Új privát üzeneted érkezett!

Konkri: elvileg bárhová beírathatod, max nem veszik fel mert nincsen hely. Elsőbbséget élveznek azok akik körzetisek, az állandó lakcim szerint az adott intézménybe tartoznak. Pölö itt kőbányán most nyitnak 3 ovis csoportot mert a lakóparkba annyi új baba van, hogy nem tudnák különben a szülők hová tenni őket. A bölcsi még igy is necces, ott csak egy új csoportot tudnak nyitni. Úgy próbálják majd áthidalni, hogy aki oviérett azt felteszik kiscsoportba még ha nem is tölti be pont a 3 évet.

Én megpróbálok majd 6 órába visszamenni, másképpen nem tudom elképzelni a dolgot. Úgy tudom, hogy 8 óránál többet nem lehet a gyerek az intézményben, ez jogszabály, pont emiatt, hogy ne az legyen, hogy az igazi családjával egyáltalán nincsen. De Hunci tán többet tud, itt nekem ezt mondta egy anyuka.

Én úgy oldom majd meg, hogy keresni fogok itt a lakóparkban vkit, lehetőleg nyugdijas nénit, akinek sok unokája van és fitt még testileg és szellemileg egyaránt, aki pótnagyi lesz és ha nem tudok odaérni a bölcsibe/oviba v. reggel korábban kell menjek akkor ugrasztani tudom.

Megoldás lehet még ha összebarátkozol anyukával akinek ugyanoda jár a gyereke és kölcsönösen megszervezitek, hogy melyik nap ki megy értük és addig mig odaér a másik szülő, hazaviszi a gyerekeket.

Sztem aki anyagilag megengedheti az ne menjen 8 órába dolgozni amig a gyereke nem iskolás, mert úgy merő idegbaj lesz minden nap. Az átlag ovist pl nem igazán lehet 6-kor kelteni, sztem, én ezt látom mindenhol. HIába fekszik le 8-kor.

TB-s kérdés: barátnőm most 8 hetes terhes, ezer %, hogy még idén szül (cukros). 4 órában van bejelentve az elmúlt években és most is. Kérdés, hogy érdemes-e most gyorsan 8 órába magasabb fizuval felvetetni magát vhová v. tök mindegy mert a 2006-os és 2007-es átlagkeresete lesz minden juttatás (táppénz és tgyás és gyed) alapja?

Kép
Kép
normajeane

Zsuzsa egyetértek!

Norma, mi is ebben gondolkodunk, mármint szomszéd idős néni.
úgy van hogy hivatali időben bármeddig lehet a gyerek, vagyis reggel 6tól este 5ig vagy valami ilyesmi eddig tart nyitva az ovi, bölcsi, a reggel 6 ha jól tudom igazolás kell hogy miért, mert az túlóra vagy ügyelet, én nem tudok ilyent hogy csak 8 óra.

pl ha én visszamegyek dolgozni, 5.50kor keltem, 6.15kor már metron voltam, vagy egy óra az út, 4ig munka, túlóra kicsit, 6 mire hazaértem jobb esetben, nekem 6 és este 5-6 között tutti kell a bölcsi, ha tetszik ha nem, mert 1-1 óra oda-vissza és 8.5 óra munka+- 1 óra.

üzend meg neki, Norma, hogy tök mindegy, ha tutti idén szül (valószínű ha nem terhességi hanem "sima" cukros) mert 2007 számít pénzügyileg...
Vendég

Nem 16 év a tanköteles kor? Vagy már megemelték?

Ez a tanulás dolog sajna stratégiai kérdés az ország gazdasága szempontjából, ezért nem lehet azt mondani, hogy ne tanulj ha nem akarsz. Sok 14 évesnek fogalma nincsen arról mit is akar csinálni majd, merre induljon el továbbtanulni. A 8 általános végzettségű nulla nyelvet beszélő korlátozottan cselekvőképest meg nem igazán lehetne alkalmazni még ha a munka törvénykönyvét át is írjuk. Milyen munkát tudna elvégezni? Ennyi segédmunka nincsen , sztem, ráadásul sokkal nagyobb az esély, hogy ezek az emberek tartós munkanélkülivé válnának. Ma már alapkövetelmény az érettségi, sőt lassan a diploma is, az persze más kérdés miért.

Én sem lennék pedagógus, max felnőttképzésben vagy max 10 fős gyermekképzésben. Sztem 10 embernél többre képtelenség odafigyelni egyidőben, én nem tudok legalábbis. A játszócsoportban is ha tartok éneket, folyamatosan kell kontaktálnom a gyerekekkel és a szülőkkel is, nem elég csak énekelni meg csiálni a dolgokat.

Kép
Kép
normajeane

Köszi Hunci, ettől tartottunk. Igen, sima cukros+pajzsmirigyes, ez a 3. ismert terhesség, az első kettő elhalt hamar, most végre él a bébi!! Annyira drukkolok, már 39 éves és nagyon megérdemelné a bébit. Te nem tudnál 6 órában dolgozni?

Kép
Kép
normajeane

Norma
Én úgy tudom,hogy Gyást a 2007-es év szerint kap,Gyedet pedig a 2008as fizuja alapján. Szóval érdemes bejelenteni magasabb bérrel,mert a Gyed 2 évig tart.
(énn anno Dorkával voltam így,mindenképp decemberben "akartam" szülni-jan-02-re voltam kiírva-és így sikerült viszonylag jó juttatást kapnom.)

