Új privát üzeneted érkezett!

huhúúúúúúúúúúúúú hihiiiiiiii vééééééégre laptetőőőőőőőőőőőőő!!!!! mostmár tényleg csak ez kell!!!!

hajni...
Budaörs

miket eszik: mostanában megint a jó öreg babakajákat: ld. vízben főtt kukoricadara almával. hipoallergén kaja a javából:) Sárgarépa csirkével, brokkolival, csirkehúslevesből csirke és zöldségek, kölesgolyó, rizstallér stb. alma, alma, alma... csirke, csirke, csirke:) Zöldborsó, tészta valami babakajával (4 hós kortól adható), zsömle (adalékanyagmentes - üresen), még répa, még borsó, még brokkoli, hajdinakása almával stb. stb. Semmi összefüggést nem sikerült eddig a kajálás és a bőre között felfedeznem.

Melegre romlik, az tuti. Ha napfény vagy víz éri az is sokat ront rajta (szegény... pedig annyira szeret fürdeni... most meg csak nagyon gyors zuhany jut neki és az sem minden nap).

Holnap nem leszek itthon de holnapután tényleg megpróbálom lefényképezni a kis xarjankánkat:) (tegnap megint összetojta a nappalit... mit mondjak, marhára örültem... a bilibe meg játékokat pakol...)

Na megyek Milleniumot nézni:))))
Vendég

csajok, körkérdés!!!!!!!!!!!!!!!!

babának cipő?? milyen? mikor? kell-e? stb.....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

dimet: ha már biztosan jár, addig ne. Én Siestával kezdtem de Lilla nem igazán szerette sajna... mondjuk pillanatok alatt ki is nőtte, lehet, hogy az volt a gond (de szerintem inkább a benne lévő betét). Pont ma vettem neki egy új cipőt (kemény 2000 Ft volt a neten, vadiúj, bőr, nagyon lányos:)... a kiscipők nagyon olcsók a neten és marha sokszor vadiújakat árulnak (ld. megveszik aztán amire a gyerek használná addigra kinövi). Szóval érdemes körülnézni (pl. a babaszobán).

Ja.. a Sugárban a bazársoron a sarokban van egy babacipőbolt, ott árulnak ucsó példányokat nagyon! korrekt áron! (nagyon jó márkákat olcsón). Ott aztán végig lehet próbálni a gyerekre az összeset:)
Vendég

uh, csakegy...elgondolkoztattál ezen a melegre, napra, vízre kijön...stb-vel.
barátnőm hátán is van vmi nyavalya. már mindennel kente. de akkor jön ki, ha leizzad, melegebb van, vagy vízre. a dokik eddig azt mondták,hogy gomba, de nem múlt el gombásodás elleni izéktől. olyan összefüggő piros réteg az egész háta. és a szélén, ahol ritkább látszik,hogy kör alakú, vagyis olyasmi. várom a képet lilláról!!!

szegény lilla, hogy nem fürödhet egy jót:(

hajni, drukk a titokhoz :)

Kép

dimet

Hát nem is tudom... én mondjuk jó helyzetben vagyok, mert meg tudom fizetni a babanapközit, bérletünk van, amit bármilyen óraszámban tetszés szerint variálva fel tudok használni... így egy óra nem jön ki 500 Ft-ra sem (tudom, van, akinek ez rengeteg). Bogi átlagosan 3-3,5 órát van bent egy nap, van, amikor bent alszik mert nem érek oda, de ébredéskor már ott várom kora du.

Szóval, én csak annyit, hogy lehetséges, hogy én vagyok fantáziátlan, türelmetlen, nem tudok annyi játékot, mondókát stb. stb., de én igenis azt látom, hogy Bogira iszonyat jó hatással van a bölcsőde meg a vele egykorúak társasága. Ugrásszerűen fejlődött a beszédkészsége. Sőt emlékeztek, hogy sokat Dévényeztünk, és a gyógytornász azt mondta, hogy akár még 2 éves korában is lehetnek pici kis gondok a járásával (ugrálás, szaladgálás, lépcsőzés). Viszont mivel ő a 2.legfiatalabb ott, a társaság egyenesen motiválja, utánozza a nagyobbakat, próbál ugyanolyan ügyesen rohangálni, mászókára menni (és már sikerül is), robogózni, megfogni a ceruzát rendesen és karikákat rajzolni (finommozgás - neki a keze is ügyetlen volt), és még sorolhatnám. Úgy érzem, az a közeg megadta neki azt, ha napi pár órában is, amire én valószínűleg soha nem lettem volna képes.

Esténként felsorolja a neveket, hogy ki volt ott, ki nem volt aznap, másnap reggel már izgatottan ébred, hogy újra indul a nap. (Szombaton reggel aztán mindig csalódik.)

Egyetlen egy igazi hátránya van a bölcsinek: mindenféle sz.rt el lehet ott kapni, hősködtem, hogy Boginak milyen jó az immunrendszere, az idénre ez megdőlt. Sajnos.

Viszont a szívem szakad meg a kis társáért, aki 7kor ott kezdi a napot és fél 5kor még ott van. 1 hónappal idősebb Boginál... szerintem az már embertelen. Leghamarabb fél9 fele mennek a többiek és 4 órakor mindenki eljön. És ebben ugye az a paradox, hogy az ilyen napi majd 10 órás ottlét ára havi szinten akkora összeg, hogy az anyukának tuti nem kell a fogához verni a garast - nem olyan a beosztása. (Na meg az autója sem.) Az ilyet például én sem értem. Szerencsére a kissrác jól bírja és jókedélyű.
Vendég

Dimet!

Gergőnél most nem találtak semmit, de még kiértékelik a 24 órás EKG-t, és az eredményt majd postán küldik, de remélem az is rendben lesz.

Csakegy!
És ha tejcukor érzékenység, vagy valami ilyesmi?
Az is okozhat bőrtüneteket, felfúvódást, hasmenést, lassabb növekedést stb. De persze nem vagyok orvos, nem tudom, írtad-e, hogy viszed-e gasztroenterológushoz...
ezoterike

ezoterike:

Gratulálok Gergő jó eredményéhez! Szurkolok, hogy a postás eredmény is tökéletes legyen!!! (az lesz:)

Lilla a növekedési görbéje alapján teljesen egyenletesen fejlődik plusz ugye a max. 1 hónapig tartó tápos próbálkozástól eltekintve soha nem találkozott még tejtermékkel (és gluténnal is csak 1 évesen tehát kb. 2 hónapja!). A hasa meg a táp előtt is ilyen volt már amennyire vissza tudunk emlékezni - kisbabaként meg ugye természetes a babapocak:) plusz a bőrén is már vagy 3-4 hónapos kora óta vannak furcsa dolgok tehát nem most alakultak ki, most csak bedurvultak.

De igen, viszem gasztroenterológushoz, csak ugye ha nincs meg legalább 3 hónap gluténterhelés akkor állítólag nem tudják vérből kimutatni az érzékenységet így azonnal valami nyeletéses kínzás jönne úgyhogy ezért nem is ugráltam eddig időpontért... most várnunk kell 1,5 hónapot mert csak akkorra volt időpont (ajánlottak egy jó dokit a Sotén) de szerintem az pont tökéletes lesz.

