Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Csajszi napok óta először elaludt a babakocsiban, mostanában már csak nézelődésre használjuk.

Van valakinek olyan babakocsija, aminek nem lehet megváltoztatni a forgásirányát? Anyósék vettek Pápára olyat, de abban nem tudom hogy lehet úgy tolni a gyereket, hogy ne süssön a szemébe a nap? Nekünk itthon forditható van.

Kikuka, akkor neked is irány a séta a jó időben, bár nálad ez a rossz kedv már elég rég óta tart. Nem tudtok elmenni valahova pár napra feltöltődni?

Hajni, 97% az tuti jó, nem lesz semmi gáz, hidd el!

Andi, a pá-pá-t nem én tanitottam, ez csak jött. Minden okos felnőtt pá-pá-zik, ha meglát egy kisgyereket, a védőnőtől a pénztárosig, szóval egyszer csak már azt vettük észre, hogy Panka is lengeti a kezét.

És hihetetlen, hogy milyen gyorsan tanulnak! 2x megmutattam Pankának a plüss tigrisével, hogy pisze-pisze (odadörgöltem az orrát az övéhez), és legközelebb már ő is csinálta. Alig hittem a szememnek. Most olvastam valahol, hogy szegény gyerekeket sokkal hülyébbnek nézzük, mint amilyenek. Ilyen idős korukra már nagyon fogékonyak, egy csomó mindenre meg lehet tanitani őket.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu
nekünk az elejétől olyan kocsink van,a megoldás:napernyő :wink:

Kikuka
mi az eccerű de naccerű elven vagyunk:1 kiló liszt,egy élesztő,só,víz :wink:
Vendég

Timi, és akkor azt rakosgatod ide-oda, attól függően honnan süt a nap? És kilát tőle a gyerek? Tud nézelődni?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kép Itt a fogam Kép Olvasok

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hihetetlenül édes ez a Panka!

Hajni : sajnálom de tényleg a 97 % az azért már jó!

Hát én is azon az elven vagyok mint Timi ha allergiás akkor adhatsz te neki 1 évesen is akkor is kijön rajta persze azért érdemes megvárni az időt mikortól kaphatja!

Nállnuk is sok mindent megcsinál Ágika amit Macsek ir!
Mondom ,hogy "nem" erre nevet és már a kezével csinálja is!
Pápá néha megcsinálja mikor milyen kedve van!

fogzunk ezerrel már kennem kellet neki az inyét volt egy pici hőemelkedésünk de néztem 10 perce rá már lement!

féltem be ne lázasodjon!

most az az újdonság és nagyon tetszik neki ,hogy bereg vagy is kidugjaa nyelvét és fújja a nyálát minden beterit és nevet neki! :lol:

Kép

Kép
mogyoland

Hello!

Anett kitartás!!!!

Hajni, nem lesz gond! 97% az tök biztató + a genetika is számít már ennyi idősen magasság-súly kérdésben!

Zsu, na az a könyv már halott lenne Dorkánál! :lol:
PP hercegnő gyönyörű!

Ja túl a 40 perc tornán! És Dorka egy picit jobbkedvű!

Glutént én 1 éves korig nem adok Dorkánk, a mi hasunkkal... haggyá mán... legyintős szmájl! Veszek neki majd gluténmentes kenyeret pár hónap múlva! :arrow:

Jövőhéten megyünk Heim Pálba, ki is lakik arra? :roll: Macsek?

Jutta

KépKép
jutta

Én nem osztom a véleményeteket Timi és Mogyó!

Ha nagyon erős a hajlam, akkor valószínűleg tényleg tök mindegy mikor kapja a gyerek a glutént, de ha nem annyira erős a hajlam, akkor szerintem számít az a pár hónap is.
OK, akinek soha nem fájt a gyereke hasa, az nyugodtan lehet lazább, de ahol hasfájós a baba ill. családban van hajlam ott jobb vigyázni.
(a hasfájós babák bélflórája lassabban "érik" ezért az allergént jobban átengedi vagy mi... aki meg már allergizált vmire, az könnyebben allergizál másra is)

Jutta

KépKép
jutta

de ari Panka :-)

hát én tekerem összevissza az esernyőt,kilát tőle :)

úgy néz ki a nőmnek egy alvás kevés,kettő sok,most aludt ma először egy órát,így olyan 6-7 felé lesz álmos,izgalmas

elmeséljem hogy tellenek az éjszakáim 3 hete?

fél 9 Bibu elalszik,anya mesélj,anya mesél,fél 10 Maja is elalszik,jó esetben 9 kor,fürdök,pakolok,11 felé elalszok.max egy óra Maja pisil,ezután Bibu sír,de úgy hogy a kiságyba nem lehet visszaltatni,jön mellém a szivacsra.Fél óránként felkel fél órára,sír,forgolódik.Most két napja Maja bepisil éjjel annyira fáradt ilyenkor jönne ő is mellém,de 3an nem férünk el a szivacson,cuccolunk át a nagyágyra,apát kirugdossuk.Ma negyed 7kor akart Bibuka megébredni,ilynkor mászik,keltegeti Maját.
és ez így megy hetek óta :-(
Vendég

