Új privát üzeneted érkezett!

Kata
Naná, hogy szeretnénk megnézni!

marek
 
 


Hello!

Kata! Ez nagyon durva!!!! Velem az Istenhegyi klinikán ért némi attrocitás, de azért ehhez nem is fogható! Igaz, én ott 28.000.- Ft-ot fizettem is... :roll:
Én is nagyon ki voltam akadva. Nagyon sajnálom!!!
Nem hiszem, hogy túl sokat ér a panasz, pont tesznek rá,mert a mai eü. viszonyok között, nem is nagyon válogathatunk, mert mindent bezártak már. A Bakáts téren is volt genetika, én ott voltam anno Barbival, ott is halál bunkók volta, mert egy nagyüzem. Gondolom ez is az. Tudják, hogy rá vagyunk szorulva, így aztán mindent megengednek maguknak. Szomorú!
És még csak okosabb sem vagy, mert meg sem nézte a babát! Ez a legszomorúbb az egészben!!!
Ettől függetlenül nyugi! Majd Győrben!!! És drukkolunk!!!

Marek! Neked is! 10. bejegyzésed a könyvben? Az nem semmi... és 4 kiló? Az miért gáz? Gondolod, hogy most indul majd a nagyobb ütemű gyarapodás (alias hízás)?
Én azért bízem benne, hogy nem így lesz, az előzőnél is lelassult a hízás a végére - nekem.

Andi
Kép
handrea75
 
 


Gyönyörű napunk van. Itt az irodában még nagyon jó idő van.
Felhívtam a dokim a toxoplazma miatt. Azt mondta vetessem le a vért akár most, akkor meglátjuk, hogy korábban átestem-e rajta, ha nem akkor meg 1 hónap múlva megismételjük. Az assziszens azt mondta, ha most kaptam el akkor sincs olyan nagy baj, különösen, hogy akkor időben észrevesszük és kapok gyógyszert. Most nem is agyalok ezen, úgysem tudok mit csinálni. Van egy szuper labor, a Népstadionnál, ahova reggel 1/2 8-tól este 1/2 7-ig lehet menni. Lehet, hogy ma elmegyek, mert így is 1 hét mire lesz eredmény.
A névvel mi bajban vagyuk. 4 nevünk is van (ezért nem is írtam be a táblázatba, mert ki sem fér :-)) és nem tudunk dönteni, szerencsére még van időnk. Nálunk az Emma, Eszter, Adél és Aliz van versenyben. De valahogy egyelőre nem tudunk választani. A Gréta is nagyon tetszik, de azt most kiejtettük.

Kata: tényleg szörnyű, hogy hogy bántak Veled és az esetedből gondolom, hogy más kismamákkal is. Szörnyű, hogy az embernek magánrendelésekre kell járnia és jó sok pénzt ki kell fizetnie, hogy valóban személyre szóló ellátásban részesüljön. Pedig néha meghőkölök, mikor látom, mi pénzt fizetünk tb-re. Remélem, hogy Győrben megfelelően bánnak majd Veletek.

Kép
barifelhõ79
 
 

 
 

Szia Mindenkinek!

Először is, Kata, komolyan mondom, ekkora bunkókat, hát nagyon sajnálom, hogy így jártál, én is felhúztam magam a sztorin, még páromnak is elküldtem, hogy olvassal el :shock: Párod nem verte ki a balhét? Mert tudom, hogy az enyém itt már elküldte volna a picsbe a nőt aki így, ilyen stílusban beszélt, lehet, hogy én is, bár én sem szeretem a konfliktusokat, de van, amikor muszáj, bár lehet, hogy ebben az állapotban jobb is, hogy nem húztad fel még jobban magad!!!!
Viszont megnéztem a www-det :lol: Nagyon jók a rucik, tündériek!

Én úgy tudom, hogy meg kell lennie a 4 db pecsétnek a kiskönyvben a védőnőtől, mert különben nem jár az az anyasági támogatás, ami asszem 70 e ft. De lehet, hogy én tudom rosszul.

Köszönöm az infókat fogkrémmel kapcsolatban, szerintem megveszem ezt a nem túl jóízűt, mert inkább fanyalogjak, minthogy állandóan vért köpök.

Dalma - mi újság veled??? Megvagy?? Barnázás teljesen elmúlt??

Ma elég nehezen bírom a napot, iszonyat meleg van itt bent a mh-en és a hátam és a fenekem is fáj az egész napos üléstől :?
Lassan bezár a bank, mennék már haza! :cry:

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Marek!

Köszönöm az infót!

Szép napot mindenkinek!

Kép
kalózlány
 
 


Lányok milyenvédőnői pecsétről beszéltek?
Nekem semmilyen pecsétet nem tesz a kiskönyvembe a védőnő :roll:
Csak a terhestanácsadáson pecsételi le az orvos a kiskönyvet :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Hát, igen visszaélnek azzal hogy kivagyunk szolgáltatva nekik! :evil: Mert minden kismama aggódik a magzatáért! Szomorú hogy velünk teszik ezt! :(

Szerintem se sok a +4 kg! Én már sajna + 5 kg-nál járok! Az a baj hogy túl jó étvágyam lett :oops: :wink:

Én havonta járok védőnőhöz, úgyhogy meglesz a pecsét! :lol:
De nem csak 55 ezer ft az anyasági támogatás??? Vagy már emelték? :lol: Az jó lenne! :lol:

További szép napot! Pocaksimi! :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ancsa! Szerintem, ha az orvos pecsétel az ugyanúgy megfelel, lényeg hogy jársz rendszeres terhesgondozásra! Nem lányok?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok,

Sz.Bettyna:
igen, tegnap egy hős voltam… De mindenesetre nagyon le voltam maradva, de sikeresen utolértem magam. :)
Mindenesetre bocs megint a regényért, de annyit írtok, és nekem annyi reagálni valóm van… :D
A filmet lécci írjátok ki, és akkor ha tudunk (elfoglalt anya, és dolgozó nő :S ), összefuthatunk valamikor :) Nagyon szépen köszönöm!

