Új privát üzeneted érkezett!

evu én amikor samu 6 hónapos volt visszamentem heti 2x2 órát tanítani és heti 1 du szindarabot rendezni. nem hangzik soknak, de ott döbbensz rá, h szét kell szakadnod. a melóban nem vagy elég jó, mert otthon akarsz lenni, sietni haza, minél előbb már a babóval lenni. otthon viszont a mh körül járnak a gondolataid, hogy is lehetne??
+ az a rövid idő, végül mindig hosszabb mert ez meg az hozzácsapódik.

mindazonáltal nagyon jó dolgozni (amikor samu 1 éves lett, 2 napra visszamentem, samu azóta is jár heti 2 napot magánbölcsibe és imádja, meg ők is samut) de iszonyatosan nagy megterhelés mindenkinek a családban.

nektek kell végiggondolni, h mi mit ér. h kell e neked a kimozdulás? számít e az a pénz? nem érdemesebb akkor ha már vanó nagyobb? vagy apának is jól jön egy kis vanótime?
kerekpocak

Sziasztok!

Evu, Vanóbabó nagyon tündér, irtó huncut mosolya van neki is :wink: Nem a 8 hónaposak szeparációs szorongását hozta kicsit előre? Amikor rájön, hogy anya csak egy van, de az az egy legyen mindig kéznél :D Vagy megérzi, hogy milyen gondolatok foglalkoztatnak?

Korai munkába állás: nincs tapasztalatom, Csenge 2 évesen ment bölcsibe. Nekem az nem tűnik jó ötletnek, hogy a párod éjszakai műszak után egyenesen mehet babázni, szerintem ez hosszú távon nagyon fárasztó tud lenni. Ha szeretnél visszamenni, szerintem keress egy megbízható bébiszittert, aki azokon a napokon, amikor te bent vagy, tutira, 100%-osan csak Vanóra figyel és a párod is tud pihenni.

Niki, nálatok más a helyzet, Emma már "nagy lány" lesz, mire bölcsibe kerül, hidd el, ő már fel fogja találni magát és előbb-utóbb nagyon fogja szeretni :wink: Csenge eleinte úgy utált bölcsibe járni, hogy zengett tőle az utca, mire itthon maradhatott volna velem meg már mindenképpen járni akart, mert a bölcsiben ott vannak a gyerekek, akik várják és jókat játszanak :D

KépKép
KépKép
nyuszi04

vanilia hogy rötyög!! nagyon nagyon cuki! evu te meg marha jól nézel ki!!!
kerekpocak

Sziasztok!

Zsófi! Samu és Jónás annyira mások és mégis annyira egyformák! (na, ezt jól megaszontam) :oops: Annyira gyönyörű mind a két kisfiad!!! (jó-jó, ha nem tudnám h tesók, akkor nem mondanám h annyira egyformák...)
Amúgy ezt a hordozót hány kilóig lehet használni? Én is szeretnék venni vmit, amiben lehet Petrát cipelni, m hétvégén megtudtam mit jelent babakocsival vonatozni, metrózni és buszozni. Nem akadtam ki nagyon, á dehogy... Egyedül vonatra fel se lehet szállni vele...

Niki! Olyan kis édes Emma! Most hétvégén lesz a hivatalos nagy buli?

Doren! Szegény Lacus, jobbulást neki! Ez az ügyelet nem semmi dolog... A gyerkőceid nagyon kis cukik! És a pici Anikóról nincs kép?

Edis! Ez a műtét nem hangzik túl jól, de minden rendben lesz! Az altatás meg biztos muszáj h legyen. Nagyon drukkolunk! Luca nagyon ügyes kis csajszika! Gratula az üléshez és a mászáshoz!!!!

Nyuszi! A lányok nagyon bájosak! Nem tudom miért írod, h Csenge szebb. Szerintem mind a kettő egyformán gyönyörű!!!

Evu! Vnó baba nagyon szép! Irtó cuki ahogy a kádban vigyorog!!! Nem lehet h érti min dilemmázol? A sógornőm szerint az ilyen kis babák mindent megértenek.

Teri

KépKépKép
pruci

Hello csajok!

Jajj Evu, Niki! Annyira jó, hogy felhoztátok ezt a meló kérdést. Én is folyton ezen dillemmázok. :roll:
Nekem legkésőbb jövő januárban muszáj munkába állnom. De őszíntén szólva már az is megfordult a fejemben, hogy már szeptember is lehetséges. :? Na de ez nem ilyen egyszerű.
A védőnőnek sikerült félre tájékoztatnia, hogy egész májusban lehet bölcsire jelentkezni. Erre kiderült, hogy csak május 15-ig. Pont aznap mentem be, de már késő volt, mert az volt a jelentkezési lap leadási határideje. Már csak pótfelvételire tudtunk jelentkezni. Persze tök felesleges, mert a 40 valahány helyre több mint 100-an jelentkeztek. :shock: :shock: :shock: Úgyhogy teljesen reménytelen. Szóval a bölcsi ugrott!!!! :(
Magánbölcsi nincsen itt zuglóban, pedig azt meg tudnánk fizetni, ha visszamennék dolgozni. Kb nálunk is az jöhetne szóba, hogy fogadunk bébiszittert. De ez annyira, de annyira távol áll tőlem. Azon túl, hogy aggódnék Tarekért, hogy jól bánik-e vele a bébiszitter, engem az is nagyon zavarna, hogy egy idegen tartózkodna a lakásomban, míg mi távol vagyunk. Zavarna, hogy felügyelet nélkül jöhetne-mehetne ki-be a lakásomba. Akár a hálószobánkba... Benézhtene a szekrényünkbe és így az életünkbe is! :? :roll: :? Ilyen téren én eléggé konzervatív vagyok. Folyton azon agyalnék, hogy pl mit csinál míg pl Tarek alszik stb. Nyitogatná a hűtönket stb stb stb. Áááááááááááá! Hülye vagyok, ugye???? De nem tehetek róla. Engem ez tökre frusztrálna! Ti mit gondoltok???
Az még megoldás lehetne, hogy anyósom bevállalna heti pl 2 nap délelőttöt, mert én meg tudnám oldani, hogy mondjuk heti 2 nap délelőtt, 3 nap délután mennék dolgozni. Amikor én "délutános" lennék, olyankor Salim vigyázna Tarekre, mert ő ugye már itthon van 3-kor.
Nagyon nehéz ez csajok! Nagyon kéne a pénz (sajnos), mert eléggé fogytán a megtakarított összegünk. :( És a kiadások csak nőnek. Na meg persze az is benne van a dologban, hogy nekem is jól esne kicsit dolgozni is. Ugyanakkor féltem Zsömit (ja, amúgy ez Tarek beceneve:)). Annyira össze vagyunk nőve. Nagyon jól el van az apjával, a mamákkal, de pl én kellek az etetéséhez, altatáshoz stb. Ezeket annyira együtt csináljuk már lassan 1 éve! :)
Persze, ha megszületik a döntés meló ügyben, akkor a nyáron mindenképpen hozzá kell szoktatni Zsömit ahhoz, hogy bizony mással is kell ennie, aludnia stb....

