Új privát üzeneted érkezett!

Kvíz csapat: asszem Hajni, Mamint meg még valaki (ezer bocs, talán Lyutka?)

Akik jelezték hogy jönnek: Mamint, Hajni, Rejo, Kavits (feltételes), Bettica, Zazzy (feltételes), Zsizsik, Rambóka, Napszemcsi, Lyutka, Monácska, Dimet, és még szerintem páran, akiknek a civil nevét és nicknevét nem tudom összepasszítani, asszem Lecso...

na ne csináljátok, hogy végül nem jöttök, mert külön Babanetes asztalon is ügyködünk... :lol:
Vendég

Norka: Benjámin? A kiskukis akkor ezek szerint jól van :lol:
Csodálkozom, hogy anyósod még nem jött rá, hogy nem őt várjátok egész nap. Azért gondolom, nem egyszer fordul elő, hogy ment volna, de későn szólt...

Hát nem tudom, hogy én mit fogok tenni a rokonokkal, ha hirtelen bejelentik, hogy ők jönnének. Az tuti, hogy a párommal megbeszéljük: mikor jöhetnek az első látogatók, kell-e segítség (pl. bevásárlás, esetleg főtt étel formájában), mennyi idővel a látogatás előtt kell szólniuk a delikvenseknek és hogy kb. milyen napszakra időzítsük őket. Majd szépen mindenkit hozzá irányítok, én meg elleszek a gyerekkel ;) Már körvonalazódik, hogy az első 1-2 hétben senki se jöjjön, max ha segíteni szeretne...
Remélem ezzel valahogy elejét tudom venni majd annak a problémának, amivel most Monácskáék is szenvednek... Ezeket a szabályokat szépen leszögezzük majd a családnak, rokonoknak. Aki nem érti meg, az potyára fog jönni...

Kép

Kép
bettica

Bettica!

Tényleg nem kötekedésként, de biztos, h. jó helyen lesz az ágy közvetlenül az ablak alatt?
Ott a radiátor, ami télen ontja a meleget, de ott az ablak, amin, ha nem zsír új, mindig húz vhol a hideg. Nem fogsz tudni szellőztetni, mert nem mered majd rányitni az ablakot a gyerekre.
Bejön a zaj, a fény. Egy csomó zavaró momentum.
Ne haragudj, h. beledumálok, ez csak az én meglátásom, nem akarom ráderőltetni! Bocs!
És nem is akarlak megbántani, mert egyébként gyönyörű lett minden!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Rambóka: Abszolút nem haragszom :D Abból kell "dolgoznunk" amink van... Sajnos van egy apósom, aki minden sz.rt be akar passzírozni ebbe a kicsike szobába. Ő k.va jól elvan a nagyszobában tök egyedül. A lehető legtöbb bútort ki akarta pakolni a "kis" birodalmából, persze az egyetlen szoba, amibe be lehet ezeket rakni, az a gyerekszoba. Mert ugye kidobni nem lehet semmit sem :evil:
Egyszerűen nem tudom máshova tenni az ágyat. Annyira pici a szoba, hogy képtelenség másképp elhelyezni a bútorokat. Be kellett tennünk egy rohadt nagy szekrényt, ami sajnos csak egy helyre kerülhet, mert van egy ágy is, amit úgy csináltak meg, hogy csak és kizárólag abba a sarokba lehet tenni... Panel, egyszeűen max annyit tehetek, hogy az ágyat elfordítom 90 fokkal és a pelenkázót teszem az ablak alá, de akkor meg az ajtót nem lehet majd rendesen kinyitni... :roll:
Legóztunk már egy keveset, hogy ne kelljen az ablak alá tenni az ágyat, de egyszerűen nem megy másképp :( Ha van ötlet, akkor jöhet , nem vagyok sértődős ;)

Kép

Kép
bettica

Ja, és egyébként az ablak zsír új. 3 éve cseréltettük ki... jól szigeteli a hangot is meg a hőt is ;) A radiátor meg sosem volt annyira meleg, hogy égessen :( Mondom panel... :((((

Kép

Kép
bettica

Csak hogy jobban képben legyél a szoba így néz ki:
Ajtón bemész (befelé nyílik), bal oldalt egy nagy szekrény, mellette az ágy. Ezzel meg is telt a szoba bal oldala. A szekrényt max az ággyal tudod megcserélni. Tehát az ágy mellett ott az ablak, ahova vagy a pelenkázót vagy az ágyat teszem. Szemközti fal mindkét megoldással kifújt... A jobb oldali falnál pedig, attól függően van helyed bemenni a szobába, hogy a kiságyat mikét helyezed el. Ha marad így, akkor a pelenkázó és az ajtó közé befér pl egy vasalódeszka vagy egy 2 szárnyas ruhaszárító, szárnyaial összecsukva. Tehát kb. 150-160cm maradt... Ha megcserélem az ágyat és a pelenkázót, akkor ez a hely mindjár lecsökken kb 40-50 centivel... Tehát ugyan be tudsz menni majd a szobába, de vagy a kezed csukod oda az ajtó és a kiságy közé vagy azt, ami a kezedben van...

Többiektől bocsi, nem akarom offolni a fórumot...

Kép

Kép
bettica

Milyen széles az ágy és mik a kiságy méretei?
Mert ha az ágy szélessége + kiságy hossza azonos, mint az ágy hossza (számokra lefordítva 80+120=200) akkor az ágy befér az ablak alá, a kiságy pedig befér a pelenkázóval szemben.
De félek, h. nem. Ugye? :(

Az ágy neked lesz ottalvósnak?
A szekrényt nem tudjátok kidobni? Jó-jó tudom milyenek az öregek! Nagyapám még a lyukas kislábast is visszalopta a szemétdombról, "Hátha jó lesz még vmire!" felkiálltással. :evil: :evil: :evil:
De ha kidobjátok, max morog két hétig, mint a bolhás kutya, aztán belenyugszik. :twisted: Nektek meg ennyivel is több helyetek lesz!

Mi is 2 szobás panelban lakunk. A kisszoba hiába 10 négyzetméter, berendezhetetlen, hosszú, keskeny vacak! :evil: Én is legóztam eleget, de így is a kanapén alszunk a nappaliban, mert a franciaágy a nappali negyedét elfoglalná, a kisszoba meg kongana az ürességtől a ded ágyával és komódjaival.
Most majd legózhatok újra, h. kistesót is el tudjuk helyezni a nappaliban. Aztán meg legózhatok megint fél évesen, h. kistesó is beköltözhessen a kisszobába (ehhez majd szét kell szedni a franciaágyat.). ÁÁáááááá!

rambóka

Bocsi a belepoffért! Bettica, és az ajtót nem tudjátok megfordítani valahogy, hogy kifelé nyíljon? Akkor lenne plusz helyetek...

Dorka szobája nem egész 7 négyzetméter, mi is csak úgy tudjuk betenni oda még a kiságyat is, ha megfordítjuk az ajtót.