Kata: a történeted az I. nőin kiborító! Fortyogok magamban! Lilivel én is jártam oda terhesgondozásra, már akkor csapnivaló volt a helyzet: veszélyeztetett terhesen 5 órákat kellett várakozni, állva, vagy ülve esetleg egy-egy vizsgálatra. No comment. De hogy még hazugnak is nevezzenek, és mégcsak meg se vizsgáljanak. Ez azaz eset, amikor én meg sem állnék a vezetőségig, olyan panaszt zúdítanék az illetékesekre, hogy megemlegetik. Ez tuti.

Bolgárkerék utcai UH-t én is csak ajánlani tudom! Nagyon jó, nagyon alapos, és még mozizni is lehet! :) 10 000 Ft a vizsgálat + a DVD, bár nekem eddig mindig benne volt a 10 eft-ban a DVD is… :D

Fatima: Ilyet vettünk éppen a napokban a Brendonban, ami elég drága szerintem. Mármint babahinta, ugyan ez, csak az esőerdős verzió. 35 eFt volt. De tényleg nagyon jónak tűnik, a lányom már teszteli a babáival…

Marek: tök jó a stílusod :) Jókat mosolyogtam az elszállás utáni üziden! :)
Drukk az UH-hoz!

Kalózlány: gratula a kéküléshez! :) És a kis kék könyved a terhes könyved, abba ír minden orvos védőnő státuszt, köv. alkalmat, és pecsétel, ez a fontos! Ez kell majd később, hogy igazold, jártál terhes gondozásra...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


"Anyasági támogatást legkésőbb a szülést követő 180. napig lehet igényelni. Érdemes mielőbb benyújtani az igénylést, mert a határidő elmulasztása jogvesztő érvényű, így visszamenőleg nem igényelhető.
Anyasági támogatásra -a fenti feltételek mellett - az az anya jogosult, aki terhessége alatt minimum négy (koraszülés esetén legalább egy) alkalommal megjelent terhesgondozáson, és ezt igazolni tudja (nem "kiskönyvvel", hanem a terhesgondozást végző orvos igazolásával)." - Tehát ez alapján jó az is, ha a doki belepecsétel. Nekem amúgy a nőgyógyi is és a házidoki is belepecsétel, szóval már van vagy 4 pecsétem :wink:


Összegre ezt találtam: "Az anyasági támogatás egyszeri juttatás, melynek összege a gyermek születésekor érvényben lévő öregségi nyugdíj minimum összegének 225%-a, ikergyermekek esetében 300%-a. Ez 2007. január 1-től: egy gyermeknél 60.367,- forintot, ikergyermekeknél 80.490,- forintot jelent. A benyújtott igényeket a benyújtás napjától számított 5 munkanapon belül kötelesek elbírálni."

Végre itthon vagyok, elment előttem a troli és a forró napsütésben álltam vagy 10 percet :P Kemény volt megmondom őszintén, pedig amúgy bírom a meleget, de most nem, jó végre itthon, bár lassan a lakás is felmelegszik. Van légkondink, de az nem túl egészséges, így nem hiszem, hogy sokat használjuk így idén ebben az állapotomban. Tavaly jó volt, de most nem akarok megfázni.

Tényleg, ajánljatok már 4D helyeket! Olyan kéne, ahol nem dobnak ki 10 perc alatt, hanem legalább fél órán át mozizhatunk, és van kép, cd vagy dvd... max. 15 e-ig gondoltam. Köszi előre is!
Na megyek jégkockát nyalogatni, rákaptam, hogy lefagyasztom a Szentkirályi ásványvíz ízesített változatát és azt rágcsálom :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


nusildi- terhesen én is imádom a jégkockát, főleg ha limonádét öntök rá :lol:

ohh lányok, én nagyon odavagyok a citromért :lol: cukor nélkül eszem :lol: pedig amúgy nem bírnám megenni cukor nélkül.
Rettenetesen kívánok mindent, ami savanyú, savanykás.

Ti nem?


Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Bocs, ha félre lehetett érteni...tök mindegy ki pecsétel, nekem a saját doki is csinálja rendületlenül, úgyhogy lassan megtelik a kiskönyv...

Jégkockát nyalogatni??? :shock: :roll: Épp most jött rendbe a torkom, de lehet, hogy elraktározom az ötletet..hosszú még a nyár...sőt még el sem kezdődött... :roll: Én ma legalább 5 km-t gyalogoltam a legnagyobb melegben. Tornából haza, munkába vissza, munkából haza... Jó volt...nem is értem mitől hízok... :roll:

marek
 
 


Merre jártok? Én lassan indulok Pestre szívultrahangra. Persze a legnagyobb melegben..... :roll: Drukkoljatok, hogy ne találjanak semmit!!!! Annyira be vagyok sz@rva!!! :(
Aztán megyünk anyukámat látogatni a kórházba... Szóval csupa szívderítő program...
De holnap már jobb lesz! Gondolom... :roll:

marek
 
 


A jégkocka legalább nem hízlal! :wink:
Néha én is szívesen iszoma citromos vizet! Nagyon meleg van! :?

