Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Húúú mennyi kép, olyan jó nézegetni őket.

SZÉPEK NAGYON

Santos: Rékának jó sok cipije van. Én is imádom a cipőket :D
Már lassan betegesen, ma is láttam egy cuki skechers kis gumiszandit majdnem lekaptam az állványról, de aztán észhez tértem mert otthon már van egy rakás cipije :lol:
Ágy: én bajba vagyok vele, nem tudom még mit akarok :roll: Meg hogy hogy rendezem el abba a kicsi szobába :? Meg hiába van a szélén léc vagy "karám" akkor is félek hogy leesik mert éjszaka nagyon pörög a lánykám.
Bili: egy ideig próbálkoztam anyám unszolására, de mikor állandóan csak meztelenkedni akart akkor befejeztem. Csak játszik vele, úgyhogy én egy darabig nem próbálkozok, max. majd ha megyünk nyaralni. Édes a lányod a plüsseivel :)
Pofára esés: igen szerintem sokan hitték rólam is hogy a párom elvert...

Jubi: Jó lehetett a kirándulás. Vagányak a képek, csak téged nem láttalak sehol? :roll: Jazinek is te vágod a frufruját?

Tru: jaj én megőrülök az ilyen hisztérikus napoktól. És ugye minden napra jut valami kis közjáték. Én nagyon nehezen viselem a sírást, kiabálást :?
Hannának tényleg jó ez a közeli képe! Nekem is ma sikerült egy közelit csinálnom, sikerült kb. 5 percig a fején tartania egy hajpántot ami nagyon csinike volt, gyorsan be is izzítottam a gépet.

Linda: Szépek a ruckók. Nadrág-szoknya nagyon vagesz.
Vicces sztory: :lol: Csempéről jut eszembe, párom meg egy wc-t tört apró pici darabokra. A pántolószalagnál fogta meg ami elszakadt, de neki se kellett kifizetnie, mert a nagy cégeknek biztosításuk van. Még jó :wink:
Mi nem megyünk erre a vizsgálatra, de egy ismerősömnek ajánlani fogom és lehet hogy ők mennek, ha igen majd beszámolok róla.

Csajok nektek amúgy mi a véleményetek arról, hogy a nagy bevásárlóközpontokban higiéniai okok miatt nem lehet a kosárba beleültetni a gyereket? Mármint abba a kis ülőkébe lehet, de a nagy kosárrészbe nem engedik.
Én őszíntén nem nagyon értem milyen higiéniáról beszélnek??? :roll: Most a gyerek lábát, öltözetét védik a koszos kocsitól, vagy a kocsit a koszos gyerekemtől? :lol:
De lassan nekünk már mind1 hova ülhet hova nem, mert mindenhol ordít így lassan kivesszük és akkor meg mindent levesz majd. :lol:

Edi: Poci: cuki :wink: Fickód: ott van :wink: Jól látom, hogy a képen a fejét fogja :lol: Hallom hétvégén Keszthely lesz? Vagy vmit félreértettem?

Muris volt, szerdán párom virslit csinált. Kitti is kapott belőle, de csak akkor eszi meg ha PAPO van rajta, Papo a kechup a majonéz és minden ami krémes :? Elnyamnyogott valamit majd bement az apjához aki erős tormával ette a virslit. Persze ő kíváncsi volt és mindenáron meg akarta kóstolni, de ugye nem engedtük. Egyszer csak nem figyeltünk oda és belenyúlt a tormába majd a szájába.
Húúú azt az arcot amit vágott, kikerekedett a szeme a szája is érdekes lett és elkezdte kiabálni: CSip, csip, csip, csip és mutatott a nyelvére :lol: Hát dőltünk a nevetéstől nagyon vicces volt. Mondtuk neki a torma csíp, aztán fél óráig csak azt hallottuk hogy csip, csip csip :lol: KÉrdésre, hogy mi csíp a válasz azt volt : TOA :D

És akkor a mai kép, az első ahogy bebújt a babakocsi alá, a másik meg olyan mintha fél foga lenne :D


Kép Kép

Kép
bettus79
 
 


Santos!
Köszi az idézetet!! Rékának egyáltalán nincs koboldfeje :D , a topánkákkal pedig igen jól jártál.
Nálunk most van egy tavaszi nadrághoz való vagányabb cipő, egy tavaszi elegánsabb ruhákhoz, szoknyákhoz, egy kinti játszós és egy benti szandi. Lassan nyári szandi után is kell néznem…Hogy egy lánynak mennyivel több ruha és cipő kell, mint egy fiúnak. :shock: llyen ruha, olyan sapi, mi-mihez passzol…a fiúkkal egyszerűbb volt, de nagyon élvezem az öltöztetős babámat is. :D

Ágy: még nem akar kimászni, bár néha már veszélyesen emelgeti a lábát, viszont a hálózsákról leszoktatta magát. Megtanulta levenni, azóta takargatom. Nyáron tervezünk kiságyat venni neki. Olyat szeretnék, aminek a hossza állítható, hogy évekig jó legyen.

Bili: Most ott tartunk, hogy szól minden pisi/kaka után, hogy „káká” és okos arccal mutogatja a pellusát. Fürdés előtt pedig pucéron rá szokott ülni a bilire (ő hozza), de még nem sok eredménnyel. Én is a nyarat várom, a kertben kisbugyiban könnyebb lesz a helyzet…

True!
Megint csak azt tudom mondani, hogy nagyon szép lány Hanna!! De gondolom hallod ezt eleget. :wink: Sajnálom Levit, hogy szenved a fogával. :cry: Mennyi van még hátra? Jazinak már kint van az összes tejfoga, szóval ezt letudtuk, Daninak meg most kezdtek cserélődni. Érdekes, hogy Beninél hét évesen kezdődött a fogváltás, Dani pedig még csak most lesz hat éves. Nagyon büszke arra, hogy ő már olyan nagy fiú, hogy van egy csontfoga. A cherokee cuccokat én is szeretem, jól bírják a strapát és jól is néznek ki. Azt még elfelejtettem írni, hogy a ló nem a miénk. Nekünk még kutyánk/macskánk sincs – egyenlőre. Az az anyuék kertszomszédjának egyik hobbi állata.

Linda!
Megint csak nagyon jó kis darabokat túrtál. Nálunk a jövő héten nyílik egy új turi, nagyon bízom benne, hogy ez jó lesz, mert eddig Debrecenbe kellett bejárnom turizni.
Nálunk ilyen boltban lepakol, eltör stb. történet még egyik gyerekkel sem volt, mondjuk én sasolom őket rendesen, mert az eladók helyében én sem örülnék az ilyeneknek…de persze tudom, hogy véletlen „balesetek” mindig vannak/lesznek…
Laura igazi nő, én is gyakran állok a mérlegen :D

Edi!
Jó nézni a pocakos képedet, néha úgy érzem még egyszer elcsábulnék… :oops: Kata ismét csak szuper csini, a kis herceg pedig nagyon laza, ahogy elege van a filmezésből, és fogja a fejét.

Bettus!
Jazinál is népszerű a majonéz, mustár, ketchup. Sőt szereti a csalamádét és a savanyú ubit is. A bevásárlókocsiknál nem a gyerekeinket féltik, inkább azt nem szeretnék, hogy a sáros cipővel beletett gyerek után más a kaját pakolja bele. Ez szerintem valahol érthető. Kitti huncut szemeihez nagyon jól áll ez a fejpántos csuris frizura. És mint mindig, most is mosolyog…zabálni való. :D
Ha már hiányoltál engem a fotókról, mutatok egy félig-meddig családit is (Beni fotózott):
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok

Jubi, hát minálunk fogzás ügyben még elég gáz a helyzet, Levinek még csak az első 8 van kint, tehát rágó 1 sem (pedig már több hónapja kínlódik), és oldalsók sem. Mindhárom gyerekem későn fogzott, de Levi lesz a csúcstartó úgy néz ki. Nagyon szar, mert most is ebédnél odaült és már fordult is el. Fokhagymás szószos csirkemellet csináltam rizzsel és puha párolt zöldségekkel, tudom, hogy szereti, de nem. És állandóan tiszta ideg vagyok, tényleg alig eszik valamit. Tegnap vacsinál lenyalta a vajat és lekvárt a kenyérről, végül 2 TURI (rudi) volt a vacsorája. Nem tudok mit csinálni, legalább van valami a hasában, mert amúgy meg éhes.
Egy lánynak tényleg sokkal több ruha kell, egy fiúnak elég, ha van pár pólója, pulcsija meg gatyája. Marcinak minden gatyáját nyáron elvágok rövidgatyónak, mert úgyis szakadt a térdén meg az alján :roll: Így van játszós rövidnaci, meg pár elmenőset veszünk és kész.

Bettus: itt nálunk megengedik, hogy beleüljenek a kocsiba, pedig tényleg gáz cipővel, ha más meg a kaját odarakja... Na de úgyis be van csomagolva. Egyébként Levi nem marad már meg vásárláskor, tiszta ideg vagyok, mert főleg ha sokan vannak és rohangál, nekitolják a kocsit.

Edi: Kata olyan csincsi, hogy csak na. Kisfickós képek nagyon meghatóak, nekem nem voltak ilyen képeim. Pocid jó nagy, nem csoda, hogy nehéz cipelni.

Tegnap spenótot csináltam sajtos omlettel, azt látni kellett volna, hogy falták. Na, abból Levike is evett.

Beszédben Levi is nagyon belehúzott, mostmár mindent elmond, amit akar. És egyre többször van 3 szavas mondat, meglepően jó nyelvtannal. :shock: Tegnap home videokat nézegettünk, megkérdeztük tőle: ki van ott? erre ő: HANNA VAN OTT.
Ja, és pár napja nuku etetőszék, a sima székre szívesebben ráül, mint a felnőttek. Mondjuk elég alacsony az asztal.

Na sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 

 
 

Ezt ma találtam

* Címlap
* Búcsú a pelustól

Búcsú a pelustól
Betűméret

* elküldöm egy ismerősömnek
* nyomtatás

Kismama magazin
2008. 01. 22.

Számtalan testi – lelki tényező befolyásolja, mikor szabadulhatunk meg végre a pelenkáktól, s hogyan viszonyulnak a gyerekek a bilihez.
A szobatisztaság felé vezető úton az egyik első lépés, hogy a kicsi észrevegye, megérezze az ingert. Ez kétéves kor előtt ritkán teljesül, ezért teljesen fölösleges ennél korábbi időszakban bilire száműzni a gyerkőcöt. Nem ritka még ma sem, hogy a már ülni tudó babát bilire ültetik a szülők, és nagyon megdicsérik, ha véletlenül belepisil, vagy kakil. A gyerek látja a felnőttek örömét, de nem ért az egészből semmit, hiszen valami olyanért kap dicséretet, amit nem ő csinált: a dolog csak megtörtént vele. Szobatiszta tehát nem lesz sokkal hamarabb, mint ahogy "szoktatás nélkül" lett volna, viszont egyet biztosan megtanul: a kakilással, pisiléssel, illetve a nem kakilással, nem pisiléssel kiválóan tudja irányítani a családot. Örömet és bánatot tud okozni vele, indulatokat képes kiváltani. Olyan eszközt kap a kezébe, amivel később bizonyára élni is fog: a széklet visszatartásával, vagy éppen rendszeres bepisiléssel „bünteti” majd szüleit, ha indulatait más módon nem tudja kiélni.

Hagyjuk a maga útján!
A legtöbb gyerek másfél éves kora körül magától érdeklődni kezd az iránt, hogy a nagyok vajon hogy csinálják, ez természetes része az életnek. A mindennapi életben szinte elkerülhetetlen is, hogy ezzel szembesüljön. Ha ekkortájt veszünk egy bilit, és időként megmutatjuk neki, ha akarja, kipróbálhatja, majdhogynem eleget tettünk a szobatisztaság kialakításából ránk háruló feladatoknak. Sok gyerek elsőre még nem mutat érdeklődést a dolog iránt, hagyjuk hát békén, tegyük a bilit olyan helyre, ahol szem előtt van, de nincs útban. Néhány hét múlva újra rákérdezhetünk, hogy nem akarja-e kipróbálni, de lehet, hogy ő maga veszi majd elő a bilit. A nyári időszak sokat segít a kisgyereknek is abban, hogy felismerje, és irányítani tudja a folyamatokat. A kertben meztelenül szaladgáló poronty jól érzi és látja a pisilés eredményét. Könnyen lehet, hogy ő maga kezd olyat játszani, hogy vissza tudja-e tartani, főleg, ha kijelölünk neki egy bokrot, vagy kitesszük a bilit, és megkérjük rá, hogy próbálja csak ott kiengedni a pisit. Ha ez nem sikerül, természetesen nem kell megszidni a gyereket, és ha sikerül, akkor sem kell örömtáncot járnunk: elég egy-két dicsérő szó, és az élet mehet tovább.
Van olyan gyerek, akinek elég néhány nap "gyakorlás", és megtanulja visszatartani a pisilést. Másnál ez elhúzódik, gyakran előfordul, hogy belefeledkezik a játékba, és észre sem veszi, hogy nedves a nadrágja.
A legfontosabb szülői erény itt is a türelem: ne feladatnak tekintsük a szobatisztaság kialakítását. Ez egy érési folyamat, amit a szülőnek támogatnia kell, de nem szabad beleavatkoznia, amíg normális mederben halad.

Normális és kóros
Mi tekintünk normális folyamatnak? Ha a gyerek másfél és három éves kora között megválik a pelenkától, és képes visszatartani szükségleteit, amíg el nem ér a vécére. Az éjszakai bepisilés még egy-két évig "megengedett". Ha viszont még öt éves korában is rendszeresen – nappal vagy éjszaka, hetente legalább egyszer – bepisil, akkor már kóros állapotról beszélhetünk. Ezt a szakirodalom enurézisnek nevezi. Szakemberhez kell fordulni akkor is, ha gyerekünk már egyszer tartósan (hónapokig) szobatiszta volt, de visszaesett. A kutatók az első esetben – amikor a gyereknek soha nem volt szobatiszta korszaka – nem találtak lelki okot a bepisilésre, a kutatások tanulsága szerint nagy szerepet játszhat az öröklődés. A bepisilés oka lehet még hormonális probléma, vagy a kiválasztó szervek alaki vagy működési rendellenessége. Az enuretikus gyereknek tehát először orvosi kivizsgáláson kell átesnie, és, ha kizárták a szervi bajt, akkor érdemes pszichológushoz menni vele.

