Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Ma találtam meg ezt a topikot, és az elejét olvasva nagyon nekibuzdultam: én is társalogni fogok itt. Jó volt a gondolataitokat olvasva együtt készülni veletek. És köszönöm AnnAnn, Fiona, Angi, Hajnii beszámolóit! Remélem én is kiteszek majd magamért írásban és a szülésnél is. Most lépek a 27. hétbe, vagyis 2004-ben kell megérkeznie a picinek - a MÁV-ban.
Örülök, hogy ez a topik végül visszatalált a jó kis medrébe, így még nekem is van lehetőségem beszállni.
A kórházzal kapcsolatban az eddig elmondottakhoz képest semmi praktikus nem jut eszembe, a kismamatornára helyezem a hangsúlyt, és próbálok közelebb kerülni a babához. És azért is írok most, mert szeretnék lelkiekben felkészülni a szülésre.
Ann! Hol számolsz be bővebben a szülési élményedről? Olyasmi volt, mint amire számítottál? Annyiban mindenképp, hogy nem tolongtatok a szülőszobán.
Puszi minden kismamának, babának, üdv. a kispapáknak.
kóci
 
 


sziasztok,
biztosan nagyon sokan járunk hasonló cipőben: herczegh helyett szabó györgyös szülés, most gondolkozás hogyan, kinél tovább. Nagyon kíváncsi lennék mik a tapasztalataitok szabó dokiról, van valakinek infója a magánrendeléséről (hol, milyen körülmények stb)? Nagyon hálás lennék ha megosztanátok velem,
mandi
mandi
 


Kismackó!

Ne aggódj az AFP miatt. Engem a Harsányi 0,8 MOM-al küldött tovább genetikai tanácsadásra, de másokat az orvosuk még 0,6-al sem küld sehová.
Először mérges voltam és féltem, de rájöttem, hogy ez a doki részéről csak óvatosság volt.
sőt a genetikai tanácsadáson sem zaklattak volna tovább, ha az UH-n (nekik jobb a gépük) minden rendben van. De mivel volt egy kis vesemegnagyobbodása a babának, ezért kellett magzatvizvétel. A végén papirom van róla, hogy minden rendben! (bővebben olvashatod az "Alacsony az AFP-m... topikban)

Besztivel teljesen egyetértek a Harsányis tapasztalatairól. Szerintem mindent meg lehet vele beszélni, de van egy olyan pont, ahol előlép belőle a határozott orvos és talán másképp cselekszik mint amire számitunk, de ezt szigoruan a baba érdeképben teszi.
Engem is hagyott vajudni állva, sőt tolni is elkezdtem, csak akkor fektetett fel, amikor semmire sem mentünk a "saját " ötleteimmel.
Gátmetszésnél addig huzták az időd amig lehet, és egyszercsak a szülésznő szólt, hogy itt a végső pont: vágni kell. Doki rábólintott. A sors fintora, hogy még egyett kellett vágni, mert kevés lett. Persze ez egyáltalán nem fájt. Azóta olyan szépen vart össze, hogy más dokik nem is veszik észre a gátsebemet. Kép

Angi
Köszi a szülés sztorit. Már megint tanultunk sok ujat!

Tena betét témához:
Eszembe jutott, hogy régebben a MÁV-os szülésznők mondták, hogy ha nem akarjuk megvenni a drága TENA órásbetétet, akkor nagyon jó szolgálatot tesz helyette a LIBERO MINI betét. (ez ugyanolyan nedvszivó és nagyságu mint a TENA óriás)
Nem tudom, hogy lehet-e még kapni , de régen piros csomagolásban volt. Ez nem a nadrágpelenka, csak gumibugyiba való betét!
Majd ha legközelebb megyek vásárolni, megnézem, hogy van-e még ilyen termék.
Szóval annak idején 1 csomaggal vettem és pont elég volt az erős vérzésig. Utána órás Libresse-re válttottam.

fiona
28+1
fiona
 
 

 
 

Sziasztok!

Fiona!

