Új privát üzeneted érkezett!

MarikaKép
Most látom, hogy míg én a regényemet írtam, addig te is írtál.Kép Én még nem kaptam mailt.Kép

Panka

panka

Marika!

Tali elhalasztásán én is gondolkodtam, egyetértek, mailt én sem kaptam eddig.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Én kaptam mailt és épp ma akartam szólni, hogy nekünk sem jó ez a hét mert apa megy csütörtök du. Pestre és csak péntek este jön haza.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!
Marika!
?agkaptam a mailt.Tekla nagyon beteg fullad.Nagyon ilyesztő ám ez a gruppos fulladás.Lilim is szörcsög.Annám hasmanéssel kínlódik.Én hányok a párom lázas.Dögrovás.De a tali engam is érdekel látom elhalasztottátok.
Mindenki!Remélem sikerül összejönnünk.Beindultak a bababajok.Mindíg az jár a fejembe erre nincs gyógyír én már vitamint és egészséges táplálkozást bevezettem mégis elkapják a kórságot.Na pusszancs nektek.Ha jó tipp van fogadom az immunerősítésre!(
telian

Sziasztok!

KrisztinaKép
Hát nektek most jól összejött.Kép Ne irigyellek. Gyógyuljatok meg gyorsan, küldök néhány gyógyfejet nektek is, hátha segít: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

MarikaKép
Hogy van Dorka?

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Köszönjük javulófélben. Már nem volt hőemelkedése sem két napjaKépKépKép Csak a hasa megy még egy kicsit.

Kriszta!
Nem szívesen lennék a helyedben. Küldök én is gyógyító fejeket (eddig mindenkinél bejöttKép) KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép*5-tel. Sajna immunerősítőre tippem nincs, Dorka Cebion cseppet kap, én meg maradtam az elevitnél. Hátha a többiek.

Mit szóltok a hóhoz, mi is első ijedtségünkben felkerestünk pár gumicserélőt, de olyan sorok voltak, hogy feladtuk. Remélem hétfőig kitart az idő, mert akkorra kaptunk időpontot. A Corában is akkora tömeg volt...

Ja képzeljétek, rémálmom, Dorka felmászik a lépcsőn. Most már tényleg semmi akadály előtte. A kiságyban is feláll, meg bármilyen stabilabbnak tűnő helynél.
Bacilusgazdának sikerült megint összepuszilgatnia Dorkát, remélem nem esik visszaKép Szerintetek miért ilyenek az emberek, hogy többszöri figylmeztetés után sem képesek kibírni egy kicsit.

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok Lányok

Gyógyuljatok kicsik és nagyok gyorsan Kép,Kép,Kép

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Látom támadnak a bacik!Kép
Küldök én is gyógypuszit minden betegnek: KépKépKép

Panka!
Javítsd át légyszi a táblában a 36-ot 37-re! Sajnos mától már az az igaz rám.Kép

Jó éjt!

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kata!

BOLDOG SZÜLINAPOT! KépKépKép

Hol lehet öntapadós tálkát/tányért kapni? Hanga már elég ügyesen elpusztítja a tányérról a kajcsit, de mindig résen kell lenni, nehogy az egész a földön landoljon.
Eddig még csak a Spárban láttam, de nem volt valami bizalomgerjesztő (gyengének tűnt).

A kisbetegeknek jobbulást! Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

KataKép Boldog szülinapot, Isten éltessen sokáig! De mondd csak, nem tévesztetted el az első számjegyet?KépKépKépSzerintem eggyel többet írtál!

Még mindig bent vagyok a munkahelyenKép, de már nem sokáig.

Kinek hogy telt a négy napos pihi?

Betegeknek jobbulást!Kép
Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Gyöngyöske!
Köszönöm!Kép
Én legutóbb a Corában láttam ugyanolyat mint Dodónak van. Az nagyon strapabíró.Kép

Dodus!
Köszönöm!Kép Kedves vagy, hogy fiatalítanál.Kép
Ha jól emlékszem Te kerestél tájképes szalvétát, nem? A szalvétás képtárba most tett fel kétfélét Anyapoc. Nézd meg, szerintem szép.
Írok majd mailt is de egyszerűen nincs rá időm mert már van festékem, lakkom, hungarocelem, gipszem, szóval állandóan szalvétázom ha egy kicsit ráérek.Kép A képtárban ott vannak az én kezdő műveim is.
A nagyszobában a fehér bútorhoz igazítottam a virágcserepeket is. Befestettem őket fehérre és tettem rájuk gyöngyvirágot.Kép Már csak lakkozni kellene őket.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Látom fertőz a szalvétázás.Kép

GyöngyöskeKép
Öntapadós tányért én is a Corában láttam.

