Új privát üzeneted érkezett!

[quote="1bambi"]C írta:1bambisajok,
lenne 2 kérdésem

1. meddig lehet egy üvegbe gyüjteni az anyatejet? 24 órákat szoktak mondani, de az aventes használati útmutató 48 órát ír?

2. amikor ti babátok sír, nekik is behorpad a fejük búbja (fejül lágya)? párom totál ki van ezen bukva...



Bambi, sima hűtőben 24 órát áll el az anyatej. De arra figyelj, hogy a frissen lefejt tejet nem szabad ráönteni a már hűtőben lévőre... hanem külön tedd be, és mikor mind a kettő hideg, akkor öntsd össze. :)

Fagyasztóba 3 hónapig tartható, fagyasztóládában pedig (-40 fok alatt) 6 hó...

Igen, a kutacs az horpadós :) Anno enyám pasi is frászt kapott tőle.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Krittáékról tud valaki valami újat? Hogy van vajon Fruzsi baba?

Klarka, Ti hogy vagytok??

Kamilla, nem lehet egyszerű a két picúrral...nemsemmi, hogy milyen vékony vagy. 420 mili. Aztaa :shock: :lol:

Bocsi, hogy csak így összevissza... :oops:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Csajok! Egy kérdésem lenne!
Ki alszik külön szobában, és nem a babóval? Hogyan vált be? Csak azért kérdezem, mert én nagyon sokszor felriadok Zsófi nyöszörgésére, mocorgására, hogy tuti valami baja van. Megnézem, és persze ő alszik. Csak én nem tudok így rendesen! :(
Reggel átmentem a másik szobába, így tudtam aludni 1 órát rendesen. Zsófi is aludt, légzésfigyelő persze megy mindig! Ha meg sír akkor azt meghallom ott is mindig! csak így meg azt gondolom, hogy rossz anya vagyok... pedig imádom, csak így én is kipihentebb lennék. :(
gabo001
 
 

 
 

Jó reggelt!

A gyerekem apja hajnalban talált haza, így rohadt álmos vagyok, mert megvártam. Szegény ezerszer megbánta, hogy elment, mert kelnie kellett dolgozni.

Zorróné, én is nagyon szeretem a focit, rengeteg meccsen voltam, néztema tv-ben, de a férjem napi 4-5 meccset is megnéz, ha épp van a tv-ben, így egy kicsit sok lett. így magamtól már nem ülök le a tv elé. amikor meg egyszer láttam, hogy paks-gyirmót meccs megy a tv-ben és rá-rá pillant, na akkor kiborultam:)

Kutacs: nekem azt mondták, hogy akkor van behorpadva, ha szomjas.

na megyek összeszedem magam...rám fér egy zuhany.

lolka_zs
 
 


Gabo, mi együtt, de nekünk most ekkora a kölcsönlakásunk. de bevált, mert én mélyen aszom, csak a nagyobb sírásra ébredek :oops:
viszont, ha pl be kell tenni a cumit vagy bármi, akkor szar lenne a másik szobába menni. sőt sokszor velünk alszik egy ágyban, mert az még kényelmesebb.

na nem ezek voltak az elveim szülés előtt.

egyébként, régen úgy képzeltem (amikor még 3 szobás lakásom volt), hogy külön szobában lesz.

nem vagy rossz anya ettől. ez normális sztem

lolka_zs
 
 


Gabo - Alíz az első hónapban volt mellettünk az utazóágyban, de 1 hónaposan átköltöztettem a saját szobájába. Engem is zavart a nyöszörgés, a puki .. bármi .. szinte gész éjjel félálomban fent voltam ... Most, hogy külön alszik teljesen, és tényleg csak a sírását hallom (légzésfigyelő nálunk is megy, nyitott ajtóval alszik...), sokkal jobban ki tudom pihenni magam :)
Miért lennél rossz anya? Ne hülyéskedj! Mindkettőtök érdeke, hogy te is kipihent legyél :) ;)

