Új privát üzeneted érkezett!

Lolababa: Szép a vonalzód! Új? Vagy csak én nem figyeltem oda? :lol:
Vendég

Bejci!

Néha nekem is kellemetlen... hol viszket, hol pedig annyira érzékeny, hogy letépnék magamról mindent, ami hozzáér (még apa keze sem jó neki olyankor)...
Próbáld ki, hogy vegyél már most melltartóbetétet (DM-s Babylove nagyon jó, nekem bevált), amit ha picit megnedvesitesz, a viszketést enyhiti, szárazon meg kellemesen védi érzékenység esetén.

Kép
Kép
lolababa

Bejci!

Köszike, új, lecseréltem amikor kiderült, hogy már biztos Maja lesz... :D

Kép
Kép
lolababa

Lolababa: Köszi az ötletet! Kipróbálom, mert megőrülök tőle :shock: :shock:
Vendég

bejci, hasonló cipőben járok
nekem is iszonyatosan tud viszketni, főleg a mell alatt
be szoktam kenni estére a lányzó popsi krémjével (még van), és az egy kicsit segít - de már gondolkodtam a bőrgyogyászaton

Kép
Kép
csibe21

Még egy tipp a mellre (bimbóra), amit amúgy is javasolnak szülés utánra is: Garmastan kenőcs. Nyugtat, fájdalomcsillapit. ;)

Kép
Kép
lolababa

Na jó nagy kuszaságot tettem. Segíteni szerettem volna, erre csak a kedélyeket borzolom. Én az APEH honlapjáról letöltött gyerekfüzet 2007 (talán ez volt a neve), és a családinet alapján tájékozódtam. Ott nagyon sok esetet leírnak, többek között azt is, mikor mit érdemes tenni a max gyed érdekében lehetőleg ráfordítás nélkül.
És mindenkitől elnézést, ha okoskodásnak tűnt, nem ez volt a szándékom. A legjobb, ha mindenki utána érdeklődik a lehetőségeiről.

Még egy-két hozzászólás ebben a témában, és aztán befejeztem.

Ezt találtam Gyed-re:
A napi átlagkereset kiszámításánál a gyermekgondozási díjra való jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben elért pénzbeli egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelem napi átlaga vehető alapul. Amennyiben a fenti időszakban a biztosított személy nem rendelkezett legalább 180 naptári napi jövedelemmel, úgy a gyermekgondozási díj összegét a jogosultság első napját megelőző 180 napi jövedelem napi átlaga alapján fogják megállapítani. Nem lehet azonban figyelembe venni azt a jövedelmet, amit - nem folyamatos biztosítási idő esetén - a megszakítást megelőzően keresett a szülő.

Minyu!
A GYED-et is a TP szabályok alapján számolják, de mivel mi szeptemberben szülünk, így a GYED jövőre indul, ezért lesz az idei év az alapja.

Bejci!
Nem, nem ezt akartam kihozni belőle. Pont ez az, ha nincs fél éved, akkor a gyed alapja a minimálbér kétszerese (max gyed), ha ezt eléri a jövedelme. Mivel ezt elérte (sőt meg is haladta ezek szerint), ezért kap max gyedet.
És a TP-nél se két évet néznek, hanem azt nézik, hogy az elmúlt 2 évben rendelkezel-e 180 napi biztosítással. És a TP-t úgy tudom úgy számolják, hogy ha megvan a 180 nap, akkor a keresőképtelenséget közvetlenül megelőző naptári év az alap.
Minyu. Pontosan emiatt lesz az idei év az alap. 2009-es Gyed alapja a 2008-as bér.

Starlak!
Ha max gyed jár, akkor nem kell velem foglalkozni. Csak azt szerettem volna felétek eljuttatni, hogy akik kis bérrel rendelkeznek, azoknak ugyan csekély, de kis mértékben csökken az átlagbérük ami alapján számolnak. Ha már eleve max gyed jár, akkor a 80 %-os betegszabi nem ront akkorát az átlagon.

Sarkantyúka!
Ezt írtam én is még tegnap este, hogy csak SZJA-t vonnak a Gyedből, mást nem.