Se Liberóból, sem a többiböl nem érdemes már betétpelenkát keresni, mindenki már csak nadrágpelenkát gyárt. Én legalábbis tavaly sehol nem találtam, ill. egy kicsi boltban elfekvö készletként 1 csomagot, de sehol máshol. Ugyhogy érdemesebb inkább a Tenát megvenni. Én két csomaggal vettem, de nem kellett annyi, valószinü 1 csomag is elég lett volna.
Gátseb: ez legyen a legkevesebb Harsányinál. Gyönyörüen varr. A gátvarrásommal és a császár hegével is minden rendben, ez utóbbit lassan le is tagadhatomKépKép (a másikat (gátseb) már régen, arról csak én tudokKépKépKép)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Nekem a Tena-betétek foglalnak rengeteg helyet... A wc-papír kérdést úgy oldodttam meg, hogy nedves-wc-papírt vettem. Na annál puhább úgysincsen... És kicsi helyet foglal.
Már csak a babókának kell vennem egy bundazsákot, vagy ilyesmit, amibe hazahozzuk, és készen vagyok.
Andi! Te csupa megnyugtató dolgot mondasz. Sebész is? Na akkor majd matyóhímzést fogok kérni...
Beja! Kösz az infót Irénkéről, remélem én is meg tudom őrizni a humorérzékemet, és végigkacagjuk a szülést...
Veronika! A babádhoz beszélj minél többet! Szerintem lelkiekben így nagyon közel lehet hozzájuk kerülni. És érdekes, hogy én mostanában kezdem érezni, amit Ő érez. Kíváncsi lennék, hogy szülés után is megmarad ez az összhang...

Judit
kalló_judit
 
 


Judit!
Te is Banczikos? Kép Néha én is úgy érzem, hogy alig járhatnak hozzá... de nem így van Kép
Azt csak megerősíteni tudom, hogy remekül varr... Kép Jó sokáig szöszmötölt vele anno (hosszabbnak éreztem, mint a szülést magát Kép), 2 hétig cudar rossz volt, de azóta semmi jele nincs, hogy vágtak/varrtak volna Kép Ennek már 2 éve... Kép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Na azért csak előkerülnek a Banczikos-kolleginák...
Egyre vidámabban hallgatlak Titeket!
Köszi!
kalló_judit
 
 


Sziasztok!
Hű de örülök, hogy ilyen szép számban írtatok tegnap! Kép
Még egy kicsit a szülésznőválasztásról:
Talán első szülésnél a legfontosabb. Akkor még Te is és Apa is tapasztalatlanok, bizonytalanok vagytok, és nagyon jól jön a segítség. (Én 5 éve attól is berezeltem, hogy kerregett a ctg-gép, és a szülésznők mintha meg se hallották volna. Figyelnek egyáltalán? Akkor minek ez rajtam, ha nem is figyelik? És ha most kell rögtön csinálni valamit?! - ilyeneket gondoltam, aztán odajött a szülésznő, oldalba lökte a gépet, és mosolygott, hogy semmi baj... Hát igen.)
A második szülésem "villámszülés" volt, és szó szerint a szülésznők vezették le (Ani és Gabi, sajnos a vezetéknevüket nem tudom, de hálával gondolok rájuk!), a doki már csak varrni jött be.
Harmadszor pedig már teljesen elég volt az, hogy néha-néha ránknéztek, labdát hoztak - de végig kettesben hagytak minket a férjemmel. Ez volt a legbensőségesebb szülés mind közül!

Azt pedig, hogy "milyen típusú" szülésznőt szeretnél, szerintem úgy találhatod ki, hogy egy kicsit magadba nézel: mennyire szereted, ha irányítanak? ha megoldják helyetted a gondokat? a humor a fontosabb vagy az anyai együttérzés? Pl. milyen szoktál lenni amikor fájdalmaid vannak (fogfájás, menstruációs görcsök, stb.): befelé vagy kifelé fordulsz? Azt szereted, ha érzed valakinek a jelenlétét, vagy azt ha békén hagynak?

Remélem, segítettem valakinek. További jó babavárást!

Anna
goanna
 
 


sziasztokKép
Felszerelés témához:
alkohol, hintőpor, popsikenőcs van, törlőkendő, pelus nincs (fürcsi után is a sajátját adják rá, amit a bevásárlókocs aljában tartasz)
Fiona, alterntív szülőszobában: kád, dobogó, kötél amit én láttam - de célozd meg a labdát, az mindenhol van! Hidd el, h nagyon jó!

A gyerekágyas osztály sztem szerkezetileg nagyon jó: ott vagytok a gyerekeddel és az illetékes szakemberek jönnek és ellátnak. Külön szülész és gyerekorvosi vizit - ha vmi bajod van szólj, mert nem pátyolgatnak! A gyerekekkel viszont nagyon gondosan foglalkoznak!
A csecsemősök nagyon segítőkészek, jó részük kedves is Kép Viszont amikor a lányom éjszaka elaludt és betoltam azzal a megkötéssel, h amint ébred tolják ki, sz@rtak bele 2x is, a gyereknek már nem volt hangja, mert rekedtre üvöltötte... Kép (egy idősebb nőci volt egyszer bent,ő a "kedvencem"). Ők megmutatják a köldökápolást, a többit csak akkor ha kéred (pl. szopit, fejést). Nekem volt szerencsém 3x meghallgatni a köldökápolást Kép
A szülészeten asszem nem ápolónők, hanem szülésznők vannak, vegyes a felhozatal. Szülésem napján olyat fogtam ki, hogy hajde - brrrrrrrrrrrr De szerencsére utána már nem foglalkoztak velem (nem kellett). A szobatársammal viszont igen, de voltak igazán nagyon kedvesek és odaadóak is!
Jön még védőnő + gyógytornász is 1x. utóbbi többször, ha császáros vagy.

