Új privát üzeneted érkezett!

Most kezdődik az "Élet az anyaméhben" a Natonal Geo.-n!:D
Vendég
 


Az nagyon jóóó, nekem megvan dvd-n, de most is nézem miközben netezgetek :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


én még nem láttam, éppen most töltöm le a netről :lol: 1 óra múlva lennt is lessz, közbe készítek magamnak fincsi hamit és megnézem :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 

 
 

Marek - Nem tudok az EDA és a gátmetszés összefüggéséről. A többit is csak itt olvasom a másik topikban. Tudod, én is "rutinos" anyuka vagyok. :lol:
Ja, még azt tudom az EDÁról, hogy pl. a MÁVban 24 órás elérhetősége van, így nem kell előre szólni, hogy kéred-e, ráérsz közben eldönteni, ha már érzed, hogy mennyire fáj. A többi kórházról nem tudok.

Ildi - Én már csak hetente 2x veszem be az Elvitetet, meg, ha el nem felejtem, akkor a Mg-ot. Hiányát nem érzem, igyekszem változatosan, vitamindúsan enni.

A film nagyon jó! Nekem is megvan! :lol:

Jó éjt!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Holnap megyek genetikára Pestre! :lol:

Minden babának és gyereknek BOLDOG GYEREKNAPOT! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Benézek csak és elpanaszolom, milyen beteg lett Barbi :( :( :(
Szegénykémnek rettenetes torokgyuszija van (én diagnosztizáltam, holnap hívom ki a dokibácsit...) és magas láza.
Annyira szörnyű ez! Bármit odaadnék azért, hogy a fájdalmát átvehessem... :(
Egész éjjel fentvoltunk, 3-szor ültem be vele a kádba hűtőfürdőzni, így tudtam csak lekalapálni a lázát. Remélem nem fázott meg ketteske....bár ő jól be van bugyolálva odabent. (egyébként köszi a soko-sok jószót, tényleg átfordulhatott a hátam irányába, mert azóta is monden ok., mozolódik)

Adri! Látom, olvasom a történteket és nem hiszek a szememnek! Nemhiába nem szexelünk mi sem...pont furdalt a lelkiismeret, de úgy látom jobb, ha hanyagoljuk a témát. Nagyon sajnálom a történteket, pihanj sokat!!!! Jobb tanácsom nincs, sajna!

Valószínűleg itthon leszek Barbival a héten, így többet tudok majd jelentkezni, mint a munkából!

Szép hétvégét mindenkinek, a gyerekeknek Boldog Gyereknapot!!!!

ui.: Marek! Garfield :P :P :P

Andi
Kép
handrea75
 
 


Kép Íme Ábel a szülinapi tricikliével:-)
emmalena
 
 


Andi,nagyon sajnálom szegény Barbit!borzasztó lehet látni,ha ilyen beteg a kicsi!:( mielőbbi gyógyulást neki!!!!!
nem akarok okoskodni,de nálunk a családban bevált módszer a forró tea nagyon sok mézzel és igazi citrommal(egy fél literes bögrébe egy fej belecsavarva), bele neocitran és bérescsepp! mellé egy kalmopiryn,nagy takaró nyakig és vizes borogatás a fejre!nálunk ez mindig bejön! :wink:
(bár nem tudom,h a neocitran mikortól adható!)
azért a hűtőfürdővel óvatos legyél sztem! :roll:

egyébként én is sajnáltam Rajmim a szex miatt meg hát nekem is jólesett,de most átértékeltük a dolgokat és végül is ezen a pár hónapon nem múlik semmi! :lol: a baba az első!bár mostmár sokan megnyugtattak,h ez előfordul és nem veszélyes,ha nincs görcs!és ez más fizikai megterheléstől is előjöhet!hát bízom benne,h nem fog többet,mert nagyon megijedtünk!
azóta elhalványult és már csak sárgás folyásom van,még nem állt vissza az ez elötti fehéres folyás!

egyébként vannak napok mikor én is alig érzek mozgást ez is olyan rossz!meg ez a hasfeszülés!de erre is azt mondták ugye hogy normális!csak én parázok már mindenen... :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Csak betromfolok egy kérdéssel.

Képzeljétek, hogy a kocsink tetején volt reggel vmi furcsaság, amit nem tudtunk mire vélni. Fogtam és egy papír zsepivel leszedtem. Pár óra múlva, mikor a párom tankolt, akkor látta, hogy tele van macskalábnyommal az autó, így valószínűleg macskaürülék volt. Ránézésre tényleg nem látszott annak, különben hozzá nem nyúlok. Most totál beparáztam, bár egy vastag zsepivel értem csak hozzá. Majd most kérek vérvizsgálatot, mert mivel nem élek állotok közelében nekem eddig nem kérték, csak a cukorterheléses vérvizsgálattal egyben csinálnák.
Amúgy ma reggel már a párom is érezte, amikor Mazsolánk rúgot egyet. Sokáig kellett türelmesen várnia, de csak eljött a pillanat. Most nagyon gondolkodunk a lánynéven. 4 lehetőség jött eddig szóba, de nem tudunk dönteni. Szerencse, hogy még van időnk.

Kép
barifelhõ79
 
 


Jobbulást barbainak!Gyógyuljatok meg hamar :lol:

Képzeljétek, tegnap napközben éreztem egy kis rugást a hasamban, este pedig egy helyen olyan kemény volt és kicsit fájt is, de nem volt rugdosás semmi, csak ezt éreztem :lol:
Remélem ma este is produkál majd valamit :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Sokféle témát előhoztatok. :)

Beöntés: szerintem egyedül arra kell vigyázni, hogy a beöntés előtti napokban olyan kaját, ami bogyóssá tenné a székletet, ne nagyon együnk. Én nagyon ráfáztam egy ciszta műtét előtt, mert rizst ettem, és a beöntés után rettenetesen szenvedtem...alig akart kiürülni az egész. :(

Szex: mi is rettenetesen parázunk közben...többször ellenőriztük, hogy nem vérzik-e :oops: úgyhogy így nem annyira élvezetes....