Kép
szösszenet
 
 


Gaboo, nálunk egyelőre mellettünk van a pici, egyrészt mert az éjszaka nagy részét ébren tölti, másrészt mert Ők egy szobában lesznek a bátyussal...de csak akkor tesszük át, ha már lesz némi rendszer az ébredéseiben...mondjuk ha sacc 3 órát kibír kaja nélkül :lol:
Egyáltalán nem vagy rossz anya, ahogy Sössz írja, tényleg az a legfontosabb, hogy mindketten kipihentek legyetek ;)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Szössz, most nézem, hogy Alíz pontosan egy hónappal idősebb Marcinál:) annyira megy az idő. el sem hiszem, hogy már ő is 3 hetes. Mondtam is tegnap Zolinak, hogy úgy fog hiányozni, hogy most iylen picike.

képeket várjuk ám Alízról:)

lolka_zs
 
 


Lolka, ezt most találtam, igaz nem kimondottan fradis, de a szín stimmel, és jópofa szerintem :)

Kép

(Nálunk senki nem néz focit, párom se szerette soha, és én sem vagyok rajongó :oops: )

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


csöppke,
köszi a tejtárolós infót (24 óráig hagytam én is csak a "sima hűtőben"). Eddig ráöntöttem a frissen fejt tejet a "sima hütőben" levőre. Ezt nem tudtam, hogy így nem jó (megromlik, vagy miért ne?). Csak annyit, hogy a fagyasztóban tároltra nem szabad ráönteni (mindenhol ezt írták). most akkor amit eddig kínkeservesen lefejtem az akkor nem jó? Na neee. Nem olyan meleg a cicis tej...na meg mire lefejem azt a 30 ml-t, simán kihűl, bár nem hűtő hidegre. szerintem nincs baja, de ezután úgy fogom csinálni, ahogy Te írtad.
Na meg kiváncsi lennék, hogy az avent miért ír 48 órát?

gabo,
akkor én nagyon rossz anya vagyok, mert első naptól kezdve külön szobába alszik. légzésfigyelővel, nyitott ajtóval. ennek ellenére én még mindig felébredek a nyöszikre, de talán már csak a hangosabbakra. na és szoptatás után hajnalban már nem tudok rendesen visszaaludni, ezen vagyok kicsit kikattanva...és ezért lővik nekem is hamar a pizsit...(mert napközben ugye nem alszik, vagy csak 10-15 perceket, meg lent az utcán mozgó babakocsiban, így napközbeni alvás nekem nincs)

Kép
1bambi
 
 


Lolka - Bizony, szalad az idő .. nagyon durva, hogy Alíz mindjárt 2 hónapos :shock: :shock:
Hozok majd fotókat, csak még nem nagyon volt fényképezkedős kedvében :lol: :lol: :lol: :lol: Most is az ágyában bűvöli a játékait :D

Nekünk ez a nap talán jobban indul, mint a tegnapi ..
Ti hogy vagytok vele?
Bár éjjel a 3-4 helyett 2-kor kelt :shock: :shock: meg is riadtam .. aztán meg fél 6-kor :? :? .. de utána szépen visszaaludt és 9-10 körül másztunk elő az ágyból :)

Kép
szösszenet
 
 


nekünk kicsit összeesett a nap azal, hogy én még nem tértem magamhoz. Alig bírtam a gyereknek 7kor enni adni, úgy kikészített, hogy fent voltam 3ig.

most le is tusolok és plazacicát csinálok a fiamból, el kell mennem a Pólusba.

De most sem alszik, nyüsszög:( de nem baj, így legalább nem kell keltenem kajáért és talán utána nyugi lesz.

