Iloly: pont azokat a dolgokat írtad le, amik velem történnek mostanság....
Az izbégi iskola (ahova felvették de nem szeretném vinni) igazgatónője közölte, hogy hiába viszek oda a Dani helyére egy gyereket, ő akkor sem engedi el (ezt figyeld: nem engedi el!!!
) a gyereket, mert a létszám már így is a minimum határon van, és így megvonják tőle a normatívát, és csak 50%-ot fog kapni.... Amúgy meg a Barcsay (ahova szeretném ha felvennék) egyébként sem fogja tudni fogadni, mert ott 26 fölé emelkedik az osztálylétszám, ami meg a megengedett határ fölött van, és így az iskolát megbüntetik, kvázi a normatívát tőlük is megvonhatják....
Ki van ez találva de k...ra!!!
Az persze működik, hogy tavaly úgy rugdosták a gyerekeket a Barcsayba, mert senki nem akart oda menni, hogy még Pilisszentkeresztről is felvettek oda gyerekeket, akik nem is Szentendrén laknak... és most persze a kereszti gyerek tesóját felveszik a Barcsayba.... az én gyerekemet meg nem, mert ugye nincs hely????!!!! De a kilométerekkel arrébb lakó gyereket felveszik, az én csóri gyerekem meg menjen a tanyavilágba tanulni, én meg cipeljek két pici gyerket az ölemben egy kilométeren keresztül a busztól sárban, hóban, latyakban... lesz...ják!
Ez a szabad iskolaválasztás!
Arra lennék kíváncsi, hogy mivel eltörölték a körzetesítést, akkor most hogy is van ez, hogy mégis van????!!!!
Tavaly amikor a szomszédunk be akarta iratni a gyerekét az izbégi suliba, ott azt mondták, hogy áááááá, nem ide tartozik körzetileg a gyerek...... milyen érdekes, hogy az én gyerekem most meg ide tartozik????
Ja, még egy szépség: a szomszédunk kisfia a Barcsayba jár (most járja ki az elsőt). Az osztálylétszám (az év folyamán elmentek gyerekek) 18-ra csökkent. És most mit akar az önkormányzat???? Szétosztani a 18 gyereket a másik négy osztályba....
Érdekes, hogy az nem zavar senkit, hogy akkor az osztálylétszám már ott is meghaladja a 26-ot????!!!! Vagy marad a 18 gyerek egy osztályban, de akkor nem éri el a minimum 20-at.....
Na és bármelyiket választják is, asszem joggal kérdem: az én gyerekem akkor miért nem fér el abban a rühes osztályban HUSZONHETEDIK gyereknek?????!!!! Lehet, hogy jövőre már csak 15-en lesznek.... ki tudja?????? És akkor kuncsorognának az én csóri kölykömért, hogy menjen oda tanulni!!!!!!
A Barcsay tudna indítani 5 első osztályt, az önkormányzat nem engedi, mert úgy döntöttek, hogy az izbéginek KELL három osztályt indítania.... Eddig is csak két osztállyal működött, nem értem hova ez a nagy fellángolás....
A Barcsayban lenne igény 5 osztályra, a feltételek adottak az igazgatónő szerint. Ő maga mondta, hogy az önkormányzat nem engedi...
Az izbégiben indítják a harmadik osztályt és úgy kell összeerőltetni a harmadik osztályt, mert a kutya nem akar odamenni!!!!
KOMOLYAN MONDOM, ŐRÍTŐ EZ A MAKACS, ÖNFEJŰ GONDOLKODÁS!!!! NEM A SZÜLŐKRŐL ÉS A GYEREKEKRŐL SZÓL EZ A TÖRTÉNET, AZ MÁR TISZTA.....