Hát ez van. Igazából én egyedül attól félek nehogy a glutén legyen a ludas, minden más eredménynek örülni fogok:)))) (ld. tej nélkül jól megvan az ember... nade glutén nélkül iszonyú lehet...)
Vendég

Csakegy!

Én a HA tápszeren sem csodálkoznék!
Tudod én a hipoallergén ragtapaszra és a sensitive Silánra vagyok allergiás. :evil:

Nekem kicsit kevésnek tűnik a fehérje. Persze nem "látom", h. mennyit adsz neki, de arányaiban úgy tűnik, h. jóval több a szénhidrát. (Igaz Lilla viszont jóval több rostot és zöldséget kap, mint Gergő, ezen meg nekem kéne majd változtatnom. :shock: :oops: De jó, h. időnként konkretizálunk kajákat!)
Fehérjének csak csirkét adsz neki?
Soványabb malacka pl. karaj? Nyúlhús? Galamb? Vadak? Spárban láttam mirelitpultban ilyesmiket. Azokban talán se antibiotikum se növekedési hormon nincs.
Tojás?
Savanyított tejtermékek? Lehet, h. ez utóbbiak a bélflórájának is hasznosak lennének, a legfontosabb pozitív bélflóratagok a Lactobacillusok, de nekik is kaja kell!
A felvágottak közt is vannak szója és tartósítószermentes fajták. PL. Masterfood is gyárt ilyeneket, meg talán a Délhús. Tudom, h. ódzkodsz tőle, de legkésőbb az oviban úgyis kapni fog (v. a bölcsiben).

Még vmi? Az A vitamin olajat próbáltátok már? Hátha csak vitamin hiány?

De a többi kaja közt, amit Lilla kap tényleg nincsenek veszélyes dolgok.

Mosáshoz, öblítéshez mit használsz?

A hasmenés kapcsán a gyerekdokival nem tudsz intézni egy kakivizsgálatot?

A "pókhasról" nincs képed? Mert Gergő is igen pocis gyerek, de a gyerekorvosunk szerint ez normális. (Épp csak a 86-92-es gatyák, mind szűkek rá. :shock: )
Bár az tény, h. reggelre le szokott lappadni, de kaja után úgy néz ki, mint aki lenyelt egy futballabdát! :lol:
Hurkák rajta sincsenek, pörög, mint egy búgócsiga!

Tegnap addig hisztizett, míg beverte a száját az ágy szélébe, az egyik metszőfoga beljebb ment egy kicsit, volt nagy sírás-rívás, ijedtség. Ma délelőtt még cirkuszolt, h. ő nem tud inni, mert fáj a foga a sportkupaktól. Így csak pépeset kapott enni. Erre délután átlógott a szomszédba és lejmolt magának egy parizeres kenyeret, amit héjastúl mindenestül bevágott! Franc a pofájába! :twisted: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

én amikor láttam lillát, nem tünt kicsinek. mármint csakegy te sem vagy nagy, lilla miért legyen hatalmas. szóval szerintme ezzel nincs gond. és nekem a pocakja sem tünt pókpocinak :)

ha esetleg mégis gluténérzékeny lenne....akkor sincs gáz. szerintme tök jól el lehet már élni ezzel. de reméljük nem ez lesz a ludas.

megjegyezném én is: :HA-s táp és pépek. mindegyikre rá van írva, hogy akinél előfordult a családban allergia, az figyeljen erre a tényre. akkor miért HA??? :)

babakajákat nem szoktál neki olyat adni amiben másféle husi van?

ja, rami. frász jött rám, hogy beljebb ment a metszőfoga. atyagatya. :? :shock: kiderítetted melyik feleségek megy a tv-ben??

zssssss-m imád üvegből inni:) meg sportkuakos izékből. ja, és nem is meséltem. habberman bekerült a fiókba. megissza a tápot csőrösből. végre.

na, lépek. norkaanyu melóztat :lol: 8)

Kép

dimet

Norka!

Gergő is ugrásszerűen fejlődésnek indult, amikor a kis barátnőjével játszóházaztak. Ott tanult meg mászókázni is a többiektől, szóval szerintem is szüksége van közösségre.
És valószínűleg, ha megszületik Kistesó, mindannyiunknak jobb lenne időnként egy napi 4 órás bölcsi. De 8 órára nem adnám be semmi kincsért sem!
Olyan dolgai vannak, h. szívem szerint a fejemre tennék egy kamerát, ami gondolattal irányítható és mindig vissza tudja játszani és rögzíteni, amit szeretnék, mert annyi jópofa dolgot csinál, de sosincs kéznél a kamera, h. felvegyem.

Itt most van egy játszóház, ahol a vezetőcsaj mondta, h. ősztől szándékában áll családinapközit nyitni, de Szekszárdon nem tudom mi lesz, ott van v. 4-5 ilyen intézmény, de a többség tele, az egyetlen szabad az siralmas, az egyik helyen meg csak akkor veszik be a gyereket, ha a hét minden napján full időben megy, mert csak akkor jár utána állami kvóta.
(A 3 bölcsiből kettőt bezártak! A családi napközikben viszont 7 fő a limit.))

Monee!

Az a baj, h. aki dolgozni menne vissza, annak lehet, h messze vagytok. Mert 8-ra be kell érni a munkahelyre, és nem mindegy, h. mikor kelti az ember a gyereket.
Csak hát a családi napközik szűkös helyeit gyakran pont olyanok foglalják, ahol anyuka nem dolgozni jár, hanem a barátnőivel szolizni, meg manikűröshöz. (tisztelet a kivételnek!)
Amikor mondtam, h. én fél 8-ra vinném a dedet, h. 9-re Szekszárdon lehessek, csak néztek, mint hal a szatyorban! És kértek volna plusz 500-at naponta, mert akkor arra az időre fel kell venni egy bébiszittert a fiam miatt!
Szóval lehet, h. mégis lenne esélyetek! :twisted:

Egyébként az egyik legjobb játszóházban azon döbbentem meg, h. vállalnak gyerekmegőrzést, de a 3 egybenyitott teremre csak egy - a főiskoláról alig kikerült - csajszi felügyel. Jó a dedek többségét anyuka vigyázza, de mi van, ha egyszerre két, netán 3 gyereket is rábíznának? Osztódni nem tud!

rambóka

Ja, csajok, egy kérdés:

Gergő irtó hisztis lett.Van, hogy játszunk, pár percig eljátszik valamivel, mondjuk ülve, aztán egyszercsak hátravágja magát, és elkezd hisztizni.
Meg kajánál is.Eszik pár kanállal és bőgés (másnál nem hisztizik kaja közben, csak nálam!! ))
Anyu szerint tegyek úgy, mintha nem is venném észre.
Szerintetek??????
ezoterike

[quote="rambóka"]
írta:
rambóka
Hunci!