Nici, helyes az együttes. A fiam tegnap kapott Zoli barátjától fradirugdalózót és pólót.

lolka_zs
 
 


[quote="1bambi"]c írta:1bambisöppke,
köszi a tejtárolós infót (24 óráig hagytam én is csak a "sima hűtőben"). Eddig ráöntöttem a frissen fejt tejet a "sima hütőben" levőre. Ezt nem tudtam, hogy így nem jó (megromlik, vagy miért ne?). Csak annyit, hogy a fagyasztóban tároltra nem szabad ráönteni (mindenhol ezt írták). most akkor amit eddig kínkeservesen lefejtem az akkor nem jó? Na neee. Nem olyan meleg a cicis tej...na meg mire lefejem azt a 30 ml-t, simán kihűl, bár nem hűtő hidegre. szerintem nincs baja, de ezután úgy fogom csinálni, ahogy Te írtad.
Na meg kiváncsi lennék, hogy az avent miért ír 48 órát?


Bambi, próbáltam utánakeresni hogy pontosan miért nem lehet összeönteni a frissen fejt tejet a már hűtőben lévővel, de nem találtam választ. Viszont mindenhol - fórumokban, szopis tanácsadók, stb - ezt írják. A 48 órás tárolás inkább arra vonatkozik, ha totál steril körülmények között fejed a tejet. De sztem aki nem leadásra fej, az nem 100%-osan steril... ezért javasolják, hogy 24 óra utá fagyaszd le, az megállítja az esetleges bacik szaporodását, sőt ki is öli.

Az összeöntéstől biztosan nem romlott meg, úgyhogy ki ne öntsd! :) De ha tudod, ezentúl külön tárold, és csak akkor öntsd össze ha azonos a hőmérséklete.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


sziasztok!!!!!!!!!!

Benettke, de jó látni!!! megmondom őszintén én azt hittem,h. Kisatinál, mivel 2. gyerek, nem lesznek gondok a szopizásnál.. na ehhez képest a kórházban 2 éjszaka is be kellett mennem a csecsemősökhöz,h. segítsenek. Először morogtam magamban,h. ez nem igaz, hogy nem megy, de a csecsemősöknél összefutottam egy másik 2gyerekes anyukával, akinek szntén ez volt a problémája, úgyhogy utána bátrabban kértem segítséget (pedig először nagyon szégyelltem magam,h. ilyen béna vagyok :oops: :oops: ) Több pózt is kipróbáltun, a fiatalúr először pl. nem akart fekve szopizni, pár napig még volt néha reklamálás, de egyszercsak belejött ő is.. Most arra várok, hogy egyszercsak 15 percre csökkenjen a szopi ideje :) Én ilyen nyilaló érzést csak akkor érzek szopi közben, ha rossz helyen kezdi el szipákolni a cicit.

Zorróné, végre valaki aki rajtam kívül bealszik szopi közben :) :)

Kép
Kép
mango.
 
 


[quote="mango."][ írta:mango.b]Zorróné, végre valaki aki rajtam kívül bealszik szopi közben :) :)

Az velünk is elő szokott fordulni ..
De érdekes, hogy az én lányom max. 5-10 percre alszik be szopi után ... ha nincs büfi, akkor felébred, és követeli :lol: :lol: :lol:
Meg biztos az is számít, hogy ő mélyen hason tud aludni .. hanyatt csak napközben alszik felületesen fél órákat :)

Nekem szokott nyilallni a mellem szopi közben .. amikor úgy istenesen megszívja a drágám, mint aki egy hete nem evett ..
De ahogy ürül, úgy csökken a fájdalom .. meg elviselhető .. ez a legkevesebb :)

Csöppke - Köszi a tárolásos infot. Párom most megy Brendonba tárolóedényeket venni .. nekem az a 10 db bőven elég lesz azt hiszem :lol: :lol:

Kép
szösszenet
 
 


köszi Csöppke

Kép
1bambi
 
 


Sziasztok!