Macskaürülék: azok a macskák veszélyesek, amelyek nyers (nem főtt, sült, konzerv) állattetemet fogyaszthatnak.

Fájdalomcsillapítás szülés közben: nagymamámnak nem volt, én sem szeretnék semmilyen extrát...az a gondolat, hogy egy műanyag csövet a gerincembe dugdossanak, egyenesen kiborít, úgyhogy inkább jöjjön a fájdalom. Egy vacak vérvételtől is rosszul vagyok...

Kép
szöszke
 
 


Szöszke!
Ez jó tipp, nem is tudtam hogy a rizs nehezebben ürül :roll:
Hát ja, nem is tudom mit lehetne enni, mert enni kell, hogy legyen erőnk. A vajúdás 5 perceseinél úgy tudom már nem adnak enni, nehogy hányás legyen belőle! :wink:
Fájdalomcsillapítást ha tudom kerülni fogom, sokan mondják hogy csak lassítja a folyamatot! Csak kibírom valahogy! :wink: Bevallom ez merész dolog tőlem, mert nem bírom a fájdalmat, és ájulós vagyok! :(

Ancsa!
Gratulálok a mozgáshoz, jegyezd meg a dátumot. :lol: Én később éreztem, és még mindíg nem az igazni. Bár első baba, ez normális!

Ma megyünk genetikára, drukkoljatok! :D
Szép napot! Kata

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Kata!Megy a drukk az Uh-hoz és várjuk a híreket!!!!!!

Macskaalom:Anyuméknál van és mindig is volt én személy szerint nem vagyok nagy macska barát nem bántom őket de ha egyedül vagyok simán kirakom mert szerintem nem lakásba való.Kérdeztem a védönöt ő azt mondja aki kiskora óta macskák között él tuti nem lehet baja.Zsófinak se lett pedig akkor nem is fegyeltem mert eszembe se jutott.Egyedül én abba a wc-be nem megyek ahol a macsakalom van.

Fájdalomcsilapítás:mindenkinek más a fájdalom küszöbe.Nekem nem fájt jó nem volt kellemes de az tartotta a lelket,hogy nemsokár kint lesz.És hát nagyi.anyukáink is simán szültek túl élték és nekünk is jó,hogy érezük a kicsi min megy keresztül mire megszületik.

Beöntés:Csak lazán én amikor mütöttek úgy szórítottam a fenekem de ahogy ellazultam jobb volt.Az erös fájdalmakhoz képest a beöntés az semmiség :)

hogy vagytok?Babok?Hogy is állunk fiú lány arányba?

Emmaléna!Boldog szülinapot a Ábelnak!!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata- drukkolok neked! nagyon :lol:
szombaton volt az a kis icuri-picuri rugása

:lol: azóta meg semmi sem :cry: most megint parázok, miért nem mocorgott tegnap :cry: pedig olyan szépen kértem, hogy csak 1-et rúgjon :wink:

holnap megyek az AFP eredményéért :lol: nagyon izgulok, hogy jó legyen az eredmény :oops:
annyira, hogy hasmenésem is van miatta :wink: ez se tudom miért van, de ha izgulok vagy aggódok, akkor azonnal megy a hasam :cry: egészen addig, amíg meg nem nyugszom :wink:
nektek is van vagy volt már ilyen?

Kata- én még mindíg nem tudom fiu-e vagy kislány :wink: de Jun. 3.-án megyek a 18 hetes Uh-ra, remélem és nagyon bízom benne, hogy addigra kiderül a neme, mert apuka egyedi bútort akar neki készíteni, mivel asztalos.
egyenlőre csak annyit árult el nekem is, hogyha kislány lessz akkor fehér és rózsaszín lessz az összes bútora a babának.
azt még ő se tudja milyen bútort fog csinálni, ha kisfiú lessz, mert annyira beleélte már magát, hogy ő kislányt szeretne :wink:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


b]
KÉPZELJÉTEK! Bejelentkezett a pocalkakóm :lol:
Egymás után 9-10 -et rúgott :lol:
Úgy hullámzott a hasam, mint a tenger :lol: Jujj, most madarat lehetne velem fogatni :lol: :lol: :lol:

[/b]

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Barifelhő - macskakakival és macskával kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert én nagy kutyás vagyok, és ha megyek anyuékhoz, mindig szétcsókolom a kutyánkat, nem tartok tőle, hogy elkapok valamit, mert már 12 éve van velünk és immunis vagyok rá, az tuti, amúgy olvastam arról is egyszer valahol, hogy akik között vagy a terhesség alatt gyakran, azok nem fertőzőek a baba számára, mert már a 9 hónap alatt rááll a szervezet, hogy a baba tőlük ne kapjon el semmit. Persze hogy ez igaz-e vagy sem, nem tudom, de ne izgulj, ha utána nem ettél és mostál kezet, nem hinném, hogy baj lehet.

Beöntéstől nem parázok egyáltalán, szükséges rossz, tuti nem kellemes, de annál keményebb dolog vár ránk utána :?
Fájdalomcsillapításra egyelőre úgy gondolok, hogy nem kérek, szerintem magas a fájdalomküszöböm, aztán ki tudja, mi lesz, ha már beindulnak a fájások :shock:
Szexelni nem szexelünk :roll: Én nem akarok, nem is kívánom egyáltalán, mióta összejött a baba, nem tudom, miért, valahogy nem is tudom elképzelni mostanság, hogy szexeljek. :? De párom bírja, megérti, nem gond.