MarikaKép
Örülök, hogy Dorka jobban van. A Cebiont én is adom Beninek.
Nálunk szombaton volt téligumi csere, mi sorbanállás nélkül megúsztuk.Kép

KataKép
Nagyon sok boldog szülinapot kívánok.Kép Táblázatot javítom.

DodusKép
Mit csinálsz te még este 7-kor is a munkahelyen? Ilyen sok munkát sóznak rád?Kép

Ez az óraállítás jól bekavart az életünkbe. Este 1/2 8-tól már megy a nyügi, hogy fürdeni kéne, reggel meg már 6 után kukorékol Beni. Mennyi idő alatt szoktak átállni a gyerkőcök? Gondolom ez is változó.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Nekünk olyan nagy szerencsénk van, hogy 3 házzal arrébb lakik egy gumis.Kép Persze mi még odáig sem jutottunk el, pedig sor sincs.Kép

Panka!
Ne aggódj, ez csak egyszeri alkalom volt, hogy ilyen sokáig bent voltam. Statisztikát gyártottam, idétlen mértékegységekben.Kép De ma feladtam postára, büntetőjogi felelősségem tudatában. Csak nehogy börtönbe kerüljek...Kép

Kata!
Köszi, megnéztem a szalvikat, tényleg jók. Majd írok is Anyapocnak. Neked nagyon szépek a munkáid! Gratulálok hozzájuk. A három kör alakú konyhai képet milyen színnel alapoztad le? Dancsi nem kapott még kedvet hozzá?

Ez az óraátállítás engem is megkavart. De jó értelemben. Ugye most a régi szerint hétkor kelek, ami jóval kellemesebb érzés nekem.Kép Igaz, hogy mire meg hazaérek, szinte sötét van.

Tegnap beszereztem a koszorúkat, mécseseket. A Búza téren nagyon szép toboz alapú, őszi termésekkel díszítettek vannak, 1.500-ért. Ha valakit érdekel. Ti már megvettétek ezeket?

Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Panka!
Köszönöm a köszöntést és a táblázatot!Kép

Dodus!
Köszi neked is!Kép
A gratulát is köszi!Kép Fejlődök.Kép
A kör alakú képet nem alapoztam, csak a szalvéta ment rá. Utána pici sárgával megbolondított falfestékkel (nekem Héra van) körbekentem a szélét, majd lelakkoztam csónaklakkal. Csak azért ezzel mert a konyhában a gőz, stb. miatt úgyis gyakrabban kell takarítani és így könnyebb lesz lemosni.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Ezt el sem hiszem, hogy senki nem írt semmit szerda 21.15 óta!Kép Hát mi van itt, kérem szépen? Össznépi hanyagolás? Tessenek írni, mert így uncsi a munkaKép

Háromkor visszajövök, de legyen ám hozzászólás!KépKépKép

Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

BrühühüKép
Hát nincs itt senki?
Lécci, gyertek!

Dodus
Kép
Kép
dodus

Dodus!

Én itt vagyok, de Te már nem.Kép

Voltál már a Művészellátóban a Szentpéteri kapuban? Én ma ott vettem gipszformát. Tök szuper kis bolt.Kép Vannak szalvéták is és dp. ragasztó is. Sokkal olcsóbb pl. a ragasztó és a gipszforma mint a Hobby-ban vagy a Metropolban.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

K!Kép
A Hobbyban én is néztem, hogy 1440 Ft egy forma. A lányok sokkal kevesebbért veszik Pesten. Abban a művészellátóban még nem voltam, csak a másikban. De majd benézek. Köszi. Egyébként gondolom már fel is avattad a formátKép Mi már az üvegfestésre is ráálltunk, a párom odáig van tőle.Kép És ráadásul neki jobban megy, mint nekem.Kép

Panka!Kép
Beni átszokott már az új időszámításra? Nem jártok uszizni?

Marika!Kép
Dorkának hogy megy a felállás és a lépcsőmászás? Van már valami nyoma rajta, hogy ilyen ügyes?

Remélem ebben a ködös időben többen járnak ma erre.Kép

Szép napot!
Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Azt hittem több pótolnivalóm leszKép Tudom hinni a templomban kellKépKép
Sajna az a bizonyos rúd ránkjár. Dorka miután meggyógyult összeszedett egy náthát, most azt kúrálgatjuk. Kis tündér egész nap csak rajtam lógott, most már azért jobb a helyzet.

Dodus! Kezd ügyesedni, már nem mászik, hanem rendesen lépked lépcsőzésnél, sőt most már néha oldalazva is próbál járni, de azt azért még gyakorolni kell. Nyoma nincs, pedig néha puffan a kis édes, de szerencsére nem a lépcsőnKép

Lányok, ti milyen ügyesek vagytok, szalvétázás, üvegfestés...

Panka! Óra minket is megzavart egy kicsit, de néha már elég jól bírja (reggel 8-igKép)

Tessék írni, legyen mit pótolni.

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok!