Konkri
Szőnyeg kircsi,nem olyan mint a fránya virágos-abba minden beleragad. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Jahh és mg témához....hát mi nagyüzemben végezzük ezt a melót és nem kívánom senkinek....nincsenek ünnepek,nincs olyan hogy bármit ki tudnánk számítani. A nyári nyaralást a drága kicsi szárnyasokhoz kell igazítani-marad 3-4 nap amikor talán eljutunk vhová.....Szóval sehol se könnyű-ezért nem is ítélkezem.
Minden melónak van előnye-hátránya.
Vendég

Norma, gyednél 2008, ahogy Lego is írja, gyásnál 2007.Meg kérdés, a mtó mit vállal, vagy megoldják tb-fizetéssel....mi hogy éri meg, nem olyan egyszerű ez...
6 óra....nem...vagy "8" vagy nem éri meg visszamenni.
Vendég

Sziasztok. Én nem értem ezt az ovis dolgot. HA eddig járt ee gyerek oviba rendesen, akkor miért kellene most változtatni, mert anya úgyis otthon van. Én annak idején szóltam a bölcsiben, ha megszülök, akkor kiveszem Bencét, hiszen jogtalanul jár oda, mivel nem dolgozom. Azt mondták, ki nem vegyem, szeret járni, nincs vele gond, ne borítsuk fel az életritmusát. És örülök, hogy maradt, nekem is könnyebb itthon, biztos nem tudnék vele annyit foglalkozni, mint ők a pici mellett meg főleg.

Nekem ha lejár a gyes, akkor mehetek gyet-re, ami mellett csak 4 órát dolgozhatok. Ezzel ninc sis gond, de ekkor a gyerek csak 5 órát tartózkodtah az oviban majd. Na most, ha mondjuk én 9-re megyek dolgozni, akkor ugye beviszem fél 9-re, és akkor vágtázva elérek akár a város másik végébe is, ahol dolgozok 1-ig. Fél 2-re mehetnék érte, ez ugye akkor 5 óra, de ilyaenkor alszanak, nem fogják felkelteni, csak 3-kor, az uzsonnára. Na akkor ezt hogy lehet megoldani?

Kép
Kép
Kép
csibe76

Szofikám tegnap egy kissé túlpörgette magát, alig aludt valamit. Egész nap tornázott, letettem egy paplant, rá a hempergőjét, amin addig hempergett, amíg kikötött a szőnyegen, az asztal alatt. Foglamam sincs, hogy csinálta :roll: . Este aztán volt visítás, alig akart szopizni is. Éjjel persze 2 óránként evett, úgyhogy olyan vagyok,mint a libafos.

Kép
Kép
Kép
csibe76

norma!
bocs, hogy ezen a tanulás dolgon lovagolok, és igazad van 100%-ig, még akkor annyit tennék, amit 1 pesti középiskolai tanártól hallottam: úgy csinálják, hogy az a diák , aki zavarja az órát, nem csinál semmit, stb, azt kiviszik óráról és az iskolaudvart takarítja, stb és elég hamar rájön, hogy jobb neki a termeben, igaz ez törvényellenes, de hatásos módszer

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

juj, ez nagyon tvellenes :shock: nehogy baj legyen belőle...
Vendég

Zsuzsa: ezt én is észrevettem. Sógornőnek két lánya van, a nagyobik tanul, pedig a kutya nem dícséri meg, most 3os gimis, jár 0.ot is., a szülei úgy vannak, hogy legyen meg mindenből a 3as, de mivel én dolgoztam a felsőoktatásban, mondtam neki, hogy hát jó volna ha az érettségi tárgyakból jobb lenne, sokkal jobb. El is értem, hogy az idén földrajzból érettségizzen, bár ez a szüleit kurvára nem érdekli. Nem szeretném ha elkallódna. A kisebbik most elsős, félévkor 3ból bukott (matek, fizika, kémia), a sógor már előre szólt, mikor látta hogy gondok vannak a gyerekkel... erre sógornőm mondhatni utálja az én sógoromat, mert hogy mert hazgságot terjeszteni. Mondanom se kell, hogy szülőin, vagy fogadóórán nem is volt, mondván, hogy mint eladó a boltban dumál a tanárokkal... hát ez nem éppen ugyanaz. Szerintem most évvégén is bukni fog kémiából. Bár igaz, hogy már 8.ból is úgy ballagott, hogy 4 v. 6 kettese volt - (szívem szerint én nem is vettem volna neki ballagási ajándékot) de az anyja szerint a tanár utálja és ezért lett kettes. Hát erre én meg azt mondtam, hogy ha ez valóban így lenne, akkor követeltem volna h írassanak tesztet a gyerekemmel, ott nincs kecmec... ha tudom a gyerekemről hogy nem kettes, akkor harcolok érte és nem nyugszom bele. De hát honnan is tudta volna a valóságot az anyja, hisz még a bukás után sincs annyi bennük, hogy kikérdezzék a leckét. Ahhoz nem kell nagy tudomány hogy lássam, hogy a gyerek azt mondja e fel, amit látok a könyvben. Nem szeretem bírálni a sógornőm nevelését, de az tuti, hogy én jobban oda fogok figyelni a gyerekem tanulására. Bár anyósomék se tették, de a férjem legalább már belátta, hogy milyen hülye volt, hogy inkább az iskola mellé járt és hál istennek úgy érzem, hogy ebben nem lesz összetűzésünk, hiába más neveltetésben részesültünk. A tanulás fontos és oda kell figyelni a gyerekre.