Látod én ezért vagyok tandíjpárti (nyugodtan kövezzetek meg érte), mert nekem is vannak ismerőseim, akik szinte szörföztek a különböző bölcsészkarok közt, és tizenvalahány év alatt egy diplomáig nem jutottak el.
De az orvosi karon is volt, aki nem igazán volt odavaló.
Meg annó a felvételinél a Felvételi útmutató éves keretszámok részénél elgondolkodtam, h. tibetológusból vajon miért van szükség évente 10-15-re? :twisted: (Elnézést azoktól, akik tényleg gyerekkoruktól tibetológusok akartak lenni! :roll: )

Egyetértek...pontosabban legyen tandíj annak, aki nem óhajt tanulni, durva, egy jó barát velem kezdte az egyetemet 1999-ben, na azóta sem fejezte be....anyuka, apuka fizeti a haverok, buli, fantát...tök jó. Bár ösztöndíjat sem kap,tény, na de akkor is....legyen tandíj de legyen átjárhatóság a fizetős és nem fizetős között....és aki tanul, tanulni akar, az szépen ingyen tanulhat, meg támogatás és egyebek, simán átlaghoz kötném vagy mondjuk 5 évig állami és persze fizetős mint most, de aki államin volt, és pl 6 éve még mindig nem végzett, magyarul a kreditrendszerrel játszik és már plusz 2 féléve van, na az szépen fizessen....

És hát nemcsak tibetológus szakma van, hanem olyanok hogy csak nézek néha, amikor a férjem mondja, milyen új szakok jelentek meg....kész röhej,komolyan.

Bocsánat az offért. ez a téma (meg más is) vesszőparipám.

Hajni, jól teszed, hogy leírod a véleményed. Nekem annyi hozzászólni valóm lenne, hogy
1. nekem vissza kell menni dolgozni, ha tetszik, ha nem
2. nagyanyáinknak nem volt 3 év a gyes, gyed stb csak 6 hét, így mi bölcsisek voltunk, vagy nagymami ha mázlink volt, (nekem igen, de a tesóimnak még nem)
3. ha több gyerek volt és otthon maradt hivatásos anyaként, most kisnyugdíjas és alig tud megélni...(ne kövezzetek meg, de ez sajna tényleg így van....ők otthon voltak annó, és most mivel akkor nyugdíjalapot nem fizettek, így csak a férj utáni nyugdíjrész egy összegét kapják ha már nem él a férj, és a minimális összeget lásd gyes...)
4. szerintem fejleszt is a közösség
Vendég

Dimet!

Feketemunka???? :lol: :lol: :lol:

Az ilyen fogbalesetek ijesztőek nagyon! Többnyire dől a vér, a gyerek nem hagyja megnézni, üvöltm összevérez mindent stb.
Ebben viszont az volt a fura, h. alig vérzett, de a gyerek üvöltött, mint a sakál. Elsőre észre sem vettem, csak aztán láttam az ágy szélén a két fog helyét. Na akkor levert a víz!
Aztán láttam, h. az egyik foga fél milivel bejjebb van, na akkor megindult az agyamban a gyerekfogászat tankönyv idevonatkozó passzusa, de ilyenkor az ember semmiben nem biztos, könyv otthon én itt. Nem tudom megnézni. Mi legyen, mit is csináljunk. Időbe telt míg mindketten lenyugodtunk.
Remélem nem lesz vele baj. De ez csak később fog kiderülni. Le nem tört, csak benyomódott, azt is csak kicsit.

rambóka

Rambóka: izé... tejtermékről, tojásról le van tiltva (az összes orvos letiltotta... most meg pláne... a gyerekorvos külön mondta, hogy a 15 hós oltásig semmi tojás mert az valami tojásfehérje alapú). Igen, csak csirkét kap (nyúlra vadászunk már egy ideje, az jó lenne neki).

A Sinlac meg az ugye megintcsak szénhidrát:(((( Na de ennél több húst már Lilla se hajlandó megenni... pedig szépen eszik... (a felvágott továbbra is tabu marad, van elég baja anélkül is:) Na meg mennyi tiszta fehérje van abban... röhejes mennyiség... sajna...

A homeós doki most felírt neki egy Eskomo Kids nevű vitamint, hátha az segít. (állítólag jó okos lesz tőle:)))))))

Mosás: mostanában babamosószer de váltogatni szoktam egy másikkal amelyikkel még nem volt bajunk. Öblítés természetesen ecettel:)

Pocak: megpróbálok fényképezni:) (A homeós doki szerint Lilla elég hülyén tartja magát (ld. kérdőjel) és azért még nagyobbnak tűnik a hasa mint amilyen... )

Köszi mindenkinek a filozofálást és a tippeket:))))
Vendég

igen. tudod, azért nem vesztegetett meg senki sem téged kvíz ügyben, mert én lettem megvesztegetve :lol: (neeeeeem, norka nyugi :D )

azért ez kemény, hogy beljebb ment a foga.

zsuzsinak most jön ki az egyik felső. éppen most. előbb fel is sírt. este már láttam,hogy finisben van.

ezo, nálunk is vannak hisztik. én nyugisan elmagyarázom neki, mit sem törődve vele,hogy ezzel nem ér el semmit sem. még :twisted:
meg végül tényleg, nem is veszek róla tudomást.

Kép

dimet

csakegy, látom magam előtt, hogy nyúlra vadásztok :)
írj zsizsiknek ez ügyben!!

Kép

dimet

Dimet!

A Port.hu-n nyomoztam és úgy tűnik a 4. évad. Vmi Katherine nevű tyúk költözik vissza, akinek a lánya nem emlékszik Susan lányára pedig húdenagyon barátnők voltak. Sötét titok lapul a padlásszobában.
Ez volt a mostani sorozat nyitó részében, ha jól emlékszem. Na ez volt az utolsó, amit láttam.

Itt is írhatom privi helyett?, h. nekem inkább vmi gyógytorna v. könnyed gerinctorna kellene anyunak, semmiképpen nem felülésektől és stepaerobiktól hemzsegő hiperlendületes típusú fiatalos robbanékonyság. A callanetics jó ötlet lenne azt hiszem, de más is jöhet, ami nem készíti ki nagyon az embert. Vagy azt Hunci írta? :oops:
Majd írd meg mit szeretnél cserébe! Vagy mennyi dvd-t vigyek?

rambóka

Rambóka: fú de durván hangzik ez a fogas ügy... tényleg kiveri az embert a víz.... fú...

Ezo: hát... ez van... lesz ez még rosszabb... (Lilla mostanában naponta minimum 6-7 alkalommal is bepróbálkozik... ha nem kap meg valamit vagy rászólunk vagy csúnyán nézünk rá akkor jön az üvöltés... Valaki egyszer szuperül leírta, hogy mi a különbség a hiszti és a sírás között... na azóta így nézzük a gyereket és úgy már nem is olyan gáz:) ld. ha sír akkor potyognak a könnyei... ha meg hisztizik akkor gondosan gyűjtögeti a szeme sarkában az egy szem könnycseppet amit a megfelelő pillanatban elenged... és ez tényleg így van:) Ha a hiszti helyett erre koncentrálsz akkor még jól is szórakozhatsz közben:)))) (hja... anyák gyöngye vagyok:))))
Vendég

Rami!

A premens-t kúraszerűen 3 hónapig kell szedni, vagy hogy?? Mert most ahogy nyomoztam utána, azt olvastam hogy 3 hó.

hajni...
Budaörs

rami, én lafitól kaptam. de mivel ő nem jön, én igen. kiírom. amire lesz időnk.
majd megírom mennyi dvd.
most néztem meg. feleségekből, a 4. évadból 12 van meg. az 1 dvd.
szerintem callanetics jó anyukádnak!

