Sziasztok!
Készüljetek, visszaolvastam, és rengeteget válaszoltam: (bocsi)
Marek: Boróka Dorka lesz a neve, ha lány marad végig
Én is kérek fölös energiát, lécci.
Handrea: nekem is van, hogy napokig nem érzem a picit, de aztán belelendül, és akkor aztán jön a torna rendesen…
Ne izgulj, szerintem. És a munkahelyi leterheltséggel én ugyan így vagyok, és én is hamarabb fogok elmenni TP-re, mint terveztem.
Lovaszkata: voltál UH-on? Milyen volt?
Beöntéses – kakilós téma: hidd el, nem fogsz ezzel törődni. Olyan egyéb gondjaid lesznek, pl. hogy-hogy éld túl a dolgot… De jó lesz tudni, hogy amikor azt érzed, hogy kakilsz egy dinnyét, az nem kaki, hanem maga a baba. Akkor már majdnem kész vagy.
Ha valaki akar olvasni igazi szülés történetet (az enyémet Lilivel), az jelezze, mert lejegyeztem amint hazaértem a kórházból. Tehát még nem hatott a felejtős hormon, úgyhogy benne van minden. Én a mai napig elsírom magam, ha elolvasom. Életem legnehezebb és legszebb pillanatait örökítette meg.
Ja, nem is tudsz róla, ha baleset ér
. Mint ahogy a lepényt sem látod viszont, meg a sok trutyit, ami kifolyik egy szülés alatt (vér, víz). Tehát kész vagy, kapsz egy szép babát, és rendbe tesznek téged is, amíg köszöntöd őt.
Ancsa: én is most gátmetszés nélkül fogok szülni. Félek is miatta. Bár van akinek sikerült. Nekem meg 2. szülés lesz, hátha összejön. Akkor nagy mákunk lesz.
Inez: :( ó, ez a vérzés! Pihenj sokat! Vigyázz magatokra!
Kata: én is erősködtem a doki nénimnek, hogy kakilni fogok, ő meg mondta, hogy dehogy, hiszen ez a baba, és látja a fejét is. Férj is megerősítette, akkor már mertem nyomni
.
Emmalena: ó!
Isten éltesse a 2 éves Ábelt! Kérünk szépen fotót a maci tortáról, meg a 2 évesről, meg…. tudod… mindenről
Oké: később láttam a 2 éves nagyfiút! Gratula a triciklijéhez is!
Ancsa: Lilivel nekem 4 hónapot kellett feküdnöm. Az a helyzet, hogy nagyon megértelek. Az összes szappanoperát, meg gagyi szar műsort kívülről fújtam, csak mert a TV volt az egyetlen, ami elterelte a figyelmemet az aggodalomról. Az én dokim ugyanis így vigasztalt: „Ha el akar menni, akkor jobb is, ha elmegy!” Ez nagyon durva igazság. Tehát én nyugisan próbáltam túlélni, és annyit az életben nem aludtam, mint akkor. Ha alszol, akkor megszűnnek a problémák, szárnyalhatsz bármerre a képzelet világában, és így könnyebb túlélni a sok kényszerpihenést.
Nusildi, nem tudod hasonlítani semmihez, mert szülési fájdalmat semmi nem írja le, de a tágulási szakaszban ott érzed ahol a mensi görcsöt is, és sokat segít ha valaki masszírozza közben a hátadat deréktájon. Nagyon fáj! 100x jobban, mint a mensi görcs. A kitolási szakasz olyan mintha egy hatalmas görögdinnyét kakilnál éppen. Persze, hogy fáj, de nem annyira mint az előző szakaszban. Mikor szorulása van az embernek, és egy nagyobb dolog akar, csak nem tud kiférni, az hasonlít erre a leginkább. De nekem pl. felüdülés volt a táguláshoz képest. Csak a megfelelő légzés technikát kell alkalmazni! Ez a legfontosabb: tágulásnál nagyon lassan be, még lassabban ki. Tolófájásoknál, ha nem szabad tolni, akkor lihegni kell, sűrű apró ki-be légzéssel. Ez a fájdalomcsillapító a leghatásosabb (apa masszázson kívűl).
Nusildi (vagy valaki esetleg): nemelehetnee, hogy valahogy a „Az élet az anyaméhben” DVD-det átmásold nekem? Van egy csomó DVD-m, vagy kifizetem, ha veszel nekem, vagy bármi, pl. postai utánvét…
Nagyon szeretném! Nekem meg megvan az állatos, meg az ikres verziója, meg egy szülés utáni hasonló. De nem jut eszembe a címe. Majd megnézem. – Ha érdekel valakit…
Barbinak jobbulást!!!!
Ancsa: irigyellek az asztalos-szorgalmas-egyedi_bababútort_készítő párod miatt! És gratula a sok kis rugdosáshoz!
Látod! Nem kell izgulni, rugdos ő ha akar…
Nusildi: én a foginyvérzésre a patikában is kapható paradontax nevű fogrémet kaptam. Borzalmas íze van (sós), de nagyon jó az inynek, fogaknak állítólag. Frankón érzem a fogaimmal, ha azt használom. Fura érzés…