Új privát üzeneted érkezett!

Ja és megkérdeztem a dokit,hogy nem e lenne érdemes egy allergia vizsgálatra elvinni,hátha kifejezetten valamitől ilyen a lábacskája:Szerinte felesleges :shock: Még ilyet nem éltem,ha ki lehetne kerülni a bajt akkor miért nem érdemes???
Lehet azért magánúton elviszem...

KépKép
vicuska
 
 


Gyereknapon a győri állatkertet terveztem be, a neten olvastam a gyerekprogramokat és jónak tünnek, csak az idő is kegyes legyen hozzánk.
Mi minden évben 2* megyünk állatkertbe, 1* Győrbe, 1* Veszprémbe.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


sziasztok,
köszönöm, tényleg jobban van. most is sokat alszik és elég embert próbáló a természete, de a lényeg, hogy jobban van.

Marci is viseli zoknival a szandit, sőt általában azzal. de van, hogy beizzad a lábija és akkor leveszem a zoknit. ma sétálgattam vele a parkban a játszótér mellett és árgus szemekkel figyeltem, hogy semmit ne vegyen a szájába.

Doo, Te adsz Vikinek Béres cseppet? Ajánlották? Én is vettem Marcinak, csak még nem kezdtem el :oops: morfondírozok.

Szilvi, sajnálom, az Anyus helyzeted nem egyszerű. Sőt... Én nem igazán tudok tanácsot adni, de együttérzek Veled. Nálunk is volt hasonló szitu a családban, az idő oldotta meg :roll:

Vicus, az én doki nénim szerint ételallergia okozza az ekcémát. azt kellened kitalálnod, hogy milyen étel okozhatta. nálunk a tejföl volt a ludas. és igen, idővel elnövik, nagyon gyakori probléma.
kpetro78
 
 

 
 

Közzéteszem az alábbi infót, hátha nem tudjátok.
Egyik ismerősöm (lisztérzékeny a lánya) mondta a héten, hogy a tej- és lisztérzékeny gyerekek is emelt összegű családi pótlékra jogosultak és a gyerekorvos ad róla igazolást az igényléshez.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


hopp, szilvi, ezt tényleg jó h mondod! erre eddig nem gondoltam :roll: :shock: azért doki v védőnő is mondhatta volna!! :evil: bár tartok tőle h akkor el kellene vinnem újabb vérvételre... de anyagi okokból nem fogom megszúratni. azért rákérdezek, megy-e anélkül is.
Vendég
 


adok bérest - ha beveszi. többynire igen. sztem ártani nem tudsz vele. napi 3 cseppet kap cebionnal együtt. doki is ajánlotta és ismerős is.
Vendég
 


Húúú, de régen voltatok! :roll:

A Gergőnek végre kibújt a 9. fogának a hegye :lol:, ettől még továbbra is borzasztóak az éjszakáink. :(

A piacon találkoztam egy volt kolléganőmmel, egyidős gyereke van Gergővel és látta a babakocsiban, azt mondta erre, hogy az ő Blankájuk kicsikora óta utálja, nem is használták, és most átállt neki 1 nappali alvásra ami 1-1,5 óra, viszont este 8-kor leteszi aludni és másnap 9-ig vagy sokszor 10-ig alszik egy hang nélkül.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


A freemail fiókomba kaptam ezt a programajánlót, felteszem hátha érdekel benneteket.
htt://www.sutigyar.hu

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Szilvi, látom Te tartottad ma a frontot!! :wink: Gratula a 9. fogacskához, ez már rágó, ugye? A szemfog később jön, jól tudom? :roll:
Tényleg hajni, Hangi fogai kibújtak? A múltkorírtad, hogy fájlalta.

Holnap meg szeretném sütni Mary tortáját :D Doo, a Tiéd is jól sikerült? Szerintetek úgy is jó, ha tepsibe teszem? mert csak kis méretű tortaformám van (18cm). Vagy süssem 2 adagban?? :lol: Persze tepsiben nem lesz olyan szép, egyből lapátolnám a tányérra, mint egy sütit - nem "tortát". Hmmm? :roll:

Voltunk ma játszin, megette Zita a napi homokadagot :? akik már régebb óta jártok, egy idő után ráunnak az ízére, vagy tényleg annyira jóóóó, hogy minden alkalommal kell enni legalább egy marékkal?? :shock: :lol: Zita akkora adagot betesz, rendesen rágja, s néz rám, hogy vegyem már észre (ezt olyankor, ha esetleg 1 mp-ig pont nem Őrá néztem)

Elértem a várandósság előtti súlyomat (jan. óta -8kg). Juhéé!! :D még egy pártól szívesen megválnék. :wink:

Kép
ági_bp
 
 


Na, most újra elolvastam a tortareceptet meg megnéztem a képet. Mit nem értettem ezen múltkor?? :shock: :shock: Most fogtam fel, hogy feltekered a tésztát, én a téglalapalaknál leragadtam, vagy már nem is tudom, de ezekig a csigákig nem jutottem el :lol:

Kép
ági_bp
 
 


Ági, de ügyes vagy!!! Gratulálok! És mennyire volt könnyű/nehéz lefogyni?

Homok :lol: :lol: , nem lesz a végtelenségig érdekes az íze. Hangi már nagyon régen vette a szájába, Ő a kavicsokra izgul rá. :?

A foga még mindig nem jött ki. Már kb. 4 hónapja nem jött új foga, pedig régóta látszik, hogy készül a rágó. Mostanában nem fájlalja. Néha rágja az ujját, dörzsölgeti, de nincs nagy gond vele.
A szemfog az utolsó, majd a rágók, őrlők után várható.

Gergőnek gratula! :lol:

Hanga 2-3 hete olyan mint egy papagáj. mindent megpróbál ismételni. Ez még számomra is döbbenet mennyi szót mond. És mostmár nem csak utánoz, hanem adekvátan használja. PL. tagnap a játszón felvett egy csokispapírt és azt mondta "kuki" (ez a kuka.) Úgy meglepődtem. Honnan tudta hogy az szemét és ki kell dobni? :shock:

Ja és az Apjának mondja hogy Imi. :lol:

többiek, merre van mindenki?

