Új privát üzeneted érkezett!

Manka!

Szerintem nem sima babahintőpor, mert ezt a gyerekorvos írja fel, én úgy ismerem, hogy szárító hintőpor.
Hol vetted a bimbóvédő kenőcsöt?

Köszi mindenkinek a dicséretet Jana nevében! :)

Rozsaag!

Hogyan tudom ott sterilezni a cuccokat? Én most kaptam egy mikrós aventes sterilezőt és nem akartam neomagnol-al meg mindenféle lötyikkel foglalkozni, de ez meg nagyon nagy. Bevigyem? Van ott mikró?

Ildi

Kép
Kép
kincsesi
 
 


Kincsesi - a bimbóvédő kenőcsöt a patikában vetten Garmastan, azt hiszem ez a neve. Hát lehet, hogy van a receptek között hintőpor is, nem tudom, van egy két dolog, amit a neve alapján nem tudok beazonosítani, hogy mi lehet.

A sterilizálással én is bajban vagyok, nekem is Avent mikrós van, kisterilizáltam egy cumisüveget, egy cumit és a mellszívót. Neomagnolt is tettem a táskába, csak még dobozt kell keresnem, de pont ma ajánlották nekem a hidegsterilizálást, ami valami folyadék és zacsi, amit utána eldobhatsz és a kórházban praktikus, nem tudom veszek-e még addig, egyenlőre maradok a neomagnol+doboz variációnál, de már így is lassan 3 táskánál tartok. (egy nagy, egy kicsi és egy pici van összerakva+fényképezőgép és még vizet is akartam bevinni, kicsit meglepődnek majd ha meglátnak ennyi táskával szerintem)

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Nóri!

Köszönöm az infót Banczik doktorral kapcsolatban, egyelőre még nem aktuális a dolog (de remélem, mielőbb az lesz :) ). Én 2001-ben szültem nála, akkor a MÁV még nagyon rendben volt.

Neked milyen volt vele a szülésed?

Mist
mist
 
 

 
 

A kórházban van közös mikró, 2 is, az aventes mikrós sterilizáló nekem belefért a kicsi mikróba is. Szobatársam tablettázott. Kinek mi a szimpi.

Rozsaagnak igaza van, vigyetek saját cumisüveget, én is a szájpenésztől rettegtem, egyelőre úgy néz ki, sikerült elkerülni.

Nekem hexachloridos hintőport (Naturlandos) írt fel a gyerekorvos, azt és az alkoholt használtam. Nekem a kórházban azt mondták, hogy hintőporozni nem kell csak fürdetés után, de a doki- és a védőnéni szerint mindig. A hintőpor felszívja a gennyet és azt a következő takarításkor ki tudod a fülpálcikával kotorni. És gondolom ez szárítja a sebet.

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Sziasztok!

Jana nagyon aranyos a képeken, milyen nagy lány lett. :)

Beneildi
Lillának is nagyon boldog szülinapot kívánunk!
Kép

Lányok szoptatás alatti hajhullást tapasztalt közületek valaki?
Nekem nagyon elkezdett hullani a hajam, állandóan szedem kristóf kezéből.

Hintőpor nekünk is a naturlandos van. Biztosan fel van írva Manka, csak ahogy mondtad nem tudod beazonosítani.
Lassan eljön a te időd is. :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Gabi - nem semmi, amin keresztül mentetek. Sajnálom, hogy így alakult, és tényleg köszönöm én is, hogy megosztottad velünk, hogy tanulhassunk belőle. Remélem azért nem hagy ez a tortúra mély nyomot benned! Lényeg, hogy már megy a szopi!!! Ügyesek vagytok!

Susytunder - ugyan én még nem szültem, de több helyen olvastam a szoptatáskori hajhullásról. Mert ugye terhesség alatt dúsul a haj, de nem marad olyan, hanem a "többlet" kihullik.

