Sziasztok!
Jó szokásomhoz híven előrebocsátom, most sem fogok tudni mindenkinek válaszolgatni, de igyekszem...
K.ir, talán esetedben éreztem a legigazságtalanabbnak, hogy nem lehettem ott.
Hiszen nagyon ritka, hogy tudsz jönni, annyira messziről, és akkor puff, nem találkozunk. Tibike már kb.fél éve (mikor is találkoztunk?) sem volt éppen kicsike gyermek.
Most hány kg és cm?
Csakegy, Rami... node kérem. Első gyereknek jár a vonalzó, ketteskének nem?
Csakegy, már igazi nagy embergyerek lakik benned! És most te vizsgázgatsz is? Nem stresszelsz kicsit sem?
Gina, szerintem is inkább pólya helyett a gyereket hasra, mellre kötözni! Lehetőleg úgy, hogy érezze a szíved és a bőröd minél nagyobb felületét. Pont most olvastam a Népszabiban és az Informeden is erről cikket (amúgy is köztudott dolog már ez), de bizonyítottan jó a korababáknak a minél több testi kontaktus és meggyorsítja a felzárkózásukat!
Zsizsik, végül lesz inszem...?
Rejo, naaaagy drukkok, tudom is, mihez.
Kavicsom, az anyatejes kaki szag ibolyaillat ahhoz képest, amikor elkezded a húsos hozzátáplálást 7-8 hósan.
Na szóval ne is részletezzük...
Bettica, ilyenkor 38 hetesen már élni se nagyon volt kedvem... ráadásul most ez a 34-35 fok...
szóval nem csoda, ha semmihez nincs erőd. Tartalékolj a nagy eseményre!
Tegnapelőtt újra voltam dokinál (most az enyémnél, nem az ügyeleten). Vérzés, ilyesmi nincs, de keményedések vannak, illetve voltak. Ráadásul a helyzetet igazából az teszi izgalmassá (és ez a fő bűnös mindenért), hogy a lepény most lent van, eléri a méhszájat (de nincs rajta!). Ha keményedés jön, ez a lepény miatt vérzést indukálhat újból. Úgyhogy most 2 hónapig kéretik szurkolni, egyrészt ennyi idő kell a baba életképességéhez, másrészt ennyi idő alatt általában a lepényprobléma rendeződik.
Kaptam Salbutamolt az egyebek mellé, görcsoldónak, de pici adagot kezdésnek... ez is úgy felb.szta a pulzusom mára, a nagy meleggel együtt, hogy nyugalmi állapotban 120 fölé (!) ment, azt hittem megfulladok. Viszont még a Betalocot is vagy más blokkolót, azt túlzásnak érzem, így abban maradtunk most telefonon, hogy szigorú fekvés mellett most csak akkor lesz gyógyszer a töméntelen magnézium mellé, ha még van keményedés. Ez egy nagyon hülye lavírozás most.
Mivel a jó öreg Norkától nagyon távol áll ez a kényszerű életmód, most éppen autogén tréningest fogok keresni, hogy ne csavarodjak be teljesen, kell hogy megtanuljak lehiggadni és bizakodni és elfogadni ezt, ami van.
A WC gondot most a glicerines kúp oldja meg...
Ráadásul nagy változás elé nézünk azért is, mert most szintén 1-2 hónapra, de valószínű tovább is, teljesen befejeztük a bölcsődét. Bogi most hatodjára lett beteg 5 hónap alatt (ugye, a baj csőstül jön...), és összeszámoltam, mióta több gyerek van, Bogi az idő harmadában betegeskedett. Ez túlzás. Most éppen nagyon csúnya hurutos fülbaja lett, igen magasra szökő lázzal, soha nem volt még ennyire elesett. Az apja vele 3 orvost járt meg vasárnaptól tegnapig, mára lett jobban. (Kövirózsa: tényleg csodát tesz.)
Nagyon bepöccentem, és mivel elég sokat lesz velem valaki itthon, úgy határoztunk, ha már lúd, legyen kövér, és Bogi is itthon marad. Ez a sok betegség teljesen leamortizálta már az immunrendszerét, nekem meg lelkifurdalásom van.
(Persze ma is elkezdte, hogy bölcsi... mondtam neki, kislányom, még fáj a füled. Gyorsan elfogadta.)
Szóval, érdekes egy nyár lesz.
Egyébként Benjámin rohamosan erősödik... a fejét 21 hetesnek mérték hétfőn, és a végtagjai rúgásán is érzem, hogy már nem az a nagyon incifinci kis teremtmény. Nekem jót tesz a vonalzó most pszichésen, mert látom, hogy haladunk előre. De szeretnék már augusztusban lenni...