Kép

dimet

Bölcsi/ovi téma: szerintem mindenki tudja, hogy egy bizonyos kor fölött napi néhány óra kifejezetten kell minden gyereknek... nade ki a fene tudja ezt megfizetni ha nincs pl. állami fél napos (vagy akár csak 2-3 órás) bölcsi???? (én azért filózok, hogy elmegyek a héten és felíratom valami listára... aztán meglátjuk...) (napi 3*500*5nap*4hét az 30.000 Ft... majdnem fél GYED... és akkor még csak napi 3 óráról beszélünk... mi speciel nem tudnánk kiköhögni... ez van... nem vagyunk sikeres emberek...)

Viszont az is tény, hogy vannak gyerekek akiknek kifejezetten lelki törést okoz a bölcsi. Mert vannak. Na ők szívják meg a legjobban ha az anyának vissza kell mennie dolgozni.

Egyébként meg engem nem zavar ha Lilla is itt lesz a kistesó mellett, kifejezetten lelkiismeretfurdalásom lenne ha úgy érezné, hogy a kistesó miatt pateroltam el (ld. kb. akkoriban mehetne). Úgyhogy nálunk minden attól függ majd, hogy mennyit kell fizetni az állami bölcsiben óránként.
Vendég

csajok, most engem fogtok megkövezni: a múltkor egy kismama klubban volt egy gyerekpszichológus. azt mondta, csináltak egy kutatást, hogy milyen hatással van a bölcsi a gyerekre. az volt a célja, hogy kimutassák, mennyire klassz dolog a bölcsi. és azt találták, hogy igenis káros. minél többet van, és minél korábban kezdi, annál károsabb.
egy hatgyerekes ismerős is tartott ott előadást, és ő azt mondta, akinek van rá lehetősége, legyen otthon 4 éves koráig a gyerekkel.

mondjuk napi 2-4 óra 2 éves kortól szerintem elmegy, sőt jó is lehet. de annál több nem feltétlen. anyáink hogy oldották meg?
a nagymamaám otthon volt 3 gyerekkel, az utcájukban szinte mindenki.
anyukámnál már volt gyes. mellette otthon dolgozgatott később 3 éves koromig. a férjemnél pedig egy néni vigyázott rá.
megjegyzem a nagymama jobb mint a bölcsi, mert 1 megszokott ember van a gyerekkel, akit jó esetben imád. (persze nem arra gondolok, amikor múltkor egy nagymama azt mondta a játszótéren a gyereknek, hogy gyere ide te átok)

na és azért ne hasonlítsuk magunkat nyugat-európához se, ahol egy bölcsis gondozónőre egy pár gyerek jut, az anyuka pedig kényelmesen dolgozik 4 órában a gyerek iskoláskoráig ha akar, utána pedig 6 órában. és az összes szabadidejét a gyerekével töltheti, mert a takarítónő az alap, de sok helyen vasalónő
amikor kint voltam bébisintér egyedül az én családom volt az utcában az, ahol a nő teljes állásban dolgozott. mindenkinek ott volt délután az anyja. a gyerek (10 éves) tiszta lelki sérült volt, hol engem hívott mamának, hol azt mondta, hogy utál, mert miattam nem lehet az anyjával, meg folyton a halálról, gyilkosságról, öngyilkosságról beszélt. (nem a tvből, mert nem nézhette)

tandíj: szerintem nem tandíj kéna, hanem egy teljesen új alapokra helyezett oktatás. első diploma lehetne ingyenes, a többi szerintem se. (mondjuk nekem olyan ismerősöm volt, aki 3 szakos volt, és háztartási kekszen élt, mert a kolesz mellett nem tudták jobban finnaszirozni a szülei)
viszont a tibeti meg ilyen szakokat én is megkérdőjelezem. amikor én felvételiztem 10szeres túljelentkezés volt mindenhová, és valahogy az ember jobban meg is becsülte magát, ha felvették.
szerintem jobb volt. a szinvonal is. nem volt ilyen laza minden, ha nem teljesítettél rendesen, ki is vághattak. (minimum átlag volt, minimum tanegység, stb...)
régen a német szakra felsőfokú tudás kellett, most meg magyarul vannak az előadások, mert nem értik meg a hallgatók (!)

mondjuk ha csökkentenék a felsőoktatási helyek számát, kevesebb lenne a munkanélküli is.
most meg minden tanítóképzőn is jogászokat, közgazdászokat képeznek. mondjuk én az ilyen képzések szinvonalát is megkérdőjelezem. főleg, hogy volt ismerősöm, aki nem tudott 2 számot összeadni, épphogy átment az érettségin, aztán valami nevenincs fősulin 3 év alatt közgazdász lett. de ismerek olyat is, aki csont hülye volt, olyan akcentussal mondott ki egy angol szót, hogy felfordult a gyomrom, és angoltanár lett.

a rendes szakmunkásképzést is meg kellene szervezni.

én nem vagyok közgazdász, de sztem nem lehet, hogy egy országban mindenki csak az irodákban üljön. igenis kellenek mezőgazdasági termelők (sőt!), fizikai munkások, akik építenek, vagy effektive előállítanak valamit. ezen kivül mérnökök, és közgazdászok. tibeti meg levéltár szakokat én se finansziroznék. kb 5 évente egyet. annyira talán lenne is kereslet, meg tényleg az menne oda, aki az akar lenni.
:twisted: :twisted: :twisted:

nja, bocs az offért.

Kép

Kép
csillagfény

csillag: mindenben egyetértek:) Én is bezárnám a mikiegérképzőket... Minek kell pl. egy eldugott vidéki fősulin aminek a profilja világéletében a tanítóképzés volt és mondjuk abban jó is volt (csak hasracsapás:) hirtelen közgazdászokat képeznie? Nincs is hozzá megfelelő tanár és sejthető, hogy kik mennek majd oda...

Aztán csoda, ha pl. az állásinterjúra már be se hívják ezeket csak az elit egyetemeken végzetteket ezek meg sírnak, hogy lehetetlen elhelyezkedni? (nálunk pl. szóba se állnak senkivel aki közazdász és nem a Közgázon végzett... mert lehet, hogy az is xar de legalább mindenki tudja, hogy ott mi a minimum és, hogy mivel lehet kiszűrni a lógósokat -pl. szakirány, milyen tárgyakat vett fel és kinél mert az is sokat elárul stb. stb.)

De már tényleg tandíj van ha valaki nem végzi el 5-6 év alatt az egyetemet... Nálunk legalábbis aki több mint 5 évig végezte az majdnem 100e-t kellett, hogy félévenként fizessen az extra félévekért! (öcsémnek is a Műegyetemen... de ő nem tudom mennyit fizetett)

Mondjuk ami most folyik az iszonyú gáz... nincs színvonal, az érettségi röhej, nincs igazi felvételi (nálunk még vért kellett izzadni)... de ez tudatos rombolás eredménye, nem csak a mostani egyetemisták tehetnek róla... a tandíj se változtatna sok mindenen max. nem tudna egy csomó tehetséges ember egyetemre menni (ld. nálunk vagy tanult éjjel-nappal az ember s akkor benne volt az első 10%-ban vagy még megvolt de dolgozott mellette, hogy ne halljon éhen... és igen, nem az indult jobb eséllyel a munkaerőpiacon aki 5.0-ra végzett...)
Vendég

Csakegy!

Kb egy évtizede, aki a helyi építész karon végzett, eleve elvesztett ember volt, mert, ha meghallották, h. honnan jött, fel sem vették sehova dolgozni, annyira rossz híre volt a helynek.
A helyi bölcsész kar jó darabig ontotta magából az egyszakos tanárokat, akik szintén nem tudtak elhelyezkedni, mert ki vesz fel egyszakos biosztanárt, ha felvehet helyette egy biosz-földrajz szakost is?
Informatikusból is képeztünk pár tízezer elhelyezkedni képtelent.
Az orvosképzésben senki nem ment családorvosnak, mert a praxisokban jól bebetonozott dokibácsik és dokinénik ücsörögtek és a fiatal orvosoknak esélye sem volt elhelyezkedni. Erre most lasszóval vadásszák a családorvosokat, mert hirtelen kiöregedett az a generáció, aki eddig benne volt a praxisokban.

Nem hiszem, h. az országban ne lenne elég piackutató közgazdász, akik kiszámolhatnák, h. milyen szakmából hogy állunk és mennyit kell képezni.
Ott az a rengeteg munkanélküli, de talpmasszőrből, kutyakozmetikusból és rendszergazdából Dunát lehet rekeszteni, már annyit képeztek belőlük. Az átképző helyek felveszik az állami támogatásokat, legombolják a kisemberről a zsetont, aztán az illető ugyanúgy munkanélküli, mint eddig.

A felvételik: aki ezt az emelt szintű érettségit kitalálta, az nem normális. Az érettségi a gimnázium elvégzésének záróköve. Pont. Már ott különbséget képezni a gyerekek közt szerintem bűn!
A felvételit lehetett volna úgy reformálni, h. a közös írásbeliket centralizáltan javítják. De szerintem a szóbeli akkor is az egyes intézmény autonómiája kell, h. legyen. Ő tudja, h. milyen típusú hallgatót vár az adott szakmában.
Én még ki is egészítettem volna egy pszichológiai alkalmassági teszttel az egészet, mert szerintem vannak szakmák, ahol nem mindegy, h. az illető felvételiző milyen lelki háttérrel rendelkezik (pl. saját szakmám!)
De pl. a tanítóképzőn nem vettek fel egy a kisgyerekekért rajongó ismerőst, mert enyhe beszédhibája van. Most mondjátok meg, többet számít, h. pösze, mint az, h. imádja a kisgyerekeket?
A kisgyerek nem tőle fog kizárólag megtanulni beszélni!
(de sajnos egyéb testi fogyaték alapján is szelektálnak, miközben folyik a duma az elfogadásról és a fogyatékos gyerekek integrációjáról! :evil: )
Ehelyett inkább a jelölt pszichés alkalmasságát vizsgálnák, akkor nem lenne ennyi kiégett alkoholista.

A pszichológiai alkalmasságival azt is meg lehetne előzni, h. vki feleslegesen eltöltsön 1-2 évet vmi számára nem megfelelő karon, aztán későn rádöbbenve, h. váltani kell, a tényleg neki valón ki kelljen fizetni a különbözeti éveket.
(Nem tudom, h. ez most hogy van, nálunk, ha nem vettek volna fel az orvosira elsőre és a kieső évet mondjuk vmely bölcsészkaron töltöttem volna, akkor csak a megkezdett bölcsészkarnak megfelelő 8 félévet finanszírozta volna az állam, az orvosi 10-12 félévéből fennmaradó részeket már nem! Ezt sajnos sokakkal nem közölték és jópár ember szívott miatta.

Na nem offolok tovább.

Csillag!

Éppen az a gond, h. nem tudsz vele otthonmaradni, mert egyrészt a gyessel kitörölheted, ha a párod nincs jól kereső állásban, másrészt nincs az a munkahely, amelyik gyerekenként négy évet, de mondjuk két gyerekkel és két év korkülönbséggel számolva 6 évet vár rád.
Ha otthon maradsz és közben furmányosan megszüntetik a munkahelyedet, az új szabályozás szerint szinte nem kapsz szinte semmit a kistesó után!
De vissza se tudsz menni, mert nincs bölcsi!
Ha magánoviba adod, v. bébiszittert fogadsz, akkor hiába álltál munkába, mert a kereseted elmegy ezek finanszírozására, és megintcsak ott álltok egy keresettel.
Ha visszamentél dolgozni, akkor célszerű a 180 napot ledolgozni, különben jól kicsesztél magaddal pénzügyileg, emiatt viszont egyre nagyobb a korkülönbség a gyerekek között.
Mivel a nők manapság nem kezdenek el huszonévesen szülni, csak harmincévesen, örülhetnek, ha két gyerek belefér, három már alig.
Nem beszélve arról, h. a munkáltatók hogyan állnak hozzá a kérdéshez!
Szóval itt szerintem már régen nem arról van szó, h. önző módon, saját kényelmünk érdekében beadjuk-e a gyereket a bölcsibe, hanem, h. be KELL adnunk vagy sem, és ha be kéne, akkor be TUDJUK-e adni v. sem?

rambóka

Sziasztok csajócák,

látom, pezseg itt az élet.... van téma bőven !
Alig várom már a szombatot, hogy megint láthassalak titeket ! :lol: :lol: :lol:

Csakegy: ha nyúl kell, szólj. Apámnak házinyúl tenyészete van, biztosan tudok tőle kérni nektek pár állatkát, mezei nyúlból kifogyóban a készletünk, - de abból is adok nagyon szívesen - de nem hinném, hogy speciálisan vadon élő nyúlra gondoltatok.... vagyis nyilatkozz, mire vágytok...!

Bölcsi: szerintem a közösséget szerető gyereknek kifejezetten jót tesz, ha 1,5-2 éves kora körül közösségbe kerül. Iszonyatosan meglódul a fejlődése, ahogy Norka is írta. Aki viszont nem szereti a társaságot, az csak megszenvedi a bölcsis éveket, az ilyen kisbabának talán jobb 3 évig anya mellett lenni, addigra talán bátorodik annyit, hogy szivesen megy majd oviba.

Egyetem: nekem abban a szerencsében volt részem, hogy a gimi után Rómába mehettem egyetemre, nyáron és hétvégén dolgoztam, hogy el tudjam magam tartani. És bizony ott tandíjat kellett fizetni ! Nem volt kérdés, hogy ki fizet, ki nem, - biztosan volt valamilyen tandíjmentességi lehetőség, - de mivel nem volt olyan nagyon megrázó az összeg, én kifizettem minden félévben, és utána élveztem az egyetemi lét gyönyöreit, teljes jogú egyetemistaként. Én is egyet értek a tandíjjal - bár tudom, sokan nem - mivel ösztönöz, mivel nyilvánvaló, hogy az egyetemek soha nem fognak annyi pénzt kapni az államtól,amivel finanszírozni tudnának mindent, mivel a diákokra van visszaforgatva az egész, az ő oktatásuk, a körülményeik szinvonala javul, szóval szerintem kár, hogy itthon nem tudták végül bevezetni.

