Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

jah és pár kép :-) Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Mi megint ketten vagyunk itthon Apa majd csak szerdán lesz.

Timi!Nálunk is búcsú volt hát adtam én is a fogyókúrának ettem mindent ami jött :lol: :(

Képzeljétek Petra 3 napja minden éjjel vagy 3-szor hangosan sírva felébred én rohanok át a szobájába egy kicsit dajkálom és visszaalszik Vajon mitől lehet ez??

Vettünk gyerekülést hát nagyon élvezi a csaj.

Ágika nagyon aranyos!!!

Andi
KépKép[/url]
andi005

Andi

Bibu fél 9től alszik azóta 4szer síkitott :-(

fog????
Vendég

Mondjak valamit, Léni is szokott sikongatni éjszaka, de nem ébred fel...csak úgy álmában.

Ma már jobb volt az étvágya, két bébiételt is megevett a nap folyamán, holnap bepróbálkozom a saját főzivel...hmm legrosszabb esetben Zebulon fogja megenni...ja szegény kutyámnak meg elfelejtettem vacsorát adni...bár annyira örjöngött a vihar miatt, sztem lehet ki is hányta volna a nagy dünöngés közepette :evil:

Timi, annyira szépek a lányaid! Ti merre laktok, jó volt a búcsú?
Én nagyon régen nem jártam búcsúban.

Most annyira fel vagyok spanolva az osztálytali miatt, hogy már most nekikezdek gépelni a totókat...remélem jó lesz!
Vendég

Timi

Én a fogra gondoltam.
Bibunak má van fogacskája??
Nálunk még nincs fog :?

Andi
KépKép[/url]
andi005

Edit

Kaposvár-Toponár vonalat erősítjük :)

de itt nem nagy búcsú van,a lufikig mentünk,mert azt bírja mindkét nő,fagyi,játszó és jöttünk haza.ha nagyobbak lesznek,majd elviszem őket szülőfalumba búcsúba azaz igazi :-)

2 bébiétel?az igen :-)

Bibu mindent rám köp,kis húsileveses kaját evett ma tápin kivül

ad valaki dmes vagy rossmannos tápszert???? érdekel :-)
Vendég

Andi005
akkor lesz mindjárt Petrának .-)

Bibunak egy fél foga van egy hete :-) és készül a következő :-)
Vendég

Léni a Milumil HA 2-t kapja...Tényleg, meddig kell nekik HA cuccokat adni? Pl. a tejpép is az, de van már Rossmann-os vaníliás pépünk is, anyósom vette, de még nem adtam oda Léninek.

Kaposvár nagyon szuper város, többször is jártam már ott. Toponárról még nem hallottam..
Vendég

Edit, Timi!

Petra 1 hétig csak tápit volt hajlandó enni most meg csak ugy megkostolja kaját és a 10 kanál után elkezd öklendezni.Azért néha az idegeimre megy ezzel.

Milyen rosmanos tápszere gondolsz??

Andi
KépKép[/url]
andi005

Andi, Léni akkor öklendezik, ha kicsit több csirkemellet teszek a főzibe...olyankor fulladozik kicsit mert ugye száraz a csirkemell:) Gyorsan hozom a teát...:) és mondogatom, na anyádnak is sok esze van :lol:

Van Milumil pl. Jó éjszakát! ilyet már láttam, de nem HA..vagy nem tudom Timi mire gondol...
Vendég

Amúgy nekem is az idegeimre megy, akkor ha sokat kutyultam a konyhában és mehet a kutyának vagy még a boltit sem kéri, csak egyszerűen nem nyitja ki a száját és elfordítja a fejét. Meg a Vigantolt is nehéz neki beadni mostanában...
Vendég

Jó éjt!

:arrow:
Vendég

Jaja Edit a Vigantol nálunk is nehéz dolog nekem meg mindig azt mondja a védőnő, hogy Petra kutacsa túl nagy adom neki a d vitamint kérdezi ,most hogy mennyi marad abból a pár cseppből a szájában én nem tudom.