Lola!
Mint már tegnap írtam, a TP csak akkor 70 %, ha a szülést megelőzően 2 évvel rendelkezik vki , ha nincs 2 év, akkor 60 %.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

A DM-ben és Rossmannban lehet kapni mellbimbó ápoló krémet. Kicsit húzós az áruk, de hátha segítenek.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági: pénzügyi téren én nagyon zokni vagyok, egyszerűen immunins voltam az egyetemen is a közgázra és a számvitelre :)

A pénzügyesünkkel mielőtt elhúzok TP-re /sajnos muszáj nem tudnak más munkakörbe tenni ezt meg nagy terhesen nem lehet csinálni/ le fogok ülni egyett számolni.

Csak az háborított fel a szabályozásban hogy szeptemberi bébi extrán szív már megint. /Ok írod hogy ne parázzak :)/
Mert már most hallom hogy a gyerek 3 évesen már oviban hendikeppel indul mert szept 1.-ig nem tölti azt be és előtte meg ugye nem veszik fel hiába csak pár nap a helyek meg betelnek.
Bár remélem itt kváron annyira nincs durván helyhiány ovi téren.
/de hol is van az még :)/
No lényeg hogy ezt így kicsit igazságtalannak tartom, mégha nem is érint.

Kép

Kép
starlark

Starlark!

El kell keseritselek... :? Kaposvár nagyon gáz ovi és bölcsi téren egyaránt. Még idén be kell iratnom Lolát oviba és Maját bölcsibe, ha azt akarom, hogy 2010-ben tutira legyen helyük... :? :? :?

Kép
Kép
lolababa

az a baj, hogy a mellbimbó ápoló a mell többi részén nem segít :(

Kép
Kép
csibe21

Ági!
Szerintem senki nem vette okoskodásnak amiket írtál, jó hogy leírtad amit Te tudsz! :wink:
Gondolom, hogy jól utánanéztél, mert elég alaposnak tűnt, amit leírtál, csak szerintem az azt sugallta, hogy aki most táppénzen van, az kevesebb pénzt fog kapni, mint az, aki július végéig dolgozik.
Egyetértek azzal is, hogy mindenki kérdezzen utána, nehogy meglepetés érje.
De szerintem - a többiek nevében is mondhatom- köszi, hogy leírtad, amit Te tudsz a témában! :)
Amúgy a vicc az egészben az, hogy én pont ott dolgozom, ahonnan letöltötted az ismertetőt :)
Vendég

Csibe: Igen, ez az én problémám is. Nekem mindkét dinnyém viszket teljes nagyságban. :x Nemcsak a mellbimbóm, hanem a mell egésze, sőt a mell alatt és a mell felett is.. váááá
Vendég

Sziasztok!

Annyi Mindent írtatok, hogy egyszerűen már nem tudom követni :oops: :oops: Most nem is tudom hirtelen mikre kell reagálnom! Azért megpróbálom!!

Kistiggrincs Boldog születésnapot!! Szép a pocid!! :)

A.m. szép poci!! Szép a kisfiad nagyon!! :)

Csiba, sziszi üdv újra!! :)

Nyuszifül gratulálok a babához és jó, hogy jöttél!!

Minyu gratulálok a kisfiúhoz :):) A Csongor név meg Nekem is az egyik kedvencem!! Szuper!! :) A képek is nagyon jók nagy szép kisfiú!!

Honey örülök, hogy kezd végre végel enni a rémáloknak!! A szívuh-hoz megy a drukk!! :lol: :lol:

Kórházi cucc még sehol! Kornéliánál is az utolsó pillanatban raktam össze! Babacuccok egyenlőre még nem vettem semmit, tegnap látta egy kisfiú együttest és annyira beleszerettem.... De még várom egy kövi uh-t a biztonság kedvéért utána merszkedema vásárlással!

Sarkantyúka köszi a kika újságot!! Tök jó! És a kiságy is szuper!! Kár, hogy annyiba kerül mint egy normál kiságy! Amúgy lehet beruháztam volna!!

Eszike, Holka aranyosak a sztorik a kicsikkel!! :)

Bejci nem irigyellek a mellviszketést illetően Nekem Kornéliánál volt a melltartót téptem le Magamról, most eddig még hála az égnek nincs!!