Kata - mi nem tudtuk meg a 18. heti UH-on, mert törökülésben volt végig, de jövő héten elmegyünk egy 4D-re, nem mostanra terveztem, hanem a 24. hét utánra, de nagyon kíváncsi vagyok, nem bírok várni júni közepéig (akkor kell visszamenni a dokihoz a köv. vizsgálatra, UH-ra). Akkor leszünk már kb. 20 hetesek, már bizti nagy élmény lesz, max. utána még egy-két hónap múlva elmegyünk még egyre.
Bár még mindig az az érzésem, hogy fiú lesz, komolyan, a párom kiskrapeknak hívja :D Vannak favorit neveink is, pl. ugye az Ábel, a Roland is nagyon tetszik nekünk és nekem még a Dominik. Jó lenne már biztosat tudni!

Ancsa - ne izgulj az eredmények miatt, én sosem szoktam, mert úgy vagyok vele, hogy ha gond van, az úgyis jön, kár előre parázni, nyugi, amúgy sem lesz semmi baj!!! De jó neked, hogy párod tud bútort készíteniiii, olyan drágák a kombinált ágyacskák (pelenkázóval együtt), de nektek olyan lesz, amilyet megálmodtatok.

Mi megvagyunk, most a mh-ről írok egyébként, hétvégén semmit se csináltunk, csak pihiztünk, filmet néztünk, ettünk-ittunk. Vasárnap este pedig 3 kis nyomást-rúgást kaptam egymás után 1 percben, nagyon fura volt, ilyet még nem csinált :D
Na szép napot mindenkinek, megyek melózni :?

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj, tudtam, hogy elfelejtem megkérdezni... nektek van fogínyvérzésetek??? Nekem mostanában egyre jobban vérzik az ínyem, amikor mosom a fogamat, mit lehet tenni ellene???
A másik, hogy én még mindig nem mentem el fogászatra, pedig van lyukas és töméshiányos fogam is :? Gáz??? Lehet baj belőle? Tudom, kéne menni, de időm sincs, kedvem sincs, erőm sincs, tudooom, bezzeg kifogásom van :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Jó reggelt!

Lemondták néhány órámat, úgyhogy csak délután tanítok! Hurrá!!! Legalább volt időm összepakolni. Tök jó idő van, úgyhogy megyek a napra olvasni! Szeretem az ilyen napokat!

Ildi
Majd ha már nem dolgozol, lesz időd fogorvoshoz járni. Én is majd pár hét múlva kezdem, remélem nem lesz velem sok dolga a fogorvosnak, mert tavaly nyáron mindet megcsináltattam... Bár fene tudja, hogy a terhesség mennyit ront rajtuk.
Vérzésre nem tudok mit mondani, sajnos ez előfordul ilyenkor, nemtom mit lehet vele csinálni...

marek
 
 


Jó olvasást marek :lol:

nekem nincs fogínyvérzésem, bár érzékeny az ínyem újabban nagyon :wink: én se tudom mit lehet vele csinálni :wink:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok Csajok!

Van nekem egy illetve 2 felesleges 2 in 1 70 illetve 20 %-os kuponom.A budapesti boltba érvényes, de csak Junius 20-án és 21-én. Ha valakinek szüksége van rá, csak szóljon, szívesen postára adom :-)
emmalena
 
 


Emmalena - köszi, az a baj a 2 in 1-nal, hogy alapból nagyon drága :( Nekem a turik jöttek be eddig, ott a szoknyákkal nagyon jól jártam, főleg hogy a héten már ilyen meleg van :P

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Barbus alszik, most tudok visszaolvasgatni.

Jó sok minden szóba jött, eléggé le is maradtam.

Ildi! Nekem Barbival nagyon vérzett az inyem, nem is tudtam vele mit kezdeni. Aztán is nagyon érzékeny maradt, többször begyilladt. Így aztán fogékony lettem a fogkrém reklámokra, és mindent kipróbáltam. Nekem a Paradontox nagyon bevált, a DM-ben 1.000.- Ft körül lehet kapni. Tudom, drága, de jó sokáig elég és tényleg szuper jó. Most semmi panaszom nincs, és tök szépen kifehérítette a fogaimat is, mert tengeri só van benne -gondolom ezért, de nem biztos. Lényeg, hogy baromi rossz íze van elsőre, mert sós és gyógynövényes :twisted: , de ténylg 2-3 nap alatt hozzá lehet szokni és ma már nem is érzem a sót, csak a mentolos ízt. Próbáld ki! Fogorvoshoz azért menj el, mert nem lesz rá időd később, hidd el! Adhatnak fájdalomcsillapító injekciót, úgy semmi sem fáj!!!

Beöntés - nagyon paráztam tőle, de egyáltalán nem volt gáz, se ciki. Mondjuk én nem tudtam semmit produkálni a beöntött vízen kívül, mert aznap már hasmenésem volt, így eléggé üresek voltak a beleim - gondolom.
Szerintem is jobb ez, mint a gyerekkel egyszerre megválni a dologtól, mert hát valljuk be, anélkül nem lehet a gyereket kinyomni. :oops: Így legalább megadod az esélyt a gyereknek, hogy ne piszokba érkezzen.... :x

EDA- én kaptam, mert 12 óra szenvedés után már kértem. Attól számított 2 órán belül mindenen túl voltam, tehát cáfolom a szülés belassulását, nálam pont a fordítottja történt, ellazította a méhszájat és ki tudott tágulni. Addig hiába adták az Oxitocin infúziót, semmit nem ért, csak belehaltam a fájásokba. A tolófájásokat is éreztem, tudtam, mikor kell nyomni, és a 3.,4.-re kint is volt Barbi. Ha nem fogok most sem tágulni, most is kérni fogok EdA-t, mert a végén megcsászározzák az embert, ha nem tágulsz ki és a gyerek szívhangja romlik. Azt pedig nem szeretném.

