Új privát üzeneted érkezett!

Nici
Nagyon édes Barbi!!! Milyen hosszú haja van! :roll:
Mi olyan kis kopaszok vagyunk...
Amúgy találtam régi babaképet rólam, és akinek eddig mutattam, elsőre azt hitték, h MAszat van rajta..
Anyum el sem akarta hinni, h a képeken én vagyok :lol: :lol:

Így néztem én ki kb.27 évvel ezelőtt..
1211553924.1348.doc
Sajnos csak így sikerült menteni.. :roll:

Litu
Örülök, h rendben hazaértetek!! Pihenj sokat, és akkor nem lesz semmi gond!!

Zorróné
Jó utata Nektek!!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Sikerült megcsinálni! :roll:

Kép
Én

Kép
Maszat

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Klarka Atibaba nagyon helyes, nagyon klassz, hogy hazajöhettek végre

Pont így voltam egy mamával egyszobában a kórházban, a mama nálunk a babája másik kórházban intenzíven. Iszonyú volt, ott sírtam, és annyira de annyira szorítok most Krittának

Pumpóka bababónuszt mi is kiváltottuk, jó!

Zsuzsa Nálunk is zöldes kaki volt, aznap mikor nálatok. Olvasom a szerdai hozzászólásodat. Tegnap 2x félórát aludt, azon kívül nézelődés, nyűglődés, siránkozás. Estére én síránkoztam, mert borzasztóan elfáradtam. És tényleg SEMMIT nem tudtam csinálni tőle. Anyasors! Ezt vállaltuk. Szóval irigykedem.

Bambi: na milyen az új Avented? Nálunk is van csiga! Majd csinálok képet.
Huha én sem így fejtem eddig, köszi, hogy elolvastad az útmutatót. :wink: Kipróbálom, hátha jobb lesz.

Lolka a szopis tanácsadó ad infot telefonba, de nem tudom ér e valamit, úgyanis jobb ha látja. Hogy tartod, hogy áll a szája, hogy cuppan rá stb. Nekem a kiszállás 5000Ft volt, de utána tanácsért hívhatod bármikor. (legalábbis az én tanácsadómnál így volt) Úgy voltam vele, ott egye meg a fene a pénzt, ha segít. És jobb ha látja. 2 órát ott volt, sokat beszélgettünk. És haladtunk is.
Cmben nőnek, hiszen már nem addig ér az ölemben…

Nici kecskerutát miért nem lehet mindennap inni? Én mindennap iszom, a laktoherbtől ordítás volt (hasfájás), úgyhogy azt 1napig ittam csak.

Bambi Zorróné igen a párom is megjegyezte, pedig nem ül a Babanet előtt, hogy Beni hasonlít Nimródra. Akkor most majd Danit megmutatom neki. :)

Szőlő egy fazon a kiscsajszid! Nagyon jó pillanat. Nekem is ezt tanácsolták a meztelen cicizést. De én nem próbáltam. Te? Majd mesélj mi volt a tanácsadóval.

Mannogab szoptatós tanácadás Le lache Liga www.lll.hu és még biztos máshol is van. nem egy ember foglalkozik ezzel, hanem nagyon sokan. Azt érdemes keresned, akit vagy ajánlanak, vagy a lakhelyedhez közel van.

Atizka gyere a hírekkel minél hamarabb, addig is nagyon szorítunk!

Gabciak gratulálunk! Izgalmas lehetett...

Csudaédes babáink vannak!

Csöppke nekem is Rózsa Ibolyát ajánlották, ő tuti. Sajnos én nem tudtam felhívni, de nekem más segített.Ő viszont úgy tudom csak a budai oldalon tevékenykedik. Mannogab meg itt délpesten laik.
Celesztina az én szopis tanácadóm péceli, ha kell.

Kiscica és 200 után egy cseppet sem bukik?
Az én anyósom mikor itt volt (1x) megnézni az unokáját, a következőt mondta: aszta paszta cipőpaszta és ezt 50szer. Háttt remélem a gyerek nem ezzel indul, mikor beszélni kezd.
:oops: Klónbébid van?

Babyteve hogy jöttök ki a kutyusokkal? Mitszóltak a jövevényekhez?

