Új privát üzeneted érkezett!

Azért kérdezem, mert én se vagyok ebbe profi, de nem szeretnék ismét elvetélni. Ha lehet tenni ellen vevő vagyok rá. Nem ez a sárgatestelégtelenség?
encike 2

A tavaszi topicba is beírtam, de ide is beteszem, hátha neked és másoknak segít!

1. Sárgatest-elégtelenség: Ha a sárgatest a ciklus során nem termel elég progeszteront, a méhnyálkahártya nem tud felkészülni a megtermékenyített petesejt befogadására. A progeszteron a 6. hét végéig csak a petefészkekben, a 10. héttol túlnyomórészt a méhlepényben termelodik. A 6. és 10. hét között, sárgatest-elégtelenség esetén, jellemzoen a 9. hét körül a petefészek már, a lepény még nem termel elég sárgatesthormont. Ezt nevezik az ún. lutoplacentáris shift idoszakának. A következmény a magzat elhalása, a vetélés megkésése (missed abortion). Ebben az esetben a következo terhességet csak orvosi kezeléssel jól elokészített, szabályos ciklusok alatt szabad vállalni.

Az ovulációs zavarok tulajdonképpen gyűjtőfogalom, amely magában foglalja a petesejt-kilökődés után létrejött sárgatest működésének rendellenességét is. Mindezen problémát megszüntetendő, a ciklus 2. felében progeszterontartalmú készítményeket alkalmazhatunk pl. a korábban említett terápiát követően, vagy ismeretlen eredetű meddőségben. A legmodernebb készítmények hüvelyi bevitelre alkalmasak, így a máj megkerülésével, mellékhatás nélkül szívódnak fel és direkt úton kötődnek a méh nyálkahártyájához: alacsonyabb vérkoncentráció mellett magasabb terhességi rátát érhetünk el és csökkenthetjük a vetélések előfordulási gyakoriságát.

Kép
anda81

Enci még ezt is találtam neked:

Miután megérkezett a méhbe, a blastocista 3-4 napig tovább fejlődik, aztán hozzá tapad a méh falához. Ez kb. egy héttel a petesejt megtermékenyítése után kezdődik, s további egy héten belül a blasticista teljesen beássa magát a méh belső felszínének tápláló szövetébe (az endometriumba).
A blastocista méhfalba merülésének ezt az egész folyamatát beágyazódásnak nevezik, s ez hozza létre a terhességet.
A beágyazódás csak bizonyos feltételek esetén történhet meg. Ha például a zigóta még blastocistává fejlődése előtt ér a méhbe, akkor nem tud beágyazódni, s így terhesség sem következhet be. Hasonló a helyzet, ha a méhfal nem készült fel a blastocista fogadására. A sejtcsomó mindkét esetben elhal és szétesik.
Néhány ritka esetben a blastocista nem a méhfalhoz tapad, hanem a petevezetékhez vagy máshová a méhen kívül, a hasüregbe. Az ilyen, un. ectopikus terhességből nem születhet élő gyermek, s a nőre nézve is veszélyes. Ezért az ectopikus (görögül ec=kívül; topos=hely), vagyis méhen kívüli terhességeket műtétileg meg kell szakítani.

Kép
anda81

Na még valami, aztán befejezem, mert már uncsi leszek: Kép Beágyazódás

Kép
anda81

Na még egy,aztán csitu a számnak megígérem! :D

1- 4. hét

Peteérés

A terhesség átlagosan 40 hétig tart, idejét az utolsó menstruáció első napjától számítjuk. A várva várt kisbaba élete azonban csak két héttel később, a megtermékenyülés pillanatában kezdődik. A menstruációs ciklus 14. napja körül az egyik petefészekből egy érett petesejt szabadul ki, és ezzel lehetővé válik a megtermékenyülés. A petevezeték végén lévő nyúlványok elkapják a petesejtet, és beterelik a petevezetékbe. A pete 24 óráig él, és ha nem termékenyül meg, a következő menstruációkor a méhnyálkahártyával együtt a hüvelyen át távozik. Az orgazmus során a férfi 200-400 millió ondósejtet lövell a nő hüvelyébe. Ezek egy része kifolyik, de egy részük átúszik a méhnyak nyákján. A méhnyak elvékonyodik és rugalmassá válik a tüszőrepedés idején. A spermiumok a méhen keresztül a petevezetékbe jutnak. Ha a tüszőrepedés még nem következett be, a spermium 48 óráig marad termékenyítőképes a petevezetékben.