Gratulálok minden pocakmozgáshoz!!!! Nálunk is érezhetővé vált a dolog a külvilág számára is, apa este hallgatta a szívhangot és közben kapott néhány fülest :lol: :lol: :lol: .
Várom, hogy Barbinak is meg tudjam mutatni, de mindig lekési szegény...

Andi
Kép
handrea75
 
 


Sziasztok!

Készüljetek, visszaolvastam, és rengeteget válaszoltam: (bocsi)


Marek: Boróka Dorka lesz a neve, ha lány marad végig :D Én is kérek fölös energiát, lécci.

Handrea: nekem is van, hogy napokig nem érzem a picit, de aztán belelendül, és akkor aztán jön a torna rendesen… :) Ne izgulj, szerintem. És a munkahelyi leterheltséggel én ugyan így vagyok, és én is hamarabb fogok elmenni TP-re, mint terveztem.

Lovaszkata: voltál UH-on? Milyen volt?

Beöntéses – kakilós téma: hidd el, nem fogsz ezzel törődni. Olyan egyéb gondjaid lesznek, pl. hogy-hogy éld túl a dolgot… De jó lesz tudni, hogy amikor azt érzed, hogy kakilsz egy dinnyét, az nem kaki, hanem maga a baba. Akkor már majdnem kész vagy. :) Ha valaki akar olvasni igazi szülés történetet (az enyémet Lilivel), az jelezze, mert lejegyeztem amint hazaértem a kórházból. Tehát még nem hatott a felejtős hormon, úgyhogy benne van minden. Én a mai napig elsírom magam, ha elolvasom. Életem legnehezebb és legszebb pillanatait örökítette meg.

Ja, nem is tudsz róla, ha baleset ér :). Mint ahogy a lepényt sem látod viszont, meg a sok trutyit, ami kifolyik egy szülés alatt (vér, víz). Tehát kész vagy, kapsz egy szép babát, és rendbe tesznek téged is, amíg köszöntöd őt.

Ancsa: én is most gátmetszés nélkül fogok szülni. Félek is miatta. Bár van akinek sikerült. Nekem meg 2. szülés lesz, hátha összejön. Akkor nagy mákunk lesz. :D

Inez: :( ó, ez a vérzés! Pihenj sokat! Vigyázz magatokra!

Kata: én is erősködtem a doki nénimnek, hogy kakilni fogok, ő meg mondta, hogy dehogy, hiszen ez a baba, és látja a fejét is. Férj is megerősítette, akkor már mertem nyomni :).

Emmalena: ó! Isten éltesse a 2 éves Ábelt! Kérünk szépen fotót a maci tortáról, meg a 2 évesről, meg…. tudod… mindenről :)
Oké: később láttam a 2 éves nagyfiút! Gratula a triciklijéhez is!

Ancsa: Lilivel nekem 4 hónapot kellett feküdnöm. Az a helyzet, hogy nagyon megértelek. Az összes szappanoperát, meg gagyi szar műsort kívülről fújtam, csak mert a TV volt az egyetlen, ami elterelte a figyelmemet az aggodalomról. Az én dokim ugyanis így vigasztalt: „Ha el akar menni, akkor jobb is, ha elmegy!” Ez nagyon durva igazság. Tehát én nyugisan próbáltam túlélni, és annyit az életben nem aludtam, mint akkor. Ha alszol, akkor megszűnnek a problémák, szárnyalhatsz bármerre a képzelet világában, és így könnyebb túlélni a sok kényszerpihenést.

Nusildi, nem tudod hasonlítani semmihez, mert szülési fájdalmat semmi nem írja le, de a tágulási szakaszban ott érzed ahol a mensi görcsöt is, és sokat segít ha valaki masszírozza közben a hátadat deréktájon. Nagyon fáj! 100x jobban, mint a mensi görcs. A kitolási szakasz olyan mintha egy hatalmas görögdinnyét kakilnál éppen. Persze, hogy fáj, de nem annyira mint az előző szakaszban. Mikor szorulása van az embernek, és egy nagyobb dolog akar, csak nem tud kiférni, az hasonlít erre a leginkább. De nekem pl. felüdülés volt a táguláshoz képest. Csak a megfelelő légzés technikát kell alkalmazni! Ez a legfontosabb: tágulásnál nagyon lassan be, még lassabban ki. Tolófájásoknál, ha nem szabad tolni, akkor lihegni kell, sűrű apró ki-be légzéssel. Ez a fájdalomcsillapító a leghatásosabb (apa masszázson kívűl).

Nusildi (vagy valaki esetleg): nemelehetnee, hogy valahogy a „Az élet az anyaméhben” DVD-det átmásold nekem? Van egy csomó DVD-m, vagy kifizetem, ha veszel nekem, vagy bármi, pl. postai utánvét… :D Nagyon szeretném! Nekem meg megvan az állatos, meg az ikres verziója, meg egy szülés utáni hasonló. De nem jut eszembe a címe. Majd megnézem. – Ha érdekel valakit…

Barbinak jobbulást!!!!

Ancsa: irigyellek az asztalos-szorgalmas-egyedi_bababútort_készítő párod miatt! És gratula a sok kis rugdosáshoz! :) Látod! Nem kell izgulni, rugdos ő ha akar…

Nusildi: én a foginyvérzésre a patikában is kapható paradontax nevű fogrémet kaptam. Borzalmas íze van (sós), de nagyon jó az inynek, fogaknak állítólag. Frankón érzem a fogaimmal, ha azt használom. Fura érzés…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Andi
Apa hogy hallgatta a szívhangot??? :shock: :shock: :? De most komolyan!

marek
 
 


Gyereknap nálunk
- ízelítő -


Kép - Nem unatkozott a lány! :D
Kép - kis csokor a mulatozásról...
Kép - Ekkora a pocakom! Jézus!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Csajok,