Andi
KépKép[/url]
andi005

Én is megyek már aludni

Jó éjszakát!!!

Andi
KépKép[/url]
andi005

Jó estét nyár, jó estét szerelem... :wink:
Ági, a horgász ernyő abban különbözik a sima strand napernyőtől, h 3x annyiba kerül... Na, komolyan: nagyobb, tartósabb, kicsit gombább alakú (mert esőben is jó), és dönthető (de nem dől ki olyan könnyen). Általában s.zöld vagy terepszínű és qrva nehéz. (Tavaly vette tulképp nekem a férjem, h a Kisbalatonnál amikor pecáztunk legyen mi alatt hereverészni! :wink: Akkor kaptam könnyű, hordozható, nyitható napozóágyat is! 8) ) Mi is nagy pecások vagyunk (én is, de csak koca, de tervezem, h levizsgázom! :lol: ), de mi nem a halért járunk... Mondhatni, mi a balfékebb fajta vagyunk...
Jutta, Gabcii! Hogy mit csinál Janka, amíg én kertészkedem? :roll: Hát kérem szépen, ha már unja Horatiust eredetiben olvasni, akkor épp Eistein relativitás elméletét dolgozza tovább, vagy Maria Callast lepipáló hangján énekli az Éjkirálynő áriáját, miközben fantasztikus festményt festeget könnyedén, magolva a mandarin nyelvjárást, mer' ugye már minden európai nyelvből felsőfokú nyelvvizsgája van... :lol: Mit csinálna, alszik! Akkor kertészkedem, amikor alszik. Amúgy meg irányított legelészés van. Mindketten élvezzük!
Edit! Janka is ébredezik, de sztem a közelgő hidegfrontot érzik! (Annyira belejött a felülésbe, h félálomban, álomban, kutyázik lógó fejjel vagy felül... De amúgy alszik közben! :lol: ) Hát, én már elraktam a kengurut, már nálunk nem jön be! De amúgy nagyon jó volt! :wink:
Andi005! Milyen ülés?
Mogyó! Ez a kiscsaj tisztára Te vagy!
Timi! Búcsú!? Fú, 100 éve nem voltam! Az anyai nagyszüleimnél imádtuk, mi, unokák. Mindig összegyűlt a család, boldogan mentünk a gyöngyös pénztárcáért a 2-3 sátorhoz... Áááá, de nagy buli volt... Kíváncsi vagyok, Jankának mi lesz majd az ilyen élménye?
Andi! Hol vagytok? Meggyógyultatok?
Prücsi, és Ti?
És Anett!
Tessék jelentkezni!

Kép
ermoni

Ja, Jutta! Mi is voltunk Jankával vásárolni! Tartottunk csaj napot! Szal nem egyenlő a tesco/cora/auchan stb. bevásárlással. Vettünk egy csomó ruhát, könyvet, szájfényt, szemfestéket, táskát (leárazás volt a Björn Borgnál :lol: ), vettünk sütit a cukiban. Szal olyan csajosan nyomtuk, és ráérősen. Jó volt! :wink: Egyszer próbáljátok ki! 8)

Kép
ermoni

Na, úgy sincs itt senki! Szép álmokat! :arrow:

Kép
ermoni

Szép jó reggelt!

Léni énekel az ágyában, most szívtam le az orrát, ennyi váladék még soha sem volt benne..egész este tüsszögött álmában :( Remélem nem kell holnap orvoshoz vinni....:(

A mozgásfejlődése:

Hason szépen kinyomja magát, hasról a hátára fordul, hátáról az oldalára fordul könnyen, a hasára csak segítséggel (ha kapaszkodik a játszószőnyeg szélébe), a hátáról emelkedne fel,könyékkel támaszt és a feje,nyaka és a lapockái sem érik már az ágyat, fel szeretne ülni. Ülve még nem marad meg, nem is erőltetem,mert eldől, de párnával kitámasztva és az ölemben szépen csücsül!
Vendég

Felhívom a dokit még ma reggel...
Vendég

Sziasztok!