Jutta

a glutén érzékenység nem olyan mint az allergia,de mindegy, én ezt olvastam,nálunk rágcsálni van glutén :-)

és ha lesz annyi foga majd enni is kap kenyeret
Vendég

Móni, megsütöttem a bazsalikomos csokitortát! Csináljak rá szted csokimázt? Most nemtom, h az nem túlzás-e... De bazzi jó illata van, a kóstolással megvárom a vendégünket :wink:

Na, mivel itt nincs kert, megyek a játszóra, csak az ovinak is most van vége és sokszor foglalt a bébihinta! És nálunk nem beszélgetősek a szülők! Vagy lehet én nem vagyok az? :wink: :roll:

No, akkor Szt István Park? Többi pestiek? Kati, Anett (hozzátok is közel van!), Zsu, azért megpróbálod? (Ha már nincs jobb ötleted :wink: )

Jaés Andi, Kati! Van a keletinél egy tök nagy gyerek turi, onnan viszik a cuccokat abba a turiba is, ahova én járok... Júni elején lemeózom :lol:
:arrow:

KépKép
1macsek

Helló!

Macsek, Szent István park nekem jó lenne, ha lehet találni parkolóhelyet, csak mi 4-én repülünk, úgyhogy jövő hét utáni héten csak hétfőn, kedden vagyunk itthon. :(
Ma találkoztam Krisztivel, ő azért írta, hogy messze van, mert Újpesten is tud egy Szent István parkról.

Barátnőm mondott egy turit az Üllői úton vhol a Nagyvárad tér és Klinikák között, te nem oda jársz? Én is szándékozom majd menni.

Lisztérzékenység nekem is nagy parám, mint mondtam. Éppen az új Babapatikában van róla egy cikk. E szerint ha megvan a genetikai előfeltétele, előbb utóbb jelentkezik. Minél később állítjuk rá a babát a gluténra, annál enyhébb lesz a betegség. Itt 10 hós kor előtt nem ajánlják a glutént.
Viszont azt írják, hogy biztosan megállapítani csak bélbiopsziával lehet. :shock: Marci unokatesójának is azt csináltak, így derült ki.
Minden ezredik baba esik bele, szóval az esély nem túl nagy, csakhát nálunk elég közel van a családban.
Hajni, nagyon szorítok, hogy ne legyen semmi gond.

ukati74

Timi:
Marci 91 cm, 12 kg.

a gluténról amit írtam, azt a gyerek gasztroenterologus főorvosnő mondta, szval én elhiszem. :wink:

Kati:
igen, a 100% csak a biopszia, de azt csak akkor csinálnak, ha a vérteszt +. mert ha a vér +, lehet a biopszia -, de ha a vér negatív akkor nincs allergia vagy valami ilyesmi....
és még azt is mondta a főorvosnő, h most magyarországon, csak minden 10 betegből 2 tud róla. :shock: :shock: :shock: nagyon durva....

Zsu:
Panka nagyon cuki.

Kép
Kép
h@jni

Hajni
én is elhiszem,de én arra gondoltam amit kati is írt,hogy ez genetika jobban,ha érzékeny mindenképp kijön a gyereken.

Nálunk nem volt lisztérzékeny a családban ezért egy hónap ,kettő múlva ha tudja hasznosítani a fogait akkor kap kenyérfélét.

Macsek
bazsalikomos csokitorta? :shock: az meg milyen,lemaradtam
Vendég

Nem is mondtatok semmit a babkocsira
ronda?vagy drága?vagy túl márkás? :-) én már kivi vagyok rá élőben,de nem ír az eladó :evil:
Vendég

Hajni, igen én is hallottam, hogy nagyon sok a rejtett lisztérzékeny, mindenféle tünetekkel mennek orvoshoz, de arra az orvosok sem gondolnak általában. A háziorvosunk a legújabb divatőrületnek nevezte, amikor rákérdeztem. :shock: Azt mondta lefutott a candida, most jött ez. Hát, nekem ez furcsa hozzáállás.

Panka tényleg nagyon cuki és nem olyan kis romboló, mint az én fiam. :D Vmelyik este egy mozdulattal kikapta a laptop billentyűzetből a b betűt. Apa örült.

Macsek, fejlesztős listát köszi. Én kitartóan tanítgatom Marcit, de nem vettem észre, hogy a cicin és apán kívül mást is megértene. Persze, a legfontosabb dolgok. :D

Timi, videó nagyon ari, tük édesen teker a kiscsaj, de Maja is tudja magát produkálni. :D

ukati74

akkor a liszt az inkább genetika, a tej meg genetika + "hamar" találkozós?

A gasztron én is rákérdezek, amit ők mondanak azt fogom csinálni! :arrow:

Dorka most kúszott előre vagy tíz centit! Ez most volt először! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
mindkettő genetika és a hamar találkozás is, de a tejnél jobban a hamar találkozás és kevésbé a genetika, a lisztnél meg fordítva....