A megtermékenyítés

Az ondó egyik összetevője feloldja a petesejt külső burkát, így egy spermium behatolhat. Ha ez megtörtént, több spermium már nem juthat be. A sikeres ondósejt farka leválik és a feje elkezd duzzadni, összeolvad a petesejttel, s így egy sejtté válnak. A sejt szinte azonnal osztódni kezd, miközben a petevezeték a méh felé halad. A megtermékenyülés utáni kb. negyedik napon a megtermékenyített petesejt eléri a méh üregét. Ekkora kb. 100 sejtből álló gömbbé válik, amelynek közepén folyadékkal telt üreg van, de az egész még olyan kicsi, hogy szabad szemmel nem látható. A következő néhány napon át ez a gömb a méhüregben lebeg.

Beágyazódás

A megtermékenyült petesejt kb. a 3. hét végére befúrja magát a méh vastag, puha nyálkahártyájába. Ez a folyamat a beágyazódás. Amikor a pete biztosan hozzátapadt a méh nyálkahártyájához, a fogamzás teljessé vált. Az embrió külső sejtjeinek szivacsszerű nyúlványai befúródnak a nyálkahártyába, és összekapcsolódnak az anyai vérerekkel. Ebből alakul ki később a méhlepény. A külső sejtek másik részéből a köldökzsinór és a magzatot védő burkok alakulnak ki. A belső sejtek 3 rétegre oszlanak, ezekből fejlődnek ki a magzat testének különböző részei.

A baba még mindig csak egy kis pötty, kb. 0,5 mm. Ha ebben az időszakban kettéosztódik a csírasejt, egypetéjű ikerpár lesz belőle.

A beágyazódás hatalmas hormonális változással jár. Sok kismama leküzdhetetlen álmosságot érez a következő hetekben, és ekkor jelentkezik az első hányinger, émelygés, fejfájás is. A tünetek kellemetlenek, de a kis életkezdemény védelmét szolgálják. Engedjen nyugodtan a késztetésnek, a ha teheti, aludjon egyet!

Kép
anda81

Anda!
Ez tök jo és köszönöm. Ki is nyomtatom, hogy meglegyen kéznél.

Szombaton voltam természetgyogyásznál és a Helycobacterre ajánlott ezüstkolloidot. Ismari valaki?
encike 2

Akkor végülis a méhnyálkahártya méretének megfelelőnek kell lenni, hogy megtapadjon.
encike 2

Anda!
Köszi ezeket az információkat, én is kinyomtatom magamnak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Én már átmásoltam egy másik topikba is. Hátha mást is érdekel.
encike 2

sziasztok!!!!!!!!!!
babszika!Gratulálok nektek!immár férjes asszony vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Húha, de kiokosodtunk. :)
Tök fura volt nézni ezt a képet. :)

Hát ja, anyós férje egy nagy állat. :(

Amúgy anda nyugi, én is hajadon vagyok. :)
Vendég

ha már a hajadonságról van szó én is az vagyok! :lol: :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitám!
Képzeld magad elé a képet:
Két hajadon lány
Kart karba öltve
Öleli reggelente a "nagy fehért" :lol: :lol: :D :D :D

Kép
anda81

Jah, köszi a bókokat! Megjegyzem én is eltettem magamnak. :D

Kép
anda81

Egyébként ha bármi kérdésetek van, akkor azt tegyétek fel nyugodtan, mert én nagyon szeretek kutatni a neten!

Kép
anda81

Oké Anda, rám számithatsz. Biztos lesznek még kérdéseim.
Jo éjt!
encike 2

Én még mindig nem tudom mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Hm??
Vendég

Picuranyu!
A csodákra képes vagyok ugyan, de a lehetetlenre egy picit várni kell! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anda81

:lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

anda akkor kutass a neten azután,hogy:
1 sikeres terhesség és 2 missed.ab után mennyi az esélye,hogy a köv. terhesség is sikeres lesz?
köszike!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Na Anda adott a feladat!

De hogy tényleg ne unatkozz, légyszi nekem azt nyomozd ki, hogy az ezüst kolloidot lehet e terhesség alatt szedni?

Köszike
encike 2

Ezüstkolloid:
Alkalmazható belsőleg. Allergia, szénanátha esetén, gyorsan megszünteti a megfázsos, influenzás megbetegedéseket, a tüdőgyulladást, staphylococcusos és streptococcusos fertőzéseket, légzőszervi és orrüregi fertőzéseket. Reumánál, izületi panaszoknál, agyhártyagyulladásnál, vérpanaszok, leukémia, szifilisz, gonorrhea és vérélőskődők esetén, Lyme-kórnál, nyirokérgyulladásnál, gyomorfekélynél. Mivel nagyszerű emésztést segitő szer, megakadályozza a puffadást is. Toxémia, kolera, malária, lepra, bubópestis esetén, cukorbajnál. Szájon át közvetlenül, gargarizálásra, torokgyulladásnál öblögetéssel, szájöblitéssel a száj- nyálkahártya és foginypanaszoknál, semlegesiti a fogszuvasodást, megszünteti a kellemetlen leheletet. Irrigáló szerként hüvelyfertőzésnél, szemcseppként szemgyulladásnál, lemosásra, borgatásra, külsőleg bőrbajoknál. Ideális élelmiszertartósitó: gyümölcsöket, zöldségeket befújhatunk vele, ezzel elkerülve a rothadást, penészedést. Kiváló a hűtőszekrény szagtalanitására is.