Veronika, szülésstorym a friss kismamikban olvasható (úgy 1 hete) Kép

Ha vmi kérdésetek van, szóljatok, szívesen segítek, ha tudok Kép
pussz
Ann
annann
 
 


Angi, szép szülésed volt, én is kicsit nosztalgiáztam, pedig még csak 2 hete Kép
Kislányodról képet hol látni?
Pussz
annann
 
 


És még vmit kihagytam, ami számomra ott és akkor nagyon fontos volt:
a lányom sajna egy éjszakára felkerülta 4. re kék fény alá, mert besárgult. Az ottani személyzetet általában dicsérik, de én egy olyan éjszakás nővért fogtam ki, hogy borzalom! Lehet, hogy cipőfelsőrész készítőnek még elmenne, de embereket ne engedjenek a közelébe!!!!
Azt, h fel kell vinni a gyereket a gyerekágyon egy nővér közölte velem és azonnal el is vitték (felkísérhettem, de utána el). A 7órás látogatáson próbáltam érdeklődni, h mégis milyen lett az eredménye, mik a kilátások, hogyan szokott ez zajlani, mitől függ stb. Empátiáról mégcsak nem is hallott a drága és hangsúlyozta, h semmit sem lehet tudni, az is lehet, h 2 hétig bent fekszik és vércsere lesz. De mondom nézzük már meg az eredményt, a súlyát, h mennyit eszik, h mennyire éber és ebből próbáljunk következtetni (vagy esetleg másból, amiből lehet). Nem, azt nem lehet, mert minden gyerek más és jött a pánikkeltő szövegével, pedig én nem azt akartam, h mondja meg, h mi lesz, hanem h minek van nagyobb valószínűsége. És mindezt undorítóan nyers modorral füszerezve.
Valami ilyesmi nem ártana neki:
Kép

És lássatok csodát, a lenti csecsemősök látva, hogy aggódom szóltak a gyerekorvosnak, így tudtam vele beszélni, aki korrekt és megnyugtatómódon elmagyarázta, hogy mi a helyzet. Nem azt mondta, h ez lesz, hanem h ez valószínű (ti, h egy éjszakás kezelés elég tekintetbe véve a fent említetttényezőket) - és elég is lett és haza is jöttünk reggel. :oPPPP
Kívánom, h nagy ívben kerüljétek el a hölgyemény és az intenzív osztály környékét is!!! Kép
Pusszancs
annann
 
 


Szia Dia!
Nem a baba nagysága miatt nem lehetett kapnom ezeket, hanem mert már nagyon előrehelaldott és gyors ütemű volt a tágulás. Félő volt, hogy a sürgetés miatt előbb elindul lefele, és akkor szétviszi a méhszájat a "pici" feje, mielőtt még az teljesen eltűnhetett volna. Ez nem jelenti azt,hogy Te nem kaphatsz, sőt!

Szia Ann, gratulálok! Pont elkerültük egymást.Kép Én aznap jöttem haza, mikor te be. Nincs még fotó sehol, mert kicsit el vagyok havazva, fáj a hasikája, sokat sírdogál. De ide teszem majd be direktbe.