Kép
Kép
h@jni

és gratula Dorkának

Kép
Kép
h@jni

ja.. és a legdurvább, ami miatt pl. nekünk az előző vérteszt nem ért semmit, h kb.6 hónap múlva jelentkeznek a tünetek először . :evil:
Marci meg a vértesztnél nem is tom, h kapott e, de ha igen, akkor max pár hete. :?

jaj csajok, drukkoljatok, h ne legyen az. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Köszi Hajni! Akkor én azért még várok a Dorkánál...

Azt véletlen tudod, hogy ha - szerintem - inkább hamar találkozás (anyatejen keresztül) a Dorka tejallergiájának az oka, akkor reményteljesebb a kinövés? (ételallergia nincs a családban, de én nagy tejivó vagyok - ebből gondolom, hogy nála inkább ez volt a kiváltó ok :oops: )

Jutta

KépKép
jutta

Hajni!!!! Nem lesz az! Bármi tünetetek van amúgy??? MErt ha nincs, csak a doki aggodalmaskodott, akkor ne parázz rajata!!!!
CM-ben kisebb inkább Marci, nem? Az meg nyugodtan lehet örökletes, Ti sem vagytok égimeszelők! Csillagszeműnek nem lesz semmi baja!
(közös unokáink szerintem 3 éves korukig se tej, se liszt... jó kis génállaományt hoznak majd allergiailag, de nagyon helyesek lesznek! :lol: )

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
a tejallergiát az esetekben 80 %-ban, megfelelő diéta mellett a gyerek 1-2 éves korára kinövi. De most Dorkának az van? Ez csak tipp vagy volt neki teszt? Mert én úgy tudom, h ezek a tesztek csak 1 éves kor felett megbízhatóak, a bőrteszt meg 3 éves kor felett.
De sztem kinövi ha az van neki. :wink:

Marci cm-re és súlyra is kissebb, de ez ugye várható, mert ha pici,a akkor a súlya is kissebb.. szval arányos. ő 91 cm . és egy átlag 3 éves 95-100 cm. más tünet nincs, meg hát a pókhasa, de ugye ha pici és eszik akkor az látszik rajta. :wink:

Kép
Kép
h@jni

ja és igen,lehet attól tejallergiás a baba, mert anyuka sok tejet ivott terhesen. mivel én az vagyok, ezért pl. nekem a bőrgyógyi nem javasolta a tejtermék fogyasztását Lillánál..

Kép
Kép
h@jni

na ez így nem jó, szval nem javasolta Lillánál Marci bőre és az allergiára való hajlam miatt.

Kép
Kép
h@jni

Hajni
így van amit írtál :-)

nyugi Marcinak nem lesz az.

ezért is szemétdolgo ez a glutén,hogy tulajdonképp bármikor kijöhet.

de pókhasa Majának is van,mert inkább sovány mint nem :-)

na jó em sovány,formás,de pókhasú ő is.

szerintem jó lesz az eredmény,nyugi :-)

Jutta
Dorkánál én is várnék még ,olyan 10-12 hós koráig,neki eléggé kikészítette a piciját ,beleit a tejallergia is.
Vendég

egyébként olyan egy szemét dolog,életembe nem szívtam el 5 szál ciginél többet,passzívdohányzás se jellemző,nincs a családba sztmás,nekem van enyhe allergiám,nem is szedek rá semmit,erre tessék van két asztmatikus gyerekem,bezzeg aki szívta a füstöt két aszpi között a kórházba gondolom semmi baja a gyerekének.

Majával is nagyjából tartottam az allergének bevezetését ill. amit tudom hogy tartottam az az eper,méz,citrus.ő is olyan 7-8 hós korától kapott glutént,8 hós kora után pedig sima nem ha tápszert.

ezeket Bibunál is tartom,de már úgy vagyok vele,hogy szerintem mindegy,ha allergiás lesz vaalmire akkor biztos kijön :cry:
Vendég

bocs de csináltam napernyős képet és akkor már megmutatom a retro 30 éves Bibus sapit is :-) meg a cseresznyés ördögöt

Kép
Kép
Kép
Vendég

Timi: ne hogy azt hidd ,hogy akik szívják a cigit annak mind egésséges a babája!
Tudnék mesélni!

Kép

Kép
mogyoland

De aranyosak ezek a csajok!
Na elköszönök mára!Egyedül vagyunk lasan készülődök mostmár!

Majd holna!
Fú megyek nőgyógyihoz!

Kép

Kép
mogyoland

Hajni, úgy legyen! (nője ki)

A tejallergia nálunk csak tipp. Azért gyanús a dolog, mert a véres kaki mástól nem igen lehet, csak erős vírus ill. baci miatt, de ugye neki baci nincs (kakivizsgálat 2x is volt), vírus lázt is okozna, meg nem hónapokig "szórakoztatna" minket, és a tejmentes tápi ugyan nem oldott meg minden problémánkat, de a véres széklet 1,5 napig volt (ekkor 4-5x) akkor azonnal váltottam tápszer, és azóta nincs... hasmenés is szűnőben, még a puffadság maradt vissza...

