Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Hali!

Na ehhez a GYED-témához hozzászólnék....

Hajni, azzal egyet értünk, hogy mindenki dönthet, de ...

egyrészt:
- külföldön Apa is eltartja a családot röhögve és ehhez nem kell "megfogtamazIstenlábát" állás
- van 4-6 órás munka is nem csak elvétve (halkan jegyzem meg, hogy szülés után NY-i anyukák kb nyugdíjig így dolgoznak, tehát pl. egy ovis korú gyereknél már forban vannak hozzánk képest)
- a bruttó fizu nem úgy viszonyul a nettóhoz mint itthon, emiatt - amiért eddig annyit fizettünk - mondjuk elvárnám, hogy egy biztosítási alapú GYED-nek ne húzzanak (vagy ne ilyen röhejes "magasságban") plafont => gondolom pl. Zsu csőrét azért b@ssza a GYED-je mert 1 éve még lazán fele fizuját állambácsinak adta

Mondjuk a GYES (szociális alapú állami segély) más megítélés, az jó hogy nem magas (ez most nem arra vonatkozik, akit kedves mh-e nem foglalkoztatott tovább, hanem arra aki munkanélküli volt, vagy mondjuk dolgozott, csak nem fizetett adót).

Félreértések elkerülése végett, mi se éhenhalni készülünk, de azért jócskán megcsappan a bevételünk így 1 fizuval kevesebből gazdálkodva, persze nem ért meglepetésként és fontosabb itthon lenni - ha Anyukám közelben lakna és 4 órában is tudnék dolgozni azon én is elgondolkodnék, nem csak a pénz miatt, hanem az értelmes munka miatt is - de azért ezt az állam részéről pofátlanságnak tartom (fizetni bármennyit szabad, kivenni a közös kasszából persze már csak mértékkel).
Illetve minden adót és TB-t nem fizetőtől nyílik a bicska a zsebemben, mert azért van ez így, mivel 3 millióan taranak (én jelenleg nem) el egy 10 milliós országot....

Jutta

KépKép
jutta

Mogyo, 1 óra a kompban nem gáz szerintem!
Reméljük Németországban is lesz internet :D

Gabci, dehogy lenne szégyellni való gyedből élni, a baj az, hogy nem lehet belőle megélni :lol: Na jó, ezt a témát nem ragozom tovább! :)

Kalapos Petrának boldog hófordulót, nagyon cuki a képeken! Kis mosolygós :D

Edit, hozzánk nem jössz festeni? :wink:

Andi2, Panka alszik délelőtt 1,5 órát és délután 2x45 percet vagy 1x1,5 órát. Este 9 körül alszik el és reggel 6 - fél 7 körül kel.

Ma nosztalgiáztunk, Pankát ölben kellett este elaltatni, olyan kis édi volt, nem tudott egyedül elaludni, csak nyűglődött. Szerintem nagyon elfáradt, túl sok volt neki ma az élmény. 2x sétáltunk, voltunk játszótéren, hazafelé megálltunk egy farmnál, voltak kecskék meg pacik, nagyon tetszett neki, sikongatott a kecskéknek :D
Tököt nem ette meg ebédre, 1 kanállal evett :)

Kérdés: akinek már volt keresztelője, kellett választani 2. nevet a gyerekeknek? Anyósom azt mondja, hogy egy szent nevét szokták 2. névnek adni. Nekem erről lövésem sincs, nekem református keresztelőm volt, ott ilyet nem kellett, de Pankának katolikus lesz. Hallottatok már ilyenről?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hali.

Edit, te nagyon ügyi vagy, nagyon tetszik a műved. :)

Gabci, a fotódtól nem ijedtünk meg, de tény, hogy most Ádiról előnyösebb felvételek készültek. :D Nagyon helyes, ahogy hintázik.

Prücsi képei is szuperek, a fürdős arckifejezés nagyon ismerős, Marci is pont ilyen képet szokott vágni!

És Petra a piros kalapkában, nagyon nyerő! 8)

Kriszti, nagyon örülök a fejleményeknek, apukád ügyes, meg persze te is! :) Mi is csak most váltottunk 2-es tápira. :oops:
Marcinak kemény 13 dekát sikerült híznia 1 hónap alatt. :( Igaz ebből két hétig beteg volt.
Most azt mondta a védőnőnk, hogy minden nap ehet husit, a doki viszont csak 10 hónapos kora körül javasolja a túrót, joghurtot.

Anett, remélem már jobban vagy! Férjedet nevelgessed még. :)

Zsu, tök bejött? Már én is gondoltam megpróbálom.

Mogyo, hajrá Németország! Én is csak pár évig tudnám elképzelni, hogy ott éljek, de arra tök jó, hogy egyenesbe jöjjön az ember.

Gyed-ről csak annyit, hogy mindenkinek igaza van, de én azért nem tartom szerencsésnek ha Nyugat-Európához hasonlítjuk magunkat, mert ott átlagos körülmények között apuka fizetéséből jóval kényelmesebben megél egy család akkor is, ha anyuka egy fillért nem kap. Tehát ők ezzel nincsenek visszakényszerítve dolgozni, nálunk viszont szerintem kevesebb a szerencsés, aki egy fizetésből meg tudna élni.

Jutta, ne add fel, amíg ki nem derítik mi a baj, ne szállj le a fehér köpenyesekről! Írjál, hogy van Dorka? Sok puszi szegénykének.

Ja, Timi egy pesti sóbarlang, hátha van itt vmi rokonság, vagy egyéb lehetőség ahol meg tudnátok szállni.
http://www.sobarlangok.hu
Jobbulást Bibuskának, nagyon sajnálom szegényt.

Jó éjt.

ukati74

Jól van Zsu, közben látom megválaszoltad a tökös kérdést.
Keresztelőről semmit nem tudok sajnos, amúgy is reformátusok vagyunk.

Jutta, nagyon szépen összefoglaltad a Gyed témát, így igaz.

ukati74

na, látom ebben a gyed/gyes kérdésben nem értünk egyet. :wink: nem baj, van aki így látja van aki úgy. :wink:
mondjuk érdekes, az én környezetemben többen vannak ezen az oldalon. :lol: biztos mindenki roppant szerencsés. :lol: :lol: :lol:

Edit:
nagyon szépen festesz. :)

alvás:
reggel 8 körül kel, alszik 10-fél12 kb és 2től fél4-4ig. este fél9-9 körül fekszik.

Zsu:
Marcinak már volt keresztelő, nem kellett másik név.

Gabcii:
ha száraz a bőre van egy fürdőolaj, Linole Fett N a neve, nagyon jó, esetleg próbáld ki.

én hétvégén nem leszek, szép hétvégét Mindenkinek.

Kép
Kép
h@jni

bocs: LinolA Fett N

Kép
Kép
h@jni

Jó estét nyár, jó estét szerelem... :wink:
Én csak azért jöttem, h gyógypuszit küldjünk a betegeknek (kicsiknek és nagyoknak) innen a térdig érő finom akácillatból! :D
Akinek hiányoztam... hát tényleg, nagyon rendesek vagytok... nektek is puszi! :wink:
A kertben megtalátok minket, továbbra is ott legelészünk...

Kép
ermoni

Sziasztok!

Móni, végre megvagy. Azért néha a legelészést kicsit megszakítva jelentkezz be egy helló, megvagyunk-ra! :wink:
Hajni: köszönöm az olaj tippet. Csak az arca száraz, de megpróbálkozom vele.
Kati: kösziii :D Hát igen. Mostanság nehéz rólam előnyös képet készíteni. Ádim fotogén, dehát szép gyereket könnyű fotózni.
Közben rájöttem a micimacis felvetésem megoldására. Jujj, de égőőő :oops:

Nem is mondtam, hogy Ádika rákapott az ülve játszsás ízére. Tegnap nagyon sokat csücsült. Meg mászik át rajtunk, mint a tank. OLyan édi!

Kép
Kép
gabcii

hi
Bibuka még alszik :-) bár sokszor fent volt sokáig,kínlódik ,éjjel nem köhög csak nincs túl jól.

Gabci
Lipobasekrémet próbáld ki Ádin

Mici kérdés egyszer már enegem is lázba hozott

Hajni
nem csak szerencse kérdése,téged azért tartalak szerencsésnek ,mert anyukád ennyit segít.

én bölcsibe ha csak nagyon nem lenne muszály nem adnám a gyerekemet ,max két éves kora után.

gondolom az ismerőseid többségének a ygerek bölcsis

én szívesen vállalnék napi 4 órás munkát akár itthonról akár bejárni,ha lenne egy jó dadám :-)

na mndegy

én különben a gyed maximalizálásával sem értek egyet és a gyessel sem.azzal hogy az a asszony aki életében nem dolgozott szül gyorsan 3 gyereket végig kapja a gyest és a 3 gyerekután a jó kis családit.ez bosszant,talán ha nem így lenne nem szülnének állandóan mint a nyúlak.

Móni
mi is sokat vagyunk kint :-)

Janka takarón van vagy kivitted a járókát?hinta?
Vendég

sziasztok!

Hát Zsuzsa igen kell egy szent neve , tudom mert mikor a keresztfiamat kereszteltük ,gyorsan kellet neki szent név!
De azt nem fogja használni csak a pap mondja majd!

Hát igen lesz internetünk nem szabadultok meg tőllünk!

Reggel nem is szivtam az orrát csak most ahogy felébredt és alig volt benne kakai(jajj annyira jó)

Tegnap volt egy kis eső!
És annyira de annyira jó akácillat volt!Imádom ilyenkor a tájat!
De egész nap fújt a szél nem birtam kivivnni a csajt!
Dew persze este semmi nem volt mikor már aludtunk!
képzeljétek mi már nem fütünk a fürdésnél sem!Hisz22-23 fok van bent!
Éjszaka izzadt mindenki a csaj is állandóan kitakaraódzótt!

Kép

Kép
mogyoland

Nállunk most: dádádá,dejdejdej.

És mikor tegnap kapott kukit akkor rendesen azt mondta ,hogy addá és ugrált ,hohgy tényleg adjak! :lol:

Kép

Kép
mogyoland

Jó reggelt!

Zsu, gyorsan neked válaszolok a keresztelővel kapcsolatban. A mi családunk is katolikus keresztény. Mi már nagyobbacskák voltunk tesómmal, amikor megkereszteltek bennünket, de csakis nagyim unszolására. Tényleg kell a második szent név. Na nálunk az a felállás, hogy nekem eleve van második kersztnevem és elfogadták (igaz ez a Hajnalka, ami nem szent név de így maradt) és húgomnak meg a Terézia a második neve a nagyi után, tiszteletből.
Szóval Szent Teréz után pont megfelelt, így nem kellett több név.

Anno amikor Anyát keresztelték, neki igenis adták a szent nevet, így az Erzsébetet kapta meg a keresztanyja után, szóval a katolikus egyház szerint Anyának 4 neve van:) Az új nevét csak az egyház jegyzi be, az anyakönyvébe nem kerül be.

A festésre visszatérve, tök jó ötletnek tartom, hogy másoknál is fessek hasonló dolgokat, de egyenlőre az én gyerekem szobája is csak készülő félben van. Most egy nyári takarót akarom még varrni, de csak az anyag van meg hozzá, olyan patchwork-félét gondoltam ki.

A Gyed-ről nagyon jó írása volt Juttának! Jutta, Dorka hogy van? A Gyesről annyit, hogy én is szívesen maradnék itthon, de ha nagyon kell, talán 4 órára visszamegyek, de egy itthoni netes meló lenne a legjobb!! Van ilyen???:)
Vendég

Ma tükör és ablakpucolás vár rám, mert Léna mindent összetapickolt. Nagyon szereti bámulni a tükörképét:)

Csinálok neki valami fincsi almás cuccot 10óraira. Azt hallottam, hogy nyers répát is lehet adni neki, gondolom jó lesz a fogzás miatt rágcsálni! Ti adtatok már a bébiknek?
Vendég

Halihó!
Edit, nyers répát én adtam már a kezébe, farigcsálta szépen a fogacskáival meg az ínyével.
Kati, biztosan közrejátszik Marci súlyában a betegség, ne aggódj miatta. Reméljük mostmár hízik azért jobban. Nadi súlya is nagyon megállt az elmúlt hónapban, volt olyan hét, hogy fogyott is kicsit, de most újból hízogat.
Nem tudom mit akartam még.
Mofetta van Mo-n is, bár mindegy ha asztmára nem jó.
Andi??!!!
Gyed-gyes témában az én véleményem valahol a középúton van, szívesen kapnék persze többet, mert milyen sokat adóztam már, de így is több,mint pl egy minimálbérért dolgozó egészségügyis fizetése, és 2 évig nem kényszerülök bölcsibe adni Nadint. Ugyanakkor a jó állás és fizetés ritkán szerencse kérdése. És szerintem nem lehetetlen részmunkaidős állást találni, én biztosan meg fogom próbálni, mielőtt visszamennék ugyanide ahol nincs.

KépKép
kertikiri

Andi005: Ugye te írtad, hogy 2x 30 percet alszik Petra. Nem is látod rajta hogy fáradt, vagy csak nem hagyod aludni?

Jutta: Elolvastam amit írtál a GYES-GYED-ről, rendes felidegesítettem magam. Tökre igazad van!

Timi: Lehet, hogy írtad már, de tudod, hogy az aszma miatt ha szerencséd van és elfogadják dupla családit is kaphatsz.

Kati: A védőnők nem tudom hol tanulnak vagy mi alapján mondják hogy ki mit adjon a babának. Neked 10 hónaposra mondta a túrót.
Én már 7 hó-san adhattam volna neki.
Most meg azt mondta nyugodtan adjak neki párizsit, virslit, kicsi vajas kenyér darabokat.

Ja Ádám 8 kg és 73 cm.

Kép

Kép
ádibaba

Kati: Marci hány kiló?

Kép

Kép
ádibaba

Zsu: csak gyorsan keresztelő témában. Nem kell második nevet választani, csak ha nincs olyan nevű szent, mint ami a keresztneve. Panna nevű szerintem nincs (de még lehet ) :lol:... De lehet pl. Anna, ha az közelebb áll a szívedhez.

No, lépek, mert alvás van, szép napot mindenkinek! :arrow:

KépKép
1macsek

Ági, Marcit 8090 grammnak mérték és 71 cm. Viszont 3900-al született, úgyhogy nem viszi túlzásba.
Viszont azzal vígasztalom magam, hogy most már szinte csak anyatej, gyümi és főzi a kaja, időnként tejpép. Ezek közül meg egyik sem túl hízlaló. Ez van.
A túrót különben a doki mondta, a védőnő azt mondta, hogy akár a túrórudi túróját is megkaphatja csoki nélkül. Kicsit egyetértenek, nem? :roll:
A párizsi meg virsli nekem meredek, de én nem vagyok mérvadó azt hiszem.

Edit, nyers répa rágcsálás egyik kedvenc foglaltosságunk. (Nekem is. :D )

Pusza, további szép napot.

ukati74

Köszönöm a szentes válaszokat! :wink: Asszem Antal lesz a 2. neve :lol:

Edit, jöhetsz hozzánk 4 órában falat pingálni :wink:

Ádám 8 kg és 73 cm? Akkor az én gyerekem jó kis dugó, ugyanis 8 kg és csak 67 cm :lol:

Mindjárt itt vannak a vendégek, brownies jó lett, vettem hozzá vanilia fagyit.

Akácerdő a házunk mellett nálunk is kivirágzott, meg a bodza is, isteni illat van!
Én nem merem letenni Pankát a kertben plédre, félek a kullancstól. Ti leteszitek?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Párizsit és virslit még ne adjatok, azokban aztán minden gezemice van!
Kati, nálatok a védőnő nem mondta, hogy a gyümit és a főzit dúsitani kell? Mi a gyümit Sinlac-kal, a főzit sima rizspéppel dúsitjuk, mert önmagában nem elég tápláló. Ha megnézed, az összes bébiétel tartalmaz rizsdarát, pont ezért!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hello!

Anya vásárolt MAGÁNAK! :lol: :lol:
Apa vigyázott Dorkára szinte egész délelőtt! :lol: :lol:
Nem főztünk, hanem hoztam haza gyros tálat! :lol: :lol:

Dorka 2 napja tejmentes tápit kap, és jobban van, remélem mostmár nem csak átmeneti! :lol: :lol: :lol:

Panka a sapiban nagyon édi! 8)

Virsli??? Kenyér???? Én még babakekszet sem adtam és amíg ki nem derül mi a baja, maradunk a főzinél.

Zsu, jövőhéten jöttök vagy menjünk? Mondjuk én mennék, akácillat errefelé nincs és már annyian írtátok, hogy bezsongtam! (na jó, nem hívatom meg magunkat, de ha gondolod és Ti jöttök kapsz Tiramisut a szopi végét megünnepelni, már gondoltam rá, hogy csinálok Neked, mert egy hős vagy a tejmentes diétázás miatt a szememben!)

Ciripke, szupi a papucs! (bababoltban magamnak vettem papucsot :oops: ) És szerintem a kinti játszószőnyeg is bejátszik majd jövőhéten!

Na megyek rendet rakni, mert Apa vigyázott ugyan a lányra de a kajálás romjait még nem takarította el! :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Hééé, mindenki csatlakozot Mónihoz és a fűben heverészik? Süti! 8)
Igazatok is van! (mi is most jöttünk meg a hintázásból)

Jutta

KépKép
jutta

csak egy gyors kérdés: mit adjak uzsonnára Ádinak, ami tápláló???
A tejpép nem kell neki, gyümölcsöt kekszel csak keveset eszik, 1 óra múlva persze, hogy éhes.
Ma 3 babakekszet elrágcsált uszi után kb 1,5 órával, azzal most elvan. De nem lesz ez így jó.
Ja, a krémtúró és a Danonínó az bezzeg csúszik, de nem akarok minden nap azt adni.

Kép
Kép
gabcii

Gabci: én szinte mindennap adok neki tejterméket!

Hát lehet kapni jóéjt üveges bébiételt !Probáld ki egyszer!
Azt hiszem a hippnek van!
Az hátha izlenek Ádinak!

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Ma már a Panadol Babyhez folyamodtam, annyira fájt az ínye Léninek és ha nem voltam vele, mindig sírt. Mondjuk kicsit evett ebédre meg uzsira is, de a keresztanyjánál egyfolytában ordított. Csak nálam nyugodott meg...:(

Most alszik, mindjárt fürcsi...visszaolvasok, de szerintem lassan kapcsolom is ki a gépet!!

Szép estét mindenkinek!
Vendég

Edit! Remélem hamar kint lesz az a fogacska!

Gabcii, passz... mondjuk én a Te helyedben (nem Dorkának :? ) nyugodtan adnék naponta tejterméket, de én inkább saját gyártmányt, pl. túrót gyümivel, joghurtot gyümivel stb... ill. vannak tejes bébidesszert kajcsik is azt is kipróbálhatod!
(nekem a krémtúró és a danonino túl meredek még és nem a natúr tejtermék, hanem a cukor és a E-betűs miatt, ezért dnék helyette kicsiknek való bolti ill. saját készítésűt, de ugyebár ez nálunk valószínűleg egy ideig nem lesz téma... :cry: )

Jutta

KépKép
jutta

Ja és Edit, most marhára komolyan, nem akarsz ilyet pénzért vállalni? (festés)
Én lennék az első megrendelőd! Nálunk macikat kellene pingálni!

Jutta

KépKép
jutta

Edit: szegény kis őslényes Léni. Reméljük nem szenved sokáig a foga miatt.
Jutta: bababoltban magadnak papucsot? :shock: Milyet? és még miket vettél?
Hál isten, hogy javult Dorka pocija.
Köszönöm csajok a tippeket.
Rendes túróba keverjem a gyümölcsöt? (jóvan, hülye vagyok én a bébi kajákhoz)
Mai fürcsis képek:
Kép
Kép

Kép
Kép
gabcii

Heeeeeeeeeellllllllllp!!!!!!!!!!! Zsu!!!!!!!!rizspépet veszed vagy csinálod???????? mármint mi az pontosan??? szétfőzöd a rizst, vagy ilyet lehet kapni???? :oops: :oops: :oops: én annyira analfabéta vagyok ilyen ügyekben, de ha igy hizlalóbb és táplálóbb, hát akkor nekünk találták ki. :D

kikuka

Hali!

A teraszon vacsiztunk apával! :lol:

Kikuka: a rizst szétfőzöd totál, majd leturmixolod (Andi és Zsu írta már), én még nem csináltam, de sokáig kell szerintem főzni!

Gabcii: Igen rendes túróba! Mondjuk banánt, ha hízlalót akarsz és az édes is, a kis kiszerelésű (nem zacskós) túró szerintem krémesebb, a zacsis elég száraz és nagyobb darabos. Ha nem csúszik úgy mint a bolti, akkor némi (por)cukor és szintén turmix, úgy tuti még krémesebb!
De vannak kész joghurtos és túrós desszertek is, mondjuk a hazai olcsóbb is, meg szerintem jobb is, ha a sajátot szokja meg...
Ezen okosságokat pedig a nővérem lánykái mellett tanultam meg, és csináltam is! :lol:

Nagyon édes Ádi a vízben! :lol:

Azt nem is írtam, hogy a nagykád Dorkának is nagyon bejön, ma a zuhanypanelt is "bemutattuk" neki. A felső zuhanyrózsa éppen a lábiját spricceli (ezen hangosan kacag) és a kézi zuhanyos hajmosással sem volt gondja!

Jutta

KépKép
jutta

Zsu, én a főziket krumplival meg floriollal dúsítom, az nem olyan jó szerintetek?
A desszertnél tény, hogy ha itthon gyártom, akkor nem sűrítettem eddig, de gyáriból már rizsest veszek én is. Holnap meggyet gondoltam adni, ahhoz majd főzök akkor rizst vagy van HA rizspép, lehet az is jó lenne hozzá. Na én sem vagyok egy nagy májer ebben (sem). :?

Gabci, nagyon édi Ádi. :) Jajj, remélem nem értetted félre a tegnapit, te is nagyon helyes csajszi vagy. :wink:

Jutta, akkor sok ilyen kint vacsizós, romantikus estét, miközben Dorka büfik és pukik nélkül édesdeden alukál az ágyában. :) Rád fért már egy ilyen délelőtt azt hiszem.

Edit, Léninek fájdalommentes jó éjszakát!

És mindenki aludjon jól.

ukati74

Szép jó estét!
Timi! Már egyszer kicipeltem a járókasándorésnépizenekarát (röviden járóka) is a teraszra, de nem tetszett a kisasszonynak. Amúgy a diófa alatt nyomjuk, ő árnyékban, én napon. És pléden... bár a kullancsoktól f*s*k én is, mert az előző kutyánkat babézia vitte el... :cry: Szóval a kutya és/vagy macska is hozhatja, így... De majd ha már lehet, akkor megkapja a védőoltást. ( Amúgy vagy a férjem nagy-szupi horgászernyője alatt vagy a napozó/szélfogó sátor alatt. Na ez utóbbiból sikerült a legnagyobbat megvennem :lol: , állva elférek alatta... Elképzeltem, ahogy a tengerparton felállítjuk. A fél strandot elfoglalva...)
Hát, én is tervezem a falfestést, de már csak a másik helyen. (Bár most erősen pesszimista vagyok... :cry: ) De én saját figurákat tervezek felpingálni a saját mesénkből. Lassan összeáll az is! :wink:
És lassan kész a babatakaró is, amit tavaly óta csinálok Jankámnak... Kicsit égő, de szép lett! 8)
Edit, ennyi hasonlóságot... :wink: Már-már gyanús! :lol:
Akik betegek voltak! Tessék szépen jönni jelenteni, h szépen meggyógyultatok!
Holnap kacsát sütök- ha valakit érdekel... :wink:
Jóccaka!

Kép
ermoni

Móni: Húúú KACSA :D Petrezselymes krumplival és dínsztelt káposztával. NYami-NYami!

Kati: Én is meredeknek érzem még a párizsit. Mert hát ki tudja mi van beledarálva :shock: :?: :!:

Jutta: Örülök, hogy jobban vagytok. Azért látszik, hogy a nők, hogy fel tudnak dobódni egy kis schoppingolástól (Hát ezt most nagyon nem jó írtam :oops: )
Na meg az a legszupib, hogy Dorka egyre többet jókedvű. (Kopogja le aki elolvasta KOPP-KOPP)

Gabci: Ádám nagyon helyes :D . Látom nektek is van krokodilotok!

A Jóélt bébiétel miért jó??? Fel van turbózva altatóval ? :roll: :shock: :lol:

Kép

Kép
ádibaba

A horgászernyő olyan mint a napernyő csak terepmintás?

A férjem is nagy HO-HO-Horgász!

Most éppen halászlét főzök, a fenti okokból!

Kép

Kép
ádibaba

Zsuzsa: Én leteszem a plédre, na meg simán a fűbe is, mert úgy örül neki. Minden este fürdésnél jól átnézem. Bár ha melletetek közvetlenül erdő van akkor nem is tudom?!

Kép

Kép
ádibaba

Ági korán keltél! :lol:

mi pont tegnap ettünk halászlevet!

Én sose variálok ilyen kaja témán!
(bocsi :oops: )

Móni: kacsa imádom én is egyik kedvenc kajám)

Ádi baba meg nagyon -de nagyon helyes hapsi lesz szegény lányok!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
mogyoland

Ági: reggel 6 órakor már főzöl? :shock: Há', mikor keltél?
Nekünk békánk van, nem krokodil, legalábbis annak nézem :D
Móni:örülök, hogy jó a kedved! Szigorú tekintetű Janka addig mit csinál, míg te kertészkedsz, ha a járókasándorésnépizenekarában (ejj, de lökött vagY :D )nincs el?
Nálunk ma rántott csirkemáj éa krumplipüre.
:arrow:

Kép
Kép
gabcii

Mogyo!

Ádi baba bókokat nekünk szántad? Mert akkor köszönöm :wink:

Kép
Kép
gabcii

Jajj igen Gabci!

És egy pár kép!
De már lassan meguntok!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
mogyoland

Na helló!

Mi van - mi van? Ágikánk 2 képen is komolyan néz! :shock:
Na jó a többin a megszokott vigyor! :lol:
És látom ő is a hajas babák sorába lép, bár Bibu abban az Isten-király!

A kertészkedés téma - mármint hogy Janka addig mit csinál,engem is érdekelne!
(Ilyen sátor-félénk nekünk is van tavalyról, nem külön babánk szánt, de gondolom mind1!

Jutta

KépKép
jutta

Mogyo: Én nem unlak, úgyhogy nyugodtan rakoskasd a képeket. Ilyen cuki mosolymanót öröm nézegetni.

Ádámnak megindult megint egy foga, de most nagyon kínlódik. Van itthon chaomilla vulgaris 9 ch, még régebben vettem. Hogy kell adagolni???????

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Léni végül este 21.30-07.00-ig durmolt, ma nem kapott Panadolt még a járókában is aludt Nálun akkora hőség volt, hogy nem is hagytam a kertben még árnyékban sem a kocsiban. Most is alszik:)

Szépen látszik az alsó két fogacska.

Jutta, dehogynem vállalnék festést...csak azt hiszem kicsit messze lakunk egymástól! Én is gondoltam hasonlókra!

Móni, tényleg van hasonlóság köztünk, de lehagytál a listáról még valamit a POINTERT!!!! :lol: :)

Mogyo, nagyon cserfes kiscsaj Ágika, tök szép szemei és hosszú haja van. Olyan kis vidám, jókedvű baba. Tegyél már olyan képet is fel, ahol Te is látszol, hiszen téged még csak a miniképen láttalak!

Gabcii, Ádi édes a kádban! Én is várom, hogy Léni tudjon szépen ülni és együtt pancsikohassunk a nagykádban.

Én is szeretem a kacsát és a halászlevet is! Nálunk ma Apa főzött, így csak gulyásleves van, mert az én kuglófom végül nem készült el. Oda voltam egyik osztálytársnál dumálni az osztálytalit, végül is sikerült összehoznunk néhány toto-félét...:)
Vendég

Vásárlási láz folytatódott.... Dechatlon, sportos utcai ruha babakocsi tologatáshoz: 3 halászgatya (ebből 2 sportosabb, 1 utcaibb), 1 széldzseki / esőkabi, 1 naggyon kénylemes utcai papucs (inkább sportos, a Ciripkéjéknél vett inkább utcai), 1 steppad + apának kabát és naci + Dorkának egy nyári kalap!

Vettem tegnapelőtt egy RR torna DVD-t ma 40 percet megcsináltam belőle... (közben 3x hőssé avattam magam :oops: ).
Amikor azt hittem éppen szétesek RR benyögte, hogy lábsúllyal is lehet csinálni :lol:
Hát azt hiszem holnap még nem rohanok lábsúlyt venni! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Mi meg vettünk egy kengurut Léninek ma délelőtt! Tök jó, így sokkal kényelmesebb, mint kézben cipelni. Aztán meg piacoztunk egy jó nagyot, csomó ismerőssel taliztunk.
Vendég

Ja igen, még annyit akartam írni, hogy Micimackó, elég fura figura:) Fiú medve lenne, de a mici nagyon csajos név..akkor mit is modjon szegény Róbert Gida?? Az ő neve gázosabb:)
Vendég

Gyulán égszakadás és földindulás van! Dörög és villámlik, utálom az ilyen időt, mindig félek (egyszer gyermekkoromban elében csapott a villám úgy kb. 2 méterre, iszonyatos volt:( A kutyám meg van őrülve ilyenkor, mivel vadászkutya rohan a dörgés irányába és ugat mint akinek elment a maradék esze. :lol:
Vendég

Edit : a kutya téma ismerős nállnuk az egyik fél mint állat, másikm ugatja mikor dörög a maradék meg elvan!

Hát apa nállnuk ki nem állhatja a Micimackót!

Kép

Kép

Kép

Kép
mogyoland

Ágika tiszta anyucija!!!! Aranyosak vagytok! :)
Vendég

hi

Mogyó
annyira cukik vagítok :-) Ágika milyen kis szöszke :-)

Jutta
asszem akkor te most elköltötted a gyededet :-)

Gabci
Ádinak csók,imádom :-)
jó ötlet a házi cucc ha megeszi Ádi,Bibu még a sűrűbb kajától is öklendezik,azért próbáld ki,turmixal hátha tudsz selymest csinálni :-)

Móni
mi is egész nap kint vagyunk :-)

öhhhhhh

nem tom mit akartam írni,talán azt hogy Bibu hétvégétől hivatalosan mászik,betegség ide vagy oda mozgásfejlődött,szép szabályosan mászik,mint a villám ,meg feláll mindenhol,új beceneve:bumeráng,kegyetlen anyás meglát hozzám teper és felmászik rám,ha lelépek ordít :roll:
ma nálunk:raguleves,tejfölös cuccal leöntött hús,kukoricás rizs,fánk,és epres gyümitorta.szerintetek lelehet így fogyni????
bár diétásra sikeredett mert kimaradt a cukor a krémből :-)
Maja meg tiszta dilis,elesett lehorzsolta a kezét majd a lábát és estére úgy ment mint egy robot.egy darabig vicces de hogy ő nem tud mozogni,mert annyira fáj,nem tud vetkőzni,öltözni,pisilne,pláne fürdeni :? ma volt búcsú nálunk ,tökre kiakadtam,vettünk két lufit 1 körül és 4re már a földön volt mind,azt hittem visszamegyek :evil:
de tök jó az étvágya,ha mindennap így enne Maja mint ma ,de jó lenne,Bibuka jó részt csak tápizik,este kap tejpépet ,napközbe próbálok neki főzit,gyümit ált. kiköpi és ordít.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?