Kép
Kép
Kép
konkri

A sógornőm a férjem családja, a sógor a húgom férje, tanár :), csak hogy érthető legyen.

Kép
Kép
Kép
konkri

Helloka!
A fiam zabál :roll: és azt hiszem most próbálkozik a kúszással HASON, mert hogy háton már ment neki :wink: Egyelőre csak ott tartunk,hogy pörög hason és hozzá fülsiketítően üvölt.
Viszont tegnap kukucsost játszottunk és annyira nevetett, ezt még nem hallottam tőle. Fáj a foga helye is, 2 kézzel van a szájában, ennek következtében be is hány néha :(

Pandus: mi a helyzet? HOgyvagy? Használ a gyógyszer? Tejcsi remélem nem csappant nagyon!!! Nem lehetne valami helyi kezelés? Persze, hülye vagyok, mert hiába mondanám, hogy valami klassz ülőfürdő???? Ill. azt tudom,hogy volt régen a Sárvári Thermálkristály, kifejezetten női bajokra. Azt lehetne?
Vendég

nO. LÁnyok! :shock: Hol vagytok?
Vendég

Sziasztok

Adam 7800g,nagyon nehez a draga.
Na anyira jutottam Adam Tajszamat varjak amit nem kapott,hanem most fogjak kuldeni,es talan akkor megkapom mar az anyasagit.Remenlem.

Kép

Kép
marcsitita

Marcsi: nem értem 30 napon belül ki kellett volna küldeni!

Skacok! Aszem most már elkezdődik a nevelés. :wink: Azt vettem észre,hogy Milán kiköveteli az ölbenhurcibálást. A járókában nekiáll visítani amint meghallja a hangom vagy meglát. ha elmegyek a járóka mellet, vagy csak közelítek, akkor mintha elvágták volna és mosolyog mint a vadalma. Aztán, ha tovább megyek megint rázendít.. :roll:
Ha meg felveszem, akkor meg majd' elrepül örömében, és persze nevet, gügyög..stb. Kis huncut.
:D

Viszont most megint elkezdett bukni/hányni....még kaja után 2 órával is jönfel a cucc. :(
Vendég

Blo, valószínűleg azért csinákja Milán, mert ha nem lát, azt hiszi, hogy nem is létezel, erről olvastam, a babák így gondolkodnak. Hát persze, hogy sír utánad. :D

Kép
Kép
Kép
csibe76

Na jó Csibe, de ha hallja a hangom,akkor csak létezem, nem? Vagy ez már nem fér bele a 7 másodperbe? :D :lol:
Igazából attól félek, hogy "elrontom", mert jókat tudunk együtt huncutkodni, csak.....
Vendég

nehéz ez a tanulás dolog, mert pl az én drága nagyfiam 1. osztályos és már utál tanulni, ha hagyom, hogy ne tanuljon , gyakoroljon itthon akkor lemarad, ha meg itthon gyakoroltatom bőg, hogy neki itthon is tanulnia kell, sajnálom nagyon , és nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz vele,

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

A mi nagyfiúnk még marad 1 évet az oviban, de mármost látom,hogy nehéz lesz vele. Nyugtatnak,hogy majd megjön minden az életkorral. Hiába eszes és érdeklődő, ha már muszájból kell, akkor dacol rendesen. :(
Vendég

Blo: sztem a szívedre hallgass, az lesz a jó megoldás. Ha úgy érzed, hogy mindkettőtöknek jó ha felveszed, akkor vedd fel. Hamar megnőnek és akkor már nem fogja igényelni. Amúgy sem midig van kedved vele foglalkozni, gondolom, ezt is mondd meg neki ha éppen nincsen. Meg fogja érteni sztem, legalábbis Zsombor totál vágja a témát.

Zsuzsa: miért nem szeret tanulni? Elárulta neked?

Kép
Kép
normajeane

Ááááá Norma, ez nem kedv kérdése... :P van a házimunka, lassan mániákus, vagy kényszeres mosónő leszek. Jó, ma csak kétszer hányt le a gyerek :lol: Aztán be kell segítenem Anyumnak. Aztán a dokinéni legutóbb azt mondta,hogy tegyem hasra, köré játékok és hadd próbálkozzon a mászással.
De ez úgy van, hogy ő nevel engem, mert addig ordít amíg fel nem veszem, eltáncikálunk és utána folytathatom a dolgom. Jobb esetben. Nem akarok abba a hibába esni mint a Vincussal. Fél éves? Jujj, akkor már másznia kell..stb. De lehet,hogy megint elhatalmasodik rajtam a para
:oops:
Vendég

szerintem egyszerűen nem érdekli a tanulás, és sajna az iskolánk sem olyan , hogy megszerettesse a tanulást, mert lehetne pl érdekes témákat olvasva megtanulni olvasni, mert ezeket a fiúkat a nyuszi és a farkas történetek nem érdeklik, inkább izgalmasabb sztorik, csaták, harcok, stb , mondjuk én megértem a tanítokat is , hogy ő ennyi pénzért nem fog történeteket kitalálni nekik, habár az egyik barátnőm tanítónénije így csinálta, hogy talált ki történeteket a gyerekeknek és azokat olvasták, és a gyerekek 4-esek és még szertnek suliba járni, tanulni