DodusKép
Igen, szerencsére pár nap alatt átállítódott Beni is.Kép Uszni nem járunk, nyáron ugye mindig volt valami program, most meg már a hideg idő miatt nem merem vinni.
Ugye milyen jó a matricázás? Végül milyen festéket vettél? Nincs valami jó karácsonyi mintád?

KataKép
Én is azt a boltot ajánlottam Dodusnak.Kép

MarikaKép
Hess-hess betegség. Beni is mostmár állandóan csak állna. Hozzátápival hogy álltok? Mi a héten már megkóstoltuk a husit is.

Kreatív lányokKép
Megjelent most egy új anyag, a hőre zsugorodó fólia. Hallottatok már róla? Én most ezt akarom kipróbálni.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!
Tegnap este írtam ide és most nincs itt az irományom. Kép

Hangának péntek óta megy a hasa. Diétázik (keksz, krumpli, répa, tea) és kap hasfogót is.

Krisztina!Kép
A lányok és a párod meggyógyultak már?

Gyöngyöske

Dodus, Marika! Kép
Suli milyen? Én voltam pénteken, de ezen a héten lesz pénteken és szombaton is előadásunk is.
gyöngyöske

Sziasztok Lányok, csak benéztem megint, üdv mindenkinek.

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Dodus!
Hív már fel Krisztát, mert nem tud elérni. Legalábbis eddig nem sikerült nekiKép

Gyöngyöske!
Szegény Hanga, javul már a helyzet nálatok. Mikor Dorka ab-t szedett neki is ment és Ő is diétázott, szegénynek a posiját is tönkrevágta, utána még pár napig azt is kellett ápolgatni.

Panka!
Dorka most arra szokott rá, hogy nem kell neki a főzelék, csak a darabos. Most azt eszegeti, kis kockákat. Még a mennyiség most is minimális. Pipihusit mi is kóstoltuk már és egyszer evett májat is. Most már így 6 felé is kap egyszer, mert lyenkor 3-an eszünk és mintha jobban tetszene neki, délben csak kettecskén és inkább az én kajám kellene neki.

Karácsonyra valami könnyen elkészíthető és szép dologra vevő vagyokKép Meg valami jó kajára is, esetleg sütireKép

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok!

Hanga javul, úgy néz ki, megállt a hasmenése. KOP-KOP-KOP. Nagyon ügyesen járkál két lábon. Sőt pár napja hátrateszi a két kezét, úgy mászkál. Meg lehet zabálni. Még mindig csak 5 foga van. Ja és úgy vigyorog, mint Gyöngy anno. Felhúzza az orrát, a szemét pedig félig behúnyja, szinte 2 csíknak látszik csak olyankor.
Gyöngynek pedig reggeltől estig be nem áll a lepénylesője. Nem lehet így válaszolni, hogy "ühüm", mert akkor rögtön szól: "Na anya beszélj már, válaszolj rendesen". Nem is tudom kitől hallhatta. Kép

Kata, Dodus! KépKép
Ma voltam a Weilig udvarban (nem tudom hogy kell írni)lévő hobby boltban, vásároltam szép szalvétákat. Kép Bár itt 40 Ft/db. Szerintem elég bő a választék.
Sajna még a búzatérre nem jutottam el, és babkocsival nekem elég nehézkes is. Na majd egyszer.
Jó alkotást Nektek!
Én sajna időhiányban szenvedek. Lesznek elővizsgáink is már novemberben.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Betegeskedőknek jobbulást!!!!!!Kép

Gyöngyöske!
A Művészellátóban ahol én voltam, ott is vannak nagyon szép szalvéták. Új, karácsonyiak is. Holnap én a Búza térit akarom megnézni, bár azt mondta a nagylányom, hogy állítólag ott megszünt a bolt, mert ő úgy látta, hogy teljesen ki van pakolva. Remélem csak festettek.Kép

Dodus!
Itt 1050-ért vettem 1/4-es keretet /sokkal szebb mint a Hobbyban vannak...Kép/, és igen már fel is avattam. Sajna munkám még nincs belőle mert csak egyet vettem és egy képhez kell 24 óra mire ki merem borítani. Tehát van már 3 kész gipszem, de most új szalvéták után akarok nézni.Kép
Üvegfestéshez gratula! Nem tudod lefényképezni és felrakni ide valahová? Vagy emilben elküldeni /a gipszeseiddel együttKép/.

Panka!
Bocsi, nem figyeltem.Kép Ezek szerint Te jártál már abban a boltan. Nekem szimpik voltak nagyon az eladók /bácsi és néni/ is.
Azt a fóliát nem ismerem. Mit lehet azzal csinálni?

Marika!
Gratula Dorkának. Nagyon ügyi kiscsaj, hogy már ilyen mutatványai vannak.

Zoli!
Veletek mizujs? Beni???? Úszás megy?

