Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csimpi!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ki mit csinál gyereknap alkalmából?

Húzogatós játék:
Lillust egyáltalán nem érdekli, max annyiban, hogy a hátára veti a játékot a madzagjánál fogva és úgy cipeli! :roll: A tologatós meg pláne nem!

Alvás:
rövid ujju body és talpas naci. Takaró nincs, vagyis van, de úgyis kimászik alóla! :)

Ivás:
nekünk az Aventes sem csöpög, de most vettünk egy új fajtát: szívószálas, csukható tetejű. Nuby. Eddig azt hittem, Lilla nem tud szívószállal inni, de miután Gergő szinte összes vizét megitta a játszin, rájöttem, hogy tud! :D :D

Lehet, hogy kezdődik nálunk a hisztikorszak, mert ha nem az van, amit Őkelme szeretne, akkor jön és megharap! :shock: :shock: Meg mellette ordítozik és sírást imitál, feszengeti magát! Jajajj, mi lesz ebből! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Holnap reggel fél 9-re megyek a 12 hetes uh-ra, kérném a drukkokat! :D :D

Ja, mi is lefoglaltuk a nyaralásunkat: július 19-től 26-ig Spanyolország, Barcelona! :D :D :D Tök izgatottan várjuk már! Persze, elkezdtem összeírni egy végeláthatatlan listát, hogy miket is kell magunkkal vinni és rájöttem, hogy kábé külön géppel kellene mennünk, ha annyi mindent vinni szeretnék! :roll: :roll:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi

Mi itthon vagyunk apukának dolga akadt, mama tegnap hazament kerimami jön du-án köszönteni Tomikát, pihi, alvás, édes semmittevés.

Nálunk nyaralás nem lesz (csak itthon az udvaron medence állítás, pancsolás) helyettte elkezdjük az emelet beépítését mert már a földszint tele van, nem tudok hova pakolni (140 m2) az emeleten pedig még van 100 m2 üres terület.

Pankaa

Nem hiszem, hogy növekedési fájdalom, mivel hirtelen nem nőtt, még lassan sem , szerintem a bentre szandi kintre cipő elmélet nem jött be nálunk, amióta hanyagolom a cipőt ill. szandit azóta egyáltalán nem fáj Tomikának a lába !!!

Pedig a cipőink spec. orth. cipész Tomi lábára készítette tehát azzal nem lehett a baj, csak szerintem sokat volt a lábán, keveset volt mezítláb !!! De rájöttünk a probléma megoldására azóta nem fáj a lába !!!

Kép
kditke
 
 

 
 

Timi

Drukk megy az UH miatt !!!!!!!!! :wink: :lol: :P

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Csimpi!

Őszinte részvétem!

Ditke!

Ez a nagymamis dolog nálunk is így van. Ha anya bármit mond neki ne mássz az ágyra ne menj a tűzhelyhez stb hallgat rá viszont ha mi mondjuk akkor azért is megtesz.
Szerintem azért mert nincs annyit a nagyszülőkkel keresztszülőkkel csak van bennük egy kis tartás feléjük. Értelmes voltam... :oops:

Timo!

Megy a drukk az uh-hoz. Biztos minden oké lesz :wink:
Hogy csináljátok, hogy nem csöpög az avent? Mondjuk én úgylátom néha Anna nem csak szívja hanem fújja is és olyankor ott a levegőztetőn (vagy mi a csodán) folyik visszafelé.

Mi du felmegyünk a városba a barátnőmékkel lesz gyerekműsor meg ilyesmi de szerintem a két kis csaj amúgy is jól elszórakozik majd :lol:

Ja múltkor még akartam rakni 1 képet hogy azért lássátok mégse olyan nagy Annám :lol: a 9 hónappal idősebb Domihoz képest törpe :roll:

Kép
Kép


Nagyon jó szórakozást kívánok minden babának és mamának a gyereknapi bulikhoz akár otthon akár szabadtéren!!!
Vendég
 


BOLDOG GYEREKNAPOT MINDEN FÓRUMOS GYERKÖCNEK!

Este próbálok jönni,de mostanába program hátán program.

Azért leírom Laura tesz már pár lépést/vagy belerohan az ölünkbe/,de álldogálni nagyon szeret egyedül percekre és ilyenkor nagyon tud örülni.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Londonban a szokasos hosszu hetvege program van, ilyenkor tradicionalisan esik az eso. Tegnap visyont nagy jatszizasok voltak.

A repulest azt tuleltuk.

Majus,
megjottek a csomagok

Kép KépKép
lorca
 
 


sziasztok!

tegnap este kimenőt kaptam... (apa vigyázott Leára én pedig az öcsémékkel tomboltam :oops: 8) )Republic koncerten jártam :lol: olyan jó volt!!!

a 7végén bornapok vannak a városban, gyerek-, folklór programokkal és az esti koncert is ennek keretében zajlott :lol:
Lea a tegnap délutáni gyerek néptánc előadás alatt tombolt :lol: annyira édes volt ott táncolt sikítozott a gyerkőcökkel...a téren állók egy része Lea műsorát nézte/élvezte :lol:

Ma délelőtt apa főzött,most F1 megy de utána megint csatangolunk egyet a forgatagban :lol:

Csimpi
:cry:

Lorca
már kezdtelek hiányolni (magamban :oops: ) elfelejtettem h ti épp nagyvilági életet éltek :lol: :wink: Jó szórakozást :lol:

Dana
Laura jól meglepett benneteket gyereknap alkalmából :wink: gratula!

mi a helyzet a szemüvegekkel? melyiket viseli? ha hordjátok egyáltalán?!

Sensi
látom nagy a szerelem a csajok között :wink: valóban ilyen jól megértik egymást?

Kditke
anyukám épp most mesélte h pár napja felügyel 1-2 órára, egy, a szülők által égedelm rossz kölyöknek titulált kisfiúra...
amikor az első találkozás alkalmával megjelentek a szülők a kisfiúval anyukám jól meglepődött mert tényleg mindenhová felmászott ,szétszerelt stb...anyuka meg is kérdezte h vállalja-e anya így is?
hát vállata és képzeld a gyerekkel semmi gon ha a szülők nincsneke a harctéren :shock: :wink: ez nem azt jelenti h megszeppenve ül a szoba közepén de szót fogad normálisan játszik stb.

úh van remény! ne add fel :lol: :wink:


Timi
ez olyan jó! veled izgulok a terhességgel kapcsolatban :wink: emlékszem milyen izgatott voltam anno :oops: :lol:

hiszti: :cry: az tuti h Lea is akaratosabb lett..sztem most kezdenek ilyen szempontból is kinyílni...tesztelgetnek bennünket...

esetleg Róki mint szakember talán segíthetne! hallod RÓKI?!!!!
most jut eszembe h a 2 gyerekesek is tuti rengeteg használható infóval rendelkeznek úh légyszi osszátok meg velünk kinek mi vált be ilyen esetekben!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!