Olyan kár hogy nem lehet strandolnom! :roll:

Most 2 napja nem mocorog a baba, az baj? Vagy az elején mikor még nem határozott a rugása, nem számít?
Mikortól kell hogy tutira erősen rúgjon???? :?:

Vigyázzatok a napon, nagyon ártalmas most!

Holnap megyek Győrbe reggel, remélem ott már láthatom a babám! :)

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


marek
köszi az infót!
drukkolok neked, hogy rendbe legyen minden!

Kata
Írtam neked a másik topicba!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

L.Kata: jó, hogy megbeszélted a dokiddal a negatív élményedet. És az is jó, hogy melletted áll, és elküldött máshova. Csak az az egy a baj, hogy a bunkó doki az I-esen sosem tudja meg, hogy milyen bunkó volt.

Mi volt Györben? Minden ok?

Mi a fotó albumod címe?

Csajok, nagy kérdésem van: mi van, ha én mániákus sushi evő vagyok, és alkalmanként letolok vacsira egy csomó lazacos, és tonhalas sushit? Most olvastam, hogy nem lenne szabad nyershúst enni, így a sushi sem ajánlott. És ha én mégis ettem (kb. kéthetente) akkor mi lesz velem? Vagy mi lesz a pici babámmal?!

Más: a hétvégével elindult egy nagy rohanás az életünkben. Jött a gyereknap, mentünk az állatkertbe, Lili (aki csak 9 kiló) mindig az én ölembe/ nyakamba szeretne jönni, nem apáéba… Viszem bölcsi után a bölcsibe, gyalog járok dolgozni, bölcsibe, meg haza… Szóval megerőltető. Sőt tegnap loholtam Liliért, épp hogy csak odaértem a bölcsibe zárás előtt (Lili volt az utolsó :( ) és annyira keményedett a hasam… Szörnyű! És mit tesz isten? Ma barnázással keltem fel reggel :( Olyan szomorú vagyok. Hívtam a dokimat, ma mehetünk hozzá este, megnéz. De nagyon izgulok. Remélem nem történt semmi baj…

Nusildi: én a bolgár kerék utcát ajánlom, ahol 20 perc a vizsgálat asszem… de nem elsősorban mozizás, hanem alapos vizsgálat, plusz mozi :P 10-12 eFt De tényleg jó! Kellemes légkör, kedves emberek. Én már voltam a Brendonban, annak idején a MegaToys-ban, az is jó! Brendonba könnyű időpontot kapni. De ott nem olyan szakszerű a vizsgálat, főleg csak mozi :D Ez 12-15 eFt, már nem emlékszem rá… :oops: :shock:

Marek: mi volt a szív UH-n? Anyukád jobban van?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


nyugtonmalac!

szerintem semmi bajt nem csináltál, ha ettél lazacos meg tonhalas shusit.mivel csak azt nem ajánlják, hogy a nyers husú sushi halból készültet egyél.De ha azt eszel, akkor sincs ezer százalék baj, csak LEHET.És az nem ugyanaz.Gondolom a lazac nem volt nyers, vagy igen?
emmalena
 
 


Persze, hogy nyers volt... :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


De azt nem tudom, hogy akkor most mi baj lehet, és ez aggaszt...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


azt tudom, hogy a nyers husban olyan nem tom mik vannak, ami fejlődési rendellenességet okozHATNAK. De nem feltétlenül, és ha jól emlékszem ez csak az első 12 hétre érvényes.De ez pl a kagylóra rákra is vonatkozik, de ezt kevésbé hangoztatják. Tuti nem lesz baj, de szerintem most már bírd ki szülésig:-)
emmalena
 
 


Nyugtomalac!Nyugi szerintem sem lehet baja a babádnak a lazactól.Én mióta tudom,hogy babát várok próbálom nem emelgeni Zsófit.6emeleten lakunk és a liftig 2xfélemelet van.Most már gyalog jön igaz kétszer fordulok de legalább nem emelgetek.Szerintem az idö miatt is lehet ám a barnázás.Amúgy mocorog rendesen?

kata!Nuygi neked is.Ilyenkor még nem baj ha nem mindig erösen fészkel rug.Nincs baj csak most nyugis napja van.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Nyugtonmalac - remélem nem lesz gond, a barnázás nem jó jel, de látod, nekem is mi volt és most oké a dolog, vagy pl. Dalmáéknál is jött a vérzés, ne aggódj feleslegesen!
A nyers hal miatt már jobban aggódnék, szerintem az nem jó, sőt, nekem kolléganőm mondta, amikor hétfőn tengeri halat ettem, hogy a halat sem ajánlják, mert van, amelyik mérgező hatású a babára nézve :shock: Persze ki tudja, igazak-e ezek a teóriák, de a nyers hal tuti nem jó!

LKata - szerintem ha 2 napig nem érzed, az nem gond, úgy tudom, hogy ebben az időszakban majdnem a teljes napot átalusszák :) Amúgy nekem is volt múlt héten, hogy kb. 2 napig semmit se éreztem, viszont tegnap este nagyot rúgott, már a párom is érezte, mert mondtam, hogy jöjjön gyorsan, tegye oda a kezét és ő is érezte. Még meg is rázkódtam, mert hirtelen meg is ijedtem, akkora volt, még szokni kell ezt az érzést.

Köszi az infót 4D-vel kapcsolatban, nekem még a 4D Genesist ajánlották, megnéztem a honlapjukat, olyan modern, hogy csak na, nagyon szupin néz ki minden. Majd meglátjuk, bár már kéne időpontot kérni, ha jövő héten akarunk menni.