Velünk semmi különös, Dodókámnak be nem áll a szája. Esküszöm félek, hogy még engem is ki fog dumálni ez a nő.Kép Este fürdéskor szerintem az alsó-felső szomszéd hallja, hogy ő most megy BÁGÓ PITTÁT nézni. Pont előtte fürdünk és a szobában öltözünk. Mire beérünk megkezdődik a Vágó műsora. Na meg mostanában állandóan a Télapót akarja nézni. A reklámban megy megint az a Télapós Cocás reklám. Hát ne tudjátok meg, hogy állandóan a TV-t kapcsolgatja, mert a TÉJAPÓ-t keresi.Kép
Tegnap volt a védőnő. Kérdezi hány szót mond Dodó? 20-at????? Á sokkal többet. 100-at???? Erre a párom: igen, 10 perc alatt...KépKépKépKép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

GyöngyöskeKép
A Weidlichben is van hobbis bolt? Nem is tudtam. Ha arra járok benézek, mert már teljesen megfertőződtem. Tegnap is vettem pár szalvit, pedig itthon is van még jó pár darab, amit fel kellene dolgoznom.Kép

Kata007Kép
A Búza téren már tényleg nincs meg az a pici kis papír-írószer bolt, de van az aluljáróban, oda mindenképpen nézz be, mert ha nem 100 féle szalvijuk van, akkor egy sem. Én már csak tudom, mert tegnap is ott voltam.Kép És nagyon sok olyat láttam, amiket a lányok feltettek a szalvis topicba, pl. horoszkóposat is.
Nagyon gondolkodom rajta, hogy kölcsönkérek egy digit gépet az unokatestvéreméktől és akkor meg tudnám mutatni a műveinket, ugyanis most már a párom is alkot, nagyon lelkesen és ügyesen. Tegnap is csinált egy rénszarvast és egy karácsonyi díszt (matrica). Én még csak a legegyszerűbb mintákat próbálgatom, azok sem tökéletesek, dehát mindenben nem lehet jó az ember.Kép (Panka írta nekem mailben, hogy az öccséék is ott veszik az üvegfestéket, abban a művészellátóban. Nem maradtál le semmiről.Kép)

PankaKép
A múltkor voltunk a Metroban és megtaláltuk a papír-írószer osztályon az üvegfestékeket. A párocskám ragaszkodott hozzá, hogy megvegyük a hat darabos indulókészletet+arany kontúrt+ezüst kontúrt, hiszen jön a karácsony.KépKép Creall a márkája és elég jó. Persze mikor a rénszarvasra került a sor, rögtön kiderült, hogy nincs barna és hát akkor azt is venni kell, meg átlátszót és másik féle zöldet,... Most itt tartunk.Kép Tegnap a Corát is feltúrtuk festékért, de nem találtunk, így el kellett mennünkKép a Tescoba, ott volt barna is, meg átlátszó is, bár más márkájú, de azért megvettük. Otthon mi volt az első dolgunk?Kép

MarikaKép
Köszi, hogy írtad, este fel is hívtam Krisztát. Neki még a régi számom volt meg, ezért nem tudott elérni. Gratulálok Dorka tudásához! Remélem most már teljesen kilábaltok a betegségekből!

ZoliKép
Ez irtó rövid látogatás volt nálunk! Várunk egy hosszabb beszámolót, fogakról, úszásról, miegyébről!Kép

Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Kata, Dodus! KépKép
A nagy Művészellátót én is ismerem (meg a kicsit is a Mese cukival "szemben", csak az drágább), mikor Gyöngy ilyen idős volt, mint most Hanga akkoriban jártom ott néhányszor. Akkor még nem láttam szalvétákat ott csak sok-sok féle festéket, ecsetet, papírlapokat, könyveket stb.

A Weidlich udvarban: hátul, jobbra. Kép
Üvegfestéshez, patch-work-höz is vannak kellékek.
Matricafestést én tavasszal készítettem, elősorban Gyöngy szobájának az ablakát díszítik. (zsiráf, elefánt)

Kata! Kép
Tetszett a párod megjegyzése, "10 perc alatt". Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!
Maggyógyultunk köszönöm a győgyfejeketKépAzt hiszem ez a nevetős fej)Hogyan kell csinálni ezt a sokat emlegetett szalvétázást,Én a matricafestést és a papírmasé készítést űzöm Tavaly só.liszt és tapétaragasztó gyurmából mécsesegetés szalvétagyűrűt csináltam.Ha érdekel leírom.Gyakrabban jövök majd mert csupa klasz dologról folyik itt a csevegés.a chet pedig egyfre lejebb megy mármint 22 után mert én ilyenkor tudok benézni.Járunk Mazsola muzsikára hallottatok már róla?Tetszik bár még csak egyetlen alkalommal voltunk.Ha érdekel van néhány új fotó a telian képek három nem mindennapi nőről c.albumban.S van a lakásról is mert nagyábből kész vagyunk.Csinált már vk közületek faggyúból üvegre préselt virágképet.Nagyon szép az is.,Jövök este!Puszi
telian

NEM A NEVETŐS LETT4Kép :ooooo
telian

Sziasztok!

