Új privát üzeneted érkezett!

Nagy Névtelen! Semmi keresnivalom itt, csak olvasgattam a topicot, Te, vannak nagyon jo pszichiaterek Pesten (is)...Kép
Névtelen, az emlitett H.SZ.-t nem ismerem, de sajna Kép tudom, milyen, ha 1 doki hibazik... Kép Mondanam, ö is ember, és minden embernek joga van hibazni...Kép De az orvosnak nincs!!! Mégis sokszor hallani ilyen esetekröl...Kép
Vendég
 


Nagy Névtelen és támogatói!

Ezek után kívánom, hogy ti is éljétek meg azt, amit az érintett anyukák, hozzátartozók. Azután pedig várom hasonlóan szellemes írásaitokat!
Névtelen
 


Te el vagy tévedve! Én nem írtam ocsmány stílusban! Csak elmondtam a vélemenyemet, hogy szerintem egy kicsit el van ferdítve a dolog!
Aki meg nem ismeri a humort az nem is lehet boldog ember az életben!!! SOHA....
Üdvözlettel:
Feanor
Feanor
 

 
 

Névtelen, nem tom, hogy ram is gondoltal-e, de én sajnos megéltem. Masképp, lényeg ua, ld. elvesztettem a kisbabamat-topic...Kép
Feanor, te szegény...Kép Szerinted jo vicc a farkasember??? Szerintem ciki...Kép A stilusod nem ocsmany szerintem se. Csak az is ciki, hogy ilyesmin röhögsz!!!Kép Vagy be voltal rugva???Akkor viszont:www.alkoholizmus.lap.hu
Lehet, hogy Nagy Névtelen Kolléga is ittasan irt ilyeneket???Kép
Vendég
 


Aki humorizál az mindig részeg?

Azt hiszem Ti vagytok a betegek, vagy talán részegek?
Feanor
 


Rajtam kivül még vagy 4-en írták, hogy jót röhögtek az íráson. Itt mindenki részeg?
Feanor
 


Jé, te összeszamoltad??? Az ember röhöghet kinjaban is.Kép
Vendég
 


Nem úgy tüntek, mint akik kínjukban vitatkoznak!

Kukacz! Szerintem hagyjuk! Egy gorillával nem vitatkozom...
Feanor
 


Elírtam bocsi...

Nem úgy tüntek, mint akik kínjukban röhognek!
Feanor
 


Ácsi-ácsi!
Nem kéne összekeverni a dolgokat!
Közel sem a babák elvesztéséről, illetve az orvosi tévedésről volt szó Nagy Névtelen levelében...Sokkal inkább valós jelentés arról, amit a különböző fórumokon énmárcsaktudom stílusban az emberek művelnek. Annak viszont nagyon jó paródiája.
Mert ami itt folyik, az tényleg viccKép

Sziasztok
Csi

ui.:további jó babavárást minden AnyukánakKép
csii
 
 


KukaczKép
Dehogy rád godoltam! Olvastam a történetedet, és őszintén sajnálom. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy egyesek miért találják humorosnak mások tragédiájátKép Mert az tény, hogy ezek a dolgok megtörténtek, az orvos felelőssége az megint más kérdés. Erről majd a bíróság hivatott dönteni. Értem én Nagy Névtelen írásának célját is, de kegyeletsértőnek találom, és morbidnak.

"Két kismamát széttépett" - Vajon hogy esik ez a "széttépett kismamák" hozzátartozóinak?

Feanor!
Ezen már elgondolkoztál? Ha esetleg a te feleségedről írnának ilyet ekkora tragédia után, függetlenül attól, hogy kinek a hibájából történt, akkor is ennyire jót mulatnál?
Névtelen
 


Kedves Mindenki!

Mivel, hogy én lettem itt a bünbak szeretném magam megvédeni. Öszintén sajnálom az elhunyt anyukát és az elvesztett kisbabákat! Viszont a morbid humoron is lehet nevetni! Akkor is lehet ha esetleg az én családomban történik ilyen. Söt néha az embert a tragédiák utólagos humoros feldolgozása segit átlendíteni a súlyos emlékeken. És amúgy se szeretem, ha valaki azt hiszi, hogy csak vele történik tragikus dolog, más meg maradjon csöndben. Képzeljétek már az én családomban is történtek tragédiák, de ettöl még az ember tud nevetni! Mert ha már az se megy akkor tényleg nagy baj van!
Amúgy a Herczegh doktor kifigurázásán nekem van jogom nevetni, mivel mi is szerdán ügyeleti idöben szültünk nála. Éppen ezért kezdtem el olvasni a topicot. De ettöl még nem kezdem el pocskondiázni egy nyilvános topicon, vadidegen emberek elött! Bizonyos orvosi döntéseket amúgy sem érthetünk meg mi egyszerü emberek.
Arról meg megvan a véleményem, ha egy orvos a másikról véleményt mond. Az orvosi társadalomnál irigyebb, begyepesedettebb társaságot nem ismerek. Az egész úgy müködik mint a feudalizmus annak idején.
Mindenkinek jó hétvégét kívánok!
Feanor
Feanor
 


Szerintem itt, és most hagyni kéne ezt az egészet, hogy a topik visszatérhessen az információ-szolgáltló mivoltához. Talán mindenkinek jobb lenne, mint tovább feszegetni, hogy ki-mit-hogyan gondolt...
Csi
csii
 
 


Istenem!
Micsoda szívtelen emberek vagytok Ti. Feanor. Soha nem hallottam még olyat, hogy valaki gyermeke halálának morbid verzióján nevetgélve jutott volna túl a nehezén. Te beteg vagy. És most jut eszembe: Te gyereket nevelsz. Szegény.
Névtelen
 