Kb egy hete vagyunk tejmentes tápin és Zsu azt mondta, hogy ők kb. 2-3 hét után javultak minden téren, meg ugye most a Normaflore hatására. Mi annyival vagyunk előrébb, hogy én már most adom neki a prebiotikumokat és remélem az gyorsítja nálunk majd a javulást.

Timi, igen én is úgy gondolom, hogy ez a tejallergia - vagy vmi más, aminek gondolom a jövőhéten mindenképpen végére járunk - kb annyira dózerolhatta le Dorka pociját, hogy kb egy 2-3 hós átlag gyerkőc bélflórjával rendelkezhetünk most... tehát amit 7-8 hónaposan lehet bevezetni, na én azt kb 1 évesen fogom - glutén, tojás, hal és nem szárnyas husi tuti tolódik nálunk -, mindent csúsztatok 2 hónappal, mostmaradunk a 4-6 hós kajáknál kb 9 hós koráig kivétel a husi azzal nem várok tovább, mert a fehérje és a vas kell neki, a többi kajcsi az inkább a változatosságot jelenti, és nem érdekes annyira (pl. főzelékből csak krumplit, sárgarépát és sütőtököt kap, gyümiből almát, néha banánt és ha nem megy a hasa akkor majd őszit, ezenkívűl rizzsel majd dúsítok, de ennyi...)

Jutta

KépKép
jutta

egyébként nehogy azt higyjétek,hogy minden "méreggel" tömöm Bibust :-)

amit eszik:fruttapura,alma,körte,szilva,barack,banán
sárgarépa,krumpli
úgy nagyjából ennyi minden
a sütötököt kiköpdösi
mást meg még nem is igen próbálom
milpua 2es tápot eszik,estére tejpépet kap

most kezdjük a babakeksz és a tejtermékek bevezetését

hajnalba eszik tápot
délelött 150 ml gabonás tejpép gyümivel
délután tápszer
uzsira:gyümi vagy táp ,ma csináltam neki turmixos túrót ökölődött
este 240 tejpép

kanalazni nem hajlandó

ma egyszer aoludt egy órát kifáradt úgyhogy megyünk fürcsizni
Vendég

rágcsálni kap kenyeret,kifli véget de szerintem még egy falat nem net le a torkán

vszont tegnap belemarkolt az eperbe ma meg elkapott egy piskóüta tallért :lol:
Vendég

Hoppá megnéztem, a Szent István térrel kevertem. Szóval akkor nincs annyira messze, de szerintem a parkolás az gáz lesz.

Zsu, mi is napernyőt használunk, inkább azt rakosgatom, mint állandóan a tolókart forgassam, pláne alvás közben lenne nekem az utóbbi macerás, ráadásul nem csak mindig nappal szembe, meg napnak háttal haladunk. Én egyébként nagyon féltem a naptól, és jó megoldásnak tartom a napernyőt.

Hajni, drukk, h ne lisztérzékenység legyen.

Kaja terén mi eléggé visszaestünk.

Macsek, nagyon köszönöm a listát! Megnyugtató, hogy tulajdonképpen elég sokmindent már tudunk belőle. Ma pl megtanultunk két tárgyat összeütögetni :)

Zsu, Panka nagyon édi. Belőle ki is nézem, hogy olyan kis finom, és vigyáz a gyönyörű képeskönyvre. Én pont ma beszéltem anyukámmal, hogy Nadin egy kis elvadult ősemberpalánta lesz, ha így folytatjuk :oops: :cry:

Jutta, majd a gasztroenterológus biztosan megmondja nektek, hogy mit, mikor, mennyivel később. Addig mostmár ne próbálkozz vaktában tápszerekkel meg hozzátápival szerintem. Gratula Dorkának a kúszáshoz!

Bea, szerencsés vagy Botival, hogy nem okozott gondot a fogacskája. Ügyes anyuka vagy, remélem én is ilyen higgadt és felkészült leszek majd a másodiknál :)

KépKép
kertikiri

Timi, szépek nagyon a lányok! Fokhagymás gezemice sikerült ezek szerint?

KépKép
kertikiri

Köszönöm mindenkinek a vudut, enerdzsít, stb., egy fél fokkal jobban vagyok, igaz a lyányom séta közben is nyomott egy krokodilkönnyes ordítós műsoros estet, de legalább közben láttam, hogy alul az ínyén középen már nagyon fehérlik két pici csíkocska. Úgyhogy kapott mindent, homeós bogyót, kúpot, dentinoxot, épp csak kutya f***t nem, remélem alszik éjjel!!!

Mindenkinek szépséges átalvós éjjelt kívánok!

Kikuka, veled mizu? Fáj a füled? Hja, kérem, a sok gyereksírástól, mi?

