Sziasztok Lányok!
Nutella! Köszi a bíztatást, már én sem látom olyan gyászosan a helyzetet. Gondoltam, hogy nem vagyok egyedül a problémával.
Én is imádom, amikor hozzám bújik és megnyugvást talál, szinte egész nap elviselném a helyzetet. De ott a másik két gyerkőc. A fiamnak most a héten van a kisérettségi nagyon sok odafigyelést igényel. A lányom meg szinte féltékeny, annak ellenére, hogy imádja a picurt, alig várja, hogy dajkálhassa. Szokta pelenkázni, öltöztetni, dédelgetni.
De azért odaszúrja nekem, hogy őt nem szeretem már úgy mint eddig. Pedig kényesen ügyelek, hogy ne érezzenek hátrányt semmiben.
És még akkor ott a háztartás. Tudom, hogy mindannyian ebben a cipőben jártok, csak valahogy elkeseredtem egy kis időre, mivel összecsaptak a fejem felett a hullámok.
Ezért is nagyszerű dolog, hogy itt egymás közt kibeszélhetjük a mindennapos problémáinkat és segítünk egymásnak átjutni az esetleges krízisen.
Szerintem nem kevés neki a tejcsi, mivel átléptük a 4 kg-os határt. A születési súlyához öt hét alatt 1 kg 27 dkg-ot hízott, de mivel kevesebbel hoztam ki a kórházból mint a kezdő súly, így összesen 1 kg 42 dkg-ot. Heti átlag a 300 g. A doki szerint nagyon iparkodik, hogy beérje a vele egykorú babákat.
Ginus is hason fekve szeret elaludni, én persze mindíg frászban vagyok addig amíg át nem fordítjuk a hátára. Sokszor nagyon jó, mert hiába büfizik rajtam kettőt hármat, mikor leteszem hasra még kijön legalább annyi büfi.
Az is előfordult párszor, hogy letettem hasra és hallottam, hogy nagyon tornázik és nyogdécsel. Bementem hozzá és láttam, hogy hanyatt fekszik, vagy féloldalasan. Addig dolgozott a kis szentem, amíg megfordította magát.
Egyébként is bárhogy leteszem sosem úgy ébred. Már bejárta a kiságyat kúszva teljesen.
Nem is merem sehol egy pillanatra sem otthagyni. A nappaliban is van egy kiságya a hálószobán kívül (mivel velünk egyszobában alszik még) és amikor ott vagyunk őt is átviszem.
Évi! Szerintem a baba az első napokban még nem tud nagyon a külvilágról és szitne mindent és mindenkit elfogad. De amint hazaviszed és nap mint nap érzi az anyaszagot és a gondoskodást már csak ez hoz neki megnyugvást. Én sem foghattam meg 4 napig amíg inkubátorban volt, aztán meg csak szopizáskor ölelgettem mégis azt tapasztalom, hogy annyira ragaszkodik, hogy csak én vagyok neki jó, a család többi tagjánál nem nyugszik meg.
Ildi! Tudnál abban segíteni, hogy milyen fájdalom csillapítót szedhetek alkalomszerűen? Elég fejfájós vagyok és szinte csak az algoryrin segít. Most, hogy szoptatok nem merek bevenni semmit. De már két napja iszonyatosan sajog a fejem és elég elviselhetetlen már.
Szép napot mindenkinek!