Mit mond az orvos?
Az enurézis – a mai álláspont szerint – nem önálló betegség, hanem a kiválasztószervek zavart működésének egyik tünete. Feltétlenül foglalkozni kell vele, mert a későbbiekben komoly vesebetegségbe torkollhat, míg, ha korán felfedezzük, megelőzhetjük a nagyobb bajt. A bepisilős gyerek nem akaratgyenge, akit megszégyenítéssel kellene jobb belátásra bírni. Nem ritka, hogy őt magát is legalább annyira zavarja a nedves lepedő, mint a szülőket. Néhány egyszerű, nem túl kellemetlen orvosi vizsgálattal sokat meg lehet tudni arról, hogy mi folyik odabenn.

Gyereklelkek titka
Ha egy gyerek kiegyensúlyozott körülmények között él, a fennálló kisebb szervi elváltozásokat le tudja küzdeni, és akaratlagosan meg tudja tanulni az ürítés szabályozását. Ez az állapot viszont ingatag: ha lelki trauma éri (válás, kistestvér születése, kórházi kezelés), a test "leggyengébb pontján" jelenik meg a tünet, újra kezdődik a bepisilés. Ilyenkor az orvosi kezelés mellett szükség van pszichológus segítségére. Emellett elengedhetetlen, hogy a szülő együttműködjön, és ne szidja, na verje, de ne is tekintse újra csecsemőnek, ne pelenkázza be, mert ez is növeli a kisgyerek szégyenérzetét. Maga a bepisilés is lehet oka a lelki válságnak: a gyerek nem mer közösségbe menni, táborban vagy ismerősnél aludni, alacsonyabb rendűnek érzi magát kortársainál a "balesetek" miatt. Kialakulhat egy ördögi kör, amit a szülő, az orvos és a pszichológus együttműködésével lehet megszakítani.

Praktikák az átmeneti időszakra
Nem, nem, nem, nem!!! Kiabálja a kisördög, rúgkapál, és világgá szalad a pelenkázás elől. Anyának már eszébe jutott, hogy egyszerűen ráül a gyerek hasára, amíg tisztába teszi…de aztán letett az ötletről. Mégsem kéne a szülőnek nyers testi erőfölényével visszaélnie! A kis dacos eszére viszont képtelenség hatni, így minden pelenkázás küzdelembe torkollik. Ebben a helyzetben az a jó megoldás, ha lerövidítjük a tortúrát. Nyáron, a szabad ég alatt egyszerűen ne adjunk pelust a totyogóra, ha a helyzet megengedi. Amikor viszont szükség van rá, használjunk gumírozott derekú, zárás nélküli pelenkát, amit egy mozdulattal levehetünk, és feladhatunk, épp úgy, mint egy bugyit. Ugyanez segít abban az időszakban is, amikor még nem teljesen biztos a gyerek szobatisztasága: többnyire időben jelzi, ha pisilnie kell, de gyakori a "baleset". Ezt otthon jól tudjuk kezelni, legföljebb a szőnyeg bánja, ám vendégségben, vagy útközben már nehezen megoldható bonyodalmakra számíthatunk. A bugyipelus, például a Huggies Pull-Ups, is segíthet a bajban. A Huggies Pull-Ups a kislányokés kisfúk anatómiai eltéréseire gondolva külön rózsaszín és kék csomagolású nadrágpelust készített, melynek jellegzetessége, hogy ahogy telítődik, úgy halványulnak el a pelus külső borításának kedves kis rajzai. Amikor már biztosabbá válik a szobatisztaság, csak arra kell figyelnünk, hogy indulás előtt mindig küldjük el pisilni a gyereket, és, ha nagyobb útra indulunk, ne felejtsük otthon a bilit, ha a kicsi ragaszkodik hozzá, hogy azt használja.

Éjszakai bepisilés
Nem helyes, ha erőltetjük a szobatisztaságra szoktatást, hiszen a legtöbb kisgyerek előbb-utóbb magától is eljut erre a szintre. Ha azonban még ötéves korában is többször bepisil éjszaka, érdemes részletes orvosi vizsgálatot kérni, hogy ki lehessen zárni a ritka, de lehetséges szervi okokat, betegségeket. Ha a gyerek már szobatiszta volt körülbelül fél éven át, és aztán újból bepisil, akkor legtöbbször lelki eredetű okokra gyanakodhatunk. Ehhez vegyük igénybe pszichológus segítségét.

Mikor lesz éjszakára is száraz?
A testi funkciók ellenőrzéséhez az idegrendszernek és a hólyagnak is elég érettnek kell lennie. Ha már szobatiszta a kisgyerek, szükség esetén vissza tudja tartani a pisit és a kakit, amikor ébren van. Egyesek ezzel egy időben alvás közben sem pisilnek be, mások még hosszú ideig pelenkát hordanak az ágyban. A statisztikai átlag szerint 33,3 hónapos korban válnak ágytisztává a gyerekek. Orvosi szempontból nem rendkívüli és kóros, ha négyéves korban még nem jutott el erre a szintre a gyerek. Legyünk türelmesek egészen ötéves korig. A kisgyerek nem tud álmában uralkodni magán, még nem ébred fel, amikor tele a hólyagja. Ezt az érettséget nem lehet neveléssel, külső ráhatással, ígérgetéssel, fenyegetéssel siettetni. Felesleges, sőt ártalmas kivenni az ágyából, és álmában megpisiltetni a vécén. Ezáltal a szervezet hozzászokik, hogy szinte felébredés nélkül, nem tudatosan, félálomban szabaduljon meg a nyomástól. Amikor nem viszik ki, akkor is könnyít magán a szokott időben – az ágyban. Este sem kell megvonnunk a kisgyerektől a vizet, csak arra figyeljünk, hogy mértékkel igyon, és lefekvés előtt menjen vécére.
Ritkán előfordulhat, hogy az éjszakai bepisilés hátterében valamilyen szervi probléma áll. Ennek kivizsgálásával ötéves kornál hamarabb nem érdemes foglalkozni. Ha valamilyen csecsemőkori, súlyosabb lázas megbetegedés vagy húgyúti fertőzés miatt károsodott a vese visszaszívó funkciója, vesehomok képződik. Ez tartós irritációt jelent, s oka lehet az éjszakai bepisilésnek. A huszonnégy óra leforgása alatt termelt vizelet vizsgálata tisztázhatja, hogy erről a problémáról van-e szó. A megoldást paradox módon vízhajtó gyógyszer szedése és a fokozott folyadékbevitel jelenti, így ugyanis könnyebben távozik a vesehomok. (További felvilágosításért a Tűzoltó utcai gyermekklinika szakrendeléséhez, Dr. Visy Máriához fordulhatunk. Előzetes időpont-egyeztetés: 215-1380)

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

Hol vagytok? Mindenki élvezi a jó időt kint mi? :D

Most jöttünk meg, 2 órát kint voltunk Katával, elmentem a vérképért, meg a védőnőhöz, spárba, plusba...hát elég volt. Délután meg a ház elé megyünk homokozni, messzebb nem bírok...

7,72 lett a cukrom, megpróbálom visszafogni magam zsömle, kenyér tekintetében. Még jó, hogy jönnek a friss zöldségek, gyümölcsök, sok salátát próbálok majd enni husival. Védőnő azt mondta diétázzak, de nem mondott semmi extrát. Súlyom is durván nő, nem fog ártani egy kis visszafogás. Dokit meg nem értem el, neki még nem mondtam.

Irigykedek a kirándulókra, mi idén még nem voltunk hármasban kint a szabadban. Apa tegnap is dolgozott estig, remélem már eljutunk vhova, legalább Tatára sétálni Katával hármasban.

Bettus!
Én szoktam látni a bev.központban gyerekeket a kosárrészben :? Kittike nagyon édes, tök jó a haja.

Ti fésülitek a gyerekek haját? Nálunk Katának hátul pár tincs kócos, de annyira, hogy alig tudom szétszedni neki, nem is engedi. Fésülni se...mi a megoldás?

Jubi!
Majdnem megkérdeztem, hogy a 3. gyerkőc, azt látom ő fotózott :) Férjed hétvégén nem szokott dolgozni?

True!
Levi magától nem akart az etetőszékbe ülni? Nem esik le a székről hami közben, nem félsz?

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok,

teszek fel nektek én is pocakos képet, apát megkértem, hogy csináljon nekem-nektek ;)
Pocakom főleg délután elég nagy lesz. Sokan nagyon gonoszul állnak hozzá: "már ekkora? és még csak ennyi hetes...? "..... " biztos nem többen vannak? mert ekkora a hasad?..."
Apával elhatároztuk, ezután ikreket mondunk :) 4-es vagy 6-os :D és akkor nem piszkálnak.
Amúgy apának tetszem, én teljesen megvagyok magammal, védőnő és doki sem szólt semmi rosszat. Tehát minden rosszmájú elmehet a sunyiba :lol:

Kép Kép


Kiságy: elhatároztuk még jó pár hónapja, hogy amint összejön spórolással, veszünk egy emeletes ágyat. És akkor már a nyáron át is költözhet Veronika először az alsó részbe.... De mégsem köti össze a kistesó érkezésével még akkor. A kiságy meg majd a pocaklakóé lesz.... Ha megnőnek, akkor Veronika kölktözik fel ;)
Múlt hónapban is már sikerült valamennyit félretenni (végre :lol: ) és most is. Úgy terveztük, három hónap alatt, csak összejön, de lehet rásegít az adóvisszatérítés is apának ;)

True: Levi jobban van már? Eszik?
Én egyszer hasonlóképpen jártam mint te... fájt neki bármit enni. Akkor a tejbegríz és a vízberízs (ételízesítővel, lédúsabbra főzve) vált be.

Szerdán voltunk sok-sok hónap óta védőnőnél. Veronika még mindig nem ment tíz kiló fölé :lol: 9,66 kg és 77 cm :)

Köszönjük a dícséreteket. Mi is hasonlóképpen: minden fényképen szereplő baba-mama-család nagyon szép, és jól néztek ki!!!!!!

Bettus: Kitti mit szólt mikor meglátott a nagy hegekkel?

Santos: nekem pont most vasárnap ajánlotta egy anyuka a kis szilikon hajgumit. Állítólag nem tudja úgy kiszedni, de nem húzza neki. Te könnyen kiszeded. És bármi szép flikk-flakkos cuccot tehetsz reája. Kaptam párat próbára... és tényleg nem csúszik ki... de nekem kiszedte ha nem tekertem rá 4x (akkor viszont én is alig tudtam kiszedni).
ez a hajgumi és csatelviselés néha órákig eltart.... néha csak percekig (bugyifüggő :lol: ) és már szedi is ki.

Bili: én is szűkítővel akartam kezdeni a nyáron. De védőnő szerint jobb a bili. Még addig van idő. De ráérünk ;) utána is :)

Ébredés van, pedig akartam még ezt-azt írni. Sziasztok

KépKép
rizibizi
 
 


sziasztok

Na mizu már megint be van állva a topic? Akkor teszek fel 1-2 képet. Riz nagyon édi a pocid, valóban nagy, dehát nincs olyan nagy korkülönbség, ilyenkor szerintem gyorsabban nő és nagyobbra... Levi nagyjából már eszik, viszont most meg a szokásos orrfolyás érte el, ami fogjövéskor mindig. :x Éjjel kínlódott kicsit, odahoztam hozzánk, pedig nem szokott ott aludni, de úgy látszik, szüksége volt a közelségünkre, mert bár forgolódott, de legalább aludt reggelig. Szerintem is jó ötlet, ha nem akkor kerül ki a kiságyból, amikor már itt a tesó, mi is kivettük Hannát előtte már kb. 4-5 hónappal a kiságyból, és kapott hercegnős ágyat, így nem viselte meg, hogy Levi megkapta a kiságyat.

Edi: nem esik le a székről, ha le akar szállni, szól, de már magától is le tud jönni. Ügyi nagyon.

Az előbb kijött utánam a wc-be és mondta, hogy pisi, és megállt a bili előtt. Ráültettem, nem tiltakozott, sőt előrehajolva nyomta is, de nem jött semmi :lol: :lol: Meg is örökítettem. Szerintem kakilnia kell, mert tegnap sem volt kaki. Közben dumcsizott, mostmár napról napra újabb szavakkal áll elő, nagyon vicces. Mondta és mutogatta: fejem, hasam, így birtokos névmással. (Basszus így hívják ezt????)

Vicces sztori:guggolt maga elé nézve, Marci megkérdezte tőle: Mit csinálsz te Levi, meditálsz? mire Levi: NEM. Marci: hát akkor mit csinálsz? Levi: Semmit. :lol: :lol: :lol:

Szaladgál az udvaron, és közben kiabál: DEJÜ LÓLI, DEJÜ SISSI. (Gyerünk Roary, gyerünk Sissi, a meséből).

Jajj és még egy vicces képpel illusztrálva: tegnap délután kint voltunk a konyhában, közben hívott a férjem, és telefonon vezényeltem neki a bevásárlást, elindultam befelé, Levinek kiszólva, hogy gyere, de nem jött utánam, hanem ott maradt, amit csak később vettem észre, mikor visszamentem a következő kép fogadott :lol: :lol: :lol: Kép

Kép udvaron Kép a bilizés

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Na szevasztok!