Gyermekágyról:
Ann jól leírta a csecsemős részét. Általtában nekem is ez a tapasztalatom, hogy nem tutujgatnak, de ha problémád van, és mégy, megoldják. A nyakukra kell járni, hogy mutassák meg a szopit, fejést, de megcsinálják, bejönnek, amikor van idejük. A gyereknek vinni csak pelust, törlőt és pár textilpelust kell.
Inkább magunkról írnék, mert azt senki nem emlegeti, hogy ez testileg eléggé nyomorult állapot. Szóval mikor betolnak az osztályra, kapsz ágyat, kipakolnak neked. Két óra múlva fel kell kelned és pisilni és zuhanyozni kell, a szülésznő jelenlétében (szédülni fogsz, hiszen kb. egy amputált kar vérveszteségét szenvedjük el). Hogy pisilni tudj, kb. másfél liter itókát le kell nyomni ez alatt a két óra alatt, lehetőleg olyat, amit fekve tudsz inni (pl. vigyél szívószálat). Adnak teát, de az szörnyű.
Aztán: szépek a cuki hálóingek, de amit derékig nem lehet kigombolni, abban nem lehet kényelmesen szoptatni. Izzadni fogsz és vérezni, tehát napi egyet minimum számolj, vagy apa mossa otthon és hozza vissza. A gátad fájni fog, akár van seb, akár nincs. Használ, ha annyiszor zuhanyzod, ahányszor bírod. Mivel erre nincs mindig mód (sír a gyerek, enni kéne végre, stb.), meg az a legjobb, ha pisi közben éri a víz, nem utána, mi bidésítettünk: szopókás ásványvizes palackból egész jól lehet locsolni pisi közbenKép WC-papír: én is vittem nedveset, de az első időkben irritált, kicsit húzta a sebet. Itthon már kiváló volt. Ott csak a nagyon puha sima jött be. Továbbá vittem lefagyasztott tisztasági betétet, amit 5 percre mindig rátettem a gátra, ez nagyon jó volt, mert nekem ödémás is lett. Kakilni is kell majd előbb-utóbb, ez szorulásosoknak és aranyereseknek nehéz lehet, úgyhogy vigyél magaddal mindent, ami ebben eddig segítségedre volt(lekvár, aszalt szilva, stb.)Végső esetben tök jó kúpot adnak, ne félj kérni!
Szoptatás: az elején nem kell semmi, de ha belövell a tej, és elkezd csurogni, egy szoptatós melltartó és néhány betét bele jól jön. Szükség lehet fejőgépre is, mert bent csak pici kézi pumpás van. Ezt nem kell bevinni, csak tisztázd apával, hogyha sürgősen kell, honnan lesz (kölcsönözzön, vagy vegyen, és milyet).
Kaja: hát elég soványka, erről nem lehet szoptatni. Intézkedjetek az ellátmány ügyében. Van hűtő, mikro és vízmelegítő is, evőeszközt vinni kell. Ha este szülsz, leghamarabb reggelit kapsz, addig meg éhenhalsz, úgyhogy egy-két szendvics, csoki ide is jól jöhet (amúgy is).
Látogatás: ezt legjobb korlátozni odabent, mert a rengeteg csalódott rokon az üvegre tapadva bámulhatja csak a trónörököst, ami belülről elég vicces, de nekik biztos nem az. Te kimehetsz hozzájuk, ha bírsz, de sokkal jobb ezekben a napokban háborítatalanul pihenni.
Szóval én odabent nagyon jól éreztem magam, jó kezekben, biztonságban voltunk, szerettem ott lenni, nem volt semmi kórház feeling, csak apát hiányoltam. A testi nyomorunkon meg jókat röhögtünk, és imádtuk a babánkat, büszkék voltunk magunkra. Jó volt.
Angi
artumicu
 
 


Angi
Ez nagyon realista volt! Köszi.
Jót röhögtem a bidén!

fiona
fiona
 
 


Angi
Ez nagyon realista volt! Köszi.
Jót röhögtem a bidén!

fiona
fiona
 
 


Angi, szívemből beszéltél azon kivétellel, h én nem éreztem jól magam - naon hiányzott apa és a nyugi. De ahhoz képest, h kórház, jó. A kaja se annyira szörnyű, csak kevés. A tea télleg borzalom, pedig én imádom az "üzemi" teát! Szűrt üdítő, ásványvíz, tea - én ezeket ittam.

Igen, egyedül a széklet az, amivel foglalkoznak veled kapcsolatban. Nekem már másnap este (nem egész 24 órával a szülés és wczés után) bejelölték, h NEM volt és ez probléma! De amikor ez a központi kérdés megoldódott, akkor leszálltak rólam, csak lázat mértek. Kép

Én nem szédültem, amikor föl kellett kelni Kép De tuti nem véletlen h mindenki a lelkemre kötötte, h fel ne merjek kelni egyedül. Ilyen renitens fejem lenne???? Kép

Pussz
Ann
annann
 
 


Kismackó-mama,
A 0,7-es AFP tudtommal is teljesen rendben van. Az enyém 0,8 lett, amit két védőnő is teljesen helyénvalónak talált. A sógornőmé is ennyi lett tavaly (nem a Mávban szült) és teljesen egészséges a kisfia, az ő orvosában sem merült föl, hogy bármilyen plusz vizsgálatra szükésg lenne, így nem hiszem, hogy H.Sz. ezzel kapcsolatban bármi hibát követett volna el. (Azt azért ne feledjük, hogy az orvosok imádják sokkal jobbnak beállítani magukat, mint a másik orvos, akinél éppen jártál). Egyébként meg mi értelme lenne, hogy most elkezdjen ezzel riogatni? Természetesen sem az AFP-vel, sem Uh-gal nem lehet 100%-san szűrni, de az UH még mindig pontosabb. És H.Sz. UH mániás.
Mi tavaly nyáron pont el akartunk utazni mire meglett az AFP eredmény és ez Ottília szerint hallatlan... Erre a doki végigmondta, hogy legalább 5 jele van Uh-n a Down-kórnak és szépen egyesével megmutatta, hogy nálunk egyik sem áll fenn, és jó nyaralást kívánt. (A kislányunk teljesen egészséges, egyébként vele meg 0,9 lett az AFP.)A genetika pedig nem akkora élmény. Az unokatesómék voltak, mire odáig eljutsz kb. 22 hetes vagy, nekik pl. azt mondták, hogy 1:625-höz az esély, hogy Downos a gyerek. Na köszi, ezzel mit kezdesz?
Szóvalj örülj a babádnak! Tuti, hogy semmi baj nem lesz. Mikorra vagy kiírva?
Zsuzsó