nagyon jók a képek, olyan jó látni a gyerkőcöket, és a kis környezetüket!
Emihez hasonlóan a mi ágyunkban sincs túl sok minden,mert para-anyuka vagyok ezerrel :wink: egyedül zenélő- forgója van, amit 1000-szer nézegetek, nehogy beleessen az ágyába (persze nem tud) a kis feje alatt lévő "párnája" is az elővigyázatosság kedvéért tetra fürdőlepedő(nem is használjuk fürdésnél) amit 2-be hajtok, és keresztbe a két végénél betűröm jól a rácshoz, hogy véletlen se tudjon kijönni.. :)
nálunk sincs az ágyam felőli rácsvédő kihajtva, hogy lássam éjszaka

Ma elég rossz éjszakánk volt, elég zombi vagyok..este 11-kor aludt el, de majdnem éjfél volt amire átraktam az ágyába, 3-kor kelt - 4-ig evett, fél5-5-ig babusgatás, aztán attól kezdve 5-10 percig tartó alvás-ugyanis büfi hiányában felületesen aludtaunk egyfolytában görcsölt a kis hasa, járt keze-lába

Megnyugodtam kicsit, mert én is kicsit kivagyok. Megmondom őszintén, hogy nem gondoltam, hogy ez az első időszak ilyen nehéz...Bizti gyereke is válogatja, de eléggé eltudok keseredni pl.
mikor már minden lehetséges dolgot kitaláltam a nyügijére, és még mindig ordít szegénykém, mikor félkómásan altatom és nem alszik
vagy amikor kitartóan annyira sír, hogy majdnem már levegőt sem vesz.
Annyira picik még, hogy még úgy játszani sem lehet velük.
Persze kitünően ráérez a csillagom, mikor kell meghatni...A hajnali altatás közben olyanokat mosolygot rám :) ez gyógyír mindenre!

Kép
tim27
 
 


Timi - Átérzem az utolsó bekezdésedet :D
Persze vannak olyan babák, akik nem front-érzékenyek, 6 hetesen átalusszák az éjszakát . .stb :D Mindig rácsodálkozom az ilyen beírásokra, csöppet irigykedem, majd megállapítom, hogy nincs 2 egyforma gyerkőc .. és én az enyémet ilyennek imádom, amilyen :D
Ma hajnalban Alíz is vigyorgott, mint a tejbetök alvás helyett :D ... olyan jókedvre derített .. pedig fél 6-kor nem jellemző rám a mosolygás :lol: Aztán nagy nehezen visszaaludtunk :)

Én úgy érzem, hogy erősen edződöm .. mind idegileg, mind fizikálisan .. És az, hogy hisztis egy picit a lányom, megtanít ezer fontos dologra :) Nagyon jó kis tükör Ő nekem ... mert hát a türelem sosem volt az erényem :D , így amellett, hogy én "nevelem" őt, ő "tanít" engem :)
Már nem esem kétségbe, ha sír és fáj valamije .. mire végigpróbálom az összes pózt, az egyik biztosan bejön. Sőt, van olyan, ami eddig sosem hagyott cserben. Ugyan fárasztó, ha nyűgös, de már el tudom érni pár perc alatt, hogy csend legyen :D és ez bizony sikerélmény :D (meg az is, hogy 1,5 órája alszik az ágyában úgy, hogy egyedül aludt el ma is .. nálunk ez nagy szó .. mármint a nappali alvás :D)

Ami talán a legjobban fáraszt, ha éjjel nem tudom visszaaltatni .. de ez ritka. Akkor viszont az egész másnapom horror, mert félholt vagyok :D

Na nem ömlengek .. a lényeg, hogy nem bánom, hogy aktív lányom van, aki folyamatosan mozgósít minket :lol:
Annnyira szeretem, hogy őrület :)

Kép
szösszenet
 
 


Hello mindenki.Gregus Máté megérkezett.53 cm 3360g.Lilla üzeni mindenkinek,hogy jól vannak és köszöni a sok biztatást.Pénteken jöhetnek haza... Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


De gyönyörű formás kismanó, gratula! ;)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Gratulálok!! Nagyon szép kis baba a kis Máté!!