Most döbbentem rá, hogy a terveim, hogy ha elköltözünk, mindig az udvaron leszünk, kicsit váratni fog magára. Én azt nem kalkuláltam bele, hogy a fűvet, ősszel kell elültetni :oops: , akkor pedig pár hétig nem nagyon kell taposni, szóval marad a játszó. Most még csak a felásott csupasz föld van az udvaron. :?
Vendég
 


Gergőnek gratula a 9. fogához! :D

Áginak pedig a sikeres fogyáshoz!!! :D Le a kalappal!
Nálam megállt a fogyás, igaz mostanában nem is tartom be annyira a szelektív étkezés szabályait. :? Na, majd összeszedem magam.
A torta szerintem ugyanolyan jó lehet tepsiben is.

Blankának is bővült ma a szókincse, azt mondja (h)inta. :D
Pedig nem igazán lehet azt mondani, hogy imádja a hintát, max. 10-15 perc és kész. Kezdetben apjával volt néhányszor 1 órás :shock: hintázása is, de mostmár vele sem bírja olyan sokáig. De ma nézett a hintára és mondta is. :D

Hanga nagyon ügyes, hogy már ennyi mindent mond! :D

Blanka ma evett a nagyi sütötte piskótából, nagyon ízlett neki, alig akarta abbahagyni. Tojásbevezetés elkezdve. :lol:
mary74
 
 


Megérdemeljük a gratulációt, köszönjük, nagyon megszenvedtünk mindketten ezzel a foggal. :?

Annyira ügyes gyerekeitek vannak, hogy ennyit tudnak beszélni. :lol: én csak irigykedve olvasom ti már hol tartotok.

A Gergő mondja a saját nyelvén, csak hát nem érteni semmit belőle.
Képzeljétek ma jöttem rá kire hasonlít a beszédje, és most elesett le, hogy tiszta Donald kacsás :lol: :lol: :lol:, könnyesre nevetem a szemem ha elkezd beszélni. :wink:. Jelentkezhetne szinkronizálásra. :wink: :lol: :wink:

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Ági, milyen fogyókúrát csináltál és tornáztál is hozzá?

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Mary, köszi akkor kipróbálom a tepsiben. Jönnek ma vendégek :shock: ma szóltak :roll: azért örülök, csak közben jönnek apósék is, és közben Zitának aludnia kellene, hát...remélem jól sikerül összehangolni. És remélem finom lesz a torta. Pedig nem is miattuk akartam sütni, de így jól jön ki a dolog :wink:

Köszönöm :oops: nem volt végülis túl nehéz a fogyás. Éhezni nem éheztettem magam, csak odafigyeltem, de ettem mindent. De pl próbáltam kevesebb olajat tenni a kajába, volt hogy száraz rántást csináltam főzibe nem olajosat, ilyesmik. És este már ha lehetett nem ettem kenyeret, de az sem volt kizárva azért. Próbáltam korán, 6 körül vacsizni. És ami az aduász, az a torna. Jó sokat mozogtam, az volt a legjobb, mikor minden másnap, sajnos mostanában már ritkábban tudok elmenni, valahogy mindig úgy jön ki apa szolija, vagy nem vagyunk itt stb. Itthon pedig már nem visz rá a lélek, hogy kazira tornázzak, pedig úgy kezdtem januárban. De azért heti 2X szerintem így is mozgok, bár anyuéknál mondjuk tekertem szobabicin minden nap. Tényleg az ember olyan függő tud lenni a mozgástól, hiányzik, ha nem tudok menni. És azért az elmúlt pár hétben már lassult a fogyás tempója, ahogy közeledtem a "célhoz", kicsit lazábbra vettem, de így is megy lefelé. Végülis tartom ezt az életmódot. Remélem tartósan :wink:

Szilvi, Gergő is hamarosan elkezd beszélni, a fiúk lassúbbak beszéd terén. A csajok cserfesek. :lol: :lol:
Gratula Blankának is az intához :D Hanginak meg így tovább, apa Imi nagyon jóóó 8)

Kép
ági_bp
 
 


Délelőtt elfelejtettem írni, reggelre kifolyt a pisink, a pizsi hasrésze teljesen átázott, :roll: a pelus is nagyon súlyos volt és eszembe jutott hogy lemérem és 54,4 dkg volt. :shock: (Huggies-t használunk éjszakára, nappal meg Berni nevűt, mert az 10 Ft-tal olcsóbbra jön ki :wink: )

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Nahát nálunk elmaradt ma a győri állatkert, pedig tegnap megfőztem és mindent úgy intéztem, hogy ma délután elmegyünk.
Apa hajnalig netezett így délben kelt, és mondja utána ma dolgoznia kell (papírmunka a sz. gépen), nekem meg nem volt kedvem egyedül elmenni a gyerekekkel. :(

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


torta: én nem voltam vele túl elégedett :roll: de én nem rajongok a buktáért sem - nekem túl száraz... :roll: és nekem elsőre túl lágy lett 3 deci vízzel, úgyh kelesztés után még kevertem bele lisztet. sült alma volt a töltelék, cukor nélkül. többségében lekvárt tettek rá még és úgy ették.

enyém eddig még direkte soha nem evett homokot. csak ha elesett és ment bele kicsi - de nem ízlett neki, úgy vettem észre :lol:
Vendég
 