Andi2: én is fogzást gyanítok Petránál. Nem akkor indul el a dolog, ha már kibújt a fog, majd lesz belőle eredmény! :wink:
Ádinak fél foga van legalább 2,5 hete, de a barátnőm szerint fölül is készülődik neki. ( én nem engedem rágni az ujjamat, mert nagyon harap, ezért rágja a keresztanyjáét :) )
Timi: nagyon tetszenek a lányaid. Bibuka is sokat változott. Majásodik külsőre :wink: Maja meg olyan királylányos. nagyon szép kislány!
Bibusnak gratulálok a mászáshoz és felálláshoz. A vőlegénye már talán utol sem érné egy röpke puszira :D
Edit: a topic homeós bogyóját nem próbálod meg? Tudod oscillo...
Persze azért beszélj a dokival és számolj be mit mondott és hogy vagytok!
Andi2:hogy adod be a Vigantolt? Én Timitől tanultam: közvetlenül a szájába csöppenteni.
Móni: elemedben vagy látom! :wink: Jó, hát akinek a gyereke annyit alszik napközben, hogy mellette még kertészkedni is lehet... :P :D
Andi??? Hogy vagytok?

Kép
Kép
gabcii

Nálunk tegnap extra nyűgi nap volt. Ádinak semmi nem volt jó, mindig sírt vmiért. Aludni nem akart, persze délután 3-ra már ha csak rá néztem azért is ordított.
Az étkezése sem volt vmi szívderítő, mert ugyan éhes volt, mégis 2 falatonként képen köpött. ( a fene se érti ezt)
17. 30 kor aludt el az egész napos nyüglődésében és aludt 21.30 ig. Aztán vacsora, pizsifelvétel és nyüglődések közepette újra alvás. Most meg ül a járókában, rendezi a terepet maga alatt és hol teli szájjal vigyorog, hol nyöszörgia nenene-t.

Kaja terén most próbálkozom. Először az üvegest keverem sajáttal.
Még csak a krumpli+ üvegesnél tartunk. Nem öklendezik tőle, megeszi a maga módján, úgyhogy van remény!

Mogyo: nekem is az jutott eszembe, hogy tiszta anyja Ágika!
Milyen kis séró báró lett! :wink:

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!!!!!!!!!!!!!Tegnap délután, mikor családom egyik tagjának sem volt jó semmi, elküldtem őket valahova. (nem, nem oda) Igy lett kb 2 szabad órám, amit azzal töltöttem, hogy punnyadtam, tejbegrízt főztem magamnak. 8) ÉÉÉÉs tök jó volt!!!!!!!! na ilyen kis dolgoknak is tud örülni az ember lánya. :lol:
Timi!!!!! én még nem próbáltam, eccer vettem neki Hipp tápszert a rossmanban, hát megette, de nem volt túl lelkes. Most ráálltunk a Mildibé 2-re rá van írva, hogy jó éjt tápi, rizzsel van dúsítva, és nem rossz. Meg az ára sem. kb 1700 ft, a Bebához képest (előtte ezt ette). Én az olyan 2500-ért vettem. Tejpépet vettem már dm-st, az annyira nem jön be neki. A milupát jobban megeszi.
Asszem csinálok sült csirkecombikat zöldségekkel együtt sütve, bár kedvem az nincs sok.
És a többiek hol vannak???? Anett???? Prücsi?????

kikuka

sziasztok

Bibuka nem ha- tápit eszik,mert amikor kevés volt a tejem nem fogadta el semelyiket,aztán végre rájöttünk hogy langyosan majdhogynem hidegen esziés csak tt üvegből,de elsőre a nem ha humanat fogadta el.így azt ette ,aztán bebát és milupát,de egyik se ha,mert azt mondták már mindegy ha a szervezete találkozott a nem haval onnantól adjam neki a nem ha-st.nos mivel csak tápit eszik ,kicsit" sok" lovéba kerül.itt 2200-2800 körül van a milupa amit mostz eszik.és láttam,hogy van dm és rossmannos tápi is 1000 ft egy doboz,szerintetek az rossz lehet csak azért mert saját márka? majd összehasonlítom a dobozokat.