Edina


Kép
medina83
 
 


Lituka - Gratulálok :D Gyönyörű baba!!! !!!!

Úgy tűnik Alíz most alussza ki a tegnapot és az éjjelt ..
2 órát szunyált egyhuzamban, most evett, és megint alszik ..
Most megyünk autózni, tehát tuti ott is aludni fog ..
Nah .. meglátjuk, hogyan hat ez a ma éjjelre :lol:

Kép
szösszenet
 
 


Lituka! Gyönyörű szép baba Máté! Gratulálok!!! :D

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Gabo: szerintem sem vagy rossz anya ettől, én ma este alig ébredtem fel a nyöszörgésére szegénynek, szégyellem is magam. (mi még külön alszunk apától és a nagytól kettesben)

Mátéhoz gratula, nagyon cukorfalat!

Nekünk is venni kellett pár icipici rucit, mert az 56-osok nagyok rá :shock: :lol: párom vett nagyon édiket, de db-ja 4ezer körüli :shock: :? viszont messzebb nem tudott menni és gyorsan kellett ruha... no, persze kettőnél már felfeslett a varrás, leesett a patent :evil: dühítő.

Ma voltunk először "sétálni" -csak a játszótérre mentünk. Klassz volt :D

Kép Kép
celesztina
 
 


[quote="zorroné"][ írta:zorronéb]"Látom sok focimániás apuka van itt. Beni szerelmétől el vagyok ájulva. Csak az én fiamnak zöld-fehérbe kéne."

Lolka: nálunk az anyuka (is) a focimániás... :oops: :D :D :D
A képek nagyon cukik Marciról!
A focilabda egyébként az Ikeából való, igaz Ausztriából! Nem tudom, hogy itthon is van-e, mert Beni az öcsémtől kapta, meg azt se, hogy esetleg zöld-fehérben volt-e! :roll:



Sziasztok

Itthon is lehet ilyen párnát kapni, nekünk fekete van meg piros, bár nem Mazsié hanem a miénk :oops: :lol:

Apuka ma elment Tescozni és hazaállított egy rózsaszín fehér focilabdával a lányának :lol: :lol: Nagyon komoly darab.

Hívtam egy szopis tanácsadót, 4kor hívom megint akkor tudunk majd beszélni, remélem tud segíteni.

Hoztam egy képet :lol:

Kép

Bocsánat hogy nem ngyon tudok reagálni semmire, de nem sok időt hagy nekem a kis hercegnőm :) Éjszaka viszont nagyon jó kislány volt, igaz hogy csak a BL döntő után fürdettünk és aludtunk, lehet hogy ez is közrejátszott. Egyszer kelt csak, aztán reggel megvolt az első utunk, imádtam tologatni a babakocsit összeborulva apájával. :) Imádom őket!!!

Kép Kép
szõlõ
 
 


Lituka gratulálok nektek, nagyon szép baba Máté!

Kép Kép
szõlõ
 
 


Sziasztok!

Vagyok ám, csak mindig amikor irni akarok valami közbejön! Vagy a net szarakodik, vagy a picim kezd el sirni, stb.


Szoptatás: Nekem is olyan gondom volt, hogy csak cuclizott a cicin, aztán behisztizett. Türelemmel, kitartással el tudtam érni hogy bekapja. Mára már egyből rácuppan, semmi probléma nincs.
Elég jól beindult a tejem is. 50 és 90 gramm között szopizott, de már megint kezd elapadni. Nem tudom mitől lehet. Az urticát még mindig szedem és szopis teát is iszok. Napi másfél liter tej is lecsúszik, de ma már megint pótolnom kellett!

Szőlő: Kitartás! Menni fog!

Nici: Ugyanezek a problémáim. Viszont engem úgy lesziv a gyerek, hogy fejni már semmit se tudok utána!