Nem tudom befogni a lepénylesőmet, de nálunk ezen a 7végén Borinak is sok minden leesett. Most érkezett be a babakocsi kiegészítő rendelésem: mózes, lábzsák, takaró, pelenkázó hátizsák a babakocsihoz, meg napernyő, amit még Lili is tud használni a sport feltéten… :) Összeszereltem, nagyon kényelmesnek tűnik, beletettem egy új takarót, amit akciósan vettem a hétvégén a kikában, olyan cipzárazható, patentozható megoldású, ha valaki ismeri esetleg. Nagyon csajos, nagyon szép! Meg beletettem neki az anyaméh hangot utánzó macikáját, amit majd a születése napjára fog kapni apucitól :) Olyan jó kedvem kerekedett tőle!
És most vettem át egy fantasztikus, nagy játszószőnyeget, amit a neten találtam használt babafelszerelés címén meghirdetve! Olyan jó! Ha kimostam, és megszáradt, Lilinek engedem, hogy játsszon vele.
Vettünk egy babahintát is Borinak, és azt is hazahoztuk, és Lilinek megengedtük, hogy a babáit bele tegye és hintáztassa, mondtuk neki, hogy Bori küldte haza, hogy amíg ő nem jön, szívesen odaadja játszani Neki, csak vigyázzon rá. Lili vigyáz rá, és tudja, hogy Borié. Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen könnyű lesz. És reménykedem, hogy később, ha Bori megérkezik, akkor is ilyen könnyen vesszük majd a testvérkérdést. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 



Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kép A macis torta a nagypapával és az egyik uncsitesóval.Hogy én mit szenvedtem a tortával, a végére leszakadt a derekam, de megérte:-)
emmalena
 
 


Nyugtomalac!Engem is lehet szinezni fiú és Zsombor

Ma voltam turiba annyi mindent vettem igaz Zsófi kevesebbet kapot de nem volt annyi lányos ruci Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


sziasztok Lányok!

Nagyon régen nem jelentkeztem, de annyi minden történt...
Múlt héten elkezdtem írni egy elég hosszú üzenetet ide és az egész elszállt :cry:

a lényeg, hogy nem lett túl jó az AFP (igen magas) és most pénteken megyek emiatt a genetikai tanácsadásra. Nagyon tartok tőle, mert az összes ultrahangos azt mondja, hogy felesleges, nem látnak semmit, de a mellső fali méhlepény miatt töbebt ártok mint használok, ha megszuratom magam. Szóval teljes tanácstalanság! :roll:

Reméelm azért mindenki jól van és gömbölyödik! Ha lesznek jó híreim jelentkezem! Addig is mindnekinek szép hetet!

Kép
kalózlány
 
 


Emmalena: nagyon ügyes vagy! hmmm, de bele harapnék! :P

Kata: de szép cuccokat vásároltál! :) Jó, hogy nem csak én vásárolgatok már... :D Bár én a rucikat csak szeptember környékén tervezem megvenni (már amit kell, mert sok maradt Lilitől is).

Kalózlány: te nem vérezgettél véletlenül? Mert, ha az AFP vérvételen vérzik az ember, és vizeletet is vesznek, az megváltoztatja az eredményt... Nekem Lilivel ez volt. A genetikai tanácsadáson még nem csinálnak semmi vizsgálatot, csak felmérik a szakik, hogy kell-e hasbaszuri, vagy nem. Kérdeznek mindenfélét, UH-znak, nagyon nagyon alaposan, és ennek tükrében elmondják a javaslatukat, hogy kell-e, vagy sem a hasba szuri. Nekem Lilivel nem kellett.
Ja, és az is számít, hogy tényleg jól számolták-e ki az időpontot, és tényleg a 16. héten mentél-e.
Mert más lesz az érték, ha nem akkor mész.
Drukkolok, hogy minden jó legyen!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac!

Kérlek írd be a táblázatba, ha lesz egy kis időd, hogy október 6-ra várjuk a babát.Köszi szépen:-)
emmalena
 
 


ja, és hogy 29 éves vagyok, ez lemaradt, tudod, mindig elfelejtem:-)ezentúl már tuti igy lesz.köszi
emmalena
 
 


Tudja valaki mire jó terhesség alatt a DIAPHILIN?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Jaj, de sokat kellett olvasnom!

Mindenekelőtt ÁBELNEK BOLDOG SZÜLINPOT! Szuper jó a bicaj és a torta is remekül sikerült!

Fogínyvérzés - Nekem ugyan még nem vérzik, de az egyik anyuka a suliban fogorvosi asszisztens tőle kaptam Meridol szájvizet. Állítólag jó, de még nem próbáltam, mert nem kellett.

Nyugtonmalac - Nem semmi vagy! Fotók, tábla, kisregény... :lol: Gyönyörű a kiscsaj és a pocakod is! Bejelentkeznék a szüléstörténetre! A Nat.Geo. filmet nekem a netről töltötte le a párom. Ha szeretnéd kiírjuk neked és összefuthatunk valahol, hisz te is pesten vagy, ha jól látom.

Andi - Jobbulást Barbinak!Remélem ma már egy kicsit jobban volt.

Csajok már mindenki vásárolgat? Csak én vagyok ennyire babonás vagy halogatós vagy nem tudom milyen?

Gartulálok minden mocorgáshoz! Nálunk is megy a vircsaft rendesen. Egy leheletnyit már apa is érezte. :D Amikor ideülök a géphez mindig beindul, meg esténként krémezgetéskor és utána. Tegnap alig tudtam tőle elaludni. Mire beájultam volna, újrakezdte. :lol:
Lányok, a héten felkerülnek a felkiáltójelek a VAKÁCIÓ!!!-ból! :? 8)

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


ja, Kata, ne aggódj az afp miatt! Annyira bizonytalan,annyi minden befolyásolja az eredményt! Ha az uh-n minden ok, akkor szerintem is kár kockáztatni a hasba szurást.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Kata, bocs, nem is te voltál, hanem KALÓZLÁNY!!!! :oops: Sorry! Nem vagyok ám fáradt! :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Képzeljétek, éjjel végigálmodtam az egész szülésemet. :) Ugyanazokat éltem át, amiket írtatok (dinnyeszülés, stb).