Rólunk: Mivel sokat bukik ezért el kell vinnünk külön UHra.Próbáltam a Heim Pált felhívni, de vagy félóráig semmi eredményre nem jutottam, hát berágtam és kértem időpontot oda ahol én még 4Dn voltam, maszekhoz. Kész, inkább fizetek, de erre hol van idő és energia. Csak hallagatom a hülye zenét… és közben nem kapcsolnak sehova.
Mi eddig Liberot használtunk, és most a 2-es Pampers. Ez jó, nekük bejött. Látom megoszlanaka vélemények.
Szopizás ügyben jól haladunk, már tegnap tudtam 80-at is mérni, így a lefejt tejjel nem is kellett tápszer. Juhééé. Na jó ez nem egész nap sajnos.de akkor is haladás, ha belegondolok milyen szörnyű volt a 3.hetünk.
Mi 5-re kapunk időpontot a 2hónapos oltásra. Ki mit hallott, van mellékhatás? Láz, hőemelkedés?

Kép
téjé
 
 

 
 

Bambi a mi csigánk: Kép

Kép
téjé
 
 


Judit, lehet inni mindennap, csak a homeó miatt mondta a gyógyszerész, hogy néha pihentessem!
Mondjuk most 2 napja eszem-iszom mindkettőt!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Nici avagyúgy, összefüggésben van. Köszi

Kép
téjé
 
 


Nici, gyönyörű a kiscsajod :) És mekkora sérója van :) Ő mekkora? Szép nagy babának tűnik :)

A szopis tanácsadókról még annyit, hogy az ligás tanácsadók már vannak annyira profik, hogy sok dologban telefonon keresztül is tudnak segíteni. Persze nyilávn a speckó problémákhoz kell a személyes tali, de egy telót mindenképp megér, ha valami bizonytalanság van .:)

kiscica, tényleg nagyon hasonlít Maszat Rád! :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Én is hoztam képeket :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Halihó!

Itthon vagyunk!! :D :D :D :D :D :D :D

Atti már alszik és Andris olyan kedves vele....ez valami csodálatos ösztön a tesókban!

Most evett Atti, most már mélyen durmol.... :wink:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Csöppke, picike Barbi, tegnap érte el a születési súlyát, 3150 gramm, és 55 cm-el született :) Viszont a fejecskéje 36 cm-es volt születésnél, hát mit ne mondjak, ez feltűnt a kitolásnál :D
(Szandié csak 34 volt)

Tényleg, Zorróné, nálatok volt kérdéses asszem egy időben, hogy mi lesz, ha Beni fejecskéje nagyobb lesz, végül mekkorával született? :)

Csöppke, Lőrinc nagyon cukor, és tiszta Domi, szerintem le sem tagadhatnák egymást :)

Klarka, úgy örülök Nektek :) További minden jót!!!

Mutizok Nektek valamit, szerintem nagyon aranyosak!
Szandi és Barbi: http://www.youtube.com/watch?v=xCCIxhSxGpE

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Csöppke - Lóci nagyon édes :) Érdekes, én meg pont azt látom, hogy nem hajaz annyira Dominóra ... vannak vonások, de ahogy a blogodon is írta vki .. Dominó te vagy teljesen, ő meg talán inkább az apja :D Ti hogy látjátok?

Alíz amúgy 4060 gramm volt ma. Most elkezdem méregetni, mennyiket eszik, mert kb 2 hete nem mértem ilyesmit. De most van egy gyanum, hogy nem mindig elég neki a tejem .. Aztán lehet parázom csak, és teljesen minden rendben, és tényleg csak a front miatt volt nyűgös .. majd kiderül. Azért aggaszt ez az utóbbi pár nap :( És este 9-től olyan szépen bírta eddig 3-4-ig .. most meg 2. napja felkel 2-kor, pedig 10-kor tettük le :(

Nici - Nagyon édes a kis BArbi :) Milyen csöpp :)

Kiscica - Hát bizony .. a fiad tiszta anyja :D :D nagyon édes!!!

Kép
szösszenet
 
 


Azokhoz az Anyukákhoz lenne kérdésem, akik tudják, hogy nincs elég tejük ..
Hogyan látjátok a babán, hogy nem elég neki?
Szopi után sír? Vagy kis idő telik el az etetések között? Vagy méregetitek?
Annyira be vagyok parázva ... lehet butaság, de megijedtem :oops: :oops: .. a nyomi szopis teától meg hányingerem van ..
Most előszedtem a kórházban kapott csodaszert (a tejserkentő olajat) .. bízom benne, hogy pár órán belül beszilikonosodom :D

Kép
szösszenet
 
 


Kiscica - A mi vonalzónk nem rossz .. május 2-án volt 1 hónapos, és azóta pontosan 3 hét telt el :) Szerintem így számol... minden 2-án van hónapforduló, és attól számolja a heteket ..