Rólam annyit, hogy megvagyok, a meleget továbbra is nehezen bírom, itt a mh-en is iszonyat a meleg és ügyfelem mondta, hogy kint borzalom, hogy mi van, hát nem örülök, de ma legalább szoknyát vettem fel, talán nem sülök be. :?
Kitartást mindenkinek a meleghez,
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


NyugtonMalac... a vonalzóm alatti www-ben meg tudod nézni a képeim! :lol:
Holnap megyek Győrbe, remélem jó lesz minden! :roll:

A lazac nem veszélyes, az pácolva van,de azért a tengeri dolgokkal vigyázni kell!Ez a terhesség egész időtartamára vonatkozik! :roll:
Veszélyesebb a lágy tojás, camambert típusú lágy sajt, na és persze a nyers, vagy angolos(félnyers) baromfi, marha,disznó..husi.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok Lányok!

Nyugtonmalac: a nyers husit nem ajálnják, de ha már megetted ne aggódj, lehet azzal ártassz a ababának. Inkább próbáld meg ezután kerülni. Én a tatátbeafsteak-kel vagyok így, de megállom, hogy ne egyek. Állítólag ilyen veszélyes még a sajtok közül camambert is. Szóval azt sem ehetjük! Talán majd egy év múlva.

A meleget iszonyú rosszul tűröm, én aki nap és meleg imádó voltam, most mejd meghalok...benn a munkahelyen van légkondi, de csak néha kapcsolom be, mert nem nagyon cserélik a szűrőjét, és azt olvastam, hogy így sokkal károsabb, mert rengetek bacit bocsájt így ki.

Ildi: én voltam 4D az istenhegyi úton is és utána a Kleopátra háznál is. Mindkét helyen 20 perc volt a mozizás és csak pozitívan tudok róla nyilatkozni. Annyi, hogy az Istenhegyi úton orvos vizsgál, a másiknál csak szonográfus. De a Bolgárkerék utcait is dícsérik!

Szép napot és hűvösebb perceket!

Kép
kalózlány
 
 


Sziasztok,

Voltam védőnéninél, mondtam neki a barnázást, megnézte a vizeletet valami kütyüvel, vér volt benne... ó
Eddig 4,5kg-t híztam... Ez van. Megkérdeztem a nyers halas dolgot is, és azt mondta, hogy bélfertőzést okozhat, és az nem hasznos egy kismamának: hasmenés, kiszáradás, és a többi... Mondtam, hogy ilyenem nem volt, így nem kell aggódjak. Megígértem neki, hogy nem viszem túlzásba a shusi falást :D De nagyon megnyugodtam.

Este megyünk a doki nénihez, majd jól megvizsgál.

Baba mocorog rendesen, érzem, főleg, ha enni adok neki :P

Hallgattam a szívhangját, így ez is megnyugtatott. Most láttam, hogy lehet venni magzati szívhang hallgató kütyüt otthonra, s nem is annyira drága. A hirdetés szerint "csak" 6500... Lehet, hogy veszek egyet, hogy ne idegeskedjek, és ne akarjak mindíg UH-ra szaladgálni... :P

Köszönöm a sok tanácsot a nyers halat illetően! (Még a dokimat is kifaggatom majd erről.)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac!

Mi ennek a szívhanghallgatónak a neve?
És hol lehet hozzájutni? Megrendelni?

Én is keresgéltem már, de én csak 50.000 ért láttam :wink:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Nyugtonmalac!

Örülök, hogy azért a halazásból nem lesz nagyobb gond, ez tényleg jó hír.remélem a barnázásod sem komoly, "csak" megerőltetted magad.
De egy gyerek mellett tök nehéz nem ezt tenni.Ábel is már 15 kiló, ok, hogy nem kezembe hurcolászom, de öltöztetni, babakocsiba ki-betenni, fürdetésnél csk meg kell emelni, ha sír szintén felveszi az ember, és az azért nem kis megerőltetés.És ugye nem csak ez van,hanem ott a háztartás...Szóval nehéz ügy ez.de azért vigyázz magadra!
emmalena
 
 


Sziasztok!!!
Minden rendben velünk, legalábbis a baba szive rendben van. Éééééés kislány, úgyhogy Boróka lesz nálunk is! Annyira boldog vagyok!
Bejelentkeztem még egy genetikai ultrahangra is vasárnapra, és ezzel remélem be is fejezzük a pénzes vizsgálatokat! Vasárnap is a Bolgárkerék utcába megyünk, akkor majd bővebben tudok nyilatkozni az ottani 4d-s uh-ról..

Nyugtonmalac
A sushit te csinálod, vagy veszed valahol? Örülök, hogy a védőnő megnyugtatott. Egyébként én azt még nem hallottam, hogy halat nem lehet enni terhesen. Ok, nyers halat nem, de amúgy tök egészséges a hal, nehogy már ne lehessen enni.... :roll:
Remélem a barnázásod is elmúlik, majd jelentkezz be légyszi, ha voltál a dokinál!

Mozgást én sem éreztem két napig. Már tiszta ideg voltam, amikor órán kaptam egy jó kis sorozatot. Már nagyon várom, hogy rendszeresen érezzem, ne csak néha-néha! Egyébként azt mondta ma a doktornő, hogy nagyon mozgékony baba, kár hogy én ebből keveset érzek!

marek
 
 


Marek

Gratula a kislányhoz! :lol:

Nekem se mocorog 2 napja a babó :cry:

Én se hallottam még hogy terhesen nem lehet halat enni :wink:
OK, nyersen nem, de szerintem is tök egészséges :lol: én például hetente 1 vödrös ruszlit tuti megeszek :lol: imádom

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Nem igazán van erőm visszaolvasni, bocsi. Nekiálltam megírni a szöveges értékeléseket és jól be is durrant a kezem tőle. Így most egy kézzel pötyögök, nem túl vidító.