Celesztina: Örülök, hogy minden rendbe jött!

Szép babákat láttam!

Klarka: Nagyon helyes a kis Ati! Örülök, hogy lassan haza mehettek!

Olvastam, hogy sokan plüsöket raktok be a kiságyba.
A fertőtlenitését hogy végzitek el?

Bocsi, mennem kell! Felkeltünk!

Edina


Kép
medina83
 
 


Szőlő! Mazsi tüneményes! :D Micsoda fintor! :D

Én ma szinte reggel óta fájogatok, elég gyakran, most du kezdtem el nézni az órát, kb 5-6 percenként jön, de elég lightos és csak kb 20 másodpercig tart.... és az előbb pisiléskor mintha a nyákdugó egy részével találkoztam volna... :shock:
Hát fogalmam sincs... hiába szültem már egy gyereket...

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


De gyönyörű Máté baba:)!!!!!!!!!

Szössz, ha aventes poharakat vesztek azt bárhol lehet kapni, dm, gyógyszertár...nem kell a Brendoig menni.

valahogy egyébként én is úgy érzem, mint te. én rohadt türelmetlen vagyok, fejlődök a kisfiam mellett, de még nem tökéletes. éjjel, ha nem akar enni, még mindig ki tudok borulni és ingerült lezsek. de aztán mindig úgy szégyellem magam.
annyira imádom. olyan kis kiszolgáltatott szegényke nekünk.
én lehet, hogy elcseszem, de nem is tudom mit csinálnék, ha nem aludna az első szopi után éjjel mellettünk. mert akkor nehezen alszik el és én kb a szoptatás idejére bírok ébren maradni. és utána félálomban altatjuk.


Szössz, ne feledd a fényképeket!!!!

lolka_zs
 
 


Szőlő, nem semmi akép Mazsiról:) irtó édes. majd meséld el mi volta szoptatási tanácsadóval.

Gabcika drukkolok!

lolka_zs
 
 


Gabcika, drukkolok! Számíts rá hogy a Klinika fullon van..... Ma beszéltem 2 emberrel is, aztm ondták mindketten hogy nagyon komoly mennyiségú ember van most a szülészeten meg mindenhol... Remélem hogy azért kicsit lájtosabb lesz ha odakerültök!

Kép Kép
szõlõ
 
 


Mazsi köszöni a gratulációkat :) (éppen 2 órája alszik az ölemben.... Egészen biztos hogy nem fogok tudni lábraűllni úgy elzsibbadt már mindkét talpam :lol: )

Lassan nekem is kelleni fog szerintem aventes tároló, ma nagyon szép mennyiségeket fejtem eddig. Ezeket tényleg csak külön lehet kapni? Külön edényke meg külön tető? Egyszer nézegettem és DM-ben csak így volt.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Lolka - Páromnak útba esett a brendon, és már meg is hozta a poharakat :)
Fél kézzel Alízt ringatom, másikkal írok .. csináltam képeket, majd este, mikor hazajött a próbáról Szabi, teszek fel!! Nemsokára eszünk, és megyünk még bankba meg ilyenek...
Remélem ügyesen megjártátok a Pólust!

Kép
szösszenet
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.07 20:05-kor.
Vendég
 


Beszéltem a szopis csajjal, nagyon aranyos volt, vasárnap vagy hétfőn kijön és segít nekünk hogy Mazsi megtanulja a szopit. Azt mondta addig is mindenképpen a bőrkontaktust sokat csináljam vele, vagyis ne a szopit erőltessem, hanem vetkőztessem pelusra és öleljem magamhoz úgy hogy a bőrünk érjen össze és lehet hogy magától megpróbál mellre fordulni (egyébként szokta keresni néha a cicit ha úgy fogom).