Dodus!
Igen, én is voltam az aluljárós szalvéta boltban, de nem tudom megyek-e mégegyszer. Kicsit berágtam.Kép Dodóval voltam. Ölben volt, tehát semmit nem ért el, semmihez nem nyúlt hozzá, de ettől függetlenül 3-4-szer rá kellett szólnom, hogy nem szabad, mert nyújtózkodott a képeslapok felé. Hát ne tudd meg a csajszi milyen unott pofát vágott. Olyan "mikor megy már el ez a nő" képe volt. Megértettem volna ha Dodó bármit leszedett, lelökött volna, de így...Kép Szóval utálom az ilyen eladókat, úgyhogy szerintem ott nem leszek törzsvendég ez tuti.

Gyöngyöske!
A védőnőnek is tetszett a 10 perc...Kép

Krisztina!
Van itt a babaneten az "Ötletek, tippek" témában "Szalvétatechnika" topic. Olvass ott vissza pár napot. Nemrégen valaki összeszedte a szalvétázás alapjait.
Én ismerem a Mazsola muzsikát. A fogadott keresztlányom és a férje csinálják.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok

Bendi kicsit taknyos, fogzik, ezen kívül igazából semmi ujdonság nincs.

Szalvétázni sajna nem tudok ezért csak figyelem a ténykedéseteket. Szalvétánk egyébként a lányok miatt van egy egész irógéppapíros dobozzal. Juci szerint, - most kérdeztem - több ezer darab Kép

Készültek képek a tornán és a medencében is, ha kiürül a tekercs előhívásra kerül, és dobok fel a táramba.

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Zoli!
És nem lehet válogatni abból az írógéppapíros dobozból véletlenül????Kép
Bendinek jobbulást!
Nem tudom velünk mi lesz mert Dodókám lázas volt délután. A kúp levitte neki gyorsan, de félek mi fog kialakulni ebből a hirtelen lázból. Remélem csak a foga miatt van, mert tegnap előtt bújt ki a 16. és úgy látom jön a következő.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Kis koromban én is gyűjtöttem a szalvétákat, de voltam olyan "ügyes" hogy elajándékoztam a gyűjteményem, pedig most jól jönne, felajánlhatnám nemes célokraKép

Kriszta! Te is miket tudsz. Úgy látszik, csak én vagyok ilyen kis szerencsétlen, hogy semmit nem tudokKép De majd Zolival összefogunk és csodákra leszünk képesekKépKép Ugye Zoli?
Megnéztem a képeketKép A lányok nagyon csodásak, a lakás is, látom sokat jártok az IKEÁbaKép

Kata! Szegény Dodóka, talán tényleg csak a fog, bár mostanában annyi vírus kering a levegőben...

Zoli! Veled már beszéltemKép

na megyek, mert hallom a nagy felfordulást lentrőlKép

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok Lányok
Egyedül nem dönthetek a szalvéták ügyében, de majd megkérdezem a cajokat, hogy nincsvalami ami nagyon foglalná a helyetés kell neki doboz.

Marika ilyen dolgokban én reménytelen vagyok de azért szívesen elnézem ahogyanmás csodákat gyárt. Szurkolok neked, bíztatlak, kritikát is megfogalmazom, stb stb. Kép)

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Hanga már teljesen meggyógyult. Viszont néhány napja éjszaka felébred, és nem hajlandó csak a mi ágyunkban aludni.

Dodus, Kata!

Ti már gondolom tájékozottabbak vagytok, hogy a szalvétázáshoz mit hol érdemes beszerezni. Szóval érdekelne, hogy mi hol mennyi. Szalvétáim már vannak (sok-sok), de gipsz, kiöntőforma, festék(márka, kiszerelés), ragasztólakk, repesztőlakk, keret (léc), stb. Persze minden ezzel kapcsolatos hasznos infónak örülök. Kép
Jöhet mailben is, hogy a többieket ne untassuk.

Krisztina!
Megnéztem a fotókat, a lányok még mindig gyönyörűek. A kakásotok szép, színes. Látom Ti is vonzódtok a fenyőbútorokhoz és az IKEA-hoz.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Krisztina! Kép
Csak most olvastam vissza mit írtamKép Természetesen: LAKÁSOTOK . Ezer bocs.

Egyébként szombaton én is vásároltam néhány dolgot az IKEA-ban, már karácsonyra készülődve. Kb. az ajándékok 1/3-a már megvéve és jól elrejtve!

Anita Kép Panka Kép
Merre jártok??