A szoba egyébként nagyon szép lett! :)

Kép

Kép
anyoooka

Az ágy méretei: 212x89
A kiságy méretei pedig: 124X70
Pelenkázó/kisszekrény: 88x63
Elvileg 1cm híján meg lehetne oldani, de attól tartok, hogy a fal "elmászik". Az ágy lábak miatt pedig nem biztos, hogy be sikerül passzírozni, mert ugye ott a szegélyléc is a padlón...
Nos egy kis ízelítő a mi életünkből, csak hogy értsd, hogy mit és miért ;) :
Kidobni a szekrényt??? Az a gáz, hogy a mi cuccunk van benne, meg a gyereknek a nagyobbacska ruhái... Ha át is tudnám őket rakni másik szekrénybe (sajna nem tudom), akkor is ott az öreg, aki 1000%, hogy nem engedi kidobni azt a szekrényt, mert az esküvőjükre kapták annó az anyósommal (hál istennek legalább vele nem kell már harcolnom, nyugodjék békében)... Párom meg nem akar az apjával vitatkozni, hogy vigye át a saját nagy szobájába, ahol még hely is lenne, mert itten vannak kéremszépen "tulajdoni" harcok is... :( Az öregé a lakás fele, plussz haszonélvezet a másik felére. Páromé a lakás 1/6-a... Innentől jön az, hogy az öreg mindig mindenre azt mondja, hogy a lakás az övé azt csinál amit akar, ott ahol akar...
Ezért akarunk minél hamarabb költözni innen el...
Az ágyat is ki akartuk dobni, mert ilyen szar paraméterei vannak. Akartunk egy egyszerű IKEÁS ágyat matraccal, amit az ember bárhogyan bepakolhat... Persze az ágyat is ő vette, kidobni szentségtörés lenne, hiszen csak 3 éves. Ő nem akarja használni, mert van egy másik kanapé a nagyszobában. Ugyan ez is tök jól elférne a nagyszobában még akkor is, ha betesszük ezt a bizonyos szekrényt is, de ő nem akarja... Szóval megállt a tudomány :( Sajnos nekünk kell alkalmazkodni egyenlőre...
Na ennyit a panaszáradatról :D Van akinek ennél rosszabb a helyzete, szóval nekünk csak ilyen épületes problémáink vannak :)

Kép

Kép
bettica

Anyooo: ki akartuk cserélni az ajtót, de mivel a fent vázolt dolgok vannak, így nem költünk a lakásra :twisted: Az ajtó még az eredeti panel féle. Nem tudom ismered-e, de ezeket átszerelni :roll: Ráadásul akkor nem tudod rendesen kinyitni, mert a folyosó nagyon szűk és a fürdőszoba ajtaja is rányílna... :(

Kép

Kép
bettica

bettica: Bocsi, hogy belepoff, de a barátnőméknek nincs pelenkázó, csak az a rátét a kiságyra és tök jól elvannak így is. Bár nektek már meg van a pelenkázó, de szerintem sok helyet megspórolhatnál vele. Bocsi, ha hülyeségeket beszéltem.
vicky79
Budapest III. kerület

J és az ajtó: harmónikaajtó? Kevesebb helyet foglal és nem is kerül olyan nagyon sokba.
vicky79
Budapest III. kerület

kavicska szinte biztos vagyok benne, hogy ennek a nőnek nincs gyereke. ha lenne, nem beszélne ilyen hülyeségeket, mert ez megvalósíthatatlan.

és ilyen gyerek nincs. 1000-ből egy talán. az én védőnőmnek sincs gyereke. és ő egy védőnő. és csak annak engedném meg hogy védőnő legyen, akinek van már gyereke, minthogy a dúláknál is követelmény, hogy szült nő legyen.

nem lehet úgy a kvízt megcsinálni, hogy együtt menjen a babanetes csapat? a saját asztalánál? meg az nlc, meg a családnetes...

Kép

Kép
rejo

Vicky: Gondoltam arra, hogy nem lesz kisszekrény, de akkor hova teszem a gyerek aktuálisan hordott ruháit? Azért kellett ez a fiókos komód, hogy oda be tudjam tenni a ruhácskákat, a pelenkákat, rá a popsikrémet, , törlőkendőt, stb... A nagy szekrényben sajnos nincs túl sok hely, mert ott vannak a mi éppen nem hordott ruháink, kabátaink, stb. is (pl. most a téliek). :roll:
Harmónika ajtó? Hát, nem tudom, hogy azt mennyire lenne egyszerű beszerelni (meg kellene fúrni szerintem a keretet és a járólapot). Meg félek, hogy nyikorogna, amikor használjuk. Így is aggódom, hogy pont a fürdővel szemben van a szoba... :roll:

Aranyosak vagytok, hogy próbáltok ötleteket adni, sajnos már mi is végigzongoráztunk rengeteg lehetőséget, hogy minél kevesebbet kelljen erre a kecóra költeni. A szoba is olyan lett amilyen, mert nem akartunk olyan cuccokat megvenni, amit aztán nem tudunk majd a későbbiekben vinni magunkkal a saját lakásba... Igyekeztünk spórolni, persze azért még így sem volt semmi összehozni ezt...
De tényleg nem akarom offolni a fórumot :)

Kép

Kép
bettica

Ja, még egy. csak megjegyezném, annak a nőnek, aki a Suttogót írta sincs gyereke. tudtátok? Hosszú évek kórházi tapasztalataira hivatkozik...

és mindig az ilyenek adnak tanácsot. kórházban más gyerekével csinálni a dolgokat teljesen más, mint anyai ösztönökkel és érzelmekkel.

én egy betűt sem olvastam a suttógoból. minek? Soha nem is érdekelt, nem is volt kezemben a könyv. tényleg igaza van cskegynek, nagyképűnek kell lenni anyaként, és durván magabiztosnak. egyszerűen bíztam magamban, és tudtam én tudom érzem a legjobban mi kell a gyerekemnek.

Kép

Kép
rejo

Rejó: Azon én is elgondolkodtam már, hogy hogy lehet valaki védőnő, ha még nincs is gyereke? Persze ez is egy hivatás, de kicsit furcsa, hogy egy olyan nő mondja meg nekem, hogy miként szoptassak, aki még életében nem tett ilyet :roll:

Vázoltam a páromnak a jövő szombatot... Hát, nem repes az örömtől, hogy el akarok menni. De van egy "aduászom": Holnap legénybúcsúztató buli lesz :twisted: Úgy hogy nekem meg jövő szombaton lesz egy kis társadalmi életem végre ;) Most egy jó darabig úgy sem lesz lehetőségünk ilyen "bulikra"... (nem mintha olyan nagy bulizósak lettünk volna eddig is :D )
Szóval, ha nem szülünk és minden okés lesz, akkor megyek, talán még a kvízben is benne lennék (bár valszeg csak az átlagot rontom majd ;) )

Kép

Kép
bettica

bettica: Én úgy tudom, hogy a harmónikaajtót csak a keretbe kell felül befúrni. Sajnos nekünk nem ilyen van, úgyhogy nem tudom, hogy mennyire hangos. Mindenesetre nem irigyellek ezek miatt a helyhiányos dolgok miatt. Hálistennek mi olyan lakást tudtunk venni, amiben már most is meg van a pici szobája, de jelenleg még lomosként funkcionál :? (nem tudom azokat a holmikat hová fogom tenni akkor, amikor már a gyereknek kéne e helye...remélem azért lassan sor kerülhet a pakolásra). Egyébként apósod mit fog szólni a gyereksíráshoz? Próbáljatok meg minél hamarabb valami saját fészket találni...olyan jóóóó. Drukkolok.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Gyün az este, fürdetés, etetés, fektetés. :D

Rejo!
A suttogó titkait aki írta, van gyereke! Kettő is! Sőt többször írja, hogy az ő elsüszülöttjével is rengeteg gondja volt!

