Szia Dia!
Nem a baba nagysága miatt nem lehetett kapnom ezeket, hanem mert már nagyon előrehelaldott és gyors ütemű volt a tágulás. Félő volt, hogy a sürgetés miatt előbb elindul lefele, és akkor szétviszi a méhszájat a "pici" feje, mielőtt még az teljesen eltűnhetett volna. Ez nem jelenti azt,hogy Te nem kaphatsz, sőt!
Szia Ann, gratulálok! Pont elkerültük egymást.
Én aznap jöttem haza, mikor te be. Nincs még fotó sehol, mert kicsit el vagyok havazva, fáj a hasikája, sokat sírdogál. De ide teszem majd be direktbe.
Gyermekágyról:
Ann jól leírta a csecsemős részét. Általtában nekem is ez a tapasztalatom, hogy nem tutujgatnak, de ha problémád van, és mégy, megoldják. A nyakukra kell járni, hogy mutassák meg a szopit, fejést, de megcsinálják, bejönnek, amikor van idejük. A gyereknek vinni csak pelust, törlőt és pár textilpelust kell.
Inkább magunkról írnék, mert azt senki nem emlegeti, hogy ez testileg eléggé nyomorult állapot. Szóval mikor betolnak az osztályra, kapsz ágyat, kipakolnak neked. Két óra múlva fel kell kelned és pisilni és zuhanyozni kell, a szülésznő jelenlétében (szédülni fogsz, hiszen kb. egy amputált kar vérveszteségét szenvedjük el). Hogy pisilni tudj, kb. másfél liter itókát le kell nyomni ez alatt a két óra alatt, lehetőleg olyat, amit fekve tudsz inni (pl. vigyél szívószálat). Adnak teát, de az szörnyű.
Aztán: szépek a cuki hálóingek, de amit derékig nem lehet kigombolni, abban nem lehet kényelmesen szoptatni. Izzadni fogsz és vérezni, tehát napi egyet minimum számolj, vagy apa mossa otthon és hozza vissza. A gátad fájni fog, akár van seb, akár nincs. Használ, ha annyiszor zuhanyzod, ahányszor bírod. Mivel erre nincs mindig mód (sír a gyerek, enni kéne végre, stb.), meg az a legjobb, ha pisi közben éri a víz, nem utána, mi bidésítettünk: szopókás ásványvizes palackból egész jól lehet locsolni pisi közben
WC-papír: én is vittem nedveset, de az első időkben irritált, kicsit húzta a sebet. Itthon már kiváló volt. Ott csak a nagyon puha sima jött be. Továbbá vittem lefagyasztott tisztasági betétet, amit 5 percre mindig rátettem a gátra, ez nagyon jó volt, mert nekem ödémás is lett. Kakilni is kell majd előbb-utóbb, ez szorulásosoknak és aranyereseknek nehéz lehet, úgyhogy vigyél magaddal mindent, ami ebben eddig segítségedre volt(lekvár, aszalt szilva, stb.)Végső esetben tök jó kúpot adnak, ne félj kérni!
Szoptatás: az elején nem kell semmi, de ha belövell a tej, és elkezd csurogni, egy szoptatós melltartó és néhány betét bele jól jön. Szükség lehet fejőgépre is, mert bent csak pici kézi pumpás van. Ezt nem kell bevinni, csak tisztázd apával, hogyha sürgősen kell, honnan lesz (kölcsönözzön, vagy vegyen, és milyet).
Kaja: hát elég soványka, erről nem lehet szoptatni. Intézkedjetek az ellátmány ügyében. Van hűtő, mikro és vízmelegítő is, evőeszközt vinni kell. Ha este szülsz, leghamarabb reggelit kapsz, addig meg éhenhalsz, úgyhogy egy-két szendvics, csoki ide is jól jöhet (amúgy is).
Látogatás: ezt legjobb korlátozni odabent, mert a rengeteg csalódott rokon az üvegre tapadva bámulhatja csak a trónörököst, ami belülről elég vicces, de nekik biztos nem az. Te kimehetsz hozzájuk, ha bírsz, de sokkal jobb ezekben a napokban háborítatalanul pihenni.
Szóval én odabent nagyon jól éreztem magam, jó kezekben, biztonságban voltunk, szerettem ott lenni, nem volt semmi kórház feeling, csak apát hiányoltam. A testi nyomorunkon meg jókat röhögtünk, és imádtuk a babánkat, büszkék voltunk magunkra. Jó volt.
Angi