Te Nagy Nevetelen nagyon morbid vagy! Legalabb azokra lehetnel tekintettel, akik vagy a babajukat veszitettek el, vagy maguk is meghaltak!Kép

Maci
macimaci
 
 


Névtelen, Akkor jooo!!!Kép
Feanor, jobban is teszed, mert erös gorillarol van szo. Es akkor nem tudok röhögni???Kép Te szegény...Az az érzésem, hogy 13 éves lehetsz. Persze, hogy nevetve kell venni az életben a kanyarokat, de nem mindenen lehet vidamkodni.
Csi, igazad van, részemröl a vita be van fejezve. Lekopok a topicbol, mazt sem tudom, hol a korhaz, viszont a legjobb baratném ott fog szülni!!! Ezért olvastam a topicot!!!
Pusz.Kép
Vendég
 


Sajnállak benneteket, mert súlyosan depressziós, kedvtelen emberek vagytok! Sajnos ez jellemző a magyarokra. Sírjunk egész nap, majd ettől megy előre az életünk!!! Ezért áll ez az ország ott ahol áll! Csak csináljátok...
De egy dologban egyetértünk Kukacz kollégával, én is lekopok a topicból... Végülis egy 13 éves ne ártsa bele magát a nagyok dolgába...
Üdvözlettel: Feanor
Feanor
 


Kedves Mindenki,

eddig csak olvastam, de most szeretnék hozzászólni.

H Sz-nél szültem 3 éve a kisfiamat. Maximálisan elégedett voltam vele (összehasonlítási alapom is volt, ugyanis akkor már volt egy 3 éves kislányom is, akit az I. sz. Klinikán szültem..felejthető, de inkább rossz emlék volt az ottani szülésem), és épp az előzmények miatt választottam őt. Ajánlották, mert olyan orvost/kórházat kerestem, aki nem vizsgál túl sokat, nem fektet be, van lehetőség alternatív vajúdásra (kád, félhomály stb), és nem indít! indokolatlanul.
A dr úrat kétszer is felkerestük az ügyeleti ideje alatt a kórházban a 38-39. héten, de mindkétszer vaklármának bizonyult, haza is küldött bennünket. Aztán úgy indult a szülés egy délután, hogy szivárogni kezdett a magzatvíz, és bementünk, épp nem volt ott, de bejött a szülőszobára. Felajánlotta, hogy ugyan csak egy ujjnyi a méhszáj és a burok is csak felül repedt meg befekhetek az osztályra. Én azt mondtam, hogyha nem hivatalosan belegyezik, inkább hazamennék (fájás sehol...) a szülésznők nem kis derültségére haza is mentem bár a csomagom már a szülőszobán maradt. Ez volt délután, este fél tízre mentünk vissza, jó erős kb 5 perces fájásokkal; 0.45-kor megszületett a kisfiam, épen egészségesen, 4 kilósan, 60 centivel, kérésemre nem volt gátmetszés, egy picit repedtem, mert a kezét kidugva bújt elő a pici - egy öltésre volt szükség. H. SZ. vizsgálatai soha nem fájtak - nem mondanám ezt el viszont az ügyletes "hentesről" a péklapát kezeivel (nevére hál'istennek nem emlékszem), mindig elmondta mi történik, mit javasol. És végig nagyon ember volt! És utána is. Én másnap haza kéredzkedtem - a gyerekorvos és a csecsemősök halálos veszéllyel fenygettek...Sőt szülés után egy évvel epeműtétre volt szükésgem, és első ijedtemben őt hívtam, ajánlotta, sőt be is jelentett egy sebész kollégájánál a MÁV-ban, aki szintén nagyon sokat segített nekem. És H. SZ. mindig tudta hol tartunk, ki vagyok, mekkora a másik gyerekem stb, hívhattam bármikor, sőt akkor még nem a magánrendelőjében volt, nem fogadott el pénzt a vizsgálatért, azt mondta rám bízza szülés után amennyit gondolok. 20 ezer ft-ra futotta (szülés+terhesgondozás), és nem köpött le utána sem, sőt a mai napig hozzá járok! És nagyon elkeseredtem, hogy esetleg már nem lesz (vagy nincs) a MÁV-ban, amikor a 3. gyerekemet szülöm.
Azért írtam ezt, hogy látszódjon a dolgoknak nem csak egy oldaluk van, én másról/más kórházról hallottam rémtörténeteket, és addig amíg nem tudom hiteles forrsából mi történt nem vagyok hajlandó pálcát törni senki felett! A névtelen pocskondiázás nagyon visszataszító dolog ám.

Nem hiszem, hogy a dr úrnak épp az én védelmemre van szüksége, és igazán nagyon sajnálom a tragédiát átélt családokat, kismamákat, de nem hiszem, hogy ezért az orvos egész eddigi munkáját tönkre kellene tenni és sárba tiporni, mert ha jól láttam van még rajtam kívül jó néhány anyuka, akikkel jót is tett.

Uff, én beszéltem. Várom a fejleményeket, lehet, hogy a jövő héten személyesen is tudok valamit mondani, ugyanis rákszűrésre készülök hozzá.

Ja, annak idején a csecsemősök, többi orvos láthatóan és érezhetően nem csípte H dr betegeit...

