Új privát üzeneted érkezett!

Mint már írtam ma túl vagyunk az első oltáson.

Nyűgi! :shock: Máris hatás van? :shock:
Elalszik, fel-felsír! :? Egy órája kb fél óráig kellett a kisfenekét cipelni, hogy lenyugodjon, annyira sírt! :cry: Ilyet ő még nem csinált!
Kíváncsi vagyok milyen lesz a du, este, éjszaka. :?
Csak láz ne legyen! :?

Ma 5250 gr volt.
Vendég

Kavics, hamar "hatott" :shock: kitartás!!!!!!!!!!!!!
Vendég

hello csajócák!

na eztet szeretem, jó témák, sok duma! Hát még gondolkodom hozzászóljak-e abölcsi témához, de nem bírom megállni. mert szakmailag is érintett vagyok.

Alapvetően Kinccsel értek egyet.

Szakmailag MINDEN gyerekpszichológiával foglalkozó könyv és egyetem és előadás azt tanítja, 3 éves koráig egy gyereknek elsősorban az anyjára van szüksége, és aztán gyerektársaságra. és semmilyen fejlesztés nem kell neki, csak anyával séta a piacon, ott tanul színeket, köszönést, számolást, amennyi neki kell, anyával beszélgetés, és két mondóka bőőőőven elég neki ebben a korban, nem kell több.

Amennyi gyerektársaságra neki szüksége van, az heti egyszer anyával a tücsökzene, esetleg egy baba-mama klub anyával, ééés találkozni anya kisgyerekes barátnőivel, és míg anyáék beszélgetnek, akicsik játszanak.két-három gyerek, akik nem betegek, és akkor találkoznak, mikor mindenkinek jó és nem beteg nyűgös senkisem. és élvezetből, ne muszájból.

Az más kérdés, ha egy anyának az ügyintézését, munkáját kell megoldani gyerek mellett, de akkor nem kell azzal vígasztalni magunkat, ez a gyereknek is milyen jó, hogy közösségben van...minden anyának joga van a munkához, a kikapcsolódáshoz, a magára fordított időre, ha nem tudja megoldani máshogy legyen bölcsi, de ne keverjük össze mi miért van...

egy tipp azoknak, akik azt tervezik, a nagyobbacska gyereket bölcsibe adják, hogy a kicsivel nekik könnyebb legyen. csajok! van itt olyan aki önmagának ellensége??? ez a legnagyobb hülyeség, amit maga ellen egy anya elkövethet. ugyanis egy db. gyerekkel a legnehezebb otthon. minél több gyerek van otthon, annál könnyebb az anyának, ugyanis eljátszanak egymással, és elszórakoztatják egymást. ah egyedül van a gyerek, csak anyát fogja strapálni...ahányszor ramival együtt vagyunk a 3 gyerkkel, gergő átmegy angyalba, és istenként tekint domira. már az szórakoztató neki, ha domi csak beszél. hogy egyéb bohóckodásokról és játékokról ne is beszéljünk. ha kis korkülönbség van, akkor is nagyon szórakoztató egy kisbabaának nézni, a nagytestvér mit csinál, mint anyát strapálni...

Szakmailag azt mondják, egy gyerek 4, de inkább 5 évesen érik meg arra, hogy anya nélük, EGYEDÜL legyen hosszú órákat társaságban, mármint arra érik meg, hogy ezt magától is igényelje. ha ekkor nem kapja meg, azt tényleg megsínyli a fejlődése.

Gondoljatok bele, még az Ókori Spártában is csak 7 évesen tették táborokba a gyerekeket (fiúkat) ahol 7 évesen már rögtön telibe 20 centiről nézhette végig hogyan kell megölni egy embert, de 7 éves koráig otthon hagyták anya mellett a családban.

Az anyagi részéről nem merek nyilatkozni. jobban mondva merek, de nem szívesen. akik ismernek azok tudják, hogy én iszonyú szegény családban nőttem fel férjem még inkább hátrányos helyzetű volt. egyetem alatt az árvaellátásból éltem. meg a saját munkámból. jól tudom mit jelent a pénz.
hogy a gyes huszonvalahány ezer forint. és milyen rezsi van, meg abból nem lehet megélni. de mások lettünk mint régen anyáink voltak.

én nem szerertm ha valaki anyagi okokra hivatkozva adja be a gyerekét a bölcsibe. mi gyerekkorunkban 6 éves koromig albérletben laktunk, 4-en, egy szobában. mert anyu gyesen volt. csak harisnya volt az otthoni öltözetenm, mert az a legolcsóbb. meg a pizsamám. régen valahogy mésképp gondolkodtak az emberek. nem volt természetes az autó. ami iszonyú sok pénz havonta. belegondolok milyen kajákat ettünk...pickszalámi évente egyszer...és félre ne értsetek, nem kívánom vissza azokat az időket...de valahogy azt érzem, nem pénzen múlik ez a bölcsi dolog...és szigórúan kérem mellőzni a te könnyen dumálsz reagálást, mert tényleg így gondolnám mindenféle helyzetemben. a kollégiumban egyetem alatt a földszinten kisbabások voltak elhelyezve. akkor még gyest sem kapott egy egyetimsta! és nem volt mindnek gazdag szülője, és szerényen, de nevelték a gyerekekiket. nem tudom értitek, mit akarok mondani. hogy 30 000 és 80 000 ezer forint között nincs akkora különbség. nem alapvető dolgokról (kaja) kell lemondani annak, aki a gyed után nem vállalja be a gyest...hanem mondjuk hobbiról, autóról, új építésú lakásról, luxusról...

Még egy eszembe jutott amit én személyesen ismerek, Németországban ilyen intézmény mint bölcsőde nincs. nem létezik. óvoda 8-12-ig, és nem főznek, nem adnak ebédet. és higyjétek el, nem minden apuka keres euró ezreket...

Horvátországban nincs bölcsőde. nem létezik ilyen intézmyén, semmilyen nyelven, se magyarul, se horvátul. és itt nagyon alacsonyak a fizetések. és mégis születnek gyerekek...

Ezo johanna akkor csinálta ezt, mikor a foga jött.nagyon érzékeny volt az ínye, sztem nem hiszti! Most még! :wink: :lol:

csakegy elfogadod az őszinte véleményem? ha igen leírom.

Kép

Kép
rejo

Rejó szivem: sokmindennel egyetértek, de nem éppen ezer százalékban!
Azért aki bölcsibe adja a gyerekét, az nem föltétlenül rossz és kegyetlen anya. Sőt: nekem pl. szimpi amit Norka mond, h napi kb. 3 óra bölcsi. Ha az anyának éppen olyan a természete, hogy 3 óra "szünet" után jobban tud odafigyelni és sokkal lelkesebb a kockarakást illetően, akkor miért nem? Azért nem éppen horror az a bölcsőde, h tilos odamenni.

És nem mindig dönthetünk szívünk szerint. Pl. anyukámék idejében ha a baba betöltötte a 3 hót, akkor vissza kellett menni dolgozni. És itt volt olyan diktatúra, h nem jöhetett szóba az, h nem mész vissza.

Egy barátném Hollandiában él, neki is csak pár hét szabi volt, utána meg bölcsi. Az érv: a bölcsiben ilyanok vigyáznak agyerkőcre, akiknek ez a mesterségük. Te inkább csináld a szakmádat, majd foglalkoznak szakképzettek a gyerkőcre. Más dolog, h a csajsznak volt lehetősége azt választani, hogy csak 4 napot dolgozzék 5 helyett...

stbstb, lehet itt sorolni az érveket s ellenérveket, reggeltől estig. Mindenesetre itt úgy néznek ki a törvények, hogy 2 évet lehetek itthon úgy, h fizet az állam valamennyit. Utána vagy születik másik gyermekem, vagy visszamegyek dolgozni. Illetve kivehetek egy év fizetés nélküli szabadságot, akkor aztán egyetlen banit sem kapok senkitől...
Ez még a jövő titka, h mi lesz. Mindenesetre szeptemberig van időm terhes maradni, ahhoz, h simán lehessen hosszabbítani a szabimat, s ne kelljen kicsit sem visszamennem tanítani...

