Sziasztok!
Csak gyorsan jövök, mert éppen sikerült csatlakozni a világhálóhoz... Ez már egy hete nem megy ("vérszívóék" rajta vannak az ügyön, de valahogy nem okés nálunk a dolog) Szóval ezért hallgatok esténként olyan nagyon...
Macseknak tartozom Kenesével,
Gabcinak meg a szénanáthás homeos infoval, nincs elfelejtve ám! Ez utóbbit majd leírom a gmailre is, hogy meglegyen.
De addig is én most ezeket eszem:
Histaminum C15 (általánosan jó az allergiákra) ebből én hetente 10 szemet veszek be (merthát én az augusztusi parlagfű szezonra készülök ezerrel, de ha most vagy nagyon allegriás, akkor szedheted naponta is 5 szemet),
Pollens C15, kétnaponta 5 szem (ez 8 virágpor elegyét tartalmazza, ha valaki virágpor allergiás),
Ambrosia C15 (ez kimondottan a parlagfűre jó), most heti 10 szemet veszek be belőle, de szezonban lehet majd napi 5-öt is. Orrspray-ből van kétféle, allergiára inkább az
Lufeel-t ajánlják, de én az
Euphorbiumot is előszeretettel használom, ha levegőhöz akarok jutni (ez utóbbi ment a gyerekeknek is most betegség idején). Háziporra is van, de azt csak Ausztriában lehet beszerezni (Hausstaubmilbe), meg egy-két patikában (nekem egyben sikerült).
Elsőre ennyi. Ezek amúgy alapszerek, az egyéb tünetekre (pl szemviszketés, orrfolyás, stb) lehet még szedni tüneti szereket, de ahhoz tudni kéne, hogy mi a tünet. (van egy linkem is erről, majd előkeresem és felteszem azt is a gmailre)
És azt hiszem
Ági kérdezte a
Chamomilla adását. Dokinénink szt csak akkor adjuk, ha tényleg a foga a ludas, és akkor 2-3 adagot (hosszabb ideig nem adjuk), tehát mondjuk reggel, délben és este 2 bogyót (ilyen picuroknak elég a 2), vagy ha este fogzik inkább, akkor este, reggel és a következő este. Ábel legújabban csak úgy hajlandó megenni, h ha kiskanálba teszem és ráöntök nagyon pici vizet és feloldom, vagy egyszerűen a szájába ügyeskedem és ő mormogva szopogatja.
Nekünk kijött a 4. fogunk már vagy két hete (azaz Ábelnek
) akkor Ábel nagyon sírt éjjel. Én Viburcol kúpot adtam neki (abban is van Chamomilla).
Ha az égiek is úgy akarják, majd délután, v este visszaolvasok, ha nem, akkor várom, h vérszívóék javítsanak. Pá! Jó kertezést a kerteseknek, sétát a többieknek. (ja, Ábel nem hajlandó babakocsiban aludni, így vagy sétálunk délelőtt, de akkor nem alszik csak 1X egy nap
, vagy nem megyünk ki délelőtt, akkor meg B zizzen be...most melyik ujjamat harapjam?
)