Karner Melitta
melimeli
 
 


Sziasztok!
Szeretném megkérni azokat a felhasználókat, akik a továbbiakban is a H.Sz. témához szeretnének hozzászólni és nem a MÁV kórház megismerésében szeretnének segítséget nyújtani azoknak, akik még a nagy esemény előtt állnak, hogy nyissanak maguknak egy "Vélemények Herczegh Szabolcsról" nevű topicot, és ott folytassák tovább az említett doki pocskondiázását, avagy dícséretét. Hetek óta olvasgatom ezt a fórumot, és eddig nem sok mindent tudtam meg itt a kórházról, pedig ez lenne a célja, hogy információt cserélhessenek akiknek szükségük van rá. Egy hetem van a kiírt időpontig, és biztosan más is szivesen venné a hasznos infokat erről az oldalról, ezért szeretnénk, (talán ezt írhatom mások nevében is)ha újra betölthetné eredeti funkcióját ez az oldal. Üdv Mindenkinek: Gabi
gaby1230
 
 


Gabi, ne haragudj, csak még egy utolsót: Melitta, persze, hogy jó orvos volt 3 éve H.Sz., hisz azért lett annyi sok páciense! Épp az a baj, hogy ezt a rengeteget lehetetlen volt már úgy ellátnia, hogy ne csússzon be több hiba is, mert ha nem a tragédiákat nézzük, akkor is olvashattunk itt is, másutt is negatív élményeket. Ha ennek a lejárató hadjáratnak az lesz az eredménye, hogy kb feleannyiam fognak csak hozzá járni, és így megint lelkiismeretesebb tud lenni, akkor mindenki jól jár. Üdv, md.
md
 


Tudod Feanor, mi azok koze tartozunk, akik veszitettek el szeretett szemelyt. Illetve csak idegeneknek szemely, nekunk hus-ver ember volt, aki kozvetlenul szules utan halt meg. Nem hinnem,hogy a csaladjabol, a baratai es ismerosei kozul ilyen bardolatlan viccen tudna neveteni barki is. Nem kivanom, hogy megtud miert.
macimaci
 
 


Bocs hogy én is belepofázok, de egy jóideje olvasom ezt a fórumot és lassan kezd elegem lenni belőle, hogy mindenki idejön gyászolni és terjeszteni a kriptahangulatot. Már elnézést, de szerintem nem az a bárdolatlan, aki kifigurázza a sok aljas névtelen rémhírterjesztőt és pánikkeltőt (akik az utóbbi hónapokban mint a sáskák, tucatjával lepték el ezt a topikot), hanem éppen azok akik mindenáron a halál és a rettegés légkörét próbálják itt megteremteni és állandósítani!

Jó lenne ha az a sok-sok névtelen, aki az utóbbi időben (talán túlzottan is) látványos módon empátia-tüntetést rendezett a meghalt kismama emléke előtt (ügyesen összekötve e tevékenységet egy bizonyos orvos jóhírének lejáratásával), empatikus képességét inkább arra használná, hogy az e fórumot olvasó, amúgy is sok aggodalmat átélő kismamákra tekintettel inkább valahol máshol folytatná e szertartást.
Ez a topik ugyanis a szülésről és az életről szól nem pedig a halálról.
Szóval én azt mondom, igenis legyen itt jó hangulat, mert a stressz és rettegés terhességben nem a legelőnyösebb állapot. Zavarjátok hát el a pánikkeltőket, igyatok sok vizet és készüljetek az új élet fogadására a lehető legnagyobb lelki békével!

Ti pedig, akiket valmilyen veszteség ért - ha meg nem sértelek - légyszíves menjetek máshova gyászolni! Ez a hely nem erre való.
Halacska
 


Halacska köszönöm a hozzászólást.
Már én is éppen erre készültem.

Én, mint régi törzstopiktag csak szomoruan figyelem, hogy eltüntek innen azok a kedves kismamák, akik tényleg a MÁV kórházba járnak/jártak mostanában és a szüléssel kapcsolatos élményeiket és tapasztalataikat megoszthatnák velünk.

Nem elhanyagolható tény, hogy volt pár kismama aki most szült a MÁV-ban, de itt már nem is irták le a történetet. (talán már off-topiknak érezték?) Kép

Pedig szivesen elolvasnám, hogy az a gyakran emlegetett alternativ szülöszobában végül is milyen "szerkentyűk" találhatóak?
Volt-e valaki rajtam kivül a mult heti MÁV-os szülésfelkészítő előadáson?
A nálam előrehaladottabb kismamák közül volt-e valaki a szülőszoba látogatáson?
Aki szült, milyennek találta a gyerekágyas osztályt? Mit tanitottak a kismamáknak?....stb.

Szóval én ilyen témákra "éhezem".
H.SZ. témából elegem van!!!
Azért Nagy Névtelen karikaturáján én is jót röhögtem, pedig nekem a családom engem kivéve HSZ-hez jár. Sőt a családunkban is voltak más tragédiák, de pont az az ember tudja feldolgozni, aki egy viccen tud nevetni.

Hiányoztok régi topiktárssak!!!!