elküldöm.

fatima

Na szóval nálunk is téma ez a meló dolog. És olyan szar, hogy ilyen piszkosul nehéz meghozni a megfelelő döntést.

Evu! Emlékszem még régen mondtad nekem, hogy már nagyon az elején kérlelt a főnököd, hogy menj vissza part-time dolgozni. Ezekszerint azóta is nyaggat. :) Persze ez tök jó! De sztem is necces lenne az, hogy a párod vigyázzon Vanira miután egész éjjel melózott. Csak gondolj bele abba,hogy milyen nehéz még "kipihenten" is egy olyan nap, mint pl amilyenek mostanában voltak nálatok (anyafüggőség). Hát még ha fáradt az ember és még +ban nem is anya. :) Gondoljátok meg jól. :?

Teri! Fúúúúúú... vonatozás stb Petrával és babakocsival. :evil: Nem semmi!!! Bár ha visszaköltöztök Pestre akkor ez a kérdés megoldódik. Vagy maradtok még???

Velünk amúgy minden OK. Tarek mostanában "jól viselkedik". Olyan mintha megértene már egy csomó mindent és így könnyebb kezelni. :)
Lassan szerveznünk kéne a nyaralást is. Végül mégsemSzlovéniába megyünk, hanem Olaszországba, mert az előbbi tengerpart csak sziklás/kavicsos.

Tényleg! Ki merre megy a nyáron???

fatima

halihó!!

Fatima de jó hogy Te is bejelentkeztél!! Na nem mintha most én tartanám a frontot csak már hiányoztak az írásaid. Én sem szeretné ha valaki benézne a hűtőmbe..Szóval tökre megértem Fatima amit írsz.

Munkatéma: Evu: hallgass a belső hangodra, ne a főnökre!! Neki az a dolga hogy (bocs ez most gonosz lesz) hogy keltse benned a kétséget hogy milyen fontos vagy, nélküled tönkremegy a cég, szükség van rád, stb. Szerinted ha Vanó tudna beszélni nem ugyanezt mondaná??? :wink: :wink:

Szerintem a döntésnek két oldala van:
1. Mi a jó a babának? Milyen természet, mennyire viselné az "idegeneket" maga körül (akár bölcsi akár más de nem ANYA)
2. Te mit szeretnél valójában? Pénzt? Dolgozni? Elfoglaltságot? Csak Anyuka lenni amíg lehet?

Mint volt HR-es pedig az a javaslatom és a tapasztalatom, hogy ha tényleg ennyire nagy rád a szükség, akkor kénytelenek a te feltételeidet elfogadni.
Pl. otthonról dolgozni (ha megoldható), részmunkaidő, rugalmas munkaidő, stb. Szinte minden cégnél van olyan munka, amit lehet otthonról is intézni. Vagy beszéljétek meg, hogy 1 hónapot kipróbálsz és utána döntesz.

Gondold át jól, és ha nagyon muszáj dolgozni legalább Te mondd meg, milyen feltételekkel. :wink:

Ez tényleg annyira nehéz kérdés. De gondoljátok meg jól, mert tudom közhelyes, de ez az idő nem jön vissza többet, amit a babákkal tölthetünk.

Klári
Kép
ganti

Sziasztok!
Hát a meló dologhoz nem nagyon tudok hozzászólni,de azt tudom,hogy most mikor apa elutazott 2 hétre én kellett helyettesítsem és majd megőrűltem.Folyton a kicsire gondoltam,hogy mi van vele,igaz többnyire vittem magammal,de mikor otthon hagytam a barátnőmmel a gondolataim mindig körülötte forogtak és nem tudtam koncentrálni a munkára.Én nem is nagyon számítok visszamenni egy darabig dolgozni,apával úgy döntöttünk,hogy ha Balázs nől egy picit még jöhet a következő baba.Mivel családi vállalkozás a patika,így ha dolgoznék is ugyanannyit keresnénk mint most,így emiatt sem nagyon vágyok vissza.Bölcsi nincs is a faluban,30km-t kellenne utazzak a legközelebbi bölcsödébe.Ha már érzem,hogy tompul az agyam egy pár órát beugrok a gyógyszertárba felfrissíteni az emlékeimet és kész.
Evu-olyan édes Vanó,látom teljesen megszokta a fürdőkádban az ülőkét.És tényleg nagyon csinci vagy te is.
Elküldöm