Tényleg én is le vagyok maradva,bocsi,rég írtam,de tegnap mikor ráértem volna éppen mássokkal "pofáztam" :mrgreen: Most meg már tök késő van,Lau mindjárt ébred,az emberem ült itt idáig ,rabolva az én drága időmet...... :roll:
Szóval tegnap ezer fok meleg volt,kint voltunk egész nap,délelőtt délután is,sapi, napkrém,napernyő,rövid havaj gatya, víz minden ami kell!Motorozás is volt a pékhez(egy utcányi)fini friss kifliért és kalácsért,persze a tésasszonyka nem evett egyikből sem, :roll: kefír és yoghurt mániás.MInden vacsi azzal fejeződik be,kevéske kenyér szalámi,nyámoggás majd a fini kefír.Próbáltam mézes ,lekváros kenyeret is,de az sem jön be neki.Hmmm.Úgyhogy Ildi nálunk is megy a nyámmogás.(birtokosról fogalmam sincs,Santos a nagy nyelvész :lol: )
Hétfőn Györökön voltunk,anyukáméknál,pihiztünk,kerteztünk,Laura is szorgoskodott,majd dobok egy virágöntöződ képet.Természetesen fagyiztunk is.Nálatok mennyi egy gómbóc?Itt 120!Van egy hely ahol csak 70,az is fini.(ma ott ettünk)

Edi,Lau haja is kócós ott hátul,vettem rá sprét,(Elsev)de nem sokat ér,szépen tupírfésűvel kifésülöm,az a legjobb, vágtam is le belőle higy ne szálkásodjon,de csak pár milit.
A cukorszint akkor az magas?Mi a normális?Búcsút inthetsz a kakós csigáknak :cry: :lol:
Tök jók az Uh-s képek is,meg a poci kép is, mégha lemaradt a fejed :wink: Kata is csini,és szép nagy a farmerszerkóban.Mondod már neki hogy kisöcsi van a pocidban?Hogy reagál rá?Gondolom még nem nagyon,de bizti adott rá már puszit.


Ildi,tökre jók a képek és a Levi sérója is.Az első képen kakóport/nutellát evett? :lol:
Lau is próbál mindent mondani,néha helyesen is mondja,ismételgeti a szavakat.
A NEM már tök jól megy,kérdezem kérsz inni?Válasz:nem,de azért iszik utána... :roll: :lol: szóval így megy nálunk.
Remélem már kibújnak azok a fogak,melyik nő most?Hátul?
Launak az alsó kettő olyan de oylan ferde,szinte V alakban van,remélem majd alakulnak.

ZI,te is tökre jól nézel ki az "ikrekkel" :lol: Csini vagy :wink:
Lauka 11 kiló és 82 centi,és óriási a pocija ha jól lakik. :lol:
Bizti tök jó lesz az emeletes ágy,régen nekünk is az volt a tesómmal.
Igazán nem akarlak bántani,de a virág melletted a képen,mérgező levelekkel van tele!

Bettus,nagyon huncut a Kitti :wink:

Timi,te is el vagy tünve.

Santos,meg te is...

meg mindenki,gyerünk írjatok,most már nem lesz több hosszú hétvége,csak forróság!

Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!!

Hú,de régen nem voltam,kövezzetek meg! :oops:
Nagyon szépek a kismamák pocakjai,és a babák is!
Körülöttünk is zajlik az élet,jön a 17.fogacskánk,láz kíséretével,meg éjszakai nem alvással!
A beszédünk annyira van korlátozódva,hogy hoppá,hamm,haló,APA! Ma felvettem a telefont,és hallom,hogy mondja,halló apa! :lol: Hát majdnem megzabáltam! :lol: jah,és ad puszit,nagyot,és cuppanósat!
Megműtötték a nagylábujját,mert vadhús volt rajta,egy 10 perces altatással a Madarászban!Nagyon meg voltam elégedve a dokival,és a bővérekkel is,nagyon ritka,hogy ilyen kedvesek elygenek,habár mi csak 1 napot voltunk be,délután haza is jöhettünk!
Hát a bölcsivel kapcsolatban nem sok tapasztalatunk van,mivel 1 hetet járunk,3-at nem! Mindig közbejön valami,betegség,oltás,vagy most a műtét! A héten lázas volt a foga miatt,azért nem ment eddig,de holnap már nincs menekvés!Apának már mire mennénk nyaralni elfogy az összes szabija :? Még jó,hogy ilyen megértőek a melóhelyén,minden héten elengedik 1-1 napra! És még az is jó,hogy sok szabija van!
A bölcsuiben az evés,és az alvás jól ment,néha sírdogál,de talán beleszokik!
Bili ügyben még sehol nem tartunk,én valahogy még nem érzem elérkezettnek az időt rá! Bili már van,majd valamikor nyár felé elkezdjük!
Mindjárt vége Fatinak is a 2. osztálynak,apám,hogy szalad az idő!!

Na,mentem! Puszika Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok!


Itt vagyok én is, de valahogy estére teljesen lenullázom magam. Dóri még nem beszél csak az Ő kis baba nyelvén mondja egész nap. Persze mindent értek amit szeretne közölni, de én nem tudok büszkélkedni, h mondatokat mond.

Melódia!

Jó, h jöttél már régen voltál. Szóval bölcsi hol van- hol nincs?Ez a baj a közösséggel,h amint bekerül a gyermek jönnek a nyavaják. De ezt át kell vészelni. Dóri és Kitti úgy néz ki, h szeptembertől mennek bölcsibe. Éppen ma beszéltük, h el kellene vinni őket egy próba 1 órácskára úgy, h ne lássanak minket. Vajon mit csinálnak majd? Keresni fognak minket, vagy le se fognak sz@rni? Bent mit mondanak, h viselkedik Pistike? Én azért tartok ettől.

True!

Hanna gyönyörű azon a képen amit küldtél. Soha nem gondoltad, h valahova beküldjed a fotóját? Annyira szép baba, h tuti, h nyernétek. Dórikám is anyáéknál a karfás székbe ül bele magától. Olyan hihetetlen nagyok már. Na nálunk nincs még beszéd! Jézus! Ez a kis huncut mit pakolt magába? Nutella?

Linda!
Itt vagyok Drágám!
Kis huncut Lau, h ennyi mindent csinál(tüsszentés, tápszer evészet). A csíkot is Ő törte el? Mert úgy lett volna teljes! Jókat túrtál ismét. Mennyi volt ez a 8 darab?

Edi!

Milyen szép formás pocikád van. Szép a kis pasid is:-) Kedély állapotod milyen? Sokat tudsz pihenni? Gondolom anya sokat segít és Gyuri is. Nagyon szép az a cipő ami Kata lábán van. Hogyért adják? Az a sapi nagyon csini. Pici fésűvel szoktam megfésűlni, de nem visszük túlzásba azért. Nem nagyon hagyja. Sajnos én gumit, csatot sem tudok beletenni, mert kiszedi.
Jubi!

Mennyi van még a szakdogából? Mikor lesz az államvizsgád? Én most nagyon pörgök, h letudjam a tantárgyakat. Most megyek pénteken-szombaton, majd marad 2 tantárgy amiből nem tudok időpontot, h mikor lesz vizsga. És még van 2 beadandóm. Érdekes móka lesz azért.

Riz!

Én nem tudom, h milyen kedves emberekkel vagy körülvéve, de ha láttad volna az én hasamat. Tök nagy volt és megsem voltak ikreim. Te az ilyen dologgal ne foglalkozzál. Amúgy úgy vettem észre, h ingerültebb és érzékenyebb lettél. Nem? Amúgy semmit nem jelent, h a has mekkora. A lényeg, h te jól érezzed magad.







[KÉP]

Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok,
megpróbálok rendesen írni most, ha nem jön közbe semmi.

Itt a jó idő, mindenki kint van egészen sokat a szabadban gondolom, mint mi is. Meg végre rám tört a takaríthatnékos szakasz is. Így megpróbálom végre használható-emberbarát állapotba hozni a lakást.
Végre kezdek a mosnivaló végére érni. De mivel nem használok öblítőt, most egészen gyűrött minden, mert a szagokkal illatokkal még elég hadilábon állok ;) Kísérletezni, hogy mit bírnék elviselni az orrommal, meg se kedvem se pénztárcám :lol: :lol:

True: sok ismerősöm csemetéjét nem érdekli a motor, épp úgy, mint a te kisfiadat. Viszont Levi gyönyörűen beszél, a leírtak alapján. Veronika is nagyon sok szót (vagy félszót) használ, meg ismétel hallottakat. De több szót, vagyis kifejezést egyszerre nem. Tündéri lehet Levi. Hanna közelije nem csodálom, hogy a kedvenced. Nagyon szép kislány!

Linda: ez a tápszer-evés elég mókás ;) lehetett.
Kisgyerek korotokban ti is szerttétek a tejport csak úgy natúr enni? Kis zsebpénzből egyből azt venni?

Edi: sajnálom, hogy mostanában többször fogtál ki vásárláskor rossz minőségű ruhát.
Múltkori terhességemnél vettem 2-3 gatyót a kínaiban is: 4XL méret volt :lol: :D :D :D
Tök jó, hogy tudjátok kisfiú :) irigyellek ;) (mármint azt, hogy tudjátok milyen :) ) és jók a képek, kész élmény lehetett őt csodálni :lol:
Fényképezővel mi is jártunk úgy mint ti. De az "új" töltő kezdi már a rosszalkodást.
Láttam a cukrod, de most nem tudom nekem mennyi volt Veronikával, csak, hogy sok. De azt is mondták akkor nekem, hogy kórháza, orvosa válogatja mennyit enged meg, mennyi a határ. Persze ha odafigyelsz az evésre az ígyis-úgyis jó dolog ;)
Fésülés: kimondottan nem szoktam. Csak ha csatot teszek be, akkor egy irányba rendezem.

Jubi: egyszer pont ez a Hortobágyi-kép beállítás volt a háttérképem itt a gépen, csak pont Dani nélkük ;)

Santos: nálunk fehér köpeny láttán már ordítás van :? De annak örülök, hogy koboldcica jól viselte az oltásokat. Mi szerdán megyünk a 1,5 hósra, csak el ne felejtsem!!!! :? :?
Képeknél megint sok helyen Veronikát láttam Rékababában. Hi-hi. Aranyos kiscsaj!
Ezt az ötmillió cipőt kaptátok? jól emlékszem? Tök szuper. :)

Bili téma: tegnap vendégségben voltunk, a gyülekezet anyukái és kisebb csemetéi összejöttek! (néha lehet találni megfelelő időpontot ehhez :D:D ) Király volt. Volt gyerek nadrág varrás is, meg nyári ruha ésatöbbi :lol: Míg a varrást skubiztam, valaki elővarázsolt valahonnan egy műanyag mintás bilit. Veronika-szívem-kisvirágja pedig boldogan trónolt benne/rajta boldogan. Pont megfelelő magasság egy trónnak, le sem akart szállni. Egyik anyuka próbált megkörnyékezni, hogy ugyan vegyük már éle a bugyiját... De zitamama csak rázta kis fejét, jó ez így. (vendégségben ugyan már minek, meg nehogy valahova máshova landoljon egy pisi pucér fenékkel, meg most ő ennek a ruhás üldögélésnek is királyul örül, mit kell itt használati tárggyá tenni azt az ülőkét :lol: :lol: ). Csemetémet messziről néztem, láttam jól elvan a sok babóca és játék között, királyi trónján. Néha benyúl ott lent abba az üres részbe, még valami pisit is emleget.... Aztán később szólnak, állítólag kaki szagú a lányom.
Hmm, az enyém :shock: :?: Hmm, kábult nőszemélyek, mit nem képzelnek az első találkozásról a bilivel... És láss csodát, a pelus tartalma egy adag kaki volt. Anyuka tisztába tette, visszatette játszani a kicsit, majd ment megnézni a nadrágok sorsát a varrógép alatt.... Mire előbb említett kissé ragacsos anyuka megint a bugyi levételéről faggatott. Hárítás az idővel, hogy menni kell haza ... Hát így jártunk (boccs ha hosszú volt)

Linda: jókat túrtál. Én is tervezek a héten egy bababörzés vásárlást, jövő héten meg egy turizást. Szerencsémre anyósom elég jól rákattant a témára :) Veronika nagy ruhaellátásban van így :)
Virággal kapcsolatban nem bántottál meg. Tudom, hogy mérgező, mint az asparagus, a másik nagy kedvencem (már ha kap inni, és túléli a szárazságot nálam!!!!) Ez a virág a képen, nagy-nagy kedvencem, mert nagyon picikének kaptam, meggyökereztetve, és nálam lett ekkora, és csak nő és nő, és szeret, és nem haragszik ha sokáig nem kap inni. És úgy nő, mintha húznák, állandóan kinövi a cserepeket, és felborulna (most is fal felé van éppen fordítva-ültetés előtt áll). Szívem nincs megnyirbálni. Veronika nem bántja. Még a legelején tisztáztuk ezt a konnektorokkal együtt. Egyszer volt egy-két hét földkaparászós időszak, de az is elmúlt :)
Minap képzeld, ültettünk virágmagokat az erkélyen, ládába... és mikor locsoltam, Veronika mutatta, hogy ennek a növénynek is adjak inni. Mag meg mikor a vasalóba töltöttem vizet, akkor jelezte, hogy nem a virágoknak szánom-e?

Bettus: csíp sztori :D :D
Nálunk a savanyú uborkával volt egyszer egy hasonló, mert csípős volt éppen :) de mondani nem mondta, csak fogdosta a nyelvét :)

Apropó: ti csemetéitek is nagy mustár, savanyúság (uborka, dinnye, paradicsom), savanyú káposzta imádók?
-Látom, Jubi már meg is írta ;)

Timi: a has-dolgot mosollyal fogadtam, nincs semmi baj, ha egyesek ilyen "bunkók". Ha testesebb vagyok is alapból, és a pocim is nagyobb akkor is nálam minden okés. Apa szeret. Baba jól van. Ennél több nem kell. Hülyékkel meg nem foglalkozom ;) csak elmesélem, mint egy állatkerti mutogatást (nézzd, majom!) :D Ingerültség volt-van-lesz. De a nagyja már lecsengett, de ezt írtam is. ;)

Mire írtam majd minden hsz-hez valamit, időm megint elszállt. Pedig van egy jóhírem, az altatásunkról. De ezt legközelebb. Meg a kajáról is akartam még. Meg, hogy melyik gyerkőcnek milyen a szeme színe (újra kérdés) és kire hasonlít? Mint nálunk Veronikáé Zöld -enyém barna, apáét örökölte, az is ilyen (gyönyörű szép) zöld.

hess-hess, elmentem. Csendben melegítek magamnak ebédet, és leülök a kedvenc sorozatom elé :lol: :lol: :lol:
Sziasztok!!!!!!!


zi

KépKép
rizibizi
 
 


Cső!