Fiona
28
fiona
 
 


Feanor! Nem leszek a barátod!
Névtelen
 


Sziasztok!
H.Sz. témához nem kívánok többet hozzászólni, kicsit úgy érzem, én kevertem fel a sz.rt, nem ez volt a szándékom. Én a 35. hétben vagyok, szombaton megyek be szülőszoba látogatóba, már nagyon kíváncsi vagyok... Sajnos ilyen előkészítő előadáson nem voltam egyszer sem, remélem szombaton elmondják, amit feltétlenül tudni kell... :-) Szült valaki Irénke nevű szülésznőnél? Asszem jól emlékszem a nevére, a Banczik szokta Őt ajánlani. Én még nem találkoztam vele, kíváncsi vagyok, hogy milyen... Bár azt halottam, hogy mindegyik szülésznő aranyos a MÁV-ban...
kalló_judit
 
 


Feanor! Amíg itt vagy a neten, addig se a gyermeke(i)d agysejtjeit pusztítod. Maradj velünk, bennünk nem teszel kárt.
Névtelen
 


Szia Judit!
Csak azért, hogy visszatereljük az életet a rendes kerékvágásba...
Ismerem Irénkét, rendes, lelkiismeretes - nekem egy kicsit "túl határozott" volt. (Tudod, én a "pátyolgatós" stílust kedvelem.) 5 éve még ő vezette a szülőszoba-látogatást, mostanában úgy hallottam a Saci (?).
De igazad van: minden szülésznő nagyon aranyos.
Lyányok! Mi lenne, ha indítanánk egy újabb megbeszélést: "válasszunk inkább szülésznőt és ne orvost" címmel? Kép Kép Kép
Na megyek. Mindenkinek nyugodt és kellemes pocisodást!
Anna
goanna
 


Kedves leendő MÁV-os kismamák!
A rémhírektöl eltérően, aggodalomra semmi ok. Én is ebben a kórházban szültem első gyermekünket, 4 hónapja, 35 évesen és nagyon meg voltam elégedve, a kórházzal és a személyzettel egyaránt.

Szeretném megköszönni az odafigyelést és szakértelmet orvosomnak, Dr. Pető
Zsoltnak és szülésznőmnek, Varróné Terinek, aki emelett végig velem volt és egyuttal lelkemet is ápolta !

Egy boldog anyuci
Névtelen
 


Köszi Anna!
Tényleg lehet, hogy fontosabb a szülésznő személye a szülésnél, mint az orvosé, hiszen, ha minden ok, akkor úgyis Ő van velünk többet, nem? Nem baj, ha határozott, az Anyukám is az a típus, hozzá vagyok szokva... :-)
A párom majd pátyolgat (vagy én őt), Irénke meg határozottan világrasegíti a Kismanót. Ez a terv. Meg az, hogy könnyű szülés lesz. Próbálom magam szugerálni, hátha segít majd... Egyébként azt halottam, hogy sokat számít a hozzáállás. Ha nem retteg az ember annyira, akkor könynebben veszi a megpróbáltatásokat. Remélem így lesz.
kalló_judit
 
 


Lányok,
nem ismertek egy Juli nevű szülésznőt? Nálam ő volt bent, de csak az elején, mert aztán császár lett, de nagyon kedves volt.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Off

Rendben Halacska, szoval en vagyok a bardolatlan!Kép Koszonom a figyelmeztetest, most rettentoen szegyenlem magam!Kép

Maci

On
macimaci
 
 


Ja, tényleg ígértem, h írok én is a szülésznőkről. Csak az a gond, hogy nem voltak mind felcimkézve Kép így nemtom beazonosítani őket.
Tanuló szülésznő nagyon ari volt Kép ő CTGzett
Irénke még nappalos műszakban volt - nagyon határozott és szaxerű volt, de mire a lényegi részre került volna sor, már a váltás volt. Vele egy műszakban egy kedves szőke szülésznő volt - nemtom ki.
Este meg, amikor szültem, Varróné Terike + még vki. Tekintettel arra, h egymagam uraltam a szülőszobát, mindketten velem foglalkoztak. Szaxerűek, kedvesek, segítőkészek voltak mindketten, Terike pedig empatikus és mosolygós, ami nagyon sokat segített. Kép
annann
 
 


Sziasztok!

Na végre más is, mint a H. Sz. téma.
Remelem mostmar visszatér a topik a rendes kerékvágásba. Szóval üdv kismamik!! Kép

Fiona!
Mi volt a szerdai felkészítőn?? Én nagyon szerettem volna elmenni, de akkor jött az asztalos a konyhabútort csinálni. Így aztán nem jutottam el. Remélem a decemberiről nem maradok le, és akkor majd megnezem a szülőszobát.


Hát a szülésznő választás az nekünk kimarad. Arra már nem fussa... Én bízom abban, amit mindenki mondd, hogy a MÁV-os szülésznők egytől egyig jó. Meg aztán nem is tudom, hogy milyen típust szeretné, pátyolgatóst?? határozottat?? kedveset??
Valahogy így együtt.
Remélem, hogy számít a pozitív hozzáállás. Ebben jó vagyok. Majd meglátjuk bejön-e.

puszi minde kismaminak és babájnak: Bözse
bözse
 


Hát még mi sem tettük le a voksot szülésznőválsztás terén. De asszem mégiscsak rászánunk pénzt. (csak kitakarékoskodjuk valahogy...) Azért az biztonságot fog adni, hogy csak velem fog foglalkozni, nem hívogatják el máshoz. Persze az is megnyugvással tölt el, hogy mindegyikükről jókat hallok. Bözse! Így biztos minden ok lesz! Csak pozitívan!!! (legfeljebb majd pozitívan üvöltözök...) :-)
Kérdés: a babának kell bevinni pelust, popsikrémet, alkoholt, olajat? Ezeket is pakoljam be az uticsomagba? (már így is óóóriási táskám van, pedig csak az én cuccom van benne)
kalló_judit
 
 


Kedves kismamatarsak!

Surgos segitsegetekre/tanacsotokra van szuksegem.

BOcs, hogy nevtelenul irok, mar tobbszor irtam nevvel, de most felek, hogy ha kiderul a nevem, esteleg nem azt az elbanast kapom a szulesnel, amit szeretnek....

A HSZ-nal kezdtem, mar irtam, en eddig nagyon meg voltam vele elegedve. MOst hamarosan szulok, es mivel a Szabolcs utcaban nem akarok szulni, nagy nehezen meghoztam a dontest, hogy atmegyek mashoz a MAVban. A Harsanyi doktort valasztottam.