Én nem tom mi van, de tavasszal többen vagyunk betegek, mint télen voltunk...

Ja, Timi, én kb. a 2. olyan éjjel után, amit leírtál bevonulnék valami idegszanatóriumba... :(

Jutta, szerintem jól gondolod a hozzátápi menetét.

Kriszti, dehogy vagy te szar anya, haggyá má! Szerintem egyáltalán nem kel állandóan szórakoztatni a gyerkőcöket, ha igénylik a társaságunkat, úgyis szólnak.

Hajni, szorítok, nem lesz lisztérzékeny!

Zsu, Panka hihetetlen édes, mondta is a férjem, hogy mindig olyan lelkesedéssel mutatom a képeit, mintha a sajátom lenne.... :shock:

Ja, a könyv nálunk is már miszlikben lenne. Mindent rág a kisasszony, amit megkaparint, nagyon kell figyelni rá. Ja, és ha valamit elveszek tőle, akkor indul a sakál-vokál, az meg milyen jó!

Allergia: hát nálunk szerencsére ilyen veszély nem fenyeget, amint lesz foga Esztellának, jön a babakeksz és társai. De nagyon is megértem azt, akinek már volt rossz tapasztalata. Nagyon alattomosak tudnak lenni az allergiák. És tényleg nem veszünk észre egy csomót, csak épp nem vagyunk a topon. Egy sor "élelmiszer" emberi fogyasztásra alkalmatlan...

Kép
waterlilly

Ja-ja!

Dorka is kivetette a hálóját a kakóscsigára... úgy tud nézni... ok, azt amúgy is később adnám de ilyenkor mindig eszembe jut, hogy szegénykém sokkal később ehet majd ilyeneket mint a többiek!

Jutta

KépKép
jutta

hééé, én eddig sem adtam semmit amitől (emberi számítások szerint) bármi baja lehetett volna Dorkának! Csak HA tápit kapott meg annál gyógyabbat (az még HA-bb :lol: ) és kajcsikból a 4 hósnak valókat esszük főleg, néha 1-2 6 hósat...

OK tápit váltogattunk a dokival, de semmi nem HA-st nem kapott a kisasszony!

Anett, remélem kint lesznek azok a fránya fogacskák!

Jutta

KépKép
jutta

Anett, elképzelem a hangulatodat...innen már felfelé vezet az út!
Afta az nagyon kutya! B-nek volt egyszer, de amint valami étel hozzáért, szájzárat kapott és nem ivott, evett fél napokig. Majdnem kiszáradt. (Már a kezemben volt a beutaló a Lászlóba...)
Dokinéni aftára Borax C9-et (3x5 bogyó/nap) mondott nekünk.

Ja! a Dentinoxot meg a Chamomillát ne keverjétek, mert a Dentinoxban mintha valami kámfor-mentol izé lenne, ami zsibbaszt, de ez meg agyoncsapja a homeos szerek hatását (merthogy az meg a száj nyálkahártyáján keresztül szívódik fel). Szóval vigyázni!

Timinek még annyit, h nem biztos, h nektek nem lenne jó a homeopátia, csak egy jó szakembert kéne találni. Általános szereket én adok magamtól is (lázra, fogzásra, sérülésekre, stb), de diagnosztizálni nem tudok, így a tüneti szerekkel dokinéni nélkül én sem próbálkoznék a gyerekeken (persze magamon szoktam...)

De nehogy azt higgyétek, h csak homeos hozzászólásokat tudok írni :lol: :lol: :lol:

Pillerpankakistündérke csuda édes! Nagyon csípem!
Az én Fogasom meg ma csak pusztán szereteből megkóstolgatott engem. Amúgy is a vállam benyálazása a cél, de ma meg is harapott, mind a 4 fogával. Hirtelen nagyot sikítottam! De nem ijedt meg, csak furcsán nagy szemeket meresztett :lol:

Kati, Marci vonalzós képe nagyon tuti! Sztem is a cici és az az Apa pont elég támpont még nekik, nem is kell más! :wink:

Glutén ügyben nem vagyok okos, de én is inkább várakozó állásponton vagyok, meg a tejtermékek terén is. Majd úgy 10 hósan talán elkezdünk vmi tejtermék félét. (Tudjátok, Ábelnek volt olyan ekcémaszerű piros folt a karján, lábán, ezért óvatosak vagyunk)

Hajni, Marci tényleg nem nagydarab, de ha Ti sem vagytok azok, akkor nem biztos, h gáz.

Pofon témához. Sajna a hiszti- és dackorszak sokmindent kihozott belőlem, pl a szunnyadó oroszlán is nagyot bődül sokszor, meg tehetetlenségében az ember odacsap néha. Erre nem vagyok büszke, mert nem így kéne megoldani, dehát nincsenek kötélből az idegeim no!