Kép
szösszenet
 
 


Szössz nehogy elkezd a tejparát! Úgy látszik, ismét fejlődési ugrásnál vagytok, ha hamarabb sír, mint kb 3 óra, etesd meg...de ne adj pótlást, ha nem doki mondja, mert nagyon komoly 22-es csapdába kerülsz....(én ezt nyögöm, ha egy kicsit is bátrabb vagyok, és jobban bízom magamban, mi sem tápszereznénk....de a kórházban kedvesen rám ijesztettek, így ez van most is :twisted: ) Kaja után is sírhat azért, mert mamizni akar még, vagy túl fáradt, vagy bármi...nem mindig kajás...Bízz Magadban! :D

Kép
babyteve2
 
 


Klarka, de jó, hogy otthon vagytok! Hogy telt az első éjszaka?

Kép
babyteve2
 
 


Klarka,
de örülök Nektek!!!! :D

Kiscica,
hú, tényleg nagyon hasonlítotok egymásra.

Nici,
nagyon édi Barbi. Kis csöppség.

Csöppke,
Lóci nagyon aranyos, kis dundi. :D

Lekri,
Beni két hét alatt nyerte vissza a születési súlyát. Ő is sárga volt és az elején nem igazán hízott. Nekem azt javasolták, hogy adjak neki minden nap egy kis teát (csipkebogyót) mert azáltal sokkal jobban ürül a billirubin, mintha csak anyatejet kapna. Nálunk ez bejött.

Litu,
de jó, hogy itt vagy! :D Pihizz, ha tudsz. Van segítséged?

Szössz,
én is pont tegnap kezdtem el mérni Benit,igaz ő 3 óránként kér cicit, éjjel tegnap 3/4 5kor, ma 4kor kelt, De úgy érzem, hogy nem igazán nyel már a szopi végén. Én is kicsit beparáztam, hogy kevés a tejci. Este két ciciből evett 120at, ami sztem nem sok. És úgy éreztem még enne, ha lenne mit. És nem igazán érzem, hogy megtelnének a ciciim. Sokszor már nem tudom melyikből evett előző alkalommal. Na mindegy. Most majd párszor megmérem.
Tényleg, voltál dokinál?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Andi, amióta kijöttünk a kórházból, egy füzetbe írom, ki mikor melyik cicin volt, mikor kakált, mennyit mértem, ha mértem, mennyi pótlást kapott...enélkül megőrülnék...(Anno Tomival is írtam, ott még azt is, mennyi ideig volt cicin :D Ha nem írnám, tuit megbuggyannék...így is van, hogy a másik cicire teszem, mint kéne, és a jót írom fel...pláne, éjjel :D

Kép
babyteve2
 
 


[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetb]Csöppke - Lóci nagyon édes :) Érdekes, én meg pont azt látom, hogy nem hajaz annyira Dominóra ... vannak vonások, de ahogy a blogodon is írta vki .. Dominó te vagy teljesen, ő meg talán inkább az apja :D Ti hogy látjátok?


Jó reggelt:)

Én nézegetem Dominó ilyen korú képeit, és bár Lőrinc husisabb, nagyon hasonlítanak egymásra :) És persze a Zapukra is. Apróbb korában Domka is jobban hasonlított az apjára, aztán ahogy nőtt, úgy jöttek elő a tőlem örökölt vonásai is. :)
De annyira gyorsan változik, hogy az hihetetlen.

Tejcsikérdés. A legegyszerűbben úgy tudod megállapítani, hgy elég e neki, hogy mennyit pisil-kakil. Ha megvan a napi 6 pisis pelus akkor tuti hogy elég neki ;) És ilyen 6 hetes korban bizony van egy jó nagy növekedési ugrás, simán lehet hogy Alíz benne van... kell pár nap hogy a cickók beálljanak a többlet tejcsire, de aztán minden megy a régiben ;) Kitartás!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Jajj, milyen színem lett, bocsiiii :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


nici, állati édes a videó.... milyen szeretettel fogja a picit a nagylányod! :)

36-os fej? Nemsemmi :)
Lócinak 34,5-es...