OK. Csajok, eddig is ösztönösen csináltam mindent. Kivétel amit nem tanultam. :lol:

Pl. újszülötett nem 37 fokos vízben fürdetünk, mert csórrikám fázik.
Hanem 40-42 fokosban, amit imád! :lol:
alvó gyereket nem ébresztünk :lol:

Hát én addig tutti kelek éjszaka, amig a szopik mennyisége 100 felett vannak. Mert jelen pillanatban ez a helyzet! (sőt volt példa 170re is!) Hülye lennék nem odaadni. Valószínű én is észreveszem majd ha csöcsörészik. Cummog! Jelenleg porszívó erősséggel szív!
És különben is durran szét a csöcsöm éjszaka. A Szilas nem bírja kiszívni. Kevesebbel beéri!
De ne kérjétek, hogy éjszaka fejjek! Arra képtelen vagyok. Én éjszaka alszom! :roll:

Később még leszek, ma meg akarom nézni a diszkócicákat és rockereket! :)

Jajj, lányok, már kettő hónaposak vagyunk!
És nevet, gagyarászik, mókázik, hadonászik, gügyög, kummog. Követ a tekintetével, ha kimegyek a szobából, tegnap nagy odafigyeléssel követte a párom kezében lévő epret! (ő meg mozgatta a gyerek szeme előtt, kb 2 méterre tőle, óriási volt az érdeklődés :lol: ) Megtalálta a kezeit, cuppog rajta! Tündér!
És APA megjegyezte, hogy sokkal több mosolyt kapok, mint Ő. :)

Ná, ezt el kellett "dicsekedjem" :lol: :lol:
Vendég

Egy kis humor.

Doktor úr visszafelé folyik a vérem!
- Miből gondolja?
- Régebben, ha a feleségem megsimogatta a hajam, felállt a farkam,
Most meg, ha megsimogatja a farkam, égnek áll a hajam!

A férfi este odaáll az asszony elé! Mutogatja az izmait.
- Nyolcvan kiló dinamit!
Az asszony nevetni kezd:
- De mit érek vele, ha a gyújtózsinor csak négy centi?

Van Tesco gazdaságos óvszer, csak előbb ki kell enni belőle a
kempingsajtot.

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, és hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát úgyis az időjárás határozza meg!

Egyszer volt egy kutyám, Egyiptomnak hívtuk. Minden szobában
hagyott egy piramist...

Te vagy a megtestesült költészet. Az ajkad Weöres, a szíved Arany, az agyad Tompa...

'Kérjük azokat a dolgozókat, akik családtagjaik temetésére
szeretnének elkéredzkedni, hogy szóljanak legkésőbb a meccs előtti napon'

A férfiak megnézik a nők fenekét, és azt gondolják: húúú, micsoda
segg!! A nők is ugyanezt gondolják, de közben a pasi arcába
néznek...

Rájöttem, hogy mi az impotencia oka: a gravitáció!

Sohasem gondoltam volna, hogy a bank egy vidám munkahely.
Először csak kedvesen mosolyogtak, aztán, amikor meghallották, mennyi hitelt szeretnék felvenni, kitör a röhögés...

A szex olyan, mint a paprikás krumpli. Kolbász nélkül is jó, de
kolbásszal az igazi!

Egyik feleségemmel sem volt szerencsém. Az 1. elhagyott, a 2. nem...

Az erkolcsösség nem más, mint az alkalom hiánya!
Vendég

Sziasztok!

csak egy gyors kérdés, mert ultrabrutálszarul vagyok:
A talis kvízben a férjek is játszanak?Vagy velük mi lesz addig???El is felejtettem, hogy én is játszok....

Mi a fenét vegyek be gyomorgörcsre?? Ma még csak 4x hánytam és annyira fáj a gyomrom hogy ihaj. Van bennem 1 szelet kenyér egy kis főttkrumpli és 3-4db háztartási keksz.Férjuram tegnap volt így csak ő mellé még f.sott is rendesen. Egész nap aludt :shock:
Énmeg szenvedek mint egy kutya, se állva se fekve se ülve nem jó. Csak azt tudnám hogy mit és hol szedtem össze. :evil: :cry:

hajni...
Budaörs

Bettica: én speciel vettem egy sima gagyi filléres Ikea pelenkázólapot (sima műanyag lap benne vékony szivacs fefújható oldalakkal) és azt pakoltam mindenhová a lakásban... előbb a mi ágyunkon pelenkáztam aztán rájöttem, hogy jobb a földön mert onnan nem gurulhat le ha valamit elfelejtek... ennyi... (pedig kaptunk egy bazi nagy kiságyra tehető pelenkázólapot de az azóta is a szüleimnél pihen a sufniban).

A gyerekszobába is vettem egy szekrényt (hála a jó égnek csak 3e volt, akcijózták az ikejában.. sima könnyű faváz gagyi műanyag oldalakkal... átmeneti megoldsnak vettem:) Szóval a lényeg, hogy nem s használom mert 1.nincs időm összehajtogatni és belepakolni a mosott ruhát (vasals... az meg mi?:)))) 2. Reggelente nincs kedvem a szépen összehajtogatott ruhák között keresgélni... Így én bizony szekrénynek egy jó nagy fotelt használok a frissen mosott ruhákat abba simán beömlesztem aztán megpróbálom FIFO elven elhasználni őket...

(csak tudnám, hogy Lilla kitöl örökölte a rendmániáját... mert az van neki... tőlem nem, az biztos:)

(gyerkőc 38mm, megvan a 2 keze, 2 lába és egy feje, a szíve meg dobogott veszettül... nem tudom minek kellett ez az UH de végülis nem bántam:) A dokim beírt júni 2-re genetikaira (13+6 leszek... ucsó nap amikor még épp meg lehet csinálni... de nem izgat mert május 26-án megyek genetikaira az Istenhegyire az meg pont időben lesz). Egyébként jófej volt a dokim, odaértünk, azonnal fogadott is, én meg jó nagyot csodálkoztam, hogy jéééé, mi 2-3 óra várakozással számoltunk... na akkor majdnem mondott valami cifrát aztán csak jól beszólt, hogy ne reklamáljak már, tök későn hívom, kapok soron kívül egy SOS időpontot és még várnom se kell:))) (ld. ő ugye sima kórházi doki, nem fizetős rendelés:)

Megcsinálta az UH-t, aztán írja a leletet és szóltam neki, hogy írja mr rá a vérvételkérő papírra a HgA1c-t is... néz rám, hogy mi van... aztán benyögtem, hogy hát még vérvételen se voltam... na ott már kkezdte fogni a fejét... Kérdezi, hogy kiskönyvem sincs még ugye? Na erre csak röhögtem egy nagyot... Na akkor legyintett, mondta, hogy jövő héten menjek már el egy vérvételre és szerezzek már egy kiskönyvet a június 2-i UH-ra plusz NEHOGY képet kérjek a babáról mert leszedik a fejem:) (sutyiban csinált nekünk most is kettőt de nagyon sutyiban:) Szóval jó fej :) (plusz kisgyerekes úgyhogy néha sztorizgat is:)
Vendég

Egyébként meg Lilla szobatiszta lett (ld. az én gyerekem bezzeg már a doktori disszertációját írja esténként a kiságyban:))))))))))))))))))))))... csak sajna a maga módján... ha kérdezem tőle, hogy jön-e a kaki akkor elkezd bólogatni, legugol és nyom... állat... csak ugye a bilire nem hajlandó ráülni... az eredményt sejtitek... asszem a jövőben mellőzöm az ilyen jellegű kérdéseket mint "jön a kaki?" és "jön a pisi?"... hacsak nem akarok kaikifoltokat takarítani fektetés előtt a szőnyegről... a bilit RÜHELLI!!!!! szívesen belepakolja az állatkáit stb. de ráülni azt nem...
Vendég

Csakegy!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bettica!
szép a pocid és a szobácska! :D
Vendég

Hajni, csak 20 percre kéne otthagyni a férjed... a nézőtéren... :wink:

Ugyanis kb. ennyi idő, míg lemegy az éles része, akk részt vesznek a kvízben, csapatban a színpad előtt asztalnál lesznek, akik egyéniben, kicsit előrébb, az első sorokban.