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő, én eddig csak úgy láttam külön

Szössz, semmit nem bírtam elintéznia Pólusban amiért mentem:( és normális ebédet sem kaptam a piacon a tegnap talált kifőzdében:(

ezt a 3 sort 30 perce írom, mert mindig valaki felhív:(

lolka_zs
 
 


Aventos pohár: van olyan kiszerelés is, hogy 10 pohár van benne tetővel és az adapter rész, amihez a mellszívót tudod csatlakoztatni, ha nem via-s mellszívó szetted van, hanem isis-es. Én ilyet vettem. Ez a szett 2790 Ft volt a Brendonban 3 hete.
De nekem a kórházban mondták, hogy ha van az ismerősök között olyan akinek a babája eszik üveges bébiételt, azok az üvegek is jók, el kell mosni és kifertőtleníteni. Nekem már így is van tejcsi a hűtőben.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Medina, szabad tejet inni, de én úgy tudom max fél litert javasolnak naponta!
Régen Szandinál is ezt javasolták, és most is!

Most hirtelen ezt találtam róla a neten:
"A szoptató nőnek a tejtermelés érdekében jó sok tejet kell innia.
NEM! Bár jól hangzik, mégsem működik! A tehéntej egyes fehérjéi az anyatejben is megjelennek, és az allergiára hajlamos babáknál panaszokat, akár bélvérzést is okozhatnak. Ezért ha van egyáltalán olyan táplálékféle, amelyet az első hónapokban mellőzni érdemes, akkor az a tehéntej. Annál is inkább, mert egyik emlősállat tejének sincs az anyatej termelődését fokozó hatása."

Szőlő, tüneményes Mazsibaba :) Képzeld, tegnap mikor Anyum itt volt vigyázni törpökre (elmentünk elintézni a gyást ilyeneket) akkor hallom, hogy mondja Barbinak, hogy kis mazsola... mosolyogtam, majd Anyu elmesélte, hogy mikor kicsi voltam, mazsolának hívott :)
Eskü eddig nem is tudtam, pedig lassan 28 éves leszek :lol:
Majd mesélj hogy sikerült a tanácsadás! Ez amúgy ingyenes?

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Csajok!

Asszem ebből kórház lesz! Egyre erősödő fájások, de nem teljesen rendszeres, hol 5 perc, hol 7..... :roll:

De mivel messze van a kórház, nem merek kockáztatni!

Drukkoljatok!

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Pumpóka! Feli június 6-án ballag az oviból. Igaz én még nem vettem meg neki, de ő karórát fog kapni, mert nagyon jól megtanulta már, hogy hány óra van. Valamint ajándékkal töltött lufit akarok még venni neki, na meg persze a kis virágcsokra.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Nici, ez jó :D :D

A tanácsadást nem tudom hogy ingyenes-e, de gyanítom hogy nem. De őszintén szólva ez most nem érdekel, én szeretnék MINDENT megtenni hogy szoptatni tudjam, pláne hogy jön a nyár, anyira necces így a tejjel bíbelődni. ha nem megy majd akkor belenyugszom, de egyelőre nagyon elszánt vagyok. :roll:

Egyébként nekünk már a születése annyi plusz kiadással járt amire nem számítottunk hogy gyakorlatilag ez már....

Kép Kép
szõlõ
 
 


Gabcika drukkolok, meg azért is hogy ne legyen tömeg!!!!

Kép Kép
szõlõ
 
 


Sziasztok!

Csak felületesen olvasta mvissza....jó sokat írtatok :)

Kritta! Nagyon-nagyon drukkolunk Fruzsi babának!!!!

Zsuzsa, mintha a te lányod az én lányom lenne :) Eszik, alszik :) Jó ha szopival együtt 1 órát ébren van, de még ez is ritka. Csak mi kevesebbszer eszünk asszem. MA evett 5,40-kor, 9-kor, 13-kor, 16,30-kor eddig. MÉg max 2x fog, de inkább 1x


Alvás: Liza mindig egyedül alszik el, cumival. Párszor vissza kell tennem, de elalszik. Sokat szoktuk babusgatni, hordozni, de ha látom hogy álmosodik ,akkor leteszem.