A két kismamánkról tudtok valamit?
Evaeva,Ditta?

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Mostanában olyan fáradt vagyok, hogy még a gépet sincs kedvem bekapcsolni, pedig ez nálam már nagy szó. Hogy mitől lehet? Amilyen jó idő van, biztos azt hiszi a szervezetem, hogy itt a tavasz.Kép

Szombaton megvettük az autósülést. Végül a Maxi-cosi Priori mellett döntöttünk. Beni nagyon élvezi, ebből azért jobban kilát, mint a hordozóból.

AnitaKép
Láttalak benneteket hétfőn. A levegőzésből mentetek befele.Kép

KataKép
Ott, ahol olvastam erről a fóliáról kulcstartót készítettek belőle. Én karácsonyfadíszeket akarok csinálni.

GyöngyöskeKép
Hú, hogy te milyen ügyes vagy. Én is minden évben megfogadom, hogy nem hagyom az utolsó pillanatra az ajándék vásárlást, de eddig soha nem jött össze. Na majd az idén.Kép Már csak 6 hét van karácsonyig.

KrisztinaKép
Lányok nagyon szépek és aranyosak. Lakásotok nekem is tetszik. Az Ikeás dolgokat én is egyből kiszúrtam.Kép

Dodus, KataKép
A Gyöngyöske által kért infóknak én is örülnék.Kép

DodusKép
Az intersparban is lehet kapni matricafestéket, eddig a játékoknál volt, a legalsó sorban, jól elrejtve. 300ft körüli áron.

MarikaKép
Dorka hogy van? Remélem már jobban.Kép

ZoliKép
Bendinek jobbulást. Fotókat várjuk.

Remélem nem hagytam ki senkit.Kép

Egy talihoz mit szólnátok még karácsony előtt?

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Zoli!
Nekem cserém is van, ha esetleg csak úgy lehet.Kép

Gyöngyöske!
Ide írok, mert ugye Panka is azt írta, hogy érdekli, na meg szerintem ennek a topicnak amúgy sincs kötött témája. Nem?Kép
Persze ha valakit zavar, SZÓLJON!Kép
Akkor megyek sorban:
Festék: én Hérát használok, de jó a diszperzit vagy bármi más ami vízzel hígítható. Színezőnek az Aguacolort veszem. Ez a Búza téri háztartási boltban a legolcsóbb, 290-től 500-ig, színtől függően.
Alap, amire szalvétázok:
hungarocel: a Tescoban lehet kapni állmennyezetet 500 körül. Erre a célra tökéletes én ebből csináltam hozzá a keretet is.
Gipsz: eddig a Tescoban vettem, de most a háztartásiban, ott olcsóbb. A Tescoban talán 160,- volt 2 kg, a háztartásiban 260,-/ 5 kg. Igaz ez stukatur gipsz, de a különbség csak annyi, hogy ez száradás után nem olyan fehér. Végülis mindegy mert úgyis lefestem.Kép
Gipszkiöntő: a Művészellátóban 1050,-. Máshol 1400-2000.
A ragasztáshoz használok tapétaragasztót és dp. ragasztólakkot vegyesen. Kezdőknek nem ajánlják a tapétaragasztót, bár az én 8 éves Dancsim gyönyörűen ragasztotta vele a szalvétát.Kép
A dp. ragasztólakk a Művészben a legolcsóbb, talán 690,-. A hobbyban ugyanaz a fajta, fele mennyiség 590,- A tapétaragasztóm maradék.
Azt hiszem röviden ennyi. Ja, én még vettem 1 doboz csónaklakkot is hígítóval. Kellett a virágcserepek miatt, hogy vízállóak legyenek a minták, de szinte mindent átkenek vele /jól felhígítva/, mert nekem úgy szebb ha nem olyan matt.
Ha van még kérdés, kérdezzetek!

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kata!

Köszi! Nagyon hasznos minden infó. Tegnap voltam én is a Művészellátóban, vásárolgattam is ezt-azt. Én tapétaragival próbáltam kb. 1,5 hónapja, de elég gyűrött lett, és szakadt is néhol. Most már sokkal többet tudok erről a technikáról olvasgatok, mentem a különböző hasznos infókat, Mikulásra és Karácsonyra szeretnék készíteni kiegészítő ajándékként.
De időm kevés, mert a jövő héten már megkezdődnek az elővizsgák.

A múlt héten találkoztunk Neváékkal a Corában, Laura szép, mosolygós nagylány már, gyönyörű szemekkel. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Gyöngyöske!

Nem tudom mi lehetett a gond nálad, de nekem tapragival kevésbé gyűrődik. Igaz hamarabb elázik, tehát gyorsabban kell vele dolgozni. Én a szalvéta közepén kezdem el a ragasztást /bármekkora a szalvéta/ és úgy haladok kifelé, kicsit megemelve a szalvétát.