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Sziasztok. Esernyőkocsi:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=40

A júniusi Baba Magazinban lesz hozzá kupon, úgy csak 17990 Ft lesz. Továbbá ehhez az újsághoz lesz ajándékba egy babazene cd.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ez pedig egy etetőszék, kuponára 26990 Ft lesz.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=40

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok
Mivel Adam Szlovakiaban szuletett nem kapott taj szamot igy most krealnak egyet.Nalunk egeszsegugyi kartyanak hivjak amit kapott es az hozzatok nem jo.Valami ilyesmi.Hat mar olyat is hallotam valakinek egy eves volt a kicsi mire megkapta.

Kép

Kép
marcsitita

Kedves Anyukák!

Penny reklámfilmbe 3-12 hónapos kislányt keresünk.
Ez már egy meglévő sorozat,aminek újabb 5 filmjét kellene elkészítenünk.Még nem tudjuk,hogy a kiválasztott babab hány filmben szerepelne.Lehet,hogy 1,de lehet, hogy több.
Kibővül a már jól ismert család egy kislánnyal,mert az előző 5 filmben,kismama volt az anyuka.
Érdeklődni lehet telefonon: 70/318 3774 Vedres Andi

A válogatás időpontja: 2008. május 23. 10-12 óráig.
Helye: III. Hajógyári sziget 307. Spot Casting.
A forgatás tervezett időpontja? 2008. május 24-25.(szombat-vasárnap, maximum 4 órás elfoglaltság Bp-en a X. kerületben)

Szeretettel várunk Benneteket.
Elnézést a "zavarásért".
üdv.: v. andi
vedresandi

CSIBE KÖSZ AZ INFOKAT! MIKOR JELENIK MEG A JÚNIUSI BABAMAGAZIN? NEM TUDOD VÉLETLENÜL?

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Csibe, Norma, Blo: mostanábanMarcus is igényli, hogy felvegyem, ha meglát, de nekem az a bajom ezzel, hogy ha felveszem is rázendít újra... konkrétan azt igényli, hogy egész nap mászkáljak vele és nézelődjünk össze-vissza, vagy bnyózzunk, vagy tornáztassam... én mit csináljak? 4 óra után, mikor már totál elfáradt a napba, mert nem alszik, akkor 4-8ig ez a program, minden nap. Esetleg 20 percet képes aludni max a kocsiba, de minden kakaskukorékolásra felébred...

Kép
Kép
Kép
konkri

Ja és mintha le lenne mardva hozzátok képest, mert nem fordul hasról hátra és hátról is csak úgy fordul hasra hogy az egyik kezét nem bírja maga alól kiszedni és ezért üvőlt. Már ha van kedve fordulni, mert van hogy nem éri el simán fekve a játékait és ezért nyekereg. És hiába gügyögött már tök korán, most vagy egy hónapja csak dünnyög, és semmi eö, vagy á, csak a zárt szájjú dünnyögés, minth azt gondolná, hogy ezek a hülyék amúgy se értik, minek fárasszam magam.

Kép
Kép
Kép
konkri

bocs, hogy megint írok. ma szar kedvem is van. :( nem szoktam kétségbe esni így de most még sírnék is legszívesebben. kész vagyok, hogy ez a gyerek csak úgy tud elaludni ha a babakocsiban tolom, vagy hintázik, vagy ha megy a porszívó, + ha az öreganyja elringatja (bocs hogy most így neveztelek). még egyszer felveszi valaki a gyereket anélkül, hogy az igényelné és amúgy el lenne, akkor eltöröm a kezét. f@szom. miért van az hogy megkérdezi apósom is hogy kiveti e, én megmondom hogy nem, és mégis csak felveszi... nem hiszem hogy a gyereknek az a jó, ha ők felváltva szorongatják és rázzák a seggét. még a saját apja is sokszor megkérdezi, hogy ezt vagy azt teheti e vele, mert tudja, hogy az az egy-kéz óra, amit egy nap a gyerekkel tölt az kevés ahhoz, hogy feltudja bírálni az én döntésem. és nem akarja önös szorongató érdekéből magához venni a gyereket, csak hogy kielégítse ölelési igényét, bár legszívesebben megzabálná. tegnapi séta során már ki is hagytam anyós-apósékat, mert hiába az én célom az hogy sétálunk, megállunk köszönünk, 5 perc és mennék tovább, mert tudom hogy felébred a gyerek, de neeeem, após kizárólag arra vár, hogy na ébredjen már fel a gyerek. azt hisz hobbyból örülök annak ha alszik. ezek mind azt hiszik. de aztán nem ők töltik vele minden estéjüket és hallgatják a fáradság okozta sírást. ja bocs ha épp vele is vannak este, akkor is próbálja após megmagyarázni, hogy azért sír a gyerek, mert éhes... és a többi... fú, de kurva mérges vagyok. azt csodálják, hogy nem vigyázhatnak a gyerekre. törődött volna a saját fiával! tulkép már a terhességem alatt kiakasztott és sógornőmet jól fel is hergelte, met hogy "ők nem tudtak fiút csinálni", neki nem lett volna jó a lány... hát milyen ember az ilyen? hogy ez volt a vágya... ez gusztustalan. a saját lányához nem is ment be első nap a kórházba. a másik amit még utálok, hogy após állatokkal foglakozik és sokszor úgy öleli magához a gyereket, hogy állatszagú, aztán a gyereknek is olyan szaga van,mint aki ganézni volt... bocs hogy ilyeneket írok, de most felhúztam magam és mivel én nem írok blogot itt tudom csak kiírni magamból a dühömet.
amgy fel is ébredt a gyerek kemény 24 perc alvás után.