VOltam is nala; es egybol nagyon lenyugozott az alapossagaval (amit sajnos a HSZ-tol nem kap meg az ember); tobb, mint egy orat foglalkozott velem. Atnezte az osszes eddigi dokumentaciom - es itt jott a sokk: KIDERULT, HOGY AZ AFP-M POZITIV LETT (0.7, ES 0.9 ALATT POZITIV ALLITOLAG), tehat kellett volna mennem genetikai vizsgalatra. A Herczeg doktor Urnak en annak idejen szinte konyorogtem, hogy mindenkepp szeretnek genetikara menni, hisz epp betoltottem a 35-ot, de olyan hatarozottan mondta, hogy mivel az UH-gal es az AFP-vel is minden rendben van, tehat o nem latja indokoltnak, hogy a vegen nem mertem vele "szembeszallni" (honnan is mashonnan kaphattam volna beutalot?).

Most meg retteghetunk, hogy Down-koros lesz-e a gyerek, vagy nem....
Miert, miert mondta (es irta a kiskonyvembe), hogy negativ, ha a 0.7 az pozitiv???

Viszont aggodalmaim merultek fel a Harsanyi Doktor Urral kapcsolatban is, mint nekem valo valasztassal. Az elozo ket szulesem alapjan (illetve foleg az elso horror-szules utan: oxitocin, vakuum, stb.) a kovetkezoket tartom nagyon fontosnak egy szulesen:

1. ne avatkozzanak be, HACSAK NEM NAGYON INDOKOLT ORVOSILAG (i.e. semmi oxitocin, burokrepesztes, stb.)

2. LEHESSEN OLYAN POZICIOBAN KITOLNI, AHOGY NEKEM JO - tehat ne kelljen hanyatt fekudni. Nekem nagyon nagyon sokat segitett a MAV jo szuloszeke vagy mije, amiben kvazi ulo helyzetben szultem. Eg es fold egy fekvo helyzethez kepest.

3. Lehessen fajdalomcsillapitast kerni, ha muszaj.

4. Nem akarok fogot/vakuumot (az 1. gyerekem vakuumos, es hala ajo istennek, egeszseges, de ugyanannal az orvosnal (nem HSZ) szult baratnom vakuumos kisfia 4 eves korara sem beszel rendesen. Inkabb csaszarozzanak meg idoben, de ezekre ne legyen szukseg.)

5. A tobbi mar kevesbe lenyeges: gatvedelem megprobalasa, ha megy; esetleg csendes szules.

Ezeket HSZ nagyon tiszteletben tartotta; es bar a 2. konnyu szules volt, ezeket mind megkaptam, es nagyon jo volt.

Sajnos Harsanyi Doktor Ur nem volt tul biztato ezekben: o viszonylag gyakran ad oxitocint (a szamra nem emlexem); a fogohoz nagyon ert, igy ne aggodjak; konzervativ, es igy nem hisz az EDA-ban, de ha nagyon kerem, kapok; kitolasnal a majdnem fekvo helyzetet keri; gatmetszessel kapcs. az apakozpontusag a filozofiaja. Persze mindent lehet, ha alairok egy papirt, hogy en vallalom a felelosseget; de azert ez megsem ugyanaz, mintha az orvosom is osztja, vagy legalabb megerti, az en nezeteimet.

Akik nala szultetek, ezekkel a szempontokkal (i.e. kitolasi pozicio; EDA; oxitocin, burokrepesztes, stb.) kapcsolatban mi volt a tapasztalatotok vele? Vagy esetleg tud valaki olyan orvost mondani (surgosen, elerhetoseggel...) a MAV-ban, aki ezeket a szempontokat megerti es tiszteletben tudja tartani....?

Kosz a segitsegeteket,

Kismacko-mama jeligere...
UI. Ottiliaval mint szulesznovel van valakinek valami tapasztalata?
Kismacko-mama
 


Judit!
Decemberben még be kellett vinni a pelust a babának, bár az esti fürdetés után adtak nekik kincstárit (vagy ha valakinek végképp nem volt), popsikenőcs volt, popsitörlő és alkohol nincs bent, úgy emléxem. De lehet, hogy azóta változtak a dolgok, a frissebb anyukák biztos jobban tudják az idei állapotokat.
Szülésznők: én négy műszakon keresztül vajúdtam, tulajdonképp majdnem mindegyikkel találkoztam (azt hiszem), nagyon kedvesek voltak. Nem éreztem hiányát, hogy nem választottunk szülésznőt, de lehet, hogy van, akinek segit, ha végig ott van mellette a szülésznő is.
Sokat olvastam itt is a gátvédelemről, nekem nem volt, de nem is éreztem, mikor metszették a gátat, a férjem mesélte, hogy hogyan történt. A 6hetes kontrollon az orvos is megkérdezte, hogy metszettünk-e? Jól varrta össze, nem is nagyon fájt, nem is nagyon látszik, gondom sincs vele. Akinek volt gátvédelme, annak most milyen a szülés után?

Mmandula
Mmandula
 


Kismacko-mama,

Amiket Te leírtál azok lehetnek kérések egy orvos felé, azaz mi az amit Te szeretnél a szülésednél, de az, hogy mi indokolt és mi nem ezt az orvosnak kell eldöntenie, hiszen ő a felelős ha valamit megtesz vagy nem tesz meg.
Ami a Down szindromát illeti a DOWN-nak vannak UH jelei is, ezt nem említette a doktor úr?
Anonima
Anonima
 


Kismackó!

