2008.05.29 16:47
Szerző: borossné becz márta
Sziasztok!
Hú, de él a topic! Örülök neki!
Szalamandra!
Fogfájás ellen tuti csodaszer a langyos kamillateával öblögetés, naponta akár többször is! És, ha bírod és ráteszed a filtert, amiből főzted a fájós részekre néhány percig, még gyorsabb a hatás! Biztos beválik, de menj csak el fogorvoshoz, én is holnap jelentkezem be, de semmi kedvem...
Pepitanna!
Szerncsém van! Van pár (3) doki a kórházban, aki a kismamáit nem gyötri a Honvéd kórházzal, hanem elküldi az ÁEK-ben a diabetológiai szakrendelésre, ahol is Tóth dr.-nő foglalkozik velünk! 2 hetente kell menni, havonta labor, soha nem kell várni, mert a saját aszisztense előre egyeztetett időpontban leveszi a vért, 10 percnél többet nem kell ott tölteni, úgyhogy tök jó! Az meg csak hab a tortán, hogy aznap rendel, amikor a dokim is, így nem kell külön bemászkálni hozzá, csak havonta 1x. Egyébként nálam sincs semmi gond, szerencsére!
Szülésznő: Szerintem nagyon fontos a saját, bár, amikor az 1., majd a 2. szülésemre készültem, még én sem így gondoltam! Az 1-nél meg sem fordult a fejemben a szülésznőválasztás gondolata, és a 2 műszak alatt sikerült is 4 nagyon kedves, empatikus szülésznőt kifognom. Az egyikük simán végigült mellettem 10 órát és nagyon tudta, hogy mikor mi esik jól, sokat segített, mindent elmondott stb. Reggel műszakváltás volt és bejött a köv. 2 ügyeletes szülésznő és először nagyon zavart a jelenlétük! Biztos kinevettek érte, de úgy éreztem, valahogy a szülésem intimitása sérült azzal, hogy idegenek léptek a szülőszobába! Egyébként olvastam is, hogy a szülés alatt a szülő nő más tudatállapotban van, és nem szereti ha ebben a helyzetben 2-3 embernél több veszi körül... De ettől függetlenül nagyon rendesek voltak Ők is, úgyhogy másodszorra sem választottam! Na, ezt nem kellett volna! A 2. szülésem sokkal gyorsabban ment, éjjel 1.40-kor csengettünk 2 perces fájásokkal, jó 5 percbe került, mire félálomban megjelent a szülésznő! Nem sok esélyt adott rá, hogy szülni fogunk, azt mondta, ha véletlen itt maradunk ráérek átöltözni! A szülőszoba kihalt volt, tök sötét mindenütt, én kapcsolgattam a lámpákat, még jó, hogy nem előszőr jártam ott! az ü. doki bő 3 ujjnyi méhszájat állapított meg, még jó, hogy már útközben hívtuk a dokimat, így már Ő is úton volt! A szülésznő elszúrta a beöntést, aztán meg a wc-n nyitogatta rám az ajtót, sürgetett stb.Fél órán belül beért a dokim is, burkot repesztett bő 4 ujjnyi méhszájnál, és mehettünk a szülőszobába ctg-re. Na, ekkor került elő a másik szülésznő is, együtt már tényleg rémesek voltak! Nem hitték el, hogy már tolófájásaim vannak 5 perc ctg után, aztán, mikor erősködtem, akkor megnézték, és jé, már látszott a babám feje! Na, akkor meg nem voltak hajlandóak szólni a dokimnak, aki a folyósón várt a ctg eredményére, a férjemnek kellett fölhívni, ha a szülésznőkön múlik, hát a dokim nélkül szülök! Szóval nem akarok belemenni a naturalisztikus részletekbe, de engem még így nem alázott meg senki, mint Ők ketten és ilyen kiszolgáltatottnak sem éreztem magam még soha! És nem kiabáltam, nagyon gyorsan szültem (3.03-kor léptünk be a szülőszobába, 3.21-kor megszületett a kisfiam), szóval lehet, hogy csak nem voltam szimpi, nem tudom. A hab a tortán meg az volt, hogy a 10/10-es Apgarral született kisfiamat fázik! felkiáltással elvitték pár perccel szülés után, nem maradhatott velem... Persze, gondolom, akkor a megfigyelés 2 órája alatt gyakrabban kellett volna ránk nyitni az ajtót! És ez a szülésznő még mindig ott van, sőt állandóan ott van a szülőszobán, mert bár a többiek 3 havonta forgó rendszerben hol a szülőszobán, hol a terhespatológián, hol a gyermekágyon vannak, Ő a szülőszobán van folyamatosan, úgyhogy nehéz lenne elkerülni! A 3. szülésemnél persze választottam szülésznőt és fantasztikus élmény volt az egész! Az 1. pillanattól, ahogy becsöngettem a szülőszobára, ahogy kinyílt az ajtó és mosolyogva ott állt a dokim és a szülésznőm, hát nagyon megnyugtató volt, hogy rajtuk kívűl senki sem fog hozzám nyúlni, és már ismertem Őket, bíztam bennük, az pedig adott egy plusz biztonságérzetet!
Szóval, én ezért választok most is...
Elnézést a többiektől, akik már ismerték ezt a történetet, de muszáj volt megint leírnom ahhoz, hogy érthető legyen, miért is fontos ez a dolog nekem annyira...
Márti