Wow, csak beugrottam kukkolni, és lám, még emlékeztek rám! :oops: Nagyon jólesik!

Hogy mi válik be a hiszti esetében?

Hát mint szakember azt tudom mondani, hogy az ésszerű, gyerek számára élhető határok (mit értek ezalatt? hogy azért VALAMIT hadd legyen szabad neki is) következetes betartása, figyelemelterelés, és az ő szintjén való elmagyarázás. Szilvi tök jól megérti hogy mit jelent ha azt mondom hogy nem szabad, nem játék, esetleg elmagyarázom neki hogy miért nem (az anyué, az veszélyes, stb).

A gyerek most tanulja a következményeket. Ő még tényleg szenvedélyesen kiváncsi arra, hogy ha most, és most és még egyszer és megint ugyanazt csinálja, akkor mindig ugyanaz rá a reakció? Nem bosszantásból csinálja, hanem felfedezésből. Viszont rengeteget tanul és rendkívül kitartó lesz akkor, ha azt tapasztalja, hogy valami számára kivánatos dolog mondjuk 10-ből 1-szer van megengedve. Akkor tuti hogy végigpróbálja 10x!!! Ezért fontos a következetesség.

Ha valami nem, akkor az legyen mindig nem. Ha úgy érzed, nem tudod betartatni, inkább ne mondd rá, hogy nem, hanem próbáld valahogy máshogy elterelni a figyelmét, mert rafináltan kifigyeli, hogy nem is mindig jelent NEMet amikor nemet mondasz. Vagy mérd fel, hogy veszett fejsze nyele és engedd meg neki ha nem tudod betartatni amit szeretnél. De inkább ne tiltsd meg, ha nem tudod betartatni.

Mint gyakorló anyuka viszont azt mondom, hogy igenis van amikor a gyerek győz. :lol:

De próbálok kompromisszumokat kötni. Inkább nem tiltok, hanem terelek. Azt mondom neki, hogy mit CSINÁLJON, nem azt, hogy mit NE. Mert néha tényleg fogalma nincs, ezt is meg kell tanítani neki. Meg a tiltásból nem biztos hogy rájön arra, hogy mit is szeretnék tőle tulajdonképpen, azt is el kell mondani. "Ne ugrálj a kanapén mert veszélyes, gyere le a földre, ott ugrálhatsz." Tehát mit ne, miért, és inkább hogyan?

De fontos hogy a gyereknek legyen élettere. Pl én sok mindent megengedek a lányoknak amit más nem. A játszótéren pl mindent csinálhat amit önállóan tud, segíteni nem segítek neki, mert szerintem veszélyesebb helyzetekbe keveredik, ha megszokja, hogy az én segítségemmel magasabbra tud mászni, pl. Ha egyszer-kétszer a saját bőrén tapasztalja a saját határait, az a legjobb lecke neki.

Hú de jó hosszúra sikeredett.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Rólunk:

Elég sokat és sokfélét dolgozom mostanában... a lányok élnek és virulnak. Szilvi kb 1 hónapja totyog, szinte 1-2 nap alatt teljesen felhagyott a mászással és áttért a totyogásra. Beszélni is beszél, egy csomó mindennek az első szótagját mondja, és hihetetlen mimikája van, mindent elmutogat! Sokkal interaktívabb gyerek mint Zsuzsa volt! :) Pl ha szopizni akar, odajön, felnyújtja a kezét hogy vegyem fel, majd az ölemben a mellemre hajtja a fejét és vigyorog. :) Aztán nyújtja a kezét és mutatja hogy még hiányzik a szopi elengedhetetlen kelléke, a PELLUS, mert anélkül nem szopi a szopi.

Ebből is látszik, hogy még mindig szopizik. Nagyon jó étvágyú gyerek, kis haspók, állandóan eszik még a szopin kívül és felül. Már mindent eszik, és olyan formában mint mi is, bébikaja teljesen hidegen hagyja. Egyedül a tejterméket nem kapja, mert egyszer próbáltam egy morzsányi sajtot adni neki, és perceken belül piros csalánkiütéses lett a törzse. Úgyhogy ő se kaphat tejterméket, de hát ez legalább beleillik a családi profilba. :P

Én fordítok, klienseim, tanulóm van, és tartom a csoportjaimat, amik júniustól költöznek!!! És csak az angol nyelvűek maradnak meg, költözünk a Noha Stúdióba a Pozsonyi úton. Ez sokkal közelebb van.

Ezenkívül Daviddel fontolgatjuk, hogy jövőre visszamegyünk Amerikába másfél-két évre, hogy én elvégezhessek egy bábaképző tanfolyamot, amit mondjuk nem biztos hogy fogok tudni használni Magyarországon, de Amerikában 1 év alatt szakmát ad a kezembe. Nem úgy mint a pszichológia, sajnos.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Emilitegnap éjjel 2x is hányt:(Reggelre belázasodott, hasmenése javulóban van.Voltunk ma itteni dokinéninél, nagyon rendes volt, adott tanáécsokat MMR oltás ügyében is, majd leírom.
Azt mondta vmi vírus lehet, tüneti kezelést kapott, Nurofen, Hipp ORS, Normaflor, Magne B6 odat(ebből m ég nem adftam neki, elvileg hányás csill. lenne).

Mi tegnap du. átmentünk Csabára ott volt sörfesztivál, de nagyon ramagy volt, így átmentünk Gyulára.Ott ettünk tortijját, gofrit , fagyiztunk.Ma pedig itt vannak keresztanyámék.Emili meg uyge beteg, alszik most is.Páér szem kekszet evett ma, meg köles golyót, ill. ezt a répás Hipp lötyit.
Tegnap azért még jól volt, lovagolt is pónilovon, nagyon élvezte, megtépte a paci szőrét, és megsimogatta az orrát:)

Helga!
Áron még nem megy? :roll: Mintha úgy emlékeztem volna.Akkor megnyugodtam, hogy nem Emilinek van a legkevesebb foga. :wink:
Én most azt mutattam meg Emilinek, hogy Hol lakunk? és akkor felfelé mutat a lépcsőházban. :lol:
Jó lagzizást!Vagyis már túl vagytok rajta.
:wink:
Emili hálózsákozik.
Motorozás:csak hátrafelé, előre úgy, hogy áll, és lépeget, nem ül le rá. :? :lol:

Nanica!
Dédinek még sok boldog szülinepot kívánok!

Emőke!
Írtam, hogy Canpol máérkájú, a brendon honlapján megtalálod.