Kép
Kép
Kép
konkri

Csajok!
Elmúlt a rossz kedvem. Marcus most már egy órája alszik, de tuti nemsoká felkel, vmint benéztem a 2009. januári topicba... háááát... jó érzés volt. Egyébként Marcus nappal bármilyen rosszalvó is, bennem egyre jobban érlelődik a következő... én jövő januárban szeretnék neki esni a próbálkozásnak. Már apát is fűtöm :) + Marcust is buzdítom, hogy fűtse apát hogy kell a tesó.
Egyébként pedig ha nem lesz itt az ideje egy új jövevénynek, akkor úgyse fog jönni - én így gondolom.
Ha sors 5 gyereket mért is rám, már itt lehetne mind, mert most így olyan rossz érzés, hogy nincs együtt a család :)

Kép
Kép
Kép
konkri

[quote="zsuzsa36"]C írta:zsuzsa36SIBE KÖSZ AZ INFOKAT! MIKOR JELENIK MEG A JÚNIUSI BABAMAGAZIN? NEM TUDOD VÉLETLENÜL?

Nem tudom, a férjemék nyomják éjjel még a kötészeten volt, szeritenm csak a jövő héten. A zene egyébként 4 perc, 22 mp-es, egy szám van rajta.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Konkri, át tudom érezni a gondod, nekünk uyanez volt az első gyereknél, a másodoknál már kevésbé, a harmadikat szerencsére már nem zaklatják. Vígasztaljon, hogy a másodok majd nem lesz olyan "nagy szám".

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe, köszi :) remélem így lesz, de nekem az lesz ő is :)

Kép
Kép
Kép
konkri

[quote="konkri"]C írta:konkrisibe, köszi :) remélem így lesz, de nekem az lesz ő is :)

Persze, ez így van rendjén, sőt, én úgy látom, minél idősebb, és tapasztaltabb vagyok, annál jobban értékelek minden velük töltött, soha vissza nem térő percet.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Konkri,hogy érted,hogy kiveszik a gyereket?

Neked eljátszana magától a kiságyban????? Akkor valamit nagyon elcsesztem.
Dorka ha felébred kiveszem és játszunk vagy mittudomén,de ott van az ágyon mellettem,vagy az ölemben.CSak reggel kelés után van el a játszószőnyegen 30-40 percet.

Aszittem ez mindenkinél így van!!!!! (mondjuk összességében napközben ő alszik 3-4 órát)

De már hisztizik is. Észrevettem,de nem tudok vele mit kezdeni.
Az alvás egyedül amiben nagyjából következetes vagyok.ha fáradt hagyom bőgni ,ha kaar aludni ha nem 5-15 perc és alszik .

Kép
ndombi

Ndombi: attól füg milyen kedve van. ha a járókában alszik és kel fel, akkor van úgy hogy nem szól csak elkezd piszkálgatni (játékokat), de általábon bárhol ébred fel (kocsi, hinta, hordozó...) nem sír. kivéve ha hason aludt, mert hát ő olyankor bénácska, akkor nem tud piszkálni. Ma pl hason aludt, látdtam, hogy ébredezik és megfordítottam, így háton is aludt még utána egy kicsit és mikor felkelt csak piszkálgatott... Aztán délután a hintában volt, szólt a zene, én szemben álltam vele, vasdaltam, énekeltem, táncoltam, ő nézett és közben elaludt... :)

A kivesziket úgy értem: hogy kiveszik a kocsiból, hordozóból... holott a gyerek nem "szól, hogy kijönne" - tehát én nem akarom így hozzászoktatni ahhoz, hogy húúú felébredtem, kapjatok fel. Sőt, most hogy nővekszik, hát játszogasson picit magában, ha tud.

A reggel nálam is így van, hallom, hogy megy a motoszka, hanyat fordítom és ő is el van jó darabig, csak hát ő körbepördül az ágyba, fejére húzza a rácsvédőt, tehát oda kell rá figyelnem így félálomban már.