Nyugtonmalac - Semmi gond a kisregénnyel, alapjáraton én sem tudom befogni a szám. :lol: Akkor a filmet kiírjuk, ha vége a sulinak én totál free leszek, csak majd szólj mikor, hol!

Kata - Durva ez a story! Én is reklamálnék!

Peva - Ha már nem dolgozol majd, akkorra lesz otthon netetek vagy hanyagolsz bennünket?

Velünk minden ok, ha rendbejön a kezem reagálok rendesen ígérem.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Nyugtonmalac!!

Ha a sushi fejlődési rendellenességet okozna, a japánok már rég kihaltak volna. Kizárólag arra vonatkozhat a nyers husi tilalom, hogy sokkal hamarabb romlik, mint egy sütött-főzött étel. Különösen most, kánikulában. Ha biztonságos helyről származik, akkor nyugodtan ehetjük. De minden étellel ez a helyzet...

A savanyúval én is így vagyok...3 hete minden héten bespájzolok kovászos uborkából. :)
Ma meg egy jókora dinnyének estem neki...

Kép
szöszke
 
 


SZiasztok!

Bocsi, most eltűntem megint, hosszú hétvége volt itt, és lent voltunk a tengerparton. Azóta meg dög fáradt vagyok. Csak olvastam hirtelen egy-két fontos dolgot, erre most gyorsan reagálok, nagyon visszaolvasni most nem megy.

Nyers hús, hal: Én úgy tudom, hogy a toxoplazmozis miatt nem lehet, meg persze az ételfertőzés miatt, ami nyers cuccoknál elég kényes téma.

Marek!
Gratula a kiscsajhoz! Dejó! Remélem hamarosan én is csatlakozom! :) És örülök, hogy minden rendben!

Nyugtonmalac!
Remélem hogy veled is minden rendben lesz! Próbálj pihenni, amennyit tudsz. Nem lehet a kiscsajt most kicsit lepasszolni a nagyiknak pár napra?

Lovaszkata!
Olvastam a storyt, felháborító! Én tutira leordítottam volna a nőt, nem bírom az ilyesmit! Legközelebb nyugodtan kérd ki magadnak! De reméljük nem lesz legközelebb!

Mi megjártuk Cornwallt, gyönyörű volt. Az idő nem, de ezt már megszoktuk itt. Hazafele nagyon összerázott a kocsi, annyira, hogy egyre jobban fájt, ha bukkantunk egyet, és éreztem, hogy ez nagyon nem jó a pocimnak. Héfőn hajnalban értünk haza, aznap majdnem egész nap aludtam. Másnap viszont elégé fájdogált a pocim, meg keményedett is vagy 5-6x. Paráztam, hogy kinyílt a méhszáj egy kicsit. Ma délelőtt volt 3 erős, de rövid görcs egymás után, ami nem tudom, hogy a hasam volt, vagy a méhem. Olyan rossz, hogy sosem tudom mi az, mensi idején sem tudtam megkülönböztetni a hascsikarást a méh görcseitől. :? Azért remélem ez ma csak a hasam volt, mert mit mondjak nem is volt ma vm jól az emésztő rendszerem. Elkezdtem szedni a magnéziumot tegnap, azóta nem keményedtem, és a fájdogálás is elmúlt...valamint ma rengeteget jelentkezett a baby. Vagy 4 felvonásban egész nap, egyenként több mocorgással.Eddig kb 1x, vagy max 2x jelentkezett csak. Ugye nincs baj? Nagyon nem szeretnék kinyílni, az halál lenne...nekem még dolgoznom kell, meg nem bírok 22hetet feküdni...Még minimum 2, de lehet 3 repcsiutam is hátra van. 9-én megnéz a magyar dokim, majd kiderül...reménykedem! (mert ugye itt egyáltalán nincs belső vizsgálat :?)

Bocsi, most csak ennyi voltam, képtelen vagyok rendesen visszaolvasni, és most főleg magamról írtam. De majd jövök ám a regényekkel! :)

Vigyázzatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!

Ancsa: bébésounds a neve... itt egy link: http://www.bebesounds.co.hu/index.php?mkt=be003

Láttam a Brendonban, kicsit drágábban, de nem vészes. :)

És a linkelt oldalon látod, hogy lehet megrendelni...

Emma: jól látod, bár Lili "szerencsére" nem túl hízékony. Két és fél évesen 9 kiló :shock: De emelgetni kell, sietni kell érte, meg kell felelni a munkahelyen, otthon, gyerköcnek, férjnek, magadnak... És igen, ez nagyon megeröltető, csak az tudja, aki átéli. Nem? Mindenki, aki kismama...

Voltam este a dokimnál: méhszáj zárva - éljen, barna folyás van - :(
Javaslat: Mg evés, sok felvés, pihenés, UH!!! Mehetek megint a Bolgárkerékbe :) és :(
És TP! Nincs mese... Még nem tudom, hogy viszem a projekteimet tovább. Beszélnem kell a főnökömmel. :S

Marek: gratula Borókádhoz! Egyszerre üneplünk majd baba-névnapot :)

Sushit rendelem a sushifutar.hu-n. Nagyon fríss mindig, és nagyon finom is... :P De nem szabad túlzásokba esnem, mert ki tudja... Mindenesetre megnyugtató, hogy "csak" hasmenést okozhat :)
Én is szívesen készíteném a sushit, de nem találtam még sehol annyira fríss és jóízű halat, mint amilyet a futár hoz ki... Nem tudom, honnan szedik. :)

Szöszke: király amit írtál a japánokról :) Amúgy a védőnéni is ezt mondta szó szerint. Ezért nem izgulok már annyira :D