Utána már a műsorvezető a helyes megoldásokat fogja bemondani és kommentálni, amíg a javítás megy. A közönség természetesen figyelemmel kísérheti az egészet, hiszen így lesz megcsinálva, hogy bárki okulhasson, szórakozhasson.

A csapatok azért 3 fősek, mert az egész úgy indult, hogy a La Roche felajánlott egy pár emberes csomagot fődíjnak, aminek amúgy nem csekély az értéke (cirka 30 rongy). Ezen osztozik a győztes csapat. A 2. és 3.helyezett csapat tagjai könyvjutalmat kapnak.
Az egyéni legjobb pedig egy jópofa különdíjat.

Tehát bárki benevezhet bármilyen formában, veszítenivaló nincsen, akár totóként is felfogható, de kétségtelenül csapatban a legjobb, a hangulat, az összefogás és a nyeremény miatt is.

Én eddig 3 csapatról tudok, az egyénit ott fogjuk meghirdetni.
Vendég

Kavics!

Mi kimértük hőmérővel az ajánlott 32-33 fokot. A ded még bírta is, de aztán apa, aki később a nagykádban vele fürdött, vhogy nem csípte ezt a hőfokot. :twisted:
Na onnantól 40 fok, mostmeg már habfürdő is! És víz alól jön fel Hab Bence és dumál (anya keze mint Breki Béka, tetején a rárakódó habbal) Marhára élvezi! :D

Jut eszembe! Ha felhőtlen gyermeki kacajt és boldogságot akartok látni, vegyetek tecsós buborékfújót! Hidegfrontos napokon életmentő! :wink:

Viccek jók!

Csakegy!

Vasalás és hajtogatás terén én is így vagyok, csak én a komód, mindent elnyelő fiókjaiba teszem a cuccot, amikor elő akarom venni, úgyis csak beletúrok!

Nálatok is rend a lelke mindennek? Miután kimászott az ágyából, vissza kell cippzárazni az ajtót (most anyuéknál az utazóágyban alszik), kajához hozza a műanyagszéket és az asztalt, kézmosáshoz a fellépőt.
Csak az elölhagyott játékait nem szedi össze. De ezen majd igyekszünk változtatni.

Érdekes lehet Lilla produkciója. És ha közben vki hátulról alátartana egy lapátot? :lol: :twisted:

Gergő a bilire nálunk csak ruhástul és játékból ül rá, de egyébként már - igaz csak menet közben - szól, h. "püpü" és fogja a pelusát, ha pisil.
Kakálni még mindig csak állva hajlandó, nem is gugol le, úgyhogy még mindig nem tudom elképzelni, h. hogyan lesz ebből bilizés, de nyáron kiderül! Egyenlőre erősen rázza a fejét, ha szólok, h. a bilire kéne ülni közben. Inkább nem erőltetem.

Most tanul bólogatni. A nemet intés már egy hónapja megy. Nem is tudom miért? :twisted:
Most kezd utánozni. Marha aranyos! :D Tanulunk tornázni, nyújtózkodás már megy, oldalsó középtartást nem érti, leguggolni leguggol. előbb-utóbb menni fog.
És imád mondókákat hallgatni. Ugyanazt kb. 80X, mert mutat a számra, h. replay, és nincs mese ismételni kell, más nem jó! :twisted:

Gratula a kistesóhoz, meg a dokidhoz is! :D
Azé' kell az UHU, mert illik csinálni egy 0.-at, h. nem méhenkívüli v. nem iker-e, nincs-e vmi egyéb komplikáció, később kicsit nehezebb az ilyet felfedezni (lásd tavaly meghalt egy csaj!). Szóval örülj neki, h. lelkiismeretes dokid van! :D

Norka!

Én majd egyéniben indulok. Amilyen szenilis vagyok, már rég elfelejtettem a kérdéseket is, nemhogy a válaszokat! :lol:
(Egyébként most olvastam, h. létezik terhességi szenilitás, csak az okát nem tudják még. Azt tudom, h. nem a terhességen való ábrándozás okozza. :oops: Inkább vmi hormonális difi lehet.)

Ti hogy csináltátok ezt a szobatisztaság dolgot?

Hajni!

Sajnálom, h. ilyen szarul vagy. Talán NoSpát?
Sokféle nyűgöm volt már (emberorvosi ló vagyok, Kaviccsal már kielemeztük), de gyomorgörcsöm még nem igazán.
Jobbulást!

(A privikre holnap válaszolok, ígérem! Ma elfelejtettem. :oops: )

rambóka

Rambóka: de nekem volt egy UH-m a 6. és a 7. héten is (ld. csak a 7. héten volt szívhang)... na mindegy, most UH dömping van:))))

Tök aranyos lehet Gergő:))))))) Elég huncutul szokott nézni az biztos, nem mondanám, hogy úgy néz ki mint aki unatkozni szokott:))))) A torna meg nagyon jól hangzik:))) Gondolom táncolni is szokott:))))

Igen-nem: Lilla az igennel kezdte marha régen... lestük, hogy miért rántgatózik ez a gyerek:))))))) Nagyon hasznos tudás :) Az okos vagy és hasonló kérdésekre pl. iszonyú komoly arccal tud bólogatni:) Plusz arra is, hogy kér-e még és hasonlók is jól jön, ha tud igent bólogatni:) A nemet csak 2 hete kezdte el gyakorolni, a szokásos rántgatózások közepette, de miután végignéztük az igenes produkciót, már sejtettük, hogy most a nem jön... Szóval már a nemet is tudja mutogatni, de ritkán csinálja... Most mondhatnám, hogy mert Lilla egy iszonyú jólnevelt és szófogadó gyerek ezért nincs rá szüksége... de ez ugye nem lenne igaz, mert mondani viszont már nem is tudom mióta mondja:)))) Ez volt talán az első szavak egyike:))) "nyemnyemnyemnyem"... Na azt nagyon tudja... orvos is kérdezett valamit, ő meg kapásból rávágta, hogy nem :))) Az orvos kicsit meglepődött aztán visszakérdezett, hogy tényleg nem? Erre Lilla bólogatni kezdett :))) Szóval ilyen Lilla kapcsolata az igenekkel és a nemekkel:))))))

Lilla meg ki tudja mikor fog bilizni... talán soha... veszek neki egy WC-szűkítőt hátha az jobban tetszik majd neki... (a WC az egy nagy rejtély számára, áhitattal lesi mi történhet ott bent:))) Ma bekukkolt és teljes áhitattal nézte ahogy a víz lefelé folyik... (ja... és ha nem figyelünk a teljes játékarzenálját belepakolja majd...)
Vendég

