Sziasztok!
Még élünk, csak sűrű a program, és emellett PAnnuskám ezerrel fogzik, úgyhogy semmi nyugalmat nem hagy
Április elje óta szenvedünk a szemfogakkal, most már a finisben vagyunk, egyre szarabb, remélem, max 1 hónap és túl leszünk rajta, mert elhatároztam, hogy ez egy fasza nyár lesz
Tünci éééééééééédes!
Rylie!
KAmila
! Azta, micsoda izgalmak! Jó, hogy nem lett komoly baj! Vigyázz a pocakodra!
Amúgy a homeós könyvben tök jó "kúra" van szülésfelkészítésre, a 35. héttől ajánlják, én eddig erről nem is hallottam, ha érdekel szólj!
Szelektívkedés: ház mi is, mindent szelektív gyűjtünk, nme csak a palackokat, hanem mindent, és tényleg macera mindent elmosni, de hamar hozzá lehet szokni. De az tuti fix, hogy ah nem lenne kocsink, akkor nem tudnánk megoldani, mert nekünk sincs itt a ház előtt szelektív gyűjtő. Kocsiban tároljuk a cuccot, és pl bölcsibe menet kirakjuk.
És hogy mi indított erre??? Hát természetesen a mocskos anyagiak
A házunknak 1 db kukája van, amit egy héten 1x ürítenek. Felmerült, hogy legyen még egy kukánk, de az ugya 2x-es pénz. És hát akkor réjöttünk, hogy ezzel kevesebb, mint e felére lehet redukálni a szemetet. Hihetetlne, hogy mennyi csomagolóanyagot használunk, nekem csak most tűnt föl
Nálunk több a szelektív hulladék, mint az egyéb
És az anyagi megfontolást már követte a környezettudatosság, és azóta mág teljes meggyőződésből csináljuk. Így van, hogya aház kukája csak félig telik meg! Idős nénikéket pedig ne b@sztassuk már a szelektívvel, szegényeknek pénzük sincs nagyon vásárolni, alig van szemetük, legalábbis a Villányin ez volt a tapasztalatom, ott csupa 70-80 éves ember lakott. Még ásványvízre sem volt pénzük
Játszótér-gyereknevelés: jujj, de nem szimpatikus hozzáállás
Szerintem szépen is meg lehet ezt beszélni a gyerekekkel, akár más gyerekével is, akár úgy, hogy mindkettőnek elmagyarázzuk, hogy vigyázzanak egymásra. Mivel B-nek volt agresszívebb korszaka (bár a játszón szerencsére mindig jól elvolt), így tudm, hogy ez miylen nehéz egy szülőnek, főleg, ha még be is szólnak neki. Nekem úgy szólt be egy nagymama (az Isten mentsen meg őlük
), hogy B odafarolt motorral a kisunokájához, olyan "na, gyere mocizni" stílusban, semmi bántó szándék nem volt benne, de a kisfiú megijedt. NA, ezért kaptam egy nagy lebaszást említett nagyszülőtől
Szerintem úgy is lereagálhatta volna, hogy szépen elmagyarázza B-nek, hogy kicsit óvatosabban, mert az ő kisunokája még kicsi, és megijed. SZóval úgy érzem, itt kommunikációs problémák vannak. Utálom, amikor a szülők hangosan csak a gyereküknek magyaráznak, pl. "látod miylen rossz ez a kisfiú/kislány" stb. Én simán megszólítom más gyerekét is, kedvesen, aranyosan, szerintem ebben semmi rossz nincs.
Lindi!
Jájjj, köldöksérv
Ez nagyon rosszul hangzik
De szerintem a legjobb, ha mielőbb túl esel rajta!+++++++++++++++++++
Deni, Ancsi!
Miylen volt a majális?????? Mi végül nem jutottunk ki, Esztergomban voltunk.
És hogy dicsekedjek:
mostanában olyan jól érzem magam, a gyerekeim kezdenek egymással ellenni, és akkor a legjobban, ha DIREKT nem figyelek rájuk. A teraszon annyira kis édesek voltak szombat délelőtt, én meg a konyha ablakból kuksiztam őket
Pannus hihetetlenül felnéz B-re, folyamatosan utánozza (ami persze nem mindig jó, mostanában pl egész nap köpködnek
)
És múlt héten nagy társasági életet is éltünk, kedden az Equadori nagykövetség fogadásán voltunk a Hadtörténeti múzeumban, több ezer Equadorból hozott rózsa volt, amiből én is kaptam egy csokorral, pénteken pedig a MAdách színházban voltunk. Tominak interjút kellett készítenie a színházigazgatóval, és pont aznap volt a legújabb musical kosztümös főpróbája, és ere meghívtak minket. most vasárnap lesz a bemutató. Hihetetlen élmény volt, egy nagyjából üres nézőtéren ülni a második szerepostást játszó színészekkel, és mintha csak nekünk játszottak volna, állati klassz volt. És a darab is szenzációs, legalábbis nekem
, és nem játszott benne az Oroszlán Szonja sem
Ja, és a címe, ha valakit érdekel: JÓzsef és a színes szélesvásznú álomkabát. Tök látványos show az egész.
Na, asszem most bepótoltam a kimaradt 2 hetet
jaja, köszönöm a gyermekeimet méltató hsz-eket
És BArbi, igen, B-nek mindig ennyire cókos szája volt, a barátnőim is odavannak érte, féltékenykednek a mai kis csirkékre