Riz,mi a kedvenc sorozatosd?2 napja én meg csak olvasok ,rákaptam egy krimire.Izgi :P (persze csak mikor Lau alszik.)Örülök hogy a virággal jó viszonyban vagytok :lol: Laura sem piszkálja a virágokat sem a konektorokat,kint a kertben állandóan megy az üres nagy kannával és öntözi sorba az összes virágot és ilyen hangot ad hozzá:ss ssss :lol: olyan muris :lol:
Én is voltam kínaiba,és XL-es gatya jött csak rám,Santos szerint ez a kinaiak xl-je :lol:
Igen,ettük a tejport,újjunkat benyálazva,meg azt a pezsgős cukrot olyan kis műanyag pici flakonból,ja meg vanilíás cukit is... :oops: :lol: mikor sulis voltam akkor meg a 4 ft 20 filléres kapucíner volt a kedvencem.


Timi,szeva ,hajrá vizsga,akkor idén már lesz diplomád vagy mikor??
Ari Dóri a képen.Vissza vesznek melózni?Sok ruci 2500 ft volt.Olyan mintha sose lett volna gyereken,bezzeg Laun egy fél nap alatt bekoszolódik :roll: :) Laura törte ela két frízt.

Melódi,furi ez a vadhús :roll: :lol: remélem nem fáj már!

Ma lemostama kocsit,persze meg lett jegyezve hogy a küszöb kimaradt :x :shock: :? :( :cry: :o
Ma vettem a Pennybe sajtos tortellinít,most fő,kivi leszek,remélem fini,lesz mert nagyon éhes vagyok.Holnap vagy szilvás gömb(gómbóc ám mifelénk is,csak ez olyan vicces :lol: )vagy paradicsomos gómbóc,8gömbőc :lol: )vagyis töltött paprika,mert azt is vettem egy kiló 300 ft volt.

Na megyek,nem fárasztok senkit tovább.
Írjatok!

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Kedves Anyukák!
Az MTA Pszichológiai Intézetében 20 - 21 hónapos csecsemőkkel folytatott fejlődéslélektani kutatásunkhoz kérjük segítségeteket.
Még pár vállalkozó kedvű babát és persze mamát keresünk az ELTE Etológiai Tanszékével közösen végzett, a csecsemők tárgykeresési viselkedését vizsgáló viselkedési tesztre. A részvétel egyszeri, félórás elfoglaltságot jelent Budapesten, a XIII. kerületben egy előre egyeztetett időpontban.
A vizsgálatokról részletesen a http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=676 linken is olvashattok.
Kérjük, jelentkezzetek a 239-4683-as telefonszámon, vagy a timea[kukac]mtapi.hu e-mail címen.
Köszönjük!
timama
 
 


NOBODY? :cry:

na ha senki nem írt akkor én valamit:Laura tök házias:ha talál valami szemetet ,papírfecnit,kérdőn néz rám ,várja a választ hogy mehet e a kukába,ha igen boldogan viszi ki,miután felsöpörtem az egész lakást ő is utánam söpör,(de nem ám az ő kis seprüjével)ha belerugok a rongyszőnygbe azonnal megígazítja,ha kiburul a víz máris nyúl a konyharuháért:a minap is így történt:kicsi kilöttyent a járólapra,ment a ruháért,feltörölte majd a szekrény oldalát is utána meg a száját :roll: :lol: :lol: :lol: nagyon édivirág volt.Tegnap sütöttem sütit,természetesen felkéreckedett a konyhapultra,ellesni a sütés fortély(j?)ait :lol:
Ma fini vegyeszöldséges hamit eszik :krumpli,hagyma, répa egy darab husika egy fél ételízesítő kocka,mikor megfőtt jól összaturmixoltam.
Most más nem jut eszembe. :roll:
Dobok pár képet(Santos az elsőn jól látszik a leszívott hajam,ilyen szép lett,de most már megint más színű)
Az első kép Tapolcán készült a Malom tónál.
A második:vacsi közben egyedül.....
Harmadik:Triáloznak apjával a kertben,olyan ügyesen kapaszkodott menet közben is,nem félt egyáltalán.

Kép
Kép
Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok

ma karalábélevest főztem, spenót főzelék és rántott zeller kíséretében :)
És elkezdtem heti kétszer kaját hozatni én is, így sokkal egyszerűbb :lol:

Linda: kedvenc film, Hallmark-on, az Amy-nek ítélve című.
( http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i ... where_tv=1 ) De a szívek szállodáját is nagyon szerettem régen (most pont egy időben vannak, viasat3)

Na, gyors leírom az altatásos örömünket:
Eddig az altatás úgy ment, hogy a ceremóniák után (öltöztetés, pelus...) elköszönés, gyermeket be a kiságyba, és ott maradtam a szobában míg el nem aludt. Délben ez 2 perc vagy rossz esetben negyed óra volt. Este fél óra volt kb. míg elaludt. Persze nem kellett se simizni, se mesélni, semmi, csak nem volt szabad kimennem, se kisettenkednem az ajtón, mert észrevette, és nem tetszett neki.
Pocaklakós kor óta egy pléden feküdtem a földön, míg el nem aludt. Max, néha odaszóltam, hogy "Alvás!" ha nagyon forgolódott.
De! Elkezdtük úgy egy hete, hogy délben elköszöntem, és kijöttem. Bevált!!!!!! :shock: :shock: :P :P Három nap után este is. Ettől eléggé féltem. De képzeljétek bevált, és még hamarabb is alszik el, mint általában, mert múltkor ahogy elaludt 10 percre rá, kiesett a cumi, és már nem szólt utána.... tehát aludt
Jupppiéééé!!!!! ez akkora öröm. És azóta minden altatásnál izgulva figyelek, de működik az új módi :D :) ez akkora öröm nekem.
Mindig próbáltam úgy nevelgetni, hogy megtanuljon minden külső számunkra kellemetlen megszokás nélkül elaludni. Főleg egy cicin elalvó baba indítással ;)

Edi: azt meséltem, hogy nekem hamarabb akarják megcsinálni a cukor terhelést? :shock: brühhü

:) na, mindenkinek szép napot, és jó hétvégét!
Néha írjatok! Baba szemekről, meg tejpor imádatotokról vagy nem imádtátok.... és még valami. Meg akartam kérdezni ám még a múltkor, kinek mi a véleménye az emeletes ágyról egy gyerekszobában? (persze akkor is az lesz :lol: :lol: :lol: de azért érdekel ki mit gondol) please! (ugye santos, így írják? :lol: :lol: Na, tényleg tűzök

zi voltam :lol:

KépKép
rizibizi
 
 


Váhhhhhááhhháá hááhháá végre írok,örültök mi????

Tegnap történt:
Réka nem mehet a tűzhely közelébe,mert folyton lezárja a gázt...ez dühíti,üvölt fetreng,de akkor sem jut közelebb,mert hal sül olaj forró megégeti stb...ezért kiságyba rakás jár a hisztiért...kimászik odajön lezárja ismét a gázt,még egy kiságyba tétel,elmagyarázás,hogy nem szabad stb...kimászik,anyuka feje lilulni kezd,gyerek jön hamadikra már nem jut a tűzhelyig,a szenyó anyuka nem engedi,ezért bőg,bőg,HÁNY,rémült anyu felveszi,HÁNY,HÁNY,anyuka ordít,sírás abbamarad,majd mindketten zuhany alatt,hajmosás, lehiggadás...és mintha elvágták volna a hisztit,betolt három halrudat és szent volt a béke...ettől még tutira hallotta az összes szomszédom és talán az utcában lakók,hogy az idióta szőke csaj megint ordít a gyerekkel.... :lol:

Ma meg voltunk bölcsiben érdeklődni,de tutira felveszik 22. a várólistán. aug 18.-tól beszoktatás,fura volt izgulok,addig be akarom lőni az alvásidejét a bölcsis napirendhez igazítva,meg jó lenne ha rendes kaját enne,de már írtam,hogy azt várom hogy ott majd elrendezik kisasszony ügyes bajos dolgait...persze általában a "pedagógus-gyerek" a problémásabb állítólag :lol: :lol: :lol: ja és legalább lesz ismerős,a kis szerelmével fogunk egy bölcsibe járni,így legalább lesz kit puszilgatnia...

Na eszembejutási sorrendben:

BIRTOKOS SZEMÉLYRAG,illetve SZEMÉLY-JEL ahogy mostanában hívják,a névmás az enyém tiéd stb...ez csak az -m -ed stb...remélem értitek,miss Grétsy vagy Kazinczy leírását itten...

Szóval ragozni is tud már Levigyerek,aki egyébként tök sokat változott és igencsak ifiuras lett kéremszépen...na de komolyan annyit változott,hogy csak na,csinált jó kis nutella szakállat mi? Mikor jöttök Bp.-re? Jó lenne egy Ikea randi,engem nem érdekel,ha rohantok,max egymásra öntünk egy kávét és végigrohanunk a bolton...
Ja az uradnak: júl.9.A38 Life of Agony (bocsi csajok,akit érdekel az tudja dekódolni,azért írtam ide,mert elfelejtem....szóval el akarok oda jutni...)

Zi,
Jól néz ki kegyed pocakja,fentebb már mondtam...azt hiszem...nem is nagy pont frankó,gondolom akkor para van cukorterhelés ügyben...de rá se ránts,most nem lesz semmi! Jó az alvás dolog megreformálása,nagyon boldog voltam,amikor nem kellett S.R.F (Sánta Réka Fanni) szobájában kuporognom,mert elaludt tök egyedül (én suttogó nénitől kértem tanácsot,sikerrel...) van úgy,hogy láthatóan elküld a szobából fekve integet és semmiféle versikét vagy mesét nem kér,közli,hogy NEM pápá és akkor anyuka elsomfordál,gyermek elmondja a napi történéseket a babájának a saját nyelvén és elalszik.
Cipőket loptuk :lol: :lol: :lol: nem szóval igen, kaptuk,de jól jött,mert kiskisasszony sárban fetrengés bajnoka,a gyönyörű kisruhák,a szép kardigán tök felesleges...mert dzsungelharc folyik ahogy kitesszük a lábunk a lakásból már egy merő trutyi a gyerek...farmer póló,ill terepgatya és póló a felállás most találtam egy jó kosz színű gatyát na az a menő...igaz fiús,de azért ráadom.
Helyesírás rendben,láttam ötös. (gyakorlok szeptemberre)


Linda,
hehehehe jó a séród,az enyém sárga újfent...mindig sárga,akármit csinálok vele...kikkel beszélgetsz folyton ahelyett,hogy babanetre irkálnál???? :mrgreen:
Kedvenc sorozat: Doktor House (most sokat van az AXN-en) imádom,vicces-bunkó...
én ma brokkolis-karfiolos-répás rizst adtam kölöknek, zöldséges rizs címen és rántott hagymakarikát (fagyasztott) és láss csodát: ETTE
na most vagy durván éhes volt,vagy rájött,hogy mégsem fini a homok amit mostanában kilószám eszik a homokozóban,merthogy piciny barátnőjét utánozza vagy rájött,hogy jéé ez a nő,aki anyunak nevezteti magát, tud olyat főzni,amit meg lehet enni....de hogy ne örüljek este már nem fogja kérni,ezt láttam rajta...

elküldöm mert elszáll

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Jajj még azt is akartam hogy:


Edi,a te pocid is gyönyörű biztos nagy bébi lesz Dávid...irígy vagyok.. én mostanában egyre jobban szeretnék kisfiút is,de az a helyzet,hogy kicsapongó Santos-anyu nem fog még vállalni,dolgozik és aztán meglátja...Kata nagyon szép kis ruhákban jár,fentebb írtam,hogy Rékára felesleges,bár van most egy "raklap" ruhája,tök jók,de már viszek váltóruhákat a játszótérre,mert a múltkor úgy nézett ki,mint egy hippi Woodstock-ból,le kellett vennem róla a cipőt,mert beletapicskolt egy pocsolyába,a zoknija a cipője csurom víz lett,a gatyája fel volt tűrve,ezek után belehembergett a homokba a feje is homokos lett,szerintem evett sarat is,majd egyedül felmászott a baromi magas csúszdára és hason lecsúszott,feltörölvén a rengeteg sarat a FEHÉR-RÓZSASZÍN kardigánnal....
hát bébilávos kefével és fésűvel fésülöm,de a dzsuva miatt sűrűn kell mosni a haját és akkor könyebb kibontani,a kefét jobban viseli,néha magának is próbálkozik...

na megyek,mert megint le vagyok ragadva...puszi mindenkinek,azoknak akiknek nem írtam ma bocsi

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


HEMPERGETT AKARTAM ÍRNI...

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


JA MEG AZ EMELETES ÁGYRÓL: Kis pici Zsuzsika koromban szerettem volna egy emeletes ágyat,aztán mikor lett Réka akkor egyből eszembe jutott,hogy majd az lesz neki ha felnő..ill ha már nem baba,hanem kislány...de most meg variálok,hogy mégsem,merhogy a fenti részt botrányosan nehéz megvetni rendesen,igaz helytakarékos,és szeretik a kölkök,de én annyira jó gyerekbútorokat látok mostanában,hogy inkább olyat majd egyszer egy ügyes asztalossal fogok csináltatni...addig meg kap SRF valami jó kis ikeás ágyikót az adóvisszatérítéspénz-ből

na eldugultam

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Helló!