Megsütöttem a tortát. tepsiben. nekem nagyon nyúlt a tészta (3dl vízzel összesen), ragadt mindenfelé...alig bírtam felcsavarni. Béna voltam, nem szoktam kelttésztát csinálni, úgyhogy igazából nem tudtam mit is kellene csinálnom, hogy javítsak a dolgon. De talán amit Doo írt, hogy még egy kis lisztet kellett volna hozzátennem. (nekem tovább is állt, mint fél óra, az elvileg nem gond, ugye?) Na, mindegy. Végül szerintem jól sikerült. Bár talán még sülhetett volna a tészta, (mert picit az alma mellett úgy éreztem nyers maradt, de ez minimális volt, Tomi szerint nem is) csak a teteje meg már úgy tűnt kemény lesz. Gyakorlat teszi a mestert, majd leközelebb :wink:

Zita ma is és főleg tegnap eszméletlen adagot evett ebédre. Tegnap 140 ml főzit benyomott, és még utána szedtem, de már nem néztem, plusz még egybe főttkrumplidarabokat is evett. Ma is csak úgy falt ebédnél :shock: :D olyan jóóó! Imádja a krumplit, vagy már írtam? Most az a sláger. és ma is kapott tojássárgáját, odáig volt. Abból ugye egy hét alatt egy egészet ehetnek meg? vagy nem jól tudom??? Légyszi, ki hogyan tudja??
Délelőtt továbbra is alig csipeget, úgyhogy délben eszik először úgy ahogy, akkor kap gyümit vagy ilyemit, és alvás után ebéd. Bár lehet meg fogom cserélni. :roll:

Hajni, a kavics is menő nálunk is, persze :? Meg úgy általában minden, ma is homokozóformát nyalogatta (nem a miénket).

Szilvi, az nem semmi súlyú pelus! Mi is néha mázsásat veszünk ki reggel. Tényleg, Huggiest, nem is néztem ezer éve, mennyibe kerül :shock: pedig régebben használtunk, de utána a köv. méret, már nagyon drága volt. na, holnap úgyis kel pelust venni, megnézem. :wink:

Kép
ági_bp
 
 


Talán mégsem cserélem meg a déli gyümit a du-i ebéddel, mert akkor főziből nem sok fogyna. Akkor még nincs valami nagy étvágya. Bár a gyümi is fontos, de mégis a főétel az főétel.

Ki hogy áll a napi 1 alvással?????? Zita most Anyuméknál mindennap 2X aludt :shock: sokkal korábban kelt reggel, fél9 helyett fél7-7, teljesen ki voltunk akadva :oops: :lol: :lol: és borult az egész napja, nagyon fáradt volt délelőtt, nem Neki való ez a korán kelés :wink: Viszont most elgondolkoztunk az esküvő helyén is. Eddig úgy volt ott tartjuk "szülővárosomban", és ahogy írtam, délelőtt és ebéd lenne. Mert így Zita du-i álmos időszakára már esne nagy esemény, akkor már kötetlen a dolog, míg ha pl a szertartás idejére már álmos, akkor jujjujjuj. na, de ha Anyuéknál így borul az alvása, akkor így nem tudjuk megszervezni, mert gyakorlatilag nem is lenne ideális időpont. És kiszámíthatatlan. Volt, hogy már reggel 9kor elaludt, s aludt 2 órát :shock: Csiripeltek a madarak, hagy ne mondjam, friss levegő, hmmm :D :D na, itthon ilyen nincs, max dudálnak a kocsik :? Az a gyanúm, hogy azért is ébredt korábban ott, mert itthon redőny van, ott pedig nincs, így a világosra felébredt.
Úgyhogy most ott tartunk, lehet mégis itt lesz Pesten, s akkor nagyobb az esély, hogy az alvási ideje nem borul fel. Ahhoz igazítjuk az esküvőnket! :D Na, ki itt a főnök?? :lol: :lol:

Kép
ági_bp
 
 


Többiek hová tűntek?? Bea, Vicuska??? Etussal írtunk tegnap iwiwen. Majd biztos jön, ha lesz ideje. Bercel nagyon leköti :wink: (az írása alapján kezd többemberesedni, vagy csak tele van önállósodási törekvéssel ) :wink:

Kép
ági_bp
 
 


ma még maradt egy kicsi alma torta - most vhog jobban ízlett. lehet h ez is olyan mint a húsleves h áll egy-két napot, aztán csak egyre finomabb? :wink: 8)

kaptam egy csomó salit. ti hogy készítetitek a salátafőzeléket? Hajni, emlékszem h te szoktál főzni - legalábbis régebben.

fogakhaz, fogyásokhoz gratula! :)
nekünk is megvan a 9.! :) érdekes h nem veszem észre különösebben h megviselné a fogzás. bmi más sokkal jobban... :shock: na a nyála viszont folyik olyankor, de ez pusztán esztétikai kérdés...

leányom meg van keresztelve :D minden ima alatt elindult kifelé a templomból :roll: :lol: de egyébként szuper jól tűrte a dolgot!!! :D se oda, se visszaúton nem sírt, gyakorlatilag utazás alatt végig aludt, a templomban is jól viselkedett, a keresztvíztől picit megszeppent, de végül nem sírt, pedig még a szemébe is csurgott. a kertben kutyázott, rohangált, jól evett. szóval nagyon-nagyon ügyes volt! :D azt mondom, érdemes volt várnunk a szertartással eddig. tavaly nyár volt az első tervezett időpont, de akkor még nem bírta volna az utazást.

ja és ma körhintáztunk! :) gyerekek, én elszédültem fél kör után :oops: de ringlispílre gondoljatok ám! :lol: voltunk kaláka koncerten is - kinézte az egyik fickó gitárját és arra mutogatott. hiába, felismerte h itthon is olyan van :lol: és választott magának egy csőrikés lufit. nagyon édes volt, ahogy hurcolászta magával mindenhova :lol:

nekem gyanús h mintha kinőné a 19es cipijét. de nem akarom elhinni h egy cipő 1 hónapig legyen jó! :shock: :evil: ápr. 21én vettük! és most mindkét nagylábujja külső felén látok egy pici bőrkeményedést. szegénykém. azért ez mégsem normális egy pici gyereknél, nem?! :? :shock:
Vendég
 


:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.03.20 23:14-kor.