Fertőtlenítés: Én nem fertőtlenítek semmit. A kórházból ismét hazahoztuk a szájpenészt, de kikezeltem, azóta semmi baja. Igaz csak cumit használ, de a játékokat (a plüssöket sem) nem fertőtlenítem.

Tej: Ma nekem is kevés, elég keservesen sírt Liza, de végülis bealudt, és ha 4 órát aludt, akkor sztem olyan nagyon kevés nem lehetett neki. Azt hogy kevesebb én az éjszakának tudom be, ugyanis a kisasszony elfelejtett felkelni. Este 9-kor aludt el, és háromnegyed 6-kor ébredt... Én 4,30-tól a két mellemet foga vártam hogy keljen végre :shock: :shock: :shock: :shock: Pedig én sokatokkal ellentétben nem szeretném ha átaludná az éjszakát, mert eddig mindkettővel akkor csökkent le a tejem. De ha mégis megtartja eme jó szokását, akkor felkelek fejni...
És ma reggel én is megkaptam ez ELSŐ MOSOLYT azt az igazi, tényleg nekem szóló mosolyt :) biztos a két dugig teli cicinek szólt :)

MOst enny ivoltam, mert megyek játszani Katussal

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Szőlő: Bocsika,neked mi a problémád a szopival? NEkem sem megy,mert Milus nem cuppan rá. Ha rácuppan 2 perc és kiköpi.Ha erőltetem ordít,remeg és teljesen belevörösödik.
Hol hallottad ezt a szopis tanácsadást? Van egy hölgyemény,aki ezekkel foglalkozik és segít?

ÉS te mennyi tejet tudsz lefejni?
Én is fejem neki,de kezd egyre kevesebb tejcsim lenni és a Milus étvágya pedig nő. Szóval ki kell egészítenem tápszerrel!

Kép

Kép
mannogab
 
 


Gabcika, mennek a drukkok, ügyesek legyetek! :)

Szőlő, persze, megértelek, mindent megér a szoptatás, nem is ezért kérdeztem, csak kiványcsi vagyok hogy zajlanak ezek a dolgok, mert még sosem hallottam arról sem, hogy ilyen van :roll: :)
Én is bármit megadnék azért, hogy annyi tejem legyen, mint anno Szandinál!!!

Ma Barbi rekordot döntött a kajamennyiségben, ma evett először 90grammot :)
És ma egész jó mennyiséget tudtam fejni a szaporító fejéssel, viszont most délutánra megint kevesebb, de legalább a lefejtből most van bőven :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Ma nekünk nagyon hisztis napunk volt. Az éjszakáról nem is beszélve. Teljesen hulla vagyok és Milus csak sírt-sírt.
Most fél órája belefáradt a sírásba és elaludt.

De kész vagyok,hogy semmivel nem tudom megvígasztalni!

Kép

Kép
mannogab
 
 


Gabcika,
Hajrá, hajrá!
Jöhet az az utolsó topic baba!!!
Ügyesen!

Kép
1bambi
 
 


Sziasztok!

Óriási hírem van: holnap jövünk haza, 6,5 hét után!!!
Annyira boldog vagyok!!!!!

Különalvás: mi Andrist 2 hetes korától külön altattuk, csak bébiőr volt, de bőven nyugisak voltunk. Most lesz légzésfigyelő, mivel lehet esetleg gond.

Sziasztok!!

Írok, ha hazajöttünk!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Gabcika! Hajrá, és ügyes legyél.

Klarka! Ennél nagyobb örömhírt nem is írhattál volna. Végre együtt lesz nálatok is a család.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Klarka, JAJJJ DE JÓÓÓÓ!!!!!!!!! GRATULÁLOK!!!! és kívánom hogy Atinak ne kelljen soha többet kórházban lennie :) Nagyon jó egészséget, és boldog életet kívánok neki odahaza!!


Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?