Ildi - Jana tényleg nagyon aranyos a képen. Igazi kis hercegnő :D

Beneildi - Én is beállok a sorba, én is nagyon boldog szülinapot kívánok Lillának!!

dytke
 
 


Susy,
Hajjaj, nekem most kezdett el hullani, de nagyon druván, minden csupa haj.
Vendég
 


Kincsesi!
Szfgabi már válaszolt helyettem a kérdésedre. :)

Manka!
Nekünk is hexachloridos hintőport írtak fel + alkoholt. A hintőpor nagyon szárít. Ahogy a kezemhez ér, teljesen szétszedi.
A becsomósodós hintőpor az a sima babahintőpor, amivel tényleg vigyázni kell majd. (ha használni fogod, én nem használom most sem)
A védőnőnk azt mondta, hogyha nem rendesen kened el, akkor a becsomósodott szemcsék fogják kidörzsölni a pici bőrért. Óvatosan vele. Szerintem csak akkor érdemes használni, ha a pici "tokája" nagy és nyáron a melegben beizzad.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag
 
 


Sziasztok!

Hát akkor nincs mese, beviszek mindent... uhh, nagy táskám lesz...

Még lenne egy kérdésem: amikor megyek szülni/műtétre, akkor meg lehet állni ingyen a kórház parkolójában? Vagy most nem a mi esetünkben, de mit csináltok normál szülésnél ha 12 óráig tart? Apa rohangál le parkolójegyeket venni? Remélem, van valami lehetőség, aki volt már ilyen szituban, kérem írjon! Köszi!

Ildi! Én is boldog szülinapot kívánok Lillának! Ha van képed, szívesen megnézném!

Susy! Nekem is hullott a hajam szoptatás alatt, de amikor abbahagytuk, elmúlt. :)

ildi

Kép
Kép
kincsesi
 
 


Sziasztok!

hajhullás engem is utolért 1 hónapja, azóta is hullik rendesen, szerencsére össze tudom éppen fogni, és akkor nem mindig terítem be vele a lakást :)
Ha jól emlékszem, Benével lassan lassan 6 hónapos korára abbahagyta. Remélem, most is így lesz. És ténlyeg úgy van, hogy terhesen 1 szál sem hullott :)

Sima hintőport mi sem használtunk sose, csak ezt a fertőtlenítőset, amíg kellett. Ott áll azóta :)

mtunde
 
 


Kincsesi
Mikor én szültem éjfél után értünk oda, és a Dózsa György út felőli bejáratnál megállt apa, és megkérdezte a portást, aki a kapuban van, hogy szülni jöttünk és, hogy hol állhatunk meg, és ő beengedett ott minket, van bent egy parkoló, szerintem azt bármikor igénybe lehet venni.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!
Először is gratulálok minden anyukának!
Most regisztráltam még csak!
Nemsokára a második gyermekem fog megszületni, most a MÁV kórházban.
Kiváncsi vagyok, milyen lesz. Milyen a szülőszoba, az ellátás?
susytunder: szerintem a hajhullás oka vagy egy erősebb vitaminhiánnyal magyarázható, vagy esetleg fogászati probléma is lehet a hátterében.
Én nem tapasztaltam legalábbis ilyent, amig a kislányom szoptattam.
bbmami
 
 


Mindenkinek köszönöm a segítséget.

Meg fogom várni, hogy a párom kiváltsa a recepteket és ha nincs közöttük ez a bizonyos hintőpor akkor megvesszük vény nélkül.

Beneildi
- még egyszer nagyon sok boldog szülinapot Lillának és várjuk a fotókat.

Rózsaág, Szfgabi
- ti mikor vittétek ki először sétálni a picúrokat?

Parkolás
- én azt hallottam - de javítsatok ki ha tévedek - hogy be lehet hajtani, kirakni a kismamit és aztán kint leparkolni. Ezért mi gyűjtjük a rengeteg aprót és beleteszünk a parkoló órába jó sokat, nehogy apa lemaradjon a lényegről. Ha valakinek más, jobb tapasztalata van az írja meg légyszi, örülnék, ha könnyebben meg tudnánk oldani.