(megjegyzem néha azon is elfilózok, hogy Lilla már 14 hónapos és még nem beszél... én meg ugye dumagép voltam és 12 hónaposan már mondatokat is mondtam... hát ez van... mondjuk néha így is fetrengünk a röhögéstől amikor Lilla fél órán át telefonál (remélem egyszer sikerül majd lefilmezni:))) Halál komoly arccal sétál, egyik kezében egy játéktelefon (vagyis az én régi, általa kivégzett telefonom) amit a füléhez tart a másik kezével meg hadonászik... Na most ezzel a halál komoly fejjel járkál és dumál a telefonba... még veszekszik is és vicceket is mesél mert néha röhög... Amikor ezt először megláttuk majdnem bepisiltünk a röhögéstől... Na ma végignéztük ahogy anyukám az udvaron telefonál... na, szerintetek ezt a produkciót kitől leste el???? Iiiigen... anyukámtól. Remélem nem fog erről leszokni mert ezt fel KELL vennem... aztán ha megvan akkor felpakolom ide de előtte mindenki menjen majd el WC-re mert kb. olyan lesz mintha Donald kacsa vartyogna telefonnal a fülén (megjegyzem Lilla járása is olyan Donaldos:)))))))))))))
Vendég

Sziasztok!

Kavics!
Hallgass megérzéseidre! Eddig is jó volt!!!
Én nem láttam a reggeli adást, de általában szoktam "nézni".
Valami zörögjön a konyhában rajtam kívül. :lol: Nekem soha egy ilyen v. ehhez hasonló gondolat nem pattant ki az agyamból, hogy ne keljek fel a babuhoz hajnalban enni adni. 5-10 perc
(10 perc, ha körbenéz a szobájában) alatt lerendezi aztán visszaalszik. Uf az elején, amikor még nem állt be a kereslet- kínálat arány volt rá pl., hogy ki kellett maszíroznom a csomókat (de csak a csomókat). Iszonyatos volt, de meleg vízzel enyhítettem rajta.
Néha én is arra ébredek, h szomjas vagyok. Nem várom meg a reggelt, h ihassak vizet. Én ebből indulok ki. Rambóka hsz.-ét teljes mértékben pártolom, ez vonatkozik a szobatisztaságra meg mindenre (beszéd).

Bettica!
Nagyon szép a pocid + a szoba is!
Takaró:
Paplan helyett polár plédet raktam a huzatba. Eredetileg ez felnőtt méretű volt, kettévágtam és kézzel elszegtem a vágott szélét. Másik felének a babakocsiban vesszük hasznát.
Jóindulattal az após cserélhetne szobát. :wink: El tudom képzelni, milyen nehéz így nektek!

Rambóka!
Az igaz, h ismét olyan a hasam mint terhesség előtt volt. De a mozgásra való hajlam még annyi sincs mint előtte volt. Talán majd ha földi eledelt eszik Lara, akkor elkezdek tornázni. (minimum futok utána a játszótéren)
ÁÁÁáááááá amikor szülés után bementem a munkahelyemre csak néztek, hogy nem maradt rajtam semmi.

Anyoo!
Dorka tünemény!!
Anyáknapja .. elérzékenyülés? Nem csoda!
Én is ilyen érzékeny lelkű vagyok!!!

Kép
lara26

Rami, mi nem vagyunk szobatiszták! :roll:

Egyáltalán nem. A leányzó eddig csak szórakozott a WC szűkítővel. De valahogy nem is idegeskedem, gondolom egyszer csak leszokik a drága jó Liberoról...

Tegnap levágták a haját. Pistike lett belőle.
Vendég

Sziasztok!

Rambóka, Csakegy, Lara!
Ti mi a szöszért nem alszotok 10 után? :shock:
Én azt hittem, hogy a rockeres diszkócicás műsor 9kor kezdődik, de amikor megtudtam, hogy 10 után, hát bevágtuk a szunyát. :)

Annyit aludtam az éjszaka!Olyan jól esett! Szeretem ha reggel itthon a párom, mert 7-kor átvállalja a csomagot és én durmolhatok 10-ig! :) Huhh, nagyon szeretem a hétvégéket! :lol:

Izgalmas dolog a szobatisztaságra nevelés.
Hát igen, volt régen egy poroszos nevelési módszer! Általában 1,5 kettő évesen már simán tudták a gyerekek, hogy mire való a bili és produkáltak is bele. Csak ugye a mai moder felfogás szerint, ne törjük össze piciny gyerekeink érzékeny lelkivilágát! :roll:

Csakegy!
Várom a telefonbeszélgetős mozit! :lol: :lol:

Lara!
Kilók:
2,5 kg maradt rajtam. (64 kg voltam, most 66,5)Tegnap álltam mérlegre! DEEE!!!
Az mind a a hasamon, derekamon van. Ráadásul a hasizmom megnyúlt, és így pocim van.(párom szerint képzelődök, mert nincs pocakom) Rámjön minden nadrágom, csak éppen kicsit kényelmetlen. Egyelőre én is napolom a tornát. Olyan lusta dög vagyok. Pedig a hasamat vissza kell csinálni... :roll: És ez csak hasizom gyakorlattal fog menni! Másképp tutti nem! :roll:
Megj.: én alapvetően fogyatékos testalkattal rendelkezem, túl keskeny a csípőm, magassan van a csípőlapátom, túl közel a bordákhoz, ezért nincs derekam és mindig minden plussz a hasamra jön fel, mindig úgy vettem észre, hogy híztam, hogy feszített derékban a nadrág, és pocakra vagyok hajlamos, ha eszem egy kiadósat már rögtön látszik, na most erre rájön a terhességi izomkinyúlás, szóval lesz munkám. A párom azt mondta, ha ennyire zavar a semmi, akkor iratkozzak be konditerembe és ő szívesen vigyáz du. a gyerekre, hogy hozzam megint formába magam, én még a gondolatától is írtozóm, hogy esetleg sportolni kellene :roll: :oops: , az elején csináltam az alvás miatt, de szerencsére megy már sportolás nélkül is! :lol: :lol: . Egyszóval egy lusta dög vagyok. :oops: )

Ginával mi lehet???

Kincsecske???
Vendég

Kavicska: Nem vagy te egy "kicsit" túlságosan maximalista? Csak mert olyan dolgok miatt aggódsz, hogy csak lesek néha... Bocsi, csak most a hasadnál kicsit felkaptam a fejem... Mit akarsz 2 hónappal a szülés után????? Még szét van csúszva a csípőd, most rendeződnek vissza a szerveid Te meg már azt akarod, hogy úgy nézzél ki mint Claudia Schiffer???? Most komolyan... Nem azért, de persze, hogy aggódik az ember, hogy hogy fog kinézni a szülés után, hogy lógnak-e majd a mellei a szoptatás után stb. de könyörgöm, ne 2 hónappal a szüls után parázz... Ha mondjuk fél év múlva is gáz a hasad akkor elkezdhetsz gondolkozni de aggódnod még akkor sem kell... (tényleg tök más lesz utána a hasad, de ez idővel remélhetően úgyis rendeződik... vagy jön a következő gyerek és máris nem fog érdekelni:) (megjegyzem én is nézegettem a hasam és tiszta amorf lettem -tényleg- plusz ha eszek egy kicsit akkor olyan mintha 3 hónapos terhes lennék... vagyis olyan volt... aztán most megint nem izgat az egész... aztán ha megszületik a ketteske és egy év múlva még mindig amorf leszek -amikor befejezem a szoptatást- akkor elkezdek majd filózni, hogy mi is legyen, de ha nincs az emberen extra súly akkor nem lesz gáz a helyzet... na meg hidd el, hogy a gyerek emelgetésétől a hasizmaid is tökre meg fognak erősödni:) (nekem speciel a hordozástól erősödtek)
Vendég