Az elővizsgához szorítok!Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok

Remélem örömötökre, most már megint elfogadható tulajdonságú netem van, igy egyre többet fogok itt is megjelenni Kép,Kép,Kép

Akkor szépen sorban:

Marika nálatok már minden rendben?

Dodus, a villámlátogatásoknak vége, ezt vedd fenyegetésnek Kép,Kép. Sokat dolgozol még?

Panka, mi is most váltottunk hordozóból ülésre, valami Discoveryt vettem. Még nincs öv hátul Gáspárban, de már dolgozom az ügyön, tényleg jobban elvan benne a gyermek.

(tudtok valami bizit ahol a Cosco hordozót, meg egyébb alig viselt dolgainkat eladhatnám, még ha jelképes összegért is, kidobni sajnálom )

Kata, nem tudom még nem beszéltem velük, elfelejtettem, meg a nagyobbik csak hétvégén jön haza a főiskoláról
Bár én úgy gondolom nem kell már nekik.

Áruljátok már el nekem, hol lehet a műveitekről képeket nézni, mert már azt is tudok Kép

Gyöngyöske, engem már nehezen vennének rá a tanulásra, de jó neked Kép
Laurához nekem is volt szerencsém, mmmmmmmmmmm nagyon sokat nőt, nőiesedett.

Többieknek is sok minden jót a visszatérésem alkalmából Kép

Köszi mindenkinek az érdeklődést, Bendi hála az égnek ezt is átvészelte, vagy inkább idejében megelőztük, foga talán 12-14 van köztük nagy rágók is ???

Képek talán a jövő héten, ha kifogy a tekercs.

Tényleg, nem tudtok semmit a kismamáinkról?
Éva 11.04-re vol talán kiírva.

Zoli
bbendi

Zoli!

Milyen neted lett?
Ide nem akarom újra leírni, de a TOPICOMBAN megnézheted a munkáimat, mert épp most írtam le a linkeket valakinek.Kép
K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

KataKép
Köszi a sok hasznos infót. Meglestem a munkáidat is, szuperek.

ZoliKép
Bababizit nem tudok (csak SzolnokonKép), de hirdetés útján lehet, hogy sikerülne eladni a dolgokat, nem? Mi a hordozót elraktuk a kistesónak.Kép

GyöngyöskeKép
Elővizsgákhoz megy a drukk.

DodusKép
Régen írtál, ismét sok a munka?

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Hát én még egyben vagyok így a 38. hét tájékán.. De már igencsak vonulnék be a kórházba, mert már csak gurulok. Még a nappalok csak-csak, de éjszaka... Alig tudok megfordulni az ágyban, a pisilésről meg ne is beszéljünk (4-5X 1 éjszaka)
Már régen írtam, úgyhogy még biztos nem számoltam be róla, hogy kisfiú lesz...
Szóval egyenlőre semmi, minden szerdán NST. De azért majd értesítelek benneteket.

Ditta(:

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok Lányok

Kata megnéztem, érdekes dolgok Kép

Panka én is mondtam a páromnak, hogy tegyük el a kistesónak, de valahogy nem akar ötödik gyereket Kép

Ditta örülök, hogy jól vagy.

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Panka!Kép

A nevem melletti kockában a számot növeld meg 1-gyel, légyszi. Csütörtök óta már úgy helyes.Kép
Mikorra tervezitek a kistesót?

Tegnap délelőtt vizsgáztam, írásbeli volt, eredményt még nem tudok.
Este elmentünk vacsizni, utánna pedig még moziba is. Kép

A drukkok a vizsgáimhoz biztos segíteni fognak Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Hali!

GyöngyöskeKép Boldog szülinapot! A dallamot gondold hozzá! Szorítunk ám a vizsgádhoz! De Te meg tanulj és csinálj puskát! Én is ezt csinálom, mert péntektől beindul a nagyüzem.
Vizsgaütemezés: nov. 21, dec. 3., dec. 12, dec. 22.KépKépKép, de ez még változhat, mert egy tárgyból még nem volt óránk és az évfolyamtársaim lehet, hogy még azt a vizsgát is beteszik decemberre.Kép No comment.

Ditta, Neked is drukkolunk, hogy a picurka időben és gyorsan kijöjjönKép

Panka, a múlt héten ismét határidős dolgaim voltak, úgyhogy azért nem írtam, pénteken meg suli. Voltam a nagy művészellátóban és vettem Marabu festéket, klasszak, mert jól terülnek. Te már megcsináltad a karácsonyi dekorációkat? Én épp tegnap számoltam össze az ablakainkat (13) és hát eléggé le vagyok maradva a díszek gyártásával...Kép Főleg, hogy a szülőknek is szeretnénk csinálni.Kép
Beni már nagy fiú? Kérünk szépen némi nemű beszámolót róla, esetleg képekkel illusztrálvaKép

Zoli, várom, hogy a fenyegetésedet be is tartsd!Kép Az én műveimet csak élőben lehet megtekinteni.Kép Ha a Te interneted olyan, akkor majd küldöm a címet...Kép Hogy vannak a fogacskáitok?