egyébként a rossmannba 40-30 faktoros vízálló,hypoallergén disney naptej,spray van 799 ftért hátha érdekel valakit :-)

Bibunak újabb problémái merültek fel.piros a térde egyrészt másrészt nem mer átmászi a küszöbön,majd le minivideozóm :-)

Gabci
hát igen,de szerintem a pusziért majd megáll Ádinak :-) miss bumeráng

Edit
mi újság????

Toponár amolyan külváros :-) mert hivatalosan már együtt van,épül össze ,itt van az egyetem,lovas rész,deseda tó

Móni
ez nagyon jó kis program :-)

mostanába mi mindig rohanunk mert bumi olyan nyaffancs

megvagytok hívva búcsúba ,ha Jankának szeretnéd megmutatni az állatkertünket meg azt a 6 sátort ami volt :-)

Kikuka
ejhh ,két óra,az milyen jó :-)

Vivi jobb kislány?
Vendég

Háááááááát azt azé nem mondhatnám!!!!!!!!!!!!!!!!
csak roxxabb ne legyen ezt az apja mondja. ebadta most ébredt itt kaszinózunk a gép előtt.

Nektek isznak a babák????????? Vivi sehogy se akar. se cumisüveg, se csőrös pohár, se üvegpohár. néha sikerül kiskanállal 2 kortyot de az már nagy szó. Nálatok?????????,
ja és irigylem Bibukát a mozgásfejlődés miatt 8)

kikuka

Kikuka
annyira ne irigyeld,mert sose tudod hol van,ha küszöbnél van akkor tudom ,mert visít :-) nem meri átmászni :-)

Bibu szereti a vizet,mindenből,de teát gyümilevet se tagadja meg,de nem sokat iszik egy nap max egy decit.
Vendég

lányok már biztos az agyatokra megyek,de nem tudom hova vigyem a lányokat

-sóbarlang-Parajd
-Mátra
-tengerpart

mi lenne a legjobb neki ,asztma ügyileg???
Vendég

Kikuka:
Ádim iszik... sokat. Tegnap minyimum 3dl-t megivott. DE, csakis teát. Vízből 1-2 korty.
Cserébe az ételeknek csak felét eszi meg. De eldöntöttem, mától nem tömöm és nem is idegesítem magam rajta. Jó húsban van, kis pufikám, tehát elfogyni nem fog. A védőnő épp ma kérdezett rá a telefonos konzultációnkkor, hogy hány kiló.( 9 vmennyi, régen mértem :oops: ) És azt mondta , hogy ez egy 1 éves gyereknek is okés lenne. Ja kérem, nem látta még a többi topic babát. :D
Szal Jutta, igazad van, itt giga babák vannak!
A szabad órák meg kincset érnek. Apa általában azért ajándékoz meg vele, hogy rendesen ki tudjak takarítani. :twisted:
Timi: desin készültek a képek egyébként? Szívesen vinném Ádit piknikezni, de félek a kullancsoktól.
Naptejet meg múlt héten vettem . O-Zone, vagy mi a tök. Rossmanos szintén és 50-s faktor. Jó ez sztetek???
Tejpépekről meg annyit, hogy egy kolléganőm dícsérte a Dm-t. Szal, valszeg a tápija sem lehet rossz. 1 próbát megér.
ördögfióka 2 órája szunyizik. Biztos rájött, hogy a tegnapi csak este alszunk nem volt vmi üdítő.

Kép
Kép
gabcii

Timi!