Csimpi!
Nagyon sajnálom!Fogadd részvétemet! :cry:

Ditke!
Sejtem melyik itatóra gondolsz láttam olyat a Rossmannban is, de 2000 ft!! :shock: Ennyiért nem mertem kipróbálni, mert mi van ha mágis csöpög... :lol:
Na alényeg, hogy ne fájjon Tomika lába!!!

Timi!
Gyereknap alkamából gyógyulgat :wink: Fentebb már írtam a többit:)
Drukk a holnapi uh-hoz!!!!!++++++++++++++++++
Szívószálat Emili si szereti, ha vhol iszunk, kérünk neki szívószálat:)Nagyon tetszik neki:)
Hisztire nem vagyok irígy-irígy :lol:
Barcelona nagyon klassz lesz!

Sensi!
Nagyon cukik a lányok!:)

Dana!
Gratula Laurának!!!

Lorca!
Érezzétek jól magatokat Angliában!!!
Natinak nagyon boldog szülinapot kívánok!!!

Róki!
De jó hogy leírtad ezeket, én is így gondoltam ,és próbálom kezelni a hisztit, bár eddig még nem volt durva eset, de akaratos tud lenni.
Gratula Szilvinek a totyogáshoz!
Amerika-bábaképző:ez naggggyyon teccik!!!Hajrá, remélem sikerül!!!!

Szóval a dokinéni a következőket mondta:
-ha a láz folyamatosan fennál, és alig vihető le gyógyszerekkel akkor vszleg inkább baci okozza a betegséget, viszont ha ugrál, és a lázmentes szakaszban a gyereknek kutya baja, akkor inkább vírus .
-MMR oltás:ugye erről az oltásról sok rosszat lehet hallani/olvasni.Viszint van egy homeopátiás szer, amit az oltás előtti napon, ill. az oltás napján kell beadni 5 golyót, ezzel csökkenthető az oltási szövődmény, stb.Ennek a neve:MMR-vax D30
-a másik a 18 hós oltásra is van ilyen:INFANRIX ipv+hib c30, adagolás mint az előzőnél
-ha az oltáskor láz-duzzanat jelentkezik(bármelyik oltásnál) akkor a tuja 15 ch használható 1x5 golyó az oltás napján estére(álmosíthat)
-ha a gyereknek fáj a torka, akkor Betadin oldatot lehet fültisztítóta csepegtetni, és a nyelvét bekenni vele, így a torkát fertőtleníti.
-bárnyhimlő kialakulásakor az első fázisban Rus toxicodendron adható, a második fázisban amikor már kialakultak a hólyagok akkor a Mesereum.(ezenek az adagolását nem tudom, a homeopátiás könyvemben van benne.)

Hát ennyi lenne.Most megyek megpróbálom Emikét megetetni.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!


Jo volt az eskuvo, Aron egesz jol birta a strapat! Este haromnegyed 10-kor jottunk el, addigra mar nagyon elfaradt, a taxiban el is aludt a szentem. Egyebkent nem engedtuk maszkalni (iszonyu kosz volt), inkabb ide-oda adogattuk egymas kezebe, es mindig elvolt valakivel.

Ma pedig a Normafanal voltunk, kicsit kirandulgattunk, gyermekvasutaztunk.

Holnap pedig utazunk Aronommal Szegedre vonattal, apa konferenciara megy. Egy hetig maradunk, ugyhogy jo soka tavolleszunk! Valoszinuleg nem igazan tudok gep kozelbe kerulni, majd csak ha visszajottunk.

Koszonom szepen az alvos es motoros valaszokat! Ahogy latom, mas nem igazan parazik azon, hogy a gyerkoc kitakarozik...

Huzogatos jatek: nem rendeltetesszeruen hasznalja :)

Itatospohar: mi a babylove-osat hasznaljuk, nem csopog. es ahogy Timi is irta egyszer, "belenott" Aron a hasznalataba :) es mostmar megiszik akar 2dl vizet is naponta!

Csimpi,
:cry: :cry:
Őszinte részvétem!

Timi,
Megy a drukk a holnapira!
Huha, Spanyolorszag!!! Biztos tok jo lesz!

Lorca,
Mar hianyoltalak! Azt hittem, csak kesobb utaztok!

Roki,
Tok jo, hogy jelentkeztel! Annyira igaz, amit irsz! Egyszeruen mi nem tudjuk tartani ezt a kovetkezetesseg dolgot: pl a mobil telefonnal is neha jatszhat neha nem jatszhat Aron :( egerrel szintugy! pedig nagyon fontos a kovetkezetesseg! De tetszik ez a figylemeltereles dolog, majd kiprobaljuk (egyszer-egyszer probaltuk mar, de altalaban nem jott be)

Sensi,
Edesek a lanyok!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Hu Panka, irtad a 15 hos oltast! ezek szerint vannak nagyon komoly szovodmenyei??? Koszi a homeopatias szerek listajat, nagyon erdekes amit irtal, hogy az oltas elott adva nem lesznek szovodmenyek. Tenyleg, mik is a lehetseges szovodmenyek???

Emilkanak jobbulast! :cry: szegenykem!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Hali,

Mi is esküvőn voltunk szombaton, én voltam a tanú, ugyhogy kivételesen Sebit nem vittük magunkal, nehogy beleanyázzon az áhitatba. A lagzi a Szentendrei szigeten volt egy csárdába, amihez tartozott egy 50 ha-os terület, őshonos állatokkal, medencével, meg minden szépséges dologgal. Papóék voltak olyan rendesek, hogy eljöttek velünk, és ott is aludtak, így 3-ig lagzizhattunk (egy fürdetés altatással, és egy visszaaltatással megszakítva). Tök jó volt!

Gyereknapon délig maradtunk a csárdánál, és belenéztünk egy díjugrató(?) versenybe, meg együtt is végignéztük az állatokat.

Csimpi,
részvétem

Motorozás,
Linus módra, csüccs, lábakat az első kerekekre. (a nagyszülők ezt - szerintem tévesen - úgy értékelik, hogy megérett a pedálos bicóra :roll: )

Alvás,
eddig hálózsákban, most csak simán rugiban, éjjel meg takargatom

Helga,
szerintem hagyjuk a kötelező oltások szövődményeinek taglalását: kötelező, nem megelőzhető (hacsak nem ezzel a homeopátiással), viszont baromi paráztató

Sensi,
Anna nem is a méretei miatt tűnik nagylánynak, hanem a pofija karaktere olyan.

Sebinek is hasmenése van, de nem lázas, így csak normaflort kell adni neki.

Timo,
Uh, drukk. Barcelona, irigy, bepakolás, nem irigy, hiszti, van. 8)

Lorca,
jó mulatást, én sem tudtam, hogy most mentek.

Róki,
de jó, hogy benéztél!