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Mi vasárnap szültünk - ingyen parkolás. :D :D :D Beállni az udvarra csak addig lehet, amíg kiteszed a "beteget" és utána ki kell parkolni az utcára. Mi így vittük haza a picúrt, szólni kell a biztonságiaknak, hogy "betegszállítás" lesz, és akkor ennyi időre be lehet állni. Felettünk így is ott állt végig a biztonsági őr, és leste, ahogy becsatoltuk a babahordozót. :?

mankabi - egyelőre még nem mozdultunk ki itthonról, csak a teraszon folytatunk babakocsi-tréninget, de kevés sikerrel, ha nincs mély álomban, akkor kisírja magát belőle. :(

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Ildi!

Gyönyörű a kétévesed! Szuper a torta! De izgi, jövő héten már a kezedben lesz az apróság is! Műtét előtti nap be kell feküdnöd a kórházba vagy csak aznap reggel?
Ja, Garmastan kenőcs gyógyszertári, vény nélkül, de talán valaki már írta is!
A szülés ideje alatt elvben bent lehet állni a kórház parkolójában, nálunk mindig így volt, pedig az elsőnél tényleg 12 órát ott állt!

Beneildi!

Boldog szülinapot a kicsi Lillának!

Manka!

Tuti felírták a hintőport, én mondjuk már a 2. szülésnél ezeket is vittem magammal, mert nem volt az elsőnél alkohol a kórházban...

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Lillának is NAGYON BOLDOG SZÜLINPOT!!!

Jézus lányok, ennyi mindent kell vinni, hogy 3 táska kell hozzá??? Nagyon durva! Gondolom, hogy fölösleges dolokat nem horcoltatok, szóval ez mind kell. :?

Parkolás - Ha nem akartok tonnányi aprót beszórni a parkolóórába, akkor szerintem, ha apa kirakott az udvari parkolóban,akkor érdemes elvinni a kocsit a Felvonulási térre, mert ott nem kell fizetni. Onnan egy kis sétával apa simán visszaér a lényegre. Hacsak nem az utolsó pillanatokban érkeztek.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket mindenkinek Lillu nevében! Hihetetlen milyen nagy cula lett belőle!

Az ünneplés nagyon jól sikerült, mindenhol ajándék és torta hegyek voltak. LillaBaba nagyon élvezte. EVett tortát is, de a gyertyáját még nem fújta el. Kerilányom annyira várta, hogy segíthessen neki, hogy úgy belelendült, hogy öcsémét is elfújta. :lol:

Íme a kép a kis rosszcsontról:

Kép

Manka!
Mi minden alkalommal használtuk a hintőport, Hexa... akármi a neve és receptes. :D

Nekünk a Chicco folyadék és a az avent mikros sterilizáló is bevállt, mind a kettőt használjuk.

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Manka
Mi szüléskor éjfél után valamivel értünk a kórházba, és apa másnap este hét körül ment el, addig bent állt. Nekünk senki nem szólt, hogy ki kell állni, sőt nagyon készségesen beengedtek.

bbmami
Üdv köztünk! Vitaminhiány lehetséges :roll: Kristóf mindent kiszív belőle, de a fogammal semmi gond szerencsére.
De itt a lányok többen írták, hogy nekik is hullik a hajuk, én is úgy tudom, hogy a szoptatással összefüggésben van.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Beneildi
Édes a lánykád, és micsoda torta... :wink:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!
Lilla babának Boldog Szülinapot!!
Mist-Nekem egy élmény volt a szülés a Doktor úrral!A következőt is biztos hogy nála fogom.. :) A Máv kórház szépen fel van újitva, de az ott dolgozókkal nem igazán voltam megelégedve..

Kép
nóri16
 
 


Beneildi,
Kislányod tényleg egy tündérke :wink: nyammi torta :lol: Boldog születésnapot Lillának!!
Vendég
 


Boldog szülinapot Lillának!