Hivatalos álláspont szerint 0,7-2,5 között normális az AFP. Ettöl függetlenül nálad a korod is belejátszhatott abba, hogy Harsányi doki nem találta megfelelönek az értéket. Volt már itt más is, akit elküldött picit alacsonyabbal, de még a normális tartományba esö AFP-vel genetikára, szerintem ez igy rendben van, de ez magánvélemény.
Van ilyen topic, feltétlenül nézz be oda:
Alacsony AFP

Azok alapján, amit leírtál, tényleg úgy tünik, hogy nem venné figyelembe a dolgokat, de azért szerintem ez nem ennyire egyértelmü. Én kettöt szültem nála, és a második ugyan végül császár lett (nem a doki hibája!!!!!!), de semmi olyat nem tapasztaltam, amit te irtál.
Az elsö szülésem 12 óráig tartott:
- nem avatkozott be, nem sietette. Burokrepesztés ugyan volt, de én addigra már 10 nappal túlhordtam, ezért ez valamennyire szükséges dolog is volt. Utána viszont békénhagyott, nem is nagyon zargatott, csak idönként megnézett. Én még nem hallottam olyanról, aki azt mondta, hogy kapott nála oxitocint, pedig már beszéltem jónéhány nála szült kismamával. Úgyhogy azért annyira gyakori nem lehet!
- fájdalomcsillapitást kaptam, bár nem EDA-t. Nem is szerettem volna EDAzni. Viszont ismerek olyat, aki szülés elött kérte, hogy kapjon, és kapott.
- a fogó/vákum mgítélése nem az én dolgom. Ha kell, akkor kell, nem hiszem, hogy felesleges esetben használná. Szerintem még mindig jobb, mint a császár, én legalábbis jobban kiegyeztem volna a kicsinél vele. Egyébkétn én is vákummal születtem, és semmi bajom. Ha az a kisfiúval ilyen baj volt, ott talán nem épp a vákum az oka (hanem hogy hagyták odajutni a dolgokat). Én azt tapasztaltam, hogy nem fogja odáig hagyni fajulni a helyzetet, hogy már a baba legyen bajban. A kicsivel mindent megtett, hogy elkerüljük a császárt, de amikor bebizonyosodott, hogy nem fog menni, akkor azonnal császározott.
- a gátvédelem nem a doki dolga, hanem a szülésznöé, szerintem ez inkább vele kell megbeszélni. Most is sok szó van róla, és szerintem is: ha megteheted, válasssz neked megfelelö szülésznöt.
- kitolási pozició: fogalmam sincs róla, be kell valljam, hogy nekem jó volt úgy, ahogy ment a dolog, egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy bármi köze volt hozzá, hogy abban a pozícióban szültem (igaz félig fekvö volt (vagy nevezzem inkább félig ülönek?Kép)). Aztán lehet, hogy ha nem abban akartam volna, akkor az gond lett volna, nem tudom...

Egyébként nekem a kicsi születése óta gátvédelem, fájdalomcsillapítás, körülmények nagyon elvesztették a jelentösségüket. Számomra már nem olyan fontosak egy orvosnál (és egy szülésnél), hogy max. "gyöngéd" születés legyen (persze szeretnék,d e nem ez az elsödleges), hanem olyan orvos, aki ha gond van, akkor azt meg tudja oldani. És ö ilyen számomra.
Normál szülésnél a szülésznö fontosabb. Tudom, nem mindenki tudja esetleg megfizetni, de én a körülmények megtermetésére biztosan fogok fogadni (ahogy a picinél volt is, és tényleg nagyon jó volt, hogy ott volt velem, mégha végül nem is úgy fejezödött be a történet, ahogy terveztem).

Én nem akarlak se rá, se lebeszélni, csak a tapasztalataimat akartam megosztani.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Kedves Kismackó!

Harsányi doktor egy kérdésre válaszolva részletezte a fogó-vákuum dolgot az augusztusi előadáson. 1. A vákuumos szülésvezetés ma már teljesen elkerülhető, időben felismerhető a helyzet és helyette császármetszést alkalmaznak. 2. A fogós szülésvezetés nem mindig kerülhető el, de ő régebbi gárdából való, akik még ismerik és alkalmazzák ezt Kép(ezért érdemesebb idősebb orvost választani). Erre a kismama számadatokat is kérdezett, kiderült, hogy saját praxisában eddig kb. 3-5-ször volt rá szükség, továbbá fiatalabb kollégák komplikált eseteinél besegítve még 8-10-szer(? remélem, pontosan emlékszem a számokra, de minden estre elenyésző volt). Szóval szerintem csak azt akarta kiemelni, hogy ő ért ehhez a dologhoz, semmiképp sem azt, hogy szívesen alkalmazza.Kép
Angi
Névtelen
 


T. Halacska!
2003. november 16. 19.00

Kérlek, válassz másik nicknevet, mert ezen én írtam/írok már több mint egy éve.
Köszönettel
Halacska

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska
 
 


Egyszer már megpróbáltam megírni, mi lett velünk (mert persze nem maradtunk egyben), de elszállt, aztán felmerült újra ez a szomorú téma...
Szóval a szülésről: vasárnap hajnalban nyákdugasz el, fájások félórásak, nyákos vérezgetéssel (nem megijedni, a tágulás jele!) Hétfőn a helyzet változatlan, felhívtam az orvosom, hogy bemennék CTG-re. Még csak szűk egy ujjnyira voltam nyitva, hazajöttem. Ekkor már dél elmúlt, de a fájásaim is gyengültek és elmaradt a vérzés. Nagyon megijedtem, hogy leáll az egész. Megbeszéltem telefonon a szülésznőmmel, és beleültem egy kád gyömbéres melegvízbe, meg megittam egy kancsó vasfű teát, és aggódtam, mert másnap mindenképp szülésmegindítás lett volna, 9 napos túlhordással... Tudjátok, milyen jól lehet aludni negyedórás fájások között?Kép
Hajnalra megjöttek a 10 percesek, amikből nagyon gyorsan lett 5. Kikönyörögtem a páromtól, hogy a felügyeletével utoljára még hagy pihenkéljek egy kád melegvízben, mert éreztem, hogy bent erre már nem lesz lehetőség. Jelentem, 5 percesek között is lehet aludni!Kép) Aztán bementünk, megvolt a felvétel, kiderült, hogy bő 3,5 ujjnyi a méhszáj, az orvosomat felhívták, gyorsan meg is tiltott mindent, ami gyorsíthatja a tágulást, mert tudtuk, hogy nagy a baba, félő volt, hogy szétszakad a méhszáj. Tehát se kád, se epidurál (mondjuk nem is akartam), de még beöntés se, pedig arra nagyon vágytam, ciki, ha ágytálazzák az embert a szülőszékenKép
Innentől minden nagyon gyorsan történt. Bementünk a szülőszobára, ott ráültem a labdára, elbeszélgettünk a szülésznőmmel, ő előkészítette a terepet. Aztán már nagyon húzós volt, de mivel semmit se kaphattam, vittem magammal masszázsolajat, azzal masszírozta a derekamat (jojobaolajban pár csepp muskotályzsálya, rózsa, jázmin). Nekem állva esett a legjobban vajúdni. Egy óra telhetett el, megjött az orvosom, megvizsgált, burkot repesztett, és már jöttek is a tolófájások. Mondták, hogy jó lenne még, ha fel tudnék állni, vagy megdöntenék az ágyat, hogy félig üljek, de egyszerűen nem bírtam meg sem mozdulni, az agyam teljesen elborult , a lábaim kocsonyák, és innentől csak befele figyeltem, nem is emlékszem rá, mik történtek. Nagyon fáradt voltam, a méhizom is elfáradt, ezért bekötöttek egy kis infúziót. És toltunk, negyedórácskát. Majd 5-5 fájást két oldalra fordulva ellihegtünk, hogy idomuljon a gyerek a szülőcsatornához, bár szerintem fordítva volt, olyan kis kerek feje lett. Szóval nyomtunk, lihegtünk, mindezt 2 órán át. Közben én teljesen befele fordultam, és csak azt ismételgettem magamban , hogy puha, ellazul, elenged, megnyílik … Érdekes módon a fájdalmat nem találtam nagyon erősnek vagy szörnyűnek, csak nagyon-nagyon fáradtnak éreztem magam végig. Doppingolt, hogy velünk szemben volt a császáros műtő, át lehetett látni, na oda nem akartam menni, jól összeszedtem magam. Így született meg Karolina Anna október 28-án reggel, 4300 g-mal, 60 cm-re és 37-es fejecskével. Volt gátmetszés, mert kb. feleakkora hely volt, szóltak, hogy nem megy a védelem, OK-e, mondtam, hogy persze, vágjanak, inkább, mint még tovább húzódjon és szétrepedjek.
Nekem a legtöbbet segített a szülőszobán: 1. A választott szülésznőm. Ha van rá pénz, ne sajnáljátok erre kiadni. A férjem véleménye is ez, nagyon sokat segített, hogy mellettünk volt. Csenky Marikának hívják, és nagyon aranyos.
2. Az orvosunk, Dr. Szentirmay, aki a nyugodt erőt képviselte, továbbá gyönyörűen varrt, a szülésznők szerint művész (többen is ezt mondták). Itthon megnéztem a sebem, alig fedeztem fel, egy vékony piros vonal látszott már csak alig egy héttel utána.
3. Érdemes bevinni magaddal a szülőszobára: két szett papucsot (egyben lenni, egyben zuhanyozni), plussz egyet apának, hogy ne a műanyag cipővédőbe izzadjon bele.
Szőlőcukrot, csokit. Elhúzódó vajúdásra készültem, és érdekelt, hogy ehetek-e, de utólag rájöttem, hogy olyan hányingerem volt, semmi más nem ment volna le.
Tena Lady Super betétet + Tena hálós bugyit hozzá. Ebből pár darab és egy bugyi elég a szülőszobára, de kell majd az osztályra is. Nem jó a kisebb, hiába akarnak rábeszélni a gyógyszertárban, 4 pöttyös kell. A bugyi lehet más is, de ez nagyon kényelmes, jól szellőzik, és csak 300 Ft 2 db.
Én olyan hálóinget vittem, ami kidobható (kifőzött turkásat), de semmi baja nem lett semmimnek, alig volt véres, az is csak amikor a bébit megfogtam. Mindenképp vékony legyen, mert meleg van a szülőszobán, másrészt ezen túl is meleged lesz
Rengeteg innivaló kell, főleg majd az osztályra, de a szülőszobára mindenképp olyan, amit fekve tudsz inni. Szopókás ásványvíz, kis dobozos szívószálas ivólé (csak szűrt, nem rostos).

Most megyek, ha holnap is jó kislány lesz a ded, megírom, mi volt az osztályon. Kérdezzetek, ha van még valami. Boldog babavárást mindenkinek!
Angi
artumicu
 
 


Angi!

Nagyon szépen szültél és hatalmas babát. Gratulálok! Jó volt olvasni a történetedet, én 2 éve szültem, de kezdem elfelejteni sajnos, pedig az is jó élmény volt.
Nagyon jók a tanácsaid is!
Sok-sok tejcit kívánok!

