Új privát üzeneted érkezett!

Móni, férjemnek is köldöksérve van és simán hordoz. (mondjuk ő manducában kizárólag) :wink:

kisvic
 
 


Kisvic,

akkor ezek szerint nem olyan vészes :)

Akkor férjednek megtartjátok a Manduca-t?
Elárulod, milyen vastag, hány réteg az anyag a baba hátánál?

Igen eltűntél, elkészült az MT?
:lol:

Móni
norsi
 
 


Móni :D , ja, férjecske nem akar megválni tőle... :x
Mármint a body milyen vastag? 1 réteg kender (?) vagy mi (de lehet, hogy valami jobb fajta pamutvászon), és a belseje egy leheletvékony biopamut ahol a baba testével érintkezik. De a vastagságuk nem mérhető. Vékony, de strapabíró.

Férjem azt nyilatkozta itt az előbb, hogy nem akadályozza a köldöksérve a hordozásban, csak ha nagyon megszorítja, az fáj. :shock: Az nekem is fáj sérv nélkül.

Erduca még az érés fázisában van - ahogy Márai mondaná. Ugyanis még nincs varrógépem, most akarok venni valami jót. Esetleg ötleteket írhatna, aki tud. Fogalmam sincs milyen legyen. Na jó, egy halvány sejtésem azért van. :wink:

kisvic
 
 

 
 

Kisvic,

Ez jó hír, köszi :)
A vételről még reménykedtem :oops:
Az Erduca-hoz szerintem fantasztikus volt a cserétek, ahhoz nem tudom, mit lehet még hozzátenni :lol:

Mi ez, valami látásvizsgálat? :roll:

Móni
norsi
 
 


Kisvic, hol vettel meteraruban bio pamutot?

Biobaba
biobaba
 
 


Biobaba, nem vettem, a manduca belül az. (De én is kiugranék a bőrömből, ha találnék itthon!!!) :wink:

kisvic
 
 


Ja, en azt hittem, h nem a Manducarol van szo, hanem, h varrtal vmit:)

Biobaba
biobaba
 
 


Sziasztok,

bocsi a bepofátlankodásért, de a véleményeteket szeretném kérni. :)
Kisfiam 13 napos, és napjainak igen nagy hányadát tölti rajtam kendőben. Viszont a kötés helyességében nem vagyok biztos, és nem szeretném, ha a helytelen hordozás miatt rosszat tennék neki.
Csatalok pár képet, megtennétek, hogy vettek rá egy pillantást, jól van e így kötve a kis batyum? :)

Előre is köszönöm.

Kép

Kép

Kép

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Sziasztok,

Bocsánat, én is tanácsért jöttem hozzátok. Kislányom 5 hetes. Van egy Nandu hordozókendőm, de az már most nagyon meleg ha felkötöm.

Nagyon tetszenek a Mei Tai-ok, tuti beruházok majd egyre, de szerintetek mikor? A babaközel-en olvastam, hogy az pár hetes kortól használható. Kinek van esetleg tapasztalata erről? Mennyire tartja az az ilyen csöppségeket? Kb. mikortól lehet használni?

Ill. ha van valami más "szellősebb" megoldás a hordozásra, szívesen veszem a tippeket. Van babakocsink is, de egyelőre csak dísznek, mert a kisasszony nem igazán kedveli - ahogy anno a bátyja sem szerette. Vele kendőztem, de ő őszi baba volt :)

Köszi szépen a segítséget, Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


Csöppke, nagyon jó a blogod, szoktam olvasgatni néha , ha időm engedi. A fiaid csodaszépek.
Tegnap olvastam a hordozásról szóló bejegyzésedet, és a képeket nézegetve gondoltam is, hogy én nem így raknám kendőbe a babámat. Szerintem rakd Lócit úgy, hogy lábacskái terpesztartásban és térdben felhúzva legyenek.
Livi képén jól látszik a baba lábtartása, amit próbáltam leírni:
http://www.mamami.hu/forum/local_links. ... &linkid=80

Márti
Kép
cerceluska
 
 