Magukalattlévőknek kitartást, a gödör aljától már csak felfelé lehet jönni, én is nem rég evickéltem ki.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


lorca
juhéjjj! köszikösziköszikösziköszi! és persze érzezzétek n n jól magatokat!!! mikor jöttök? :wink: :lol:

pankaa
köszi a homeós infókat, elmentettem, már hallottam róla, h van ún oltáskivezető szer, de nem tudtam, h pontosan miből-mennyit

timo
rutindrukk megy az uhra, de nem lesz rá szükség. tutira jól kapaszkodik az a kisfiú :lol: :lol: :lol:
utazásért irigy vagyok, nem szégyellem :)

motorozás
semmi jelét nem mutatja, de szívesen veszi, ha tologatjuk :lol:

sensi
üdv itt. nem széleskörűek a parfümismereteim, úgyh légyszi segíts, h ejtsem a nevedet (a fejemben, ha olvasok hehehe)? "szenszi"?

ria
csináljátok már a szenzót? tupiakciók?

róki
dejó, h összefoglaltad. a fejemben nekem is így van, a gyakorlat hibádzik néha. bár én még csak-csak, de a családnak nem erőssége a következetesség :roll:

mazsi
dejó is az a kimenő, engem kizárólag ezek tartanak életben.

háztájik
kele csúcson van az anyázásban. kizárólag én létezem számára, no comment. :twisted:
viszont megtanult felállni guggolásból, n cuki, remekül elszórakozik az eldob-lehajol-felvesz-eldobbal
gyereknapozni a rómain voltunk (anyóséknál). ha vlki arra jár, extracsúcsszupi máltai szeretetszolgálatos játszótér van a keve utcában. töktiszta, töksok játék. + aprókavics, fű, homok, úgyh lehet mezítlábazni. :lol: ja és a játékok nemcsak úgy értendők, mint mászóka, hanem vannak kirakva homokozócuccok, pingpong, aszfaltsakk. nagyjából teljeskörű a motorarzenál (négykerekű nyuszis, lovas, stb., a hagyományos háromkerekű a világ összes méretében, plusz roller). van fedett rész is padokkal-asztalokkal

majus3
 
 


Sziasztok!

Kinga

Részvétem!


mazsi

Ez a koncertes tombolás nagyon jól hangzik, biztos nagyon jó volt. Rám is rámférne vmi hasonló.

Timo

Reggel megy a drukk.
Hisztikorszakot szerintem túlzás 2 évre tenni, még majdhogynem a 1.5 is az. Lili is bontogatja szárnyait e téren nagyon szorgalmasan. :evil:

ditke

Szép nagy házatok van, gondolom elég rendben tartani. :roll:

Érdeklődést köszönöm, nagyon jól esik. Igazából semmi rendkívüli gondom nincs csak most valahogy semmi nem jó.
Itt van Liliapu távolléte ami még 1 hónap, jóesetben hétvégén jön de nem biztos. Aztán ha itt minden rendben szeptembertől fél év külföld következik.(csak ő) Persze a pénz jól jön mivel albérletben vagyunk és nagyon jó lenne saját de nagyon hosszú idő fél év.
Így is magányosnak érzem magam. Egy kezemen meg tudom számolni hogy Mióta Lili megszületett hányszor voltam valahol nélküle. Persze ebben én is hibás vagyok mert nehezen engedem el őt, mindig olyan érzésem van hogy ki/lemaradok valamiről. Meg apán kívül nem igen tudom másra bízni.
Viszont így Lilivel vagyok nagyon türelmetlen én bizony már csaptam a kezére. :oops: :oops: Utána meg nagyon rossz érzésem van meg titeket is olvaslak na akkor meg végképp rossz érzésem tud lenni hogy én miért nem tudok türelmesebb lenni?
Szóval azt hiszem totál gyes betegségem van.

Bocs kicsit hosszú lett.

Kép
emoke27
 
 


Következetesség nálam sem megy. De Róki nagyon jól összefoglaltad hogy mit kéne tenni.
Igazából nincs kialakulva bennem hogy mit akarok megengedni és mit nem. Persze vannak a veszélyes és egyértelműen tiltott dolgok de a többiben hajlamos vagyok ingadozni.

lorca

Érezzétek jól magatokat, képeket majd várjuk.

sensi

Én még nem köszöntöttelek úgyhogy most pótólnám. Üdv közöttünk.


Gyereknap alkalmából Lili kapott egy csúszdát meg sógornőmék hoztak neki egy fa kisvonatot. Az is nagyon tetszett neki de a társaság még inkább. Ilyen is ritkán van hogy 4 játszótársa is akad.

Kép
emoke27
 
 


hahó!

"remek" éjjelen vagyunk ismét túl :twisted: Lea éjfélkor úgy döntött kialudta magát :shock: hajnali 3ig fent csiripelt (nem sírt,semmi nyüszögés csak nem tudott aludni :cry: )

Timi
drukk!!!!! :lol: jelentkezz légyszi amint tudsz vmit :wink:
nyaralás hurrá!

Pankaa
mennek a gyógypuszik :lol:

én bele sem mertem nézni az oltás szövődményeibe...úgyis kötelező :wink:

Emőke
apahiány :cry: ez tényleg nem túl jó dolog...
Apukám amikor a hugommal még kicsik 1 ill 3 évesek voltunk mehetett volna külföldre...anya "nem engedte"...azóta is bánják mert anyagilag állítólag lényegesen jobb lett volna....hátha nektek jobb lesz :lol:

én sem hagyom senkire Leát apán kívül :lol: (nagyik nincsneke a közelben) a szombati koncert volt az első kiruccanás gyerek nélkül :lol:

mivel foglalkozik a férjed?


most megyek gyors főzni :?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!

Voltunk uh-n, totál ki vagyok borulva, a bébi nyaki redője 3,2 mm (vastagabb az átlagnál, Lillusnak 1,6 volt). Elküldtek géndiagnosztikára, mert lehet, hogy Dawn-szindrómás a babánk... csütörtökön elmengyünk az Istenhegyi klinikára egy kombinált tesztet csináltatni (vérvétel+ uh). Bocs, hogy csak magunkról írtam, de eléggé kivagyok.. :( :( :(

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi
nem is tudom mit lehet ilyenkor tenni?nem izgulni?nem aggódni? baromság! :oops: :cry: kitartás!

a Down-syndromat nem szűrték nektek eddig vérvétellel ? Kecskeméten rutinból csinálják,most nem emlékszem hányadik héten de mindjárt megnézem...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Gyereknapozás nálunk is volt,bár nem így terveztük, a Viadukt alatt volt egy gyereknapi buli, zenés, játszós buli+bicajozás a kerimamival .