És Marcus összességében nem alszik egy nap 3-4 órat, ma kb. 2t aludt, ami csúúúúcs szuper :)

Nem csesztél el semmit! Próbálozz, hátha ellesz magában, már ha neked van rá igényed, mert ha vele szeretnél lenni mindig, akkor jó így is :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri: ha úgy tanult meg elaludni, hogy mozgásban volt a teste, akkor ez van. A gyermek rázása/ringatása ösztönös mozdulat, kódolva van. Ehelyett van a hordozás, ami az eredeti, természetes ringást adja át a babának, a helyettesítő karban rázás helyett. Én nem engedtem ringatni/rázni egyik gyerekemet sem és mindkettő bárhol elalszik magától és a mai napig Boti nappal is alszik 1x 3 órát, Zsombor meg délelőtt alszik 1 órát, délután meg 2-őt és még egy kicsit. Persze vannak nem annyira alvós babák, ez tény. De napi 20 perc az nagyon kevés, még ha éjjel 12 órát alszik is. Az agyfejlődés fontos állomása az alvás, igy meg kell találni a megoldást.
Nem tudom, hogy igy 4 hósan meg tudnád-e tanitani másképpen elaludni, talán igen, végül is egy próbálkozást megérne, sztem. Neki is meg hát neked is sokkal könnyebb lenne az élet.

Zsombor elvan egyedül is ,szerencsére. Imádja nézni bátyót meg felkéredzkedik kendőbe ha sétálunk és akkor kinézelődi magát. A forgót imádja meg msot, hogy már egész jól fog, a kezébe adom az oroszlánt v. kukacot v. tökmindegy aztán elbirkózik vele. Persze atom boldog ha odamegyek aztán beszélgetünk, torokból magyaráz valamint árasztja bubisan a nyálát a ruhájára.

FEjlődés: ő sem forog, semmilyen irányba, Boti is fél évesen kezdett el forogni, ülni 8 hósan, mászni meg kb 9 hósan, jó előtte már fóka módra kúszott. Járni meg 15 hósan kezdett. Szóval nem lóveresny ez, ne parázzatok. Majd meglátjátok, hogy nem csinál semmit aztán hetente mutat új tudományt, behozva a lemaradást.

Kép
Kép
normajeane

Konkri: sztem nem olyan gáz ha ezt csiánlják az unokával, csak ne legyen túl sokat velük. Mennyit van velük? Nekem mázlim volt, figyelembe vették/szik a nagyszülők a szabályaimat, szóval biztak bennem, hogy tán tudom milyen a gyerekem. Ezek szerint nálad nem az a helyzet, az bazi idegesitő lehet :?

Kép
Kép
normajeane

Igen Norma, de tulkép az az idegesítő, hogy azt látom rajtuk, hogy ők folyton "szorongatni" akarják a gyereket. Tudtam, hogy a héten már csak vasárnap megyünk oda, ezért mondtam a férjemnek, hogy ugorjunk el most egy picit (lelkem mélyén bízva ezzel abban, hogy akkor ők nem jönnek ide, és nem azt kell néznem, hogy hogy adogadtják órahosszat kézről kézre a gyereket). De hát az a 40 perc amit ott töltöttünk... hát 4 kézben vándorolt a gyerek... erre a férjem rászólt az anyjára, hogy tegye le az ágyra és úgy játszon vele... letette, a gyerek nyekergett, mire anyós: nem akar lefeküdni, nem jó neki. bementem a szobába, odaálltam a gyerek fölé és ő szépen megnyugodott és mégis jó volt neki fekve is. ha itt vannak, na akkor is csak ez megy. érdekes én énekelek, táncolok a gyereknek és elvan, fekszik a járókában és bábozok neki... nem értem, hogy miért kell kézről kézre adogatni. azt hiszem meg fogom mondni nekik, hogy lehet ám annak a gyereknek ilyeneket csinálni, mert talán ettől fejlődik is kicsit.
Alvás: nekem nem a kezemben alszik, ez csak anyósra érvényes... a "majd én elaltatom" szöveg... holott még a védőnők is ezt szajkózzák, hogy nem "szabad" a ringatáshoz hozzászoktatni.
ha velem van és nem kocsiban, akkor nálam vagy porszívóra vagy zenére alszik el. tudom, hogy ez se jó megoldás, de ebből talán tudok lefaragni.
És hát igen, gondolom ezért vagyok én béna a szemükben, mert gondolom szerintük én hobbyból gyúrok arra hogy aludjon a gyerek, hogy addig se legyen vele dolgom vagy mi... aztán ha meg sír, ők kreálnak mindenféle tuti okot: éhes, fáj a hasa... azt még sose hallottam tőlük, hogy hát szegény gyerek agyát túlterheltük, nem hagytuk aludni, hurcibáltuk és ettől ki van már szegény agya...
Hál istennek a férjem mára már belátta és érzi is, hogy mi a jó és mi nem, úgy hogy van aki mellém áll és már magától is ráparancsol a szüleire.
Amúgy kezdem azt érezni, hogy ez a járóka jó dolog, mert így folyton egy légtérbe lehetek vele és nem kell félnem, hogy leesik bárhonnan, így tudok vele mosogatás közben beszélni és hasonló. még egy kicsit ügyesedik és szorgosabb lesz, akkor már jól meg is lesz a játékaival.
Ma aludt napközben kb. 2-3 órát, így nem is volt estére olyan gázos, de arra már rájöttem, hogy esti hiszti ellen két dolog jó: vagy a kinti séta a babakocsiba, vagy birkózás, bunyó és játék.
Továbbá nem szeretem ha tanáccsal próbál ellátni, hiába nevelet fel két gyereket és hiába van már két unokája... azóta változott egy-smás, pl nem adunk tejet a gyereknek és ne akarjon a 4 hónapos fiam kezébe babapiskótát adni. (meg az se tetszett, mikor 3 hónap szotatás után közbe szólt, hogy tegyem be kétújjal a mellem a gyerek szájába - 1. már sötétben is megtalálta a gyerek a cicim, 2. sose tudtam villafogással betenni, mert kicsi a mellem és kicsi a bimbóudvarom, az újamtól nem tudná bevenni, és ezt a kis mellet könnyebb irányítani, mint hogy kicsússzon az újaim közül (engem sose fog nézni a gyerek szopi közben, mert fizikai képtelenség lenne, a kis mellem és hosszú nyakam miatt, kiesne a szeme :) )
És én azt se szeretem, h mások vesznek ruhát, egy dolog az hogy az izlésem is más, de a másik, hogy én látom a praktikusságát, hogy könnyű e ráadni, levenni, bele fér e a feje, stb...
Bár anyám , ha itt is van, sose próbál tanáccsal ellátni, pedig ő is felnevelt 3 gyereket.
Meg miért hív fel úgy gogy "nincs semmi baj?" - miért lenne? ááááááá :evil: miért nem kérdezi azt hogy mi újság?