üdv:zsuzsi
zsu26
 
 


Angelika, miert nem lehet nagy babanal semmi mehszajtagitot (beontes, EDA, stb.) kapni? Ilyent meg nem is hallottam....

Nagyon felek, mert nekem is nagy baba van utban, es egy naggyal mar iszonyatosan megszenvedtem, es nagyon remenykedem legalabb az EDA-ban, ha sok lesz a szenvedes.

Kosz
Diana
Diana
 


Sziasztok!

Örömmel látom, hogy a topic visszatért eredeti céljához Kép

Én április végén szültem a MÁV-ban dr. Bancziknál és Marcsi szülésznőnél, aki nagyon-nagyon kedves!! (Angi, ő ugyanaz lehet, mint a "Te" CSenky Marikád? Sajnos nem tudom Marcsi vezetéknevét)

Judit
áprilisban a babának kellett vinni pelenkát és popsitörlőt. Alkohol, vatta, popsikrém (gyógyszertári is Bepanthen is) volt. Ezen kívül javaslom, hogy vigyél néhány textilpelust is, ne kelljen folyton a csecsemősökhöz rohangálni, ha lebüfizi a baba azt az egyet amit naponta adnak.

Kismackó Mama
alacsony AFP önmagában még nem jelent Down kórt!! utalhat arra is, hogy kicsit fiatalabb a terhesség, mint azt az orvos kiszámolta
Biztos azért nem küldtek el genetikai UH-ra, mert a dokid az UH-on mindent rendben talált.
Nekem anno 0,8 volt az AFP-m. A dokim (miután látta a kétségbeesésemet) írt egy beutalót a genetikára, hogy a magam megnyugtatására elmehetek. Aztán mivel a genetikára csak hetekkel későbbre kaptam volna időpontot, bejelntkeztem egy 3D-s UH-ra, ahol megnyugtattak.

Gátmetszés:
én nem vagyok ellene, inkább, mint repedjek. Az orvosom nagyon szépen összevarrt, és Mmandulához hasonlóan nálam is megkérdezte a doki a 6 hetesen, hogy volt-e metszés, és hogy hol Kép

Andi
psandi
 
 


Hú, Andi! Megnyugtattál! Nekem is a Banczik az orvosom, nála fogok szülni. Szóval ő is szépen varr. Szuper! Egyébként néha olyan érzésem van, mintha nem is lenne betege, mert szinte sehol nem hallom a nevét... Popsitörlő, textilpelus, meg eldobhatós is van, akkor már nem parázok a többin...
Angi! Tök jó, hogy megosztottad velünk a történeted, sok hasznos dolgot tudtam meg. Akkor még bepaszírozok egy kis csokit, meg innivalót a csomagba, az még talán befér... :-)
És graula a nagylányhoz!
kalló_judit
 
 


Sziasztok!

Na végre, visszatértünk a normális kerékvágásba. Legalábbis remélem!

Ann!
Nem akarod átmásolni a Te szüléssztoridat ide? Szerintem hasznos lehet a kismamának, aki kórházat keres, vagy csak infót szeretne a doktornőről Kép.

Kismackó mama!
Én is úgy tudom, hogy 0,7-es AFP még a normál értéken belül van, igaz az alsó határon. Tudtommal megoszlik az orvosok véleménye is a hitelességét illetően, mert elég sok mindentől függ. Pontosan kell tudni a terhesség hetét, nem mindegy a súly, a kor stb.
Remélem minden rendben lesz és egészséges babátok lesz.

Megerősítem, hogy a nagy Tena betét szükséges lehet. Persze valakinek elég a kisebb is, de jobb felkészülni Kép. A Tena bugyi is jó, császár után főleg, mert nem nyomja a sebet. Könnyen kimosható, gyorsan szárad.

Jó éjt mindenkinek! Virág
virga
 
 


Sziasztok!

Kalló_Judit, szia! Nekem két éve Kun Irénke volt a szülésznőm! Legközelebb is nála szeretnék szülni! Az igaz, hogy tényleg nem pátyolgatós,de nagyon kedves és nagyon jó a humora. Egy-egy fájás között az Indul a bakterház-ból idézgettünk, amíg még képben voltamKép

Örülök, hogy visszatért a topic a régi kerékvágásba, pettyet untam már mindig ugyanarról olvasni!!! Próbáljuk meg ezt tartani...

Sziasztok,
Beja
beja
 
 


Sziasztok!

Kalló_Judit, szia! Nekem két éve Kun Irénke volt a szülésznőm! Legközelebb is nála szeretnék szülni! Az igaz, hogy tényleg nem pátyolgatós,de nagyon kedves és nagyon jó a humora. Egy-egy fájás között az Indul a bakterház-ból idézgettünk, amíg még képben voltamKép

Örülök, hogy visszatért a topic a régi kerékvágásba, pettyet untam már mindig ugyanarról olvasni!!! Próbáljuk meg ezt tartani...

Sziasztok,
Beja
beja
 
 


Bocs, csak egyszer szerettem volna elküldeni...
beja
 
 


Judit
igen, én sem hallottam sok helyen a nevét, de a rendelőben bebizonyosodott, hogy azért elég sokan járnak hozzá Kép és ő sebész is, azt tudtad? gondolom azért (is) varr szépen


Közben eszembe jutott, hogy hintőport is adnak.
viszont ami nincs, az a WC papír, valami jó puhát vigyetek, ami kíméli a sebet! (1 újabb dolog, ami jó sok helyet foglal el a motyóban Kép)

Andi
psandi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?