Lenne egy kérdésem a szoptatásról-babával alvásról. Lehet, hogy már az elején elrontottam, de a nagy alváshiányom miatt inkább együtt aludtam Kismanóval egy ágyban, és úgy veszem észre, hogy nagyon rühelli a kiságyát. Bele lehet rakni (eddig ezt még csak nappal próbáltam), ha már elaludt, de ha ott ébred, nagyon mérgesen kezd el sírni, mint akit nyúznak, az se nyugtatja meg, ha odaállok az ágy mellé és beszélek hozzá. Volt valakinek hasonló problémája, vagy hogyan tudjátok úgy letenni a kiságyba a babát, hogy ott ellegyen? Help!

Ja, és szerintetek kell trenírozni a babát, hogy x óránként egyen-aludjon, vagy maradjon az ember az igény szerinti szoptatásnál? (Nem akarok vitát indítani, csak kíváncsi vagyok mások tapasztalataira.)

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Beneildi - nagyon édes Lilla és micsoda szép nagy tortát kapott!

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Manka
Olyan jó dolgokat kérdezel! :wink:
Ez az autóbeállás engem/minket is érint.

Lillu szépséges!
Azok a kis fürtök.... :wink:

Nekem már most hullik a hajam.... :oops:
Vendég
 


Szfgabi
Nekem nagy szerencsém volt/van kristóffal. Nagyon sokat én is ágyban szoptattam éjjel, ha el is aludtam közben, ha felébredtem beraktam a kiságyába és aludt tovább. De sokszor úgy tettem be éjjel a kiságyba, hogy még ébren volt, aztán magától elaludt. Napközben nekem még egyetlen egyszer sem volt a kiságyba ( a kiságy a mi hálónkba van), a gyerekszobába alszik ilyenkor, ott is van egy franciaágy, és azon alszik. Mióta van járókája azóta abban is, és babakocsiban is sokszor alszik. Nálunk a hálószoba nagyon messze esik a konyhától, ezért a gyerekszoba jobb, mert az közelebb van. Te próbáltad már, hogy máshol aludjon napközben? Vagy hogy éjjel berakd a kiságyba, ha elaludt? Lehet, hogy úgy megszokná. :roll:

Evéssel kapcsolatban kristóf mai napig nem bírjaki sokszor a 3 órát, én akkor adok neki enni, amikor kér. Viszont olyan is van, hogy 3-4 órát alszik folyamatosan, olyankor akkor eszik, ha felébred.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Köszi mindenkinek a Lilla dicséreteket!

Susy!
A hajhullás teljesen normális állapot, igen sajna vitaminhiány, de amúgy egy természetes állapot. A várandosság alatt felhalmozott hajtöbbletet valamikor el kell veszíteni. :( Nekem Lilla 3 és 6 hónapos kora között brutálisan hullott a hajam, de aztán szinte magától rendeződött. Úgy utáltam, haj volt az egész házban mindenütt. :oops:
Ma Andi mondta, hogy szombaton voltatok úszni. :D

Manka!
Mi is hétvégén szültünk, akkor gond nélkül tudtunk a Dózsa György út felőli parkolóba behajtani. :D

Megnéztem a Betadinunk, újszülötteknek nem ajánlják. Én magamnak vettem a 39. héten, de várandósoknak sem jó.

JKriszta!
Neked tegnap elfelejtettem írni, igen napokig fájdogáltam, konkrétan 2,5 napig. (konkrétan 3x - indultunk el szülni - egyszer visszafordultunk, mert a kocsiban totál elmúltak a fájások - éppen Üllőnél :oops: , egyszer bentartott volna már az ügyeletes - de eljöttünk - na harmadszorra ugyanaz a doki viccelődve mondta, hogy most már ne akarjak haza menni :D .)