Puszk,
Kir

Kép
k.ir

Rejoka. :D

Muszáj hogy ellentmondjak! Megfogalmaztál általánosságban nagy igazságokat, de vajon mi a helyzet mivelünk? Azért kíváncsi vagyok a véleményedre.

Lesz.rom hogy mit tanítanak az egyetemen mi van a pedagógiai könyvekben (már megint a könyvek....), ha egyszer látom, hogy mi történik a gyerekemmel.

Tavaly két rossz közül kellett választanom (ti ennek szemtanúi voltatok amúgy, mert akkor jött a Tamika-járás). Egy, hogy egy már izgőmozgó 14 hónapost továbbra is hurcibálok mindenhova, úgy, hogy már ő se érzi jól magát, fegyelmezni kell, viszont olyan szinten anyás hogy ki se jött a lábaim +csöcseim közül; vagy elkezdem szépen beszoktatni valahova, tehát más közegbe kerül napi pár órákra, amíg én sokkal hatékonyabban elintézem a dolgom és utána sokkal jobban tudok őrá is figyelni.

Mint tudjátok, az utóbbi megoldás győzött, pedig tele voltam félelemmel, hogy nem fog sikerülni a beszoktatás (1,5 hétig valóban gáz volt, ugyanis ez a gyermek előtte SOHA SENKIRE nem volt hagyva még egyedül!! nem is volt rá lehetőség; plusz gyerektársaságot csak alkalmanként látott, felnőttet annál többet...), aztán átlendültünk a ló másik oldalára, sokszor haza sem akart velem jönni. :shock: Eléggé kétségbe estem is emiatt, de anyám felvilágosított, hogy én pontosan ugyanilyen voltam, kötéllel se tudtak befogni és hazahozni, se a bölcsiből, sem az oviból. Az öcsém meg utálta mindkét helyet. Lehet, Benjámin is utálni fogja- akkor nem erőltetem. Nem egyformák.

Szóval amire kíváncsi lennék: ugye pár hónapon belül teljesen itthon maradok újra. Természetesen közöltem az urammal, hogy akkor Bogi se megy bölcsibe, minek költsük rá a pénzt. Erre kiröhögött, hogy csak nem képzelem, hogy Bogi be fogja érni ezzel a megoldással?!

Elgondolkodtam. Tehát munkáról szó sincs, azt nézem, Boginak mi a jobb. Mi a jobb?

(mikor beteg, 1 hétig itthon marad, 2 nap után óbégat, hogy mama autója, bölcsi, veszi a dzsekijét. )

A másik. Az egyetemi barátnőm 1,5 év különbséggel szült fiúkat. Most ott tart, hogy bár ő a nagy ősanya :lol: , mégis bölcsit akar keresni a nagyobbnak, mert mégse olyan idilli az állapot. Pedig ő is abban bízott, amit te leírtál.
Vendég

kir!

nagyon melléolvastál valamit a hsz-emben, ha ezt írodutána, hogy aki bölcsibe adja a gyerekét az nem feltétlen rossz és kegyetlen anya. ilyet nem írtam. sőőt. ezt kikérem magamnak! :wink: :lol:

Félreértés ne essék, az hozzátartozik az igazsághoz, Domi fél évig, 2,5 éves korától 3 éves koráig járt bölcsibe, heti 2 nap 4 órát. mert egy főiskolán tanítottam, és hirtelen nem tudtam jól bevált régi bébiszittert leaksztani, és úgy dönöttem a bölcsi jobb, mint egy vadidegen nem megszokott bébiszitter.

muszáj volt, senkinek nem lett semmi baja tőle.

(mondjuk Hollandiában ha rákeresel a neten a legmagassabb Európában a szülés után a végleg otthon maradt nők száma...mert ott az a felfogás, - én eddig úgy olvastam - hogy az anya tudja legjobban mi jó a gyerekének...)

Kir én itt konkrétan arra gondoltam, itt Magyarországon a 30 ezer ésa 80 ezer ft. között nincs akkora különbség, hogy csak és kizárólag erre hivatkozva adja valaki bölcsibe a gyereket...

unokatesóm példáját szertném elmesélni. ő hol gyedet kap, hol gyest. 3 gyerekük van. apuka magyar átlagot keres. elkölöztek veszprémbőkl, ahol nagyon magasak az ingatlanárak. egy közeli faluba, ahová be akarták csalogatni a fiatalokat, és 200 000 ft-ért adták a telket, csak menjenek oda fiatalok...van egy gyönyörű, új építésű házuk, persze semmi extra, nincs kandalló meg spanyol járólap, szép az alföldi csempe is, de minden új, tiszta és barátságos. apa csinált asztalt és konyhabútort.
második gyerek után eladták a kocsit. minek az, három ygerekkel úgysem indul senki sehova... :lol: (drága volt nekik fenntartani) de tényleg nincs rá szükségük, a faluban mindent elérnek gyalog vagy biciklin. nyaralni persze így nem nenek, de mindek is, ott a hatalmas kert homokozóval, hintával, és 10 percre tőlük a Balaton...turiból öltöznek az igaz, de én is azt tettem egyetemen, soha olyan klassz és egyedi cuccaim nem voltak...és mind márkás...
igaz nincs plazmatévéjük de sztem a jelenlegi tévéjüket sem kapcsolják be, elég sok progranjuk van, és jó a hangulat náluk!

én is ugyanígy csinálnám, mint ők, és simán megy nekik gyesből is, és szépen élnek.

csajok tényleg, értelmes, többdiplomás nők vagyunk, persze én is majd valamikor visszamegyek gyes mellett dolgozni, félállásba, betetetem két napba az óráimat, és arra a kétszer 5 órára már lesz bejáratott bébiszitterem...de lehetne akár bölcsi is...vagy elvégzek valami kiegészítő diplomát...csak azt útálom, amikor azt mondják a pénz miatt kell a bölcsi, ő szívesen maradna otthon...

Norka!
ja, bocsi nem a könyvek miatt, nekem is ez a vélemyénem, a tapasztalatom.

Figyeld meg bogit, mennyire meg fog változni a viselkedése, ha itt lesz kistesó...nem vagyok én benne olyan biztos, hogy szívesen megy majd el, és anya meg az új emberke otthon marad kettesben...???? :shock: és vajon mit csinálnak ők ott kettesben? szeretgetik egymást? A másik. majd meglátod, az elején anynit kell a kiscivel foglalkozni, szoptatni órákig meg büfiztetni, tisztába tenni, hogy visítani fogsz minden percért hogy Bogi melletted legyen...nekem nagyon-nagyon nehéz volt elfogadnom, hogy domira mennyivel kevesebb idő jutott az elején...kész lelkibeteg voltam tőle...ezen nem segít ha elviszik még a lányodat messze...

neked sokkal kényelmesebb lesz, hoyg nem kell a kicsit felöltöztetni, télen, vagy esetleg felkelteni, hogy menejetek Bogiért...apának is kényelmesebb lesz, hogy nem kell vinnie...

és nem utolsó sorban bogi sztem roppant kiváncsi lesz a kistesóra, és szeretni fogja nagyon, és vele akar majd lenni...

mondom megoldás, sűrű talik a kisgyerekes barátnőkkel... :wink: :lol:

DE: ez az én véleményem csak. minden család más. hogy nektek mi lesz a jó, és mi válik majd be, azt neked kell majd érezned....de majd meglátod, te is sokmindent másképp fogsz látni, mert változunk mi magunk is...

Kép

Kép
rejo

Hát nem tudom, én nem merek, nem akarok állást foglalni, de hogy a 30 és 80 között nem nagy a különbség....hát nem tudom, mi már a gyedet is meg fogjuk érezni, holnaptól az jár.