Sensi: nem lehet Lilit lepasszolni. Mamák dolgoznak, Lili meg bölcsis, tehát nem nyernénk vele, az ottalváshoz meg kicsi, és a ddik akik nem dolgoznak nem tudnak a saját otthonukban Lilit altatni este. Ha meg a mama jön, akkor Lili úgyis anyához jön, ha baja van... Szerencsémre a párom nagyon segítőkész, pedig Lili nem könnyíti meg a dolgát: "nem apaaaa! anyaaaa! :cry: "

Hasfájás - keményeds megeröltetés után: (vagy zötyögés után) nekem is ez volt, és most barnázok, és furin fájdogál néha a hasam :( Vigyázz magadra! Mindenki vigyázzon! Ez nem vicces dolog... Tényleg kímélni kell magunkat, nem szabad hősködni, mert így járhatunk, mint én is :(

10-től lehet kérni UH időpontot. Remélem rövid várakozásra adnak, mert sos UH-ra lettem küldve. :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Én ma megyek a dokimhoz, a szokásos havi rutin.megpróbálok kikönyörögni tőle egy uh beutalót, mert a 18 hetesen még nem létszott egyértelműen hogy milyen nemű.De talán most 21 hetesen már igen.Nem bírok magammal, viszont igy hónap végén egy 4d-s uh nem fér bele:-(

Ábel szépen átszokott a nagyágyra(mármint a rács nélküli gyerekágyra), de azóta tök furik az éjjelek.Eddig letettük, semmi babusgatás, semmi nem kellett, azonnal sötétben el is alust és reggel 7nél előbb nem nagyon kelt fel. De most pár napja, amióta az uj ágya van(pedig ugyanazon a helyen van ahol a régi)éjjel többször is felsír, be kell menni hozzá.iszik pár kortyot, van hogy még azt sem, megnyugszik és alszik tovább.Szerintetek lehet ez az uj ágya miatt?csodálkoznék, mert hát végülis a bölcsiben is rács nélkülin alszik.Azt találtam ki ma éjjel, hogy az előszobában égve hagyok egy villanyt, hátha csak felébred éjjel, és zavarja, hogy nem lát.eddig ez nem volt, de elég gyorsan változnak a gyerkőcök, hátha.És utána már nem ébredt fel.Lehet hogy egybe esne a sötétségtől való félelem és az ágycsere?nem tudom.Kisérletezem...

üdv mindenknek
emmalena
 
 


nyugtonmalac-
köszi az infót :lol:

Én a doppler-nek néztem utána, de sajna 50. 000. alatt nincs :cry:
Bár azzal már a 15. héten is hallható a baba szívhangja :lol:

Láttam Tatabányán is van :lol: hurrá, ha jobban leszek, megyek is és megnézem :lol:

Vigyázzatok magatokra!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Emma: kb. egyszerre kaptak a lurkóink új ágyat... :) Lili is pár hete alszik az új ágyában, és nekem is fel-fel sír éjszaka. Ilyenkor csak anya jó, ha bemegyek hozzá, visszaadom a cumit, ha kell, oda adom a szörpijét (eleve azzal alszik el), és már alszik is. Szerintem az a baj, hogy nagyon meleg van. Lili is rendes ágyon alszik a bölcsiben, már egy éve, nem hiszem, hogy ez a baj.... Mostanában a nyitott ablaknál altatjuk dologgal kísérletezünk, hátha.

Persze most meg taknyos. Ez sem jó, az sem jó... :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Nyugtonmalac
Mikorra kaptál időpontot? Én vasárnap megyek. Még három hely volt asszem. Mondjuk neked annál sürgősebb lenne gondolom.
A dokid nem tudott volna csinálni egy uh-t?
Egyébként tökre igazad van abban, hogy nagyon kell vigyáznunk magunkra! Csak az a baj, hogy egy csomó mindent nem érzel megerőltetőnek, csak utána jössz rá, hogy ez már sok volt, akkor meg már késő.... :roll: Én nem tudom visszafogni magam, közben meg örök lelkiismeret-furdalásom van, hogy mi van, ha a pörgésemmel ártok a babának. De úgy vagyok vele, hogy amíg valami jól esik, addig nem árthat... ugye igazam van? Meg arra is gondolok, hogy én még mindig sokkal könnyebb helyzetben vagyok, mint ti, akiknek gyerekeket kell emelgetni, meg futni utánuk stb. Ott nem az van, hogy elfáradtam, ma már nem veszem fel a gyereket.... Én mondhatom azt, hogy nem tornázok többet, de ti nem nagyon mondhatjátok, hogy bocs kicsim ma már nem tudlak kivenni a babakocsiból, mert nehéz vagy... :?
Azért vigyázzatok magatokra!

Ancsa
Te komolyan veszel egy ilyen szívhanghallgató kütyüt? :shock: Látom te még nálam is parásabb vagy... :lol:

Sensie
Olyan szép helyekre jársz! Annyira szeretnék nyáron kicsit kimenni Angliába, de nem hiszem, hogy ekkora hassal el mernék indulni... :? Pedig néha úgy hiányzik! Jó kis angol nyár...ott még az eső sem idegesített!!!

Képzeljétek!
Tornából hazafele vettem egy csomó meggyet, itthon leültem és már el is fogyott.... :oops: Most meg fáj a hasam...MARHA!!! :evil: :evil: :evil: De úgy kell nekem! :lol: Tegnap szamócával jártam így. Ez a jó a tavaszban. Itt a gyümölcsszezon, nem kell mindig biokölest (rosszabb esetben csokit) nassolni... :lol:

Jó hosszú lettem, asszem ma már nem jövök, mert elég volt belőlem ennyi...

marek
 
 


Nincs kedvetek pocakfotókat felrakni? Érdekelne, hogy ki rendelkezik még ilyen méretekkel, mint én... :?