Na már megint jól kiírtam... nem kell ám elolvasnotok :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Szívesen olvassuk, konkri panaszkodj csak. Nekem teljesen ismerős a helyzet, és ehhez rátett egy lapáttal, hogy az első babánkkal anyóséknál laktunk. Akkor nem tudtam, de most már tudom, miért sírt állandóan a gyerek. A sógórnőm pl. minden nap jött babázni, de nem csak fél órára, egész este ott volt, még a fürdetésnél is, és anyóssal felváltva fogták a kicsit, amíg én mosogattam. Ezt az egyet bánom a korai babázással(21éves voltam), hogy ne mvolt saját otthonunk. Tudom, hogy anyósomban sosem volt rossz szándék, kívánni sem kívánnék jobb anyóst. Hidd el, neked sem akarnak rosszat, csak hát az ember egész nap dajkálni tudná őket, főleg, ha unokáról van szó. Kitartás, ha nagyobb lesz, meg fogja tanulni, kinél meddig mehet el, ami a kényeztetést illeti.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok, emlékszem többen használtatok kezdetben rugalmas klendőt. Mennyire vált be? És tudjátok még használni?

Köszi,

potyka

Sziasztok!

Konkri: semmi gáz, írd csak ki nyugodtan.
Egyébként mi minden hétvégén, amiket a párom szüleinél töltünk, így jövünk haza, mint ahogyan te is. Gyerek ezerrel felspanolva, úgy kell kiragadni az anyósom karjai közül. Egész nap hozzá sem férek, mert hol anyósom, hogy az ő anyja (párom mamája), hol a sógornőm, felváltva pesztrálja a gyereket, de olyan szinten, h sokszor ők is teszik tisztába, mert mire odaérnék, már régen megcsinálták. Példa erre múlt hétvége: anyósom mondja, keveset pisil Marci. NÉzek rá hülyén, mindig tele van a pelus pisivel, mondom neki. Mikor nézte a pelust, kérdezem. Erre ő: most tettem tisztába. Mire én: előtte 5 perccel én is tisztába tettem :( NO comment. Hát ennyi. Nemrégiben az etetést is át akarta tőlem venni, lévén cumisüvegből mindenki meg tudná etetni, de erre már mondtam, hogy ácsi!! Legalább ez az egy dolog had maradjon már kizárólag az enyém!! Persze megsértődött!! Annyira körülzsongják, hogy én csak ott állok a háttérben, ahogy Konkri is írta, és próbálom kivédeni a túlkapásaikat. Tudom, h szeretből csinálják, de ha ott vagyunk Marci egész nap nem alszik (vajon miért???), vagy ha igen, akkor csak úgy, ha anyósom elringatja, és utána büszkén jelenti, hogy Marci szeret a mama kezében aludni. Mire én mondom neki, hogy lehet, de nem kellene hozzászoktatni a mászkálva ringatáshoz, mert én nem fogom ezt csinálni+Marci már elég nehéz ehhez.
A múltor egy másik nagymama jött hozzánk és meg panaszkodtam neki, h anyósomék felkapatják a gyereket, mire ő mondta nekik, h hát ezzel a gyerekekkel toltok ki. Mire ő: de hát hogy lehetne megállni, h ne vegyük fel, mikor olyan édes!!??
Szóval én is kész vagyok tőlük, ha ott vagyunk, de ahogy Norma is írta, ennyi idő velük kibírható, elvégre szeretik, és ez a legfontosabb. Csak már előre fosok attól, h ha majd Marci nagyobb lesz és azt hiszi majd, h itthon is szabad azt, amit a mamánál. :(
Bár ahogy már többen is írtátok többgyerekes anyukák, egy idő után tudni fogja majd, hogy kinél mit lehet.

Mostanában elég vacak éjszakáink vannak,mert Marci már kb. 3 hós kora óta álalussza az éjszakát, de kb. másfél hete rászokokott arra, hogy 3-4-5 körül megébred, és nem altatja magát vissza, hanem elkezd játszani a sötétben! :roll: Forog, gagyog, kurjongat, rugodossa a zenélő forgóját, stb. Eleinte hagytam,h majd visszaalszik, de egyre inkább csak felspanolja magát és a végén már sír, így most ha meghallom, hogy ébredt, akkor odamegyek és teljes sötétben álomba simogatom. Nem több, mint 5 perc, de utána alig tudok visszaaludni. Remélem ez is csak egy valami olyan periódus, amit majd később elhagyunk... Pedig nem éhes, próbáltam etetni, eszik, ímmel-ámmal, de nem igazán kajás.