Brigi, a hordozós klubban sokat beszéltünk arrólé, hogy mikortól tegyük mei taiba a babát. Én 4-6 hónapos kortól tenném.
Újszülöttnek és pici babának legjobb a kendő.
A Didymosnak vannak vékony Indio kendői, amelyek szerintem nagyon jók nyárra. Használtan elérhető áron beszerezhető az ebay.de-n

Márti
Kép
cerceluska
 
 


Ma eszembe jutott, hogy van egy ergonk :lol: :lol: :lol:
És úgy örülök!!! Lehet, hogy most mégis azt fogom használni a nyáron megint, mert egyszerűbb-gyorsabb vele a fel-le vétel a folyton fel-leveendő gyerekkel :lol: Tök jó! 8) Ja, tényleg! És jön hozzánk hamarosan a klubos Bamneroo is! :) Fú, de jó! Most jól kiörültem magam! :)

Brigi: szerintem nem lesz kevésbé meleg a meitai sem, mert a "melegség" leginkább attól van, hogy a baba és a te tested egymáshoz simul, összeér. Ez egy jól felkötött meitaiban is így van :) Mondjuk a pántnál kevesebb az anyag, mint kendőnél, de szerintem nem ezen múlik az izzadási faktor :lol:

KépKép
livus
 
 


cerceluska, köszönöm... ahogy olvasgattam az újszülött hordozásról, leginkább az jött le, ill a hordozóhoz kapott útmutatóban is az van, hogy "lábai hajlítva legyenek, magzatpózban", vagyis ahogy hason is alszik, lábait maga alá húzva legyen benne. Ezt a 'békatartásos' pozitúrát azt hittem inkább 1-2 hósan kell majd.
De akkor igyekszem gyakorolni még, köszi. :lol:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Márti,

Köszi szépen a válaszod. Akkor a mei-tai majd később :wink: Még egy kérdés: a rugalmas kendőt meddig lehet használni? A kislányom most 5 hetes és kb 3,5 kiló.

Köszi,
Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


Brigi!

Én a rugalmas kendőt ajánlanám. Pici babához az a legideálisabb. Minden meleg ebben az időben:) Nekem van Bambero Mei Tai-om is, de csak akkor térek át rá, ha váltani kell a súlyhatár miatt. Ez saccolásom szerint 6 kg táján fog bekövetkezni.

Móni
norsi
 
 


Móni,

Köszi :lol: Akkor lehet beruházok egyre.

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


Brigi,

A rugalmas kábé 9 kilóig jó. Meg fogod majd tapasztalni, hogy mikor nem "nyeklik-nyaklik" már a gyerkőc, illetve nagyon húz a súlya, akkor érdemes letenni a rugalmast.
Mei-tai: én jó szívvel 4-6 hónapos kortól használnám. Addig tartsa csak a kendő minden porcikáját! :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


[quote="csöppke"]E írta:csöppkezt a 'békatartásos' pozitúrát azt hittem inkább 1-2 hósan kell majd.


Legyen csak felhúzva békában a kis csülke! Az ortopédus doki nagyon fog örülni. Persze, ha kedveli a bölcsőtartást, azt is kipróbálhatod. (Az enyémek utálták... :roll: )

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Lányok, én meg egyre jobban meg vagyok győződve, hogy az a MT, amit én szeretek, nagyon kiválóan támasztja a babát kb. 2-3 hónapos kortól (induljunk ki egy időre született, 3-4 kilós születési súlyú babuciból). Elfogadom, amit mondtok, de nem próbáltátok az én MT-omat ilyen pici babával :) Viszont én próbáltam, és szerintem az említett kortól kezdve tökéletesen tartja. A Kozy ajánlását én sem tenném gyakrolattá (mármint, hogy újszüött kortól)
Abban az esetben, ha valakinek van rugalmasa, persze, inkább az, de szívesen megmutatnám a picikével is Nketek!

kamcsatka
 
 


Ma rugalmassal mentünk az oviba, megint az a tapasztalatom, hogy már 5 kg-nál érezhető a változás, de még jól tart.
Bamberoo-ban altattam el. Kis békában teszem bele, szerintem a gerincét kiválóan tartja. A rugalmas kendő viszont a fejecskéjét tudja jobban kombinálhatóan tartani a két kendőszárból adódóan. Amíg kisebb volt, megesett, hogy teljesen elbújtattam alá.