Én még semmiféle buborékot, pillangószárnyat, rúgást nem érzek...egy gondolatnyit sem. :( Nem tudom, mikor lesz hajlandó megmutatni magát a Babuka ilyen téren is....

Bettyna!
Én sem vásárolok még...egyrészt vagyok olyan babonás, hogy nehogy pofára essek esetleg, másrészt szerintem a rokonságunk be fog indulni, és gyűjtögetni fog nekem babaholmit.

Kép
szöszke
 
 


Az igen, Kata! Micsoda kelengye!!! :lol: :lol: :lol: Ez igen!
De jó, hogy tudod, milyen színű cuccokat vegyél :P Már én is nagyon várom, hogy kiderüljön, de képzeljétek, azt álmodtam egyik éjjel, hogy teljesen zsákbamacska maradt a dolog, mert úgy mentem szülni, hogy nem látszott addig a fiú/lány kérdés. Végül nem is szültem :lol: :lol: Jó kis álom volt - beteljesületlen!
Azért durva, hogy miket nem álmodunk össze....

Én még semmit nem vettem, igaz sok cuccom maradt Barbiról, de azok is el lettek osztogatva a társaságunkban, és ugye most ÉN kajtatom, hogy kitól, mit kell visszakapnom. Jó fejek az emberek,mi? És ezek a barátaink amúgy! Potom a légzésfigyelőm is eltűnt, mert akitől én visszakapni reméltem, állítja, hogy nem neki adtam kölcsön... :twisted: Jó vicc, de azért bízom benne, minden megkerül. Igazából ez a legfontosabb, meg az Avent mellszívóm, a ruhákról már letettem, azt úgyis meg kell venni. Főleg, ha véletlenül kukis :lol: :lol: :lol: lenne, mert akkor ugye hülyén nézne ki szegény talpig rózsaszínben....

Ma gondoltam bele, milyen messze van még október...pedig amikor a 19-20. hétről gondolkodom, akkor megrettenek, hogy ez már a fele, de utána rögtön, hogy ez MÉG CSAK a fele....már úúúúúgy babáznék...

Barbi jobban van, mandulagyulladása van és hörghurutja, antibiotikumot kell szednie, ettől azonnal jobban is lett. Remélem végre alszunk egy jól, mert az elmúlt 2 éjszaka kemény volt. Gondoltam is, hogy megint kezdődik ez az éjszakázás :evil: Nem tudom, bírom-e majd úgy, mint Barbinál. Olyan voltam vele is, mint egy zombi, 1,5 évig nem aludtam egy jót.

Bízom benne, hogy nincs 2 egyforma gyerek sem :wink:

Andi
Kép
handrea75
 
 


Sziasztok!

Hát lányok nagyon nagyot csalódtam az orvosi ellátásban :( , főleg ebben a híres Semmelweis I sz. szülészeti klinikában! :oops:
A beutalóm 9,30-ra szólt, genetikára. Olyan dugó volt Pesten hogy majdnem el is késtünk, és még el kellett rohannom pisilni is :oops: , de azért 9,30-ra ott voltunk.Rengetegen voltak, azt sem tudtam melyik ajtó, be kell e adni a papírokat???Ott a kismamák segítettek. Kiderült épp lemaradtunk a papírbeszedésről.Nem mertem kopogni, csak mikor kijött egy nővérke, megkérdeztem hogy beadhatom e a papírom, mert én fél 10-re vagyok?Nagyon flegmán azt mondta-Miért nem jött időben?Már beszedtük a papírokat, várjon! és úgy becsapta az orrom ellött az ajtót hogy majdnem beverte.Késöbb a 10-órási papírok szedésénél is odamentem(ez egy másik nővérke volt) ő is elküldött a búsba. Tök szúrkált a hasam, sokáig leülni se tudtam, mert nem volt hely. a Férjem berágott, és a fél11-es pepírokkal beadta az enyémet, nah mikor sorra kerültem, az adategyeztetésnél úgy leba...ott az asszisztens, hogy - Mit keres a maga papírja a 11órások között, magának fél 10-re volt időpontja? Udvariasan elmondtam neki, hogy -Én itt voltam, csak nem tudtam mit, és hol kell beadni, és pont lemaradtam. Erre ő:-Nem mondja már hogy itt volt, mert 10 órakkor is szedtünk be papírt, és nem volt itt!
Erre én: De én itt álltam 10 órakkor is , és nem vették el a papíromat, és a páromat is elzavarták! :twisted: (már kezdett felmenni a pumpám)
Erre a szemembe mondta hogy :-Az nem lehet, mindenki elkésik és hazudozik! Biztos hogy nem volt itt!
Hát ezek után már köpni-nyelni nem tudtam, nagyon ideges voltam, már erre nem is reagáltam, csak csak csóváltam a fejem, és annyit mondtam, hogy -hagyjuk! :evil:
Még várni kellett, aztán 4 és fél óra várakozás után behívtak, és a doktor (udvariasan, de tárgyilagosan) közölte, hogy ez a szívfejlődési rendellenesség szerinte nem öröklődik, és majdnem biztos hogy a magzatnak semmi baja :shock: (MAJDNEM! köszi!) Nem tartaja szükségesnek az ultrahangot! De ha aggódom lehet kérni új időpontot, és megnézik szívultrahanggal.
Kérdeztem: -hogy akkor nem is vizsgál meg?
Ő:-Nem, mert nem látja értelmét!
Szóval azért ületem ott 5 óráig, hogy bunkózannak velem, hazugnak nevezzenek és meg se vizsgáljanak!
Az álmaim hogy most látom a babámat, és mindent megnéznek rajta...szertefoszlott! :twisted: :cry:
Annyira ideges voltam, a párom szabit vett ki, fáradt voltam , éhes voltam, drága volt a parkolás......nagyon kiakadtunk!
Pedig a dokim bitos azért küldött Pestre hogy alaposan megnézzék genetikailag a babát(rajta van az beutalón).
Azt se tudom mekkora, milyen súlyú, biztosan fiú e?????
Szerintem a dokim is meg lesz döbbenve ezen. Már 12.hét óta nem volt átfogó vizsgálat, csak a méhszájat nézték, meg a szívhangot.
Szóval ezt senkinek nem ajánlom! Nagyon csalódott vagyok! :evil: :(
Kata