Tegnap volt nagykádas fürdés apával, édesek voltak, két kukacos
:P Holnap meg babauszi, ez lesz az első, kíváncsi leszek rá.
Aki már jár úszásra attól kérdeznék egyet: nálatok is már az első alkalommal van merülés???

KépKép
Kép
sagi1

Sziasztok
Vegre Adamnak jo kedve van
Anyos temahoz anyit,ferjem belepusztult volna ha a szuleimhez megyunk szules utan hogy tudjanak segiteni.Majd az o szulei it lesznek minden nap,mivel egy varosban elunk.Hat persze egyetlen egyszer sem jottek el segiteni,egyedul voltam mindenre,szuleim jartak att de ok sem tudtak mindig.Hat ez azota sem sokat valtozott,havonta egyszer mi visszuk ot hozzajuk,hogy azert megis nezzek meg az unokajukat.Mindig azt kapom folyton szuleimnel vagyunk,hat erdekes en ugy tudom havonta egy hetveget toltunk ott.Na mindegy.Nem irok tobbet,mert sogornom elolvassa aztan szeret visszadumalni dolgokat.Mar nem erdelek.Nehezen tul voltam egyedul,most mar nemkellenek.Szuleimnek sokat koszonhetek.Ferjem pedig sokat dolgozott azert nemtudott velunk lenni.
Kép

Kép

Kép
marcsitita

Meg valami
Egyetlen egyszer volt ra szuksegem hogy melletem aljanak,es hatat forditottak,ugyhogy ne mondjak nekem hogy a lanyuk vagyok.Amenyire szerettem oket akkora csalodas ert felolluk.Mar soha tobbe nem tudok ugy viszonyulni hozzajuk mint regen.Inkabb nem reszletezem hosszu lenne.
Neha jo a segitseg,de azert tulzasokba sem kell esni.Az ideg szet tepett mikor a nagymamam szazszor elmonta jaj meg ne rantsatok a kis derekat.Hat dehogy nem kirazom a lelket is nem?Mar mer rantanam meg az en egyetlen kicsi dragasagom derekat.Mintha nem ertenek hozza,analfabeta lennek a sajat gyerekemhez.

Kép

Kép
marcsitita

ÓÓÓ a másik kedvenc témám. Én a legutóbb nagyon összekülönböztem a párommal, persze miatta. Na, akkor fogadtam meg,hogy NINCS, nem létezik a számomra. Ő is így tesz, könyörögni kellett neki, hogy jöjjön megnézni az unokáit. A gyerekek ünnepeinél közölte, hogy nem jön, mert ő nem úgy készült. Hát akkor hogy? Na, nem ragozom. Amióta kizártam, azóta sokkal nyugodtabb vagyok.
Vendég

Én azért valamilyen szinten sírok anyósomért, sajna a két kisebbik gyerekemmel nem találkozhatott. Ha annak idején nem náluk laktunk volna, nem lett volna semmi gond Danival sem, de az biztos, hogy nagyon szerette, és a kisfiam is siratja a mai napig a mamát. :cry:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Marcsi: szerintem ne sajnáld, hogy magadra voltál utalva, ettől te csak több lettél! Én már amondó vagyok, hogy már azt se sajnálom nagyon, hogy anyu nincs itt és nem segít. Sokkal jobb érzés, hogy amit elértem a "gyerekneveléssel", a házimunkában, a házkörül... azt magamnak köszönhetem. Ha egy gyerekkel nem bírnék egyedül, akkor kettővel hogy fog menni? + a saját ösztön nagy kincs!

Tudom, hogy a nagyszülőknek az a dolga, hogy kényeztessék a gyereket, de figyelembe vehetnék a gyerek igényét. A saját érdekében is, mert ismertem én olyan gyereket, aki mikor tudott beszélni, megmondta a mamának, hogy: mama nem szeretlek, mert mindig szoríc :) (kisebbik húgom)
Úgyhogy nem tudom, hogy mennyire leszek következetes, hogy 4 hónap után fogom megmondani, ha olyat látok, ami nem tetszik, de meg fogom, mert a gyerekemről van szó. Ezt tegnap sikerült eldöntenem. mert amúgy inkább én tűrős fajta vagyok.
És azt is tudom, hogy az anyósom jó és szeret engemis, Marcust is, de épp ezért... jobb lesz így, mint halmozni magamban.
És a következő gyereknél az első két hét tabu lesz.

Ki lehet bírni ezt a kis időt velük, anyós is azzal indokolja a cipelést, hogy úgy is keveset van vele - DE ők közel lknak hozzánk, akár minden nap is találkozhatnánk, de épp ezért nem fogunk, mert ilyen, lehet ha sor kerül rá ezt is megmondom.

Kép
Kép
Kép
konkri

És köszi csajok, hogy nem csak elolvastátok, de válaszoltatok is :wink:

Kép
Kép
Kép
konkri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X