Csakegy!
Hehe, gondoltam, hogy valaki lereagálja és "kioktat"!!! :lol: :lol: :lol: (mint ahogy Lara is megkapta! :lol: )
De tényleg nem azért írtam, hogy bántsak valakit vele! Csupán magammal szembeni megállapítás! :lol: :lol:
Node kérlek szépen, azért remélem, hogy jövőre megint gömbölyödni fogok! Kép

Tudod Csakegy, mindig a vékony nők "nyafognak!" :lol: :lol: :lol:

Félreértés ne essék, jól érzem magam a bőrömben! :lol: :lol:

Ja, és miben látod azt hogy elképesztő dolgok miatt aggódok? Leírhatod nyugodtan az észrevételeidet! :roll: Maximum jól megsértődök! Kép

Más! Amiért valóban "aggódok"!
Hány gyereket lehet vállalni császármetszéses méhvel? Rambóka te tudod esetleg? Hármat lehet? Volt a kórteremben egy csajszi, a harmadikat hozták világra csaszival.

Ma találkoztunk egy nagyon kedves ismerőssel, 4 gyerekük van! Olyan csodálatos család! Ilyenkor tényleg úgy érzem, egy gyerek nem gyerek. Két gyerek fél gyerek, három gyerek egy gyerek! :lol: :lol:

Nem vagyok normális, két hónapos a kisfiam és már álmodozom kistesóról. :roll:

mire visszamegyek dolgozni a főnököm már nyugdíjas lesz! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Bettica szoba barátságos és fiús :wink:
Pocakod széééép!
(apóshoz részvét, nem is tudom hogy tudnék vkivel osztozni,még néha a látogatók is kellemetlenek :oops: :oops: , ma pl anyu jött szopi után és megzavarta a rendünket,Ő büfiztetett, :shock: és beszélt a gyerekhez, én büfiztetés közben simogatom és ha a szopin nem akkor büfinél elalszik..most kinlódik a kiságyban :? )

Vagyunk,olvasunk csak írni már nem tudtam.
Most többet vagyunk kettesben férjemnek sok a munka,szomorú vagyok kicsit mert jó lenne délután vagy este 3ban lenni..most ez van kis ideig..
Egyébként jól vagyunk, kiskincs ennivaló és jól viselkedik.Mosogatok mosok amíg alszik,aztán délután vagy az udvaron szundít(képes 4órát is) vagy sétálunk, a levegőn nagyon jól érzi magát :) . Már csupin 4.24kiló, éjszaka fürcsi után mostanában 2-kor és 6-kor kel. Nappal 1-2órát van ébren...néha már azt érzem nem foglalkozom vele eleget,mert etetés-altatásból szinte kimerül a rá fordított idő,aztán jön a ház,és én is szundítok néha.

Etetés éjszaka: sztem akkor kelnek ha éhesek,és 2-3hónapos babát aki éhes leszokatni nehéz,bár a szülésfelkészítőn is azt mondták nem kötelező enniük...gyereke válogatja ki ilyen ki olyan,mi sem vagyunk egyformák..

Kilók: kórházból 6kiló+al jöttem haza most még 3kiló van rajtam,volt hogy csak kettő...engem sem érdekel, csak tejcsi legyen..volt,hogy nem eszegettem napközben mert strapásabb volt a nap (sütit pl) és apadt a tej...így eszem és főleg szénhidrátot :roll: :oops:

Család nekem is szimpi a több gyerek, a dokim még a vajúdóban mondta,hogy az első nehezen jött a többi könnyebben fog, :D

Ennyi voltam, puszi!
Vendég

Norka, igen én vagyok a 3. a kvízes csapatban! :)
lyutka

Sziasztok!

Egy kép rólunk! :D Ma készült.

Kép
Vendég

Sziasztok!

Jaj Kavicska! Itt olvadozok! Gyönyörűséges a gyerkőc! :D
Érdekes ez az alvás-nem alvás, evés-nem evés téma... és igen, "érdekesek" a vélemények is. Nemtom, bennem fel sem merült, hogy ne keljek fel a gyerkőchöz. Nyilván egy idő után kiismerjük a gyerekünket, megismerjük a szokásait, meghalljuk a sírások közti különbséget és el tudjuk azt is dönteni, hogy most tényleg éhes, anya hiánya van, vagy épp bulizni akar az iccaka közepén. Mindegyik esetre más a megoldás. De ehhez meg kell ismerni a babát, össze kell szokni és nem szabad túl nagy igényeket felállítani. (Ez most nem Rád vonatkozik, csak elmélkedek.)

Bettica!

Szééép a Bence lak! :D
(Nekem is nagy hasam van már, mi lesz itt még?! :roll:)
Akkor így kihoztátok a legtöbbet a szobából amit lehet... A színek nekem is nagyon tetszenek, de nem vagyok egyébként sem meggyőződve róla, hogy csak kisfiúnak lehet kék szobája. :)
Izéé... komód... Nekünk is van. Hasonló okok miatt mint Nektek. Én most bepakoltam már a megvett rucikat, szépen összehajtogatva, ahogy kell. Nincs gyerek, nem ordít, nem kell kapkodni az öltöztetéssel, kiválasztással, de már így is, ha megmozdítok valamit a kupacban, valamelyik ruginak kijön a keze-lába, szétcsúszik, ledől a halom. Előre látom, hogy ez így nem fog működni, ez teljesen biztos. Szép és jó így nézegetni, de szerintem nekünk is behányva lesznek a motyók, ha megszületik a gyerök. :D
Takaró: Nekünk van több gyerek takarónk (turkás találmányok régebbről), de én is fogok venni egy normál polár plédet, amit elvágok félbe és azt (is) fogjuk használni. Valahogy ilyen picurkának még nem szimpi ez az egész ágynemű garintúra - huzat dolog. Ráadásul ha minden igaz (még utána kell néznem) a polár pléd fele lesz akkora, hogy jól bele lehet babagamizni a picit, azt meg állítólag szeretik a kicsik. A polár pléd előnyös tulajdonsága továbbá, hogy mosható és nagyon hamar szárad.

Rambóka!

Talán a nyár megoldást hoz majd a szobatisztaságra. Jól le lehet pisilni a mamáéknál a bokrokat és a hangyákat, talán ez jobban fogja érdekelni Gergőt.
Bili helyett, WC szűkítő? A bili nekem sem szimpi, én nem ülnék rá. :D Lehet, hogy azért idegenkedek, mert nincs még meg a gyerek, de annyira gáááz, ahogy pl. az unokaöcsi kivonszolja a folyosó közepére a bilit a mamáéknál és a család vasárnapi ebéd közben végignézi, ahogy produkál a gyerek. Néha szagoljuk is... :x Oké, gyerek, neki is kell emészteni, de ezt nekem miért kell végignézni?! Menjen a WCbe, ahol van elszívó, be lehet csukni az ajtót és én is jobb kedvvel eszem meg a húslevest. De volt olyan ismerős is, aki a kocsiban menet közben (!) biliztette a gyereket, mert a kiccsávó nem volt hajlandó szimplán lepisilni a bokrokat.
Azt már el sem merem árulni, hogy az unokaöcsi 3 éves múlt és még mindig vannak balesetek, főleg a pisivel. Ez mondjuk nem feltétlenül a gyerek, hanem az odafigyelés hibája, mert a szülők addig küldözgetik egymást, hogy "menjél pisilni a gyerekkel", hogy mire rászánják magukat, már késő. Nagyon gáz egyébként ahogy ők csinálják... :?