Ui. Egyébként, lehet, h. H.SZ. marad a Mávban.
zsuzso
 
 


Sziasztok!
Én 2 éve szültem a Mávban,és nagyot csalódtam a csecsemős részlegben:Hajnal fél 5-kor született a kislányom,fél 7-kor már fent voltam a szobában,2 másik szintén éjjel szült anyukával.A babámat elvitték,és mikor jeleztem,hogy jönnek a nagyszülők és szetetnék látni,azt mondták,hogy mit ugrálok én itt, azonnal feküdjek le aludni,pihenni.Hosszas könyörgésemre engedték meg ,hogy kivigyem a babát,és hozzátették,hogy nehogy fel merjek állni,mert el fogok ájulni.Semmi bajom nem volt,nem hogy fáradságot nem éreztem,hanem teljesen fel voltam dobva,hogy végre itt van ami kis angyalkánk.Zuhanyozni is simán ki tudtam menni,semmi gond nem volt.A szoptatásról:senki még csak fel sem ajánlotta a segítségét ,hogy bármiben segít,kivéve a védőnő,akit akkor láttam utoljára amikor bejött és bemutatkozott.Egész nap ott lehetett velünk a picúr,de legnagyobb megdöbbenésemre a fürdetés után nem adták vissza,azt mondták pihenni kell,nem babázni.
AP.fürdetés,én úgy gondoltam,hogy egy bababarát kórházban alap az,hogy legalább megnézhesse az anyuka ,hogy hogyan fürdetik a babát,ha már Ő nem teheti meg,de ezt sem lehetett.
Tudni kell,hogy én már a terhességem alatt megbeszéltem a dokival,hogy egyágyas ,privát szobában szeretnék lenni,mert oda apuci is bejöhet.Sajnos pont lemaradtam az utolsóról,így egy 3 ágyasba kényszerültem.Ami nem is lett volna baj,gondoltam majd a tapasztalt anyukák segíteni fognak,hiszen ők már nem az első babájukat szülték meg.Csakhogy mind a 3-an első babás anyukák voltunk,úgyhogy én segítettem nekik,hiszan nem voltak olyan állapotban mint én.Az egyik anyuka ráadásul annyira nem tudott semmit sem kezdeni a picikéjével,hogya baba érezte ezt és egész nap sírt.Gondoltam egyet ,beszéltem az orvossal,és a gyermekorvosunk hozzájárulásával másnap délben már itthon is voltunk.Persze,a kórház gyerekorvosa hangot adott a nemtetszésének,hogy szerinte én egy felelőtlen, ostoba anyuka vagyok,ha 1 nappal a szülés után hazamegyek!
El sem tudom mondani milyen jó volt itthon a saját fürdőszobámban fürdeni,és a saját ágyamban aludni!
Most jön a tesó,és úgy döntöttem nem a Máv-ban fogok szülni!
Bár ez 2 éve volt,lehet,hogy azóta javult a helyzet,remélem a mostanában ott szülő anyukák nem éreznek semmit az amúgy is "puskaporszagú" levegőből!
Köszi,hogy leírhattam,
NANDA
nanda
 


SZiasztok!

Én is úgy vettem észre, hogy a csecsemősök nagy része magától nem segít, csak ha kéred, de akkor aranyosak.
A fürdetésen valóban nem lehet részt venni, kivéve az utolsó napod előtti estén, amikor meghagynak egy babát, és rajta bemutatják az utolsó napos anyukáknak, hogy mit hogyan kell csinálni.
Én egybéként nem javaslom az egy ágyas szobát, főleg nem első babásoknak. a 3 ágyasban nagy esélyed van, hogy összekerülsz egy tapasztaltabb anyukával, de ha nem, akkor is van kivel megbeszélni a kételyeidet.

Még a besárgulásról akartam írni, hogy nagyobb valószínűséggel megelőzhető úgy, ha olyan gyakran szoptatsz, amilyen gyakran csak lehet. Persze első nap a baba majdnem átalussza az egész napot, de amikor csak kinyitja a szemét, szoptasd meg. Második nap én volt, hogy óránként mellre tettem, és így viszonylag hamar, már a 3. nap estéjére beindult a tejem.