Parajd mellett teszem le a voksom

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Reggel felhívtam a dokinkat, aki azt mondta, hogy vigyem be Lénit,mert még kicsi és inkább megnézné az a bistos. Léni náthás lett. Írt fel neki C vitamint, 1 tasak egy napra, meg Rhinatiol köptető nyákoldót, meg gyulladáscsökkentő Fenistil cseppet. De még semmit sem adtam be neki, mert ahogy hazajöttünk, menni akart csucsuzni az ágyikóba. Sokat tüsszög. Pici zörejt hallott a hátán, de nem komoly, vagyis nem kell antibiotikum.
Azt is mondta, hogy szerinte a fogzás végett lett náthás, mert ugyanis az ínye fáj és a fogacskák is irritálják, ezért mindet bevesz a szájába, elsősorban a kezecskéit,így a megtapadt bacik okozták a náthát. A lazább széklet is pont a lenyelt bacik miatt van. Szerencsére nem dagadtaka nyirokcsomók, a torka is picit piros. Jobb megelőzni a nagyobb bajt!

Timi, szerintem mindhárom variáció nagyon jó a lányoknak s elsősorban a ráfordításoktól függ, melyiket választjátok. Ha előszezonban utaztok pl. Görögbe, úgy nem kerül sokba, de függ az egész attól is, hogy saját autóval vagy busszal mentek. A Mátra is tuti, de a sóbarlang is. (Én tengerpartra mennék:))))

Mi azt tervezzük, hogy a Balcsin fogunk nyaralni idén! Még nem tudom melyik település, de déli part lesz!
Vendég

Naptej: mi DM-eset vettünk, 40 faktoros, UVA és UVB ellen is véd. Kb. 2.000,-Ft volt, Sundance a márkája.

Most megyek főzni:

Rántott gombafejek (haltalmasak huhh fincsi lesz)
Rántott csirkecomb
Rizi-bizi

Kéne még süti is, de nem érek rá annyira (tele vagyok adminisztrációs feladatokkal).
Vendég

Tényleg, ha valaki tud jó kis apartmant a part közelében (egyenlőre mindegy melyik balatoni település) szóljon nekem!

Meddig kell HA tápszer és pép, tudja valaki? Mert hiába volta dokinál, annyi eszem már nem volt, hogy megkérdezzem,de egyenlőre még HA tápit írt fel.

Na jobbra el a konyhába... :arrow:
Vendég

sziasztok
olvastam tegnap este a hétvégi termést, de reagálni se kedvem, se időm
Nagykátán voltunk péntektől, Petra javul, köszöni a kérdéseket, már enni is eszik vmennyit :? Huba jól van, látszik a második fog teteje. felsírás nála is van éjjel

ivás: nálunk se nagyon megy, csak melegben. vizet adok, talán azért :roll:
mozgás: Petra már a kezére tudja csukni a fiókot (jujj), és kapaszkodva feláll. Huba nem. hason fekszik és mászik ezerrel

többire reagálni majd ebéd után talán.... (rizs, pulyka, alma-körte tízórai maradékkal)
csá

Kép
an°°di

mai ebéd: 2 kanál sütőtök, alma-krumplival. Ennyiben maradtunk. megvárom, hogy jelentkezzen, hogy éhes :twisted:
Ádi is tüsszög és köhécsel. Orra nincs eldugulva. Utóbbit nem tudom, hogy tényleg, vagy csak játékból. Mostanában játékból szokott köhécselni és jókat vigyorog :roll:

Kép
Kép
gabcii

Ebadta elaludt, kemény menet volt, de megérte. 8)
Vivus 11kor evett tejpépet, jó sűrűre csináltam, meg is ette. Ebédelni 2kor fog. vagy félkettőkor. amikor ébred. Paradicsomos burg.csirkehússal. Sajna nálunk csak az üvegesek a menők. Egyenlőre, de nem adjuk fel.
Én is jól bekajáltam a sült csirkével. Kéne sziesztázni?????!!!!! :roll: :roll: vagy vasaljak????? :wink:

kikuka

Sziasztok!

Hát mi lassan megyünk a dokihoz!

Andik: már hiányoltalak titeket!

De Gömbi????????????????????????????????????????????????????