180 nettó bér, 140 gyás, 80 nettó gyed és 30 gyes...ritka nagyok az ugrások, és amit valaki egyszer megszokott, rohadt nehéz elhagyni...

meg hát nekünk nincs pénzünk bébisziterre...olcsóbb egy állami bölcsi...gyűjtünk, nem akarok panelban lakni...nyaralni így sem járunk...plazmánk így sincs....félállásban nem vesznek vissza, vagy ha igen, marhára nem éri meg...
meg hát mi a francnak csináltam meg ezt az egyetemet, ha nem tudnék ezzel foglalkoni, kár volt akkor az egész

kocsink van, igaz, de anyué, ő adta oda, anyu nevén van, hogy olcsóbb legyen minden (vidéki, idős asszony, nulla balesettel....) és így is ő fizeti azt , hogy mi csak gyüjtögessünk...férjem fizuja hát enyémhez képest lószar (bocsánat) nettó 100.000 ft pontosan 106.300 :lol: (megjegyeztem mert neki is uaz a diplomája csak neki ezzel szúrják ki a szemét)

na most 30.000+106,000 ebből hárman megélni, plusz hitel havi 40.000 na az már kevés....ebből mondjuk 50 rugó bébiszitter (most mondtam egy árat), hát izé, nem marad....

így én egyrészt a pénz miatt, másrészt a munkám miatt megyek vissza, ott nem szeretek dolgozni ahol most vagyok, de amilyen terveim vannak, ott majd igen...

(és nagyon ketteske sem lesz...)
Vendég

A bölcsitémához inkább nem szólnék hozzá, majd kiderül a gyakorlatban.

Monee!

Rókák ellen állítólag az emberi haj a nyerő. Fodrásztól tudsz levágott hajat szerezni, kis adagokban harisnyába kötve, pár helyen elhelyezed. Időnként cserélni kell.
A helyi vadásztársaságot kérdezd meg, hátha tudnak szezonon kívül is kiszórni vakcinát, akkor a veszettségtől sem kell félni. De félő, h. ők a drasztikusabb megoldást fogják választani, szóval szerintem inkább a haj.

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Lányok: 100on felül van a pulzusom, pedig egy helyben ülök :shock: Ez normális dolog? Asszem ledőlök, nem vagyok jól... :(

Kép

Kép
bettica

Bocsáss meg, Rejó, nem akarom kiszedni a szemedet!!! Bocs!

Lényeg a lényeg, h én sem vagyok az a rengeteget költő, luxusnő. Szerintem sokan közületek meglepődnétek nagyon ha tudnátok, h hogyan lakunk itt a negyediket egyetlen szobában, egész pontosan 28,5 nm-en. TVnk nincsen, minek azt? Kocsink az van és nagyon remélem, h lesz is, sőt, h lesz még egy. A nyaralás általában abból áll, h elmegyünk anyukámhoz vagy anyósomhoz. Nagy ritkán elmegyünk ide v oda, mint pl. szombaton fogunk Pestre menni. Hehe, alig várom.

Na de ettől függetlenül alig várom, h legyen egy kistesó, én szívem szerint legalább 7 gyermeket szeretnék, de tudom, h ez elég valószínűtlen... Szóval meglátjuk, h alakul. Van nekem is diplomám, meg minden, de ha soha többet nem tanítok, akkor is megérte elvégezni az egyetemet, ott lettem az, aki most vagyok és jól érzem magam a bőrömben :D

S a falusi házról csak annyit, h valszeg mi is azt fogunk venni, vagy a férjemnek ha megengedik a távmunkát, akkor lehet, h hazaköltözünk... Ez a jövő titka...

Na, én nem akarok senkivel sem vitatkozni, de midnenesetre örvendek, h elvégeztem a tanulmányaimat, hogy taníthattam pár évet, hogy az a férjem aki, hogy van egy picuri kis lakásunk, de miénk és jólérezzük magnkat benne. S nem utolsó sorban, h született egy drága kis fiacskám :D:D:D

A következő lány lesz!!!

Ja: a forintokhoz nem tudok hozzaszólni, mert fogalmam sincsen, h mennyi az annyi, majd átszámolom eccer... Mindenesetre én most 8oo új lejt kapok havonta. (8 millió régi lej) :))

Legyetek jók,
és talizunk szombaton!!!
Kir

Kép
k.ir

kir tudom én! :lol:

igazad van az egyetem elvégzésével kapcsolatban!

huncinak meg nagyon jó, hogy totál megvannak még az ambíciói....de komolyan mondod nem lesz ketteske? :cry:

Tudom én Hunci hogy lemondásal jár a gyes, meg hogy nehéz...de látom, hogy nem ettől függ a boldogság....és egy év nem olyan nagy idő az ember életében...remélem te is 100 évig tervezel élni...akkor belefér egy szűk esztendő. mert amit cserébe kapsz érte...a kisfiad édes beszólásait...abban a korbna nagyon lehet őket élvezni. de Raminak is igaza van, várjuk ki a végét, lehet pont te leszel az, aki annyira élvezni fogja kisfiát, hogy azt mondod na még csak ezt az évet... :lol: ha meg nem, akkor neked az lesz a legjobb.

nehéz ez az egész téma, nem is folytatom inkább.

Kép

Kép
rejo

Bettica!

Jobban lettél? Nem kezdtél el vizesedni, ödémásodni?
Bocs a többiektől, de most csak Te érdekelsz. :)

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Rejo, megvannak az ambícióim, hajjjaj nem is egy :lol: nagyon mélyreható terveim vannak...és nehéz döntés, ezerszer átrágtuk már a férjemmel, de nálunk így lesz, nem lehet másképp, mert hiába imádok a gyerekkel lenni, dolgozni is kell, vagy nem kell, de akarok....
ha lesz is ketteske, nem most, úgy 5-6 év múlva kb, addig szeretnék egy kis karriert is.
Vendég

rendes a férjed hogy ebben támogat, és nem ő akar egy kis karriert! :lol:

még egy, mert totál meg vagyok zavarodva. tudjátok, hogy én vagyok az első, akinek kinyílik a bicska a zsebében, ha a magyar értelmiség fizetéséről van szó. főleg ha a dokikról van szó, a közgaszdászok, tanarak, jogászok is persze, de legelőször a dokiknak kellene minimum félmillára emelni a fizetésüket.

ugyanakkor nézzétek meg mik a legnagyobb problémáink, hogy larose-pose vagy visi krémet vegyünk-e a gyereknek, mert melyik a legjobb. és új építésű lakásokban lakunk, és autókat vásárolgatunk, nyaralunk, ki mit. a szegénység az én fogalmaim szerint nem itt kezdődik.

Kép

Kép
rejo

rejo, szerintem abban van igazad, hogy régen valahogy más világ volt.
én nem adnám bölcsibe a gyerekemet, ha terhes lennék februárig. nekem nem mindegy netto 50E különbség. a férjem közalkalmazott, plusz jövedelem nincs, se fekete munka,semmi fusi, semmi.
nincs hitelünk szerencsére.

kocsink nincs (mellesleg még 2 ismerősöm van kb, akinek nincs rajtunk kívül), nyaralni se járunk, évek óta csak a rokonok nyaralóiban voltunk, max egy hétre, csak az utiköltséget kellett fizetni. plazmatévé sincs.
mi se eszünk pick szalámit, de az egészségesre próbálok figyelni. cserébe viszont magam sütöm a kenyeret, sose veszünk üdítőt, nem veszünk tortákat, csipszeket, nem cigizünk.
nagyjából turiból öltözöm én is meg marci is

azt mondjuk valóban nehezen tudom elképzelni, hogy harisnyában járjak itthon, meg pizsiben. sőt ugyse tudnék élni, mint a szüleim (meglehetősen nomádul, de ők se jönnek ki sokkal olcsóbban).
és azt gondolom, hogy a mai világban nem is nagyon lehet. nekem is egy farmerom volt a gimiben, mégsem lógtam ki a sorból, mert más is volt így. nézd meg a mai gyerekeket... szóval én nem akarom, hogy az én gyerekem legyen a legcsóringerebb mindenki közül.
régen a kaja nagyon olcsó volt. nem igaz, hogy mindegy hogy 2 vagy 3 vagy 4 ember eszik. Marci többet eszik mint én, és azért nem akarok párizsit adni a 16 hónapos fiamnak.
vannak alapdolgok, amire ma egyszerűen szükséged van, és régen nem volt. számítógép pl.
szerintem a kocsi is elég alap lenne, mert nagyon nehéz megoldani a vásárlást nélküle, ugyanis itt a külvárosban az összes olcsóbb bevásárlóhely az ipartelepeken van, és nem nagyon megközelíthető busszal, vagy csak óránként egyszer jár.

az egyetlen luxus az életünkben sztem az, hogy az MMbe járok magándokihoz, meg sajnos elég sokat költök gyógyszerre, meg természetes kiegészítőkre az utóbbi időben.
szóval én mi igenis megéreznénk azt a netto 50et. pontosabban 56ezret. az a mostani bevételünk kb harmad része.