Kép
ági_bp
 
 


Doo, nagyon jó, hogy ilyen ügyes volt Viki, és ilyen jól sikerült a napotok!! :D :D :D gratulálok!

Kép
ági_bp
 
 


Sziasztok!!

Hat igen, Agi jol eszlelte a dolgot, Bercel fiam kezd nagyonis tobbemberesse valni... :roll: Sot, Zitatol atvette a "nemevest", a jo, tole nem sajnaljuk, hogy joizuen eszik, de jo lenne ha minden maradna a regiben nalunk is... :roll: Bercelt en 3 napja mar csak Mr. Ontudat-nak hivom, annyira akaratos lett, hogy hihetetlen. Pl. nem hagyja hogy etessem, sot, kikeri maganak, ha kozelitek a szaja fele a kanallal, akkor mar ordit, mert o akar enni EGYEDUL. :shock: Nem mintha bajom lenne ezzel, csakhogy nem bir semmit felszedni a kanalara, segiteni persze nem lehet neki... ha megis valamit felrak a kanalara, azt feluton tuti leejti, eh... :twisted: nagyon nehez vele, ahhoz kepest hogy mennyit szokott enni most nagyon keveset eszik, remelem hamar tuljutunk ezen a dolgon... :roll: Most ez az eves a maniaja, marmint hogy o, egyedul, napkozben is fel-orakat eljatszik azzal, hogy egy kis muanyag talkaban "kever-kavar" egy kiskanallal, meg ugy csinal mintha enne, meg engem is "etet". Tok edes egyebkent, de ettol megorulok, hogy nem eszik rendesen... :(
Bea, te kerdezted nemreg, hogy hogy dontottem szopi-ugyben: kitartottam, ugyhogy maradt a reggeli-delelotti-esti (ritkan ejszakai) szopi, mar teljesen megszoktam, meg ez a szerencse, most hogy nem eszik "rendesen"... marmint magahoz kepest...

Agi: Zitat megzabalom azokon a kepeken amikor a satorban van! annyira eeeedes, abszolut kedvencem az osszes kep kozul amit eddig rola lattam, hihetetlenul aranyos!!!

Doo: Gratula Vikonak a keresztelojehez, igazabol miatta kezdtem el irni, amikor olvastam a topicot, es igy eszembe jutott, hogy most volt... Ennek oromere fel is rakom rola azt a kepet, ami mar jo regen keszult, ne haragudj hogy csak most jutottam hozza.. :oops:
Szoval ime Viktoria-kiralykisasszony, utban a szemesz-bacsihoz/nenihez. :)
Kép

zetus8
 
 


Doo: nem akarlak elkeseriteni, de siman lehet, hogy kinotte a cipellojet...
Ringispiiiil: Tucc elni! :)

Szilvi: sajnalom hogy nem sikerult ma elmennetek az allatkertbe, pedig gondoltam ratok, hogy milyen jol szorakoztok biztos... na majd legkozelebb...

Agi: de kis ugyes vagy, hogy igy oda tudsz figyelni arra hogy mit eszel, meg hogy mozogsz... gondolom az eredmeny inspiral... :) En sajnos allandoan szenhidratot zabalok, mert azt nem kell elkesziteni, egesz nap peksutiket eszek, meg kenyeret magaba... meg is latszik... a hasam meg a csipom nagyon gaaaaaaz, nem merem felvenni a szuk poloimat... komolyan mondom, akkora a hasam, mint anno 6honapos terhesen.. keeeeesz!

Ja, kerdes: paradicsomot mikortol lehet adni? Ma Bercel megevett 2ot... de nem bantam, mert legalabb evett... :roll: (az a baj, hogy most az elobb atgondoltam, hogy mit evett napkozben Bercel: reggel szopi, delelott 220 ml rizspehely egy fel banannal, kicsit kesobb fel kifli sajttal, aztan szopi, ebedre egy bebiuveg fozelek, delutan 2 paradicsom meg sajt, este 1 uvegnyi fozelek. Annyira vegulis nem keves, inni meg ivott melle tobb mint fel liter folyadekot. Nem tudom. Lehet hogy tulreagalom a dolgot, de o sokkal tobbet szokott enni. Kb. ennek a duplajat... :roll:

Elkezdett hisztizni is, de ugy "rendesen", ha valami nem ugy van ahogy azt o kigondolta, akkor hatravagja magat, es ugy dobalja magat a foldon, teljesen ledobbentem, eddig ilyet se csinalt meg, volt, hogy majdnem kiesett a kezembol, amikor ma egyszer igy hatravagta magat... Mindemellett megmaradt duracell-nyuszinak, es maniaja lett a szekreny-nyitogatas, az ujjat persze siman odacsukja... aaaaaaaaaaaaaaaaa!! Nagyon faradt vagyok... :oops:
Na de reggel a kis pacsirtak ne ilyen negativ-hozzaszolasra ebredjenek, egy ar pozitivum is Bercelrol:

o az en edes, okos, akaratbajnok kicsi fiam!!!!!!!! :))) :cry: :cry: :cry: :cry: :roll: :roll:

zetus8
 
 


Sziasztok!jó reggelt!

A fogacskákhoz és a fogyáshoz gratula!

Bercel bekeményített???

Vikó nagyon édes és a Zitus is tündéri!!!

Mi a hétvégén nem nagyon voltunk itthon szabadtéri programokat csináltunk ebben a jó időben 3-asban.Tegnap gyereknapoztunk itthon(Balassagyarmaton)voltak egész jó kis programok és mi is rinlispíreztünk!!!!Lottinak tetszett a sok gyerek:Kutyabemutató,tűzoltó autó,bábelőadás,valami gyerekkoncert....hát ilyen kreatív kézműves dolgokon még nem vehettünk részt de mindent összevetve volt egy tartalmas program kisvárosunkban :lol:

Zitus pontosan nem tudom,de szerintem a paradicsom már mehet!!!