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Gabi!
Én igény szerint szoptattam és bevált.
Nálunk kiságyas probléma nem volt, Lilla kezdetektől abban alszik.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


szfgabi[b] szia!
Nekem a most közel 3 évesem egyáltalán nem volt hajlandó az ágyában aludnii, nappal a babakocsiban aludt a tetraszon, este, ha nem tettem közénk, akkor nagyon kiabált...
íDe szépen lassan nappal beszoktattuk az ágyba és 8 hónaposan végigaludta a kiságyában éjjel is az éjszakát.
Sokan mondták, hogy hogy miért alhat köztünk, de egy idő után mi már nagyon fáradtak voltunk az állandó sírás miatt.. és hát megengedtük. Amúgy meg imádta, kellett neki a nagyobb biztonságérzet.
Szerintem ki lehet 1 éves kor alatt türelemmel , kitartással szoktatni őket a "nagyágyból"

Szppi: énnekem az jött be, hogy mindig kicsit nyújtottam a szpoiztatás( evés) iközti dőtartamot.
De nyáron mivel a babucim sokat kívánt inni pár percre gyakran rá kellett tennem cicire rövid időre, mert nem fogadta el a cumit. És nagyon meleg volt.
bbmami
 
 


Sziasztok!
Van aki még jár CTG re és UH ra?
Borzasztóan sokat kell várni állandóan.
Van olyan akinek volt BM-es orvosa van az AÉK-ban?
bbmami
 
 


szopi: én az elején igény szerint szoptattam, aztán Zsófit figyelve beálltunk egy három-, majd egy négyóránkénti evésre-. Persze rugalmasan kezelve az időpontokat :wink:

alvás: hajnalban nálunk köt ki, szinte mindig. Öt fele álldogál az ágyában és kurjongat, akkor átviszem hozzánk, és fél nyolcig-nyolcig alszik :lol:

bbmami, nekem BM-es volt a dokim :)
Vendég
 


Beneildi

De jó az új képetek a vonalzón. :)
Én nem vettem észre, hogy terhesség alatt több lett volna a hajam, és most még ez is kihullik. :P

Írtam neked korábban, hogy voltunk úszni, csak biztos sokat írtunk, és nem olvastál annyit vissza.
Kicsit sírdogált Kristóf, de nem volt vészes. Odafelé elaludt a kocsiban, és szinte ébredés után be a nagy vízbe... azért jó volt.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Gabi!

Alvás: Az első lánykám volt olyan, hogy ha felébredt a kiságyában akkor már nem lehetett visszatenni őt. Hiába ringattuk álomba. Érezte, hogy mikor tesszük le és rögtön felébredt. Egy hétig bítuk, hogy nem alszik senki: se Eszter, se apa, se anya. Akkor döntöttünk úgy (pedig előtte nagyon ellene voltam!!!), hogy magunk közé vesszük. És onnantól mindenki tök jókat aludt. :D És ez nagyon fontos...

Zsófival szerencsésebbek voltunk. Ő egész kicsi korától a gyerekszobában aludt. :oops:

Szopi: Mindkét lányomnál bevállt az igény szerinti szopizás. És ha lesz harmadik annál sem csinálnám másként.
Zsófi egy hete vált meg a cicitől, anyai ráhatással. :oops: De már olyan "rossz", vagy inkább kellemetlen érzés volt. Örülök, hogy mindketten sokáig igényelték. És mit tudjuk ez nem "csak" étkezés nekik (meg nekünk sem). Miért szorítanánk hát korlátok közé, hogy mikor jöhetnek? De ez csak az én meglátásom!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Ildi - Lilla nagyon édes kislány :)

Parkolás - a Szabolcs utcában is lehet ingyen parkolni és közel van. :)

dytke
 
 


Igen Susy, olvastam, hogy voltatok úszni. Mondtam is Andinak, csak olyan kedvesen mondta ma, hogy Kristóf volt úszni, hogy el akartam mesélni. :)