Kata, olyan szépeket csinálsz, hogy csak na! Nekem most sajna pihentetve vannak a szalvik a suli miatt, de remélem karácsonyig még elő tudom őket venniKép Egy szakmai kérdés: a sörösdobozt mivel festetted be olyan szép sárgára és mitól lett olyan jó fényes? Csónaklakk? Hogy van a mi kis BÁGÓ PITTÁNK?Kép

Marika, már jó ideje nem írtál. Lécci jelentkezz!

Ha minden igaz, akkor Krisztáéknak a napokban bekötik a netet és akkor már ő is gyakrabban tud jönni hozzánk.Kép

Tali jöhet!Kép

Puszi Mindenkinek,
Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Na itt vagyok megintKép Próbálok tanulni, de már nem olyan mint régen. Akkor az volt az első, most meg egy csomó minden fontosabb annál. Például hogy kipróbáljam az üvegfestést, a szalvétázást. Fertőzőek vagytok tudjátok??? Kata főleg te, légyszi tartsd magad távol tőlem (csak vicceltemKép) Ezért gyorsan kérdezek. Aki hamarabb jön válaszolhatKép Szalvéta. Megvan a ragasztó lakk, azzal bekenem a felületet és várok, de meddig (ja a lakkot kell hígítani, vagy csak úgy ala nature rákenem), utána ráteszem a szalvétát és újra kenem(?), de mivel, lakkal megint és várok és mégegyszer? Szóval tessék leírni a hülyébbek kedvéért (az én vagyok) az első perctől az utolsóigKép
Kata! A gipsz keretnél, (a gyöngyvirágos képedre gondolok), szóval ott kb mennyi gipsz fogy el, mert talán hasonló keretnél elfogyott kb 1 kg isKép Bénák vagyunk?
Talán ennyiKép

Nálunk ezenkívül nem sok minden történik, Dorka megint rákapott a nem alszok hülyeségére, de most már olyan tökéletesre fejlesztette, hogy éjszaka sem akar aludni. Így most friss vagyok, üde és szépKép Ehhez hozzátartozik, hogy a szeme és a füle már tiszta piros annyit dörzsöli, mert fáradt de a szemét nem tudja becsukni, csak mászik ránk és nyivákolKép

Panka! HozzátápiKép Próbálkozunk, próbálkozunk, de csak nem fogy mennyiség, csak egy kevéske. Majd csak haladunk. Viszont 1 hónap alatt 520 g-ot hízott szóval tejecske csak van elég mégKép

Gyöngyöske! Egyre jobban csodállak, hogy vagy képes tanulniKép BOLDOG SZÜLINAPOT
Kép
Drukkolok én isKép

Dodus! Téged is csodállakKép

Ditta! Remélem hamar hallunk rólatokKép Mi lesz a neve?

Puszika, Marika
Marika

Marika, minden kívánságom így teljesüljönKép

Szalvétázás-ügyileg megpróbálok segíteni, de csak a magam szerény tudása szerint.Kép
Szóval. A felületet lekened a ragasztólakkal, hígítás nélkül. Vársz úgy 15-20 percet, kb. Én a kezemmel megnézem, hogy milyen a ragi, ha még éppen tapad, akkor teszem a szalvit rá. Elsimogatod, hogy ne legyen nagyon ráncos, aztán megint kened, rögtön. Én ilyenkor már a hígított ragival szoktam. De csinálhatod úgy is, hogy ilyenkor is hígítatlanul, aztán ha megszáradt ez a réteg, akkor a hígított lakkal ismét átkened. Nincsenek merev szabályok, legalábbis én ezt szűrtem le. És persze attól is függ, hogy milyen tárgyat csinálsz, ha csak egy képet, annak nem kell olyan védelem, mint egy használati tárgynak, mint pl. Kata fűszertartójának. Ennyi. Ja, és ha olyan felületre szalvétázol, ami bírja a magas hőfokot, akkor az első réteg ragasztót hagyd teljesen megszáradni, rá a szalvéta, azt átvasalni sütőpapíron keresztül pamutfokozaton vasalóval (lehet úgy is, hogy csak a vasaló hegyével a szélét lesimítod, főleg ha rajta van az alapon a keret és nem fér be a vasalóKép) és kenni a tömény ragasztóval. Ilyenkor elvileg nem lesz ráncos csak egy icicpicit.

Ezek az én tapasztalataim. Remélem segített, amit írtam. De most már nyomás tanulni!Kép Miből és mikor vizsgázol?

D.

Dodus
Kép
Kép
dodus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?