Szeder, hogy a férjed mikre nem gondol!! Nagyon ügyi!!!

Nem tudom még mit akartam!! Majd legközelebb :)

Kép
Kép
lanta

Lola: Háát ez nem hangzott túl biztatón :( Akkor egy év múlva kezdhetek utánna járni rendesen.

Lányok segítsetek légyszíves.
A főnököm velem kerestet egy olyan jogszabályt ami szerint 4 vagy 6 hónaposnál idősebb terhes vegyszerezett területre nem mehet dolgozni vagy vmi hasonló.
Mezőgazdaságban dolgozom és vmi indokláshoz kell neki.

Kép

Kép
starlark

Ági, ne haragudj, ÉN okoskodtam :oops:

Bejci!
Én pamut melltartóbetétet hordok egy hete, mert hasonló tüneteket tapasztalok, mint amiket te leírtál. Mondjuk én azt hittem, ez azért lehet, mert abbahagytam a szoptatást, és most hámlik le a megvastagodott bőröm (most jó nagy reklámot csináltam a szoptatásnak, gondolom :shock: ). Nekem a pamut melltartóbetétek váltak be legjobban a szoptatás alatt is, kis mosózsákkal együtt kaphatók.

Még én sem vásároltam semmit egyébként, a Nagylányommal annyira paráztatott folyamatosan a doki, hogy csak a 9. (!) hónapban vásároltunk. Úgyhogy most sem fogjuk elkapkodni, pedig jópár dolgot be kell szereznünk így másodszorra is (pl. törülköző, textilpelus, stb...)

Amúgy ismerős amit írtál egyszer, Bejci, mert én is hónapokig válogattam babakocsit a különböző szempontok alapján. Olyannyira, hogy végül 2 hetes volt a Nagy, mire megvettük.

De én most nagyon magam alatt vagyok egyébként. A délelőttöt, mint mindig, a játszón töltöttük, és az egyik kedves pozitív anyuka annyira kiakasztott... Közölte, hogy ha sokat felveszem a gyereket, megszülök hazafelé, és nem szabad kockáztatni. Ezen borzasztóan kiakadtam. Nekünk nincsenek rokonaink (ANyukám 7 héttel a Lányom születése előtt halt meg tök hirtelen, Anyósom három nappal a születése után, Apósom évekkel korábban, az apám alkoholista lett, testvéreink meg nincsenek). Én nem engedhetem meg magamnak, hogy lazítsak, vagy hogy pihizzek egész nap, én nem tudok az említett anyukával ellentétben csettinteni egyet, hogy "nagymama hétvégére rendel"... Biztos az ilyen magamfajtának nem is való második gyerek. Bocsánat a panaszáradatért. Nem ide való, csak rontom a boldog babavárást.

Kép
Kép
sarkantyúka

Ja, ha az egész mell viszket, akkor nem lehet, hogy a bőr nyúlik, és a striák elleni krémmel kellene kenegetni?
sarkantyúka

Ja, ha az egész mell viszket, akkor nem lehet, hogy a bőr nyúlik, és a striák elleni krémmel kellene kenegetni?
sarkantyúka

Sarkantyúka!

Nyugodj meg, és ne foglalkozz a kivülállókkal.
Sajna nekünk sincs senki, akire számithatnánk (se nagymama, se tesó, ilyesmi), csak a szomszédasszony néha, igy én is meglehetősen zokon tudom venni, amikor jönnek a jótanácsokkal, hogy ne emelj, pihenj sokat, stb. Könnyen dumál az, aki akár éjszakára is leadja a babát a nagyihoz, ha már annyira fáradt.

Arra gondolj, hogy megoldjuk, egészségesek vagyunk (még a babók is kifejezetten strammok lesznek a pocakban), és nem tartozunk az égvilágon senkinek köszönettel semmiért!!!!

Kép
Kép
lolababa

Köszi, Lolababa, jólesik ami mondasz. Igazából a fent említett anyuka már korábban is szinte kéjelgett a helyzetünkön, már bőgtem miatta pár délutánt. Volt, hogy az okozott neki örömöt, hogy elmondta többször, hogy milyen sz.r lesz nekem az első időkben két gyerekkel, meg hogy majd mi lesz, ha kórházba kerülök... Nem is barátkoztam vele azóta csak ma kiment a fejemből, mert olyan jókedvem VOLT.