Életkép nálunk: Ábel ül az etetőszékben és vigyorog, dumál ezerrel...ez mind szép és jó, de ez éjjel 2:30-kor és a fürdőszobában történt, miután éjféltől 2:15-ig próbáltam altatni 0% sikerrel, és úgy döntöttem, h akkor együtt zuhanyzunk. Szóval ezt én most nem a fogára fogtam (mert a 4 után azért elkél egy kis szünet), hanem a teliholdra... ő a másik befutó, ha a gyerek nem alszik :lol: :lol: :lol:

Hol is van a Szt István park?

No, még próbálom megnézni a Timi videókat, aztán irány az ágy!
Hátha holnap is lesz net...fő az optimizmus.

KépKép
KépKép
prücsi

Lányok, jól kiveséztétek ezt az allergia témát, már doktorit tudnék irni belőle :lol:
Mi is óvatosak vagyunk, glutént nem kap a csaj még egy jó ideig, dehát ugye nekünk ott a tejallergia. 3x adtam már neki kenyércsücsköt, arról evett 1-2 morzsát, de mostmár helyette almát kap rágcsálni. Pedig szerette :(

Timi, édesek a csajok, jó a retro sapi! :D
Ha Bibus nem kanalaz, akkora gyümölcsös tejpépet hogy töltöd bele?

Szent István tér Újpesten? Na ott érdekes lenne babapartit szervezni, vegyülhetnénk a hajléktalanokkal, ugyanis tele van velük a park :lol:

Ne hogy azt higyjétek, hogy Panka finomkodik a könyvekkel, csak előnyös a kép :D Mindent széttép, újságot szoktunk neki adni "olvasni", azon kidühöngheti magát. Bár ezt a könyvet se bánom, olyan gáz. A képek nagyon jók, nagyok, szép szinesek, de a mesék! Le van benne röviditve egy csomó klasszikus mese, és rendesen át van költve. A Piroskában pl a farkas nem eszi meg a nagymamát, hanem bezárja a szekrénybe. Ilyen hülyeséget! :shock:

Prücsi, Panka is harap, de csak 2 foggal :lol: Ha ölbe veszem, megragadja a fejem és beleharap az államba :lol:
Ábelnél nem kell messzire menni a 2:15-ös etetőszékes ücsörgéses rejtély feltárásában, éjjeli bagoly, mint azannya, ez genetika :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

hi
jó ez a könyvtépős téma :-)

Bibu széttépné :-)

itt volt a védőnő ,megdícsérte Bibut micsoda fürge,ügyes,elörébb tart mint a korosztálya :-)

a lábára azt mondta,hogy sokat másszon,álljon magától,gyakoroljon sokat mezítláb :-)

Maját elvitte apa anyumékhoz,még sose volt így el,állítólag ott is alszik,kivi leszek rá :-) iszonyúan hiányzik,de szoknia kell neki is nekem is

és tökre örülök,mert eltudunk menni Parajdra is ,5 napra

tök olcsó az ellátás,szállodába 22000 ft 5 éjszaka kettőnknek.gyerekekre nem kell fizetni,az út nagyon hosszú lesz és gázos szerintem,csak hasson

mondtam már hogy Bibu labdáuziik?tök édi,elüti és utánamászik és megint üti,tök édi :-)

Anett
én is kivagyok már a em alvástól :-( minden hajnalba azon imádkozom legyen már reggel.ma éjjel is vagy 10szer sírt fel Bibuka,mindannyiszor Maját is felijesztve :-(

a fogzás mondjon le!!!!!!!

Kiri
miért estetek vissza?miket eszik Nadin

igen,jó lett a fokis cucc :-)
Prücsi
nehogy azt gondold ,hogy nm akarok hinni a homeoba,én AKAROK ,csak még szinte semmi se jött be.

most is kap Bibu chamomillát,köhögésre valami bogyót ,stodalt
Maja meg a detritusaira a hepar sulfurust,eddig hatott úgy nézem most nem hat

de kaptak már nyugtalanságra is bogyót

szóval próbálkozom én

:-)

az asztmát csak homeoptata tudja kezelni,de ilyen szinten nem kísérletezek Majával,nem merném elhagyni a gyógyszerét bogyókért.arról nem beszélve hogy Pécsen van legközelebb homeopata ,aki 20-30 ezerért nézné meg aztán vizitenként 10-15 rugó.

viszont lécci írd meg ,hogy miket adsz a gyerekeknek immunerősítőt,mert nem tudom visszakeresni :-)

Macsek
írnál nekem Parajdról?

még sosem voltam Romániába

Zsu
szinte csak cumisüvegből eszik a drága

amióta kapja a gyógyszereket,lassan 3 hete ,mindent üt ki a kezemből,még az üveget is meggondolja százszor is hogy bekappjae :-(

főzit abból se fogadja el
Vendég

kappjae

ez milyen szép :-)
Vendég

:cry: :cry: :cry:

Megint szarabbul vagyunk... nem részletezem...

Hétfőn megyünk a Heim Pálba, minden reményem bennük :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Mindenkinek jobbulást! Jutta, mi van megint? Jajj, kitartás!!!!Drukk, hogy a HP-ban tudjanak végre segíteni!!!