Na, mesélek picit: voltam Arnoldnál kukucs 2-n, és a bal oldali petefészekben van két gyönyörű tüszőm, 25 és 27 mm-esek, 13 mm-es nyálkahártya, gyorsan be is adta a tüszőrepit, és most bizony igen intenzíven szorgoskodunk.... :lol: :oops: :wink: És ha most nem jön össze, akkor következő ciklusban inszem.
De az valami botrányos, hogy mennyire fáj a bal oldalam, majd leszakad, alig bírok leülni, basszus. Ja, és tegnap este az LH teszten a teszt csík azonnal nagyon erősen besötétült, a kontroll csak később..... szóval most valami bazi erős pé jön, vagy kisnyúl. Esetleg a tüszőrepi injekció okozhatta szerintetek ezt az erős LH tesztet ?
zsizsik

Dimet!

Cipőtéma ügyben lapozz hátra a 1oo-as oldalra s ott, eléggé közel a laptetőhöz Rambókának van egy részletes leírása. Mert pár hónappal ezelőtt én is kétségbe voltam esve cipő ügyben :D

Önzőzés megint:
7végén voltunk cégbulin, az uramék cége meghívott és minden szuper lett volna, ha Tibike nem azzal kezdi, h első éjjal összehény mindent: kiságyát, előszobát, franciaágyat, földet-falat, stb.
Senki sem érti: semmi olyant nem evett, amit addig még nem. Utazni utaztunk már hosszabbat is. Nem volt sem túl hideg sem túl meleg... érthetetlen.
Másnap reggel megivott 2,5 deci teát! Tudni kell róla, h eddigi életében ejsze nem ivott meg összesen annyi teát.

Na, aztán napközben kirándulás, éjszakánként buli... valahogy kibírtuk. Volt vólkitóki-nk (hogy írják ezt, bakker? :oops: ) de csak egyszer kellett rohanni, a hányáskor, a többi éjszakák szokás szerint nyugisak voltak.

De rájöttem, h nincsen igazság a földön! Buli után reggel én kelek fel a gyerek miatt, futok a vendéglőbe a cuclisüveggel, h melegítsék már meg, etetés, elenkázás, stbstb. Aztán az uram ezalatt... észre sem veszi,h én felkeltem... Szóval: nincsen igazság a földön!... :(
:D

Bölcsi téma: nálunk nincsen magyar bölcsőde. Kiderült, h böcsőde az egészségügyhöz tartozik, és csak az óvódától kezdve tartozik a tanfelügyelőség körébe a dolog. Az egészségügyben meg tök mindegy, h milyen nemzetiségű vagy.
Ez nagy téma nálunk... van vagy 2 magánbölcsőde, ahol csak magyar gyerekek vannak és magyar dadák, de eléggé drágák. És nem értem, h miért kellene nekem fizetnem a bölcsit, ha ugyanannyit dolgozok és ugyanannyi zarságot levonnak a fizumból mint indenki másnak. Szóval magánt nem akarok fizetni, az államiban meg összezavarják a pujámat... Meglátjuk. 2 éves koráig itthon leszek, de utána? Ha lesz tesó addigra, akkor utána is. Ha meg nem, akkor nemtom... Meglássuk. (Ezt mondta a vak is.)

Na, legyetek jók, minnyár megyünk látogtóba egy pocakos mamához, akinek metes baba van a pocijában. Képzeljétek: ezt a csaj valami 5-6 év próbálkozás után maradt terhes (4 havi met), aztán 5 hós terhesen lett vesegörcs... Aztán meg kellett műteni, beszereltek egy csövet, ami összeköti a vesét a húgyhólyaggal. De a szervezetének ez nem tetszett, így második műtét: cső kivevése! Harmadik műtét: a hátán keresztül kivezettek egy csövet a veséjéből, ott van egy zacskója és abba gyűjti a vizeletét... Ezt azér kellett terhesség alatt, mert fennállt a veszélye, h elveszíti egyik veséjét. Így kapott a vese "hosszabbítást", de szülés (császár) után lesz veseműtét...
Meg akartam kérdezni Tőletek, hogy mondják: a metformin s a vese ??? valami van ezzel kapcsolatosan... Szerintetek lehet valami köze ennek a 2 dolognak egymáshoz?

Na pusszok, készülünk, s megyünk látogatóba, mert ez az asszonyka jövő héten befekszik a szülészetre!

Pááá,
Réka

Kép
k.ir

Zsizsik!

A tüszőrepiben lévő hcg keresztreagál az LH teszttel ezért szokták az LH tesztet jóstesztként is felhasználni, mert kicsit előbb tudja jelezni a terhességet, mint a terhes teszt. (bővebben itt: http://babatervezok.otthona.net/josteszt.shtml )
Úgyhogy ezért hipererős.
Jobbulást!
És EGYÁLTALÁN NEM DRUKKOLOK!
De ki ne hagyd a talit!

A mezei nyúlnak egyébként más az íze, mint a házinak? Sötétebb a húsa? Még sosem ettem mezei nyulat. :?

Csakegy!

Mosódió? http://www.mosodio.hu/inhaltwaschnuss.htm?/

rambóka

ez az epe dolog engem is érdekelne....jó, nekem utána kivették az egészet, de furcsállom, hogy van ilyen hogy terhességi epegörcs és epebajok....és egyre több ilyent hallok...

(a játszótéren múltkor volt egy anyuka, kb ilyen mint én, és mesélgettünk egymásnak: az ő sztorija: semmi gond a terhességgel, szép minden aztán görcsök, visszatartották, majd megint görcsök, megint visszatartották és aztán császárral kivették korábban mert retardált, oxigénhiányos állapot lett volna, aztán 5 hétre rá epeműtét, teje nem volt egyáltalán.....Hm ismerős sztori, néztem is nagyokat)
Vendég

zsizsik: fú, akkor majd írok privit a nyulak miatt... (én nem vagyok hajlandó nyulat enni de a férjem szemrebbenés nélkül megeszi szegénykéket... brrr... ő szerintem még a mikulás rénszarvasát is megenné decemberben... :)

Tandíj: a gáz az, hogy nézd meg mennyit kerestél kint a hétvégi munkával és mennyit keresel itthon diákként (500Ft bruttó/óra...)... itthon amit az ember diákként megkeres az szépen elmegy kajára és bérletre. Emellett ott vannak a könyvek, jegyzetek (egy könyv ugye 4-5e Ft). Ha megtehetnéd, hogy mondjuk elmész 1-2 évre dolgozni egyetem előtt ahol összespórolsz annyit, hogy utána nyugodtan tanulhass (mert ugye az lenne a lényeg) 4-5-6 éven át akkor nem is lenne semmi gond... de most aki elmegy napi 8 órába dolgozni (érettségivel) az jó ha 100-120e-t hazavisz amiből nem tud annyit félrerakni, hogy kifizesse belőle később a tandíjat. A diákhitel meg felejtős mert pont a legfontosabb első években (ld. családalapítás, lakáshitel) mennek majd rá a legnagyobb terhek... (ld. első 2 évben valami röhejes összeget kell csak törleszteni asszem azután viszont már a bruttót nézik függetlenül a levonásoktól...) és nagyon!!! (pofátlanul!!!) magas a kamat
Vendég

hunci, naná, hogy van.
nem emléksze, én is begörcsöltem egyszer. pont mikor a fogam is. frankó volt így együtt a kettő....epehányás stb...bocs

Kép

dimet

Én is visszanéztem a 100-as ldalra.Egyetértek Rmabókával a cipő ügyben.Még annyit hozzátennék,hogy nálunk a gyerkőc elindulása után ortopédiára kell menni az esetleges "hibák" miatt.
Levinek mi is siesta cipőt vettünk elsőnek,majd amikro elmentünk az ortopédiára kb 1-2 hónap múlva a dokinéni mondta hogy lúdtalpas a gyrekőc+ befele dől a lába enyhén és az a cipő még árt is a lábának,mert ott emeli meg a lábboltazatát ahol nem is kellene.Mi Salus cipőt hordunk.Teljesen egészséges lábúak is hordhetják.A sarkánál a belső pereme meg van emelve,tartja a bokáját.
Kb 1 hónapja voltunk kontrolon és a dokinéni szerint előfordulhat hogy még lúdtalpbetét sem fog kelleni annyit javult a lába.Kb 14 hónapos korátol hordja,szigorúan csak alvásnál volt levéve .Szóval szobában is használnia kellett.A cipő mellett az is sokat jelent hogy milyen intenzív a gyerkőc,mert ahogy izmososdika lába úgy húzódik,igazodik jó fele az talpizma.Hááát Levi szinte meg sem állt eddig :lol:

Tényleg érdemes elvinni a gyerkőcöt ortopédiára mehelyt önállóan,magabiztosan jár!

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Miccsa vita van itt kérem. Vagyis nem is vita, csak nézőpontok kicserélése! :D

Sok mindenkivel egyetértek! :)

De azért zárójelben megjegyzem (megkaptuk az első oltást).

Csakeggyel értek igazán egyet!
Tudatos rombolás ami itt folyik.

Többet meg nem írok, mert az agyam eldurran!

Mi a legfontosabb az ember életében?
1., jó pedagógust találjon a gyerekének (bölcsöde, ovóda, iskola)
2., jó orvost találjon, jó egészségügyi szolgáltatást kapjon!

Rejoval egy párszor máz ezt a témát jól átdumáltuk. Mélységes egyetértésben.

És jelen pillantban ez csak akkor van meg, ha zsebből fizetsz! Iszonyú sok pénzt fizetsz (a keresetedhez viszonyítva). Pedig fizetsz adót és járulékokat!

De itt tényleg befejezem, mert annyira érintett vagyok, hogy hideg fejjel nem tudok gondolkodni! :lol: :lol:

Hajni!
Csak nyugodtan írd meg a meglátásodat, hoszen nyakig benne vagy! És elnézést sem kell kérned a véleményed leírásáért! :)

Csakegy!
Ne írj nekem ilyet, hogy 12 osztállyal 100-120 ezret hazavisz, mert tényleg kinyílik a virtuális bicskám. :evil:
És nekem egyetlen tankönyvem sem került 4-5 ezer ft-ba! 7 ezer alatt könyvet nem is kapni!
Az anatómia atlaszt meg sem mondom mennyiért lehet használtan venni. Két kötet. (20 ezer ft, mi ennyiért vettük, azért ezt mert ez a legjobb/bár már van jobb is/ és a párom még mindig felcsapja egy egy műtét előtt) ha újan veszed duplája!

A lényeg, csajok, hogy lyuk van a seggünkön!

Bár nagyapám mindig azt mondta: "Én úriember vagyok, csak a seggem lyukas! " :roll: :lol: :lol:
Vendég

Rambóka, köszi, akkor jól sejtettem, hogy ez nem valami csoda, hanem a tüszőrepi hatása..... de azért muris volt látni, annak idején Eszterrel a terhességi teszt lett így csíkos, hogy még pisiltem rá, és a teszt máris csíkos volt..... pisilés közben el is fordítottam, hogy ne lássam.... akkor még nem akartam terhes lenni. :oops: ( férjemmel 2. együttlétkor fogant a kis csibészünk)
Bezzeg most.... na hagyjuk is.

Csakegy, írjad a privit, várom !
zsizsik

hali

egykezes, mert kiskincs itt horkol :)
lányok ! a napokban ha eleludt a pocakomon büfinél,és leraktam a kiságyba felébredt :shock: várok a kivevéssel,de rendesen begurul néha.....már késő,elkapattam?????? :? :roll: :shock:
a kezemben gyönyörűen alszik...bezzeg az ágy

tudtok olyan oldalt,ahol a gyerekek fejlődéséről lehet olvasni,mit mikor csinál,és esetleg mivel fejleszthető?

olvastam is,de csak gyorsan...
Zsizsik szép eredmények,tali közeledik minden ideális,drukkk :wink:

bölcsi ,ha megoldható inkább azt mondom legyen otthon az anyuka (tudom ez pénz,stb függö és egyéni) és időnként nézzenek el egy játszóházba vagy más gyerekközösségbe mert az is kell, itt kicsit más a helyzet mint pesten, bölcsink még csak most lett,a gyerekeket úgy kelllett befogdosni,hogy indulhasson,
az utca felénk délután gyerekektől hangos (fiatal környék) játszótárs lesz

megyek,próbálkozom egy kiságybatevéssel
Vendég

Kavics...... hihihihihi :lol: :lol: :lol:

A téma tényleg megérne egy misét..... az ingyenes ellátás vsus magánorvosi ellátás..... :twisted: :twisted: de tényleg ne menjünk bele......
zsizsik

Kincs!

Egyszer Okr azt mondta, hogy amikor a kiságyba teszi a gyerekét, olyan, mintha szúrós drótra tenné... :lol: :lol:
Lehet nálatok is szúrós drót van és Donát baba nem szereti :lol: :lol: Passz.

http://www.mamanet.hu/modules.php?name= ... nt&sid=210 mozgásfejlődéssel kapcsolatos.

Másra is gondoltál?
Vendég

Sziasztok!

Ma semmit nem fogok csinálni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Max elmosogatok! Majd. Egyszer!
Szalad a kecó, de kinemtojikrá????????????? Ennyi enkem is jár! Holnap érkezik Ákos fiam, és vége a jó dolgomnak, muszályos kaját rittyenteni mindennap! Netezni fogok ezerrel, meg max Nórit etetni/beszélgetni/játszani!

Rontotta lesz az ebéd, és Nóri nyitott ablaknál fog aludni, ezzel letudom a levegőztetést! Úgy is lóg az eső lába! Nyah, most jól rójjatok meg!

Ahhha, a kis mocsok tudja, hogy ráérek! Mehetek dajkálózni, nyügi van!

Jövök még!!!
Vendég

Kincs!
Ez is neked!

1211277348.0684.doc

Monácska!
Hajrá!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kincs!

Egykezezés nálunk is, csak Nóri zabálja a szemével a billentyűzetet!!!!! :)
És közben tojik a világra, szó szerint!!!

Le fog róla szokni, csak légy kitartó! Szerintem minden baba bepróbálkozik...... :)

Észrevettétek már, hogy a kakilást mindig egy iszonyatos méretű bukás előzi meg??? Bár Nóri nagyon bukós............ :( De nem akarok tápit adni még neki! Naponta két-három öltöztetés teljesen általános.
És nem is értem, hogy miért nem szeret öltözni mi????????
Vendég

Helloka!

Höhö... milyen jó kis véleménycsere a felsőoktatással kapcsolatban. :D Nekem tetszik. :lol:

Kir!

Nekem is ilyenem lett a terhességtől mint a barátnődnek. Egyenlőre még csak görcsöl a vesém néha, de ha bedurvul, akkor nekem is beígértek egy olyan vezetéket. Bár a barátnőd rosszabbul járt ahogy látom. :( Egen, a műtét és a terminált szülés elkerülhetetlen ebben az esetben, ez az én papírkámon is rajta van.
De! az urológus doktornő kijelentette, hogy ez abszolút terhességi tünet, főleg ha a jobb oldali vese fáj és szerintem a metnek ehhez semmi köze. Egyszerűen a magzat úgy fekszik, hogy nyomja a vesevezetéket, ami miatt időszakosan vagy véglegesen tágulat keletkezik. A többi dolog (műtét, vezeték) már csak ennek a következménye.

Mona!

Hajrááááá laza nap! Kell az... :D
A napom további része a Tiedhez lesz hasonló. Nem csinálok semmit, csak olvasok és döglök. :D

Basszus, full puccba vágtam a lakást (ilyen utoljára karácsonykor volt), erre meg a védőcsaj ma mégsem jön. Jövő héten, vagy utána fog csak ideérni hozzánk. Addig asszem elköltözünk, hogy a rend megmaradjon. :lol:

Őőőő... nincs köztetek valami vadállat szakértő emberke? Vadász vagy ilyesmi.
Az a helyzet, hogy házunkkal szembeni üres területen lakik egy róka család, akik kerítés és kutya híján nálunk is rendszeres látogatást tesznek. Ezzel nekem még nem lenne gondom, mert imádom az állatokat, de a veszettség lehetősége annyira nem vonz. Tudunk valamit tenni annak érdekében, hogy a róka család is maradhasson és mi is biztonságban legyünk? Az tuti hogy vadász embert nem fogunk hívni, nem bírnám ha miattam lőnék ki a rókákat. Valami veszettség elleni szérumra gondoltam, vagy ilyesmi.
Mellesleg a "család" tényére tegnap éjjel döbbentem rá, mert eddig csak egy rókát láttunk szaladgálni állandóan. Szóval az volt, hogy nagy vihar kerekedett éjjel, kimentünk kihúzgálni mindent és ahogy az ablak előtt álltam, megláttam, hogy egy gyerek róka éppen a macskáink táljával barátkozik a teraszon, eszegeti ki belőle ami még benne van. Először azt hittem hogy a kisebbik macskánkat látom, de nem ő kiskretén (elnézést!) volt, hanem egy kisróka. Nagy fej, pilincka lábak, pók has, tökrearanyosvolt! :D Monee hülye, legszívesebben jól megtapperolta volna a kis dögöt (bár gondolom ennek ő annyira nem örült volna). :lol:

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Monee: :lol: :lol: Rókasimi? Zsizsik lehet, hogy tud neked segíteni ;)

Tényleg, Zsizsik: Én sem drukkolok ;) Azért ne hagyd apát futni egyszer sem :)

Tandíj, bölcsi, ovi: Inkább nem szólok hozzá semmit. Hihetetlen,ami itt folyik :evil:

Beszéltem Bencével, hogy bírja ki vasárnapig... Hát, nem tudom mi lesz belőle. Kb. fél óránként jóslófájások vannak (asszem azok :oops: ) immár 2 órája. Lehet ez az idő kicsalogatja? Bár elég élénk a lelkem, szóval talán vár még egy picit. :D A könyökét dugdossa ki éppen az oldalamon igen intenzíven, a feje meg a köldökömet nyomja :D

Mehetek ma megint a házidokihoz... Bakker, ezek nem tudják rendesen végezni a munkájukat? Most szólt a könyvelő, hogy a doki rosszul adta ki a szülési szabira a papírt, mert ráírta a betegácsis papíromra, pedig külön kellett volna írnia, hiszen egyik marad a cégnél, a másik meg megy az OEP-hez vagy hova... Áááá, kész vagyok.

Kép

Kép
bettica

Bettica!

Mire hazaérsz a dokitól Bence is eldönti, hogy kijön-e ma vagy sem. :D Akkor sem leszel kiutálva, ha Bence baba már nem pocaklakó lesz a metes babamoziban. :lol:
Szóljál ám hogy mi van! :wink:
Bár nem vagy kisegítve vele, de nálam mindig a nevemet cseszik el. Az asszisztensnő nem bírja feldolgozni, hogy nem -NÉ vagyok, hanem Sz kötőjel H Mónika.

Sárga riasztás van szinte az egész országban. Akit érdekel, hogy mire lehet számítani vihar ügyben: http://met.hu/riasztas/riasztas.php?lng=hu Folyamatosan frissül.

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Kisütött a nap ebben a pillanatban! :lol: Remélem nem csak ideiglenesen....

Kép

Kép
bettica

Monee: Aranyos vagy :D Azért a talira szívesen elmennék ;)

Kép

Kép
bettica

bettica, szülés előtt pár nappal lelassul. majd akkor. szerintme bence még marad bent :)

kincs....ismerős!!! nálunk ez ment 2,5 hónapig. én leszartam. aztán egyszercsak hipphopp kiságyban aludt, nélkülem :)
és most már külön szobában. nyugi, kellesz neki még nagyon-nagyon. érezni akarja a szívdobogásodat, illatodat, stb. próbálkozz azért betenni, de ha nem megy, ne erőltesd.

Kép

dimet

monne, hívj fel egy közeli vadasparkot, vagy álaltkertet. ott tuti fognak tudni segíteni!!!

Kép

dimet

Két kézzel :D

Némi rázogatás és tologatás után a babakocsiban szundít..mosogatni,porszívózni és aludni kellene ja és mosás..de a netezés volt szimpatikus :lol:

Köszi lányok! :wink:
Nagyon jól durmol ha az arca a bőrömhöz ér, klassz érzés csak nem haladok semmit,reggel még az öltözés evés is necces így. :roll: :lol: De az éjszakák jók,remélem lesznek is.

Kavics nagy cupp a linkekért!!pont erre vágytam! :wink:
Akor azt mondod a drótot vegyem ki? :shock: :lol: :lol:

Bettica nekem mikor a magzatvízet lecsapolták,még akkor is mocorgott :shock: :lol: A doki úgy próbálta középre igazgatni
Drukkkok mennek és írj ha akció van!
Vendég

Dimet: Hát, mindig vannak kivételek, remélem én nem tartozom ebből a szemszögből közéjük... Bence bentmarad és kész :D

Kép

Kép
bettica

Bence maradj még! :D

az itthoni bölcsi helyzet tényleg tragédia. mindegy.
marci februári, az szeptemberig 7 hónap. van kb 2 hónap szabim, kicsit több, marad 5 hónap. ezt kell túlélni a 26Eből, ha nincs kisetó. csak találok valami itthon csinálható melót, amivel keresek egy kis mellékest. (ha vki tud ilyet szóljon! MLMtől kíméljetek!) max erősítem a feketegazdaságot egy kicsit... 8)

én most nem úgy érzem magam, mint aki most gondolhat a babára. most elmúlt a hasmenésem, de nem is tudom. alig van erőm bármihez is, nemhogy egy gyerek kihordásához. gondolom egy 6 hetes hasmenés eléggé legyengít nem? + megint megfáztam. :shock:

Kép

Kép
csillagfény

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?