Iccaka van, aludni kell. :)
Bevedeltem két üveg alkoholmentes sört és egy fél vödör ásványvizet, szerintetek mennyit fogok aludni?! :roll: :D

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Kavics!

Gyönyörű!!!! Erre áll, h. "édesdeden alszik"! :D :D :D

Csaszi:
Az első után legalább egy évet kell várni a teherbeeséssel, ha meg akarod próbálni a következőt normál úton megszülni.
Ami miatt célszerű kivárni, az a hegszétvállás, ami elvileg elég ritka (0,01 alatt), és többnyire csak a kitolási szakban jelentkezik.
Nem nyílik szét a méhfal és esik bele a ded a hasüregbe, ne így képzeld el, hanem, mint amikor defektes lufit fújsz és a gyengébb részeken kidudorodik és elvékonyodik. Gyakran semmi gondot nem okoz, csak éppen kitolni nem lehet vele, de a doki észreveszi, nem lesz baj.
Akkor van gebasz, ha a méhlepény beleesik a heg vonalába, mert ilyenkor a lepényleválás miatt a baba oxigénhiányos lesz, a vérzés pedig az anya életét is veszélyezteti.
(Sajnos az unokanővérem a 4. babájával így járt. :(
De ő már egy normálon és két csaszin túl próbálkozott a negyedikkel, hiába mondták neki, h. nem kéne!)

Két csaszi után illik 3-4 évet várni a következővel és nem nagyon érdemes normál szülésről ábrándozni éppen a fent említett okokból.

Has:
Eddig kövér voltam, most terhes vagyok! :twisted:
Legalább nem kell behúzni! :lol:
34 körül a hasizmokat még vissza lehetne tornázni (már, ha nem lennék féloldalra difis, mert ott nem működik a beidegzés az aortaműtétem miatt. (Hehe, Rambó nyomta az egykezes fekvőtámaszt? Én tudok félhasas felülést is! :twisted: ), de sajnos a kötőszövetet már csak a szike fogja helyreállítani! :?
(Mondtam a dokimnak, h. a mostani császárt majd babérlevél metszésből csinálja, így max lejjebb kerül a köldököm 10 centivel, de legalább feszes lesz a hasam! :twisted: A ded meg könnyebben hozzáfér majd, most úgyis a köldökböködés a mániája! :lol: )

Norka!

Pistike? :lol: :lol: :lol:

Csakegy!

Telefon megszerzése nálunk is nagy öröm (gagyi v. döglött nem érdekli, csak a mi még (?) működő gépeink. Most tanítom, h. mondja bele "Hallo-hallo!". Ehelyett mond bele egy "Hhhh!"-t, vagyis csak kileheli a levegőt. Jövő héten megpróbálom felvenni én is! :D

Naptej:
Nívea 50 faktorost vettem végül.
Ma sajnos rengeteget volt napon, hát mit mondjak, elég jó színe lett! :shock:
Nem égett meg, bár délután még elég piros volt, estére szépen bebarnult. (A gyerekorvos nagyot fog nézni! :roll: )
Ennyit bír az 50 faktor.
Vajon, ha nem kenjük le kétszer, akkor most hólyagosodna? Félő!
Azért azt hiszem jövőre mégis a Vichyt veszem! :?
Vagy azzal is ez lenne az eredmény? :?

rambóka

Sziasztok!

Sajna reménytelen visszaolvasnom, az elmúlt napokban rengeteget írtatok!
Pesten voltunk a Kardiólógiai Intézetben kontrollon.

Kavicska!
Éjszakai alváshoz:
Gergő most 10 hónaposan is kel éjszaka, és meg kell etetnem,mert tea nem elég! De engem nem zavar, úgy gondolom, majd ha már megy, akkor úgyis annyira lefárasztja magát nappal, hogy átalussza az éjszakát.
Addig meg nem kínzom, megetetem , és a cumisüvegen simán visszaalszik reggelig és kész.

Na, majd még próbálkozom visszaolvasni....
ezoterike

Bettica!!!

www.szopiparna.hu

Itt van ágynemű 2790-ért, és szövetet is tetszőlegesen választhatsz hozzá!! (én innen vettem a szopipárnát, bár szoptatni nem tudtam, de most például abban etetem Gergőt)
ezoterike

Hali!

Tegnap lemaradt:

Anyooka csodacsinicsodaszép kislányod van!!!

Norka gratula Benjaminhoz!!! (tetszik a név!)

Ma:

Kavics édi a kisfiatok!!
Nektek is van szép pocak? :D
Látom ő is jól tud aludni a mamán, kb mi is így festünk :lol:
Mennyi kiló?

Ezoterika jól vagytok??
Szopipárnám nekem is van csak nem használom :?

Rambóka a fényvédőt többször kell kenni!
Léteznek már jó nagy talán 100-as faktorosok is (ezt vmi naprendelésen írják ki,így is drága) Én magamnak az oriflame 30-asát használom, elérhető az ára és nem zsíros..

Mi ismét az "udvaron" alszunk, remélem este azért nem akar :shock: , reggeli után úgy bekakilt,hogy a nyakáig szinte kakis volt,apja mondta,hogy kicsit kaki szagú :roll: így kicsomagoltuk..

Megyek, legyen szép napotok!!
Vendég

Fényvédő/naptej: Van egy svájci (asszem) cég, Spirig vagymi a neve. Na ha náluk az ember regisztrál az oldalukra akkor azonnal küldenek egy csomagot tele (ingyen!) árumintával. Marha jó speciális zsírozó krémeik vannak pl. ekcémás bőrre (izé... mi az egész családot leregisztráltuk és azóta is a mintacsomagokból élünk:) Egyébként tényleg jók a cuccok, ha elfogy a minta akkor tutira tőlük rendelünk majd, az áraik is korrektek. Na szóval ők most megint küldtek mintákat amiben 2 féle gyerek/baba naptej is van. Ezek is spéci cuccok, kifejezetten érzékeny bababőrre.

Lehet, hogy aki most regisztrál az alapból babacuccot is kap a csomaghoz, érdemes kipróbálni... (mi most egész nyárra el vagyunk látva mert 3 csomagunk van összesen...)

http://www.mdb.hu/spirig/
Vendég

Kavicska gyönyörű a kisfiad!!!!!!!!!!!!

