak kell: központi futés, on-line szobaszervíz, stb.
Míg végül...befejezem egy jó orgazmusként.

Hmm? :lol: :lol: :lol:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Igy nez a parom mikor valamit ker es en ellenkezem:
Kép
Hat igen ennek mar nem tok ellenallni :lol: es olyankor beadom a derekam :twisted: :lol:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Na en mentem csajok rendet tenni...meg tusolok mer ember mar edzeni van aztan 2otan belul itt van 8) :lol: :lol: :D Aztan bevetem magam akciora felkeszulok 8) :lol: :lol: es ha nem mennenk sehova este akkor talan jovok vgy akkor holnap :wink:
Kép

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Na megjöttem a bevásárlásból. Iszonyú meleg van. Így gyalogosan, meg főleg.

Bridget
Kép

Ezeknek az ártatlan szemeknek én sem tudnék ellenálni! :lol: :lol:

eredményes akciózást! :oops: :oops: :lol: :lol:

Kép
Vendég
 


Hűűű Drágáim, visszaolvastam .. tök édesek vtok, h drukkoltok nekem, de sztem meg fog jönni .. eléggé úgy görcsöl a hasam, mintha menstruációs görcs lenne, szóval úgy néz ki, h ismét februári vagy márciusi (inkább) bébire kell hajtani :)

Mindjárt reagálok rendesen, csak ebédelek meg csevegek még egy kicsit Pendivel :D

Kép
szöszke.
 
 


Megjött :cry: :cry: :cry:

Kép
szöszke.
 
 


Pendi!
A dokim elég nagy szaktekintélynek örvend.... ezért is nem értem, hogy mért nem nézi a tüszőcskéket :shock: :shock: :shock:

Nócika!
Hát ez nagyon nehéz... szerintem vegyél neki valami apróságot, tedd bele egy dobozba és írd bele, hogy "Ne haragudj!".... így nem te mondtad, de mégis bocsánatot kértél :lol: :lol: :lol: :lol:

Bridg!
Nekem ilyen kutyusom volt :lol: :lol: :lol: :lol: Hasznos időtöltést nektek estére :wink: :wink: :wink: :wink:

Szöszke!
Várunk ide is:-)

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Szöszke!
:cry: :cry: :cry:
((((((((((Szöszke))))))))))

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Bridg! Azért tök aranyos vagy, h eszedbe jutottam :D
Dejóóó, biztos szép lett a körmöd .. énisénisénis :D Amúgy ezek után már tuti, h úgymond szigprúbb leszek magammal szemben .. mert most nagyon elkezdtem reménykedni, és nagyon nagyot koppantam. Szarabbul érzem magam, mint amikor nega lett a tesztem. Na mindegy, hát ez van, majd egy márciusi babát hátha kapok :)

Pendi! Lehet, h félreértelmeztem, de neked is alig van mensi? Akkor ez sztem tényleg a meleg .. nekem is ez volt ugye, és mondjuk én mától számolom a vonalzóval meg úgy mindennel, mert most rendesen megjött, fáj is. Ha neked már nem fáj, az csak jó! Clostys tapasztalatom nincs, de lehet, h annak is köze van hozzá tényleg ..

Nóci! Remélem, h neked összejön a baba, tiszta szívből drukkolok :)
Egyet értek Bridggel, mondd el a csajnak, h ezvan, ilyen vagy (amúgy ha a barátnődnek nevezed, akkor biztosan jól tudja ezt, tehát egy fél gonddal kevesebb :)), és szereted és amúgy meg bocsi .. csak kicsit szebben kifejtve :roll: Sok sikert ;)

Na most már rohadt elegem van, h néha elindul ez a szar zene :twisted: :twisted:

Kép
szöszke.
 
 


Zsu! Köszi az együttérzést, tényleg jól esett .. :) ♥ Örülök, h rátok találtam, mert most speciel senki nincs itthon, így nem nagyon lenne kivel megosztani .. ti viszont itt vagytok szerencsére :)

Kép
szöszke.
 
 


Szöszke Itt is mondom: sajnálom, hogy megjött. :cry: :cry: :cry:
De ha nem is most, a jövő hónap a miénk! Ne legyél elkenődve! Biztos vagoyk benne, hgoy hamarosan csatlakozol a babásainkhoz! :lol: :lol:


mensi monjon le!!!!