Na végre írtatok.
Lauka alszik,én meg sütök holnapra egy pár aprósütit,apukámnak lesz a 60-ik szülinapja,megyünk majd ki Györökre ünnepelni,leszünk vagy 15-en,bográcsos marhapöri lesz,big diótorta,meg egy bazi nagy tv néző kényelmes hátradönthető fotel ajándékba.Remélem szép idő lesz!
Láttatok már jóképű cípő inas csákót?Mert van itt egy Keszthelyen :wink: :lol: Bevittem egy farosomat hogy tegyenek rá új gombot,olyan szegecseset tudi,na ez a jóképű legény tett is rá, s láss csodát nem kért érte manit! :shock: :lol: Még ilyet,Laurával voltam,bizti ő bűvölte el :wink:
Kedvenc sorozatok(holmarkon sose nézek semmit,valahogy kiesik a körből)szóval a világ legjobbja a Lost!!!aztán Haus,Szül.feleségek,Helyszínelők,egy ügyvédes sorozat a rtl klubbon péntekenként:Édes drága titkaink,a Beugrót is szeretem,Két pasi meg egy kicsi,régebben a Kés/alatt,Vészhelyzet,Maffiózok,Colombo,Magnum,Jóbarátok,Hősök(tényleg annak nem lesz folytatása??)meg ilyenek,persze imádom az animációs filmeket is,(Némó a legcukibb)Spektrumot is,a poénos vígjátékokat.....
Emeletes ágy :nekem nagyon bejön és gyerekek is szeretik,tesóméknál is az van!
Szem szín:enyém barna apjuké zöld Laukáé barna hehehe
Laura is mindennap más ruciban van,képtelen még rá vigyázni,a cipőjét is szinte két naponként mosom,kis vászon,azt hiszem még veszek párat 900 ft volt a kínaiban.
Jön a süti "szag" megyek megnézem.

pá puszi pá
Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Jajj lemaradt:nem értem én ezt az ágy kimászást Zsuzs?!Hogyan?Lau ágya olyan mély(az ővé ilyen kombi ágy)
És a halrudat összetöröd neki, vagy kézzel eszi?Még nem adtam így Launak,pedig jó lenne ha ő is szeretné nemcsak a trutyisra turmixolt főziket :roll:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok

Jajj mindig rohanás van, alig tudok ideülni. Bocs, csapongani fogok. Én is linzert csináltam LInda, áruld már el nekem a csokiba mártás fortélyát!!! Ha te nem teszed, hülyén halok meg. Úgy szeretnék islert csinálni, de hogy csináljam meg hozzá a csokit? Vajjal keverjem ki, akkor megszilárdul? Mondjuk nincs rácsom se, amin lecsepegtessem. Meg ha az egészet belemártom, akkor a kezem nyoma??? :roll: Szóval ez valahogy nekem kimaradt.... Szerintem a halrudacskát simán kézbe adhatod neki, az úgyis puha.
Hoppá jóképű inas csákó :wink: Elájulok, hogy Laura ilyen házias, irigy is vagyok, jó dolgod lesz mellette. Bár mostanában nálunk is segítés van, de csak néha van kedvük, máskor közlik (a kicsik, Marci nem meri), hogy NEM, és akkor nem.

Linda, mondtam én, hogy a Glisskur hajfésülőt vedd, az nagyon jó, Edi neked is ajánlom. Hanna haját anélkül soha nem bontanám ki. Apropó haj: Linda, szerintem eszméletlenül penge lett, miért festetted át?? Ha tudnám, hogy ilyen lesz, lehet én is megpróbálnám, kacérkodok a vörössel, de félek, hogy valami ronda keleteurópai vörös lesz hehehehe

Na az én gyerekeim senkit nem bűvölnek el :lol: :lol: szerintem minden boltban alig várják, hogy elhúzzuk a belünket. Levi iszonyat rossz, soha semmilyen körülmények között nem fogja meg a kezünket (csak az ugatós kutyáknál, mondjuk azoktól se fél, csak a biztonság kedvéért). Múltkor a buszmegállóba besétáltunk, 1 km :shock: de itt más Zombán, mert nincs forgalom, meg minden. Ti hogy sétáltok a gyerekkel? Sajnos, babakocsiban sem nagyon marad már meg....
Múltkor a vodafonban letépett egy jó nagy plakátot, az álló transzparenseket felborogatja, ha labdát vagy autót talál az üzletben, azonnal focizni kezd (tiszta Marci) szóval ilyesmik.

Emeletes ágy: én személy szerint nem kedvelem, mert szeretem, ha minden gyereknek van egy személyes kis sarka (ha már külön szobája nem is lehet :cry: ) de ahol kicsi a hely, nagyon jó megoldás. Marcinak galériaágya van, igaz, állandóan iszonyat kupis, (én ugyan fel nem mászok csak ha ágyneműcsere van), viszont nem igazán látszik a kupi. De alatta meg tök klassz bunkert lehet kialakítani, és hát igen, dupla hely, mert az ágy nem foglal helyet.

Zsuzsi tantónéni köszönöm a kiigazítást, pedig mindig 5-ös voltam magyarból, de már totál elfelejtettem mindent ezek szerint.

Riz: nemsokára eljön nektek is ez az időszak, amikor a beszéddel kezdenek kibontakozni. Szerintem ez a kisgyerekkor legizgalmasabb része, és már fáj a szívem, hogy nemsokára túl leszünk rajta. Levi tényleg szépen beszél, de Hanna nyomába sem ér, Hanna iszonyú gyorsan megtanult beszélni. Amikor új szavakat - kifejezéseket mond Levi mindig ujjongunk, és nagyon nevetünk. Most a legújabb ADODA - mikor odaadjuk, és vissza akarjuk kérni - NEM, ENYÉM!! de ez teljesen tisztán. Nagyon édi.

Timi: egyszer mama beküldte Hanna képét a helyi újságba, sms-ben kellett szavazni, és visszaküldeni a szelvényeket, de én elfelejtettem visszaküldeni, pedig szereztem néhányat. Arra nekem nem volt pénzem, hogy a saját gyerekemet szavazgassam, úgyhogy ez nem volt egy fer verseny :lol: :lol: :lol: Nem is tudom, mi lett a végeredmény, de ha mi nyertünk volna, bizti értesítenek :lol: Valahogy nem érdekel ez a dolog, megelégszem, hogy nektek büszkélkedek vele. :lol: Igen, Levi a nutellába mászott bele, fogalmam sincs, hogy skubizta ki....

Riz: Nálunk mindenkinek barna szeme van, kivéve Hannát- neki olyan elmondhatatlan, néha zöld, néha barnás, néha szürkés. A képen jól látszik, sógornőmnek van hasonló. Tejporevés nekem kimaradt, vagy már nem is emlékszem, olyan rég volt.... Miért akarják hamarabb megcsinálni a cukrot, nagy a baba?

Na most nem jut eszembe több, hogy kinek mit akartam írni.
Levinek még mindig nincs foga (Linda: első 4-4 van kint neki, hátsókkal szenved most). Evés újra katasztrófa, mostanában egész nap semmi, estére megéhezik, akkor eszik. Sokat és mindent. Kiakaszt röviden szólva.

Na befejezem, mert az egész oldal az én hozzászólásom lesz. Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

Nem lesz elég a magamtól diéta műsor. :( Védőnő azt mondta tartsam be a diétát, de semmi mást nem mondott…Dokim meg mondta nem lesz elég a diéta, menjek kérni beutalót a diabetológiára. Rögtön elmentünk 2órámba telt, szegény Kata rosszalkodott már, nem bírt magával, mert álmos volt stb. Utána elmentem a helyszínre hova is kell majd jönnöm. Kardiológia, bőr-nemi beteg gondozó stb. van a folyosón ahol a diabetológia is van, és az egész folyóson kemény pisi szag terjengett…na mondom szép egy helyre kellett hoznom Katát :( Bementem érdeklődni mi hogy van, hánykor. Kiderült nem elég a pecsét a kiskönyvbe a beutalót lehagyták a terhesgondozóban, mehettem vissza…még ott is vártam megint. Na de megvan, kedden 7kor indulok, addig apa vigyáz Katára. Vesznek vért, magasság súlymérés és beállítják a diétát. Minden héten menni kell (ene).
Majd meglátjuk mi lesz, baromira örülök. Most visszavettem a hamiból, süti, csoki nuku. Tízórai alma, uzsi joghurt ilyesmik. Reggel este barna zsömle, kifli, fél-fél. Ebédet viszont eszem ha rendelek, nem fogom kidobni.
Na elég is panaszkodásból, amúgy semmi bajom, jól vagyok.
Kata anyukámnál nemsokára megyünk érte.

Kaja ma: pulykahusi gyrososan, sült krumpli (én csak pár szemet ettem ebből), sok zöldséges saláta, natúr joghurt fokhagymásan
Holnap rakott karfiol lesz

Ribizli!

Szép nagy a pocid neked is! :wink: Miért akarják a cukrot hamarabb megcsinálni? Mert Veronikával is magasabb volt? Mikor mész AFP-re?
Egyébként nekem is nagyobb a hasam, mint Katával és sokszor csodálkoznak, hogy tényleg nagy…engem nem érdekel. Sőt Katával 24 hetes vérvételen a nővérke megkérdezte a végén járok? Mondom nem ez a 24 hetes vérvétel :lol:
Hamarosan nálatok is kiderül a baba neme, akarjátok tudni egyébként?
Kata szereti a hagymát és uborkát :lol:
Én is ettem tejport, pezsgős cukrot és ostyát, nálunk az is menő volt :wink:
Baba szem: nekem zöld, apának kék, Katának kék, de van zöldes beütése, mellékelek képet. Mondjuk a képen zöldnek tűnik, de élőben meg kékes.

Kép

True!
Levi mit kent az arcára? Nutellát, elkezdett csorogni a nyálam…
Nagyon komoly arccal üldögél fiad a bilin :) :D
Mi tegnap biliztünk, Kata élvezte, mutogatott, fogdosta magát, hogy pisi pisi..leült, felugrott, szaladgált, de semmi sem lett a dologból, de legalább ráült. Délután meg a fejére húzta sapkaként a bilit…no comment :lol:

Kép

Linda!
Nálunk 120 ft a gombóc fagyi, vhol kicsi vhol nagyobb gombóc, de az sem nagy :( baromi drága. Kata ahol meglát fagyitáblát már mondja fagyi fagyi…szoktam venni neki, vagyis magamnak és abból kap egy plussz tölcsérbe.
Most tök kivagyok, mert tegnap egy vadiúj felső volt rajta (drapp) és almát evett, mert mondom ne egyen túró rudit, csokis lesz, hát jobban jártam volna, nem jött ki az alma barna foltja :( :(
Cukor: feljebb írtam, ja magas, mondjuk így határon van és oda kell figyelni, de ez is doki függő is, lehet egy másik doki nem küld el a diabetológiára. Hát ez van sajnos, legalább tényleg oda kell figyelnem…Kakaós csiga, ja hát nem eszek, de majd pár hét múlva azért fogok. A mértékletesség fontos (lenne), de nem tudok megállni 2 kakaós csigáig :lol: Látod lasagneből is egy tepsit kellett megennem.
Teszveszen vettél vmit már?
Katának nem mondogatom öcsit, még kicsi, majd kicsit később. Volt, hogy mondtam, de csak nézett. :D
Fog: Kata alsó kettő foga is V-ben van.
Jók a képeid, milyen nagy lett Laura foga. Most hány fognál tartotok amúgy?

Melódia!

Jó hogy hírt adtál te is magadról :)

Timi!

Jól vagyok teljesen köszi szépen. Itt a jó idő ez nekem tök jó. Élvezettel megyünk ki homokozni stb. A tépőzáras cipőt kínaiban vettük (Goll márkájú) 2480 Ft volt.
Azért Dóri szakszerűbben fogja a fogkefét. Katának megsikálom, pár sec. Aztán ő rágcsálja a kefét. Megint kellene venni, mert szétfele állnak a szálak.

Kép
Kép
edi78
 
 


Zsuzsi!
Ez a tűzlezárás gáz…de még nem mindig értik meg a frankót sajnos, kicsik még. Kata is megszokta tépni a hajam és azt hiszi ez marha nagy poén…Néha én is magasabb hangon beszélek vele, de pl. tegnapelőtt, tegnap reggel már kivoltam tőle…nem lehetett bírni vele, még jó, hogy elvittük anyukámhoz egy kis rendszabályozásra :lol: 2 napja nem eszik gyümit, joghurt semmi nem jó, ami egészséges. Vhogy kiborított, hogy nem akart enni…de tudom ez csak átmeneti, próbáltam utána nyugtatni magam.

True!

Séta: Kata nem fogja a kezem csak néha. Ha mondom neki most meg kell fogni a kezem, mert átmegyünk a zebrán, jönnek autók, sem fogja meg. Leveti magát a földre. Így mi mindig babakocsival megyünk és a játszótér felé menet veszem ki, hazafele be a kocsiba, emelni nem tudom őt (12kg kb.), be kell varázsolni a babakocsiba kajával, vagy hiszti kirúgja magát alig bírom becsatolni, akkora erő van benne. Remélem nyáron alakul ez a dolog.

Na megyek készülődni, megyünk Katáért. Még levegőn sem voltam ma.

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Elfelejtettem pár dolgot

Edi: Levi ugyanez, lefekszik a földre, ha felkapom, rúgkapál és üvölt :x Úgy látszik, ez ilyen életkori dolog, de esküszöm, hogy Hanna soha életében nem csinált ilyet. Szerintem Marci sem, bár már nem emlékszem arra...

Azt akartam még mondani, hogy képzeld Linda, van egy nagyon öreg pálmám, legalább 30 éves szerintem, apukám kapta még nagyon régen, de nála a központi fűtésben csak kínlódott szegény, ilyen lelógós gyenge erőtlen leveleket hozott. Azokat le is vágtam róla, mostmár csak azok a levelek vannak rajta, amit már itt hozott. Nekem adta pár éve, nálam télen a fűtetlen előszobában van, nyáron kint az udvaron, és képzeld, most virágzik :shock: Majd felteszem róla a képet, láttál már ilyet???