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Babyteve - Köszi a bíztatást :) nem fogom tápszerezni .. az biztos, csak ha látom, hogy dráma van. Inkább megpróbálom felturbózni a tejcit :)

Csöppke - Én is gondoltam erre a növekedési ugrásra. Most 2 ciciből etetem .. és így nyugalom van. Illetve amelyikkel kezdtem, abból lefejek utána amennyi még jön belőle pár perc alatt, anélkül, hogy kínoznám a cicit (ez úgy 10 ml...). Amelyikkel befejeztem, azt nyugiban hagyom ... tegnap este kezdtem ezt, és egyelőre nagyon kiegyensúlyozott Alíz. Remélem beállnak a cickók a többlet termelésre, és nem kell sokáig 2 cicizni..
Pisis, Kakis pelus van sok .. Alíz napi 4-szer minimum kakil, és aranybarna színűt .. a pisit nehezebb megállapítani, de gondloom akkor az is van. Nah .. mostantól ezt is jegyzetelem .. az a biztos.
Mik azok a homeós bogyók, amik tejszaporításra vannak? Nem nagyon hiszek ezekbe, de Alízért mindent megpróbálnék .. :roll: :roll:

Andi -
Voltam tegnap délelőtt dokinál, mindent rendben talált.
Azt mondta, hogy szopi alatt a legtöbb nő nem menstruál, vagy ha igen, akkor is össze-vissza .. Simán lehet, hogy valami mensi-szerű volt az a pár nap újravérezgetés .. normális, nem kell törődnöm vele. 3 hónap múlva kell menjek újabb kontrollra.
Azt is mondta, hogy azt sajnos nem tudja megmondani (így 7 hetesen), hogy ez a pár napos vérés mi volt ..
Nekem most teljesen elmúlt .. írnom kell, hogy mikor történik hasonló, meddig... stb.
Amúgy én is jegyzetelem, hogy mkior melyik ciciből evett Alíz .. tuti elfelejteném. Főleg, hogy már az én melleim között sincs sajnos sok különbség .. nem durran ki az, amiből régebben etettem :( .. lehet a kialvatlanság is közrejátszik, amit ezek a fránya frontok okoztak :(

Kép
szösszenet
 
 


Szössz: Nekem ami nagyon bevált tejserkentőnek az a Urtica Urens 5ch.
Ebből napi 3-szor 5 bogyó! Nekem egy-egy adag után ömlik a tej a cicimből!

Edina


Kép
medina83
 
 


Ja, és fontos, hogy a bogyók bevétele előtt és utána fél óriág legalább ne egyél, igyál!

Edina


Kép
medina83
 
 


Rakok fel egy pár képet már én is! :) Kép Jaj de jó!!!


Kép

Edina


Kép
medina83
 
 


Medina - Köszi :)
Hétfőn valószínű beszerzem. Gondolom gyógyszertárban lehet kapni :) Jó jel, hogy neked így bevált!

Nagyon cukorfalat a kisfiad :) Gyönyörű, békés baba :)

Kép
szösszenet
 
 


Igen, lehet gyógyszertárba kapni! Remélem neked is használ majd!
De ha jól tudom, itt sokan szednek ilyet jó tapasztalatokkal!

Békés baba!! :) A képek néha csalnak! :lol: :lol: :lol:

Edina


Kép
medina83
 
 


Szösszenet, ha az utrica urens nem jön be, akkor próbáld meg a ricinus communist, ezt is szigorúan csak CH5-ös higításban. Nemrég voltam egy homeos előadáson, ott azt mondta a doktornő, hogy az utrica inkább azoknak szokott bejönni, akiknek genetikaileg kevesebb a tejük, vagyis már az anyuka, nsgymama, dédi, stb sem tudott szoptatni, vagy csak rövid ideig.
Szóval Ő pl előbb a Ricinus communis kipróbálását javasolja, ha az nem akkor utrica. 1*5 bogyó

medina, nagyon aranyos a fiad ;)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Hááát, én a kezdetektől szedem az Urticát (5 nap, 2 nap kihagyással 2 hetes kortól), de semmi különbséget nem látok, akár szedem, akár nem...azért szedem kitartóan :D
3 napja szedem a MoreMilk-et is, háááát, az is csak jó sokba került...(legalább az urtica occsó :D Amennyit én már ezekre a tejszaporítókra költöttem, lassan vehetnék egy ipari Medelát...de így csak kölcsönözni fogom jövő héttől...ha az sem segít, akkor feladom :( )

Kép
babyteve2
 
 


Csajok, akik kb. velem egy időben szültek .. a ti babáitok egy kajálásra kb. mennyit esznek? Csak mert én régóta nem mérem .. nem tudom, hol kellene tartanunk :roll: :roll:
Bambi, Emi, Kiscica .. többiek???

Kép
szösszenet
 
 


Szöszi
Mi ált. kb. 120 és 160 között szoktunk enni, de volt már 200 is meg 80 is a napokban. Tök változó. De mi már az 5 kg ütögetjük!

Judit
Nem bukott 200 után, csak egy nagyon kicsit, szerencsére nem sűrűn van nála ilyen probléma!!

Szösz
HP vagyok, igazad van a vonalzóval!! :lol: :lol:

Klarka
Örülök, h hazaértetek!!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Húú, annyi minden törént az utolsó bejelentkezésem óta, hogy csak na...

Először is gratula gabcikának. Én nem tudom miért, de először azt olvastam, hogy helikoptert kellett hozzá hívni :shock: :shock: :shock: és egy csomót agyaltam azon, hogy hol szállt le. aztán láttam, hogy senki sem reagált rá, mármint, hogy helikoptert hívtak, így megint visszaolvastam. akkor láttam, hogy mentőt :lol: :lol: :lol: kismama agy :oops: :oops: :oops: Húú, azért nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi törént, hogyan...

klarka,
nagyon örülök, hogy otthon vagytok már. gondolom Nektek is könnyebb lesz ezután, nem kell mindig a kórház és otthon között ingázni. Örülök, hogy így rendbe jöttek a dolgaitok kis Atinál.

szöszke,
Alíz is szépen nődögél. Jók a fotók.
Én most nem mérem, hogy mennyit eszik, mert nem tudom már mérni. Annyira ficánkol, hogy nem "áll be" a mérleg. Most már csak este mérjük, aztán 1,5 hét múlva már akkor sem, mert visszaadjuk a mérleget.
Pár napja tudtam mérni többször is, akkor hajnalban evett 150 gr-ot :shock: :shock: :shock: , aztán utána reggel 130 gr-ot, utána napközben meg 100-akat. Hogy most mennyit eszik...(Szerintem ez extra nap lehetett. Vagy léptünk egy növekedési lépcsőt a 6. hét után...)
Amúgy van olyan hajnal, reggel, amikor úgy érzem, hogy szétrobbannak a melleim, de ma reggel meg semmi extrát nem éreztem. Megakartam pont ezért mérni, hogy mennyit evett (para kismama), de akkora eltérést láttam a kaja előtt és után között, hogy tuti, hogy nem jól mértem...
De nem is baj, hogy nem tudom mérni, mert így ha visszaadjuk nem lesz hiányérzetem.
Este szoktam néha átrakni másik cicire is, ha úgy gondolom, hogy nincs elég tej "az elsőben". Illetve megint hagyom fél óráig szopizni. (Az elmúlt 1-2 hétben kb. 15-20 percig szopizott, de most mintha tovább akarna, én meg hagyom...de fél óra után leszedem, mert az már csak nyammogás, meg ha tovább hagyom, akkor szokott utána egy kicsit bukni.)
Anyukád volt fejtágítón? Esetleg eszébe jutott körbenézni, hogy van-e ismerős bölcsis néni a 13. ker-ből? (Azt majd még megkérdeznéd, hogy másik kerületbe is lehet-e próbálkozni, vagy csak az adottban, ahol lakunk ott lehet?)

emi,
remélem egyre több ilyen éjszakátok lesz. majd meglátod, hogy mennyit jelent Neked is plusz 1 óra alvás...

Kiscica,
ma hajnalban én is beakartam dobni a cumit a mellem helyet Dani szájába, mert nem volt olyan kemény a cicim. Erre nem azt hallottam, hogy hatalmasat rottyantott? (Még a pelenkából is kicsapodott.) Szóval pelenkázás oszt úgy gondoltam, hogy akkor cicit is kap.
hatalmas adagot kiszopizott maszat :shock: :shock: :shock:

Peleneka,
Nagyon szar a pampers, állandóan kijön minden belőle. Így elmentem venni teszkósat, mert az a tuti nálunk. (Én a márka-buzi, sosem gondoltam volna, hogy teszkós pelusra fogok esküdni.)

celesztina,
nálunk is Dani szopi után rögtön sosem bukik, hanem inkább 0,5-1,5 órával.

tim,
annyira sajnálom, hogy ilyen nehéz Nektek. Azt hiszem itt mindenki közül nektek a legnehezebb (a beteg babákat leszámítva). Remélem, hogy lassan eltellik ez a kritikus, hasfájós idő.
Bocs, de abban tényleg igaza van a dokinak, hogy nem szabad sűrűn etetni a hasfájós babákat, mert még nem ürül ki rendesen a gyomruk, nem emésztődik meg az előző adag tejci. Szép lassan próbáld majd kicsit nővelni az időt 2 szopi között. Nem baj, ha nem rögtön a 3 órás szünetel kezdesz, majd szép lassan megnövelitek a szünetet.
Az meg elég szomorú, hogy 2 órát kellett várni.


kamilla,
nagyon büszke apát láttam a képen :lol: :lol: :lol:
amúgy Dani sem alszik sokszor 2 szopi között.

virág,
már régóta akartam írni, hogy nagyon ügyik vagytok, hogy ennyit hízott Trudi. NAgyon kicsiként született, most meg...

nici,
nagyon édi magzat-pózban alszik a kislányod.

téjé,
helyes a csiga :lol: :lol: :lol:

csöppke,
helyes Lóri baba...

Kép
1bambi
 
 


Téjé a kutyák közül Plazma nagyon ki volt akadva első nap, együtt bőgött a babókkal...Botoxnak mázlija van, hogy süket, őt abszolút nem rázta meg a két csomag érkezése. A 2. naptól Plaz is napirendre tért felettük, néha odaviszem csekkolásra a piciket, akkor megpróbálja megnyalni őket, de ezt azért nem engedem. Egyébként állandóan a kiságy előtt fekszik és őrzi őket :D Hétfőn költözés, kíváncsi vagyok, a szabadban hogyan reagál a bébikre :D

Kép
babyteve2
 
 


Bambi
MA nálunk sem volt nyerő a cumi. 4x dugtam neki vissza 2 óra alatt, ötödik alkalommal már a cicimen volt.
Kaki ismerős, elmentünk ma csavizni meg vásárolni, mire hazaértünk, már a gatyója is olyan volt. Eddig a legnehezebb pelenka 300 g volt :shock: . (mert okos szülők ezt is lemérik :lol: )

BAbyteve
Hétfőn már költöztök?? :shock: Szép túra lesz az Nektek!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


babyteve: Sajnálom, hogy ennyit küzdesz tejügyben.

Sajnos nekem anyukám nem tudott szoptatni és nekem sincs sok tejem. Mindent elkövetek, hogy legalább fél éves koráig tudjam szoptatni, de a tejem mennyisége sajnos nem nagyon akar nőni. Szinten tudom tartani, de ez kevés lesz és sajnos van hogy pótláshoz kell nyúljak. :(

Edina


Kép
medina83
 
 


szösszenet
bocsi hibás lett, de az előző elszállt és így már nincs erőm bármire is figyelni :oops:

nekem kevés(szerintem)/pont elég tejem van. ápr 10én született 3180gmal és most 4200g. a doki szerint pont a minimumot híza Hédi.
táppal jöttünk ki a kórházból , de már 3 hete csak tej :D
amikor eszik(mindkét mell mindig) üresre megeszi, fejni max. 1 kiskanállal tudok.ha nyomom a mellem nem jön belőle.szopi után szerintem még tudna enni. (mondjuk én is elvagyok egy tányér kajával is, de van, hogy jobban örülök 3 tányérnak :wink: ) van hogy sír is kicsit, de aztán elalszik. vagy fél-egy óra múlva annyira sír és cuppog, hogy újra cici(amiből ilyenkor nem sok jön, de őt megnyugtatja-meg ingerli a tejtermelésre a mellem.
enni meg ennyiket eszik
időpontot nem irok, de nagyából 2-3 óra éjjel meg 1× v. 2 × kell
130,130,60,80,60,80,30+20(amit fejésből gyűjtöttem)
160,100,30,90,90,80,60+30(fejés)
én napközben nem tudok aludni, látszik is hogy éjjel van tejem.
de a gyerek van, hogy 30 vagy 60 szopi után is alszik 3-4 órát :roll:
na, mi így. de egyelőre nem tápolok, mert csak este sír(ami lehet, hogy nem is attól van) esti szopi után alszik sírás nélkül és éjjel is eszik, alszik :D (kopp-kopp)
toncsi

toncsi80
 
 


Csöppke, én is azt szerettem volna venni először, mert az dícsérték, de akkor sehol nem lehetett kapni, így az urticát vettem, viszont ma reggel kaptam szerencsére olyat, így most áttérek arra, és megpróbálkozom, hátha több eredménnyel jár!

Bambi, köszi a dícséretet :)

Szössz, gyógyszertárban, de csak amelyikek árulnak homeopátiás cuccokat!
Ami talán Nektek sincs messze, az a Budaörsi tesco-s gyógyszertár, és a Camponás!

Medina, Attila nagyon édes a fürcsis képen, ha jól érzékelem apucija kezében :) A másikon meg olyan, mint aki nagyon gondolkodik, hogy most mit is kezdjen azzal a játékkal :)

Babyteve, de jó kutyusnevek, ötletes :):)

Olyan jót játszótereztünk ma... leültünk egy napos helyre, olvasgattam, nézelődtem, ringattam Barbi alatt a babakocsit, Szandi meg nagyot játszott, ott voltak ovis csoporttársai is, nagyon élvezték :)
Azon gondolkodtam egész nap, hogy holnap elmenjünk-e a Bikás játszóra a gyereknapi rendezvényre?!
Kocsival nekünk 10 percre van, így két kaja között végülis eltudunk szaladni, csak félek sokan lesznek, és meg sem tudnék mozdulni a babakocsival :roll: Viszont Szandinak nagy öröm lenne...
Na még ezt kitalálom holnapig :D

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Most nézem, megvolt az 1000. hozzászólásom :lol:

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Szöszke,
Lili is kb 100 miliket eszik. Mi most vagyunk 4220 grammosak. Úgy tudom, hogy egy 4 kilós babának kb napi 600 grammot kell ennie. Lili szinte sose eszik ennyit..
(Ma viszont egyszerre benyakalt 170 milit. Kemény hasfájás lett a vége. Szegény annyira, de annyira sírt :cry: :cry: a szívem szakadt meg. Végül megmaszíroztam a pocakját és a 170 miliből kihányt 110-et. Azóta jól van, végre elaludt. )
Az urtica nálam is nagyon jó szolgálatot tett/tesz.

Kisscica,
nem csak te méred a kakis pisi pelust. :roll: Én néha még a ruháját is ráteszem a mérlegre :oops: :oops:

Nici,
aranyosak a kiscsajok. Látszik, hogy Szandi mennyire szereti a tesót.

Megint nagyon édes babákat láttam. Most teszek fel én is a 8 hetes Liliről.

Kép Fókuszálok, fókuszálok Kép Hami után Kép Mérlegeléshez muszáj jó képet vágnom Kép Már megint a mérlegen Kép Szép álmokat!

Kép
emi29
 
 


SZiasztok!

Most csak röviden.

Toncsi, Enyim csaj ma 4060g, és 3240-el született. 1 hónapa alatt 85 dkg-ot hízott, ami nem rossz szerintem, és ahogy a te adataidat megnézem, ti is hasonlóan híztok. A védőnőm azt mondta hogy ha csak heti 10 dekét hízik az se gáz. De a 20 eddig mindig megvolt. És keddig sztem most is meglesz (kop-kop)

Csöppke nekem se jön be az urtica, semmivel nincs több tejem, kipróbálom ezt a másikat, hátha. Anyumnak annyi teje volt, hogy napi 1 litert adott le amellett hogy szoptatott. A fiamat is szoptatta :)
Szóval nem genetikai az hogy nekem nincs elég.

Bár kétségek között vagyok, mert kevésnek érzem, de prüntyi alszik a kaják között 3-4 órát, 1-2x-i cumivisszarakással, éjjel 6-9 órát alszik egyhuzamban. Nyugtass meg, hogy egy éhes baba nem alszik ennyit :)
BÁr napi 6 pisis pelus tuti nincs meg, ugyanis nem teszem ennyiszer tisztába :oops: :oops: :oops: De mindig van súlya a pelusnak. MOst két napja nem volt kaki, de állítólag ez se gond...

Megyek is, felkeltem szopizni, mielőtt lefekszünk.

(7-kor evet...)

Mi megyünk holnap gyereknapozni, a Kossuth tér, és a vasúttörténeti park va nversenyben :) Fiús anyukáknak mindkettőt melegen ajánlom :) A Kossuth téren tűzoltók-mentők-rendőrök-katonák lesznek, a parkban meg minimax gyereknap.

Jó éjt,

ZSu
ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Jó reggelt!

Csak szeretnék megosztani veletek egy jó hírt. Lili végigaludta az egész éjszakát. Este 9-kor aludt el és 1/2 5-kor kelt. Remélem ez nem csak annak tudható be, hogy tegnap ennyire elfáradt a sok sírástól.
Nagyon sajnálom a hasfájós babákat és a szülőket. Borzasztó látni, ahogy ilyenkor szenvednek ezek a csöppségek. Remélem nálunk több ilyen este nem fog előfordulni. Rettenetes volt, amikor elkezdett hányni. Borzasztóan megijedtem. Kb 30 percig tartott az egész, de nekem egy örökkévalóságnak tűnt. Szerencsére miután kijött belőle a "fölösleg", újra jó kedélyű lett. Aztán hamar elaludt. Reggel sem volt semmi probléma. 150-et evett. Jókat büfizett, alig bukott és már aludt is.

Mindenkinek jó gyereknapozást!!!

Kép
emi29
 
 


[quote="celesztina"][ írta:celesztinacolor=green]Szőlő: a szopis tanácsadót neten találtad? Mikor hazajöttünk a kórházból nálunk is volt gond, találtam egy oldalt, a www.lll.hu-t és ott telszámokat, fel is hívtam párat, de nem vették fel :( aztán bepánikoltam, ha gond van, nem tudok elérni -megkérdezni senki :([/color]



Celesztina, LLL-ről találtam a Szoptatásért Magyar Egyesület hpnlapjára, onnan hívtam fel Gitidiszné Gyetván Krisztinát.

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=ibclc_szak

bár ígérte hogy mailen küld anyagot meg hív, hogy mikor jön, de még nem tette. gondolom majd hét elején. de nagyon szimpatikus nő a telefon alapján.

Kép Kép
szõlõ
 
 


[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkblue]
Most előszedtem a kórházban kapott csodaszert (a tejserkentő olajat) .. bízom benne, hogy pár órán belül beszilikonosodom :D[/color]


Szössz az nagyon jó cucc, vettem én is :D tegnap egész nap 100-akat fejtem ami nekem nagy szó :)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Csajok szerintem lassan mi is elérjk a 4 kilót... :lol: :lol: Ez a kiscsaj bazisokat eszik szerintem, ahhoz képest hogy 2 hetes. :roll:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Jó Reggelt Mindenkinek!!!

Olvasom a hsz-ket, h kinek mennyit hízott a babája!
Nem tudom, h akkor most a mi fejlődésünk mennyire sok/kevés!?
Maszat 7 hetes, 3390 g-mal született, 3250-el jöttünk haza és 49 cm-rel. Tegnap kb. 4900 g volt és már 56 cm! :roll:
Szerintem kicsit sok súlyra is meg cm.re is!

Szösz, EMi, BAmbi Ti szültetek velem egy időben! Ti méritek, h hány centik a babák???
Hány pelus megy el nálatok egy nap??? Mosoly mennyi van nálatok??

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


ÉS

Boldog Gyermeknapot elsősorban az Összes Áprilisi-Májusi topikbébienk és persze az összes gyerkőcnek!!!!

Kép

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Sziasztok!

Én is gratulálok a két utsó babához! Együtt a nagy csapat!!!:)

Mindekét éjszakánk jó volt, 9-kor etetem, aztán alszik 2-ig, akkor evés, alszik 5-ig, akkor megint evés, utána 8-kor eszik megint, közte persze alszik, most meg a 8-as etetés óta is alszik. Közben persze nagyon kell figyelni, hogy minden gyógyszerét időben megkapja, férjem készített nekem egy táblázatot, ahol kiikszelem azt, amit már beadtam, de ennek ellenére tegnap még nagyon paráztam, hogy nehogy valamit összekeverjek.... Van egy olyan gyógyszeradagolóm, ami egy cumi és a végén van egy olyan adagoló, mint az injekciós tűknek, szóval nagyon praktikus..

Na, megyek, mert ébred...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Szőlő
Azt az olajat hol vettétek???
Mazsi mennyivel született???
Tud már szopizni, vagy még mindig üvegből kell etetned??

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Szia Klarka!!

Örülök, h minden ilyen jól megy nálatok!!
Gyógyszereket meddig kell szednie Atinak??

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


10 nap múlva lesz kontroll, akkor esetleg csökkentenek valamit, de 1 éves koráig, asszem és a felsőlégúti betegségeknél, meg csomó betegségnél egyből antibiotikumot kell adni, hogy elkerüljük a szívhártyagyulladást. A zárójelentése egy komolyabb regénnyel is felér..

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Végül 46 napot töltöttünk a kórházban, ebből 41-et az intenzíven

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?