Egyébként apára hasonlit ám a csaj! :lol:

Lénikének is jobbulást!
Nállunk is van orfolyás de remélem nem kell már az antibigyó!
Most sütöm a chilis húsit Edit!
Apának nagyon tetszik a téma! :lol:

Timi: azért te sem panaszkodhatsz a szép lányaidra!

Móni: egy kerti fotot a csajról? :lol:

Hát mi is mászunk ezerrel főleg ha apa fekszik akkor rendesen rá mászik a csaj! :lol:

Kép

Kép
mogyoland

Hello!

Két dolog: turmixolás nélkül Dorka - aki ugyebár evőbajnok - sem eszik meg semmit, max a reszelt almát, ha nagyon lédús.
(ezt most a túró-turmixolás miatt írom)

Másik, Dorka csak az instant teát issza meg, izet, saját teát köszöni szépen... tehát ezzel is lehet próbálkozni...

na most el, mert tornázom! :arrow:

(Móni, Dorka alvásidejében még nem kertészkedtem, mert mindig azon filóztam, ha felsír én piszkos kézzel mennyi idő alatt érek hozzá, de valószínűleg neked van igazad!)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Csak pár dolog.
Ivás: vízet Nadin sem issza meg, viszont megiszik bármit, ami kicsit színes, vagy akármilyen íze van, lásd keserű kamillatea, édes almalé. Ezért én most mixelek neki, 20 ml préselt almaléhez 80 ml vizet adok, így megissza. Majd szándékozom csökkenteni az almát, és meglátjuk mit szól hozzá. Egyelőre kb. ezt az 1 dl-t issza / nap, de nálunk elég sok még a cici meg a tápi is. Evéshez pohárból itatom, ha meg napközben megkínálom, pl ébredés után, akkor sajnos még cumisüvegből, lustaságból :oops:
Evés: gyönyörűen megeszi a nem turmixolt dolgokat is, ezért nem fogom erőltetni tovább a pépeseket. Megeszi a darabos brokkolit, felengedett őszibarackot kicsire vágva, villával összetört krumplit, villával összetört répát, banánt kicsi darabokban. Husit mi még nem próbáltunk, talán jövő héten, csak előtte szeretnék még kipróbálni minél több zöldségfélét amiket már ehet.
Etetőszéket megvettük mi is.
Zsu, védőnőtök nagyon jó tippeket ad! Enyém bezzeg azt mondta, hogy hintsem meg liszttel a kaját :twisted: Elő a többi tippjével is, okés? :wink: Gyümit délelőtt én nem dúsítottam eddig, mert úgy gondoltam, h nem kaja "helyett" kapja, hanem csak úgy. Szerintetek kéne, ha 7.30-kor reggelizik tejet, és séta után 10 körül kapja a gyümit, majd délben rendes ebéd főzivel + tejjel?
Délután is így jön ki egyébként, hogy a tápis uzsi és a tápis vacsi között adok félidőben gyümit, szintén a séta után, de azt már próbáltam dúsítani, hogy estére jóllakjon.
Timi, lányok nagyon szépek, Bibus szőkül, jól látom? Búcsút én imádtam gyerekkoromban, Nadint is fogom majd vinni!
Mogyó, Ágika is nagyon helyes, ő is kis szöszke.
Gabci, oscillót hogyan adod Ádinak? Nadin is taknyos, de még nem tudom eldönteni, hogy a foga -e az, vagy megfázott.
Amíg én délelőtt házimunkázom, addig Nadin 1)az elején tök jól eljátszogat az elbarikádozott nappaliban 2) porszívózás idejére beteszem a járókába, ahol szintén eljátszogat 3) zuhanyozni, mosni és mosogatni viszem magammal, és legalább addig is mászik és ismerkedik a lakással 4) ha elfogyott a türelme, akkor a hordozójába teszem pihenni, és szintén viszem magammal.

KépKép
kertikiri

Na csak elküldtem, hogy ne legyek olyan hosszú :lol:

Jutta, hajrá torna! Irígykedem, hogy van lelkierőd elkezdeni. Én még mindig nem futok, de legalább voltunk fallabdázni, és meglepően jól ment így másfél év után, úgyhogy hetente 1x el fogunk menni.