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


bbmami - UH-ra lehet kérni időpontot, és azt tartják (év elején még nem igazán, de mi múlt hétfőn 7-re mentünk és be is hívtak 7-kor). CTG-re nem tudom lehet-e kérni, de uh-ra biztosan. Tel.: 475-2600, vagy 475-2565 az UH a 1772-es mellék

dytke
 
 


bbmami - ctg-re is lehet időpontot kérni, és elég jól be is tartják. 475-2515/1845 mellék.

beneildi - gratulálok Lilla 1 éves szülinapjáról, nagyon aranyos.
:)

Lehet, hogy butaságot kérdezek, de már mindenfélét hallottam erről. Ha epidurális érzéstelenitést kér az ember akkor azért kell fizetni, vagy bármely fájdalomcsillapitó miatt. Az altatóorvosnak mennyit illik adni?
toldikrisztina
 
 


Toldikrisztina - én ebben még sajnos nem tudok segíteni, de talán majd a többiek megírják a tapasztalataikat. Én mindenesetre nem tervezek adni, igaz lesz nálunk pénz, mert sok mindent lehet hallani sajnos! :cry:

Ma eléggé görcsölgettem, de elmúlt, pedig már apa bízott benne, hogy Zoló lesz a szülinapi ajándéka. Holnap megyünk dokihoz, úgy tűnik Zoló jól érzi magát odabent. :lol:

Remélem jól vagytok és a babák is jól bírják ezt a nagy meleget!

Mindenkinek jó éjt!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Toldikiszti,
Mi nem adtunk semmit, nem is monták, hogy kell.
Vendég
 


Köszönöm, aki válaszoltatok a kérdésemre.

toldikriszti - mi sem adtunk, mert nem volt nálunk pénz, de ha lett volna, adtam volna, mert nagyon rendes volt az anesztes doki. Lehet, hogy valamennyire el is várják, nem tudom... :? Most már rábízom a szülészdokimra, hogy ad-e belőle.

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Egy d betű kimaradt :oops:
Vendég
 


Hú, pár napig nem tudtam írni, most alig bírtam visszaolvasni!
Gabi, szerintem is nagyon szép kisbaba Máté! Nagyon rettenetes lehett tényleg az a pár nap a kórházban, az ember azt várja, hogy segítenek, aztán meg... Nekem is úgy volt, hogy a szülés után szépen tudott szopizni, de másnap meg alig tudtuk a nővérrel belepréselni a cicit a szájába, de szerintem ez nem biztos, hogy azért van, mert kapott valamit éjjel. Én azt gondolom, hogy inkább az lehet mögötte, hogy a születés utáni néhány órában a legerősebb a szopási reflexük, illetve az inger, akkor megy szinte magától, de aztán meg kell tanulniuk. Jó, hogy már túljutottatok a nehezén! Nekem is mondták, hogy ne legyen folyton cicin, max 15 perc, aztán 10 perc büfi, aztán a másik cici, de ehhez kellett néhány hét, először Samu is sokáig és lassan szopizott. És kellett egy hónap, mire teljesen begyógyult mindkét mellbimbóm, mert az egyik még a kórházban nagyon kirepedt, pedig ott még alig cicizett az én kis álomszuszékom, csak itthon lendült bele.
Nővérek: hát igen, eléggé el vannak mindig foglalva, és egyáltalán nem egységesek az elveik. Egy hosszú fekete hajú fiatalabb, és egy rövid, festett szőkés hajú középkorú volt a legsegítőkészebb.
ágy: mi mostanáig kézben altattuk, mert a legelején én nem akartam, hogy egyedül kelljen, szerintem születés után elég nagy sokk neki kint, és néha egyedül lenni, az alvás egyébként is olyan nehéz feladat :) az első pár héten ott tettem le, ahol tudtam, nehogy felébresszem: játszószőnyegre, kanapéra, csak ritkán az ágyába, mert féltem, hogy mélyen van és ügyetlenül teszem le, felébred. De aztán már csak oda tettem, és egy hete elkezdtük az ágyban elalvást is, egész jól megy neki, nem is mindig kell mellette lennem. Úgy látszik, megérett rá. Igaz, szinte mindig kell neki a cumi, de mivel csak ilyenkor, így nem olyan nagy baj, szerintem. Az, hogy sírva ébred-e, vagy elkezd dumálni békésen a rácsvédőjéhez, az teljesen kiszámíthatatlan. Szerintem akkor sír inkább, ha valami felébresztette (zaj, vagy büfi pl.), és nem csak egyszerűen kialudta magát. Ja, és mi csak alváshoz tesszük az ágyába, hogy azt a helyet egyértelműen az alváshoz kösse, játszani sosem. Volt egy időszak, amikor hajnalban felkelt szopizni, és magamhoz vettem az ágyba, hogy mindketten el tudjunk közben aludni, de az olyan kitekert póz volt a derekamnak, hogy inkább hagytam. Nem volt az már nekem egyáltalán pihentető, inkább ha elaludt, visszatettem az ágyába.
Hajhullás: nekem most múlt el, kb 2,5-3 hónap után. Horror volt minden hajmosásnál a teniszlabda méretű hajcsomó, + egy halom minden fésülködésnél, + ami a gyerek kezében maradt... tartottam tőle, hogy mind kihullik, mindig ezzel riogattam a hajfetisiszta férjem, de szerencsére abbamaradt még előtte :lol: Szerintem hormonális.
Parkoláshoz nem tudok hozzászólni, mi taxival mentünk, nincs is kocsink.
És sajnos egy kicsit lemaradtam a köszöntésekkel, de utólag is boldog szülinapot a nagylányoknak!!
danann
 