Kép

Kép
csillagfény

Ja! enyém lett a laptető! ez mit jelent? :D Hajni???? :D
remélem valami jót. január óta tiszta pechszéria van.

Kép

Kép
csillagfény

basszus csajok, nehogymá most mindenki leadja a családi kassza pontos állását, fillére pontosan! :lol: :lol:

lehet elmegyek APEH ellenőrnek, úgy látszik van érzékem az ilyenhez! :lol: :lol:

hihi Csillag óvodáskoromban jártam otthon pamutharisnyában meg polóban, mert ez volt a legolcsóbb ruha, és a pizsamám is pamutharisnya volt, egy másik persze, :lol: , szintén mert olcsóbb volt a pizsinél...csak gyorsan fogalmaztam...

elképzeltem magam ahogy gimis koromban nájlonharisnyában flangálok otthon mert nem költünk ruhára... :lol: :lol: mellesleg én gimiben pont ezért kezdtem dolgozni, másodikban, hogy vehessek magamnak ruhákat, (na nem a harisnya miatt! :wink: :lol: ), suli után mentem magántanítani, este 7-re értem haza, és aztán még megtanultam magamnak, végig kitűnő voltam, és soha olyan boldog, ja de, egyetem alatt. meg most! :wink: :lol: de a legtöbb pénzem gimiben volt magamra ezmiatt...anyu azt nagyon tiszteletben tartotta, hogy az az én pénzem...

de vagány volt, hogy leírtad, hogy bölcsibe megy a gyereked ha muszáj, de minden leírás szerint ez a kevésbé előnyös agyereknek....
és zstem tuti meglesz kistesó februárig. ja de új építésűben laktok, igaz? :wink: :lol:

Kép

Kép
rejo

Otthon, édes otthon!
Végre újra itthon vagyok!!!!!!!!! :D :D :D

Ginuskáékról tud vki vmit? Mert aggódom. :shock:

Bettica!

Jobban vagy már? Ugye nincs baj?
Remélem csak ez a fránya hidegfront kavar be!

rambóka

de jó Rami hogy otthon vagy! ja azt elfelejtettem kérdezni, szombaton is itt alusztok? mert lehet.

Ginuska tényleg nagyon régen jeletkezett most hogy mondjátok! jó lenne hallani felőle!

Kép

Kép
rejo

Monee: én is az eberi hajat akartam írni! A Spektrumon volt egy sorozat egy biogazdáról (állat jó sorozat volt... már nem emlékszem a címére de egy pasi volt aki mindent maga termelt aztán feldolgozta és eladta...) Na szóval ő is szerzett hajat, nejlonharisnyába rakta és kikötözte a kerítésre jó sűrűn...

Rejo: azért nem értek veled teljesen egyet. Nem tudom miből gondolod, hogy a GYES-nél ne a megélhetés a tét sok családnál. Mi most így a GYED mellett pont elvagyunk, amíg be tudjuk fizetni a rezsit, ki tudjuk fizetni a lakáshitelt (70e de az idén lesz kamatforduló... csak szurkolni tudok, hogy ne menjen 80 fölé), ki tudjuk fizetni a diákhitelt (17e havonta) plusz még az általad luxusnak tartott 10 éves kocsit is fenntartjuk (ami havi szinten kb. 20e Ft extra kiadást jelent a kötelező stb. belekalkulálásával persze)

Lehet mondani, hogy bezzeg a szüleink és az őseink de bizony anyukámék is folyton azt mondják, hogy BÁRCSAK akkoriban is lett volna kocsink -megjegyzem ők taxiztak ha SOS el kellett menni valahová mert az akkor még megfizethető volt- bárcsak lettek volna ilyen játékok, ilyen gyerekruhák ennyiért (apukám a féltve őrzött bélyeggyűjteményét adta el, hogy ruhát vegyenek) és nem, nem volt jobb akkoriban sem. Ők is fizették a lakáshitelt, hó végén emlékszem, hogy úgy kapartuk össze a filléreket. Ők most élvezik ki, hogy mi már kirepültünk és így végre kuporgathatják a nyugdíjat... és végre megvehetik azokat a játékokat stb. amiket anno a mi időnkben max. féltve őrzött nyugati katalógusokban láthattak (bevallom jó sokszor rájuk is szólok, hogy nehogy még valamit vegyenek a Lillának). Szóval túlélni mindig lehet, de azzal nem értek egyet, hoyg vegetáljon az ember.

Engem pl. bazira zavar, hogy most itt a hó vége és megint kölcsön kell kérnünk mert a gyerek krémei plusz a doki elúsztatták a havi költségvetést (plusz allergiaszerek stb.) de nem várt kiadások mindigis lesznek. És akkor bérletet nem is veszek magamnak mert az a 8e Ft extra luxus. (OK, egy luxus van, az a sulim... az tényleg luxus...)

És igen, Lilla megússza a bölcsit DE látom, hogy kéne neki... nem tudom, hogy tetszene ha ott hagynám, de mivel nincs kényszer így nyugodtan próbálkozhatunk majd heti néhány órában. A szüleimnél imád lenni és mostanában én is inkább náluk hagyom ha tudom, hogy egész nap rohangálni fogunk - mert tudom, hogy imádja a kertet, van saját szobája, saját ágya, ottani játékai, a szüleim meg kinyalják a fenekét. Mondjuk bébiszitternél nem hagynám ilyenkor az tény, akkor inkább cipelném magammal.

A gyes mellett viszont éhenhalnánk. A férjem sem a versenyszférában dolgozik (igen, egy művész aki az egyik minisztériumtól kapja a fizetését ráadásul még csak nem is közalkalmazott sikeres ember nem lehet) fizetésemelés utoljára Orbánék alatt volt (hála a jó égnek különben még mindig buttó 50-et keresne). A hiteleket (ami ugye kb. 100e és kikerülhetetlen mert ha nem lenne lakáshitel akkor albérletre kellene ugyanennyit kifizetni) is fizetni kell. Ruhára nem költünk, szerintem az összes pénzünket Lillára költjük (plusz néha a lakásra) és ugye Lilla se szokott új cuccokat kapni, fillérekért túrok neki mindent stb. stb.

Szóval nem sírok, ha egyszer visszamegyek dolgozni pillanatok alatt helyrebillenünk anyagilag és ha mázlink van még GYED mellett is pont túlélünk de a GYES és a mínusz 40-50e az pont annyit jelentene, hogy nuku internet (ld. én bedilizek plusz nulla kapcsolat a külvilággal), nuku autó, nuku suli (ld. én bedilizek plusz romlik az esélyem arra, hogy ha nem vesz vissza a cég akkor új helyet találjak két kiskorúval), nuki néhány hetenként cukrászda stb. stb.