Andi
psandi
 
 


Sziasztok!
En ugy tudtam hogy Dr. kelemennek nincs fix tarifaja! Erre egy vizsgalat 4000 Ft. a szules 50000 Ft.Jar valaki hozza? Mit tudtok rola??
Agi
 


Sziasztok Pocakosok! Segítsen valaki! A Harsányi dokihoz megyek holnap a 12 hetes UH-ra.Őt szeretném fogadott orvosomnak. Akinek fogadott orvosa volt a Harsányi az szeretném ha megírná hogy milyen a doki. Kb mi a tarifája, ha lehet ilyet kérdezni. És hogy milyen a 12 hetes UH
Pocaklakó váró
 


Ismét én vagyok, szembe jutott még valami ad képet a doki vagy kérni kell, megadja a telefonját vagynem?
Pocaklakó váró
 


Pocaklako varo!
A dokinal egy vizit 5 ezer, az UH is- ha sajat paciense vagy. A szules 50-, de hallottam mar 60-at is. A telefonjat elobb-utobb megadja...Videora is veszi ha kered es kepet magatol ad....
Névtelen
 


Kedves Pocaklako-varo!
EGY percig se aggodj, mert az elso viziten biztos, hogy o magatol ra fog terni az anyagiakra....
Névtelen
 


Pocaklakó váró
Találtam egy olyan topikot, ahol sok hasznos orvosi info van az Ultrahagvizsgálatokról.
Lehet mazsolázni:

Anyaságról--..."ma megint megjött- hasznos linkek"... topik

fiona
fiona
 
 


Én meg javaslom az egyágyas szobát az első szülőknek is. (Na most legyetek okosak.) Sokkal többet tud segíteni a család szerintem, mint az esetleges szobatársak. Arról nem beszélve, hogy apuka is elláthatja a picit, illetve neked nem a folyosón kell fogadnod a látogatókat. Ha a babád alszik, te is tudsz pihenni. A kismamákkal foglalkozó nővérek nagyon jó fejek és segítőkészek. Én szóltam, és fejni is a kórházban tanultam meg, mert 3. napra nagyon bedurrant a mellem. Nyilván nem rohangáltak 2 percenként oda, hogy ne segítsenek-e valamiben, de ha bármire szükségem volt, azonnal segítettek. A csecsemősök valóban nem túl mézes-mázosak, de ha az ember kéri segítenek. Legalábbis tavaly decemberben így volt.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Sziasztok!
Én 1,5 éve szültem a Máv-ban, Pető doktornál. Nem éreztem ezeket a rossz dolgokat, amiket leírtok. Én kifejezetten jól éreztem magam, jó volt, hogy nem voltam egyedül, és nem bántam, hogy nem mászkál be mindenki a szobánkba. Nekem segítettek a csecsemősök szoptatni tanulni, ami elég nehezen ment, mert a Manó nem akarta elfogadni a bal mellem. A kézi fejést is megtanították, de persze a gyengédebb fajtát, és nem a nyúzós cicinyújtósat!
Én ajánlanám a Máv-ot a kismamáknak, és nem elrettenteném őket. Persze vannak, akiknek rossz tapasztalataik vannak, de akikkel én beszéltem, mind szerették az osztályt.
Ja, és első babásként egy két, és egy három gyermekes anyukával kerültem egy szobába, akik sok tanácsot adtak.
Csak ennyit szerettem volna hozzászólni a témához!
Dikó
 


Sziasztok!
Kedves Mind, akik egyágyas szobában laktatok a MÁV-ban, kérlek írjátok le, hogyan tudunk ilyet igényelni! Nekem azt mondta a fogadott szülésznő, hogy amikor bemegyünk szülni akkor kell a szülőszobán jelezni, és ha szerencsénk van és épp van üres szoba akkor kérhetjük, igaz ez? Az árára pedig azt mondták, hogy ha csak én alszok bent akkor 7.500 ft/nap, ill. ha apuka is bent szeretne aludni - mivel két ágy van a szobában, van erre is lehetőség - 10.000 ft/nap, ebből mennyi igaz? Várom a mostanában szült kismamák ilyen irányú tapasztalatait, előre is köszi!
Üdv,
Gabi
gaby1230
 
 


Gabi, sztem aktuálisak az infoid, én úgy tudom ez pont így van
Üdv:
Ann
annann
 
 


Kedves Lányok!
Én új vagyok közöttetek. Érdeklődni szeretnék, mert ugyan már régen a MÁV-ba járok, de szeretnék nőgyógyászt váltani a szülésre gondolva.
Ajánlották dr. Harsányit és dr. Szabót. Kérem, hogy írjatok véleményt. Köszönöm.
KHajni
 


Szia KHajni! Én is most jelentkeztem először a Harsányi dokinál. Én megvagyok elégedve vele, első alkalommal nem volt túl beszédes de ami érdekelt azt megtudtam, szerintem alapos doki. Rögtön letisztáztuk a "tarifát" egy vizsgálat 5000 ft az ultrahangos is. A Szabóról nem tudok semmit. Te is kismama vagy, milyen idős? Gratula ha az vagy!
Pocaklakó váró
 


Szia KHajni!
Nekem 6 hetes a kicsi lányom, a középső 22 hónapos, Őket Dr Szabó segédletével szültem. Teljesen meg vagyok, voltam elégedve. És a szülésznőmmel is.
mailcímem a profilomban, ha érdekel írj
Hajni
hajnii
 
 


Kedves Hajnii és Pocaklakó váró!