Hát ordibálni én is szoktam szinte mindennap :oops: :oops: Mert ugye én szépen eltervezem a dolgokat, aztán... áá .. délután is kimentünk az udvarra, kiraktam a nagy plédet, vittem ki sütit ücsit, gondoltam, majd jól elleszünk, de dehogyis... Valahogy mindig mást akarnak, nem jó a homokozás, hintázás, labdázás, vizeskedni vagy mittudomén... Hanna szétszakadt karkötőjét fel akartam fűzni hát vagy 50x szétgurultak a gyöngyök a végén már lilább volt a fejem mint a gyöngy.... Szóval nálunk meg így mennek a dolgok, valahogy több türelem kellene...

Kép Kép

Na megyünk vacsizni

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Szeva csajok!

Tök jó volt,volt itt anyukám mentünk a Pólusba meg séta meg miegymás,igazán jó kis hétvége volt (apa nem volt itthon,bulizott,meg dunaparti fetrengésen volt a haverokkal...de majd eljön az én időm is,akkor meg leshet... :lol:) szóval,kaptam 2 farmert,egy pólót,meg kinéztem Rékának egy melegítőt (javíthatatlan vagyok,hiába van millió cucca...) szóval tényleg jó volt,volt hiszti is fetrengéses otthagylakos,de elmúlt...

Edi,neked akarom írni,hogy engem 7,2 -es vércukorral fogtak 160g szénhidrátos diétára,amit marha nehéz betartani,viszont hatékony...ha nem zavar gyors leírom hogy kellett: reggel 30 tízórai 25g ebéd 55 uzsi 15 vacsi 35 g Ch engedélyezett.

egy síma zsemle 30g szénhidrát, egy bakonyi barna kenyér (szeleteltből egy szelet 15....virsli felvágott hús mehet dögivel az 0g szénhidrát...de tészta,meg rizs meg krumpli mérve csak...asszem 100gramm tésztában van 70 g szénhidrát,szóval még ebédre is csak kicsit szabadott enni,de meg lehet szokni)
Light üditőket nyomattam,mert az is számított,hogy mennyi van a gyümölcslében, pl tízórai egy kicsi doboz hohes C 12g szénhidrát,akkor már csak egy alma fért el mellé...vagy yoghurt,amiből a gyümölcsös verzió 25g Ch ha jól emlékszem...de nem fárasztalak ezzel,majd úgyis megmondják...jó lenne,ha nem kéne diétáznod,majd szorítok!!!!)


Linda!
Halrudat kézbe nyomom,és úgy eszi,de akkor csak azt,mást nem is szeret mellé,a köretet utána eszi meg,ha egyáltalán még érdekli a kajálás,mert 4 halrúd után már nem erőlködöm a körettel

( köret,mit hazudok,nem is köret az bébikaja,mert nem eszi semmi pénzért az én főztöm,csak ritkán ugye,ezért nincs idegzetem folyton pancsoni külön neki is,ezért meg is szidott anyósom,de lelke rajta,majd ha vigyáz a gyerekre,akkor főzögessen külön,meg kapargasson májakat,meg leveskét meg második fogást is minden nap lehet főzikélni,én szenya állat nem fogok,mert az uram nem fogja megenni és én pediglen 3 félét nem főzök,ámbár szeretek főzni,de most rengeteg időt venne el a szűkre szabott napirendben. Pont.)

...de a főzelékek valóban csak folyós állapotban ízlenek neki,most csináltam rendes répafőzeléket,pici cukorral tök fini lett,igaz tápszert tettem bele nem tejet,de attól még tényleg jó volt,persze nem kellett,visítás volt,meg felállás a székben,meg hasonló műsor,elvettem előle cserébe megevett egy üveg bébikaját egy perccel később. hmm szeretni fognak minket a bölcsiben asszem.
Na lépek,betakarom,meg iszom egy lavór kávét...puszi

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi!
Köszi az infókat. Neten találtam hasznos dolgokat és visszavettem a lendületből...És abban mintaétrend van reggelire, kisétkezésre stb. Aszerint már most is próbálom betartani, ezzel nem ártok. Kedd reggel megyek először a diab-ra akkor megmondják a tutit ugyis...Szerintem nem olyan vészes. Párszor lemérem a mennyiséget utána már nagyjából szemre is fogom tudni. Ásványvizet iszom, meg a vas beszedéséhez narancslevet, de nem literszámra. Ja meg tejet, de azt olvastam ezzel is csínján kell bánni...Vki vmi DIet üdítőt ajánlott, még nem vettem.
Te mennyit híztál amúgy terhesség alatt?

Kata taknyos, folyik a szeméből a könny, Már anya tegnap telefonált mielőtt mentünk hozzájuk, hogy piros Kata arca, nem eszik úgy, meleg. Még kimentünk játszóra, mert nem volt Kata rosszul, élvezte a kintlétet, hamar elaludt, viszont éjjel már köhögött, meg forró volt. Kapott Nurofent. Remélem holnapra már túllesz a nátha nagyján.

Holnap nyilik egy új gyerek cipőbolt a közelünkben, és minden 15%-kal olcsóbb első nap. Odamegyünk nyitásra, kellene szandi, mert nincs. Asso tuti van, többi márkát nem tudom.

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Edi,

16 kg,de ebből 12 félidőig jött fel,ha nem vigyázok,szerintem lettem volna vagy száz kiló a végére....na majd szorítok,meg Zi nek is,hogy ne kelljen...szóval 58 ról indultam,most vagyok 64,még lepattanhatna az az 5-6 na de mindegy is... puszi..

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Helló csajok!

A mai napunk egy tragikomédia volt már megint: 9 re az okmányirodába kellett mennem gyerekkel mindennel...zuhanyoztam,réka kitépte a csövet,mert felállt a fellépőjére és abba kapaszkodott,így áradás volt a fürdőben,de elindultunk,igaz egy db fehér gatyája volt csak a többit tegnap kimostam,ami rajta volt vizes lett,cső visszatéve (apukám lánya volnék,apu csőszerelő...szóval megjavítottam vhogy..) Elindulás ezer megálló busszal,szenvedés,várakozás ordítás banán és babadobálás,cipőlevét,de meglett amiért mentünk,haza ezer fok gondoltam átöltözünk,pisi,pelucsere és irány a játszótér,míg a fürdőben voltam Réka kinyitotta a mosógépet a konyhában,ugyanis be volt készítve egy mosás...a mosószer a padlón,a keze,a feje a szája körül tisztára folyékony mosószeres volt a gyerek és bőgött...úúú irány a doki,kérdezgettem,hogy ivott e belőle,meg kimostam a száját,de nem lehet tudni,inkább elviszem.
Doki pirosnak látta a torkát,ezért gyors elvittem R-t a Heim Pál toxicologiára,odajött az uram is...hát nem láttak semmit,gyerek evett ivott,fetrengett az udvaron a játszótéren,a fehér gatyája sáros lett,váltópólót vittem ugyan ráadtam,akkor jól leitta és úgy fetrengett a porban,koszos poros mocskos piszkos maszatos volt,arcát megmostam és a kezét,mert egyre kellett visszavinni még egyszer ránéztek,hát mint egy cigánypurdé a fehér nadrág feketén,sárosan,a rózsaszín cipője vizes-sáros (nem tudom hogy lett olyan...de mindegy is) miután felvettem az ölembe a hátam is sáros volt (biztos gondolták...na a szutyok elhozta a gyerekét....)A lényeg,nem volt semmi jele annak,hogy belenyalt volna a cuccba,azt mondta a dokinéni,hogy egy hányás belefér,ha lenne,amúgy szerinte sem evett belőle,ha meg igen,ezek nem okoznak annyira nagyon durva dolgokat...de figyeljük még ma...na ez volt most el fogok ájulni. Megyek.

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Sziasztok!

Egy kis panaszkodás...
Már meg is jöttem a diab-ról, elég hamar végeztem szerencse.
Megkérdezték első gyerek?, súly, magasság (nem mértek csak kérdezték ezeket), így látták eddig mennyit híztam és 170g-os CH diétára fogtak. Mondta a dokinő az értékem még határon van, nem terhességi cukorb., egy hónap múlva cukorterhelés ismétlés, addig diéta, füzetet vezetni mennyi CH-ot eszek, hetente diab. ott megmérik reggel vércukor. Mondta hetente jó lenne egy napi vércukor profilt csinálnom, vagy kölcsönkérek cukormérőt vagy veszek ( 8 ezer ft+ 4e ft a betét bele) vagy azt mondta beutalhat hetente egy napos vérvételre....no comment.
Jővő kedden 12kor megyek oktatásra, ma nem tudnak Katára vigyázni. Ha nem lenne Kata vagy mindig megoldott lenne a vigyázás akkor is kicsit macera ez az egész. Alapból a diétával nincs bajom, de ez a doki nem volt szimpi...
Kérdeztem és aki nem tud minden héten jönni? (mert ugye látta van a 20hós Kata), erre mondta mkinek saját felelőssége, ha beteg gyerek születik mi bajunk...tudom ő a javunkat akarja...de akkor is...
Ez egy felesleges stressz ez az egész, ha nem eszel úgy azért kapsz ha eszel azért...ennyire nem kellene katonásnak lennie...kivi vagyok ő mennyit hízott terhesség alatt...
Inkább megyek borsólevest főzni, mint foglalkozzak ezzel. Jővő héten újra megyek...beszámolok mindig.
Majd még jövök.
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Zsuzsi!
Nem semmi sztori amit írtál... :shock:
Réka akkor jó erőben lehet, ha kitépte a csövet, ez vicces, de amúgy az egész történet nem...Hányszor mosol Rékára?
Hányt amúgy?
E.

Kép
Kép
edi78
 
 


Hahó!

Zsuzs:nem semmi a sztori,én idegbajt kapnék a sok fetrengéstől,már az is kiborít ha yoghurttal leeszi magát meg a széket meg mindent...Örülök hogy nem nyelt Réka a mosószerből,vigyáznim kell! :wink: Remélem megnyugodtál és ma sem volt /van panasz a kisasszonyra!Jól teteed hogy elvitted a kórházba!Mindig elképzelem Rékát ahogy lefested nekünk a cselekedeteit :lol:
Anyukádtól kaptad a két farost?Én tojást szoktam kapni tőle :lol: ,ma is megyünk az irodába ott van a csere kereskedelem(kétszikű tojás,jó nagy két sárgája van)
Tegnap voltm Pennybe és minden sz@rságot vettem csak halrudat nem,így ma mindenkinek paradicsomos gombóc van!

EDi,fú sajnálom a diétát,de bizi ügyes leszel és be tudod tartanai a gyermek miatta is meg magad miatt is ,jó lesz meglátod!
Sajna vannak bunkó emberek,ez van,rá se ránts :wink:
Nem tudsz valakitől kölcsönkérni cukormérőt,vagy kölcsönözni?Bizti lehet azt is...
Nagyon cuki Kata a "kávboj kalapban" :lol: mi is gyakran szórakozunk így.
Tesz-veszen még semmit,még nem jött meg az a levél amit postán kéne küldeniük,lassan már egy hónapja....kell az egyáltalán?
Laurának 6 foga van,fennt 4,lent 2 V-ben :roll: remélem kiegyenesedik majd...és Katának is...

Ildi,csodaszép a pálmád,a virága is,igen láttam már ilyet.Nekem datolyapálmám van,minden évben kiültetem a kertebe,szabadföldbe,gyönyörű az is!
Én is így ki szoktam készülni a homokozó mellé,de Laurának akkor semmi sem jó,nem lehet olvasni melllette,meg semmit sem..
Sajna én is kiabálok ha nagyon felhúz,akkor meg szegénykém jól megijed és bőg, :oops: úgy szégyenlem magam,nekem is több türelem kéne...de nem is szolók semmit hisz Santos anyúnak nagyon nehéz dolga van/lehet...végül is mostanában sokkal türelmesebb vagyok,nem idegesítem magam,ha leeszi leeszi,úgyiscsak 100 ft volt...meg ki lehet mosni...ezen kár rágódnom,meg azon is ha elfut séta közben,néha csak,akkor felveszem aztán úgy megyünk,de amúgy szépen fogja a kezem,vagy motorral megyünk sétálni,vagy cangával,babakocsival ritkán csak.Szóval ő azért szófogadó ha azt mondom ÉLES hangon nem,akkor nem :lol:

Képzeljétek Laura még mindig alszik :o egész éjjel forgolódott,hümmögött,dumált,ma reggel fél kilencig aludt,megitta a tápszert a kiságyban és visszaaludt!Már fél 11 van...remélem nem kerülgeti valami kórság...vagy ébresszem fel??Nem tudom....olyan furi volt így a délelőtt nélküle,megfőztem már a parigómbócót,most tesztelem milyen is lett.Lehete fel kéne már ébresztenem,mert azért jó lenne ha délután is szunyókálna egyett....
Ildi,most ugrott be,csokimázat majd legközelebb,oksa?


Tessék írni akik régen írtak!

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok

Santos: nem irigyellek, én is remélem, nem lett a tegnapitól semmi gáz. Majd írj ha tudsz.
Réka egy igazi életrevaló kiskomisz pörgős duracellbaba :) Nem lehet könnyű vele, de inkább ilyen legyen ;)
Veronika is csupa kosz állandóan, de engem nem zavar. Mosógép kimos, én meg megpróbálom utolérni ezt az ütemet :lol: pocakkal nehéz, de nem zavar. Annyi cucca van neki is, hogy lehet belőle gazdálkodni :) Én a csini rucikat sem sajnálom ráadni, még ha az utcán a legnagyobb porba ül is le, vagy mászik.... Úgyis kijön a kosz :)
Persze mi nem sározunk :) (úgy)(még)

Edi: sajnálom ami veled történt. Anno én is jól megszívtam, és bizti most is fogom.
Más is kérdezte, de neked is írom:
Veronikával a normál cukorterhelésen volt rossz eredményem. (26 hetesen van asszem) Az éhgyomrim jó volt, 3,6 és 6,1 között mozoghat a cukorérték, ekkor normális.... nekem 5,0 volt az éhgyomrim. De a nagy pohár cukros lötyi után, mozogni sem volt ajánlott.... az nekem
:o :( 9,4 lett. Ekkor kismama beparáztatása, kórházba befektetés majd egy hétre, ahol dietetikus felhomályosított mit szabad... táblázatok, számolás megtanítása.... közben fél nap éhezés után kaja megkapása... (bürokrácia útvesztőiben reggel óta nem
járt-jutott reggeli-uzsi :( )
a legszebb az egészben az volt, hogy hétvégén elém tettek egy nagy tányér rizst, ami köztudottan diétás ám, nem CH bomba... :shock: Mint kiderült hétvégén nincs külön diétás koszt, nem mintha a hétközbeni különkaja annyira az lett volna. Na dühöngtem is, hogy ezért kellett befektetni, hogy ezt tolják az orrom alá ? :( Kellett a statisztikába a fekvőbeteg, mi? :x

Se a pocim, se a sulyom nem volt sok, a cukor csak látatlanul volt ott. De a diéta jót tett, indulástól szülés előttig 5 kiló volt csak rajtam, amiből 4 le is ment a szülés napján :) Veronika nem lett nagy baba, 3,160 kg, és 51 cm (ha jól emlékszem :lol: )
Engem 150-es diétára fogtak. reggeli 30, tízórai 15, ebéd 45, uzsonna 15, vacsora 30, utóvacsora 15. Azaz napi három zsömle, plussz az ebéd.