Homokevés:nagyon kell vigyázni:itt a környéken 2 baba is vm. fertőzést kapott ami nem bizonyítottan a homokozóban szerzett de lehetséges forrás :cry: Egyiknél a szeme gyulladt be a másik fájlalta a pociját és így derült ki!

Majd még jövök!

KépKép
vicuska
 
 


salátafőziben help!!!!!
Vendég
 


Na végre, sokat írtatok este. Majd reagálok mindenre de most csak a salátafőzit írom le gyorsan, hátha Doo, azt akar ebédre csinálni.

Én így csináltam (pont a hétvégén volt menű): salátát megfőztem enyhén sós vízben. Rántást csináltam fokhagymával, összeöntöttem a salátával. Aztán felöntöttem tápszerrel. Ha híg akkor még a tápszerbe is teszek egy kicsi lisztet és behabarom vele. Ha elég elég a rántás akkor csak a "tejet teszem".

Gratulálok a keresztelőhöz és főleg ahhoz hogy ilyen ügyes volt. Ugye hogy kisangyalok lesznek a mi "sírós, nemalvós" babáinkból? :lol:

Zita nagyon édes. Majd még jövök, csak takarítanom kell, mert mindjárt jönnek a vevőink és hát ne mondják már, hogy nem tartom rendben a lakásukat. :oops: :lol:
Vendég
 


köszi, Hajni!
eddig háromféle receptet olvastam/kaptam - asszem, ebből is megalkotom a saját verziómat :wink: 8) majd beszámolok ebéd után :lol:

alvásról nem nyilatkozom inkább. megint teljes a káosz. én is azt hittem h átálltunk egyre, erre most le kellett tennem - pontosabban bealudt szopi közben, pedig csak hétkor kelt. pedig már volt olyan "álom" helyzet h 7kor kelt, és este 7kor elaludt, napközben egy szundival. az nem lenne egy rossz verzió! de hát, nálunk is ő a főnök :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Mi nem voltunk gyermeknapi programon. :oops: Csak szokásos családlátogatós hétvégénk volt. Persze gyermeknapi ajándékokat azért kapott Blanka.

Doo, Ági, sajnálom hogy Nektek nem annyira jött be a torta. :cry: Úgy látszik, kelt tésztában nem egyforma az ízlésünk. :wink:

Blanka még nagyon igényli a napközbeni két alvást. Délelőtt fél 11-11 között alszik el és 1,5-2,5 órát alszik, attól függően, hogy reggel mikor kelt. Ez viszont mostanában nagyon változó, 3/4 6 és fél 8 között mozog. Ma 6.10-kor ébresztett minket.
Korábban már be volt állva 7-fél 8 közötti ébredésre, de 2 hete visszaköltöztettük a szobájába (amit korábban csak 2 hónapos koráig használt), azóta olyan össze-vissza ébred reggel. :? Arra gondolok, talán az lehet az oka, hogy ennek a szobának az ablaka az utcára néz, és bár nem forgalmas utca, de reggel amikor beindul a "forgalom", eléggé behallatszik az autók zaja. De remélem, idővel hozzászokik.
Napközben nem zavarják az autók, reggel talán rosszabb, hogy az éjszakai nagy csendet törik meg az autók. :roll:
Délután pedig fél 5-5 körül alszik még általában kb. 1 órát.

Etus, kitartás Neked!
Blanka is sokáig jó evő volt, aztán kb. 1 hónapja meg van zavarodva. Kínlódunk majdnem minden evésnél. Ő még nem akar egyedül enni, de az nem elégíti ki, hogy "csak" az evéssel foglalkozzon. Evés közben még kell neki valami, amivel foglalkozhat. De persze 1 dolog max. fél percig köti le. Aztán ha kap valami újat, ami megfelel neki, akkor újabb kb. fél percig hajlandó nyitogatni a száját.
Azért Bercel még így is szép mennyiséget elfogyaszt. :) Ennek a dupláját szokta megenni? :shock: Az igen! :lol:
Nálunk reggeli 250 ml tápszer, tízórai 200-220 ml gyümölcsös kása vagy pehely (vagy inkább kásás gyümölcs :lol: ), ebéd kb. 200 ml valamilyen husis főzi, uzsonna ugyanaz, mint tízórai vagy valamilyen húsmentes zöldségfőzi, vacsi 250 ml táp ismét. Napközben elfogyasztott folyadékmennyiség kb. 10 korty. :shock:

Akartam már kérdezni, nem tudjátok ezekből a gabonafélékből, kásákból van valami korlát, hogy pl. heti hányszor, mennyit lehet adni. Blanka gyakorlatilag minden nap eszik valamilyet. Remélem, ez nem gond.

Zita és Viki nagyon aranyosak!!!
Zita szülinapra kapta ezt a sátrat?
mary74
 
 


Etus, paradicsom, szerintem is mehet már.
mary74
 
 


Azt kihagytam a menünkből, hogy azért alkalmanként már tésztaféle és kenyér is kerül a Blanka tányérjába.
Múlt héten kipróbáltam a lencsét, és egész jól ette. Répával, krumplival és husival adtam.
mary74
 
 


Ja, és amit a nappali alvásról írtam, az persze csak nagy általánosságban igaz, mert pl. most is úgy hallom már ébredés lesz mindjárt, mert a szomszédban elkezdtek megint fúni valamit ezerrel! :?
mary74
 
 


Etus, amit felsoroltál az Rozinak egy heti kaja adagja :lol: Blankáé detto :lol:

Rozi már egyáltalán nem eszik pépesített kaját. A gyümölcsöt is ha lereszelem nem eszi meg, a frutapurát néha. A banánt imádja egy egészet meg tud enni belőle, és szeret minden szénhidrátosat (gluténosat :wink: ) tészta, kenyér, kalács stb.

Olyan változóan alszik ő is, az egész napunk a reggeli ébredésétől függ.