 


Toldikrisztina, nekem ugyan spinális volt a császár miatt, de senki nem mondta, hogy kellene, és nem is adtunk. Egy-két hete ezt a témát kiveséztük, akkor sem volt egyértelmű, hogy kell-e, van, akinek mondta a dokija, van, akinek nem. Valószínű attól függ, melyik kórházban mi volt a szokás...
danann
 
 


Kincsesi!
A Dózsa Gy. út felőli parkolóba akkor is beállhatsz amikor hozzátok el a babát, csak szólni kell a portásnak.

Manka!
Séta: 4 naposan hoztuk el Mírát a kórházból és egyből a gyerekorvosunkhoz vittünk. Ő azt mondta, hogy már másnap vihetem sétálni a babát, mert kinnt sokkal jobb idő van mint bent a lakásban. Másnaptól fokozatosan szoktattam hozzá a levegőhöz. Most 2,5 hetes és hétfőn Lauráért babakocsival mentünk az oviba. Kb. 2,5h-t sétáltunk az utcán.

Kórházi cucc: én korábbi szülésemnél és most is, nem hálóingben, hanem rövidnadrágban és pólóban voltam a kórházban. (illetve 1 nap még hálóingben) Így a folyosóra is kitudtam menni anélkül, hogy köntöst kellett volna vennem és nekem komfortosabb volt a viselete is. A szobatársnőim sem hálóingeztek, ők a póló+hosszú sportnadrág (maci-naci :) ) formációt választották.

Toldikriszta!
Ne adj az anesztesnek semmit, ők ezt egymás között rendezik a dokiddal!!!

Szfgabi!
Míra 3h-4h-ként eszik, attól függően hogyan ébred. Este 7h-tól 10h-11h-ig azonban 1-1,5h-ként 80-akat eszik meg. Hova fér bele azt nem tudom, már rosszul vagyok a mennyiségtől, de csak így hajlandó elaludni. (a pocakomban is ez volt a rendszeres ébrenléti állapota)
Alvás: Laurát 3 évesen még mindig kézben altattam el. Sajnos kiskorától kezdve ehhez szoktattam hozzá és nem tudtam leszoktatni. Nagyon kegyetlen hoszzú távon éjszaka is sétálni vele.
Tanulva ebből, Mírát akkor teszem le amikor ébren van, vagy félálomban a vállamon. Így a konkrét elalvás már egyedül és a saját ágyáben történik.
MInden gyermek más, lehet, hogy nem tudod Mátét átszoktatni, mert annyira igényli a testközelségedet. Kitartás!!! Túl lehet élni, még ha nehéz is lesz!!!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag
 