Külsőleg: pattanások, ótvar, skarlát, bőrfarkas, gombás fertőzések (pl. lábon), szemgyulladásnál (pl. kötőhártya-gyulladás), fülgyulladásnál, herpesznél, szemölcsökre, égés-fagyás esetén – az USA-ban a legtöbb égésklinikán csak ezt használják.

Befújhatunk vele ekcémát, viszkető felületek, pattanásokat, szúnyogcsipést.

Terhesség és szoptatás ideje alatt a készí­tmény használata nem javasolt.

Kép
anda81

Nita:
Hidd el, ha tudnám rá a választ, akkor elmondanám! Bízzunk abban, hogy a következővel minden rendben lesz! Annyi biztos, hogy nagyon sokat segít a pozitív gondolkodás. Valahol azt olvastam - talán itt a neten - hogy 20%múlik az orvosokon, 10% múlik azon,hogy ki hogyan reagál a beavatkozásokra, gyógyszerekre és 70% azon, hogy ki mennyire tud pozitívan gondolkodni! :D
Tehát csak előre tessék nézni, és a jót látni mindenben! :D :D

Kép
anda81

Közönöm Anda!
Nagyon preciz munkát kaptam.

Még egy, Forever living aloe???

Esetleg, ha szedném terhesség alatt a kolloidot, milyen mellékhatások lehetnek? Ezeket én is olvastam a neten d.u.
encike 2

anda azért köszi ezt a válszt is,ez is sokat segít a POZITÍV gondolkodásomban! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Hááááát nem kellett túl sokat visszaolvasnom :(

Enci:
A forever-ről mit szeretnél tudni?

Kép
anda81

biztos azért nem kell sokat visszaolvasnod mert mindenki kint van a kertbe! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Vasárnap jöttünk haza, még nagyon szétszórt vagyok, de a GRATULÁCIÓKAT SZERETNÉM MEGKÖSZÖNNI! Nagyon jól esnek!

Picuranyu,
nem tudtam rendesen visszaolvasni, remélem még mindig pozitiv a teszted, és mindenesetre halk gratula neked!
sirkici

Anda!
Az Aloét, azaz Forever Living, lehet terhesség alatt szedni?

A kolloidnak milyen mellékhatásai vannak terhességre nézve.
Köszike.

Fáj a fogam!!!
encike 2

Sikrki!
Üdv itthon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Sok tejcsit neked :!: :!: :!: :!:

Encike!
MArs fogorvoshoz :!: :!: :!: :!: :!:

Anda!
Szép kis feladataid vannak :wink: :wink:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

sirkici dejó hogy már otthon is vagytok!!!!!!!!
encike irány az a fránya fogdoki!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Zsu, Nita,
kösz! :D
sirkici

milyen volt az első éjszakátok otthon? :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

De jo neked Sirkici, már babázol!
encike 2

Sziasztok lányok!

Csak gondoltam bekukkantok, és küldök mindenkinek sok-sok pozitív enerdzsit (Arikon hiányában kénytelenek lesztek velem beérni ;)

Drukkolok mindenkinek!

Babszika: jajjjjjdejóóó lehet neked :)

Sirki: Jól vagytok? Milyen az új élet kicsi Nikivel?

Judit
Kép
sonny

Szia Sonny!
És veled mizu?
encike 2

minden ok, csak ájuldozós lettem (alacsony a vérnyomásom). Amúgy majd két hét múlva már talán kiderül a kicsi neme, akkor megyünk UH-ra.

Legyetek jók!
Puszi!

Judit
Kép
sonny

Akkor pihenj sokat és ha teheted kerüld a napot!
encike 2

Szia Sonny! :lol: :lol: :lol:

Szépen haladsz előre :wink:
Vigyázz nagyon magatokra :!: :!: :!:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

sonny,eg yjó tanács akárhova mész vigyél magaddal hideg innivalót!én is ájuldozós meg szédülős voltam amikor a fiammal voltam terhes!és ha hideget ittam attól jobban is lettem!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska: köszi a tanácsot, igazából ma is a hideg ásványvizem mentett meg. De mostantól még jobban figyelek! ;)

Judit
Kép
sonny

Encike, a teszt csak akkor kétcsíkos (ha babától az, mert ugye mástól is lehet), ha már megtapadt a megtermékenyített petesejt.
A Helicobactert kimutatták a szervezetedből, csináltak gyomortükrözést?
Remélem a fogfájásod elmúlik, vagy gyorsan elmukasztja a fogdoki!