Kép
Kép
sarkantyúka

sarkantyúka!
NE törödj azzal az "idióta" nőszeméllyel, aki így beszólt neked!
Én is cipeltem Bencét, amikor Mátét vártam.. semmi baja nem lett Máténak, és nem is született előbb.. úgyhogy emiatt ne aggódj.. a második gyermek meg amúgy is "tudja", hogy nem csak ő van :) no ez csak vicc, de tényleg úgy, ahogy lolababa írta meg tudod te is oldani... egyedül... és nem tartozol senkinek köszönettel... inkább legyél büszke magadra!

szeder74

Köszönöm, Szeder!

Kép
Kép
sarkantyúka

Bejci! Csibe!
Viszketés: Nem akarok senkit elkeseríteni, de én két teljes hónapig viszkettem és nem akárhogyan! :cry: Először combtőtől lefelé egészen a talpamig, aztán a hasam és egyre feljebb, beleértve a dinnyéimet is! Olyan volt mintha tele lennék kiütésekkel/szúnyogcsípésekkel. (És ráadásul reggelre elmúlt.) Mivel borzasztóan szenvedtem és hiába kentem zsíros krémmel, fürödtem olajos vízben, stb, stb, stb. elmentem a bőrgyógyászhoz. Kétszer is! De mindkétszer az volt rá a válasz, hogy sajna ez várandósságnál előfordul és nem lehet vele mit kezdeni. Annyira ki van száradva a bőr, hogy tulajdonképpen allergiás reakciót vált ki. Amit pedig erre adni lehetne, az mind olyan, ami felszívódik bőrön keresztül és árthat a babának. Így csak valami gyógyszertári zsíros krémet és calcium sandoz pezsitablettát írtak fel. Már a harmadik doboz calciumot ittam, mikor visszamentem a bőrgyógyira, hogy nem múlik, ilyenkor mi van. De sajna nem kaptam más választ, mint előzőleg. Ja és a viszketés olyan mértékű volt, hogy a lábamat és a hasamat már véresre vakartam! :shock: :? Úgy kb. két hete pedig mintha elvágták volna. Nem viszketek. Csak néha egy kicsit, de ez már nagyon baráti. Úgyhogy lányok nem tudom segít-e valami. Remélhetőleg nektek igen. :lol:

Kép
Kép
konan

Sarkantyúka!
Szederhez csatlakoznék! Legyél büszke magadra! Minden okod megvan rá! Én nagyon felnézek rátok, kisgyerekes kismamikra! Le a kalappal! :D

Kép
Kép
konan

Bejci és többiek!
Használtok a hasatokra krémet vagy olajat csíkok ellen? Mert lehet, hogy azzal a krémmel/olajjal ha bekenitek magát a mellet, az használ. Ugyanis olvastam, hogy a melleken is kialakulhatnak csíkok. Elképzelhető, hogy ahogy nő a melletek, úgy nyúlna a bőr, de ez fájdalommal és viszketéssel jár ahogy a hasnál is. Én ezért használok a hasamra olajat, és az használ. Próbáljátok ki. (Amikor nekem még a legelején annyira érzékeny volt és fájt a mellbimbóm, ezzel az olajjal kentem, és kevésbé irritálta a ruha.)
Sarkantyúka, most látom, megelőztél a válaszban.

Starlak!
Google-ban rákerestél már? Én ehhez nem értek, de nekem is mondott ilyet a védőnőm, hogy vegyszerek mellett nem dolgozhatunk, mert erre mindig rákérdez ha találkozunk, hogy ugye veszélyes anyag nincs a környezetemben? Én meg mondom, hogy van, de én majdnem egész nap az irodában vagyok és csak az üzemben van ilyen.
Mindjárt utánanézek.