Kaptam mintákat, meg táblázatot...miben mennyi van (bab tiltólistára került nálam). De meg lehetett szokni. Édesítőszer is sokféle van már....
Edi: az utolsó kórházi napomon cirka 6x szúrtak meg, éhgy. és minden kaja után, az utolsónál alig volt már hely, erre a szülésből visszajött nővér 2x elrontotta, nem találta a vénát... és 3-ra sikerült csak, már majdnem elájultam...
Innentől kéthetente kellett bejárnom kontrollra, azon a napon volt egy éhgyomri, meg kaja után egy órávali vérvétel. (éhgy.+reggeli vagy éhgy.+tízórai vagy éhgy.+ebéd).
Kórház után már mindig szép értékeket produkáltam (persze, mert nem kellett többet cukros lötyit innom). Magvas zsömle/kenyér is javít a helyzeten, meg én arra törekedtem, hogy egyszerre többféle cuccal terheljem le a pocit (persze sokszor keveset) sok zöldséget ettem hozzá, így lassabban tudta lebontani.

Na ez volt az én kálváriám. Elméletileg szülés után 2-5 hónapig kell tartani a diétát, de én örültem, hogy ettem. Az már mindegy volt, hogy mit.

Én nem vennék cukormérőt, amíg csak terhességi cukor van.... de ma már annyi gyógyszertárban is meg lehet mérni. Az neked nem lenne jó?
Enyém dietetikus még a telszámát is megadta, ha esetleg egy boltban nem tudnám eldönteni, hogy szabad vagy sem.... vagy mennyit ehetek belöle. Nagyon kedves, rendes volt. A dokik meg már csak dokik maradnak :? :?
Nekem anno a topjoy termékeket ajánlotta egy másik cukros kismama. Nekik vannak light termékeik... meg fagyizókban is lehet kapni light cuccot.... Azért nem kell mindenről lemondani, és a babáért simán megteszi az ember, sokkal könnyebb mint egy fogyókúra ;) (na jó, egyszer én is sírtam egy csokicsúcsért, és be is bűnöztem :oops: :lol: de megérte ;) )

AFP-n hétfőn voltam. És a baba nemére nagyon kíváncsi vagyok :) vagyunk!

True: a fent említettek miatt kell hamarabb cukorterhelés nálam. Nem nagy a baba, csak így szokják csinálni :lol: :lol:

Linda: múltkor úgy vettem ki az írásodból, hogy a pennyben nemcsak szilvás gombócot vettél hanem paradicsomos húsgombócot is. Jól értettem? Nálunk nem árulnak, ez lehet? csak szilvás...túrós...

Ma krumplipürét csináltam rántott tökkel!Nyam-nyamm. Első krumplipürém volt :oops: :roll: Jó lett ;)

Bilis képtől kezdve mindegyikig nagyon szuperek! Virágok is!

Megyek, mert sok voltam, és sok a melóm.
Pussz mindenkinek

KépKép
rizibizi
 
 


Sziasztok!

Minden okés errefelé,hát igen,a kisasszony nem halvérű,szerintem meg lennék ilyedve durván,ha csak ülne vagy szépen fogná a kezem...de ilyen felmenőkkel mit is vár az ember ugye....szóval ma is volt már pocsolyában ugrabugra (venni kell neki gumicsizmát...) direkt sárba ülés,és ebéd szétdobálás,szóval a szokásos nap,így meg vagyok nyugodva,ugyan a babakocsi ügy még felhergelt,de mit tudok tenni ha vállalják a javítást beadom a derekam,bár nehéz lesz a dolog egy hét babakocsi nélkül,nem is tudom hogy lesz...na mindegy....
Edi,
Hűű,ne hergeld magad fel,az első két hét nehéz csak diéta ügyben,számomra a cukros üdítők hiányoztak (de light colát ittam :oops: meg cirtomos ásványvizet...)
Nekem hetente kellett hétfőnként vérvételre járnom éhgyomri és reggeli utáni szóval két bökés volt/ hét. -Egyébként szerintem se végy olyan mérő cuccot,felesleges-,és füzetet is kellett vezetni,mint neked,azt meg megnézte egy belgyógyász doki,aki folyton azzal paráztatott,ha nem tartom be akkor jön az inzulin,így aztán betartottam,mert nagyon beparáztatott.
Aztán a szülés után mértek cukrot és rendben volt aztán meg le volt tojva az egész,szóval lehet meg kéne mérni...de nem akarom...

Most megyek,kiordibáltam magam a babakocsis ürgével ma a telefonba,még írok a fogyasztóvédőknek is,hogy tök felesleges ezekkel vergődni,mert 13 éves lesz a gyerek mire hajlandóak kicserélni a babakocsit,szóval marad a huzatcsere...de most egy kávét kapok magamtól.
na puszi

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


AZTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA EZT A HIBÁT CSAJOK!!!! MEGIJEDNI (SZÓVAL JÓ DURVÁN ELÍRTAM,MOST LEÍROM HÁROMSZOR: megijed MEGIJED MEGIJED.....

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Sziasztok

Jujj olyan mocsok idő van, nagy sötét fellegek, kicsit dörög, tiszta ideg vagyok, mert Hanna iszonyúan fél a dörgéstől, persze az oviban biztos van erre menetrend, hogy mit csinálnak ilyenkor, de akkor is. Hajnalban is dörgött és odajött hozzánk és úgy bújt mint egy matrica, alig mert levegőt is venni a kis drága.

Hú ez a cukormizéria nagyon durva, mindenkinek részvétem miatta :cry: Nagyon ügyi, aki meg tudja állni, ugyanis tapasztalatból mondom, a ch függőség szerintem sokkal durvább, mint a cigi.

Hú Santos nem semmi a sztori. Basszus mi is majdnem így jártunk... Tegnap éjjel Levi felkelt, megint az a műsor, csak ordít, nem kell neki semmi, se cumi, se tea, se dajkálás, csak a Verdákra nyugodott meg, de előtte már úgy belelovalta magát a hisztibe, hogy köhögőrohama lett neki, és ömlött a nyál a szájából, majdnem hányt. Tiszta ideg lettem, mert eszembe jutott, hogy Hannával gyöngyöztünk este, és persze rögtön, hogy lenyelt egy gyöngyöt, azért szenved... Reggel doki, igazából csak megnyugvásképp akartunk menni, de ő meg sápadtnak látta, meg mondtam neki a nemevést, erre beutalt vérvételre, meg mellkasröntgenre :x Ma nem tudtunk elmenni, mert csak 1-ig volt vérvétel, és kocsim meg nincs, holnap reggel megyünk. A nemevést kicsit túldiagnosztizáltam, mert azt nem mondtam, hogy mire este megéhezik, megeszik egy lovat is na mindegy, egy vérvétel sose árt. A gyöngytől meg nem aggódok, mert most megkérdeztem, ha lenyeli, az nem baj, csak ha beslukkolja tüdőbe. Hát remélem, hogy nem történt ilyen se.

Marcikám egyszer a cipősdobozban található kis szilikongyöngyöket vette a szájába, de szerintem nem nyelte le, mégis rohantunk a dokihoz, ahol nem voltak ilyen kedvesek, mint a H.P-ban, azonnal kimosták a gyomrát :( Hát csajok azt nem kívánom senkinek, ráadásul szerintem az nem is mérgező, csak az volt ráírva, hogy DO NOT EAT, na mindegy, így jártunk. Azóta kicsit óvatosabb vagyok ezzel az azonnal rohanni a dokihoz. Hanna a gyógyszertári popsikrémet falatozta be, de semmi baja nem lett szerencsére. De tényleg nagyon kell vigyázni. Azért aggódok a holnap miatt, szegénykémet megszúrják :(

Santos akartam már mondani, hogy milyen ari lehet Réka, amikor este dumál az ágyban. Nekem nem csinál ilyesmit Levi, csak nekünk szokott.

Reggel majd meghaltam a röhögéstől, mert már szólogatott, de még álomkóros voltam, aztán már kiabált, mire odamentem hozzá, erre tagoltan, hangosan belehajolva az arcomba azt mondta: TA-TO-JÓ (Mármint kakaó). Mintha értelmi fogyatékos lennék....

Ja, és apa tegnap levizsgázott 4-esre, vége az idegbajnak meg a tanulásnak. Marcika meg tegnap környzetversenyen első lett, magyaron 2.

Na sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Hello!

Beugrottam megint pár mondatra...
Zsuzsi, Ribizli! Linda! Köszi a jóleső sorokat...nem vagyok ideges, csak a nő ott reggel, nem tetszett...:)
Közben beszéltem mamámmal, papámnak van cukormérője, nem kell venni, hétvégére mindig elkérem és szombaton mérek egy egésznapos vér cukor profilt. Nekem is hetente kell(ene) menni tanácskozni a nővel, aki végülis értünk van és segít, csak nem tetszik a hangneme...előttem is ahogy szólt a kismamának..na midegy, próbálom majd nem felvenni.
Én nem vagyok terhességi cukorbeteg mondta is, a határ alatt vagyok, meg lesz ismételve a cukros lötty 4 hét múlva, király, alig várom... :?

Zsuzsi!
Kb. egy hete figyelem miket eszem, nekem egyelőre nincs meg a napi 170g beosztása, gondolom majd jővő héten a cukorprofil után megmondják. Van táblázatom, mintaétrendem. De állítólag kapunk majd anyagot. Ha belegondolsz a napi életben is így kellene étkezni nem lenni ennyi elhízott, cukros. De ki tud lemondani állandóan a jó kis gofriról meg kakaós palacsintáról, ja meg az egész tepsi lasagne-ról :D :lol:
Szülés után azt mondta a nőci nem lesz gond. Azt hogy böknek-e az nem érdekel...egyelőre.
Ja meg, hogy 10kg a hízás normális (mondtam Katával híztam 13kg-ot- erre mondta) , huuu, lehet azért voltam császáros, mert híztam ennyit és nem volt fájás...na becsuktam a fülem, meg sem említettem gyerek nyakán volt a köldökzsínor meg nem is volt olyan kicsi...
Soknak tartotta, hogy eddig majdnem 7kg-ot híztam, de megemlítettem neki amióta odafigyelek a mérleg sem megy durván felfelé , egy hete kb.

Ribizli!
Hát te is jól megjártad...:( remélem most nem lesz ez, drukkolok neked nagyon.

Bocs, hogy csak a cukorral voltam elfoglalva és nem néztem meg True pálmáját...
Na nem off-olok tovább. Elég volt a cukorból mert még tényleg cukros leszek :wink:

ON
Tegnap sikerült vennem Asso szandit, 15%-kal olcsóbban, amit írtam új bolt nyilt. 3990 Ft volt a szandi, örülök neki nagyon.
Mellékelem:

Kép

Na mentem pihi, csövi, majd írjatok.
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Edi,tök szupcsi a szandi!Laurának is kéne egy ilyen nyitott,de mivel elromlott az idő,ráérek még.... :lol:
Na akkor lesz mérőd,tök jó,remélem jó lesz a köv.lötyi után az eredmény :wink:
(bocsi:poénból írod Riz-nek hogy Ribizli? :mrgreen: )

Riz:nem semmi a te sztorid sem,nekem szerencsére nincsenek ilyen kellemetlen emlékeim.
A Penniybe se szilvás se paris gombócót nem vettem,szilvásat lehet a másikat nem.Szóval:azokat csináltam Én!Rem. így már érthetőbb :wink:

Zsuzs,na hála Istennek újra fetreng a gyermek,akkor bizti semmi baj :lol: azért csak nézegesd mikor habzik a szája :wink:
2x is elolvastam de nem találtam a megijed elírt szavadat.

Ildi,tökre süti függő vagyok én is! :cry: :lol:
Nem tudom mi van Lauval,egész nap alszik,talán a tegnapi idő bezavart neki?Most is fél egy óta alszik,megint fel fogom ébreszteni,délelőtt is aludt 3 órát...
Holnaphoz szolidalítok :wink:
Laura meg tegnap mondta :haza apa :lol:

na mentem,muszáj lesz felébresztenem a kis álomszuszékot,láza nem volt csak 37,2....de mégis olyan kis nyünnyöge

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Linda!
Nem poénból írom Riznek...
Basszus most vettem észre :oops: :oops: :oops: , hogy Riz nem Ribizli hanem Rizibizi!!!
Ez gáz, ennyi idő után, fel sem tünt, mindig ribizlinek szólítottam.
Riz! Bocsi! :oops: :oops:
E.

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Mi is itt vagyunk(Timivel), majd írunk ám, mert levagyunk maradva, mint a borralvaló. :lol: :lol: Elvagyunk most teljesen merűlve, mert a lányok elkezdtek bilibe, Wc-szűkítős Wc-be pisilni+kakilni. De jövünk részletes beszámolóval.


Bettus, Timi

Kép
bettus79
 
 


Edi,szerintem tök jó a Ribizli név is,nem akartalak gúnyolni,szerintem tök kedves az is, :lol: :lol: :lol:

Bettus,hát csak írjátok a szenvedéseket,had tudjuk mi is a fejleményeket :wink:

Ildi,mi volt a kórházban?