Babszika, nagyon csini hajadon voltál, most meg már csini feleség vagy! Nagyon örülök, hogy jól telt a nagy nap! Végül az öt változat közül most mi lett a neved? Maradt a lánykori; X Bálintné; Xné+lánykori név; X Bálintné+lánykori név vagy Bálint vezetékneve és a te keresztneved?

Hanna, kívánom, hogy egy szépen megtapadt petesejtecskét lássatok UH-on!

Picur, ne törődj apósoddal, a férjednek és magadnak tetszel és ez a lényeg!

Anda, ha Nóri is elkél, lehet, hogy te leszel az egyedüli hajadon, hacsak be nem előzöd.
Úgy látom lassan írhatsz egy Dr-t a neved elé!

Sirki, hogy telnek otthon a napok Nikivel? Tudsz valamennyit pihenni? Jól vagy?

Sonny, de jó, hogy jelentkeztél! UH-val egy időben leveszik a vért az Afp-hez is? Fiút vagy lányt szeretnétek?

Zsuzska látom, Te hozod a régi formádat és felvidítod a társaságot a vicceiddel!

Nita, dobozolsz már? Meglátod, költözés után, nyugodt környezetben hamar meglessz Máté kistesója!

Kép Kép Kép
datolya

Szia Datolya!

Úgy örülök,hogy te is adsz magadról életjelet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hát igyekszem, nehogy mán itten ne legyen móka és kacagás :lol: 8) :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Szép napot mindenkinek!

Hol van mindenki :?: :?: :?:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Újabb viccek:

Történet
> Fiatal újságíró utazik Székelyföldre, interjúra. Kérdezi is az öreg
> székelyt:
> -Bátyám! Tudna egy történetet mesélni az olvasók számára?
> -Persze fiam! Ecce eltűnt a szomszéd felesége a nagy erdőbe.
> -És? Mi történt?-kérdi az újságíró
> -Mi férfiak összegyűltünk a falu főterén, fogtunk egy üveg pálinkát,oszt
> megkerestük.
> -És meglett?-kérdi az újságíró
> -Meg fiam. Megittuk az üveg pálinkát, és mindannyian a magunkévá tettük.
> -Hát ez nagyon vidám történet! Van valami más is?
> -Persze fiam! Ecce eltűnt a szomszéd birkája a nagy erdőbe.
> -És? Mi történt?-kérdi az újságíró
> -Mi férfiak összegyűltünk a falu főterén fogtunk egy üveg pálinkát,oszt
> megkerestük.
> -És meglett?-kérdi az újságíró
> -Meg fiam. Megittuk az üveg pálinkát és mindannyian a magunkévá tettük.
> -Hát ez egy kicsit morbid történet! Van valami szomorú is?
> -Van fiam! Ecce én is eltűntem a nagyerdőbe......

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Egy öregember üldögél egy padon, odaül mellé egy menő punkcsávó a
szivárvány színeiben játszó hajjal.
Az öreg csak bámul rá hosszasan.
Végül a punk nem bírja tovább cérnával és megkérdezi:
- Mi van tata, még soha nem csinált semmi vadat életében?
Mire az öreg:
- Dehogynem fiam, egyszer kegyetlenül berúgtam és megkeféltem egy papagájt.
Azon gondolkodtam nem vagy-e a fiam...

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Móricka áll az óvoda udvaron és a karbantartó bácsira mutogat, aki a földön fekszik:
- Úgy kellett, úgy kellett!
Odajön az óvónéni:
- Móricka, nem szégyelled magad? A bácsi leesett, te meg kigúnyolod?
- Igen, mert csúnyát mondott rám.
- Mit modott?
- Azt, hogy "Ne rázd a létrát te kis szarházi!"

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Datolya: köszi a kérdésed. AFP-n már voltam (tegnap), majd 2 hét míg megjön az eredmény. Kisfiúnak és kislánynak is nagyon örülünk :) Nem vagyunk válogatósak :) Remélem jól vagy.

Zsuzska: ez a Mórickás nagyon jóóóó :D

Judit
Kép
sonny

Gyors helyzetjelentés: nálunk még nem állt be semmilyen rend, Niki igény szerint szopik, mert ha egyszer elalszik lehetetlen felkölteni, de jó kislány, az éjszakákat általában átalussza, vagy esetleg egyszer kel fel. Általában én ébredek arra, hogy már folyik a tejci, és jó lenne, ha szopizna... Már mosolyog, de tud néha nagyon huncut is lenni, na meg azért van hangja is! De nagyon jó babázni, kivánom, hogy mindanyian mihamarabb megtapasztaljátok, vagy akinek már van gyereke, újra átélje!!!
sirkici

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?