Sarkantyúka!
Hangsúlyozom, ez csak a saját véleményem. Szerintem, ha csak időnként és rövid időre veszed fel a lányodat, abból nem lehet baj. Van olyan ismerősöm, aki szülés előtt 1 héttel még füvet nyírt, „cipekedett” és egészséges kislányt szült a kiírt időpontban vagy 1-2 nap eltéréssel. Meg ha körbenézek az utcán, gyakran látom, hogy a kismamák a nagyobbik gyerkőcöt emelgetik. De azért kérdezd meg az orvosodat, neki mi a véleménye.
Amúgy meg le kell sz.rni az ilyen embert!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Köszönöm mindenkinek a megnyugtató, bíztató szavakat, igazi Tündérek vagytok! Alapesetben én is abban bízom, hogy nagy baj csak nem lesz, ha néha felveszem a Nagylányomat. Csak ha beleszaladok egy ilyen megjegyzésbe, akkor nagyon meg tudok ijedni. Mégegyszer elnézést kérek a kifakadásért, felejtsétek el.
sarkantyúka

Ági!

Tök jó, hogy te is leirtad, amit tudsz, félre ne érts! Ha mindenki leirja, amilyen infója van, könnyebben összerakjuk a "nagy igazságot"! ;)

Sajna az illetékesek nem a közérthetőségükről hiresek... :?

Sarkantyúka!

Ne hagy elrontani a kedved!!! Igen is legyen most is, ne csak "VOLT"!!! Úgyis te érzed, hogy kell emelned a nagylányodat, hogy ne legyen belőle baj. Hirtelen úgysem emel senki (még pocak nélkül sem). Persze, picit jobban vigyázunk mindannyian, de nem betegek vagyunk, hogy mellőznünk kelljen minden erőfeszitést (kivéve a veszélyeztetettek), hanem áldott állapotban. ;)
Én azért bizti kiosztottam volna a csajt, az jót tett volna a lelkemnek. :D

Kép
Kép
lolababa

Ja egyet elfelejtettem...

Engem is tök sokan riogattak, hogy ilyen nehéz lesz, olyan nehéz lesz, stb. Persze a legtöbbeknek fogalmuk sincs róla, hiszen nem ebben a cipőben járnak, csak "okosok".
Aztán egy vérvételen találkoztam egy kismamival, aki a harmadikat várja, a másik kettő pedig 3,5 és 2 évesek. Ő azt mondta, hogy volt egy nehezebb időszak (de nem kibirhatatlan, és nem túl hosszú), de azon kivül egyáltalán nem bánja sem a korkülönbséget, se semmit (pedig aztán is emelgetett rendesen muszájból), mert most sokkal könnyebb neki, a két "nagy" egymással már úgy elvan, hogy őt is csak "nézelődőnek" fogadják be maguk közé játszani... :D

Szóval no para!!!!

Kép
Kép
lolababa

Starlak!
Annyit találtam, hogy a vegyszerekre a REACH törvény rendelkezik. Találtam egy honlapot, nézz szét, hátha:
http://www.vegyireakcio.hu/novenyvedoszerek2.php

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Starlark!
Van a neten jogszabálygyűjtemény: http://www.magyarorszag.hu/kereses/jogs ... /searchLaw Most éppen nem működik sajnos. Én ebben szoktam keresgélni, ha kell vmi.
A múltkor elfelejtettem válaszolni Neked: a teljes kiőrlésű nem kel meg annyira, mert kisebb a sikértartalma (vagy mi), de én nem hagyományos, hanem kenyérlángost sütöttem, ott nem volt gond. Tulajdonképpen úgy éreztem, tejfölös pizzát eszem, sok szalonnával és hagymával.

Ági!
Azért vagyok otthon a stria-témában, mert rendelkezem pár ilyen csíkkal az egyik mellemen :( Amikor a Nagylőnyom születése után pár nappal felkeltem egyik reggel, olyan látvány fogadott a tükör előtt, mintha tigris karmolt volna össze. Nekem előtte a kutya nem mondta, hogy az ember melle is lehet csíkos. A hasam nem lett az, de a dekoltázsomnak lőttek :evil:

Kép
Kép
sarkantyúka

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Starlark: Szerintem nézd meg a Munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvényt (különösen 49. §), meg a Munka Törvénykönyvét. Bár ezek nagyon általánosan fogalmaznak.