macarella

Fatima-tökéletesen eggyetértek veled,asszem meg is őrülnék ha valaki idegen járkálna a lakásomban és ki tudja miket csinálna míg nem vagyok otthon.És elképzelni nem tudom,hogy apán kívűl más is vigyázzon a fiamra.Lehet tiszta lökött vagyok,de néha még anyósoméktól is féltem a kicsit,annyira nem úgy rendezi Balázst mint ahogy én szeretném.Mindig kapok valami kivetnivalót a dologban :oops: :idea:

macarella

Nyaralni mi is Olaszországba készülünk :D
A barátnőmék kiköltöztek Genovába és oda megyünk hozzájuk 2 hétre.Húúú már nagyon várom.
Nem tudom,valamiért nem enged képet feltenni,pedig lekicsinyítettem őket,de délután ha apa hazajön kérek segítséget.

macarella

Látom, abban egyetértünk, h. ez egy iszonyú nehéz döntés.
Evu, én tökre megértelek, mert engem is nagyon várnak vissza (hozzáteszem, szerintem mindenki pótolható). Valahol tök jó, ha van hova visszamenni, az meg még jobb, ha várják is vissza az embert, de tényleg fontos kérdés, h. mi a fontosabb, a kicsivel lenni, amíg csak lehet, vagy a meló/pénz? (Tudom, h. mindannyiunknak a kicsi az első és ez így nem könnyű)
Sokan meg vagyunk lőve olyan szempontból, h. nincs segítség. Nálunk is messze a nagyszülők, ráadásul anyukámék még dolgoznak.
Nekünk se bébiszitterre, se magánbölire nincs pénzünk, még így sem, ha visszemegyek. Egyedül a rendes böli jöhet szóba.

Szóval Evu, szerintem tegyetek egy próbát, h. megy e így egyáltalán. Hogy Vanó, Te és apa hogy bírjátok.
Gondolom elsősorban Te is Vanó mellett akarsz lenni, de közben meg izgat a dolog, h. várnak vissza.....

Fatima, hát igen, bébiszitter az bizony ott van és valamilyen szinten belefolyik az életetekbe. Ez kikerülhetetlen.
Ha ez téged nagyon zavar, akkor nagyi vagy magánböli.
Őszintén megmondom, ha én megtehetném, akkor én is egy magánbölibe adnám be Emmát, valahogy úgy, mint Zsófi.
Mégis közösségben van, gyerekek között, nekem ez jobban bejön, mint itthon egy bébiszitterrel. Nem tudom.
De kinek mi.

Szóval hatalmas dilemma az biztos.
Meg olyan kérdőjeles, mert ha még el is döntöd, h. na jó, akkor visszamegyek és ez van, mi van, ha a gyerek nem bírja a bölit, bébiszittert, akármit. Akkor erölteted vagy hogy oldod meg?
Emma is elvan bizonyos emberekkel, nála szoktatás kérdése. Először iszonyat bizalmatlan mindenkivel (felnőtt), aztán utána feloldódik, mindeközben azért ott kell lennem nekem is.
Gyerekeket imádja, nagyon szociális, attól nem is félnék.
Bár ha ott a nagyobb gyerekek betámadják az én kis prünyőmet :roll: :roll:

Tényleg, a rendes, állami bölikben lehet olyat csinálni, h. csak heti 2 napra adom be vagy ilyesmi?
Mert én ha vissza is megyek szeptembertől, akkor nem 8 órában és nem minden nap.
Legalábbis én így tervezem.

A másik meg, h. még nehezítsem a helyzetet, h. azt hallom mindenkitől, h. a gyerek egy hetet bölibe jár, kettőt meg otthon, mert beteg. Ezzel vajon számol egy férfi főnök?

Kép
niki30

[quote]n írta:éha még anyósoméktól is féltem a kicsit,annyira nem úgy rendezi Balázst mint ahogy én szeretném.

Kriszti! Véleményem szerintem nem is árt, ha a gyerek másfajta "rendezést" is kap és máshoz is szoktatják, mint ahogy Te csinálod.
Először én is kiborultam, ha párom valamit máshogy csinált mint én (add rá a sapkát normálisan, miért úgy csatolod be, tegyél még ide is krémet, stb...), aztán rájöttem, apa néhány dolgot másképp csinál és ez így van jól. Emma meg is szokta, h. apával nem minden ugyanúgy megy, mint anyával. És ugyanez van a nagyszülőknél is. Ott úgyis másképp mennek valamelyest a dolgok és hidd el, nem is baj.

Kép
niki30

Fatima, Olaszország? Húúú, ez jól hangzik. De jó lesz nektek. És mikor mentek?

Kép
niki30

olaszország?? szuper!!

én is nehezen viselem ha csaba v a szüleim másként csinálják, de tudom, h ez samunak pont h jó. h megszokja, h "mindenki másképp csinálja.."
húú kemény délelőtt után mindkét pasim alszik. megyek én is :)
le is mondtam a délutáni órámat, kivagyok mint a liba :)
kerekpocak

csajok,nagyon nagyon köszönöm a hsz-okat,mindent alaposan at fogok olvasni,merlegelek es meglatjuk

most jön a hugom latogatoba,nem lesz idöm irni,itt alszik

most ugy van,hogy holnap du megprobalok nehany orara bemenni,ha
-Vani nem nyügös
-a paromnak van ereje/kedve pesztralkodni

meglatjuk,en most azt vallom,hogy proba cseresznye,ha nem megy,azt mondom nem es kesz.majd tajekoztatlak benneteket :wink:

nagyon köszönöm a sok tapasztalatot/tanacsot/tippet

a maganbölcsi szupi ötlet,de nincs ra money :cry: :cry: :cry:
babysitter soha csajok,en azt nem mernem..
na megyek fözni a csaladnak,Vanival bevasaroltunk,nagyon setaltunk,nagy sikere volt a berregös kisasszonynak a boltban,hehe :lol:

most önzö modon nem reagalok semmire igazan,bocsanat,de tenyleg szaladnom kell most :?
holnap reggel leszek,pusszancs!!!!!!!!

KépKép
evu

Sziasztok!

Hát igen, a bébiszitter ott van mindehol. Viszont meg van az az előnye, hogy míg a nagyiknak hálásnak kell lenni a segítségért akkor is, ha semmit sem csinál úgy, ahogy te szeretnéd és megkéred, addig a bébiszitter követi az utasításaidat vagy mehet dolgára :wink: Ezen kívül a nagymama is nyitogatja a hűtőt meg a szekrényeket és még megjegyzéseket is tehet a tartalmára, míg a szitter ezt legalább magába folytja.
Egyébként egy éves kor felett - illetve, amint a baba tud járni - szerintem is a bölcsi a jobb megoldás.

Fatima, Olaszország, az nagyon jó!!
Mi maradunk a Balatonnál.

Teri, egyedül utazás :( A vonat tényleg gáz, nekem még a villamos is az.

Niki, a bölcsik korosztályosak, nagyjából egykorú manócskákat raknak egy csoportba. Eleinte mindenki meg van ijedve a szitutól, a "bántalmazások" nálunk a karácsonyi szünet utántól datálódtak, addigra oldódtak fel a kis imposztorok :D

Szerintem meg lehet beszélni, hogy bizonyos napokon nem viszed, vagy később viszed, korábban hozod Emmát, de egyébként is lehet "szabit" kérni a gyereknek.

KépKép
KépKép
nyuszi04

Fatima! Remélem h most nyáron hazaköltözünk. Csak párom most kitalálta h szeretne még egy évet lent maradni és csak utána költözni. Egy csöppet ki vagyok rá akadva, m ezt nemrég közölte velem. nem akarja megérteni h nem szeretek itt lenni.

Én majd csak egy év múlva megyek vissza dolgozni (persze ha nem lesz addig kistesó), és akkor Petra anyuval marad (csak rá merem bízni) és remélem h heti 1-2 alkalommal bölcsiben lesz, h szokja a közösséget.

Bébiszitter nálam szóba se jöhet. Engem már az kiakaszt ha egy vendég kezdi el nyitogatni a hűtőt nemhogy egy idegen...

Mi elméletileg Svájcba megyünk (gyerek nélkül) és a Balatonra.

Teri

KépKépKép
pruci

Lányok,igazatok van abban,hogy jó,ha a gyerek megszokja,hogy más is rendezi,apával nincs is baj,sőt esténként az ő feladata fürdés után tisztába tenni meg felöltöztetni a gyereket,de másnak valahogy nem szívesen adom oda.Gondolom ez később meg fog változni,de most olyan vagyok mint egy anyatigris,csak magamnak akarom :oops: :oops:

Teri-elhiszem hogy kiborultál,olyan rossz mikor az ember nem érzi jól valahol magát,de hátha a nyáron tényleg sikerülni fog a költözés.
Svájc jól hangzik,de most már rémlik is hogy mondtad,hogy oda mentek.

Evu-szerintem is próba cseresznye,így legalább eltudod dönteni,hogy mi a jó megoldás.

macarella

Klári-elfelejtettem gratulálni a szakdolgozathoz,örülök,hogy jól sikerült.
Juliról rég nem láttunk képet :D :D

macarella

Sziasztok Mindenki!

Jó időre eltűntem, sajnálom, de ez a fognövesztés nekünk nagyon sok kellemetlen percet és álmatlan éjszakát okozott. Végre kint van az also kettő, hegyesek, mint a tövis :? , a hosszuk ugyan még némileg hiányos, de talán már sínen vagyunk (most biztos megint elkiabáltam :shock: ) Ritkán és keveset olvastam az utolsó oldalakat, de amire emlékszem, arra megpróbálok reagálni.

Niki: Pöttömniki kicsi Emma egyre jobban hasonlít rád :lol: Imádnivaló abban a szülinapos ruhakölteményben, de a kedvencem akkor is a fűben hozzádszaladós kép, amibe belelobog egy szőke tincse. :D :D :D Előre is, utólag is :wink: boldog születésnapot neki!

Zsófi: Szeretem nézni a tesó-képeket. Látszik rajtuk, hogy a Samu-szerelem nemcsak egy elkapott, véletlen pillanat. Annyira jó, hogy ilyen jó testvérek. :)

Kenguru: Mi is sokat kenguruzunk (korábban írtam, hogy Hanna nem egy lelkes babakocsi-rajongó) és ha újra választanék, olyat keresnék, ami nincs annyira agyonbélelve, mint az összes hagyományos kenguru. Fénykép alapján ez a majdnem-kenguru ilyennek tűnik és nyár jön, szóval hajrá!

Munka: Talán azt is írtam már valahol :oops: , hogy a dilemma nálunk sajnos/hál' istennek nem dilemma. Amint Hanna 1 éves lesz idén októberben vissza kell mennem dolgozni. Ritkán hozom szóba társaságban, mert azonnal ferde szemmel néznek rám és minimum heves vita kerekedik az elmeállapotomról, de hol lenne most inkább helye, mint itt. Anno egy évre engedtek el, akkor ennek is örültem; én tudtam, mire számítsak, ők tudták, mire számítsanak. Mi cserélni fogunk és a férjem marad itthon GyED-en, mert az én fizetésemből megélünk, az övéből sajnos nem. Ez így nagyon átgondoltnak és egyszerűnek tűnik, de közben megszakad a szívem. És ahogy közeledik az ősz egyre nehezebb. Le kell beszélnem Hannát az anyatejről (nem egyszerű), mert nem csak heti 1-2 napot és azokon a napokon nem csak 1-2 órát leszek távol, valószínűleg nem láthatom elindulni és az első szavát sem nekem mondja majd :( Én csak azt tudom tanácsolni, hogy csak akkor lépjétek meg ezt a dolgot, ha biztosak vagytok benne, hogy nem a főnökötök kényelme az egyetlen indok a döntés mögött!

Niki: Én utánanéztem a bölcsiknek a kerületünkben mielőtt végérvényesen eldöntöttük volna, mi legyen és itt nem látják szívesen az olyan lurkókat, akik csak 1-2 napot járnak hetente. Egy viszonylag értelmes gondozónő azt is elmondta, hogy ez a gyerek miatt van, nem az ő kényelmük miatt. A gyerekek állítólag nehezen értik meg és fogadják el, hogy egyik nap miért igen, ha a másik nap meg nem és ilyenkor szenvedősebb a beszoktatás, később is több a sírás és betegesebb a gyerek, mert így (is) üzen.

NyusziAndi: Azóta nem voltál rosszul? Mennyi haladékot kaptál? Csodaszép, huncutszemű lányaid sok-sok szívet fognak összetörni :lol:

Teri: Svájc :roll: Éltem ott egy darabig és még évekig bármikor visszamentem volna akárcsak nyaralni, kirándulni is. Nagyon fogjátok élvezni! [:irigy:] [:irigy:]

Most mennem kell... Jó éjt!

Andi

KépKép
hamma

Sziaaa Klári! Én is örülök, hogy te is bejelentkeztél. :) Nekem is hiányoztok ám! :) Juli-duma nagyon cuki lehet. Aranyköpések???

Na örülök csajok, hogy nem tartatok hülyének amiért nem szívesen engedek be idegent a lakásomba. Persze tudom, hogy egy idő után a bébiszittyó családtaggá válik, de addig sajnos folyton azon agyalnék, hogy mit csinál stb. Nálunk nem szokás az, hogy egy vendég csak úgy kinyitja a hűtőt. Még az anyósom sem csinál ilyet. Egyedül anyukámék, mert ha ők nálunk vannak, akkor napokig vannak itt és olyan mintha otthon lennének. Az sem zavarna, ha anyósom nyitná ki, de egy idegen??? :roll: És akkor ez még nem is nagy dolog. Ott a szekrény, fiókok stb stb. :? Na mindegy. Szinte bizti, hogy nem lesz bébiszittyónk. :)

Amúgy képzeljétek engem is zavart korábban, ha valaki valamit máshogy csinált Tarekkal mint én. Mostmár nem annyira, de persze még mindig hiszem, hogy az a legjobb, ahogy én csinálok mindent. :lol: :wink: :lol: De pl pont abba gondoltam bele bölcsi ügyben, hogy vajon ott is pikk-pakk kicserélik a babák pelusát amikor bekakilnak vagy amikor oda kerül a sor? Csak mert én mindig azonnal pelust cserélek kaki után és minden étkezés után is van pelus csere. :) Na szóval van egy csomó dolog, amin tutira aggódnék, ha nem lennék a fiam mellett, de asszem muszáj lesz megszoknom majd a helyzetet.

Na lépek alukálni. Remélem ma végre nyugodalmas éjszakánk lesz, mert az elmúlt 2 napban hála a szomszédoknak nem túl sokat sikerült pihennünk éjjel. :(

Puszik....

fatima

Andi, köszi szépen :)

Hát nem lehet könnyű ezt a helyzetet elfogadni, h. vissza kell menned. Elhiszem, h. megszakad a szíved. :oops:
Ha Emma most lesz bölis, akkor valószínű a munkahelyemhez közel fogjuk beadni bölibe, mert ott intézkedik a főnököm.
De tök jogos, h. nem szeretik az egy-két napos beadásokat.
Nem is tudom mi lesz akkor.

Kép
niki30

Kép
kerekpocak

Fatima! Aludjatok jól! :)

Kép
niki30

Zsófi, ez nagyon jó kép!
Kinagyítanivaló!

Kép
niki30

Zsófi! Ez a kép szuperjó!

Andi! Én lassan már úgy járok Svájcba mintha hazamennék. :oops: Ott laknak keresztanyámék és sokat voltma náluk kisebb koromban. Most is ők hívtak meg és hát meg kéne ragadni ezt a lehetőséget, m nem tudom meddig mehetünk még hozzájuk.

Teri

KépKépKép
pruci

hihi köszi!!!
andi nem semmi amit írsz! bizony nem fenékig tejföl visszamenni! mondom, munka közben hazavágysz- otthon viszont sokszor a munkahelyeden agyalsz.
nekem most nagyon elég az, h itthon vagyok. más kérdés, h anyagilag viszont... na nem ragozom.
kerekpocak

Kép
kerekpocak

:D :D :D :D
Micsoda csupasz testó férfitestek, wáááááóóóóó!

Kép
niki30

csupaszt férfitest akarom mondani :lol:

Kép
niki30

Hahó, beugrottam :)

Ranschburg: Szülők könyve. Tényleg alapmű. Mindenkinek ajánlom.

Munka: nekem tavaly februárban kellett visszamennem, gyermek márc. közepén kezdte a bölcsit. Ezért március közepéig félállásban délután dolgoztam. Délben elaltattam otthon, anyósom átjött, én elrongyoltam munkába, anyósom meg vele volt, amíg haza nem értem hat körül. De ebből legalább négy óra ugye alvás volt. Aztán bölcsibe beszoktatás két hete jött, addig ugye alig tudtam dolgozni, de utána és azóta is rendesen megy a nyolc óra. Az ilyesmi félmegoldást nagyon tudom ajánlani, amíg nem intézményesül a gyermek :)

Amúgy jól vagyunk. Épp mától indult a bölcsiben a szobatisztasági projekt. Kikukkoltam az ablakon, és már nem az a nadrág van rajta, amit reggel ráadtam, de vittem be vagy négy váltást :)

Puszi mindenkinek. Elképesztő nagyot nőttek a babák, akikről most fénykép volt fenn az utóbbi időben! :)
tündérkisfiú

Sziasztok!

Zsófi, micsoda képek!!!! A Jónás anyával annyira jó!! És micsoda férfitestek a kádban :D :D

Andi/hamma, köszi, szerintem is nagy szívtiprók lesznek a csajok :D A férjem pont hét végén kérdezte, mikortól is lehet önvédelemre járatni a lányokat :wink:

Szerencsére több görcsöm eddig nem volt, de azt mondták, ha egyszer elkezdtek szökdösni a kövecskék, azok már szökni is fognak és kár megvárni, míg heti szintű lesz a görcsölés, annyira nem jó dolog egy ilyen görcs. A műtét augusztus 11.-én lesz, sikerült áttenni, tök jófej volt a főorvos úr, aki műteni fog. Addig viszont jó lenne elválasztani Borikát, mert tapasztalatai szerint a szoptatósaknál nagyobb a komplikáció veszélye. Hmhm. Végül is addigra Bori tíz hónapos lesz...

Munka: biztosan nagyon nehéz ez így :( Én is nagyon nehezen viseltem, hogy Csenge bölcsis lett, főleg, mert eleinte nagyon nehezen ment a dolog, hetekig egész nap sírt :( Aztán összerakta, hogy úgyis járni kell, akkor már akár jól is érezhetné magát, mert egyik napról a másikra abbamaradt az állandó sírdogálás, mintha elvágták volna :shock:

Bölcsibeszokatás: Szerintem nem az a gond, ha a gyerek arra szokik rá, hogy bizonyos napokon otthon lehet, máskor meg bölcsi van, ehhez gyorsan hozzászoknak. A problémák akkor kezdődnek, amikor valami miatt borul a rendszer és többet kell a bölcsiben lenni. Pl. nálunk is van egy kislány a csoportban, akit eleinte délben elvittek, mert 4 órában dolgozott az anyukája, de amikor átment 8 órába, szegény kislány teljesen megzakkant, kezdhették a beszokatást előről...

Tündérkisfiú, hajrá, szobatisztaság!!! Mi a sokkolós módszert alkalmaztuk Csengénél, egyszerűen nem adtunk rá pelust, és nagyon jól megy eddig (gyorsan le is kopogom). Sőt, hosszabb útra adok azért rá bugyipelust, és a múltkor szólt, hogy "anya, ugye bugyipelus van rajtam, mert nagyon kell pisilni", így sikerült azt is megúszni :wink:

Legyen szép napotok!
Ny.

KépKép
KépKép
nyuszi04

[quote]K írta:ikukkoltam az ablakon, és már nem az a nadrág van rajta, amit reggel ráadtam

Ez aranyos. Hát igen, nem megy az olyan könnyen, de majd belejöttök.

Kép
niki30

Nyuszi: jó, hogy írtad a hosszabb utakat. Mivel reggel-este autózunk, ez a legfőbb parám. Az elején mindenképpen bugyipelusozunk majd mi is :)

És erről jut eszembe, csajok, hogy kíváncsi lennék a véleményetekre. Tőletek tudok csak kérdezni, mert egyrészt ti hozzá tudtok szólni, másrészt nem vagytok elfogultak.

Óvoda: Itt bp-en, ahol dolgozom, a bölcsi mellett van egy. De abszolúte nem biztos, h felveszik. Ha fel is veszik, lehet, h középsőbe rakják egyből, pedig nincsenek vegyes csoportok. Ha szeptemberi lenne, még nem érdekelne, de ugye áprilisi. Mindez tán jövő héten derül ki. Emiatt a biztonság kedvéért beirattam a szomszéd faluba, ahol szintén nem vagyunk se lakóhely se semmilyen szinten körzetesek, viszont férjem húga az óvónő és tuti, h felveszik.
Ma hajnalig biztos voltam benne, hogy mindenképpen bp-re akarom hozni, a munkahelyem mellé, és ha kell keresztbe fekszem a küszöb előtt, csak vegyék fel. Merthogy reggel fél hétkor kell indulnom és este hat előtt nem érek haza, tehát esélytelen, hogy hozzam-vigyem otthon.
De ma reggel valahogy valamiért elbizonytalanodtam, és eszembe jutott, hogy simán kérhetek munkaidő kedvezményt, és akkor reggel később jönnék be, délután pedig vagy a férjem menne érte, vagy a húga hozná haza személyesen. Így megoldható.
Elmondom tehát a jellemzőket, légyszi segítsetek, hogy ti hogyan döntenétek.

Bp-en: velem van egész nap, 8-4-ig kell bent lennie, bármi van ott vagyok egy perc alatt, megszokta az utazást, jó ovi, 20-25 fős csoportok, sokszor viszik őket kirándulni, sétálni, uszodába, egyéb programokra nap közben, a délutáni extrák mindenféle van, mozgás is. (Az, h bp-en viszik őket valójában negatívum nálam, mert kockázat és rizikófaktor a sétálás, utazás, csoportos jövés-menés.) Pozitívum, h ismerős gyerekekkel lenne, és sokszor benéznénk az imádott gondozónénijeihez is. Óvónénik jók.

Otthon: nincs velem egész nap, kb. fél nyolctól 4-ig 6-ig kellene lennie (attól függően ki hozza haza), viszont egész nap vele van a nagynénje, illetve apja, nagyanyja is a közelben van. De: 30 fős csoportok vannak. Napközben nem nagyon viszik őket sehová, vagy ha igen, az valamivel biztonságosabb, mint bp. Délutáni extrában nem olyan sok, de van a nekem fontos valami mozgásos, ugri-bugri. Óvónénik jók.

Jajj, nemtudom. Köszi, ha véleményt mondtok. Anita.
tündérkisfiú

szia Anita!!! de jó, h jöttél.

kérdésedre válaszolva (röhej ez az ovi dolog, nálunk itt nehezebb bejutni mint az egyetemre... iszonyatos protekció kell hozzá)
szóval sztem mindegyik mellett annyi dolog szól, mint ellene.
nekem a vidéki azért szimpibb, mert valszin jobb a levegő, viszont ott többet lenne benn. viszont pestre meg sokat ül az autóban, tehát végülis majdnem u.a..
amúgy egyik helyen ismerős társak és meglátogatható gondozó nénik, a másikon viszont apa és nagynéni..
milyenek a csoportszobák? udvar? felszereltség? mihez van mirkónak kedve?

amúgy valszin kb ugyanaz a helyzet mindkét helyen, így gyakorlatilag mindkettővel hasonlóan jársz, nem? tehát én- ha nem tudnék dönteni- rábíznám magam a sorsra. ahova felveszik az lesz a jó. hiszen annyira egyk ellen sem szól semmi.

valszin nekem a kevésbbé "képzős", nyugisabb ovi tetszene jobban. ahol leginkább azon van a hangsúly, h a gyerekek játszanak.
kerekpocak

valaki írta: samu csak 2 napot jár bölcsibe, de lazán megszokta, sőt lazán be is szokott, sose volt hiszti, nyűg, zokogás stb. azt mondják, minél kisebb annál könyebben szokja meg az új helyzetet, az 1 év körüli idő a legideálisabb ilyen szempontból. most már imádja. a legjobb haverjábval együtt esznek, játszanak egész nap.
kerekpocak

Végülis nem túlképzős egyik se, nekem is pont ez jön be :) (Egyik szülő kérdezte szülőin, h van-e idegen nyelv, majdnem dobtam egy hátast.)
Tényleg marha nehéz bejutni, iszonyú kevés hely van, és az elbírálási szempontok hogyúgymondjam néha a józan észbe is ütköznek.
Csoportszobák otthon nagyobbak, udvar egyformán nagy, csak otthon új az egész. Felszereltséget nem is tudom. Kedve? Ha itt vagyunk ezt választja, ha otthon, akkor a másikat :) Mindig a csajok miatt dönt, mert itt a barátnőjével akar lenni, otthon meg a nagynénjével :)
tündérkisfiú

Anita, én is úgy vettem ki soraidból, h. tulajdonképpen egyik sem rosszabb a másiknál és mindegyik mellett szól valami.
Ott legbelül Te végülis melyik mellett döntenél?
Mert Mirkó végülis mindkettőbe járna egyszerre a kis drága :lol:

Kép
niki30

tegnap nem voltam,de ma vagyok :D

ezt nem fogjatok elhinni...hehe,nem is en lennek 8)
szoval tegnap reggel Evu elöszedte a jegyzeteit,a hataridönaplojat,felprobalta a ruhatarat,hogy valami irodasat talaljon,ami esetleg meg all is rajta valahogy(nem nagyon sikerült :cry: :evil: ),a parom sietett haza,hogy tudjon meg pihizni,mielött en elindulok "probadolgozni"..
szoval mire hazaert,nagyon almos lett,ezert megkert,hogy csinaljuk ma ugy,hogy viyem magammal Vaniliat,ne dolgozzak,csak mutassam meg magunkat,fel ora es jöjjünk haza-rendben
elkeszülödtünk Vanival,pelenkazotaska is bepakolva,mire felkel apa es ragyogo arccal közli,hogy ö most jol van,nem is olyan almos,inkabb ne vigyem Vanit magammal,menjek,erezzem jol magamat,dolgozgassak,aztan majd siessek haza-rendben
pelenakazotaska kipakol,konyhapultra felsorakoztattam,hogy ez ilyen üveg,az olyan cumi,ja itt a babakaja,ennyi vizhez ennyi tapszer dukal stb
aztan pici hiszti jött ram,hogy minek is megyek en el???miert is hagyom itt a gyerekemet?
apa megnyugtatott,hogy akkor inkabb ne is menjek-rendben
de a fönököm csalodott lesz,hiszen bizik bennem,szamit ram-megyek
ok,pusz pusz-elindultam
1 busz,2 busz,kicsit beszelgettem magammal nemetül,"atszellemültem",meg jol is esett,tudtam,hogy a "dadatete"-t gagyogo gyermekem jokezekben van a szeretö apjanal,megnyugodtam.
irodahaz.
nem csengettem,mert nyitva volt a kapu,igy hat bementem.
allva az iroda elött egy cetli fogad az ajtoban:"kerjük a postast hangosan kopogni,nem jo a csengö"-ok,akkor en sem csengetek(persze jelenleg nincs kulcsom),hanem kopogok.
majdnem betört mar az üveg,ugy vertem "kopogas" gyanant..semmi
tarcsazok,hivom az egyik munkatarsamat,hogy ugyan engedjenek mar be
nagyon almos,nagyon "nincs maganal" hang szol bele a telefonba
"Frau .. ,ma nemet ünnepnap van,nem dolgozunk,szabadnapunk van." :shock: :shock: :shock:

nem tudtam,hogy hidegem vagy melegem van e,hogy sirjak vagy nevessek vagy orditsak e egy nagyot
hiszen egy nappal azelött irtam a fönöknek,hogy jövök-es ö "szuper"-rel nyugtazta ezt

hiaba..a stressz..amikor egy fönök elfelejti milyen nap van,amikor a beosztottak egesz nap pihennek,amikor az "anya" feleslegesen csinalta a fesztivalt azert,hogy 1 orat buszozhasson a szmogos varosban,amig a babaillatu gyermeke ketsegbeesetten sir otthon,kapaszkodik apjaba,mert lerakni nem lehet..

apa szeme meg soha(na jo,de igen..)nem csillogott az örömtöl ennyire,amikor hazaertem es atvettem töle Vandat,aki szinte kiugrott a böreböl anya lattan

Kép

hat ilyen volt a tegnapi napunk..visszaolvasok..

KépKép
evu

IGEN-IGEN-IGEN!!! éN LEHETEK AZ ELSŐŐŐŐŐŐŐŐŐ! :lol: :lol:

BOLDOG 1. SZÜLINAPOT ÉDES DRÁGA EMMÁCSKA!!!!

Legyen ez a mai napod olyan vidám és szép, mint te vagy! Süssön rád a napocska egész nap és ríkasd meg jól anyádat, mert ennél a napnál már csak az volt szebb az életében, amikor 1 éve megszülettél és végre láthatott. :)

Mégegyszer sok boldogságot!

Niki! Gratula a gyönyörűűűséghez! Legyen csodás napotok!

Puszik.

fatima

Emmababa,szivböl gratulalunk neked 1. szülinapod alkalmabol!!!!!!!!!!!!!

KépKép
evu

Kép Kép

KépKép
evu

akkor a teljesseg igenye nelkül,mindjart jön apppa 8)

Klári:mindenkeppen a belsö hangomra hallgatok,csak ugy vallalok el barmit is,hogy megmaradjon a szabad döntes lehetösege(asszem ez menni fog szerencsere),sajnos az en melomat otthonrol nem tudom csinalni

Kriszti:a legtutibb a csaladi valalkozas,mi is erre hajtunk :wink:

mas nevelesi modszerek:jaj,a nagy felelmem,de mar trenirozom magamat,hogy "mindenki maskepp csinalja"(igaz Zsófi),es,hogy ezt el kell fogadnom..mit ne mondjak,nem könnyü..asszem anyatigris lettem,de probalok macskava atalakulni..

nyaralas:Lillafüred es/vagy Olaszorszag,vagy tesomekkal Horvatorszag,meg semmi nem tuti

Teri:ha nalunk kinyitna egy vendeg a hütöt,en lehet sirnek..mert ez engem annyira idegesit,nem is tudom leirni mennyire :shock: erdekes,hogy anyukamek nem is nyulnak be maguktol,mindig kerdezik es ugy se szivesen,de leendö anyosom azonnal el kezd benne rendezkedni,hiszen mindig hoz magaval valami kajat,na azt ö beteszi a hütöbe..semmi kerdes vagy ilyesmi..lehet eltulzom,de ez engem irrital :!:

Fatima,örülök,hogy jol vagytok :D mutass uj kepet Tarekröl!

Hamma-Andi:eltel Svajcban?de jo!merre?

Zsófi:hat mit is irhatnek..ennivaloak a sracok!es a Jónásos-anyas kep szivszoritoan edes!!!

Mirkonak hajra a szobatisztasagi projekthez!

Ovi dolog:ehhez meg nem tudok erdemben hozzaszolni,de nagyon megjegyzem az irasaitokat,hogy gyüljön az info..

ma gyüminapom van,a heten bünöztem 2 nap is :cry: nagyon haragszom magamra..de ma nem vetkezem,söt ezentul egyaltalan nem :!:

nagyon szep napos napot!!!!pusszantas es bocsanat,hogy nem reagaltam mindenre :oops:

KépKép
evu

EMMÁNAK LEBOLDOGABB 1. SZÜLINAPOT!!!!

ISTEN ÉLTESSEN DRÁGA KICSI LÁNY!!!!

kerekpocak

EVU NEM SEMMI A SZTORID. NEM LEHET H EZ ÉGI JEL? H TE MENNÉL, DE A SZITU MÉG "NEM ÉRETT MEG RÁ?"

bocs a caps lockért. véletlen volt. :oops: :oops: :oops:
kerekpocak

Emma, kicsi lány, nagyon boldog első szülinapot Neked!!!!!

KépKép
KépKép
nyuszi04

Evu, nem semmi a sztorid! Lehet, hogy tényleg égi jel? És a párod nagyon nem bírt Vandával?
(ennél csak az lett volna durvább, ha Vanót is magaddal cipeled és vele pattantok le az ajtóról, nem?)

KépKép
KépKép
nyuszi04

Anita, oviügyben nekem is jónak tűnik mind a két hely, mondhatni egyformán jónak :wink:

Ha nekem kellene döntenem, és lenne, aki az otthonhoz közel megbízhatóan kezeli az esetleges válsághelyzeteket (ahogy írtad, neked van), akkor inkább azt a ovit választanám (jobb levegő, nyugisabb élet, kevesebb veszélyhelyzet, kevesebb napi ingázás a gyereknek).

KépKép
KépKép
nyuszi04

NAGYON KÖSZÖNJÜK LÁNYOK :)

Kép
niki30

Édes Kicsi Emmácska!!!

Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok Neked!!!!Legyen vídám és mosolygós ez a nap,és olyan gyönyörű mint anyáéknak egy éve mikor megszülettél.

macarella

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?