Ági, amúgy augusztusig még annyit változhat Zita. Nem nagyon lehet tervezni ilyen korú gyerekekkel!

Rozi nem nagyon eszi már a homokot, szerintem rájött, hogy nem jó! Néha megnyalja a kezét véletlen, és utána inni kér!

Ma anya kertjében gazoltunk, de ő csak a kultúrnövényt szedte ki semmi mást. Mintha tudná :? Következetesen a gyomhoz hozzá sem nyúlt :wink:

Szombaton a diósgyőri várban voltunk reneszánsz gyereknapon, utána itt helyben volt műsor + körhinta. Anya baült Rozival abba a kicsibe és nagyon élvezte!

Vikó az igazi nagy körhintában ült???? Tök jó, hogy Etus tett fel róla képet, olyan ritkán látjuk a gyönyörű királylányt!

Ági le a kalappal a kitartásodért, hogy van energiád eljárni sportolni. Szülés előtt én is stportoltam rendszeresen + terhesség alatt is, de most le vagyok pukkanva. Nagyon szrul nézek ki és úgy is érzem magam :evil: Zita nagyon édes a kis homokkal a szája körül!

Még annyit, hogy Rozi szépen ácsorog egyre több ideig. Felül a baby taxira, leszáll és hasonló dolgok. Egyre ügyesebb.

Szilvi én kicsit morcos lettem volna, ha amiatt nem tudunk elmenni az állatkertbe, mert apa hajnalig netezik utána alszik :twisted: Dolgozhatott volna netezés helyett, de ez az én véleményem :wink:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Olvasóban vagyok még. Etus, ami adagot leírtál, szerintem sok :lol: Zita még most sem eszik ennyit, ugye minden viszonylagos, nektek ez kevés, nekünk ez rengeteg lenne :wink: azért abszolút értem a problémádat :? az nyugtasson, hogy ennyi kaja mellett azért éhen nem fog halni, és hátha gyorsan lecseng ez az időszak. :roll:
Én paradicsomot most szeretném bevezetni, ez is olyan kérdés, van aki hamarabb adja, én gondoltam kivárom az 1 évet. De ha nincs tőle baja-és a múltkor végül nem attól pattogott ki, akkor adjad nyugodtan.

Vicuska, de drága vagy, Etus akartál írni, s Zitust írtál :lol: :lol: én is gondoltam már a hasonlóságra :wink:

Mary, nekem maga a torta bejött, csak én bénáztam. Asszem nem egyszerű jól eltalálni a kelttésztát, ugye? :roll: szerintem fogok máskor is csinálni. Van még belőle, ma kakaó mellé falatoztam, jó volt. :wink:

Kép
ági_bp
 
 


úgy látom, babók tartják a nagykönyvet: tudtommal 1 év körül teljesen jellemző h kevesebbet esznek már - gondolom, lelassul a fejlődés üteme és nem kell annyi enerdzsi. az is életkori sajátosság h 10 hónap körül elkezdenek önállóskodni - etu, még így is örülhetsz, lehet, Bercel kicsit későn érő típus ezen a téren :wink: szal nem fog megtöbbemberesedni sztem :lol:
Vendég
 


Ezt még délután írtam, de nem küldte el a babanet, csak vártam vártam, aztán kimentettem:
Mary, 6:10 :shock: fúú. Nem irigyellek. Bár régen akkor keltem melóba...szokás kérdése nyilván. Úgy látom Zita viszi a pálmát: legkésőbb fekvő és legkésőbb kelő bagoly gyermek. :lol:
A sátrat most kapta Anyuméktól múlt héten. Nagyon tetszett neki, de otthagytuk, majd ha megyünk élvezheti, itthon már nem nagyon férnénk.

Bea, persze, tudom, hogy nem lehet tudni milyen lesz augusztusig, de mégis annak vannak jobb esélyei, ha a megszokott helyén alszik....pedig eddig anyuéknál is jól aludt.
Rozi nem gyomlál, úrinő :lol: :lol:

ma voltunk baba-mamán, annyira feloldódik hipp-hopp a gyerekek között. Olyan jó nézni, ahogy játszanak. és látott játékbabát, olyan "igazit" :lol: hajjal, lecsukódó szemekkel. Teljesen odáig volt, egyfolytában mondogatta, hogy baba, mikor visszaadtuk zokogot, de azért pápázot is neki. Venni fogunk egy ilyet, mert csak rongy babája van.

Most folyt köv :) nem sokat írtatok azót :(
Etus, a múltkori találkozásunk után, épp azon felbúzdulva, hogy mondtad, aztán láttam a blogon, hogy Bercel próbál egyedül enni kanállal, én még meg is jegyeztem, hogy Zita nem lesz motiválva :lol: szóval próbálgatjuk, és sokkal jobban megy, mint számítottam rá :shock: szívesen megfogja a kanalat, ha úgy van kedve :wink: és viszi a szájához. Néha engem is etet. Persze nem hosszasan kell elképzelni, de pár kanál erejéig próbálkozunk. Örülök neki. Fog enni egyszer egyedül is!! :lol:

Kép
ági_bp
 
 