Laura tegnapra belázasodott :az volt a nagy nyünnyügés egész nap :( Nagyon kis nyuszika volt,semmi és senki nem tetszett neki,nem is evett,kapott Nurofent,mára már jobban van,de még nem az igazi...kis hét alvó,most is alszik.
Hétvégén esküvőre és lagziba megyünk,egészen messze 200 km-re,Pécs mellé.Laura marad a Mamival Györökön,így kiköltöztetem a fél lakást :lol: Csak vasárnap jövünk meg délután,nem aggódom,bizti minden rendban lesz,de azért majd hazatelcsizek.
Már tök rég voltunk lagziba,mikor kell odadani a nászajándékot??


Megyek,rucikat próbálgatni mi lesz jó rám... :? :o :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


sziasztok

Linda: mi minden évben több lagziba is megyünk, már nagyon unom. Mármint a sok lovettát odaadogatni. Az idén is megyünk majd, de ez más lesz, egy távolabbi haverja Gabinak, aki kijelentette, hogy mindenük megvan, és nem azért rendeznek lagzit, hogy megszedjék magukat :shock: Persze valami ajándékot viszünk majd. Itt felénk az a szokás, hogy van menyasszonytánc, és akkor adjuk az ajándékot, de Félegyházán, ahol születtem, ott az ajándékot vacsora előtt, és plusz még menyasszonytáncba mani. Szerintem majd ott sasolj, és majd látod, hogy ki mikor adja oda. Szegény Laura, bizti ő is a fogával kínlódik.

Voltunk a kórházban, az egész délelőtt elment vele. A vérvétel nagyon gáz volt, de végülis nem tartott túl sokáig, mondjuk most tök jól eszik a Levi, lehet, hogy kár volt, de legalább megnézik. A röntgenen meg egészen ügyes volt, igaz végig dumáltam neki, hogy ha végzünk, kap verdát. Persze azért bömbölt, mert elöl hátul-oldalt végignézték, de nem volt gyöngy a tüdejében. Lehet, hogy ez is túlpara volt, de mindegy, legalább megnyugodtam.

Spenótot csináltam megint sajtos omlettel, ez nálunk mindig bejön, és nem volt túl sok időm ebédkészítésre, Szekszárdon keresgéltem az Erika hercegnőt, amit Hanna kért névnapjára (ma tartjuk), de nem találtam, így Bonyhádon megveszem azon az 1 helyen, ahol láttam, csak gondoltam, hátha Szekszárdon olcsóbb.

Edi: szép a szandi, és nem is volt olyan vészes az ára. Nem sajnálod majd játszani ráadni? Vagy csak kimenősnek vetted? Nálatok is tök jó, hogy kisfiú lesz, viszont rucik szempontjából meg nem. De én se veszek Hannának uniszex cuccokat, azért, hogy Levi örökölje.

KÉpzeljétek, már olyan régen akartam írni, a múltkor dumáltam Marci egy tantónénijével, a fia az osztálytársa Marcinak, és mondta a csaj, hogy a kisfiának jól tönkrement a lába, mindig fájt neki, és elvitték Pécsre valami ortopédushoz nemtudoménmilyen vizsgálatra, és mikor mondta, hogy mindig Sieste cipőt vett a fiának, a doki fogta a fejét, és mondta, hogy azt beteg lábra találták ki, egészséges lábat jól tönkrevágnak ezek a lépésbetétes cipők. Durva nem???

Na mentem, mert nemsokára megint útra kelünk, megyünk a családért. Ma itthon nem sok lószart csináltam. :lol: :lol: csá

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Ja, elfelejtettem, Edi, megértelek, hogy nem bírod az ilyen bunkó orvosokat, én is nagyon érzékeny voltam, mikor terhes voltam, és egyszer elvittük Hannát az ügyeletre, és olyan bunkó beszólásai voltak az ügyeletes dokinak, hogy mikor kimentünk a kocsihoz, kitört belőlem a bőgés, a férjem meg (pont az államvizsgájára készült, ezért kicsit ( :?: ) feszült volt, visszament és jól lebaszta azt a nőt, hogy terhes feleségem kint sír a kocsiban. Erre az a hülye tudod mit mondott? hogy nem is vettem észre, hogy terhes a felesége. Mire a férjem: miért, ha nem terhes, lehet bunkózni? vegye tudomásul, hogy fel fogjuk jelenteni a betegjogi biztosunknál stb stb.... persze nem jelentettük fel, de megérdemelte volna. Ne hagyd, hogy bunkózzon, kérd ki magadnak a hangnemet. Ma a kórházban nagyon rendik voltak a dokik meg az asszisztensek, ilyenkor jól meg is lepődök.... Na dugultam.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Ildi,most akkor meg is volt már az államviszga?Kész vége a tanulásnak,ez lemaradt még múltkor....
Bunkó orvos :shock: :x
Levike ügyi volt .
Siesta:durva,én csak egy bőrbetétes szandit akarok...
Holnap tojáslepény :lol:
Nálunk is azt hiszem így van ahogy írtad,vacsi előtt közben alatt van a csomagátadás.Mivel a barinőm és én leszek a tanuja is,ezért ajándékokat kapnak tőlünk nem manit,mert másoktól azt kértek,de én hogy adjak pénzt??!Vettem egy gyümic.fugát,egy vízforralót,meg egy botmixert, mivel ő is terhes és ezek jól jönnek majd :wink:
Ősszel meg az Attila uncsutesója nősül és elveszi a másik barinőmet :lol: ott Attila lesz a tanu...

Zsuzs,nem írtad le az ágykimászás hogyan is történik S.R.F.-val?

na írjatok

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok

tegnap voltam fodrásznál. Dobjak képet? Nem akarlak ám itt magammal lefárasztani titeket, főlkeg, hogy életlen....

Ma meg voltunk a 1,5 hós oltáson. Kis sírás a sztetoszkóp+fehér köpeny+szuritól :roll:

Szombaton zuzapörköltet tervezek kagylótésztával, pöriben gomba is lészen, párom így szeresse :) ;)

Edi, ha kell bármi info, kajaterv számokkal... msn vagy priviben megtalálsz (meg itt is)

kétkép:
Kép
Kép

(mért van, hogy én semmi rucit, szandált nem sajnálok játszani? mert sosem vigyáztam rájuk rendesen?vagy mert úgyis gyorsan kinövik?.... :oops: :oops: :roll: )

Minden betegeskedő babában jobbulást! Mamáknak meg kitartást!

KépKép
rizibizi
 
 


Sziasztok!

Régen nem voltam már és látom milyen szép sokat írtatok. Képzeljétek az 5. nap, h Dóri kakil+pisil a bilbe. Na szóval ne úgy képzeljétek el, h szól, h kell neki. Csak én lesem a pillanatot amikor éppen kakilni készül és leveszem a pelust róla. Már ez is haladás, h nem pattan fel róla. Tegnap nem sikerült időben levennem és bizony összemaszatolta a bilit+már összekenődött a fenekén. Irány a fürdő és a tus. Persze ordított én meg lelkesen fürdettem. Közben söpröm ki a vizsgáimat és nagyon úgy néz ki, h ősszel mehetnék államvizsgázni. Mondjuk még a szakdogához hozzá sem láttam. Szóval elvagyunk, mint a befőtt.

Ennyi rólunk!

Sorban írok mindenkinek!

Riz!

Dóri szeme kék, apának kék, nekem barna. Éppen ma beszéltünk apával arról, h milyen jó, h legalább a zöldséget szereti: paradicsom, ubi, sárgarépa. Most valahogy a banán sem megy, pedig anno szerette. És természetesen RÁM hasonlít. De most viccen kívül. Régen apára hasonlított, de mostanában rám. Legalábbis ezt mondják. Én megértelek, h ennyire örülsz az altatáshoz. Mi még a mai napig csak úgy tudjuk elaltatni Dórit( tudom mosolyogni való), h babakocsiban tologatjuk. De ezt csak a d.u alvásnál. Este már úgy alszik el, h bevisszük és ha nagyon álmos akkor egy hangot nem szól, de ha kevésbé álmos, akkor aztán bír sírni. De az sem vészes. De a d.u alvásnál is már azért elég álmos szokott lenni és bizony bő 5 perc alatt elalszik. Nyilván én is örülnék ha betenném a kiságyba és minden zokszó nélkül elaludna. De megmondom őszintén még nem is próbáltam. Emeletes kiságy bizti jó dolog. Keresztgyerekeimnek is olyan van. Nem panaszkodott nővérem, h gond lett volna belőle. Most már szétszedték és egymás mellett van a 2 ágy.

Linda!

Te is szeretted a kapucínert? Én is imádtam. Meg vettünk kiflit és vettünk hozzá tejszínes krémsajtot(nyamm-nyamm). Akkor még lehetett kapni pici kör alakút. Szépségesek vagytok a képeken. Launak megturmixolod a főzit? Dóri már nem eszi meg a pépes dolgot. Az én nagy kedvencem is a Született feleségek. Vajon mi lehet az új nő titka? Szerintem ez a gyerek nem az övé. Amúgy régen (lánykoromban) a Melrose Placet néztem és felvettem az összeset VHS kazira. Mondjuk jó lenne ha dvd-re átírhatnám, de már a felvétel sem olyan. 1995-ös évekről beszélek. Laukának gyógyító puszit küldök. Akkor megvolt, h miért aludt ilyen sokáig. Bár elég jó alvó.

Santos!

Mi is készülünk a bölcsibe szeptembertől. Kivi leszek milyen lesz. Június 10-én lesz a szülői. Nagyon komoly. Most mikor szokott aludni?

True!

Ez a „sétálás” tetszett. Nálunk hála szereti Dóri a babakocsit , elég jól elvan benne. Na persze nem ebben sétálunk. Nálunk itt van egy olyan utca ami védett és ott szokott motorozni illetve futkorászni. De még nem mertem vele édes kettesben kéz-a kézben átsétálni anyukámékhoz. Pedig anyuék kb 500 méterre laknak tőlünk. Úgy kitépné a kezét a kezemből, h csak na! És annyira fürge, h csak úgy szaladhatok utána. Motorral is elég veszélyes lenne. Bár már mentünk át vele, de akkor jött apa is. Nálunk is a reggeli kezdés a KAKAK( kakaó). Jó érzés, h ilyen okos fiad van ugye? Ja! És okos férjed. Egyébként most akkor legalább túlvagytok ezen is(doki) és akkor megnyugszol. Egy anya amíg csak teheti egész élete során parázni fog a gyereke miatt. De szerintem ez így helyes. Én is para anya vagyok. Azért gáz történet a siestáról. Pedig van is ilyen cipőnk. Az a szép amit anno feltettem. Most ahogy írom eszembe jutott, h a keresztgyerekeim is mindig anno siestában jártak. Mára meg mi van a lábukkal? Mind a kettőnek boka süllyedése van. Talpbetétet kell minden cipőbe beletenniük. Szép mi?

Edit!

Sajnálom ezt a mizériát a cukorral. Ebben mondjuk szerencsém volt, de az AFP-nél nem. Pedig normál időben vették le. Mehettem is magzatvíz mintavételre. De megérte, mert akkor tudtam meg, h kislányom lesz. Basszus amíg megszületnek mennyit kell idegeskedni velük nem? Most ahogy olvastam a cukrost részeket, előttem van amikor nekem kellett meginnom. Hú, hát azért elég szar. Tömény és én majdnem hánytam is tőle.

Egy kérdés: Ti beadatjátok a kullancs elleni injekciót? Mi most beadatjuk magunknak. Úgy vagyok vele, h jobb félni, mint megijedni. Ezek a rohadt dögök bárhol ott lehetnek.

Ejha! De sokat írtam.
Dugultam.

[KÉP]

tIMI

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Hello midenki,

teljesen zakkant pörgős napom van. Délelőtt épp szanaszét állt a fejem indulás előtt,ekkor feljött a védőnő, hogy fontos: úgy látta tegnap, rossz lett az afp eredményem, menjek be ma a tanácsadásra....majd hétfőn kecskemét-genetikai uh és ha kell genetikai tanácsadás.
Hát tényleg rossz lett, mert bevezettek valami új számot is, MOM érték, ez 0,44 lett valami 0,9 helyett. Állítólag innen Bajáról mostanában tömegével küldik a kismamákat Kecskemétre. Mióta ez az új szám van.
Na, gyerek megébredt :( méék

De biztos nem lesz semmi baj. Igaz? :)

Csak még azt nem tudom, mivel utazom/-unk

KépKép
rizibizi
 
 


Riz!

Benivel nekem is rossz lett az AFP értéke, engem is elküldtek genetikai tanácsadásra, ahol szépen elmondták, hogy hány százalék az esély beteg babára. Aztán megszületett Beni makk egészségesen! A legtöbb európai országban már nem is csinálnak AFP-t, mert annyiszor téves a diagnózis. Fel a fejjel!!!!!

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


hALI!

Riz!

Mint említettem fent Nekem sem volt jó az AFP-m. 0,9 helyett 0,5. Csináltak magzatvízmintavételt és amíg nem jött ki az eredmény, addig elmentem 4 markeres vérvizsgálatra ami 1 hét alatt megvolt. Hála semmit nem volt. Úgyhogy ne aggódjál semmi baj nem lesz.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok
köszi mindenkinek. Igazából nem aggódom. Jó móka lesz apával uh-ni!!!! És persze reméljük minden rendben lesz ;)
Szereztünk kocsit+sofőrt is ;)

Edi: a ribizli-t én mindig olyan kedvesnek tartottam, bár azt hittem direkt! Maradj csak meg nála :lol: :lol:

Nem is mondtam, hogy apa júni végén felvételezik ;) veszprémi egyetem mester képzés (két év).... Izgi lesz majd két gyerek mellett ;) de szurkolok neki. Úgysem itthon fog tanulni -melóhelyen elvonul valami zugba talán :lol: :lol:

megyek
sziasztok

KépKép
rizibizi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?