Allergia témát jól kiveséztétek...sztem is érdemes várni, inkább 2-3-4 hónappal később, mint aztán állandóan kínlódni, nem?? Persze nem biztos, hogy nem jön elő a későbbi adástól, de azért ezen érdemes elgondolkodni. Nálunk nincs allergiás, de én is mindent később adok, mint a nagy átlag, esznek a gyerekek még eleget mindenből egész életükben. És a jó kis műkajákról akkor ne is beszéljünk...

Én most csak egy dolog miatt jöttem (bocs, de tudjátok, mindenkinek a maga nyomora a legfontosabb).

Timi, drága! Majánal a kakivisszatartás dolog megoldódott valahogy? Ha igen, lszi írd már meg, hogy. Adtál neki vmit vagy magától elmúlt? Előre is köszi! És a többiektől elnézést, és ha hoszzú, jöhet nyugodtan priviben is. Ja, és nekem vhogy nem indult el a videó, pedig kíváncsi vagyok. Na, még próbálkozom!

Szép napot! Én már nem leszek ma (sem). Fogak bújjatok ki, betegségek múljatok el!!!!!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

hellohallo
na, látom sok frányaság van :? ilyen szép időben.... jaj

Hajni, 97% az NAGYONNAGYON jó!! mondom én csendesen, aki semmit nem tud a lisztérzékenységről. :oops: (mondjuk, ha belegondolok, az óvszer is kb 97%os valószínűséggel véd, nem? én mégis úgy bízom benne, mintha 197% lenne 8) ) csak pozitívan, nem idegeskedni előre feleslegesen, és óvatosan!
nálunk sem allergia, sem ekcémás tünet nem volt/van a családban. így én maradok a gluténtartalmú nemköles-pépnél. (Prücsi, a hollénak több pépes cucca van: a kölesesben nincs glutén, én olyat szerettem volna. a három magvasban- amilyet végül vettem - van glutén. ha ti is azt eszitek, akkor a glutén kéremszépen bevezetődött/be van vezetve :roll: )

Jutta, hát, nem lennék a helyedben, őszintén szólva. tudom, randa dolog ezt írni, mert hát ki tehet erről...? szorítunk! (Te szeded még a homeopátiás bogyókat, amiket Neked írt fel a doki?)

étvágytalanság/kevés evés: ma fél órával később adtam a gyerekeknek ebédet. be is nyomták rendesen az almás-rizses-krumplis-sütőtökös kotyvalékot (nem volt ám rossz!). ha ez kell, várni végülis tudok egy picit.

kajaötlet: tojásos nokedli salátával (tegnap volt) vagy rakott krumpli hústalanul (most sül)

Timi, akkor irány Parajd! hű, nagyon kíváncsi vagyok! az ár pedig több, mint kedvező :D

képzeljétek, volt nálunk tegnap minitali (Móni, nem titok, ugye? :wink: :P ): Jankáék erre jártak, és benéztek. tuti kis mamatali kerekedett belőle, a gyerekek hagyták dumálni az anyjukat, szépen ettek és játszottak, de a cumilopáson (Petra ugye) még finomítani kell.

na, lépek, hátha nekem is belefér egy rövidke kis szieszta
:arrow:

Kép
an°°di

na alszik a lelkem... nagyon ment a hasa...

Zsu, lszi mond el még 1x, hogy ugye nálatok is a diéta után 2-3 héttel szűntek meg a főbb tünetek és akkor megpróbálok megnyugodni...

Tegnap össz-vissz 1,5 órát aludt nappal Dorka, éjszaka 4x sírt fel, folyamatosan hascsikarása lehetett... de nappal valamennyivel jobban le lehet már kötni és nyivákolások között jó kedve is van, csak azért estére dög fáradt...

1 hete kezdtük a diétát, én a sajátomat, Dorka a tejmenteset... bánatomban az én diétámat felfüggesztettem... most a csokit nyomom és azthiszem egy tejbegríz is be fog figyelni... leszarom, hogy mekkora a seggem, vmi boldogsághormon nekem is kell!

Jutta

KépKép
jutta

Ja és a délelőtti alkotásomat el se mondtam...

elmentünk bevásárolni és a babakocsira aggattam a szatyrokat. Itthon a bejártnál kinyotom az ajtót, bejövök és én hülye nem a tolókarnál janem a babakocsi elejénél fogva akarom behúzni a kocsit... hátul a súly, a kocsi megbillent és felborult gyerekestül...

Dorka üvöltött... én alig bírtam kikötni és kihalászni, kurvára be voltam szarva...

Megnyugodott a lányzó meg én is, és amikor már hagyta, hogy letegyem kb 10x ellenőriztem, hogy beüthette e a buksiját...

Szerencsére bárhányszor néztem félig ültetve (úgy volt benne) a tolókar koppan csak, a kocsi háttámlája már nem, és mivel Dorka be volt kötve így nem csúszott hátra és csak megijedt...