Egy csomóan elvesztek!!! Légyszi jelentkezzetek be!!!

Most már lelövöm magam...inkább elmegyek teniszt nézni, mer az jó...

marek
 
 


Marek

parás vagyok nem tagadom :roll: de amin már én is átmentem nem is csoda :cry:
Szerintem én nagyon élvezném ha hallhatnám a picur szívverését :lol: nem tudom te hogy vagy vele.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Neked a védőnő nem szokott szívhangot hallgatni? Én ha bizonytalan vagyok, akkor bemehetek hozzá és megnézi. Mondjuk ez eddig csak egyszer fordult elő. Én nem is tudnám, mit kell egy ilyen izével kezdeni. Mert amikor a védőnő hallgatja, akkor is mindig örülök, amikor meghallom, erre kiderül, hogy az még nem is az, hanem mondjuk az enyém, vagy a köldökzsinór. Szóval én nagy nyugisan hallgatnám a saját szívverésem vele amilyen béna vagyok... :lol:

marek
 
 


Marek

nem :cry: nálunk nincs a dopplerhez zselé :twisted: így a védőnő soha nem tudja meghallgatni :twisted:
Azért ez felháborító nem?
Illene azért hogy legyen

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Akkor tul.képpen mit csinál a védőnőd??? :roll: Mert mondjuk ez lenne az egyik dolga... vagy nem?

marek
 
 


Marek

megméri a súlyomat, a vérnyomást, megnézi rendben van-e a vizelet és ennyi :cry:
Szerintem is felháborító, hogy ennyit se tudnak megcsinálni, mert állítólag nincs zselé a dopplerhez :twisted:
a múltkor felajánlottam neki, hogy megveszem, csak mondja meg mit vegyek :wink: erre meg azt mondta, hogy nem tudja milyen kell, mert nem ő szokott rendelni zselét :twisted:

A terhestanácsadóba nálunk meg csak NST-ét használnak, ott megnéznék szívesen a baba szívhangját, csak ott meg doppler nincs :twisted:

Ez van Tatabányán :twisted:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Szívhang - nálunk a védőnő eddig nem hallgatta meg, végülis még csak kétszer voltam nála, nem tudom, tud-e egyáltalán szívhangot hallgatni, de nekem most már a rugdosás elég, mert tudom, hogy rendben van minden.

Marek - meggyet én is nagyon ennék, de inkább cseresznyét, azt a jó nagy fekete szeműt :lol: Persze óvatosan kell, mert attól aztán tényleg megfájdul a has, egyszer régen bezabáltam egy csomót és aztán nagyon csikart a hasam és jártam klotyira, szóval nem éri meg bezabálni, ha hamar kijön :roll:
Majd rakok fel képet a hasamról, csinált párom két napja új képeket, szerintem nőtt sokat azóta, mióta feltettem a 12-13. heti hasas képeimet, de tényleg, hallóóóóóóóóóóóóó, aki tud és van képe a mostani hasáról, tegyen feeeeeeeeeeeeel! Csak hogy legyen összehasonlítási alapunk :D

Én úgy érzem, vigyázok magamra amúgy. Reggel nehezen kelek, a mh-en nehezen ülök egész nap (most is fáj a sejhajom), a nagy meleget nehezen bírom, de nem cipekedek, megpróbálok nem idegeskedni, feleslegesen nem stresszelek, néha kitörök, mint a vulkán, de aztán hamar lenyugszom, szóval nem hiszem, hogy ez árt. Élni azért kell, nem áll meg a világ, csak vissza kell fogni magunkat. Persze akinek ott a gyerek, nehezebb dolga van, de ott is lehet ügyelni, hogy ne kapkodjon.
Na megyek tovább melózni :?

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


A védőnőhöz kapcsolódva, eddig nekem is csak vérnyomást mért egyszer és egyszer a súlyomat, amúgy mindig beír a kiskönyvembe, másodjára megmérte a hasamat, kérdezget, tanácsokat ad, ennyi. Vizeletvizsgálat meg ilyenek nincs. Mondjuk nálunk ő amúgy sem küld sehová, mert a magán nőgyógyi küld a laborba meg minden vizsgálatra, az UH-ot is ő csinálja.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi

Nálunk külön van a védőnői szolgálat és külön a terhestanácsadó.
Igazából illene nekik meghallgatni a baba szívhangját, pláne ha egy kismama aggódik, mert napokig nem mocorog a baba.
Nem véletlenül van náluk Doppler, nem is dísznek van ott, hogy 1-el több tárgy porosodjon a polcon.

Pláne, hogy a terhestanácsadóba nem néznek kicsi terhességnél szívhangot, mivel azt a védőnőnek kéne néznie :twisted:
A vérnyomásomat, a súlyomat de még a vizeletemet is megtudom nézni itthon, teszt segítségével.

Na mindegy, engem felháborít, hogy ennyit nem tunak megtenni, pedig kéne nekik.
Nem is írok többet erről, mert felmegy a pumpám....


Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Zsuzsu írt e-mailt, hogy jól vannak, csak nem nagyon tud írni, mert nem jó náluk a net. Mindenkit puszil!

Többi hiányzó!!!! Csak annyit, hogy jól vagytok!!! Légyszilégyszilégyszi! :lol:

marek
 
 


Marek: nem hiszed el, mi procedúra volt időpontot kérni! Hívom őket reggel, erre mondják, hogy 10 után lehet kérni időpontot, hívom őket 10kor, ekkor mondják, hogy csak 14 után lehet kérni, mert valami karbantartás van addig. :S De most felhívtam őket, és tadam: vasárnap mehetek én is... fél 3ra. És te?