Megvettük az első cipőt!!! :D azaz szandált. 18-as kellett! :shock: mondjuk én mondtam, hogy kicsi lába van, de végül mégis meglepődtem, hogy tényleg elég a 18as. 19es nagy volt, s azt mondták 2 cipőboltban is, hogy ilyenkor még nem szabad nagyobbat venni, majd ha már nagyon stabilan jár, később. Most még zavarhatja, ha nagy rá kicsit. Siestát vettünk, 3490-ért 8) utsó darabok, le voltak árazva 50%-al. Néztünk egy magyart is, Super Gear, az is tetszett, de ez így olcsóbb volt párszáz Ft-val, és azért szerintem jobb is. Bár annak is jó magas kemény kérge volt, talán a harántemelője nem volt annyira profin kidolgozva. Még Superfitt-et is néztünk.
Homokszínű :lol: ja, amit először néztünk rózsaszín volt, hát ott a boltban tisztára összekoszolta Zita, ahogy mászott, úgyhogy a nő biztos örült, mikor mégsem vettük meg :oops: gondolom a homokozóban hogy nézne az ki :roll: Igazából a játszótérre vettük, itthon nem lesz rajta, főleg amíg nem jár, viszont a játszón már sokat feláll, ugyan a zokni is jó szolgálatot tett. Viszont egyszer a kocsicipőben volt, amit a motorozáshoz vettünk (már lyukas másfél hét alatt :x persze tudom nem rendeltetésszerűen használtuk) rossz volt nézni ahogy felállt benne, mondom miért áll fel ilyen csúnyán, aztán rájöttem.
Most tisztára odavagyok a kiscipőért. Mégiscsak az első :D :D

Kép
ági_bp
 
 


És ma tolta a konyhaszéket maga előtt és lépkedett 8) már a porszívóval is csinálta, de az csak néhány lépés volt, most többet tett meg.

Jaj, és fiúztunk is :lol: Gergőnek hívják, kicsit idősebb. Ő nem foglalkozott a kisasszonnyal, Zita mászott utána (négykézláb egy pasi után :roll: ) és mondogatta "ge ge" :lol:

Kép
ági_bp
 
 


mikor megkapta a szülinapi ajándékot, első dolga volt, hogy ráült :lol:
(egyébként van valami érintkezési problémája :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.03.20 23:17-kor.

Kép
ági_bp
 
 


..mármint a játéknak.)

Kép
ági_bp
 
 


:oops: :oops: még a homokról is akartam írni. Szájmenésem van :oops: Vicuska, persze vigyázunk, meg nem hagyom, hogy egye, de van, hogy gyorsabb, mint én :? Nagyszülőknél olyan homokozó van, ami le van takarva, ha nem játszik benne (kagyló), meg direkt olyan homokot vettünk bele. Az talán biztonságosabb. A játszótér ahová járunk, egy zárt hely- a templomkert, persze azért oda macska járhat be, bár azért ritkább, mint falun. De tényleg vigyázni kell. :?

Kép
ági_bp
 
 


epret vacsorázom 8)

Vicuska, sztem is menj utána mindenképp ennek az ekcéma dolognak! annyiban viszont sztem is igaza van a dokitoknak h kivizsgáltatni abban az értelemben nem biztos h érdemes h vért vegyenek tőle. nemcsak a szúrás miatt, hanem inkább mert ha megnézik a vérét, akkor lehet h kimutatja - az tiszta sor, akkor világos h allergiás. de lehet h nem mutat semmit az eredmény és mégis allergiás! a vége meg mindenképpen a diéta. és igazából úgy tűnik nekem h csak a diéta az, ami segít eldönteni és aztán kezelni a is a problémát. mivel úgy emlékszem h te is tej- és tojásallergiás voltál, ezért elég sancszos h Lottinak is vmi ilyesmi baja van. :? de legalább te tudni fogod h hogyan diétáztasd! :roll: viszont sztem mihamarabb neki kellene látni a doognak, mert tudtommal minél hamarabb van kizárva az allergizáló fehérje az étrendből, annál vszínűbb h kinőheti nagyobb korában.

jé, ilyen játékot nem is láttam! eddig csak cirkuszos meg állatos volt a brendonban. ez vmi farmos?

Viki is így eszi a banánt :lol:

Etus, köszi a fotót! :) ebben a babakocsiban elveszik szegénykém... :roll:

salátafőzinél kissé kelkáposztafőzelékesre vettem a figurát :wink: tettem bele krumplit is - egyébként Hajni receptjére hagyatkoztam. egy szakácskönyv írta ezt a krumplis verziót, de rájöttem h azért, mert piciknek még nem mehet a rántás. de sztem jó ötlet volt a krumpli bele. egy kisebb lábosnyi lett - na, azt az egészet benyomtam :shock: :lol: jó, pár falatot hagytam Vikinek is, de nem volt túl nagy étvágya ma délben (sem). :roll:
ti hogy készítitek a sóskát: most olvastam vhol és emlékszem, hallottam már korábban is h a főzővizét ki kellene önteni, mert oxálsav van benne, ami nem jó (nemtom pontosan h miért :oops: ). viszont én rántást készítek és azon fonnyasztom meg a leveleket, utána öntöm fel (rizs)tejjel - szal nincs mit kiönteni. spenótot meg még csak mirelitet csináltam, azt se öntögethetem. lehet h a salátafőzi levét is ki kellett volna önteni? csak nekem az a parám h akkor meg aztán minden nyamvadt, még túlélő vitamin is a mosogatóban végzi. :roll:
Vendég
 


cipő: én is teljesen meg voltam hatódva pár napig, amíg láttam Viki cipőjét a mieink között sorakozni. olyan furcsa volt és olyan jó érzés is :oops: :D
nagyon örülök h ügyesen jár, de kicsit sajnálom h már nem mászik - annnnnnyira édes volt az is. de hát ne "panaszkodjak" - végülis fél éven keresztül mászott :!: olyan felfoghatatlan és annyira fantasztikus h ilyen gyorsan tanulnak, változnak, okosodnak! :D :D

tegnap tali volt a Rómából látogatóba érkezett uncsitesójával, akivel 9 nap csak a különbség közöttük. az a kislány még kapaszkodva jár és csak két foga van. én csodálkoztam h ő még turmizott kaját eszik, amit külön neki készítettek, ők meg csodálkoztak h enyém már azt eszi, amit mi és velünk, mert ő külön etette. tudtam előre h sült hús lesz krumplival - gondoltam, az teljesn OK Vikinek is, úgyh azt adtam neki. pedig én azt hittem h viszonylag későn kezdetm el "mindennel" etetni a porontyomat...
aszondta az anyuka h ő "elvárja" a gyerekétől h amíg ők esznek, addig megüljön az etetőben és játsszon, persze úgy h azért közben kicsit szórakoztatják is, ha kell. hát, mondom én hiába "várom el" Vikitől, ő erre tojik... :roll: :lol: az a baj h olyan kevesen értik h TÉNYLEG nem minden gyerek egyforma és h ahol másként működnek a dolgok, az nem biztos h rosszabb, csak más, mert ott talán az válik be.
Vendég
 


Sziasztok!!

Doo: te tok ugyi vagy, hogy finom salata-fozeleket csinaltal, en meg eletemben nem ettem salatafozeleket, de annyira belelkesedtem, hogy ma este nekialltam. az eredmeny: katasztrofa, szerintem ehetetlen, pedig en aztan tenyleg majdnem minden fozeleket szeretek-megeszek... de ez ilyen furaizu meg savanyu lett... brrr. Nincs szivem egyenlore kionteni, hatha holnap mar jobban izlik! :))) (meg az is lehet, hogy fozok bele egy kis krumplit... :wink: )
De jo hogy irtad hogy 1eves kor korul valamivel kevesebbet esznek, em is gondoltam volna!
Egyebkent ma az volt a taktikam, hogy kapott egy kis talat meg egy kanalat, es o abban kavarhatott, csak sajnos azt kezdte el csinalni, hogy abbol a talbol, amibol en etettem (amiben a kaja volt) elkezdte atpakolni a kajat az o kis talkajaba, es ugyan ezzel tok jol elvolt, es en addig tudtam etetni, de hogy hogy nezett ki korulottunk az eloszoba meg az etetoszek, azt inkabb nem reszletezem... De teny, hogy mi mar csak az Ikea-s "talpig beoltoztetos" elokeben tudunk enni...
De jo neked, hogy eper-vacsorad volt, naggggyon szeretem az epret!

Agi: koszi a satras kepet , tenyleg nagyon tetszik, olyan jok a fenyek a sarga sator miatt, meg hat foleg Zita... :lol:
Ugy nez ki nem a paradicsom utotte ki multkor, ugyhogy azota is eszi lelkesen, ma reggel is bevagott egy szelet kenyeret (en sutottem-nyamnyam) keves sajttal, meg megevett utana 2 paradicsomot... egyszeruen imadja a paradicsomot, most ez az abszolut kedvenc nala...
De jo hogy talaltatok vegul jo cipot Zitanak! Kepet rola!! :) Bercelnek is 18-as cipo kell...

Mary: mi sem voltunk gyereknapi programon, sot, tolunk meg ajandekot se kapott szegeny gyerek. :roll: :oops: Pedig kineztem tobb programot is, de valahogy mire felocsudtam, mar vasarnap este volt... :oops: De karpotlasul ma hagytam hogy jatsszon a vizes ruhakkal amig teregettem. ez a maniaja... :lol:
Kasas-kerdesre en is varom a valaszt, Bercel is eszik minden nap vmilyen kasat, legalabb egyszer, de van hogy 2szer is...

Szegeny Bercel meg mindig nagyon kohog, es csunyan be van rekedve... :( ha hurutosan kohog, es agyon "horog", akkor is adjak neki koptetot? azt nem csak akkor kell, ha szarazan kohog?

Ma reggelre meg kijott az 5. foga, azaz a hegye, szerintem meg szenved vele. Plusz ma delelott ugy beverte a kis arcat az agy szelebe, hogy belilult, es meg most is latszik, jaj nagyon megijedtem amikor tortent, ott alltam mellette... :roll: :wink:

zetus8
 
 


Te jo eg, mar fel 2 van... aludnom kene... na jo, par kepet meg csatolok, aztan megyek... :)
Bercel kedvenc jateka jelenleg: Kép Kép Kép

Szombathelyen a Fo teren: Kép
Az ifju parral (az eskuvon amin voltunk) - lepcson allunk :)
Kép

zetus8
 
 


remélem nem járok úgy mint tegnap, írtam egy csomót és nem küldte el. Valami hibás weblapot emlegetett. :evil:

Etus, szépek vagytok, nagyon csini voltál. És tök szép a mennyasszony is. Bercel már milyen ügyesen áll egyedül is. :lol:
Megértem a problémád az evéssel, mert az egyedül evésért nálunk is megy a cirkusz. Az a baj, hogy egyáltalán nem hagyja hogy segítsek, pedig egyedül alig kerül valami a szájába. Ügyesen meríti a kanalat, még a szájáig is eljut de úgy kapja be, hogy előtte fejjel lefelé fordítja :twisted: . Mint Bercel a rózsaszín kanalas képen.

na felébredt, most sem fog összejönni a regény.
Vendég
 


Bercel sztem minden babaszépségversenyt megnyerne! :D igazából én azt hiszem h a szeme nemcsak szép, hanem annyira értelmes h csak na! :D

nem vagyok dietetikus, de tudtommal a gabonafélék a táplálékpiramis alapja, vagyis elvileg mindenkinek abból kellene a legtöbbet ennie, a zdség és gyümi is csak azután jön. enyém is sok kásafélét eszik - és vele együtt én is. 8)
Vendég
 


folyt köv...

Zitának tényleg hogy bedúsult a haja, nagyon szép. Biztos élvezte a sátrat. Meg ha nem lesz mindig elővéve, csak Anyukádéknál, akkor megmarad az újdonságélmény is.
Esküvő-alvás: szerintem is sokat fog még változni addig az alvása. Szerintem akkora már lesz olyan nagy, hogy ha esetleg korábban kel, akkor is kibírja dél-1 óráig. És egy ilyen pörgős mozgalmas napon, kap Ő is egy kis adrenalinbombát. Én arra tippelek, hogy inkább jó soká lesz majd álmos. Ne izgulj, minden jó lesz. Jónak kell lennie és kész, erre gondolj. :lol:

Kásakorlát: passz

úgy látszik 100 részlet lesz, mert most meg kakál.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?