A clostynak biztosan köze van hozzá. Meg a meleg is lehet. Nekem sem 25-26 napra jött, hanem 28-ra. De majd a jövő hónapban. vagy nem. akkor meg az azutániban. :lol:

A zenét lekapcsolhatod a stop gombbal.

Zsuzska
Tényleg érdekes, hogy nem kell menned. Én azért említeném neki, hogy nézzen rá! :roll: :roll:
De remélem meghozza a gyümölcsét az a bogyó!!! Tiszta út, lesz tuti jó kis tüszőcske, tehát már csak rajtatok áll! Úgyhogy Hajrá!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Pendidrága! Hát én is remélem, h a kövi hónap a miénk ;) A "mensi monnyon lee" programhoz mostmár tényleg csatlakozom én is :D Jaa igen, tudom amúgy, h le lehet állítani a zenét, de ha lestoppolom, akkor meg nem hagyja, h tovább írjam a hozzászólást :twisted: Úgyhogy a "Nugytató babamuzsika" címszó alatt futó sztem nagyon idegesítő nyekergés is monnyon lee :twisted:

Kép
szöszke.
 
 


Még mindig Pendihez: hát most nekem se 28 napra jött meg, pedig általában 28 naposak a ciklusaim. Most ez, ha minden igaz, hűűű nem tudom kiszámolni :D De olyan 30 nap körüli volt ..

Kép
szöszke.
 
 


igazad van Szöszke! az is monjon le!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Hát csajok én azt mondom, hogy minden rossz mondjon le, és legyünk már babásak végre :!: :!: :!: :!:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


hát, ha már 5 napja meg kellett volna jönniie, akkor az már több nem?
Na mindegy ez a múlt!
ne rágódjunk rajta!

Teljes erőbedobással a jövő fel kell nézned!!!!!
És sikerülni fog! Csak ne hagyd, hogy az elkeseredettség úrrá legyen rajtad!

Te sem vagy az az elveszett lányzó! Tehát hajrá!!!!
Vendég
 


Képzeljétek, én tegnap teljesen meg voltam zakkanva.... édeset sóssal és savanyúval ettem. Először volt egy kis almás-fahéjas marcipán, aztán jött egy kis füstölt sonka, majd vaniliás marcipán, utána egy kis töltött husi, majd megint édesség és savanyú káposzta!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


húúúúú Zsuzska! nem vagy te máris babás? Ilyen "étlappal"
?!
Vendég
 


Na, Zsu, most tényleg nem azért, de pl. erre is szokták mondani, h terhességi tünet .. bár sztem ez a meleg is "csodákra" képes :?
És igazad van, tényleg minden rossz mondjon le 8)

Pendi!

[quote="pendi"]T írta:pendie sem vagy az az elveszett lányzó! Tehát hajrá!!!!


Köszönöm :) Igyekszem! És már nem is vagyok annyira elkenődve .. hála a fórumnak :)

Kép
szöszke.
 
 


[quote="pendi"]h írta:pendiúúúúú Zsuzska! nem vagy te máris babás? Ilyen "étlappal"
?!


Jó, akkor megnyugodtam, nem leszek egyedül, aki esetleg bogarat ültet Zsu fülébe :lol: :lol: :roll:

Kép
szöszke.
 
 


Hát nálam ez tipikus peteéréses tünet.... szerintem tegnap megért és ilyenkor én össze vissza tudnék enni.....

Na jó, bevallom, hogy ma is tudnék...

Ebédre lencsefőzi lett volna, de rá sem tudok nézni :roll: :roll: :roll: Helyette vettem öt cerbona műzli szelete.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Szöszke! örülök, hogy "jobban vagy"! :lol: :lol: :lol: :lol:

Most tényleg megyek Lányok, mert nem lesz vacsi Apácskának, aztán majd én is lemondhatok! :lol: :lol: :lol:

Vagy majd én sem kapok semmit pár nap múlva! :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops:

Puszi nektek!
Vendég
 


Szöszi!
A bofár nagyon benne van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anyumék délelőtt meglátogattak és persze rögtön azt kérdezték, hogy érzek-e már valamit, mikorra izguljanak?

De én már túl vagyok azon az időszakon, hogy körmömet tövig rágva izguljak és ne aludjak az izgalomtól..... én is annyiszor estem már pofára, hogy már nem élem bele magamat.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Pendi!
Vacsikészítés után gyere azért vissza!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?