 


Lányok!
Kérdés: 3 nappal ezelőtt intimtornáztam, azóta fáj a hasam alja és a hüvelyemet is érzem rendesen. :shock: Járt valaki így szülés után közületek? Tapasztalat?

köszi
rozsaag

Kép Kép
rozsaag
 
 


Rozsaag- meg is válszoltad a még fel nem tett kérdésemet :) Sokat gondolkoztam azon, hogy vegyek-e hálóinget, merthogy nekem nincs. Pólóban alszom. És mostmár akkor tudom, hogy jó lesz ez így nekem a kórházban is rövidnacival :)

dytke
 
 


Sziasztok!
Elég régóta olvasgatom a fórumot és nagyon sok hasznos infot tudtam meg, amit nagyon köszönök nektek lányok! Nagy nagy gratula a nemrég születetteknek, meg boldog szülinapot a szülinaposoknak, meg mindenkinek jó egészséget kívánok!
Olyan kérdésem lenne, hogy jövő héten leszek 24 hetes és megyek majd a terheléses cukorvizsgálatra, kell valamit vinni? (a citromon kívül), Vagy ők megcsinálják neked ott a lötyit ugye?
A másik kérdésem, hogy anyukám szerint amikor hazaadják a babát érdemes pólyába tenni! merthogy sokkal könnyebb megfogni, szopiztatni...stb. Használ valaki pólyát? Vagy ez már elég elavult felfogásmód?
Előre is köszi mindent!!!
kati23
 
 


Kati-én Monoron voltam a laborban terheléses cukron, oda neked kell vinni a 75 gr glükózt. Recept nélkül adják a patikában, kb 130 Ft. Hogy máshol mi a szokás, azt nem tudom.
A pólyáról nem tudok mit mondani, én július közepén fogok szülni, akkor valószínűleg elég nagy meleg lesz, nekem az ismerősök csak vékony ruhácskát, maximum egy vékonyka plédet javasoltak hazavitelhez, és mi babahordozóba tesszük majd. Viszont vettem a Kenguru Goldban egy babzsákpólyának nevezett valamit, ez egy hosszú szivacsrúd, amit félbehajtva, és összecipzározva használhatod szoptatáshoz, mivel nagyon kényelmesen van benne a baba, és azzal együtt tudod fogni. Ezen kívül még altatni is lehet benne, és Neked is jó, amíg meg nem született, mert ha nincs összecipzározva, akkor megtámaszthatod vele a hasadat, és a térdedet, így kényelmesebben tudsz aludni. Őszintén szólva nem emlékszem, hogy 24 hetes terhesen milyen volt aludni, azt tudom, hogy mostmár sehogy sem jó, de ennek tényleg nagy hasznát veszem! Jó babavárást kívánok Neked, és kitartást a meleghez!

Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Marcsi mi is Monoron lakunk. :D

Nyári babámhoz én sem használtam pólyát. Ízlés kérdése szerintem, de nyári melegben nem praktikus. Nálunk is reklamált a család a pólyáért, de mi nem hagytuk magunkat. :D

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Kati - én a MÁV-ban voltam terhelésesen, vinnem kellett 75gr glükózt, amit a patikában vettem, ezt oldottam fel a 2 dl-es pohárban amit adtak és vittem hozzá citromot. A pólyára én is rákérdeztem másoktól, azt mondják ilyen melegben nem érdemes, igazából akkor jó, ha apa vagy a kistesó fél megfogni a picit, vagy télen használható. Szeretik a babák, mert jó szorosan vannak benne, mint ahogy az anyaméhben voltak. Mindezek alapján én nem vettem.

Lehet már kérdeztem, de a szülésznőnek mikor szokás hálálkodni?

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Ildi-mi Péteriek vagyunk, de mindenért Monorra megyünk!

Kép
marcsi0503
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?