Sarkantyúka: Nyúliiiik a mellen a bőr???? Méééég???? Hova nőnek még???? Ezt a melltartóbetétet írta Lolababa is. Kipróbálom!!
Amúgy az emelgetésről annyit, hogy más anyuka is emelgeti a gyerekét várandósan, és nem szül meg tőle. Ha olyan emelgetné, akinek nincs nagyobb gyermeke, és akinek a szervezete nem szokott hozzá, az más lenne. De a Te szervezeted megszokta, hogy emelgetsz!Úgyhogy ne törődj a sok okossal... azért vigyázz magadra!
Vendég

ági :)
sztem senki nem vette okoskodásnak :)

sarkantyúka :)
többedik babánál sztem szinte lehetetlen kivédeni, hogy ne emelgesd. Nyilván és sem hurcibálom, de pl a hintába, autósülésbe, kádba be kell rakni, és ha nincs ott apa, akkor marad anya...
Ne is emészd magad az ilyen kárörvendö p.csák miatt :roll:

most hogy ennyien irtátok egészen kedvet kaptam a kh-i motyó összeállitásához. Egyébként nekem asszem 3 hálóingem volt (valahol még meg kell legyenek, ebböl 2-t anyu használt mikor én voltam pici, tehát nem mai darabok 8) ) és apával hozattam be egy rakás pólót, mert mindig leizzadtam...

starlark :)
nem tudok segiteni jogszabál yügyben sajna :( esetleg a védönöd?

Kép
Kép
Kép
minyu

konan, igen segített, legalább ott lebeghet a szemem előtt, hogy egyszer csak vége lesz :D

ági, ez nem valószínű, hogy stria előjel, mert akkor "csak" viszketne. De ez ki is van pöttyöződve. Úgyhogy ikább valami allergiás tünet lehet, ami ezzel a babával előjött (mert Mercivel nem volt ilyenem). A mellem nem igazán nőtt - kosárméret ugyanis egyelőre ugyanaz - csak teltebb lett. Ami látványban szép a páromnak :D . Amúgy sem vagyok hajlamos a csíkosodásra - eddigi tapasztalat alpján, aztán még bármi lehet persze ebből.
Sajnos az olajos dolgokat nem szereti a bőröm, néha bepróbálkoztam, és mindig viszketés lett a vége, akárhol kentem. Úgyhogy azzal most nem is próbálkoznék.

Kép
Kép
csibe21

Konan: Igen, igen... nekem már kiütéses is, tök sz@r. Azt hittem már, hogy túlzásba vittem az epret, de két napja nem eszem epret, mégis tiszta vörös az egész mellkasom... a kálciumot is ittam, de az sem segített... Na mindegy, most megyek, kivakarózom magam, aztán muszáj eltépnem a gyógyszertárba... jön a fincsi cukoroldatom... :)
Vendég

Sarkantyúka Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz! Én Kornéliát nem csak néha emelgetem hanem nagyon is sokat!! Mit szólt volna a pozitív anyuka ha látta volna, hogy tegnap a palacsintát Kornéliával az oldalamon sütöttem! Most mit csináljak! Ebéd kell, Kornéliának meg anya kellet!! Mi érezzük mennyit bírunk nem??

Kép
Kép
lanta

Tök furi, amit irtok, ez a cukoroldat dolog...
Nálunk ilyen nincs is...
Az egész cukorvizsgálat annyi, hogy reggel leveszik a vért, aztán egyek egy zsemlét 2 dl tejjel, és egy óra múlva ismét vérvétel...
De semmi több.
Mondjuk ahogy nyilatkoztok róla, nem bánom. :D :D :D

Kép
Kép
lolababa

Lola hála az égnek Nálunk is a Ti verziótok van! Én sem lennék kíváncsi a másikra :?

Kép
Kép
lanta

Lányok!
Pont két napja mondta egy ismerős, hogy a kismamák óvatosan egyék az apró magvas gyümölcsöket (eper, málna, stb.),mert allaergiát okozhat babának, mamának egyaránt. Rá is akartam erre kérdezni tőletek, hallottatok –e vmit erről, és most a hsz-ekből jutott eszembe. Szóval, óvatosan a gyümikkel!