Köszönöm a jelentkezéseteket. Sajnos nekem még nem lakik senki odabennt, de szeretnék egy jó dokit, hogy nyugodt lehessek. Még nincs gyerekünk, viszont jó lenne hamarosan, mert 29 éves leszek és nem kellene tovább húzni a dolgot. Hamarosan eldöntöm, hogy kihez menjek és akkor majd jelentkezem, hogy mi volt a dokinál. Az az igazság, hogy szeretném kivizsgáltatni magam, hogy nincs-e véletlenül valami baj. Már az 5 hónapja próbálkozunk, de semmi. Biztos kinevettek, hogy aggódom, de mástól azt hallottam, hogy 1-2 hónap alatt is sikerült a baba. Sziasztok: Hajni
KHajni
 


Sziasztok!
Ma voltam Herczegh dokinál és ő mondta, hogy mától a HIETE-én dolgozik. Ez most már tuti!
Lehet, hogy másnak nem, de nekem Kép
Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Négy évvel ezelôtt a húgom a Hercegh-nél szült (volna). Meghalt a kislánya, pedig a kiírt napon volt, tehát nem koraszülésrôl volt szó. Pereskedni is akartak, aztán elálltak tôle. Az anyósa a MÁV-ban dolgozik, ma telefonált, hogy két anyuka is meghalt a doki keze alatt, és most felfüggesztették.
Névtelen maradok, de ez így igaz!
Névtelen
 


Sziasztok!

Kedves Névtelen!
Ne kezdjük újra ezt a témát jó?
Egyébként meg: ma telefonált az anyós, amikor a doktor már nem ott dolgozik? És most függesztették fel? Mármint a MÁV-ban? Vagy csak most jutott eszedbe az egész, amikor végre másról is szó van a topikban? Kicsit sántít nekem a hozzászólásod...

Menta!
Szeretnék kérdezni Tőled, de azt hiszem jobb, ha privátban teszem. Küldhetek mailt?

Üdv, Virág
virga
 
 


Sziasztok!

Menta!
Már olvastam amit a másik fórumon írtál és már megvan a kérdésemre a válasz Kép. Szóval nem zargatlak.

Üdv, Virág
virga
 
 


Sziasztok!

Ha valaki olvassa ezt a pár mondatot még ma este 18 óráig, segítsen légyszí!! Ma van a Mávban 6-tól az előadás, vagy jövő héten? Ha ma lesz, nem lehet tudni, hogy mi a téma?
Még valami! Mikortól lehet menni szülőszoba látogatásra, és hogy zajlik, előzetesen fel kell rá iratkozni?

Köszi!! Sára!

Ui: Mélységesen egyetértek Virga hozzászólásával ( az elsővel, a 14:16-ossal)!!
Sára
 


Sára!
Minden hónap 2. szerdáján van az előadás! Úgyhogy nem ma van. Jövő héten lesz.
A témát én nem tudom, mert nekem nem aktuális (augusztusban szültem).

36. héttől lehet menni szülőszoba látogatásra, vagyis mindíg ezt mondják, de a kutya sem kérdezi meg, hogy hány hetes terhes vagy. Nem kell előre felíratkozni, előadás után megy, aki akar és befér (mert elég sokan szoktak lenni).

Üdv: Vica
vica
 
 


Kedves Virga!

Én nem vagyok ugyan terhes, a húgom adatait, és a szülés pontos idôpontját pedig nem fogom ide írni. Tudom, hogy ettôl válik hiteltelenné az egész, de így volt, hidd el.
Nem szólok bele senki dolgába, ha gondoljátok kövessétek, bármelyik kórházba megy.
Valóban tehetetlennek érzem magam, én tényleg csak jót akartam, de nekem mindegy, hogy ki-hol szül.
Névtelen
 


Köszi Vica!

Üdv: Sára
Sára
 


Sziasztok!