Csakegy, köszi az ötletet! :D Ha van még ilyen jó, csak írj! :D

Kép

Kép
csillagfény

naptej: la roche. hallgassatok mán ráááááááááááám! :lol: (10 éve vichyt és la rochet használok. fényérzékeny az arcom, vichy abból nem volt jó. la roche jobb! gyereknek is azst vettem most. ja, és a barátnőm gyógyszerész, a patikájuk vichy és la roche termékekben bővelkedik, továbbképzésekre is jár...nnna :) )
hazaérkeztünk. akárki akármit mond kolping jó. nagyon. dárga, de megéri. tény: a lányunk imádja az embereket, imád fürdeni, imád enni, imád nyaralni :D
míg a legtöbb gyerek nyavalygot az ebédlőben, zsuzsi örömében sikítozott, virgonckodott, pofákat vágott, mindenkinek fújta, hogy baba-baba, ismerkedett, bármit megevett, ami volt a bababüfében :D
viszont másik tény -ha már itt tartunk- kövér disznó vagyok, hiába fogytam. basszus. a karom és a felső testem iszonyat. én eddig mindig felülről vékonyabb voltam, most meg......................a kedves 10 kilós kislányom emelgetése jó kondi, de még szoptatás alatt a hormonoktól híztam felülre, és ott is maradt. brühüüüüüüüüüüüüüüüü..........

kavics, nagyon jó az a kép rólatok!!! szép ápolt a körmöd. mikre nincsen időd :D ja, én is nagyon akartam már babát az elején, másodikat. most meg még inkább várnék vele. picit. nem sokat.

bettica, jó lesz az a szoba, nyugi :) de apóssal együtt élni kisbabástul lehet kemény menet lesz :?

ezo, minden rendben gergővel akkor?

sokat írtatok, nemtom mit akartam még írni.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Kép

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Dimet, tök jó, hogy jól sikerült!!!KisZsé gyönyörű!És én la rochet vettem, mert még a múltkor írtad, hogy az a legjobb! :lol:

Kavics, fiad szépen kikerekedett és gyönyörűséges! (körmödre irigy vagyok :oops: én most rágom....sajna, vizsgaidőszakban mindig...)
Vendég

Sziasztok!

Terhesen a cukorterhelés sokkal rosszabb, mint nem terhesen. :( 20 perce ittam meg a cukros lötyit és most elég szarul érzem magam. És csak 10.30-ra lehet visszamenni. :(:(:(
Le kéne feküdni, mert éjjel sem aludtam jól, de nincs hol. 10.30-ig idehalok. :(

Dimet!

Nem csináltatok képeket?
Tök édes lehetett Zsuzsi, ahogy végigörömködte a nyaralást! :D

Többiek?

Remélem Gina azért nem jelentkezik, mert összeköltözhetett a kislányával!

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

RAMBÓKA!!!!
Minna savó alapú tejital???????????? Édesítőszeres! Mivel az Urticában is tejsavó van, ezért vettem belőle kipróbálásra! Tegnap epreztem, ezért Nóri csak régebbi lefejt tejet kapott, én meg majdnem sírva öntögettem ki a fejt tejemet! (De muszájos volt ennem epret, belehaltam volna ha nem. )
Szóval ez a tejital valami fenomenálisan jó nálam legalábbis, kb kétszer annyi tejet termelek, mint amit Nóri megeszik! Kérdésem, hogy ebben is van annyi tejfehérje és tejcukor, hogy alergizálja/alergizálhatja Nórit? No mert én amúgy meg nem iszom tejet, se sokat se keveset, semennyit, max amennyit a kv-m felvesz!
Nagyon finom, gyümölcsös, melegben frissítő hatású, bár az édesítőszert nagyon érzem rajta, de most jól esett tegnap. Ma még nem emrtem belőle inni!

Prolaktin termelés és szénhidrát összefüggése a tejmennyiséggel:
Minap írtam, hogy elkezdtem a metet este. Hát gyorsan abba is hagytam.
Azátn mondom én, majd kicsit odafigyelek a kajálásra, nem eszem annyit.
két okból nem műkszik:
1., Olyan eszméletlenül erős a szénhidrát éhségem, hogy már suttyomban is egyfolytában azt ettem, édességet, kruplit, rizst, tésztát, lekvárt, sütit........ Pedig eddig mindig megálltam erővel, tudtam küzdeni, most nem megy!
Kettő, azonnal kevesebb lett a tejem, ha véletlenül mégis sikerült egy-két napig megállni, hogy normális mennyiséget egyek.

Lehet, hogy most lelkileg is abba kapaszkodom, hogy most lehet bűnözni, akkor hajrá......
Minap belenéztem a tükörbe! Nem kellet volna................ Vettem egy farmert, 50-t!!!!!!!!!!!!!! Az eddigi méretem 42-44 volt! Végem van!
És mivel itthon sem jól mennek a dolgok, azért tök jókat kajálok mindenféle szir-szarból............
Viszont van sok-sok tejem!
Pfffffffffffffffffffffffffffffff
Aztán ránézek Nórira, és tudom, hogy jól csinálom, és igenis nem fontos most, hogy 50-es a méretem, előtte sem éppen a csontsoványságomról voltam híres.

Néha nem is merem megírni, hogy mennyire jó, hogy tudom őt szoptatni! (Csakegy! Rögzítettem fejben amit írtál az éjszakai szopiról.............. Figyelni fogom a jeleket!)
Annyira megértelek benneteket akik nem tudtatok szopiztatni, hogy ugrotok a témára.

Kicsit szétestem úgy látom magamon!

Bettica!
Pocakod istenkirály!!!!! :) A szoba is aranyos! Vigyázz magadra, jó lenne még egyben látni téged szombaton!

Alig várom, hogy kimozdulhassunk Nórival! Jupppppppppppíííííííííííííííííííííííííííííí
Párom motorozni volt a hétvégén.............. Nagyon rondán irigy voltam!

Dimet!
Kizsé nagyon bájos!!!!!! :)

Most más nem jut eszembe!
Pusz lányok
Vendég

Mégegy dolog:
Székrekedésre mit lehet???? Amit szopi alatt is lehet!

Előre is köszi!
Vendég

Banyek... bőrgyógyászhoz 2 hét múlva van időpont, gasztroenterológushoz meg kb. 1,5 hónap... banyek... és addig mi lesz a gyerekkel? Ez NAGYON durva...

Monácska: én Lillaszoptatás mellett bizony keményen epreztem és semmi baja nem lett (ld. talán 2,5 hónapos volt amikor lementünk vidékre ahol épp szedd magad volt... hát szedtem... keményen... fú... állat volt:)))))))))) Pedig Lilla bőre több mint érzékeny...

Szénhidrát/tej: mit gondolsz, én miért lettem háztartási keksz és Ovomaltine függő?:)

Ha tejmentes "tejet" akarsz inni akkor igyál rizstejet vagy zabtejet (ne szóját!)!!!!! Tök finom mindkettő (állagra/ízre a rizstej a tejszerűbb)

Dimet: :))))) Ez a kép nagyon aranyos:))))))))))))))))))))) Gratula a nagyon jól sikerült kiruccanáshoz :)) Akkor most testileg/lelkileg jól feltöltődtetek ha jól sejtem:))))
Vendég

Dimet: Nagyon szépek vagytok!!!! Gyermeked már beszél? Nagyon aranyos lehet, ahogy gagyog :D

Monácska: Nekem azt mondta a védőnő, hogy ha csak kevés eperrel be fogom érni, akkor nem lesz gond a gyereknél. Na igen, de mi számít kevésnek? 4-5 szem? Mindegy, mondtam a páromnak, hogy drukkoljon nekem, hogy Bence bent maradjon addig, míg az itteni eperföldön lehet már epret szedni. Szülés előtt jól tele szeretném zabálni magam vele :D Bár lehet, hogy ez sem tenne jót Bencének?

Most értem haza a boltból. hát, komoly erőfeszítésembe került, hogy ne dobjak taccsot az úton. Szédülök, hányingerem van... Hasmars még nincs, így remélem csak a front miatt van. Még nem akarunk szülni ;)
Megyek ledőlök...

Kép

Kép
bettica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?