Nuku minden olyan amik bizony elviselhetővé teszik az ember életét és amik nélkül csak a túlélésről szól majd az egész. Azt pedig nem hiszem, hogy attól a gyerekek boldogabbak, hogy van otthon egy bezakkant anya és egy apa akiknek még annyi magánéletük sincs, hogy néha elmenjenek a moziba egy 500Ft-os filmet megnézni...(mert EZ IS KELL... )

(plusz bevallom, hogy bár szeretnék végre valami értelmeset is csinálni de nagyon élvezem, hogy szemtanúja lehetek Lilla fejlődésének -anyukámék ebből kimaradtak mert minket bölcsibe kellett adni különben éhenhaltak volna- úgyhogy a 2 itthon töltött évhez ragaszkodom a gyerkőcökkel... de mindezt csak addig amíg tényleg élvezem az itthonlétet... mert teljesen egyetértek azzal, hogy inkább a bölcsi mint egy idegroncs kényszeresen vigyorgó anya aki szó szerint bedilizik otthon de mégis otthon van különben megszólják... Mondjuk engem ez mostanában nem fenyeget de hidd el, hogy még belegondolni is ijesztő, hogy még 3 ilyen év vár ránk... pont most, a gazdasági mélypont közelében... )
Vendég

REjo, ő is karrierista állat mint én...de egyszerre csináljuk....egy szakma, belefér :lol:

CSillag, ezt én is így gondolom....

ha nekem alig volt, de én valahogy megtehetem akkor adjam neki, a fiamnak a luxust, már amit lehet, mert a mai világban nem "lóghat" ki és nem is akarom...ha nekem nem is, neki meglegyen. az én luxusom az MM, de ezt muszáj...meg 2 havonta fodrászat, de bakker, hogy legyen a hajam kékmelírosfekete????aztat én nem tudom megcsinálni, pedig már mindent én csinálok, gyanta, szemöldök, szemezszemaz, ezmegaz, szóval csomó mindenre már nem költünk, szépen spórolunk is, de van egy-két dolog, amit muszáj, amit akarok...és ehhez pénz kell....pl. gyereknek minden lehetőség, kertes ház....
eddig volt a 3 diploma, azzal leálltam, férjemnek is mondtam, gyerek előtt lehet diplomákat gyártani, ő is ezt tette, aztán már csak a spórolás, de én szeretném élvezni az életet, a spórolástól nem mindig lehetsz boldog, én nem akarom azt, hogy jaj mozi, megyünk???nem, drága, nem megyünk...ehhez meg 30 rugó mit sem ér....
Vendég

hűha....mennyit írtatok megint:)

bölcsi: majd meglátjuk mi lesz. én szeretném beadni pár órára majd zsuzsit. de ez a jövő zenéje.

pénz: írtóra felmentek az élelmiszerárak. ez gáz. többiről nem is beszélve. mi is kiürítjük a kasszát hó végére. de amire kell, arra van. amire nem tudunk, az nincs. de la roche krémet megveszem a gyereknek. :) magamnak is.
és nagyon filózom, hogy nem a jelenlegi melóhelyemre megyek vissza. vagyis visszamegyke, de váltok. kutatóként nem akarok már világot megváltani, ebből kinőttem. ez van:) viszont többet kellene keresni pénzt, mert a nagy magyar gyógyszergyárunk eléggé beszűkült fizetés tekintetében.

bettica???????????????????????
gina??????????

ja, zsuzs 3. foggal büszkélkedik.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

(nekem mondjuk abszolut nem hiányzik a luxus, igazából mielőtt eljöttem babázni is kb. ugyanezekre költöttünk (mondjuk én mindigis sajnáltam 10e-t kiadni 1-1 ruhadarabra vagy fodrászra... ez van... az én értékítéletem szerint nem ért annyit), akkor se vettünk hülyeségeket stb. esetleg annyi, hogy soha nem kellett átgondolni, hogy mondjuk valamit most vagy majd a jövő hónapban vegyünk meg (plusz volt BKV bérletem:))))) .. és soha nem kellett nézni, hogy mikor jön már a hó eleje, ami meg megtakarítódott abból elmentünk nyaralni (vagyis ez így nem igaz mert amíg tanultam addig állandóan negatívba ment a bankszámlánk... így akkor "csak" Mo-n nyaraltunk.. sátorban... és Smacket ettünk ha nem futotta másra...)... Lillát is próbáljuk nem elkényeztetni, soha nem él majd luxusban (hehe, érdekes is lenne:)))), én a sima stabil középrétegbeli létet szeretném neki megadni... és két szülőt akit nem csak hétvégén lát... Nekünk a férjemmel hála a jó égnek hasonló volt a gyerekkorunk, semmi különleges, stabil középosztálybeli lét (asszem:) én így éltem meg:), néha volt, hogy irígykedtünk mert valakinek volt valamije ami nekünk nem lehetett de abszolut nem érzem, hogy ez gáz lett volna, így felnőttként is tökre tudunk mindketten örülni az apróságoknak is, nem akarunk kompenzálni mert valamiből gyerekként hiányunk volt stb. Én csak reménykedni tudok, hogy mi is képesek leszünk így felnevelni a gyerekeinket. Mondjuk ez egyre nehezebb feladatnak látszik de innen szép nyerni:))))))

Ja... és Lillával és a kistesóval is sátrazni fogunk ám ha már nagyobbak lesznek:))) Életem legszebb nyaralási emlékei a (baromira csórikám - külföldön csak így lehetett 2 hetet kihozni a családdal) családi sátrazásokhoz kapcsolódnak és szerencsére a férjemet is sikerült teljesen megfertőznöm:)
Vendég

gináért egyre jobban aggódom...

csakegy, hunci én nem ezt mondtam. hogy erről szóljon az élet, hogy ne élvezzük, és vegetáljunk.

de itt most EGY évről beszélünk. és nem egy életről.

ami tök pontosan azt jelenti amit írtál csakegy,igen nem hal senki éhen, de pont azokról a dolgokról kell lemondani amit írtál...itt mindenki mérlegre teszi neki mi éri meg...egy évig erről lemondani és otthon, vagy nem mondani le és meló gyerek mellett...aztán dönt. és értitek itt nem arról van szó, hogy akkor melyik a jobb, mert kinek melyik.

azért kiváncsi lennék a véleményetekre azok után is, hogy dolgoztatok már gyerek mellett. nem félállásban, nem rugalmas munkaidőben, nem saját cégnél. naggyon kiváncsi lennék pár év meló után így mi lenne a véleményetek...

a terhesség alatti melóról is sok embernek megváltozott a véleménye pár év alatt... higgyétek el kurva szar gyerek mellett dolgozni, és nem megy, és szenvedsz mint a kutya. a ygerek tök jól elvan a bölcsi ben, őt nem zavarja, az anya jobban megszenvedi. és tényleg csak egy évről van szó, és nem egy életről.

de ezt csak azóta látom így, hogy domi után dolgoztam rendesen. mert domi gyese alatt már én is mentem dolgozni, tanítani, csinálni a doktorit. de aztán jött a feketeleves, azóta minden itthon töltött percet máshogy élek meg, ez nekem jó lecke volt.

mondjuk amit írtál csakegy, hogy gyes alatt le kellene mondanod róla, a nagy részéről, mozi, internet, cuki, suli a gyerek+meló formáció esetén is le kell pár évig, ezt tutira mondom!akkor nem pénzed nem lesz rá, hanem időd! :roll:

Kép

Kép
rejo

dimet: az egyik barátunk is most akar váltani, kutatóorvos és lassan éhenhalnak... szegény pedig nagyon szereti a munkáját de kénytelen lesz "eladni a lelkét" az egyik gyógyszergyártónak ha tovább akar lépni...

Szurkolok, hogy Neked majd szerencséd legyen és jó állást találj:))))

(én is lépni szeretnék majd... amit a munkámban szerettem annak vége, főnök lenne a fejem felett stb. arra meg nem vágyom... a fizetés sem érdekel, csak végezzek legkésőbb 5-kor:)

Hatalmas gratula a 3. foghoz:)))))))

Egyébként meg bocsi mindenkinek akire nem reagáltam, egyszerűen hülye vagyok... ez van...
Vendég

rejo: amit írtam, hogy le kell mondani az ITTHONLÉT MELLETT gáz... gondolj bele... a nap 100%-ában csak a gyerek, nincs SEMMI más az életedben mert nem futja rá... Én nem érzem luxusnak az internetet... egyszerűen olyan szinten függők vagyunk, hogy nem tudunk létezni nélküle (ld. itt nézek utána mindennek... itt olvasok orvosi cikkeket, itt olvasom a híreket, levelezek, vásárolok olcsón ruhákat stb. Itt élek társadalmi életet).

Én nem hiszek abban, hogy a teljes bezártság jó lenne és jót tenne.

Szerintem mindenki addig maradjon otthon a gyerekkel amíg úgy érzi, hogy mindkettőjüknek (bocsi... a CSALÁDNAK - és a házasságnak!!!) is ez a jó. Pont az első évek szerintem a házasság szempontjából is a legkritikusabbak. Mindenki fáradt, a férjen egy csomó teher (hja... ), a nő otthon ül mint pók a hálójában (mert ugye GYES mellett se futná már bérletre... 8000Ft... több mint az Internet... sokkal... a szomszéd játszótéren ülő anyáktól pedig engem speciel kiráz a hideg... ez van...). Szóval egy ilyen időszakban MINDENT megvonni ami a túléléshez kell... szóval merész.

Csak mert mi most a GYED mellett pont pengeélen táncolunk, nem esünk se jobbra se balra... viszont boldogan túlélünk... és úgy érzem, hogy azzal az icipici luxussal (banyek... ezt se gondoltam volna... az internet is luxus és a havi 2000Ft cukrászda is) pont túléli az ember ezt a nehéz időszakot és be meri vállalni a második gyereket...
Vendég

csakegy! irgum-burgum!

ne forgasd ki a szavaimat! nem luxus a cukrászda, és jár neked! :lol: és a net is.

és nem mondom, hogy mindenki maradjon otthon a ygyerekével akkor is ha nem esik neki jól!!!

azt mondom látom unokatesómon, láttam barátnőmön, akinek a férje tanár, hogy nem haltak éhen gyes alatt, és nagyon boldogok voltak. abban az egy évben is. igenis ezt az utat is lehet választani.

Kép

Kép
rejo

csakegy, hát ez az!!! viccesekek a kutatói fizetések IS!!!

csajok, iszonyat éccakénk volt....front vagy a fog. ah.

Kép

dimet

Sziasztok!!

Látom megoszlanak a vélemények a bölcsi témában. Én most úgy tervezem nem megyek vissza dolgozni... De ez még sokmindentől függ. Én legszívesebben 3 gyerekes htb lennék... Pedig karrierista voltam... de nem ér ennyit nekem... Láttam kolleganőmet, akit este 7-kor a kislánya sírva hívott, hogy mikor megy már haza, mert biztos nem szereti őket!!!! És nem tudott menni, mert határidős melója volt, és ha nem csinálja meg, másnap kirúgják!! Azt hiszem talán Monácska írta, hogy nem tudta volna a melót és a családot is 100%-osan csinálni, így a család nyert.. Hát én vele értek egyet. De persze lehet másképpen vélekednék, ha a férjem nem ennyit keresne.

GINA: AGGÓDUNK ÉRTETEK!!!! HAHÓÓÓÓÓ!!!

Hú, lányok én úgy izgulok, a barátnőm 34. hetes terhes (előzőleg volt egy 22. heti halvaszülétése) és most befektették mert a lepény III. fokban érett... Szorítsatok hogy ne legyen semmi bajuk!!!!

Hú, eszembe jutott: Csillagfény: Marciról én szerintem még nem is láttam képet!!! légysziii!!!

Bettica: poci és Bence lak gyönyörű!!!! Kitartás!!! Dimetre meg figyelj, mert tudod ő jól tud saccolni!!!!

Dimet: sajnálom az éjszakát!!! Együttérzés!!

Csakegy: milyen az a pókhas? Mintha mindig fel lenne fújódva? Mert akkor lehet Eszternek is az van.. És lehet szegénykém emiatt nem alszik. Ez fájdalommal is jár? Lillának jobbulást!!!

K.ir: minden tiszteletem a tiétek!! Komolyan!!! én megpusztulnék 28 m2-en.... Most 54 m2-es a lakásunk, két szoba, nagy étkező, de így sem férünk... Már alig várom hogy készen legyen a házunk...

Kavicska: hogy van Szilveszter baba? Remélem nem lázasodott be!!
Vendég

Ja, Hajni: jól drukkoltunk????? Remélem :wink:
Vendég

Kincs: nálunk nem csak szúrós drót van a kiságyban, hanem még áram is van belevezetve :D :D :D Én nem adok tanácsot, mert nem tudom hogy hol rontottam el az én lányomat...........
Vendég

á, nálunk is tegnap szögesdrót volt az ágyban. de rajtam és mellettem is. éjszaka többszrö úgy felsírt,hogy a frász jött ránk. mellette aludtam (szobájába van egy szivacs vész esetére).

ági,még mindig neccesek az éjszakák ennyire?
és szerintem nem rontottad el sehol. majd alakul. látom mindjárt fél éves a nagylány!!!

kavics, mondani akartam,hogy szuri után érdemes du. egy fél lázcsillapítót bedugni a gyerekbe mindenképpen. vagy negyedet. és akkor tuti nem lesz baj.

Kép

dimet

Halika

Csajok miről beszéltek,,,én a kezdetektől fogva gyesen vagyok itthon(köszönet a drága utolsó munkáltatómnak) :x :cry: :? :lol: ,,mit mondjak baromira hiányzik mondjuk + 50 ezer,ráadásul férjem is elkezdett egy sulit,elkezdtem járni MM-be :roll: ,ok vannak neki fusi munkái,,de az is lótúró,,,,ugye most volt a bölcsibe iratás,,rengeteget gondolkoztunk rajta h beirassuk-e de mindig a nem mellett maradtunk....Nem azért szültem h másfél évessen bölcsibe adjam,,,a szivem szakadna meg érte+nem is látom rajta h "igényelné" sőőt,,,szóval jövö szeptemberbe megy csak bölcsibe.Persze ha az ember már hozzászokott egy bizonyos "luxushoz",nehezen mond le róla,de muszáj ha nincs rá pénze :lol: :cry: ,nálunk a következő az internet lesz,,,nemáááá :lol: ,kb 1 éve ezt mondjuk de mindig mással váltjuk ki! :lol:
Lényeg nem sok pénzünk van,de most Mironkázunk,,,van olyan h ó úgy ennénk egy kinait,,,,de nincs rá lóvé ..hát ee van :?

Mindenkinek az álláspontját megértem, ki igy ki ugy vélekedik,nálunk kb ez a helyzett.

Csók

Ginuska tessék jelentkezni!!!!!!!!!!!!
Vendég

Igen, Dimet, még mindig terrorizál minket a kiscsajszim... Homeós cuccok sz.rt sem értek, a gasztodokihoz meg 2 hét múlvára kaptunk időpontyot. kíváncsi vagyok... Ha kiderül hogy valami baja van, és a házidokink semmit nem csinált, komolyan mondom felrobbantom azt a nyanyát!!!!!!!!!
Vendég

koriági: igen, mintha fel lenne fúvódva... (de Lilla nincs, akkor durrogna is hozzá és fájna a hasa... de neki soha nem fájt a hasa... csak arra kapja fel mindenki a fejét, hogy soványka és EMELLETT ott a hasa... ). Ha nem jön be a gasztrodoki akkor nekem ajánlottak egyet, én hozzá jelentettem be Lillát... majd meglátom, hogy jó-e... de legalább TB-re is rendel... (Dr. Dezsőfi Antal tel: 459 1500 / 2703 - SOTE I.sz. Gyermekklinika)

Én a tejérzékenységet és a glutént szeretném kizáratni de a tojást is meg kéne nézetnem nehogy gond legyen a 15 hós oltáson (ami nálunk most szépen tolódni fog).