Kedves Névtelen!
Természetesen nem a húgod adataira vagyok kíváncsi! Őszintén sajnálom ami történt és mindenki mást is akinek hasonló tragédiát kellett átélnie bármi miatt.
Csak az tűnt furcsának, hogy állítólag az a dolog, amit említettél a dr-al kapcsolatban majdnem három hónapja történt és az anyós állítólag ma telefonált. Már ezen a fórumon és máshol is téma volt, most úgy tűnt egy kicsit elhalkult ez az egész a topikban, erre megint jön egy névtelen (bocs) és látszatra fel akarja kavarni az állóvizet. Legalábbis én így érzem.
És mostantól ezzel kapcsolatban megint nem fogok írni semmit.

Üdv, Virág
virga
 
 


Én sem írok többet, valóban csak jót akartam, de befejeztem.
Aki akarja, dugja a fejét a homokba!
Nem akartam felkavarni a vízet, én szereztem késôn tudomást róla.
(az eset pedig szó szerint így történt !!!!!!!!!!!)
Sajnos
Névtelen
 


Egy -valóban- utolsó gondolat.

Itt, ezen a topicon véleményeket, tanácsokat kértek egymástól, ki-hol-kinél szüljön, ki a jó orvos, ki kit ajánl. Megpróbáltok felkészülni, hogy a legjobb kezekben legyetek ti is, meg a gyerekek is. Kicsit nekem is furcsa, hogy a rossz hírektôl pedig elhatároljátok magatokat, mintha nem is léteznének.
Attól még megtörtént a családunkban ez a tragédia, mert nem írtam le a nevem, ami tulajdonképpen amúgy sem jelentene Neked semmit.
Lehetnék akár X, akár Y............., tökmindegy, én inkább kipipáltam a névtelen-t.

Azért én jó egészséget kívánok mindenkinek!
Névtelen
 


Kedves Névtelen!

Ne haragudjKépKép, de nem megsértödni kell, hanem visszaolvasni. Sokáig, heteken keresztül ez volt a téma (archivum), mindenféle véleménnyel és indulattal együtt, akit érdekel, elovassa. Ez nem "fejhomokbadugás".
Ezért lenne jó másról is beszélgetni, tényleg a kismamákat érdeklö aktuális dolgokról.
Mint fentebb is olvashattad az illetö orvos már nem MÁV-os, tehát nem a topik témája, max. annyiban, hogy a hozzá járó kismamákkal mi lesz/van.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Névtelen
 


Kedves Pocaklakó Váró!

Én is a Harsányi dokihoz járok, csak én már lassan (januar 4) szülni fogok.
Én eddig meg vagyok vele elégedve, úgy tűnik jó szakember.De abban ne reménykedj, hogy majd később bőbeszédű lesz. Viszont ha kérdezel arra rendesen válaszol, akarmilyen butaság is volt. Majd a szülés után részlletesebben is nyilatakozok (feltéve ha addig a Matáv hajlandó lesz átkötni a telfont az új lakásunkba. A szomszédot jövő év közepével biztatták. Enyit a monopol helyzet feloldásáról....Állítólag csak ők kábelezhetnek.).

Mi egyébként jól vagyunk, bocs, hogy mostanában nem jelentkeztem, de sok dolog volt. Még a jövőhéten dolgozok, aztán jön a pihi. Hát már nem is bánom.
Csak akkor nem lesz internet hozzáfárásem, hála a Matávnak..
Puszi mindenkinek: Bözse
bözse
 
 


Sziasztok!
Köszi Bözse, remélem minden rendben lesz, szorítok neked!
Pocaklakó váró
 


Beszti,lányok,
Elmentem a Harsányihoz én is, és tényleg jó fej volt. Végig beszéltük az engem érdeklő dolgokat és egyáltalán nem tűnt szűkszavúnak, de lehet, hogy csak azért, mert állandóan kérdeztünk.
Egyelőre ez a babám is faros (27 hetes), de nagyon bíztatott, hogy még korai aggódni. Sőt attól sem zárkózott el 100%-ra, hogy így is megpróbálhatnám megszülni, de azért ezzel nem nagyon bíztatott.
Ami nem tetszett nála, hogy sokat kellett várni, majd meglátjuk, hogy lesz a köv. alkalommal (22-én megyek).
Mindenkinek minden jót addig is!
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Zsuzsó
Te ma voltál a dokinál? Mert én is ma voltam a Harsányinál.

Nekem egyelőre a méhszáj teljesen zárt. Jövő héten még kell csinálnom egy laborvizsgálatot (anti-d, cukor éhgyomorra, vérkép ...stb.)
Fiona
31+1
fiona
 
 


Zsuzsó, nyugi, tényleg korai aggódni!
Nekem Hami kereken 30 volt, mikor befordult - napokig kereste a helyét, olyan ari volt. Van, aki szinte születés előtt fordul be! Azért jobb, ha 32-34ig befordul, mert utána már nagyobb, nehezebb a dolga. Kép
annann
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?