Szerintem is, ha jól esik a pörgés, akkro nem árthat... És valóban nem mondhatom a lányomnak, hogy bocs kicsim, most nem veszlek le a villamosról, mert fájni fog, vagy nem kaplak el, ha az autó alá akarnál szaladni, mert az megeröltető... :D
Ennek ellenére nem semmi érzés úgy babát várni, hogy már van egy gyereked, akit teljes szívedből szeretsz, és van valakid, akin kielégítheted a hormonok okozta rettentően kell valakit szeretgetnem érzésedet. :D Szegény Lili, már tuti az agyára megyek, a gyere kicsim ölelkezzünk kérésemmel... :P

Szívhang hallgató kütyü: na, ma vettem észre, hogy csak a 3. trimeszterben ajánlott, mert csak akkor lehet hallani vele bármit. Így azért már nem akkora nagy szó. Hiszen akkor már naponta többszőr becsekkol a baba úgyis, nem?

Ja marek, nem volt elég belőled, gyere még! :) És hogy még valamiben egyetértsek: nasi-gyümölcs - most vágtam be egy sárgadinnyét... hmmmm :P Szerintem a hasfájást hagyd ki a végén, úgy jobb ;)

Marek, az én "pocimat" feltettem, brutál, ha valaki übereli, annak le emelem a kalapompompom... :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Én fél kettőre megyek! Pont nem találkozunk! :cry: Mondjuk ha llesz egy kis csúszás, akkor lehet, hogy összefutunk... :wink:

Mondjuk nem értem, hogy miért nem lehet időpontot kérni, amikor karbantartás van...lefagyott a füzet, amibe írják az időpontokat???
Viszont tegnap nem kellett kifizetnem a 15.000 forintot a szívultrahangért...azt mondta a doktornő, hogy ez kontroll és ne fizessek...tök jól esett a dolog. Így is majdnem 10.000 forint minden pesti út...és a benzin ára még emelkedni fog... Még jó, hogy a H&M-ben nem emelnek, mert akkor már tényleg kész anyagi csőd lenne....hihi

Gyümi...még mindig fáj a hasam...van mellé egy kis hasmenésem is...lehet, hogy nem kellett volna barackot ennem a meggy előtt...? :? :roll: :oops: Jóvanna...tudom, hogy hülye vagyok, de nem gondoltam bele, hogy akár gondom is lehet belőle... :oops: Viszont a lánykámnak tetszett...azóta nagyon elvan... :lol:

marek
 
 


Sziasztok!!!

Először is Marek, gratulálok a kislányodhoz!!!! És a Boróka névhez is, nekem is nagyon tetszik! Én a Barbara mellé, ha lányom lenne megint legszívesebben a Borbálát választanám (2 in 1 gyerekek lennének, mert a két név egymásból alakult), de a férjem totál ki van tőle, úgyhogy mást kell keresni. Én rajongok ezekért: Juliska, Mariska, Boriska :P :P :P tüneményesek szerintem.

Na, szóval szuper, hogy minden rendben!!!! Ügyi vagy! :wink:

Kíméletes babavárás? Szerintem csak az első gyereknél adatik meg. Épp a minap kaptam fejmosást az anyósomtól, hogy én semmi segítséget nem veszek igánybe és figyelmen kívül hagyom az ő segítségnyújtási szándékát. Olyan rosszul esett!!!!
És mennyire igaza van!!!!!!!!!! :oops: :oops: :oops: :oops:
Én tényleg nagyon nehezen kérek, még a saját anyámtól sem szoktam, inkább én segítek. Ha bajom van, se szokták megtudni, csak amikor már megoldottam. Nem tudom miért vagyok ilyen, de ez van. Úgy is gondolom, mindnekinek meg van a maga baja, dolga, a saját ügyeimet nekem kell megoldanom. És talán azt várom, hogy gondolatolvaók legyenek, és ne kelljen kimondanom a kérést, hanem tudják maguktól....vagy mi.
Ezt úgy értsétek, hogy én szívesen engedem bárkinek, hogy Barbit mondjuk levigye biciklizni, játszótérre, fagyizni, vagy bármi, de azt, hogy én hívjak fel bárkit, hogy jöjjön már ide és szórakoztassa a gyerekemet, hogy pihenhessek, azt nem tudom megtenni. És mindig ezt kapom meg, hogy azonnal jön és segít: HA SZÓLOK. Hát ez a szólás, ez nekem nem megy.

Így aztán valóban, én sem kímélem magam, Barbit néha a nyakamba véve jövünk haza, mer nagyon meredek az út és felfelé kell hazajönni - fáradtan. Plusz cipekedés, éjszakai ágybólkipattanás, mert a gyerek felsír stb.

Éjszakai felébredés: szerintem pedig az új ágy az oka, lányok! Gondoljátok meg, a bölcsiben az a megszokott, hogy a kezdet kezdetétől rendes ágyon alszanak. Az otthoni változásokra sokkal érzékenyebbek a gyerekek, hisz az az otthona, ahol maximálisan biztonságban vannak. Szerintem hamarosan megnyugszanak, addig kitartás, ha fel-fel ébrednek.

Még a múltkori kutya-macska témával kapcsolatban akartam feltenni a kedvenc képemet gyerekem+kutyánkról, mert ez igazi szerelem, elhihetitek :D [img]Sikerült!!!https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1212066531.2262.jpg[/img]

Andi
Kép
handrea75
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?