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


kata!
Nagyon sajnálom, ami veled történt, ez egyszerűen hihetetlen. Olyan pofátlanok, hogy csak lestem.Én nem tudom, hogy van-e ilyen, de szerintem lehetne panaszt tenni a bánásmód ellen (azt tudom, hogy van betegjogi képviselet minden kórházban).Arról már nem is beszélve, ha fél 10es papírokat állitásuk szerint 10-kor szedték be, akkor az mi ha nem egy nagy büdös késés?????????????????????
Szerintem érdemes ennek utánajárni(mármint a panasztételnek), ha van rá időd, meg energiád, mert azért engednek meg ilyen hangnemet meg maguknak, mert soha senki nem koppint az orrukra.beszarás, komolyan mondom.Így bánni egy egyébként is aggódó kismamával szégyen.Most jól felidegesítettem magam...:-(
emmalena
 
 


Sziasztok Lányok!

Kicsit ritkábban van időm írni, majdani helyettesem uralja a gépem :) otthon nincs net (ha nem viszem haza a laptopot és a netkártyát).

Kalózlány! Ne parázz! A jó uh a lényeg! AFP-t sok országban nem is csinálnak (nem Nigériára gondolok, de pl. Svájcban sem)
Te tudod, de inkább hagyd ki a hasbaszurit szerintem.....ha az uh. alapján minden rendben.

Nusildi! Fogínyvérzés: nekem is van - volt. A Kismama magazin és a gyógyszertáros egybehangzó javaslatára 1 hete vettem Parodontax fogkrémet (remélem pontosan írtam le). Nagyon sz... íze van, de már megszoktam. Gyógynövényes cucc, igaz kb. 1300,-Ft volt, de javul a helyzet. 2 napja nem is vérzik az ínyem fogmosásnál, az ízét meg tényleg megszoktam már (elsőre elég durva volt.

Vásárlás: babaholmikat majd július-augusztusban veszünk. Úgy tűnik jobb, ha egyedül nézelődök, és a kiválasztott dolgot mutatom meg Apának, hogy rábólintson és vegyük meg, mert szombaton is 2 óra nézelődés után kiborult, hogy fáj a lába attól, hogy ilyen lassan megyünk. 8)

Kata! Ez tényleg nagggyon durva! Őszinte részvétem....ahol szülni fogsz, ott biztosan megcsinálják a 18-20. hetes uh-ot.
Persze nem a legjobb megoldás, de az Istenhegyi úton vagy a BOlgárkerék utcában is csinálnak 18-20. hetes genetikai uh-ot (nem tudom mennyibe kerül). Ott nem lesznek bunkót (upsz, Istenhegyin vigyázat Gasztonyi dokinál, Andival bunkózott...), és várnod sem kell majd 4-5 órát.

Hirtelen ennyi.

Ja, munka: júniusban még dolgozom szinte fullon (4 napot hetente), aztán majd meglátom hogy bírom, de júliusban max 2-3 napot jönnék. Szerencsére elég rugalmas itt a helyzet :)
Főnöknőm tudja, milyen nehezn jött össze a baba, most meg elég elnéző.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Kata!Nagyon sajnálom :cry: :cry: Iylen bunkokat.Ott akarsz/akkartál szülni?A magán dokid nem csinál uh-t?Most mennetek kell majd genetikára?Itt is az esztk-ban tragédia Zsófinál én is alig tudtam mi,hogy van :evil:


Képzeljétem ma arra keltem,hogy Zsombi akkorákat rugdos,hogy már a kezzem is éreztem annyira boldog lettem vissza se birtam aludni :lol: És én is fél idös lettem :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


sziasztok

Kata- ezt ne hagyd szó nélkül, mert nem véletlenül küldtek téged oda, hogy megvizsgáljanak.
Kötelességük minden beteget ellátni :twisted:
igenis, én a te helyedben panaszt tennék.
Beszélj az orvosodal és kérj máshova beutalót.

Egyszer mi is hasonlóan jártunk, a fiamat nem akarták megvizsgálni, mondván, hogy sokan vannak, és nem vették be a paoírokat, pedig a papírok beadási ideje még nem telt le.
Én fogtam magam, felmentem az osztályra panaszt tenni, hogy mit művelnek lennt a szakrendelésen, nem hajlandóak rendelési isdőn belül ellátni a beteg fiamat.
Gondolhatjátok, hogy azonnal letelefonáltak, a végén soron kívűl, papaír beadás nélkül hívtak be minket.
:lol:

Elég szomorú, hogy egy betegnek ilyen drasztikusan kell sokszor fellépnie, mert nem hajlandóak elvégezni a kötelességüket mások :x

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Köszi lányok!
Az a baj hogy nem vagyok egy bosszúállós típus, tuti elsírnám magam ha vitázni kéne velük, csoda hogy most higgadt maradtam! :( Meg nem is utaznék többet el oda, úgy féltem hogy begörcsölök. A méhnyak elégtelenségem miatt nem tenne jót egy herce-hurca! De azon már filóztam hogy felrakom a netre a storyt! :roll:
kata84, szerencsére én nem ott akartam szülni, csak a magándokim küldött oda, csak precízitásból, mert hogy ott alaposabb vizsgálat van. Legalább is azt hittük. :evil:
Esztergomban szülök majd, mert én vidéki vagyok. Az orvosommal meg vagyok elégedve, remélem benne nem csalódom így.
Ő is szokott uh-ot csinálni, és biztos meg is fog nézni, ha nincs jobb ötlete.Szerintem ő is le lesz döbbenve ezen! :evil:

Próbáltam már hívni hogy elmeséljem neki, de épp műtéten van.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok Kismamik!