Tegnap esti felsírás: Hát akkora vihar volt, hogy nem csodálom... még én is felébredtem amikor jég zuhogott a teraszunkra.... Lilla is vagy 3* ébredt pedig nem szokott... Remélem ma éjjel nyugi lesz...

Rejo: nyugi, pontosan tudom, hogy érted amit írsz csak szerintem semmi sem fehér vagy fekete. Mert van, hogy sokan tényleg "csak" a luxus miatt mennek vissza akár egy év után is dolgozni (ld. új főnököm a melóban... 6 hónap után visszament mindkét gyerek után mert féltette a karrierjét... tudod ki akar egy ilyen nővel dolgozni... én tutira nem...) de van egy pont amikor már tényleg nem arról van szó. Ez a lényeg. Én nem féltem a karrierem mert annak már eleve lőttek... a munkámat sem mert szerintem annak is... csak emiatt tutira nem mennék vissza...

Mondjuk nálunk ugye annyi könnyítés van a dologban, hogy a férjem ugye minden nap 2 körül végez, a szüleim ugye nyugdíjasok és 5 percnyire laknak, ha kell akkor még az anyóst is mozgósíthatom így talán soha nem lesz olyan, hogy Lillát plusz kistesót idegennek kell majd az oviból/bölcsiből elhoznia vagy elvinnie, ha beteg és nem tudok vele maradni akkor is olyan ember lesz mellette akit kiskora óta ismer és szeret. (Lilla imádja a szüleimet... legutóbb pl. amikor elmentünk érte akkor nekünk mondta, hogy pápá és indult vissza játszani:)
Vendég

mármint "értem" csak nem tudok írni:)
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat!!! Elértek és sikerült!!!!!De sajna nm a Babaaaaaaaa.Ezennel tudatom, hogy tegnap 14óra óta háztulajdonosok vagyunk Újszászon. Ez az a ház, amiről múltkor írtam. És a lényeg: EGYEDÜL A KETTŐNKÉ A FÉRJEMMEL ÉS OTT FOGUNK LAKNI MINDENKITŐL TÁVOL KETTEN!!!!!És ott van a barátnőm, és sok gólyát láttam, egy rám is nézett, az ottani ovi körül repdes, tuti engem vár. Tegnap óta eszem a méhpempőt, ma szerzünk premenst. És megyünk nézelődni, vásárolni. Sok munka lesz de nem érdekel, csak már nekiállhatnánk...... Szoval tök örülök, kicsit még hihetetlen, de a mienk!!!!!Ez a ház ránk várt!!!! Úgy érzem Babaaaaaaaa erre vár/várt.

Pusszantás mindenkinek!!!!

hajni...
Budaörs

Szióó!

előkerült a cumi,kicsit nyugtatja de az elalvás nem sikerült itt van a kezemben :roll:
eddig tartott az elvem :lol: ,nem tudom miért vhogy nem volt szimpi a cumi. lányok a topikbabák többsége cumizik vagy csak 1-2??
az éjszaka nekünk sem volt nagyon békés,sokat erőlködött,nyűglődött

Koriági kíváncsi vagyok én is mit derítenek ki,megérdemelnétek,hogy alapos dokit kapjatok és nyugodt estéket

Szia ella, már költöztetek?
nekünk a kábel és a vonalas telefon lett kikitatva kicsit anyagi okok miatt

Monácska anyós szitu rendezve?

Kavics reggeleitek alakulnak?

Bettica????
Vendég

Huha Csajok!
Komolyan! :lol: :lol: :lol: :lol:

Mindenkinek igaza van! :) De tényleg! :)

Én a karrierre reagálnék....

Baromi sokat számolgatok én is. Szeretnék két babát. Szilasnak kell kistesó. Jó lenne kis korkülönbséggel. (ki tudja hogy jön össze??? :? )
28 vagyok. + 2 hónapos. csitri! A mai világban ahol sokan 30 felett vállalják az első gyereket! :D
"Karriert" építeni ebben a szakmában, nőként! :shock: hát nem könnyű! De lehet. Gyerek mellett is! Gyerekek mellett is!
Mire mi odajutunk, hogy nyugdíj, addig a nyugdíj korhatár 70 év lesz! :lol: :lol: :lol:
Huhh, annyi évem lesz dolgozni és bizonyítani és pénzt keresni és karriert építeni, hogy bele is dögölhetek! :shock: :lol: :lol: :lol: Persze a pasikhoz képest messze lemaradok!
De ki akar versenyezni egy pasival? :shock: Én nem. Különben is az egész szakma kezd elnőiesedni! :lol: :lol:

Persze fiatalon érezzük, hogy milyen jó lenne a "sok" pénz! Mert a sok fogalma relatív.

Én egy dologban vagyok nagyon bicskanyitogató.
Ne kifelé éljünk.
Ne azért vegyünk meg valamit, mert a másiknak olyan van, és nekünk legyen mégolyanabb. Ez a tipikus fogyasztói társadalom mókuskerekes munkásembere!
Ebben sosem leszek partner! de szerencsére a férjem is így gondolja.

És Csakegy. Az én legszebb családi emlékeim is a sátrazáshoz kötődnek.
És a párommal is a legemlékezetesebb kirándulásaiink sátras kirándulások. :lol: :lol:

Kisfiam jól van.
Tegnap du, úgy beájult, hogy átlaudta a délutánt, aztán felébresztettem enni, majd játék, fürdés, evés, és az éjszaka a megszokott volt.
Úgyhogy összességében nem volt gond! :) Szerencsére. :)
Vendég

Sziasztok!

köszönöm az aggódást, most minden rendben. Reggel is szédelegedtem egy kicsit (épp a dokinál voltam), mérettem is vérnyomást, de semmi. Fogjuk a frontra :)
Hihetetlen harc volt, mire sikerült a Terhesállományba vételt rendesen elintézni. Másfél órámba telt, mire az asszisztens végre kiderítette, hogy mit és hova kell írni :twisted: Persze közben meg rám mondták, hogy én tudom rosszul, hiszen ők ezt nap mint nap csinálják.... Áááá...

Bölcsi, pénz: Nos, mivel nekünk vajmi kevés segítségünk lesz, így ha a ketteske nem jön 2 éven belül, akkor bölcsibe fog menni Bence. Szívesebben maradnék itthon, de ahhoz, hogy elköltözhessünk végre, muszáj lesz minden pénzt félretenni, amit csak lehet. Most is így van... Itthonról dolgozom, amíg nem szülök, aztán mielőbb újra csatarendbeállok itthonról, hogy kapjam a cégtől azt a kis kiegészítést... Csak így lesz esélyünk arra, hogy végre a saját lakásra spóroljunk... Én eddig is azt mondtam, hogy lehet hogy több pénzt is félre tudtunk volna tenni, de én bizonyos dolgokról fiatalon nem akarok lemondani. El akarok menni moziba időnként a párommal, vagy egy múzeumba, egy kiállításra meg akarom venni a páromnak a túrórudit vagy a gyümölcsös joghurtot, amit imád, kell az autó, hogy a szüleimet meg tudjam látogatni és az ne 2x2 órás út legyen, hanem csak 2x20perc.
Mindenki azzal jött, hogy lehet enni krumplistésztát, meg paprikáskrumplit vagy szimplán vajas kenyeret és akkor több pénzt félre tudsz tenni. Nekem nem éri meg. Most vagyok fiatal, most akarok élni... Mindenki maga dönti el, hogy miként éli az életét, de valljuk be, hogy amikor már ott a gyerek, fizeted a lakást/felújítást/autót, akkor már nem biztos, hogy lesz lehetőséged ilyen "luxus" dolgokat megvenni... Szerencsés vagyok, hogy hónap végén nem kell kölcsön kérnem, mert viszonylag sikerül úgy beosztani a pénzt, hogy jut mindenre, amit fontosnak tartunk. Ehhez az kell, hogy legyen tartalék, amihez hozzá tudsz nyúlni, ha nagyon kell... Persze nem ítélek el senkit, ha kölcsön kell kérni, hiszen bármikor lehetnek plussz kiadások, ami miatt rá van szorula az ember. Nagyon régen volt nálunk is ilyen... Szóval most félre is teszünk pénzt, meg azért igyekszünk élni is. Ahhoz, hogy ezt a szintet tartani tudjuk, elkerülhetetlen lesz a bölcsi... Na jó, azért nem lesz ez így minden áron. Ha a gyerek természete olyan lesz, akkor valahogy megolduk majd bölcsi nélkül...
(Persze azért kell az ember mögé egy olyan cég, ahol a főnök engedi, hogy otthonról dolgozhass heti pár órát, amiért cserébe kipótolja a GYESt az addigi fizetésedre és még meg is előlegezi a pénzt, ha az OEP késve utalna... Ilyen szempontból mázlim van...)