Lola!
Szerencsére nálunk is csak zsemle tejjel a menü, ráadásul éh gyomorra le se veszik a vért. Kicsit furának tartom, de a védőnőm ezt mondta. Azért a dokimra is rákérdezek majd, ha eljön az ideje. Bár én meg allergiás vagyok a tejre. Szóval, jó lesz ez is.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági ez jó amit írtál a gyümikről és kíváncsi avygok a hozzászólásokra mert tegnapelőtt degeszre ettem Magam eperből!!! :oops:

Kép
Kép
lanta

Starlark!

Növényvédelmi törvény? Az szabályozza az egész növényvédelmi tevékenységet, illetve utal más jogszabályokra, ami a növényvédőszerek felhasználásával, a növényvédelmi tevékenységgel kapcsolatos. Abban kellene lennie korlátozásoknak.

Kép
Kép
petra1980

Lanta!
Én is imádom a szamit, eszembe jutott, hogy mi lenne, ha meghámoznánk? Akkor nincsenek magvak. :lol:

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági!

Azt már hallottam, hogy miután megszületik a baba, eleinte kerülni kell az aprómagvas gyümiket esetleges allergia miatt, a k-betűs kajákat (káposzta, karfiol, kukorica - krumpli nem, mert az burgonya :D :D :D ) puffadás, hasfájás miatt, meg a mézet egy évig szintén allergia miatt.
Nekem anno pont ezért tanácsolták, hogy pocakosan egyek, amit szeretek, mert utána kell mellőzni.

Most ez érdekes akkor.... Ki hogy tudja?

Kép
Kép
lolababa

párom épp tegnap beszélt errős is a főnökével, ott 1 hónapja született baba. Nekik mondták, hogy terhesség és szoptatás alatt mit nem szabad enni. A szoptatáskori tilalmakra már sajna nem emlékszem. :oops:
Akkor valaki tud vmit erről pontosabban?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

STarlark: Ez kell Neked szerintem:
33/1998. (VI. 24.) NM rendelet
a munkaköri, szakmai, illetve személyi higiénés alkalmasság orvosi vizsgálatáról és véleményezéséről
Nő foglalkoztatása (10. §), és a rendelet 8., 9. számú mellékletében van felsorolva az ami Neked kell.

Apró gyümölcsök: A múltkor a védőnőnél direkt rákérdeztem az eperre. Akkor azt mondta, nyugodtan ehetek, persze nem fél kilókat, de pár szem nem gond. És ha tényleg allergia, akkor miért pont a mellkason jön ki? :shock:
Vendég

most találtam starlak!
http://www.nepegeszseg.net/jogszabalyok.php

hátha itt tényleg találsz vmit

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Szopatatás alatt Én is azt tudom amit lola is leírt! Kerülni a puffasztós, hüvelyes és K betűs zöldségeket!! Az eperről is úgy hallottam, hogy szoptatás alatt nem lehet mert a babánál allergiát okozhat!! Illetve a mézet is!! De azt nem tudom meddig nem lehet pl. az epret is mert már Kornélia azt is megkóstolta! De nem lett baja :?

Kép
Kép
lanta

Bejci szerintem Én simán megettem fél kilót :oops: :oops: Leszedtem a kertben és annyira ki voltam rá éhezve, hogy azt mondtam amíg el nem fogy nem állok fel és úgy is lett!! De durva!! Azért remélem nem lesz gond belőle!!

Kép
Kép
lanta

Hűűűűűha...
Én is tolom a fél kilókat naponta... :oops:
Azért csak szólnának, ha gond lenne... vagy mégsem? :roll:

Kép
Kép
lolababa

Ezt találtam:

Mit nem tanácsos enned a terhesség alatt?
Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, fehér húsokat, halakat, igyál tejet, zöld teát vagy ásványvizet – mondják a szakemberek. Ám ebben nem merül ki a terhesség alatti táplálkozás, az is nagyon fontos, mit nem szabad, és miért.
Ne diétázz!
Nem is gondolnád, mennyire oda kell figyelni a táplálkozásra várandósság idején. A fogyásra irányuló diétázás vagy elégtelen étkezés egyaránt árthat a magzatnak: nem csak a születési súlyát befolyásolhatja, hanem vérkeringésének zavarát is okozhatja, sőt, felnőtt korára szívpanaszokat vagy cukorbetegséget is redményezhet! Egyébként az éhező kismamák gyermekei a kutatások szerint sokkal hajlamosabbak az elhízásra is. Az ideális testsúly-növekedés általában – magasságtól és alkattól függően – 8-12 kg körül van minimum. Ne aggódj, majd ha itt az ideje, vissza fogod fogyni!
Étkezz változatosan!
A következő ásványi anyagokat és vitaminokat feltétlenül megfelelő mennyiségben kell pótolnod ebben az időszakban:

- kalcium: (normál mennyiség duplája szükséges): tej, sajt, joghurt, túró, savanyú káposzta, paradicsom, szardínia, spenót, kelkáposzta
- vas: (nagyon sokan küszködnek vashiánnyal!): hús, belsőségek, szardínia, bab, borsó, lencse, spenót, kesudió, krumpli, napraforgómag, tojás
- cink: hüvelyesek, hús, tojás
- jód: hal, só, kagyló, brokkoli, spenót, zabpehely, mandula, zöldborsó, banán, tojássárgája
- folsav: (általában a magzatvédő vitaminok is tartalmazzák, vagy az orvos írja fel, de természetes formájában persze még jobb): spenót, sóska, kelbimbó, brokkoli, zöldbab, bab, borsó, káposzta, barna rizs, karfiol, füge, citrom, narancs, kivi, banán
- és persze minden vitamin fontos!
Étkezési tiltólista
● Bár a zöldségfélék és a gyümölcsök minden formája ajánlott, mégis figyelj arra, hogy még alaposabban mosd illetve tisztítsd meg őket. Különösen ügyelj a nem hámozandó és a leveles zöldségekre.

● A káposzta-félék és a hüvelyesek általában puffasztanak, ezekből csak óvatosan egyél. Ha az első főzővizet leöntöd a zöldségről, az segíthet, cserébe viszont a tápanyagok egy részét is kiöntöd.

● Figyelj oda a tojás megtisztítására. Várandósság alatt a nyers tojás, vagy az ebből készült ételek fogyasztása tilos.

● A finomított cukrokat minden formában kerüld, pláne, ha nem szeretnél terhességi cukorbetegséget, vagy nagyon sokat hízni. A mesterséges édesítők sem tesznek jót, ha a teát ízesíted, mézzel vagy nyers nádcukorral tedd.
● Az állati táplálékból származó vas könnyebben felszívódik, mint a növényi eredetű. A máj ugyan vasban dús táplálék, mégis csupán mértékletes fogyasztása tanácsos a különösen magas A-vitamin-tartalom miatt, mely túlzott mennyiségben ártalmas lehet a magzat fejlődésére.

● Tilos nyers vagy nem jól átsütött húsokat fogyasztani, mert fertőzéseket okozhatnak. Figyelj a tárolásra és az előkészítésre is - például olyan vágódeszkán ne vágj gyümölcsöt, ahol előtte húst aprítottál.

● A génmódosított élelmiszereket ne vásárold, és kerüld a szója-termékeket is – ezek a leggyakrabban tartalmaznak génmódosított részeket. A szójatej fogyasztása bizonyos vizsgálatok szerint hormonális problémákat okozhat a magzatnál.

● Óvatosan az allergizáló zöldségekkel és gyümölcsökkel, élelmiszerekkel (eper, lencse, méz, kagyló, mogyoró) – még ha nem is vagy allergiás, sok esetben épp a terhesség idején lesz egyik vagy másik élelmiszerre érzékeny a kismama.
Hallal vagy hal nélkül?
Az észak-európai országokban, de az Egyesült Államokban is nagy probléma a tengeri halak kérdése. Sok helyen hálóbörtönben tenyésztik a halakat szűk helyen, egymás hegyén-hátán, és az ebből következő gyakori fertőzések miatt antibiotikumokkal kezelik őket. Ráadásul a tengeri halakban gyakran igen magas higany-koncentrációt mérnek, ami terhesség idején különösen veszélyes. Biztos, ami biztos, inkább a lenmagból, a friss olajokból, esetleg étrend-kiegészítővel vedd magadhoz a nagyon fontos omega-3 zsírsavakat.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?