Először is gratula a várandóságotokhoz!

Amiért ide pofátlankodtam: van egy Fisher Price zenélő hintánk. Egy eléggé komoly darab, ami boltban kb 40 000 Ft. Mi már kinőttük és a lassan 1 éves nagyfiam már nem használja, így el szeretnénk adni.

Íme egy kép.
Kép


Ha valakit érdekel, írjon privit.

Üdv,
Fatima

fatima
 
 


:twisted: :twisted: :twisted: Elszállt az egész, amit írtam. Na talán most!

Kata
Ez nagggyon durva! Lehet, hogy egy telefont megérne a megfelelő helyre. Én se voltam ilyen, de most már egyre jobban azt érzem, hogy nem lehet minden bunkóságot szó nélkül hagyni.
Egyébként miért kell genetikára menned?
Engem is el akart küldeni a dokim, de mivel én is egy ilyen történettől féltem, ezért úgy döntöttem, hogy inkább elmegyek majd a Bolgárkerék utcába. Ott legalább nem kell várni, meg kedvesek veled, meg hozzáértőek, meg a gép is elég jó. És szívultrahangot is csinálnak. Én holnap megyek a másodikra (drukkoljatok légyszi, hogy minden rendben legyen!)

Képzeljétek, ma megint elmentem tornázni. Tök jó volt, igaz utána alig tudtam hazasétálni, de úgy kell a kismamának, ha nem tud nyugton maradni.... :lol:

És voltam ma a védőnőnél is. Nemtom minek kellett mennem, de én szorgalmasan megyek, amikor mondja. Jó korán keltem miatta, vártam egy csomót, megmérték a súlyom, szívhangot hallgattak és megkaptam a 10. pecsétet a kiskönyvembe... volt értelme.
4 kilónál tartok, pont annyinál mint tavaly ilyenkor. Úgy látszik, hogy most is össze fog jönni a 16 kiló a végére. Hurrááááá! Az ollllyan jóóóóó, amikor begurulsz a szülőszobára... :lol:

Ha megint elszáll, többet nem jövök. Nincs nekem ehhez türelmem.... :roll:

marek
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm Mindenkinek a nyugtató szavakat! Én is úgy gondolom, hogy ha az ultrahangon minden rendben, akkor egy kromoszóma rendellenességet szürő, szúrásos vizsgálat felesleges. Ja, és azt nem is írtam, hogy kiderült, hogy kisfiú, nagyon is, még én is egyből láttam a képeken. Szóval én is kékülhetek asszem. A név egyelőre marad a Marcell, még nem is nagyon gondolkodtunk máson...

Én az ég egy adta világon enm vettem semmit a picinek, de tényleg semmink nincs, egyrészt babonából, másrészt várom, hogy végre mondják szt, hogy minden rendben! Így hát valamikor augusztus szeptember környékén kezdek vásárolni. Addig marad a nézelődés!

Kata!
Én az I. Klinikán fogok szülni, így oda járok minden vizsgálatra, és hát sajnos sokszor tapasztalom meg én is amit Te leírtál. Ha nem is ilyen durva formába, de hasonló módon. Nagyon sajnálom, hogy így jártál, és tényleg nem értem miért ilyen emberek ülnek ott???

Marek! Védőnőnél én csak egyszer voltam eddig, a többit telefonon beszéljük meg, de nem kaptam még pecsétet. Azt a védőnő adja mindig? Vagy a terhesrendelésen is? Hogy van ez pontosan? Nekem a SOTE-n van egy kis kék könyvem, és nekem mindig azt kérik el, és írják bele a következő vizsgálati időpontokat. Akkoraz is jó?

Kép
kalózlány
 
 


marek..Nálunk a nagypapa született súlyos szívkamra rendellenességgel, ezért kellett volna a vizsgálat! :(
Többen mondták már hogy ők a Baross utcába járnak, valakinek csak jó tapasztalata van, hát én kifogtam minden negatív dolgot ott!
Felhívtam a dokimat, még ő kért elnézést, mondta hogy nagyon sajnálja, és hogy nem én vagyok az első aki panaszkodott!
De azon ő is felháborodott, hogy az ő általa kiírt vizsgálat nem lett elvégezve! Mondta hogy ő fontosnak tartja ezt a vizsgálatot, a szív problémával nem szabad játszani, és ajánlott egy másik genetikai tanácsadást és uh-ot, ami Győrben van! Már fel is hívtam őket, csütörtökön megyek! Remélem az pozitív élmény lesz! :D

Ja, a mérgelődésben nem is meséltem, vigaszként bementünk a Kenguru Goldba Óbudán, tök szép az az üzlet, színre válogatva a szebbnél szebb kisruhák, badyk, plédek.....csak ámultam! Volt 25%os kuponom, és levásároltuk! :lol: Olyan édi cuccokat vettünk! Még a plüss rácsvédőt, takaróval, párnával, lepedővel is jó árban vettük!
Nem mertem kéket venni, mert hát ki tudja....
Ha szeretnétek megnézni, felraktam a fotóalbumomba(www)! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kalózlány
Nálunk a védőnőnél van egy doki, annyi a dolga, hogy beutalót ad, meg pecsétel.
Asszem 3 pecsét kell ahhoz, hogy szülés után megkapd a 60.000 forint nemtommilyen támogatást.

marek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?