Pankaa

Köszönjük a védoltás elleni homeos tippeket !! :P

Tomi ugyanilyen szisztémával motorozik előre, állva lábaközt a motor és előre lépeget !! érdekes hátrafele miért tudnak hamarabb ??? :roll:

Emőke

Fel a fejjel, nagyon nehéz lehet így hogy apuka sokat odavan, szerintem te is olyan vagy, mint én, hogy nagyon igényled apuka jelenlétét a mindennapi életben és gondokban is !! (nélküle félkarú rablónak érzem magam !!! :lol: ) Meg tudlak érteni !!! :cry:

Én is csaptam már Tomi kezére, nem vagyok büszke rá, de velem is előfordul, hogy elfogy a türelmem !(ezt azért írtam, hogy ilyen bárkivel előfordul, nem vagy te azért rossz anya egyáltalán) :wink:

Igen a ház az nagy, takarítás katasztrófa, de mikor elpakolni kell akkor kicsi ezért lett esedékes az emelet. Mi is laktunk albérletben 7 évet de vigasztaljon a gondolat, hogy azért van a férjed ilyen sokat távol, hogy mielőbb meglegyen a ti saját kedves otthonotok !!! :lol: :lol: (Tudom akkor is nagyon nehéz ez, de hidd el olyan gyorsan elszállnak ezek az évek, és már hipp-hopp ott lesz a ti saját otthonotok) :wink:

Következetesség olvasva könnyű, életben nehéz !!!!!!!!! :twisted: :evil:

Május

Jól hangzik ez a játszótér jó lenne ha több is lenne belőle !!!!

Sno

Jó a gödrös hasonlat, ha már kifele kacsingat belőle az ember az már jó !!!

Jobbulás a hasmenős Sebinek !!!

Kép
kditke
 
 


megnéztem...
12+3 naposan vették le a vért (nekem úgy rémlett hamarabb)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Timi, biztos, hogy jól tudják a baba korát? Olyan összevissza volt a mensid. Orrcsont? (bár azt nálunk nem is nézték)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Mazsi

Nálunk csak a 16 héten volt a vérvételes szűrés a Down-ra ha jól emlékszem !!!!!

Anyukám azt mondja Tomira, hogy ránk ismert ezért rosszalkodik, mikor mi látjuk, mert tudja, hogy nem szólunk rá, pedig ez nem így van, mert én mindig rászólok, ha apja nem is !!! :wink:

Timi

Drukk megy továbbra is reméljük semmi baj nem lesz, nem lehet, hogy valamit félre nézett a doki, vagy nem úgy feküdt a babó ???
(nem értek hozzá csak próbálok logikusan gondolkodni)

Sensi

Tényleg nagyon komoly nagylány benyomását kelti a kis pofikája a kész hölgynek !!!

Remélem egyszer nekünk is szótfogad egyszer Tomika mint a mamáéknak !!!

Kép
kditke
 
 


Nagyon sokáig vizsgált a doki, hüvelyi és hasi uh-val is megnézett, kétszer is megmérte a nyaki redőt. De azt mondja, ő más rendellenességet nem lát, 12 hetesnek megfelelő a magzat (CRL: 56 mm), orrcsont van. Amúgy nekem nagyon tetszett a bébi, rugdosott ezerrel, megszámoltuk az ujjacskáit is, a szíve erőteljesen vert. Lányok, én belehalok, ha vmi baja lesz a kisbabánknak! :( :(

Mazsi!
Vérvételt rutinból nem csinálnak, az Istenhegyi klinikán igen, 28000 Ft-ért! :(

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


timo
ajjjaj :(
próbáld nyugodt maradni, várjuk a vérvizsgálat eredményét... mennyi idő múlva lesz meg? ez még két vérvételes? v már csak egy?
az n jó, h az orrcsont és minden más okés! drukkdrukkdrukk

majus3
 
 


Timi:

Drukkolok én is! Remélem nincsen semmi baj!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Május!
Egy vérvételes a vizsgálat, még aznap megvan az eredmény!

Amúgy Ő itt a legifjabb családtagunk:
Kép

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi
akkor az vmi más vizsgálat lesz mert nekünk azt hiszem 1-2 hetet várni kellett az eredményre...nagyon hosszú napok voltak :cry:
az egyik ismerősömnek ennek az eredménye lett rossz...persze ők is rettentő idegesek voltak, de a korionboholybiopsia rendben talált mindent és azóta egy gyönyörű kislányuk van :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!

Csak bekukkantok.Remélem vissza tudok majd olvasni és jövök,de már nem igérek,mert lehet megint elalszok korán. :D

Timi
Nagyon drukkolok,hogy minden rendbe legyek.Azt nem mondták,hogy felszívodhat?Mert mikor nekem a másik babóval volt,az UH-n nyomba mondták,hogy azért ne pánikoljak be./Pont nekem/Engem nyomba méhlepény vizsgálatra küldtek.
Vérvételről ami ingyenes és kimutatja nem is hallottam,de az egyik orvos mondott ilyent amiért fizetni kell és 99% hogy megtudjuk milyen rendellenesség van.
Orrcsont?Nálunk se néztek ilyet.Vagy kéne?

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Vagyok én is, csak olvasóban. Én sem állok túl jól a kedvvel. Az előbb leírtam, de Brigócám kikapcsolta a gépet és elszállt minden. Most nincs kedvem újra írni.

Timi
:( Drukkolok! Tudom könnyű mondani, de ne stresszeld magad nagyon, az nem tesz jót a picinek. Megnyugtatásként egyik ismim is így járt, aztán kiderült, hogy csak rossz pózban feküdt a pici. És hát van orra! És különben is, olyan kis helyes!

Csimpi
Őszinte részvétem! :(

Itató
Az Aventes csak akkor folyik nálunk, ha fordítva (a levegőztető alul van) iszik belőle Brigó. De amúgy már direkt pancsol vele. Így most itthon pohárból, úton üvegből iszik. Persze nem egyedül, de így többet is iszik, és nem lesz minden vizes. És tök ügyesen iszik pl. üvegből! :wink:

Hiszti
Tényleg fontos a következetesség. De amikor pl. ezredszerre is rá kell szólni, hogy a számítógéphez, vagy a tűzhelyhez nem szabad nyúlni, akkor mi van? Pedig soha nem lett neki megengedve. Gondolom ezeregyedszerre is el kell magyarázni neki. Na itt vesztem el a türelmem néha.
:oops:

Róki
Jó, hogy visszatértél! Hogy megy a tanácsadás? Milyenek a kismamik?

Sági
Sajnálom, ha még esetleg olvasol. Persze megértelek. Azért remélem a ligetben még összefutunk néha!

Sensi
Üdv köztünk! Nagyon helyes a kisasszony! :wink:

Brigiről szólva, egyre többet és értelmesebbeket mond, amellett, hogy egyfolytában gagyarászik. Sokszor utánozza a szavainkat. Ami a legjobban tetszik, hogy énekeli a "Hinta-palintát", de csak a palintát mondja ki. Sokszor a mondokák ritmusát és dallamát is tudja.
A 7-8. fogacskája még mindig nem tört át, pedig az egyik már lassan kinő és szép fehér, de még mindig nem szakadt át az ínye. Emiatt nappal és éjjel is nyűgösebb most már kb. 1 hónapja.
Motorozni tud, de még csak lassan, főleg mert kicsit nagy a mocija és szinte nyújtva ér csak le a lába róla. De hátra még sosem láttam menni vele! :o
A gyereknapon a Medve farmon voltunk Veresegyházán. Briginek nagyon tetszettek a farkasok. A medvék kicsit uncsik voltak. Csak feküdtek. Igaz nagyon meleg volt és nemsok árnyékuk van szegényeknek.

Ennyire emlékszem a témák közül. :oops: De így is elég hosszúra sikeredett. :oops:
lora7
 
 


Pankaa:irtam privit,nagyon fontos,kérlek olvasd el!Köszönöm
(Sali bnője vagyok)

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok !

Húúú annyit írtatok alig bírok vissza olvasni:))


Timi!!!

Megértelek, hogy most nagyon aggódsz, de nyugi, nyugi nyugi!!!!!
Minden oké lesz az hogy az orrcsont látható tényleg nagyon jó, lehet hogy hülyeség de mintha v.hol olvastam volna anno hogyha az van akkor minden oké akkor is ha a tarkóredő magasabb.
Biztos csak rémisztgetni akar a kis drága poci lakó.


Tegnap vettem egy itató poharat, a barátnőméknél láttam azt mondta nem folyik eddig bevállt nekünk is.


ÍME:
Kép
Vendég
 


Timo,
nagyon szorítok!!!!
Erről az orrcsontos dologról nem hallottam, ez is Down szindróma tünet?
Még a Happy baby-n bukkantam rá Szirka blogjára, és azóta folyamatosan nyomon követem őt is, meg a társ blogokat is, ha a vizsgálati eredményekig nagyon készülnél kikészülni, esetleg pillants bele (persze csak ha eddig nem találkoztál volna vele).
Amúgy meg tényleg helyes kis babszem.

Emőke,
nem csodálom, hogy ennyi egyedülléttől kikészülsz, nekem már egy este is megerőltető. A kezére pedig én is csaptam már rá, igazából véletlenül, mert mire észrevettem, hogy mit csinálok már megtörtént :cry: (átkozott verő-reflexek :? )

Ditke,
félkarú rabló :lol: :lol: :lol:

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Timi! Úh, ezek n nehéz napok lesznek, én is alig bírtam ki, mikor sz@r lett az AFP-nk, de túl lesztek rajta! Van orrcsont, az n jó, gondolj erre! Szorítok, h minden rendben legyen!
Vendég
 


Sensi

Ugyanilyen az egyik itatópoharunk nekünk nagyon jól bevált csak akkor folyik ha Tomi erősen a földhöz vágja és kiesik a szelep belőle !! No akkor folyik !

Timi

Drukk továbbra is megy, nagyon nagy már a trónörökös !!!

Pankaa

Holnap megyünk a 15 hós védőoltásra, mire elolvastam a homeos bogyókat és utánajártam volna addigra bezártak a patikák, azt mondták a gazdagréti tart ilyet egyedül ami persze 8-kor bezárt, úgyhogy most retteghetek, hogy lesz e mellékhatása az oltásnak ?? Ha csak holnap adnék be neki az nagyon nagy baj lenne, holnap nyitásra odaküldeném a férjem a patikába.

Nagyon gondolokodom a többi nem kötelező védőoltáson is, melyiket adják szeptemberől támogatottan ???
Pár napja volt róla szó ? A pneumococcus ellenit ????
Azt meghagyom addig, de a többit beadatom addig !!!

Sno

Ilyen fajta reflexről még nem hallottam :wink: mindig tanul az ember lánya :lol: :lol:

Lora

Nagyon huncut Brigi új avatarképe !!!!

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Egész éjszaka alig aludtam vmit, állandóan a babán járt az eszem. Tegnap még elmentünk a Genesis 4D-s rendelőbe egy újabb ultrahangra, ahol a nő is megerősítette, amit a dokim mondott. És sajnos én is, laikus szemmel láttam, hogy a bébi tarkóredője alatt vizenyő van. A nő azt mondta, nem biztos, hogy ez a Down kór jele, hisz orrcsontja van, lehet velőcsőzáródási rendellenesség is... olyan szívszorító látvány volt, ahogy a kisbabánk kapálózott a monitoron, integetett a kezecskéivel, libegett ide-oda. Ez a látvány azóta is a szemem előtt van... ennél már az is jobb lett volna, ha két héttel ezelőtt, mikor vérezni kezdtem, azt mondják, nem él.. mert így, vígan, gondtalanul úszkál a pocakomban, aztán egyszercsak az okosok úgy döntenek, hogy nincs továb... áááá, iszonyú sz.r érzés, remélem nektek soha nem kell ilyet átélnetek!!!
Nagyon várom a csütörtököt, nem tudom mit mondanak. Vajon két ultrahangos szakember tévedhet? Meghát itt van az anyai megérzés is... már az elejétől fogva motoszkál bennem vmi rossz.. emlékeztek, azért kértem az első uh után is egy újabbat, mert már akkor sem hagyott nyugodni a dolog...

Na, remélem a kis monológommal nem rontottam el nagyon senki napját, de muszáj volt kiírnom... még a szülőknek nem mondtuk meg, csak itthon Balival emésztjük magunkat...

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timo!

Nagyon sajnálom, hogy másodjára is ezt mondták: :cry: teljesen együtt érzek veled tudom milyen borzasztó érzés ez a bizonytalanság. Én Annát a 18.ik héten majdnem elveszítettem:((
De azért bízzál a babádba, és légy erős most neki is erre van szüksége.
Nagyon drukkolok a csütörtökhöz.

Ditke!

Kiesik belőle a szelep???Én tegnp mosogatásnál alig bírtam kiszedni belőle :lol:


Én lemaradtam erről a 15 hós oltásos dologról.....milyen mellékhatás??????

Annának a kötelezőn kívül eddig a bárányhimlőelleni adattam, de még én is akarom a pneomot, meg van egy másik az most nem jut eszembe :roll:
Én is hallottam hgy ősztől v.melyik ingyenes lesz meg talán v.mikor be is kerül a kötelezőbe........ :?:

Még v.mit akartam de elfelejtettem.....korán van még
Vendég
 


Timo! Csak hogy legyen még pozitív példa: volt csoporttársam is ezt a diagnózist kapta, ráadásul ők - nem tudtak róla vagy nem tudták kifizetni - nem csináltattak vérvizsgálatot, hanem kivárták amíg elég nagy lett a baba (talán a 16. héten) és akkor mentek egy magzatvíz vagy -boholy vizsgálatra nem emlékszem pontosan, és persze nem lett semmi. Emlékszem, mennyire megviselte a 4 hetes várakozás (nem csoda), és végül is egy teljesen egészséges kisfiuk született. :D
Vendég
 


Timo!

Viola nt értéke 2,9mm. Andrisé meg annyira alacsony volt, hogy vissza kellett mennem pár nappal később. A 12 hetes UH szerint kellene egy Down-os és egy nyitott gerincű gyerekemnek lennie. Egyik sincs. Nekem még az AFP értékek is szarok voltak! :-( Nem értek hozzá, de ha nem szedsz Elevitet, talán jó lenne. Bár én is csak a 12. hétig szedtem minden nap, de valahogy én hittem benne, hogy segít!

Ezt találtam még:

A nuchalis redőt a terhesség 12. hete körül kell mérnie, és tapasztalati tény, hogyha értéke eléri vagy meghaladja a 4 mm-t, akkor bizonyos magzati ártalmak előfordulásának valószínűsége nagyobb. A mért 2,5 mm a szokásosnak, a normál tartománynak felel meg.
A terhességi protokollban még további un. genetikai célú vizsgálatok vannak: a 16 hetes alfa-fötoprotein (AFP) szűrés és ennek eredménye birtokában a 18-20. héten a (genetikai) ultrahang szűrés. Ha mindezek normális viszonyokat mutatnak, úgy vélem, további másnak nincs helye. Természetesen ha Önnél, családjában vagy a férje családjában fordult elő veleszületett rendellenesség, Önnek pusztán az alapján joga van genetikai vizsgálatot kérni. Szívből remélem, ilyenről nincs szó. A b-i kolléga lelkiismeretesen járt el, szerintem megnyugodhat
Vendég
 


hahó!

Timi
gondolj a Pann által említett példákra...ezek szerint lehet tévedés is...
persze ezt így mondanom könnyű de ne add még fel! beszélgess a picurral, küldd a pozitív energiákat neki, szüksége van most rá(d)

Sensi
a pneumo elleni lesz ingyenes szeptembertől a 2 éven aluli kicsiknek

Lora
medvefarmon farkasok? :shock: :lol:
elhiszem h uncsi volt a mozdulatlan medve...
Lea a vadasparkban a hangosan rikácsoló papagájoktól, az ide -oda ugráló gibbonoktól volt teljesen elájulva :lol:

neked miért van rossz kedved? :roll:

éjszakai szopi
jelentem, kiiktatva mindkettő :lol: azt nem mondom h sima ügy mert a fogak azért bezavarnak, de az éjjel sem kérte és csak hajnalban f6kor szopizott.
az elmúlt 2 hét alatt bebizonyosodott h nem a szopi miatt ébred(t) így egy kicsit nyugodtabb vagyok a leépítése miatt...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!

Timo: szorítok, hogy minden a lehető legjobban alakuljon. Nagyon szép szerintem a legkisebb családtag! Fel a fejjel!

Dana, Laurának hogy adod be a vasat? (Ha jól emlékszem neki is kell szednie, ugye?)


Mazsi, már kérdezni is akartam, hogy anyukád ovisokkal vagy kisebbekkel folgalkozik? fog majd hozzá járni Lea?


Meglett a vérvizsgálat eredménye, még mindig vérszegény, alacsony a vasszint és a vörösvérsejszám is :( úgyhogy újra vasat kell szedni.
Kipróbáltuk a Dedalonetta kúpot. Csak egy felet kellett használni a gyógyszerész szerint, lehet, hogy ő már sejtett valamit. :lol: :lol: Az utazás előtt fél órával kell beadni… szegénykémet nagyon felzaklatta, alig tudtam megnyugtatni, majd egy negyed óra múlva kakilt is egyet tőle… :roll:
ekkor adtam be a másik felét…
Ettől az indulás után 10 percel ugyan elaludt, de addig eláztatta a pólóját úgy sírt az ülsében. Sajnos fél óra után egy fékezésnél előrebicsaklott a feje, amitől felébred és a maradék fél órát végig üvöltötte, míg végül a kezemben aludt el és úgy jöttünk 10 percet… De legalább nem hányt !!! : :lol: :lol: :lol: D

nanica
 
 


Timo

Nagyon szorítok hogy minden rendben legyen.

mazsi

Ügyesek vagytok hogy elhagytátok a szopit. Valószínűleg nekünk is menne de engem annyira még nem zavar.
Apa hivatásos katona, most "kiképződik". :lol:

Éjszakánk most nekünk is rossz volt, 2 körül kelt aztán 3-kor átvittem magamhoz addig nem aludtunk, mivel 5 percenként nyöszizett. :evil: Nyűgös is volt a délelőttünk.

Kép
emoke27
 
 


Nanica
anyukám 1-3 évesekkel foglalkozik de sajna messze tőlünk :cry: , így Lea nem tud hozzá menni mert nagyon macerás lenne minden reggel annyit utaztatni...

utazás: na ez már félsiker :? ennyire utálja az autósülést?
vérszegénység:én úgy tudom nagyon lassan (évek) kellenek míg rendeződik... :cry:


Emőke
katona? hűha! az nem egyszerű :roll: és háborús övezetbe készül ?

h kicsit feldobjalak ha van kedvetek csütörtökön csatlakozzatok hozzánk egy kecskeméti Vadasparkos sétához! :wink:
Reggel 9re megyek az egyik ismerős kisfiúért és a mamájáért a Széchényi városba aztán GO!:lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Most értünk haza a gondozóból. Annyira elfáradt és a meleg !! :twisted:
Gyermekem 80 cm és 11500 g ! :lol:

Most jön a dicsekvés helye egy nyekkenés nélkül vészelte át az oltást, csak csúnyán nézett a Dr. nénire aki nagyon megdicsérte, és megvolt a kihagyhatatlan fenékmarkolászás is !!!(Dr. néninek nagyon tetszik a kis fickó) :wink:

Szépen befésültem a kis haját elöl, hátul pedig a kis göndör tincsektől elolvadt a dr.nő !!!(lehet mindenkiétől, de nekem kifejezetten jólesik) :wink:

A minden fajta védőoltás miatt kaptam a fejemre, hogy miért akarom én beoltatni, a kullancs elleniről lebeszélt mondván már lecsúsztunk róla, szezon van, a többit egyenlőre nem javasolja amíg ezen túl nem lesz.(7-10 nap) Meg különben is egy egészséges stram gyerek minek neki minden védőoltás. (az elejével egyetértek, de ha mát van védőoltás akkor miért ne éljünk vele, azt mondta, majd 2 éves kor felett, a tüfőgyulladás elleni pedig még nem biztos, hogy ingyenes lesz ! :lol:

Szóval most nem tudom mi is igazából a helyzet, egyenlőre várok akkor egy hónapot, majd utána felhivom hogy szeretném mégis a bárányhimlőt legalább addig beadatni. :roll:

Timi

Mikor mentek az istenhegyibe vérvételre ???
Fel a fejjel hátha nem akkora a baj !!!

Mazsi

Kimozdulni ebben a melegben ??? :twisted: :twisted:
Csak a hüvös lakásban !!! :wink: :wink:

Apuka figyelmeztetett benünket, hogy mondták a TV-ben hogy milyen erős lesz a héten az UV sugárzás, kisgyermeket nem lehet kivinni, felnőtt pedig max 20 percet lehet napon !!!

Akkor pláne nagyon rossz, hogy anyukádék messze laknak, pedig milyen jó segítség lenne neked !!! Át tudom érezni, anyukám a múlt héten itt volt 3 napot, valami fergeteges jó volt !!!!No de havonta egyszer fordul ez elő, 200 km nagyon sok !!!!

Emőke

Külföld az nem háború ugye ???
Nincs az a pénz, én biztos nem engedném el !!!

Sensi

Az elején én is alig bírtam, de van erre nekem egy nagyon ügyes kisfiam, Tomika egy párszor földöz vágta, majd sokkal könnyebben ki lehet szedni !!!(nem mérgében vágta a földhöz, hanem , mert már nem volt szomjas és nem kellett)

Nanica

Ennyire nem szeret utazni Lili ?? :roll: Szegényke !!!

Tomival egy fél órával hamarabb el kellett indulni a gondozóba, mivel meglátta mikor autóval hazaértem és nem tudtam kiszedni az autóból, már rohan kifele ölelgeti a kerekét és brummog.
Ha nyitva van az autó ajtaja bemászik és mint valami tengerész tekergeti a kormányt brummogva !!!

Kép
kditke
 
 


Vegre jo idonk is van, ugzhogz volt egy kis Termeszetrajzi Muzeum. Persze harom gyerekkel azert nem volt a legegyszerubb, plane, hogy par ezren rajtunk kivul pont ugzan ezt a programot talaltak ki. Nem tulzok.

Azert itt nincs az a nagy hoseg. :wink:

Kép KépKép
lorca
 
 


Timo,
Jaj, nagyon rosszul hangzik! :cry: Kitartast es remeljuk, hogy ket orvos is tevedhet. :cry:

Kép KépKép
lorca
 
 


Látom még dübörög a védőoltás kérdés. Belinkelem ide egy blog védőoltásos részét. Egyszer már csináltam ilyet az MMR-el kapcsolatban, de az hülyeség volt részemről, mert a kötelezőkön nem érdemes paráztatni magunkat. Tehát a használati utasítás hozzá:
- aki már beadatta NE olvassa el
- aki mindenképp beadatja szintén ne
- a kötelezőket ne olvassátok el
Igazából az ingadozóknak, és kíváncsiaknak ajánlom, mert általában nulla infóval vagyunk ellátva ezekben a kérdésekben.

http://www.zimonyi.hu/?cat=19

remélem működik, ha nem, akit érdekel az ezalapján már megtalálja :wink:

Ditke,
már lefényképeztem Sebi haját (lassan nem aktuális), csak nincs időm feltenni, viszont nagyon kíváncsi lennék Tomi fürtjeire (tényleg a háta közepéig ér kihúzva, vagy félreolvastam???)

Mazsi,
hogy sikerült az éjszakai leszoktatás. Bevetetted az apa nevű csodafegyvert?

Nanica,
ilyen feszített program mellett Linusnak már nem fért bele egy hányás. Szegény kis nyuszi! :cry:

Timo,
nagyon sokat gondolok rátok. Legyen már csütörtök, mert ennél az állapotnál minden jobb!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Timó,
Remélem nem lesz semmi baj, drukkolok csütörtökön. Ismerősi, fórumozói körből az a tapasztalatom, hogy a második babánál sokkal többen mennek el / kell elmenniük ilyen típusú plusz vizsgálatokra (vérvételes, vagy magzatvízvételire stb.). Nem tudom mi az oka ennek. Én is voltam Botonddal magzatvizes vizsgálaton a 18. héten, ennek eredménye 4 hét múlva lett meg, azért ez elég nehéz volt. Azért jó, hogy ilyen hamar tudnak titeket fogadni és azonnali az eredmény. Addig is két kép a mini taliról:

Kép Kép

Csimpi,
Őszinte részvétem!

Helga,
Akkor lehet találkoztunk is, mi is vasutaztunk és a normafánál voltunk. Itt találkoztunk Timóékkal.

Következetesség,
Érdemes pár dolgot kiválasztani, ami neked fontos és ahhoz tényleg nagyon ragaszkodni. Nálunk ilyen az, hogy ha motorral megyünk mindig elveszem tőle a motort az úttesten való átmenetkor. Ez nekem nem túl kényelmes, hogy minden kis vacak kereszteződésnél eljátszzuk, de így 100%-ig biztos, hogy véletlenül sem motorozik le az úttestre. A másik az etetőszékben evés, ami most nagyon jól jön a cseresznyés, epres időszakban. Egyébként pedig úgyis becsúszik, hogy néha enged az ember.

Emőke,
Ha ilyen hosszú ideig leszel egyedül a gyerekkel, akkor érdemes lenne feltérképezned, a kikapcsolódási lehetőségeket. Ilyen pl. egy jó kis játszótér, ahol lehet trécselni más anyukákkal; barátnőkkel felvenni a kapcsolatot közös, akár gyerekkel együtt programokra; nagyszülők bevonása; esetleg hetente pár órára bébiszitter stb.

Rólunk,
Botond motorozna ezerrel, ha vinném a motorját a játszótérre. Így csak akkor jut hozzá, ha valaki hoz kismotort. Neki mondjuk van motivációja, napi kétszer a tesó mellette motorozik a játszótér felé, majd ott is azt látja, hogy vadul motorozik minden gyerek. Csak előbb szeretném ha stabilan és szépen szabályosan járna, aztán motorozhat. Egyébként hátrafele kiválóan megy, előre is halad, de nem mindig ül rá.
Megint mocorog Öcsi rágófoga/i, így sokat felsír éjszaka, remélem most már lassan kijönnek. Már vagy két hónapja nem jelentkeztek új fogak.

Üdv:
Mónika

mmónika
 
 


Sno

Igen pontosan ugy van ahogy írod hátul göndör elöl sima, holnap megpróbálom hátulrol is lefotozni és felrakni.(eddig mindig elölről fényképeztem)

Mónika

Ezek ám a göndör fürtök !!!

Kép
kditke
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?