Andi, legyen már kedved írni, na!

Kikuka, eszik Vivi?

Körkérdés: ki mit játszik szívesen a babával? Van már olyan, amiben aktívan részt vesz, vagy megtanulta hogyan kell? Mi az szerintetek, amiket már lehetne velük játszani, és fejleszt? (Anya taníts engemet ne mondjátok, mert nem tudom abból eldőnteni mit kellene.)

KépKép
kertikiri

Kriszti, én is a rágásra próbálom rászoktatni őket. te hogy kezdted? banánnal? vizet megpróbálom én is kicsit mixelni, hátha... szerintem a szopi mellett 1 deci tök jó. és pohárból jól megy? nálunk általában átöltözés van ivás után. így vettem nuby itatót... :oops: :? 8)

megyek tükröt rászáradt nyálból kivakarni :roll:
Jutta, tornaaaa? :shock: asztaa...

Kép
an°°di

Timi, asztmához nem értek, de azt hiszem én a Mátrába mennék. Tengerpartra Csabi nagyon szeretne, én egyáltalán nem, viszont valószínűleg elmegyünk, mert Cs nagyon szeretné, ha a szülei jönnének velünk, h minél többet lehessenek Nadinnal amíg ilyen fiatalosak, jövőre lehet már nem tudnának. Ezt én meg is értem, és nem is bánom, mert nagyon jóban vagyunk velük, nyaraltunk is már együtt, de nem akarok Nadinnal annyit autózni. Azon gondolkodom, hogy akkor már inkább vonat vagy repülő, ahol nem kell a székbe szíjjazva ülnie fél napokat. Csak úgy meg a cuccolás probléma :?

Edit, Léni hogy van? Mit adtál be neki végül?

Fotó:

Kép

KépKép
kertikiri

játék: nálunk Petra a kukucskálás nagymestere. játssza pelenkával/fürdőlepedővel a fején és a tükör/ajtó mögül velem is és Hubával is (vele többet). rendkívül jól szórakozik rajta :wink:
megy még a mondókára/versre tapsolás (Petra), vagy uez anya kezét csapkodva (Huba). ölbenolvasás és könyvnézegetés. kb ezek

Kép
an°°di

Andi, van amit valóban kicsit nyammog, de szerintem van ami "rágás" nélkül lecsúszik. Igazából azért mertem elkezdeni, mert nagyon ügyesen evett-ivott már, nem nyelt semmit még félre, és gondoltam megpróbálom. Hasznos állítólag, ha minél előbb darabosakat kezd enni. Almával kezdtem úgy, hogy amit körben lereszeltem csutkát, azt adtam oda neki, és leharapdálta róla a kis darabokat. Aztán a banánnal, azt nyammogta, őszivel, na szerintem ez csak úgy lecsúszik, és a brokkolit is nyammogja ügyesen.
Pohárból ivás még nem az igazi, az álla alá tartok egy textilpelenkát, így nem lesz vizes. Akarja inni a pohárból, fogja is a két kezével, csak nem csücsörít, hanem ráharap a szélére.
Nubys szilikonos itatót én is vettem, de rájöttem h minek egy plusz lépcsőt beiktatni, azt is tanulnia kellene, így végül nem használom, de lehet, h műanyag csőröset érdemes lenne megpróbálni, az tényleg majdnem olyan, mintha pohár lenne, és mégsem önti magára.

Még egy dolgot hallottam, állítólag 8-9 hónapos korig kell minél több ízt megkóstoltatni velük, különben később nehezebben fogadják el. Ti erről mit tudtok?

KépKép
kertikiri

Timi!
Én tengerpartra szavazok. Ezt a csajok is élveznék, egésznap játszanak, és jó levegőn vannak. Horvátország nektek közel is lenne, és nem lenne drágább mint a Mátrában.