Móni
norsi
 
 


Én nem tudom, melyik rugalmast használjátok, de lehet, hogy nem kötitek elég szorosra (bocs, ha nem így volna, csak nekem olyan furcsa, hogy kilazul). Nekem Lívia féle van, és a gyerek 8 kilósan több óra után ugyanúgy volt benne, egy picit sem lazult ki, imádtam, olyan jól tartott, egyáltalán nem kellett fogni, mintha az én testem része lett volna. Csak azért váltottam (nem akartam, mert annyira kényelmes volt), mert tudom, hogy 7 kilótól már a háton hordozás a javasolt, meg aztán olyan hosszú is volt már a gyermek, hogy nem láttam ki rendesen a feje fölül, ha lefelé kellett néznem (lépcsőn pl. lábbal tapogattam ki a szélét). Szóval én értetlenül állok a dolgok előtt, de az is lehet, hogy az én kendőpéldányom egy különösen jól sikerült darab. :D 8)

Zsizsa, a rugalmaskendő-rajongó 8)
zsizsa
 
 


Orsi, tedd be a kis 2 hónapossal készült fotót léci!
Vagy az az oldaladon fentvan, amin nem te hordozod?
köszi,
Kriszti :P

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Kriszti, Pocakdani nem akar kibújni??? :lol:

Mi 2 hónaposan kezdtük a MT-t használni (most meg kendőzünk, szóval én egy kicsit fordítva vagyok összerakva... :roll: ), szűkítővel békapózban, és nagyon klassz volt!!! :wink:

kisvic
 
 


Zsizsa,

nekem is Babaközelben-es a kendőm. Azt hiszem, jól kötöm meg, mert ha eddig jól sikerült, miért most rontanám el? Az 5 kg-s gyerekkel a változást ne úgy képzeld el, hogy már lóg rajtam benne. Kívülről észre sem vehető. Még biztos lehet tovább használni, de a 9 kg-ban már én szkeptikus vagyok. Egyébként akármennyire rövid időre lehet csak használni, én biztos, hogy pici babának újra ugyanezt választanám, mert nekik annyira tökéletes hordozó.

Móni
norsi
 
 


Zsizsa,
teszek fel egy képet, ha valami nem stimm, írd meg légyszíves!

Móni

Kép [/img]
norsi
 
 


Móni,
bocsi, nem akartam kekeckedni, remélem, nem úgy jött le!!! :) :wink: Csak tényleg mi még a 8 kilóssal is össze voltunk nőve a kendőben, nagyon jó volt! :) És szerintem is ez a legjobb újszülöttnek!
Nekem nem tűnik semmi rossznak a kép alapján, bár talán én a lábát jobban fel szoktam húzni (mondjuk így oldalról nem teljesen látszik, mennyire van felhúzva), én azt tartottam fontosnak, hogy amikor beleraktam a babát a kendőbe, akkor a vízszintes részbe alig tudtam belerakni a lábát, olyan szoros volt (én először mindig eligazgattam a keresztezett szárakat, utána húztam csak fel a vízszintes szárat).
Jaj, olyan édesen alszik! :D
Zsizsa
zsizsa
 
 


Zsizsa,

nem cinikusan kértem, egyáltalán nem vettem kekeckedésnek! Az ember mindig szeret tanulni :)
Mától már új tulajdonosa van a kendőnek :)

Móni
norsi
 
 


Sziasztok!

Tudnátok segíteni,hogy mi a fő különbség a Manduca és az Ergo között?Ezeket mikortól lehet nyugodt szívvel használni,mert végülis újszülöttkortól írja?

Nagyon köszi:Dettus

Kép Kép

Kép
dettus
 
 


Dettus! Manduca biopamut/kender, kicsit olcsobb mint az Ergo szimpatikusabb az üzletpolitikaja. Különben eleg hasonlok, en egyiket sem probaltam, szoval biztos lesz meg reszletesebb összehasonlitas is.
En csak önaloan ülni tudo gyereket tennek bele jo szivvel, de a gyartok mast ajanlanak. Manducat tan kicsit korabban mint Ergot.
smzsgalf
 
 


Dettus :D , manduca-t 3,5kg-os kortól lehet, van benne újszülött szűkítő is. Részletes összehasonlítással szolgáltunk már Zsizsával egy kb 20 oldallal feljebb. :wink: A klubban szerintem ki tudod próbálni, ha elmész.

kisvic
 
 


Kisvic! Es jonak tartottad a beka tartast a szükitöben? Engem annyira nem gyöztek meg a kepek :?
smzsgalf
 
 


Lányok, az új kendőm:

Kép
banya
 
 


banya
 
 


Banya! :P
Én meg még be is dőltem, és vártam, hogy meglássam a csodalanádat! :P

KépKép
livus
 
 


Zsuzsa: igen, jónak találtam és a picinek is kényelmes volt. Mi elég korán kezdtük használni, kb. 3 hónapos lehetett, de még kényelmetlen volt neki a terpesz. Vagy lehet, hogy csak szokatlan volt, mert kb. 3 alkalom után már fel tudtam venni a szűkítő nélkül is. Ez a szűkítő olyan, mint egy terpeszbetétes vagy textil pelenka, tehát optimális terpesztartást biztosít a babának. :wink:

Banya: nagyon pihent vagy!!! :lol: Tecccccik!

Ha már ennyien lecseréltétek a Nandut, nem válik meg valaki tőle? Jó lenne kipróbálni egyet. :wink:

kisvic
 
 


Kisvic! Akkor jo hogy bevalt. Olvastam mar olyan velemenyt is, hogy tul nagy a terpesz kicsi (par hetes) babanal.
smzsgalf
 
 


Zsuzsa: pár hetesnél lehet nagy a terpesz, de pont azért van a szűkítő. Nem használta az illető? :shock: Előtte Líva MT volt, szintén szűkítővel. Kb. 1,5 hónapos kortól használtuk, szuper volt!!! Manduca szűkítőjében ugyanúgy van a baba, mint a Lívia-félében. Csak az utóbbit talán könnyebb elképzelni, mert jobban látszik.

kisvic
 
 


Kisvic,

milyen széles a Manduca bady-ja, és az szűkítője?

Móni
norsi
 
 


Sziasztok,

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Azóta rugalmas kendőre váltottam és nem bántam meg (NANDU-ról). Sokkal jobban tartja a picit.

Most még a Mei Taiokról szeretnék véleményt. Ahogy visszaolvastam úgy tűnik a BAmberoo a legjobb, de azt nehéz beszerezni. A magyar mei taiok milyenek? Gondolok a Lívia félére meg a liliputisra. Ha valaki próbálta már írnátok róla nekem pár szót. A kendő után szeretnék egyet.

Mégegyszer köszi a segítségeteket, Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


Viszonylag uj lanat mennyi ido alatt lehet betorni?

Sára

Kép

Kép
saara
 
 



Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Bocs, ezt priviben akartam :oops:

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Brigi, én egy hónapja tesztelem a klubos Liliputi MT-t és nagyon jó!!!. Egyedül az alvókapucni hiányzik tóla.

Márti
Kép
cerceluska
 
 


Lanyok, segitsetek! (Most csak ekezetek nelkul tudok irni, bocs!)Teljesen el vagyok keseredve! :cry: Bogit egyszeruen keptelenseg mostanaban ertelmesen felkotozni :cry:
Ezert volt - vagyis van - a feneklecsuszas is. Folyamatosan dilizik, fesziti magat, uvolt, mig en kotozni probalok... Borzalmas! Es igy egyszeruen nem lehet jol felkotni - legalabbis en nem tudom. Kificankolja magat, vagy a feszites miatt nem lesznek eleg szorosak a szegesek... Katasztrofa. Nagyon sokaig probaltam nyugodt maradni, de bevallom, most mar az sem megy mindig. -neha eletveszely, amit muvel! Es minden alkalommal ugy indulunk el, hogy B. uvolt, en is pipa vagyok, szakad rolunk a viz, elfelejtem feltenni neki a kalapot... ÁÁÁÁÁÁ! kegyetlen! aztan indulas utan mar semmi baja! boldogan lovagol es karattyol a hatamon.

Egyebkent tudom, mi az oka a viselkedesenek: az, hogy gyalog szeretne jonni, es nem a hatamon. Ahogy feloltozunk, mar rohan is az ajtoba, nyitna ki, menne, es ha mondom, hogy nem gyalog megyunk, akkor mar kezdodik is a dili, ami termeszetesen akkor hag a tetofokara, mikor szinre lep a kendo... :(
De a tavolsagok, a tempo, az autok, a mocskos utcak miatt nem tudok vele gyalog elindulni sehova. Ha setalni megyunk, akkor is a hatamon kell vinnem, amig el nem erunk a parkba.

Ergo sem jott be most. Tavaly egy alom volt! De most...Egyszeruen sehogy sem volt kenyelmes. Pedig a derekamra is tettem (mert alapbol a csipomre szoktam), de mindket modon majd leszakadt a hatam, azt ereztem, hogy tul alacsonyan van. (Persze az ergoba felvevest is vegigdilizte... :-( )

Biztos az lenne a legjobb megoldas, ha most egy kicsit szuneteltetnem a hordozast, de a fenti okok miatt ezt nem tudom megtenni.

Ha van valami otletetek, mit lehetne maskepp csinalni, mi segithetne, osszatok meg velem legyszi!

KépKép
livus
 
 


Livus, es ha nem otthon kotned fel, hanem elindulnatok gyalog? Ugyis hamar elfarad, es akor talan nem fesziti meg magat.

Biobaba
biobaba
 
 


tudom am, h kell helyesen irni, h akkor:)
biobaba
 
 


Livus! Tenyleg azt tanacsolnam (bocs az okoskodasert, valojaban nincs tapasztalatom ilyennel..), hogy egy ideig ne hordozz.
Esetleg csipöre kötni probaltad?

Multkor bevasarolni voltunk Benivel es utközben elkezdett nyüsziteni (azt gondoltam almos). Ilyenkor elöre szoktam kötni, mert ott nincs nyüszi. Na probalom kötni ö meg dilizik, kinyujta labait, kitekeredik stb. . Gondoltam most mi legyen esö is szinte esett, meg 20 perces seta hazaig ölben csak nem birom el (jarni meg nem tud). Aztan gondoltam egyet es csipöre csaptam. Azt egyböl hagyta es nagyon elvezte!
smzsgalf
 
 


Sziasztok!

Bocsánat a bepofátlankodásért,de lenne hozzátok egy kérdésem!
Vettem egy Nandu kendőt a ,de nem megy nekem ez a kötözés!Láttam egy kendőt amit nem kell kötözni,és szeretném kikérni róla a véleményeteket!
Bármilyen más kötözés nélküli megoldás is érdekel!Sima kengurunk az van úgyhogy egy Manduca vagy Ergo megvételét már nem tudnám beadni a páromnak,mert az is elég drága volt!
Anormál kengurut mikortól lehet használni?

A képek a nemkötözős kendőről: Kép Kép Kép Kép KépElőre is köszönöm a segítséget!

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna
 
 


Livus! A sógornőm ekkora gyerekkel, mint Bogi is pont ezért indul mindig gyalog, és út közben veszi fel, mikor elfáradt. Többnyire csípőre.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Anna! Szerintem egy ilyen nemkötözős kendőnél nagyon-nagyon fontos, hogy a méreted eltaláld. Különben nem tartja elég jól a babát.

Nagy hátránya, hogy nem igazítható méretre.

És, ha eladnád a normál kengurut és vennél helyette egy Mei Tai-t? Jobban ki tudnád használni, mint a kengurut és ezt a nem kötözős kendőt együttvéve. Egyikkel se lehet a gyereket a hátadra kötözni szvsz, az elöl hordozást meg nagyon hamar kinövik.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?