Az ütő állt meg benne... :oops: :oops: :oops:

Jutta

KépKép
jutta

janem = hanem

Jutta

KépKép
jutta

Ahoj!
Mivel úgyis mennek itt az apró baba-mamatalik (Kriszti-Kati, Jutta-Zsu-Ciripke), így nem bánom Andi, h árulkodsz! :lol: Amúgy tényleg jól elvoltak a csemeték, és azóta a kanalasokhoz is nagyobb az étvágy...Szal megyünk még! :wink: :lol: (Legközelebb egyszerre kell majd etetni, hátha az ikreknek is jobban csúszik a kaja! Az ikrek amúgy nagyon kis fürgék!)
Mi jól, de nincs téma, amihez hozzá tudnék szólni, vagy fel tudnék vetni... :?
Jutta! Örülök, h nincs baj!

Kép
ermoni

Bakker ,hogy mennyivel könyebb egy gyerekkel :shock:
hiába fogzik meg nyügi,kitakarítottam,mostam,felmostam,aztapaszta.maja nagyon jók érzi magát,óránként hív anyám minden szirszarral :-)

Jutta
szegény Dorka
de figyu Biu is ezt csinálja de őa foga miatt nem lehet hogy Dorkának még az is?

Bea
háát nem eccerű dolgo,ide írom le,hogy hátha más is "tanul" belőle.
Nyár végén kezdődött asszem amikor lekerült a pelsu,sosem volt erőltetve,ő vette le,hogy nem kell,pisi sosem volt gond.Egyszer volt szorulása és onnantól nem akart kakilni,félt hogy fájni fog,képes volt 4-5 napig tartogatni éa irdalan hisztiket,sírásokat levágott amikor már nem bírta tartani.Ő minden eszik a kefírtől,gyümiig,mindent meg nem hajtja semmi.De próbáltam sok rostot adni neki.Ezek nem hatottak.Aztán jött a levolac,ha 2-3 nap alatt nem kakilt magától,adtam neki,de már ebben is emlni kellett az adagot.4-5 napig egyszer jutottunk el akkor adtam neki hashajtót,na azt jól megkínlódta szegény.Ami az első áttörés volt az a kúp,retteg tőle,utálja,megpróbáltuk,üvöltött egyzser kakilt tőle,utána még egyzser próbáltuk akkor már azt is tudta tartogatni.
DE hatalmas ereje volt annak,hogy vagy kinyomod vagy hozom a kúpot,és ilyenkor ált. nyomott :-)
Az egyik legfontosabb,hogy ne keríts neki nagy feneket,sorold el neki a lehetőségeket,legvégén azzal ,hogy akkor majd a kórházba kiszedik a kakit.Ha pszihésen nem akar kakilni valamitől majd megenyhül.Mi rendszeresen örülünk akaiknak mintha legalább a pápát látnánk,kakilunk csigabigát,bogyókat,hurkát és mindennek van anyukáa ,apukája és kistestvére,aztán ha ügyi volt lehúzhatja a klotyót és fújhat a wc sprayból.Mi már eljjutottunk odáig,hogy hobbiból is tudunk kakilni,leül és akkor mondja gondterhelt arccal hogy most akkor kakilok,megpróbálja és ha nem jön nem jön.De már nem fél.10ből egyszer még próbálja tartogatni,de max. egy napig sikerül neki.Szóval próbálgatni kell,minden gyereknél más.És ne hogy azt hidd hogy egyedi dolog,akkoriban körbejártama témát,rengeteg gyerek ezt csinálja.
Vendég

Zsu, hogy én erre nem gondoltam!!! :lol: Ilyen könyvünk nekünk is van, barátnétól kaptam, de már jó mélyre elsüllyesztettem, mert B mindig ezt akarta olvastatni, én meg utáltam, mert nem tudtam, h most megegye a nagymamát a farkas, vagy se. 8) :?
De így legalább majd odaadom Ábelnek, hadd "olvasgassa". aztán csak elfogynak belőle a lapok egyszer... :lol:

Bea, B-nél is volt egyszer ilyen kaki probléma. szegénykémet összezavarták a nagymamák és már nem tudta, h hová szabad kakilnia (az egyik azt nyomta, h wc, a másik a bilit emlegette én meg a plafonon voltam, mert pont akkor született Ábel és inkább hagytam volna a pelust...). Szóval úgy lettünk úrrá a helyzeten, ha már mi is Laevolac-nál tartottunk, de nem használt. És ekkor szépen naturalisztikusan elmeséltem B-nek a beöntés lényegét (persze azért finomítottam egy 3 éves szintjére). ÉS azóta ha ilyesmi van (mert van úgy, h lusta elmenni wc-re, annyira játszik), akkor elég csak megemlítenem a kórházat. De már az is elég, ha azt mondom neki, ha addig nem ehet csokit (mert azt tudja, ha az fogja a hasat), amíg nem kakil, ha egy hétig, akkor egy hétig. Na, ez mindig hat!

KépKép
KépKép
prücsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?