No, megyek is teszek valamit a pénzemért :D

Kép

Kép
bettica

na csajok akkor ezt jól megbeszéltük! :lol:

nagyon heppi vagyok. fel vagyok dobva. mingyá mesélem miért.

Hajni először is gratula a házhoz, a különköltözéshez! (vagy nem itt írtad?)

Szóval tudjátok házat keresünk már vagy egy éve. mert férjem falusi gyerek, és kell neki a föld! :lol: imád barkácsolni, kertészkedni, és nehezen alkalmazkodik. a szomszédokhoz.(ha csak rajtam múlna és a belső kerületekbe költöznék egy 100 éves régi ház nagypolgári lakásába, eredeti ajtókkal, ablakokkal és spaletákkal...)

és tökre olyan fázisaink vannak, mint a babagyártás alatt a ciklusoknál...kinézünk valamit, ááá ez lesz az, jujj, csak jó legyen, ha tetszik akkor jajj le ne maradjunk róla, nehogy elhalásszák előlünk, ne legyen semmi baj...és tervezgetünk, fel vagyunk dobva...aztán elhalásszák, vagy nem lesz eladó,, vagy kiderül valami nagy susmus...és letörünk mint a bili füle...tisztára mint mikor a pé előtt van az ember, meg a nega teszt után! :lol: :lol:

Most megint el van húzva előttünk a mézes madzag, áááá...

ja, meg úgy néz ki sikerült találnom nyaralást. remélem lesz még hely.

Kép

Kép
rejo

Hajrá Rejo a házhoz :) Két (három) gyerekkel azért tök más a kertes ház:)

(nekünk még várni kell arra de valamikor nekünk is az lesz... én sem tudnám leélni az életem emeleten úgyhogy megértem a férjed... ideiglenesen még OK a dolog ... abban a tudatban, hogy azért majd valamikor költözik az ember... )
Vendég

Lilla egész nap alszik... 9-ig aludt reggel, aztán 10-11 körül visszakérte magát az ágyába és aludt kb. 1/2 1-ig aztán rohangált, evett egy kicsit és 5 perce megint visszakérte magát... (így hogy menjen el az ember otthonról??? komolyan, ez a leggázabb az egészben...)

Szegény kicsit náthás de ennyire csak nem lehet hulla amiatt... (vagy ennyire frontérzékeny szegényke)
Vendég

Hello csajok!

Megvolt a 4D és mit ne mondjak, az én gyerekem ismét nem tagadta meg önmagát. :D Nem mutatott szinte semmit, de azt nagyon tudta 20 percen keresztül csinálni. :D Arccal befelé van fordulva, hozzábújva a lepényhez és még le is hajtotta a fejét, hogy teljes legyen az öröm. Komolyan, meglepődtem volna ha a mi babánk igazi magzati pózban belevigyorog a "kamerába". :lol: :lol: :lol:

A lényeg, hogy valószínű inkább fiú, látszott a kukacka, de a lehetetlen fekvése miatt (a combját befordította a kukac elé) nem merte 100ra mondani az orvos. :D A kis fejéről is csak egy-két felvétel lett jó profilból, de az az igazi bébiarc nem sikerült, mert a karját ráborította a fejére. Viszont ami látszik az az hogy pufi képű, csücsör szájú baba és hasonlít rám/ránk. :lol: :lol:
A füléről, kezéről, lett még felvétel 4Dben, a Férjem majd megpróbál varázsolni és akkor lesz fénykép is róla. :)
Tökre szerelmes vagyok a FIAMba! :lol: :lol: :lol:

Bocs, de most nem tudok másra koncentrálni. :D
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Na megjöttünk, voltunk a városban. Olyan kánikula volt, h azt hittem belehalok. A gyerkőc leizzadt a kocsiülésben... szegényke :( meghurcoltam kicsit ma...

Ki kérdezte a cumit? Nálunk az volt, h Tibike úgy köpte ki a cumit, mint aki most hányja össze magát (bocs). Nem szopott semmit: se ujjat, sem cumit. Aztán olvastam, h mit ír dr. Spock: amelyik gyerek 6 hós koráig nem szokik rá cumira v az ujjára, az már később nem valószínű, h rá fog. Nos jelentem: Tibike 7,5 hós korában nekiállt ujjszopni. Kb, a fogacskái növésével egy időpontban. Néha sebes a hüvelykujja... De az nem olyan egyszerű kéremszépen, h bekapom az ujjamat s szopok. A bal kezem erre kell, a jobb meg arra, h büngyürgessem a kék pokróckát. Ha nicnsen pokróc, akkor nincsen szopi és nincsen alvás sem. Ha egyszer elmegyünk valahová pokróc nélkül, akkor nagy gáz van! Viszont ha van kék pokróc, akkor a világ legdrágább fiacskája az enyém :twisted:

A hugom valamikor 8 éves korában hagyta abba az ujjszopit. A fogai rendben vannak. Én soha életemben nem szopiztam, se cumit se egyebet, de a pókot a sarokból gond nélkül ki tudnám harpni... Szerintem nem kell túl nagy feneket keríteni ennek a szopi-témának. Én 14-18 éves gyermekeket, bocs: ifjakat :)) tanítottam, egy sem szopott. :lol:

Más: ma vettem egy szoknyát s egy blúzikát magamnak! Rámjött a soppingolás, hogy legyek szép szombaton! Meg különben is: nem vettem magamnak cuccot már időtlen idők óta... kivéve egy szép cipőt nemrégiben. Na mindegy, jólesett!

Rejó: 8o lejbe került a kettő együtt :D (bocs, ez csak vicc volt)

Koariági: nyugi, nem itt akarjuk leélni az életünket... remélhetőleg már az idén elhúzunk innen.

jajj csajk: holnap szét fogok esni!!!
1. el kell mennem 1oo helyre
2. be kell pakolnom, h pénteken jó korán tudjunk elindulni
3. anyukámék ma jönnek, holnap megy dokihoz, asszem én kell elvigyem a rendelőbe.
4. stbstb

Na pusszok!
Kir

Kép
k.ir

Nahát, Monee! Gratula a szégyenlős FIATOKHOZ :lol: Nem sokára lesz UH, majd akkor jól beterpeszt ;) Fotót nagyon várjuk! :D
Nevekkel hogy álltok?

Kép

Kép
bettica

[quote="k.ir"]
írta:
k.irÉn soha életemben nem szopiztam, se cumit se egyebet, de a pókot a sarokból gond nélkül ki tudnám harpni...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Monee!
Gratula a fiadhoz! :D
Vendég

Ha már karrier :) "Férfiak új szerepben: főállású apák?"
http://hvg.hu/egeszseg/20080520_csalad_ferfiak_apa_gyerek.aspx?s=hk
Vendég

plusz... ha valaki még unatkozna:) "Hogyan mossák a reklámok a gyerekek agyát?"
http://nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=38965&fr=hkland
Vendég

moneeee, gratula a kisfiúhoz!!!!!

jaj, itt ma is nyűgi. de a foga kijött teljesen, rem. jobb éjszakánk lesz!!!

Kép

dimet

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?