Kriszta!
Játék, nem kell velük "játszani"....Ne félj nem unatkoznak. Egyszere csak kevés játékot kell oda adni, hogy tudjon választani. Egyszer-kétszer érdemes megmutatni neki, de utána felesleges, főleg egy készségfejlesztőnél, mert akkor, csak betanulja...
Ilyen pici korban, vagy mondókáztok, mászkáltok, gincsoljátok...De még neki elég, ha saját környezetét felfedezi, szerintem.....Egyelőre megfigyelési stádiumba vannak. Mindent megfognak, megrágnak, így ismerkednek meg a tárgyakkal. Én is állandóan Manó mellett voltam, mindenre ugrottam, féltem, hogy unatkozik, de nem...Ugyan Ákos után azt mondom, minden baba függő. Valaki szépen el van egyedül is, más nem...

Mi a mogyoró fa alatt voltunk kint. Ákos kompozott az udvarn is, élvezte, hogy bárhova eljuthat. :) ;)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Petra akkor már tud tapsolni? Nagyon édik lehetnek Hubával!!

Akinek már áll a babája: le kellene tegye a teljes talpát a talajra? Nadin általában még úgy csinál, mintha a lábujjaival is kapaszkodni akarna, mintha ökölbe lenne a talpa szorítva. Ha a hason kitámasztásból indulok ki, akkor ez gáz, nem? :oops: Mondjuk Nadi a szájával is kapaszkodik, ha tud :lol:
Engem nagyon aggaszt ez a korai felállás egyébként. Ezért most rengeteget mászunk a lakásban, labda után, vagy csak úgy jön utánam. Néha én is négykézláb :oops:

KépKép
kertikiri

Kriszti, köszi jól van leszámítva a sok hapcizást. Bekevertem egy adag HIPP-es instant teába a C vitamint (alma és citromfüves tea, imádja és én is:). Egy kanállal a Rhinathiolból és 5 csepp Fenistil csepp.

Sok a hapci, de nincs hőemelkedés és megevett ebédre egy adag paradicsomos burgonyát, sok teával öblítve. Nem merem elkiabálni, de lehet jön vissza a "farkasétvágya". Délutánra csináltam répát almával, jó édes. Kiugrottam a piacra és hatalmas fincsi almákat vettem a kisbetegemnek.

Nadin, hoppá, le a kalappal, nagyon szépen áll a kisasszony! Léni még csak billegve ül meg, de lehet, mire ő is 7 hónapos, 2 hetes és 3 napos lesz már feláll :o ??? De jó! Tetszik az a szivacsos szőnyeg, tök jó színes!

A körkérdés engem is érdekel! Most speciel nem tudom mit kellene csinálni vele, milyen fejlesztő gyakorlatokat? Még nem néztem utána. Egyenlőre a fogzás miatt voltak gondok..de azért a fejlesztés sem állhat meg.

Jutta, hajrá a tornában! Én nagyon lusta vagyok!!! :lol:
Vendég

Tengerpart...Én azért szeretem mert oda kiteszed a gyerkőcöt és szépen el van, játszik, nézelődik. Mátrában legfeljebb babakocsiből szemléli a tájat.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Kriszta nem gáz, ez természetes...Babák lába még ilyen, ahogy elindul szépen kialakul neki.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Kriszta!
Ez a kék párnák, én már ezzel azonosítalak benneteket!
NAgyon ügyes Nadin!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok,

Jutta:
hajráá torna. nekem szoliba kéne mennem.

gyerekek édesek.

Ágika tiszta Mogyo:)

én meg jól megfáztam, olyan szarul vagyok.. most nem tom mit csináljak... vegyek be antibiot vagy várjak?? 1 hét múlva megyünk nyaralni, nem lenne jó ha addigra valami komolyabb lenne. :?

Timi:
én tengerpartra szavazok. Egyiptom nagyon jó áron van last m-ben. nézd meg. vagy bulgária:)

Kép
Kép
h@jni

Kép Kép
Manó nagyon élvezte, hogy sározhatott.
Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: