Új privát üzeneted érkezett!

hát igen, az időjárás jósok elmehetnek melegebb éghajlatra ;) remélem, hogy azért valahogy csak kibírjuk az idei nyarat. mondjuk az tuti, hogy ez lesz életünk egyik legnehezebb nyara! nem is tudom, miért!? :P

Ritus, nagyon édes Zorka baba a 4D-s képen!

nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én csomószor elgondolkozom azon, hogy mennyire jó ez a fórum! milyen klassz lenne, ha pl. páran egyszerre lennénk bent a kórházban, már eleve nem lenne olyan nagyon elhagyatott az ember lánya! ;) pl. pont azon tűnődtem, hogy Lei időpontja hajszálra ugyanaz, mint az enyém, persze mind a ketten megérjük a pénzünk, mert nála és nálam sem tudják korrekten kiszámolni a fogantatást, úgyhogy csak bízhatom benne, hogy mégis együtt leszünk bent!

sophie27

na jó, nem hajszálra, mert 1 nap a különbség a mi javunkra ;) aztán a végén kiderül, hogy ki az erőnyerő

sophie27

Köszi Lányok a tanácsokat :)

Zsófi: Hát nem bánnám ha a terhesség után elhagyna az allergiám. Valahogy nem sírnék utánna.Bizakodjunk :lol: ....Hátha....

Pöttöm: Gondolom mennyire rossz egyedül,detto ugyan így vagyok.
Nagyon sokat vagyok egyedül.A férjemnek meg lefogalat útja van 1 hónap múlva így most hajt h minden bevállalt munkát megtudjon csinálni.Kb szombat-vasárnap is menni fog.

Rossz nélküle,így meg h érzékenyebb is vagyok nagyon hiányzik.Persze minden reggel elmondja h értünk csinálja, és tisztelem becsülöm érte...Lehet a terhesség miatt lettem ennyire sírós-nyafogós :shock:

Bocsánat, de kijött :D

nicike

Szép napot mindenkinek!

Betegeknek pedig jobbulást, szegény Barbim, remélem már jobban vagy?! Küldöm a rengeteg energiát Neked!

Binyek, átérzem maximálisan a helyzetet, bár én egy babával vagyok, de egyre nehezebben megy minden és a kilóim is 20-nál tartanak. Szóval bátran panaszkodjatok csak csajok, nem szabad magunkban tartani semmi rossz érzést. Ha vhol, akkor itt pontosan tudjuk mit érezhet a másik;)

tegnap szuper volt a babamozi:) bár egy - másfél héttel fejlettebbek vagyunk, 1403 gramm a pici fiam, a szonográfus hölgy azt mondta, hogy szerinte közel lesz a 4 kg-hoz a születési súlya;) és hogy 56-os rugikból ne nagyon vásároljak be. Hát ez van, viszont gyönyörű szép, fel is rakok egy pár képet:) mocorgás nem nagyon volt, mert aludt a kis drágám és két kézzel fogta a köldökzsinórt, lábai keresztbetéve, mint mindig és fejjel lefelé van már egy ideje, nem tudni, hogy visszafordul-e még:))

Na de beszéljenek helyettem a képek:

Kép

Kép

Kép

sniky

Látjátok, ennyi előnye van annak, hogy dolgozunk (aki még dolgozik), nincs időnk egyedül érezni magunkat, gyorsan eltelnek a napok. :) Pont ezért dolgozom még mindig, már elmehettem volna táppénzre, a munkahelyemen nem szóltak volna egy szót sem érte, de elég lesz az utolsó 1,5 hónapban egyedül lenni, addig is elfoglalom magam, jó hangulatban telnek a napok így. :)

k.a.t.i.c.a

Niki, gratula a picurhoz, nagyon aranyos! Nektek is szép fotókat készítettek. :)

k.a.t.i.c.a

Niki! hát gratulálok! iszonyat édes szája van! tisztára ilyen kis csókos! :D reméljük ezt a jó szokását megtartja születése után is, mmint, hogy ilyen szépen nyugiban aluszkál! :)

én is aggódom picit a méretek miatt... anyósom mindig bíztat, hogy ha olyan nagy lesz a feje, mint az apjának, akkor jól járok! :D

sophie27

Sziasztok!

Ne haragudj Zsófi, nem tudtam írni, mert borzalmas délutánom volt. kaptam pár kedves önbizalomnövelő mondatot, minthogy hasznavehetetlen vagyok, nulla képzetséggel, ja és ....még hazudós is.....
Szóval kissé helyrekellett rázódnom lelkileg, hogy egyáltalán ma legyen kedvem felkelni.
De most mindjárt pótlok mindent.

Annyira édes Zorka, már nagyon várom a holnapot, hogy én is mozizhassak.

Nálam napközben viszonylag nyugi van, de délután olyan 4-5 körül előjön a gerincferdülésemből adódó lapocka alatt fájás, amiből aztán estére olyan légszomj lesz, mintha a Himaláját másznám. Ez nagyon gáz, de monjuk még aludni tudok tőle és ezt lekopogom.
Nekem is sok a magányos órám, mert a párom mindent bevállal, de ettől függetlenül azért bevallom, jó volna otthon lenni, illetve vásárolgatni, meg tervezgetni. Mert a munka már minden szempontból egyre nehezebb......de tuti, hogy 1-2 hét után nekem is kukac lenne a popómban, ha otthon lennék egyedül.

Binyek, mindenképpen dokit kérdezz, mert nekem is folyamatos a fertőzésem, de már a 2. féle kúpot kapom.sztem se lactacid, se nivea intim mosakodó. legalábbis engem direkt letitottak róla+ olvastam is, hogy a megváltozott ph-ju területet ezzel kezelni olyan mint a korán abbahagyott antibiotikum. Leépít egy védelmi gátat, amitől sokkal könnyebb megfertőződni/felülfertőződni.

A petrezselyem a kedvenc fűszerem, annyira szeretem. Azt mondják sajnos, hogy a terhesség vége felé és szopiztatás alatt nem szabad enni, mert elapasztja a tejet.
:cry: :cry: :cry: Úgyhogy én is most használom ki.

Zsófi, írok most!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

köszi lányok a bókokat:)
ritus, nagyon édes Zorka baba!!! olyan jó már hogy ilyen szépen látszik mindenük:)

csajok, én pl. nagyon élvezem, hogy reggel 9-10 körül ébredek és nyugiban van időm végiggondolni, hogy mi mindent szeretnék aznap elintézni. Egy percig nem bánom, hogy nem dolgozok már, hiszen, most kezdünk mindent beszerezni szépen, apránként.
Pöttöm, vmi apró haszontalanságokat találj ki magadnak, ami feldob, így nem érzed magad olyan egyedül egész nap. Pl. varrni, kötni is tök jól kikapcsol... vagy ugorj át Csepelre és elmegyünk csavarogni:))

Néha nekem már a lábraállás is nehézkes, iszonyú, hogy tud fájni a talpam, gondolom a plusz kg-tól, de nem adom fel, "küzdök" az elemekkel:))

na de most megyek, beugrok a munkahelyre kicsit dumcsizni, meg elrendezni a privát dolgaimat, mert arra nem maradt időm az utolsó napomon...

szép napot nektek és fel a fejjel a "nyűgöseknek" gyönyörű idő van ma is, használjátok ki, már ha nem kezd el megint zuhogni, úgy ahogy az elmúlt két napban:)

pussssz mindenkinek!

holnap jelentkezem!

sniky

Köszönjük a bókokat!
Niki neked is nagyon cuki a babó!

Képzeljétek ez az utolsó nap, már el is búcsúztattak, és kaptam 1 szatyornyi babarucit, jó fejek :) Van köztük egy kedvenc egy kötött fehér kapucnis pulcsi, hát ezt meg lehet zabálni. Már előlre féltem szegény gyereket magamtól, mert mindet rá fogom adni és fotózni fogom benne :) Na jó majd visszafogom magam :)
Én most boldog vagyok, mert apa előbb felhívott, bevitte ő is a képet és azt mondta, hogy olyan szép mint én, ennél nagyobb bókot :) ! A kollégái is mind mondták, hogy rám hasonlít és nagyon cuki! Olyan jó érzés, hogy apa így mutogatja a fotót és ilyen büszke, pláne azok után, hogy fiút várt nagyon. Már látom, hogy mostantól új szerelme van (de ezt nem bánom) :)

Ritus

Kép
rituspoc

sziasztok most leléptem ügyeket intézni, legközelebb holnap! mindenkinek szép napot! remélem, hogy nem fogok bőrig ázni... :(

sophie27

Niki, Ritus!

Gratula a szép babushoz és a képekhez!

Mondjuk annyira nem panaszkodom, mert sokkal jobb itthon, mint bent a munkahelyen, az az idegeskedés nem hiányzik. Szegény Aproo!!! Neked sem lehet könnyű azon az idióta munkahelyeden!!!
Csak az emberek, hogy valakihez szóljak. Rossz, mert tornára sem járhatok a nyitott méhszáj miatt, pedig akkor heti 2 alkalommal bementem volna a városba, a kismamikkal lehetett volna tapasztalatot cserélni stb stb.

Niki!
Aztán ha megjelenek Csepelen, ne csodálkozz, hihetetlen közel van hozzánk :wink:

Lányok!

Akkor most vegyek 56-os rugikat vagy sem?????Help!

pöttömpanni

Sziasztok!

Nagyon szépek a babócák!

Pöttöm nekem azt ajánlották,h vegyek "minden" méretből párat, aztán a végén olyan harmincpárhetesen úgyis megmondják,h mekkora lesz kb a picúr és akkor kell bevásárolni, lehet,h kelleni fog lehet,h nem.
Én vettem. :) , de mi kicsik voltunk mindketten a párommal.
makadu

Nikianyu v istvánosok: nincs véletlen olyan saccperkábés tematikátok a tanfolyamról,h mikor miről fogunk hallani? Jól emlékszem,h azt írtad Niki,h szerdán a szülőszobára is benézünk?
:wink:
M valszeg (sőt biztos),h csak most szerdán tudunk menni ezért kiváncsiskodok annyira.... :( :oops:
makadu

Rugi!

Én bizom benne, hogy belefér majd az 56-ba, mert vettm párat... lehet, hogy kár volt...
Mondjuk egyikünk sem nagy termet....

Az 56 méret 56 cm és 5 kg.

Megyek suliba.
Szép délutánt Nektek!

K.
Vendég

Kitti!

Köszi, akkor veszek max. 3 darabot, aztán meglátjuk...

Ha jól emlékszem, akkor így volt az előkészítő az Istvánban:

1. várandósság alatti dolgok, kórház bemutatása (ezt legutóbb beszélgetősre variálták, szóval nekünk kellett kérdezni, a szülésznő meg a "nagy" Siklós doktor válaszolgattak)
2. szülés menete- mikor kell indulni, hogyan zajlik stb.(ez volt a leghasznosabb)
3. légzéstechnika, relaxáció (nagy baromság volt)
4. fájdalomcsillapítás- ezt Dr Petik Dóra tartja, akit halálosan utálok, annyira szemét volt velem a kórházban, eléggé el van szállva magától (Czeizel unokahuga, így könnyű)
5. gyengéd születés- itt a születés utáni dolgokról beszéltek, nincs egyből fürdetés, meg méricske, baba anyjával, apjával marad, szóval igyekeznek a babust ért sokkhatást csillapítani.
6. csecsemőápolás- védőnő válaszol, és megmondják mit kell vinni a kórházba (ez is nagyon hasznos volt)

A szülőszobára akármikor fel lehetett menni, csak egyszerre nem lehet 7-8 párnál több, hiszen nem olyan nagy, hogy egy tömeget elbírjon, és ne zavarjuk a szülő kismamikat.

Sok kispapa is volt, amikor én jártam, de megmondom őszintén, hogy feleslegesnek tartom. Sokan csak aludtak, főleg a relaxálóson. Egyszer érdemes eljönnie, amikor a szülőszobára szeretnétek felmenni. De nem érdemes így kora délután untatni őket.
Az én férjem semmit nem hagyott ki, ez meggyőződésem.

pöttömpanni

További szép napot Nektek!

Menjetek kirándulni hétvégén, elveszi a figyelmet a fájdalomról és a gondokról! ;)

Kellemes hétvégét!!

Julcsi!! Jó utat Nektek!! Legyen gyönyörű a nyaralásotok! ;)

Sziasztok!!

k.a.t.i.c.a

Apróka!

Ez rossz hír, a petrezselyemről. Azt hittem a vége felé is éjjel- nappal ehetem, hogy ne vizesedjek.

Pöttöm, Nicike!
én is nagyon sokat vagyok egyedül. Ráadásul mindig van valami kehém is, agyrázkódás, torokfájás, ami pár napra ágyba kényszerít. Az én párom reggel 6-kor elmegy itthonról és este 6- nál előbb nem jön haza. Ha van ereje, még elmegy kondizni, mert jól főzök és muszáj a hízás ellen lépnie. Én meg estére ingerült leszek és nyavalygok, féltékenykedek...egyebek. Pedig nem ilyen voltam. Bízom benne, hogy egyszercsak, ha máskor nem hát szülés után minden visszazökken a régi kerékvágásba. Picsogós lettem és nem tudom elégszer hallani, hogy szeret.
bende

Sziasztok lányok!
Jó sokat írtatok, alig tudtam visszaolvasni.

Binyek!
Nem lehet könnyű neked, de kitartás! Azért vagyunk itt a fórumon, hogy egymást meghallgassuk és segítsünk, nyugodtan mondd el, ami a szívedet nyomja.
És szerintem is mindenképpen egyeztess a dokival, hogy mivel kezelheted magad a leghatékonyabban.

Barbi!
Remélem már jobban vagy! Ilyenkor hogy viseled, hogy nem te vagy a nagyobb gyerkőcökkel? Biztos ők is hiányoztak a kórházban.

Julcsi!
Nagyon tetszett a kis történet. :)
Érezzétek jól magatokat Cipruson! Valahol azt olvastam, hogy az a szerelmesek szigete. :wink:

Pöttöm!
Az egyik kisgyerekes ismerősünk erre hívta fel a figyelmemet pont, hogy nem sima betétet vigyek a kórházba, hanem Tenát mindenképpen.
Amit egyébként még mondott, hogy nekik nem volt, hanem a párjának kellett az első nap rohangálni érte: cérnakesztyű a babának. Az övék vagy 2 héttel a kiírt időpont után jött, nagyon hosszú volt a körme, és véresre karmolta a kis arcocskáját. Viszont a körmét bent nem engedték levágni, ezért kellett a kiskesztyű. Állítólag csak a Brendonban kaptak ilyet.
Az 56-os rugdalózóról meg azt mondta az egyik kolléganőm, hogy mindenképpen vegyek, az ő babájának az elején még az is kicsit nagy volt.

Ritus és Niki!
Iszonyú édesek a babáitok. Tisztára kedvet kaptam én is a 4D-hez. Tegnap említette a dokim, hogy nemsokára a Westendben is lesz ilyen lehetőség, ő csinálja. Mi ott lakunk egy köpésre, ideális lenne.

Aprooka!
Nem lehet könnyű ilyen helyen dolgozni! Az előző munkahelyemen velem is mindig azt éreztette a főnököm, hogy egy hozzá nem értő lusta nő vagyok (mert nem szerettem este nyolc után is maradni, persze külön túlórapénz nélkül). Egy idő után meguntam, és eljöttem. Az új helyemen egy idő volt, mire megszoktam, hogy minden leadott munkám után azt mondják egy mosoly kíséretében, hogy köszönöm, szép volt. Mondanom se kell, hogy hol dolgoztam nagyobb kedvvel! Amikor becsmérelnek, a legjobb, amit tehetsz, ha az egyik füleden be, a másikon ki. Te úgyis tudod, hogy mi az igazság, őt meg úgysem tudod meggyőzni. Sajnos.

Beus

Kép
félhold

Sziasztok csajok!

Jók a babás képek! Mi nem hiszem, hogy elmegyünk most, de normálra megyek 27.-én, már nagyon várom!

Nici! Van egy Sinupret nevű homeopátiás szer megfázásos tünetekre. A csepp borzasztó rossz ízű, én a tablettát szedtem.

Felicia! Nekem is a Demeter a dokim. Én nagyon szeretem, már kb. 12 éve hozzá járok és szoktam neki adni kb. havonta egyszer.

Én is úgy gondoltam, hogy többféle időjárásra készítek ruhát, de a legmelegebb napra is szerintem rakok egy rövidujjú bodyt és egy vékony hosszú ujjú rugit, meg persze sapit. Az én kislányom 56 cm-rel született és kb. 3-4 hétig használtuk az 56-os rugikat.

Pöttöm! Nekem jó volt császár után is a Tena bugyi, de nekem a Tena betét túl sok volt, most always night-ot vettem. A bugyit is csak az első 1-2 napon használtam, aztán inkább a leszorítósat.

Éjszaka úgy begörcsölt a lábam, ma este lehet, hogy bedobok 2 magneb-t. Anyukám kérdezte, hogy ne aludjon-e még itt, mert mi az esetek 90%-ában kettesben vagyunk a kislányommal, de szerintem elég ha júni végétől jön. Én is elég jól érzem magam a bőrömben, néha azon veszem észre magam, hogy kapok egy rugást bentről és rájövök, hogy lassítanom kéne. Én most kb. 7.5 kilónál járok.

Apro! Szörnyű lehet ez a te munkahelyed. Küld már el őket a fenébe!

További szép napot!

Andi

KépKép
jazmin2005

Tegnap voltunk dokinál, szerencsére Picikével mindketten jól vagyunk. Megvan a terheléses cukor eredményem: éhgyomorra 3,6, két órával később 4,4. Szóval minden rendben. Kicsit aggódtam, mert ugyan éhgyomorra mindig rendben volt, de Anyu családjában több generációra visszamenően mindenki cukorbeteg lett 40-50 éves korára. Anyu is egy ideig úgy tudta kordában tartani, hogy fogyott pár kilót, és odafigyel a cukorbevitelre, de most már neki is mindig magas, csakúgy, mint a két öccsének. Féltem, hogy nálam a baba kihozza, de szerencsére egyelőre nem. :)

A koleszterinem továbbra is magas (genetikailag és 10 éve), de azt mondta a doki, hogy a babára nincs semmilyen hatással, ne törödjünk vele. Viszont az összfehérjém kicsit alacsonyabb az alsó határértéknél, azt mondta, hogy egyek több húst. Pedig szoktam, csak mostanában többször ettem tésztát, amire az öntetben kevesebb hús jut, mintha szeletben enném. Szóval oda kell figyeljek az arányokra.

Picike továbbra is elég szégyenlős, először hátat fordított, de szerencsére utána győzött a kíváncsisága, és szembefordult az ultrahanggal! Nagyon szép formájú a buksija, főleg azt lehetett látni, már nem fér bele a képbe! A doki igyekezett kideríteni a nemét, de csak kicsit nyitotta szét a lábacskáit. Mivel inkább vonalakat látott, azt mondta, hogy kislány "gyanús", de ne vegyük készpénznek. Szuszu, még ne írd be a táblázatba, legközelebb talán többet mutat! :)

Beus

Kép
félhold

Aki szereti a kulturális programokat, és délután-este még nem túl fáradt, egy programajánló az Iparművészeti múzeumba most szombatra:
http://www.imm.hu/rendezvenyek_fo.html

Felhívtam őket, mind a belépés ingyenes 18-22 között, mind a tárlatvezetés a feltűntetett időpontokban. Mindenképpen meg szerettem volna nézni a Beatrix hozománya kiállítást, és ingyenes belépővel (egyébként 1.600 Ft/fő) és tárlatvezetéssel nem tudok neki ellenállni. Remélem nem lesz tömegnyomor...

Nagyon szeretek múzeumba járni, de a magas belépő árak miatt kétszer is meggondoljuk. Úgyhogy én mindig vadászom a kedvezményes lehetőségeket. :D Még a szülés előtt kell kulturálódni, utána már mással leszünk elfoglalva.
Színházba is vagy háromszor megyünk még nyárig, férjem kap a fizuja mellé kultúrjegyet, abból garázdálkodunk. :)

Beus

Kép
félhold

Ja, és kedves unatkozó környékbeliek vagy akár messzebről is, hozzánk szervezhetünk talit.

KépKép
jazmin2005

56-os rucik: az újszülötteket hajlataikkal együtt mérik, vagyis pár cm-el valójában kisebbek,mint amit mondanak. Így volt az én 57 cm-el született fiam 55 cm 1 hónaposan,de nem azért, mert összement közben :) Ha a C&A-ban vagy H&M-ben vásároltok ruhát, az úgyis kicsit mindig nagyobb, így az 56-os méret sem lesz valószínűleg kicsi. Hosszú újjú bodyt tényleg érdemes venni, de mindenből legyen vékony pamut is. Sapi is kell és esetleg kis kesztyű, hogy ne karmolják össze magukat az első héten,amikor még nem szabad levágni a körmüket és bizony már születéskor hosszú lehet.

Fertőzéssel vigyázzatok,érdemes gyorsan kikezeltetni. Különben a Lactacid tényleg nagyon jó megelőzésnek is, én minden nap azt használom, nem is volt eddig semmi gond, pedig az első terhességem alatt kétszer is volt.

Nekem szerencsére semmi bajom, legalábbis az áldott állapotommal kapcsolatban (mert most tényleg nem nevezném terhességnek) Sokszor el is felejtkezek a méreteimről és beleütközik ebbe-abba a pocakom :D Meg ha nem vigyázok, akkor elkezdek szaladni pl. a fiam után, aztán eszembe jut,hogy talán nem kellene. Csak annyi minden összejött mostanában,ami miatt idegeskedni leht, ez egy kicsit elrontja ezt a szép időszakot. ma pl. a cicámat műtötték :( este vihetem majd haza, csak remélem, hogy minden rendben lesz vele.
Vendég

Zsófi, te is az Imrében fogsz szülni, ugye? De nem hiszem, hogy találkozunk, mert én augusztus végére vagyok kiírva és a megérzésem azt sugja, hogy szeptember lesz, mire előbújik a baba. Majd szépen végigizgulhatom itt mindenki szülését :-)

Pöttöm, próbáld kihasználni azidődet most olyan dolgokra, amire máskor nem volt (és halkan mondom, nem lesz) időd. Pl. találkozni ismerősökkel, kiállításra, színházba, moziba, ahova szeretsz járni. Vagy valamilyen tanfolyamra, meg a neten is sok szórakozási, ismerkedési lehetőséget lehet találni. Majd meglátod, hogy fognak hiányozni a nyugodt, unalmas percek nemsokára :D

Niki, Ritus nagyon jók a felvételek! Én is szeretnék még egyszer elmenni 4D-re, még nem találtam ki, hogy mikor.

Tegnap voltam vérvételen, horror volt a Fehérvár úti rendelő :-( kismamákat soron kívűl fogadnak, így váőrtam majd egy órát, az éhségtől már szédelegtem. Arról nem is beszélve, hogy alig tudtam megközeloíteni a nagy dugóban, a parkolás meg nem volt egyszerű a környéken. El is határoztam, hogy oda nem megyek többet, ha lehet, a cukorterhelést is inkább megcsináltatom majd a magán laborban. A jó az egészben viszont, hogy minden értékem tökéletes lett! A toxoplazmára viszont még várni kell vagy egy hetet.

Julcsi, várom majd a ciprisu beszámolót! Még nem tettem le egy nyaralásról, csak nem tudom hováő menjünk, majd egy jó kis last minute-ra benevezünk hirtelen.

Barbi, jobbulást, remélem már teljesen rendbejöttél. Gyerekek mellett, meg pocakkal nagyon rossz betegeskedni.

Kórházba Tenát és eldobható bugyit érdemes vinni, császár után is, mert a sebúgyis be lesz kötve. Meg hálóinget az első napokra, még ha a pizsamát preferáljátok is, mint én előtte. Én a Tescoban vettem két kb 1000 Ft-os hálóinget anno. Semmi kismamás, csak nagyobb méret, az egyik spagettipántos, de a pánt megkötős, ezért simán lehet nyitni fent. másik meg gombolós elől, sima pamut, nagyon jól szolgáltak.

Aprooka, sajnálom, hogy ilyen helyen dolgozol, de legalább nem fog hiányozni a munkád, ha már otthon leszel :)

Hétvégén menjetek sokat a friss levegőre kirándulni, nagyon jót tesz mind a testnek, mind a léleknek :lol: Holnap én is elküldöm a fiukat kirándulni, mert én szeretnék a cicámmal lenni, de vasárnap is kirándulunk, páromnak szerveztem meglepi szülinapi bulit vidéken, már csak feltünés nélkül el kell csalnom majd oda :lol:

(bocs a hibákért, de vacak ez a billentyűzet, mert most is csavargunk, persze :) )
Vendég

Sziasztok!

Szerintem kérdezzétek meg a védőnőt, ha nem vagytok biztosak abban, hogy milyen ruhában vigyétek haza a kórházból a picit, ő biztosan tud jó tippeket adni.

Én mindig 50 kg voltam (170 cm-hez), most tartok 56 kg-nál.
Én már húsvét óta nem dolgozok, pedig eredetileg május végéig terveztem, hogy maradok. Olyan gyorsan kellett távoznom, hogy a búcsúztatóm is elmaradt, pedig minden más távozó kismama kapott szép, aranyos ajándékot + köszöntést. Bár jó is így, mert ciki lett volna 40 ember előtt végigbőgnöm az egészet, és észrevettem, hogy a terhesség alatt sokkal hamarabb kiborul a bili. Sokkal érzékenyebb vagyok, hamarabb dühbe jövök, és hamarabb bőgöm is el magam.

Nekem eddig hál istennek nem fájt, nem görcsölt, nem keményedett semmi, még az első hónapokban sem produkáltam semmilyen tünetet sem, nem voltam abszolút érzékeny a szagokra, és soha egy hányinger, rosszulét, stb. Igazából ha nem kezdett volna el nőni a hasam, nem is jutott volna eszembe, hogy babátvárok. Egyedül a mellem volt sokkal érzékenyebb, de már az is régen elmúlt.

Viszont ma voltam a dokinál, és enyhe hüvelygyulladást állapított meg. Levette a kenetet, csütörtökre lesz kész az eredmény. Sejtettem, hogy lesz valami, mert a baba előtt soha nem kellett tisztasági betétet használnom, most meg van egy kis fehér folyásom, és naponta többször is kell cserélni. Bár nem viszket, de attól még bármi lehet. A baba elkaphajta, megfertőződhet tőlem, vajon, mit gondoltok? A doki azt mondta, az eredménytől függően kezeljük majd, de az még megint egy hét, és addig csak az idő telik, és megvan már jó pár hete, hónapja is ez a probléma.

Üdv: F.

Kép
felicia

na, beugrottam az előbb a Csillagvárban a Baby Planetbe és kiváltottam a Felicitas csomagot. Hát nem egy nagy durranás: van benne egy cumi, egy tejtartó doboz, egy darab(!) pampers pelenka, és egy fél literes üveg Szentkirályai babavíz. No meg egy csomó prospektus....na mindegy, legalább ez is valami, meg kell becsülni. viszont ez a Baby Planet iszonyat nagy bolt és teli van mindennel mi kismamáknak szem-száj inegere, csak hát az árak elég magasak. De azért jó volt körbefutni és megnézegetni a dolgokat.

ma tudtam meg hogy a sógornőm is terhes, ő novemberben fog szülni. Szóval népesedik a családunk rohamos ütemben :lol:
lei

én úgy tudom, hogy miel ugyebár elvileg általában zárt a méhszáj, és mögötte ott a nyákdugó, tehát nem juthatnak fel fertőzések a méhbe a babához. De azért persze jobb mindent kikezeltetni a dokival.
Nekem pár hónapja volt nagyon erős folyásom, de viszketés nem annyira. A doki megnézte és azt mondta, hogy gomba. Ez ugyebár alapl van a szervezetben, csak ilyenkor előjöhet, mivel megváltozik a hormonháztartás...stb. szóval azt mondta, hogy ezt nem kell összekeverni a fertőzéssel, amit ugyebár külső helyről kap el az ember. Nekem kúpot és Canesten krémet mondott. Viszont folyásom azért a mai napig van, mondjuk nem oyan, mint azelőtt. De ezt is mondják, hogy ilyenkor alapból megnő a folyás mennyisége. Ha nem viszket, és nem büdős a szaga, akkor nem biztos, hogy van bármilyen gond. (bocs, ha kicsit nyers voltam....)

én vettem azért pár 56-os cuccot, sőt többet is, mint kellett volna szerintem. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy annál nagyobb mérettel szülessen a babám. Én is és a párom is kicsik voltunk, úgyhogy reménykedek, hogy nem lesz nálunk nagyobb, mikor megszületik és akkor jók lesznek az 56-os cuccok még az elején.
lei

sophie. elvileg a legelső vizsgálat nekem is augusztus 16-ot adott ki a szülésre, de aztán a következő UH-k mindig mást mondtak. Volt hogy 22-ét, volt, hogy 20át. Szóval én belőttem kábéra úgy augusztus 17 körülre. De ettől függetlenül símán lehetünk egyszerre bent a kórházban :lol:
lei

Sziasztok!

Nagyon termékenyek voltatok ma, nem tudtam még elolvasni, de igyekszem. Jelenleg jól vagyok, söt megettem egy marék szárított gyümöälcsöt és az hatott!!! :)
Vettem jó sokat belöle, pedig nem szeretem ízre...
Állítólag a magnézium is jó hatással van a szorulás oldására, abból vegyek be többet a doki szerint.

Yuyu,

ez a baba sz orvosi csoda részét képezi. Amikor a magzatvíz elfolyt, felkészítették az anyukát, hogy a baba nem életképes és napokon belül meg fog magától halni. Ö nem adta fel, pedig végig folyamatosan folydogált a maradék magzatvize, mert ha elfolyik is a nagyja, nem minden folyik el, egy kicsi martad mutatóban. Rákérdeztem a dokinál is, hogy termelödik-e még pótlás, mondta, hogy igen, ha nem is jelentös mennyiség, vagyis a veszteséget nem kompenzálja. A lány burkát nem tudták feltölteni, mert szétrepedt, ezért folydogált el az utántermelt víz is, söt még vérezgetett is, s a baba mégis élt, mozgott, növekedett normál ütemben. Egyszerüen élni akart! Remélem menni fog neki a kinti élet is! :)
A másik szobatársam a 18. héttöl 1200-as méhszájjal van bent és most már a 34. hetet tölti. Szóval vannak hihetetlen történetek. Mondjuk neki a 18. héten bevarrták a méhszáját a biztonság kedvéért...

Ma egész de. kint voltam, bevásároltam, most megyek a kölykökkel még ki a játszótérre. Jelentkezem utána!

Barbi
Vendég

Szép hétvégét mindenkinek! :D

Beus

Kép
félhold

Köszi Lei!

Én is abban reménykedek, hogy nem szedtem össze semmit kivülről, csak valami belső felszaporodott gomba lehet, amit aztán majd jól kikezelünk a dokival.

Arra is kiváncsi leszek jövő hét kedden a 4D-n, hogy vajon farral van-e még mindig a baba, mert ha igen, akkor nem szülhetem meg állítólag, a doki császározni fog. Pedig nem is olyan régen, amikor még mutatóban sem volt ultrahang, minden ment a maga útján. Pl. Én is farral jöttem a világra, szegény anyukám, nem irigylem érte. Mondjuk második baba voltam, úgyhogy azért nem lehetett olyan vészes.

Olvastam pár jó módszert, hogyan lehet házilag megfordítani a babát, hogy fejjel lefele legyen. Egy kicsit vicces.
Szóval, mivel ilyenkor már kitűnően hallanak, és látnak is, ha elég kiváncsiak hozzá, és a hasunk alsó részét sötétedés után megvilágítjuk lámpával, pl. zseblámpa imbolygó fényével, vagy valamivel csilingelünk lent neki, akkor - mivel még elég helye van bukfencezni, az idő múlásával az esély a sikerre sajnos csökken -, hajlamos a kis kiváncsi virgonc oda fordítani a fejét, és megnézni, mi is az... :lol:

Kép
felicia

Sziasztok!

Nekem még abszolút nem katák el fejjel lefelé a babót, vagy ült, vagy haránt úszkált. De sógorom azt mondta, hogy semmi vész, mert az utolsó hetekben is megfordulhat még. Viszont az tény, hogy sajna a mostani protokoll szerint első babát nem engednek farral születni. Még lehet, hogy a végén én is császáros leszk, pedig nem szeretném.

A vércukrom terhelés után 6,51 lett, de látom nálatok lényegesen alacsonyabb. :?: Viszont a doki és a védőnéni ais azt mondta, hogy az még teljesen normális érték. Jaj, csak a túróruditól ne fosszanak meg.... :lol:

Andi, én nagyon benn vagyok egy taliban, szuper lenne. Bár én még hét közben nem unatkozom, de tényleg szuper lenne összehozni. :lol: :lol:

Niki, Neked nem is gratulálta, nagyon édes a picúr és nagyon jók a képek is!!!

Ja és vízhajtás: nekem nagyon rendi volt a védőnénim, pedig még nem is fáj a lábam, de megnyomkodta és mondta, hogy bizony már vizesedem picit. Mondta, hogy csalántea a legszuperebb, de mindenképp olyan ami nem filteres, hanem zacsis. MIvel én dolgozom, nekem azt tanácsolta, hogy csak este igyak max 1 dl-t és hogy abba kb 1-2 kiskanál füvet tegyek. de akik otthon vannak már azok duplázhatnak. Annál viszont ne többet....ki kell tapasztalni.

Fertőzésem nekem is van, de a folyás magában tök természetes. + ami nehezíti a megállapítást, az az hogy főleg a terhesség vége felé felléphet picike inkontinencia, ezért ha kicsit büdi, az sem biztos hogy fertőzés.... :cry: (nos, bocsi én is, de sajna ezt máshogy nem lehet megfogalmazni)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hú,tényleg mindenki milyen beszédes ma... :lol:

Nagyon írígy vagyok a 4d-s képeitekre meg felvételekre! :oops: Nekünk csak a 12. héten csináltak.Ugyanis azóta egyszer se kerültek olyan helyzetbe a babók,hogy érdemes lett volna felvenni.Ezért a dokim mindig azt mondta,hogy majd legközelebb,majd legközelebb.Most meg már olyan tömegnyomor van bent,hogy tényleg semmit sem lehet kivenni,csak kezek,lábak meg egyéb testrészek vannak mindenhol.Valentína meg bátyja mögött van,ugyhogy neki még nem sikerült látni az arcát soha. :?

Berendeztük a gyerekszobát,de olyan szinten fáradtam el,hogy már nem tudok képeket csinálni,majd holnap megmutatom! :wink:

Aprooka!
Én már most ott tartok,hogy tüsszögés után bugyit kell cserélnem. :oops: Legalább megtapasztaljuk,hogy milyen lesz az öregkor!!! :lol: :lol:

Felicia!
Ez a zseblámpás,csengetős dolog érdekes! :D Kiváncsi lennék,hogy működik-e...

Csajok!
Császár után is kell betét?Akkor is vérzik az ember?De mitől?Vagy csak én vagyok ilyen tudatlan.... :oops:

binyek

Apróka!
Te is túrórudi-függő vagy? :lol: :lol: :lol: :lol:
Én is...

panna1

Nagyon édesek a babafotók! Milyen kis husi már a pofijuk! Nem úgy mint a 20. hét környékén...

Tökre meglepődtem, mert a párom kérdezte, hogy nem megyünk-e 4D- re? Mert hogy nem fogja megismerni a kislányát, amikor megszületik :lol: :lol: Így lehet, hogy mi is kukkolunk mégegyszer. Hurráááá.

Hormonok nálam is dúlnak: Yuyu! Ami kis sztorit írtál, a végén elbőgtem magam. Pedig régebben csak anniyt mondtam volna: Hmm. aranyos.

Ezt a világítósdit kipróbáljuk. Nekünk is mindig ül, vagy keresztben fekszik a pici. Valahogy nem szereti a fejenállást....

panna1

Sziasztok!

Na ma végre voltam a dokinál, emlitettem neki a múlt heti nagyobb mennyiségű folyást, megvizsgált, és szerencsére zárt a méhszáj, tehát nem magzatviz volt! Viszont sajnos kúpoznom kell, de semmi vész. Szóval megnyugodtam, és köszi mindenkinek a tanácsokat/törődést :D
Amúgy már 1100g a babuci, és már befordúlt fejjel lefelé. De azért remélem még nem szándékozik kijönni! Bár van rá esély, hogy koraszülött lesz, mert én is meg a férjem is 2 hónappal korábban születtünk! De remélem, hogy nálunk ez nem lesz igy!
Ja, viszont sajnos kiderült, hogy a dokim valszinű szabin lesz augusztus elején, ezért nem nála fogok szülni. :roll:

Kép
Kép
dia123

Binyek!

Remélem nem írok nagy butaságot, de én úgy gondolom, hogy császár után is vérzik az ember, úgyhogy nagy szívóerejű betét kell, legjobb a gyógyszertárban is kapható inkontinencia betét.
Mivel így vagy úgy, de a méhlepény ugye mindenképpen kikerül az emberből, s a helyén egy 12 cm-es seb marad. Ez kb. 6 hét, mire teljesen begyógyul, s a vér távozni csak a hüvelyen keresztül tud. A gyógyulás fokát a vérzés színe mutatja. Először élénkpiros, majd sötétedik, ha barnás lesz, akkor az azt jelenti, hogy már alvad. Amúgy a szülés után 6-8 héttel, pont mire már teljesen rendbe jönnél, sajnos újra elkezdesz menstruálni (kivéve ha a gyereket fél éves koráig kizárólag csak szoptatod, napi legalább 6-8-szor, és éjszaka sem hagysz ki 6 óránál többet), és minden kezdődik előlről.

Remélem tudtam segíteni.

Kép
felicia

Felicia, nem írsz butaságot :) ez tényleg így van, bár a menstruáció megjelenése, meg a szoptatással kapcsolatos része csak a nagy átlag, mert ettől eltérő változatok is lehetnek. Nekem pl. 8 és fél hónap után jött meg menszeszem, pedig a szoptatásban nem történt akkor változás (most tessék szörnyülködni :) még most is szoptatom a fiamat). Van aki olyan szerencsés, hogy a szoptatás végéig sem jön meg neki, másnak meg hat hét után tényleg megjön, ha szoptat is. És császár után is ugyanúgy van vérzés, fontos is, hogy jól kiürüljön a méh.

Szegény cicám itt kóvályog körülöttem és kajáért könyörög hangtalanul, de sajnos ma még nem kaphat még inni sem :( úgy sajnálom szegényt.
Vendég

Csajok!

Engem megüt a guta egészen biztosan! Van két nadrágom, az egyikbe még éppen beleférek, a másikat a kórházbakerülésem elötti napon kimostan és felakasztottam a többi mosott ruhával a közös mosókonyhában száradni. Hazajöttem a kórházból, letusoltam, kerestem a nadrágom, mert a párom leszedte a száraz ruhát, nyoma sehol. Lementem, sehol. Azóta se bukkant fel, a férjem meg nem emlékszik, hogy leszedte volna, vagyis valaki még azelött megszabadított töle. Most kérdem én: ki a jó francnak kell ebben a házban az én terhesnacim, ahol mindenki böven 50 felett van és egyedülálló!? Nem lehet valaki olyan szenilis, hogy nem tünik fel neki, hogy ez egy terhesnadrág, vagy!? S ha már tévedésböl elvitte, a saját ruhájának elrakásakor se tünik fel neki, hogy nem az ö gatyája? Mi a jó francot veszek most fel addig? Bikinit?
Holnap minden nönemü egyedhez becsöngetek és leordítom az egész bandát, ha nem kerül elö perceken belül a gatyám! Nagyon dühös vagyok!!!!

Most biztos nyugtatólag hatna rám is egy emberes mennyiségü rudi. Szoktam hozatni a hazulról visszatérökkel és lefagyasztom, úgy tovább tart ki a készlet. :-)

Bocsánat a kifakadásomért, de ilyet én még nem pipáltam!

Barbi
Vendég

Csenge, mi baja volt a cicusnak?
Olyan elesettek tudnak lenni. Az első kutyimat alig 6 hónaposan műtötték köldöksérvvel. Ott kellett állni amikor altatták és teljesen hülyének nézett a doki, amikor elbőgtem magam. Mert ugye altatásban olyanok, mintha elpusztultak volna, nyitott szem, kilógó nyelv......
Aztán amikor ébredezett akkor már ott voltam és mivel még lábra állni nem tudott elindult felém úgy mint egy fóka, mert a hátsó lábai is le voltak érzéstelenítve. Annyira sajnáltam. Nálunk is virrasztás volt első éjjel, kaja semmi, de itatni lehetett, 2 óránként. :?

Panna, ez a túrórudi őrület most kezdődött 3-4 hete, de hát a párom azért rendesen vigyáz rá, hogy nehogy túl sokat egyek. Minden nap rájár :wink:

Binyek, bár nekem máég nem ennyire vészes, de már én is kezdem tapasztalni. Amúgy tényleg a jó oldala, nem lesz ismeretlen majd 30-40 év múlva. :)

Ma nagy fába vágtam a fejszémet, mert töltött karalábét csináltam. Majd holnap elválik, hogy milyen lett. Kinézetre baromi jó. A páromat is csak úgy tudtam távol tartani tőle, hogy kolbászos-mustáros melegszendót kellett gyártani. :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

húúúúúúúú lányok szép termés ez mára kis csacsogósok voltatok ma.

Én totál k.o. vagyok , apum kész a festéssel erre megemlitettem az iismerősnek hogy baromi szar lett a parketta erre felhivták hogy jöjjön vissza és csinálja meg ugy hogy jó legyen mert nekik ég az arcuk emiatt. Igy most ujra az egész herce hurca :shock: :shock: :cry: :cry:

Nekem is most volt fertőzésem kaptam egy kúpot 3napig kellett használni Gyno-pevarylt, meg batrafen kenőcsöt azt 8-10 napig.
A folyás erősödésére meg azt mondta a dokim hogy teljesen természetes a tisztulás miatt.

Pocaklakó fotók nagyon édesek, olyan kis helyes pofijuk van már. Ilyenkor már kezdenek hasonlitani igazi önmagukra. :D

Lei én is 17dike körülre vagyok kiirva ugyhogy lehet tényleg a végén 3an leszünk ott Zsófival.

Ti érzitek a hasfalatokon hogy hol van a kis feje háta popsija? Én most már teljesen kiismerem magam mikor hogy fekszik, és a feje mindig lent van.

Na de sokat irtam ide egyszerre! Bocsi lányok!
Mindenkinek jó pihenést hétvégére!

Yuyunak nagyon szép időt és jó utat meg kellemes időtöltést kívánok!!

Ugy tudom vagyunk páran akinél van cica a lakásban. Nálatok hogy lesz mi lesz vele? Mi úgy döntöttünk hogy egy jó pár hónapra száműzzük anyósékhoz vidékre mert elég kis harcia tud lenni és félek nehogy ráugorjon ha megmozdul majd a kis drágánk.De már most sírni tudok ha rágondolok hogy már júni végén levisszük annyira fog hiányozni!!! SZerintem van hogy komunikálnak a bébivel mert Sütike odaszokott feküdni a hasamhoz vagy csak rárakja a tappancsát a hasamra. Biztos érzi gondolom.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Barbi!

Ha 50 fölött vannak, lehet hogy pont ez a baj. Már nem nagyon tűnik fel nekik a változás.
Szegény nagyókam is minden bugyijába piros keresztet varratottt velünk, mert azt "csente" a többi ráérő néni a közös mosókonyhából. Komolyan, ez volt a mániájuk, más bugyija, meg topja......
Azért drukkolok, hogy előkerüljön, nagyon szar dolog, hogy így is alig pár dologra korlátozódik a ruhatárunk és még annak is lábakél.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Lei!
Irtam a szent imrés topikba ahol már csak anyukák vannak ott nagyon sokan Molnár Gabit és Széles Jánosné Ágit ajánlották aki anyáskodó és nagyon figyelmes, Kecskeméti Vera, Fantha Zsuzsa szokott favorit lenni. Ennyit tudtam egyenlőre megtudakolni.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

próba!

Kép
winona

Apró, nem is tudom, hogy írtam-e, de a cicám eltünt, amikor legutóbb anyósoméknál voltunk és egy hétig nem jött haza, majd egyszer csak megjelent. Beletellett még egy hétbe, amíg el tudtunk menni érte, mert közben lebetegedtem. Tegnapelőtt tudtuk elvinni végre az állatorvoshoz és azt mondta, hogy begyulladt a méhe és teli van gennyel, úgyhogy sűrgösen ki kellett venni, mert már elég régi volt a fertőzés. Ma reggel már evett, nagyon gyenge, de úgy látom javul.

Mecsi, Én Kondor Katalint kértem fel szülésznőnek, nekem nagyon szimpatikus volt, majd egy órát beszélgettünk, megmutatta a szülőszobákat is.
8 éve van cicánk és bennem fel sem merült, hogy ne maradhatna Zéti érkezése után is velünk, bár sokan riogattak mindenfélével engem is. Kivétel volt különben az akkori védőnőnk, aki azt mondta, hogy sokkal kevésbbé lesznek allergiások az állatokra azok a gyerekek, akik állatok mellett nőnek fel. Nálunk soha nem volt probléma a cicával, nem is nagyon ment a gyerek közelébe, csak első alkalommal megnézte, megszsaglászta, amikor hazahoztuk. Soha nem ugrott rá és az ágyába is max. akkor, amikor Zéti nem feküdt benne. Csak arra kellett vigyázni, hogy eldugjuk előle a mózeskosarat meg a babakocsit, mert abba szeretett belefeküdni, de csak akkor, ha üresen találta. Később, amikor Zéti már meg tudta fogni és húzni a farkát, akkor inkább kitért előle, de soha nem bántotta.

Barbi, tényleg fura, kinek kell egy terhesnadrág, úgysem tudja használni. Talán tényleg csak véletlen volt, csak még nem vették észre.

Én ritkán érzem, hogy a pocaklakó hogyan fekszik, ül bennem. Volt már, hogy kitapogattam a fejét, általában fent szokott lenni, de legtöbbször fogalmam sincs, mit csinál bent :lol:
Vendég

Barbi!

Még ilyet! Hogy köröztetni kelljen egy kismamanacit?
Binyek! császár után is kell betét:(

Nem tudom mikor illik befordulnia a pocaklakóknak, de az enyém a keresztbenfekvést kedveli. Idáig egyetlenegy ultrahangon volt fejjel lefelé, akkor is csak a macera miatt, de 1 perc után azt is elunta és megfordult. Ha időnként lent érzek valamit, az csak a lába, amint rátapos a hólyagomra. Lhet, hogy tudja, korai még a készülődés, mert romokban a szobája?
bende

Ráérnek befordulni, Zéti is elég későn fordult be, talán csak a 34-35 hét környékén. Van aki az utolsó napokban, sőt, akár vissza is fordulhat a kis hamis, még ha régóta fejjel lefelé volt már :lol:
Vendég

Jól van, akkor megnyugodtam. Most lépünk a 30. hétbe feküdjön úgy, ahogy neki kényelmes. Nehogy később gondolja azt, hogy eleget volt fejjel lefelé, most inkább megfordul. :)
bende

Sziasztok!

Én abszoltút nem tudom, mikor merrefelé van a baba. Ehhez nagyon nem értek.
Szerintem a cicától nem kell félni. Nekem is van macskám, persze az egészen más, mert kinti macska, csak kajálni jár be. Eszembe nem jutott, hogy a baba miatt túladjak rajta. Nővérem (mivel panelban lakik) ő túlaggódta, és odaadta a gyönyörű hófehér csincsilláját egy ismerősének örökre. Erre a kislánya allergiás lett a szőrre... :shock:
Én is úgy tudom, hogy ha a gyerek állatok (kutya-macska) közelében nő fel, kevésbé lesz rájuk érzékeny, allergiás, illetve nem utolsó sorban (és itt rengeteg múlik a szülői odafigyelésen-tanításon) jobban kijön az állatokkal, megérti a viselkedésüket, így kevésbé fordulhat elő, hogy idegen kutyákat provokáljon, vagy tudatlanságból véletlenül (nem értve a kutya reakcióját, jelbeszédét) megharapják, megkarmolják.
Én tudatosan választottam ezt a fajta kutyát, mert akkor már tudtam, hogy mire 1,5 éves lesz és kezd benőni a feje lágya, babát szeretnék. Hála a médiának és a sok tudatlan (magát kutyaszakértőnek tartó) embertársamnak, sokan félnek ettől a fajtótól, pedig csak félre vannak tájékoztatva. Ez a fajta hiába a nagy betűs HARCI KUTYA, a fajta beceneve a bébyszitter. Kevesen tudják, hogy házörzőnek kevésbé jók, mert imádják az embert, és nem területet, hanem személyt védenek. Amiért mégis megfelelnek házörzés céljára is, az a félelmetes külsejük, ami miatt inkább nem próbálkoznak velük az emberek... :D
Szóval, keresve sem lehetne jobbat találni arra a célra, hogy őrizze-védje a babát, hiszen őrző-védő fajta. Főleg a szukáknál (az enyém is az) jön ki egy baba mellett az anyai ösztön. Hallottam egy olyan amstaffról, amelyik megpróbálta átpelenkázni a babát... :lol:
Ugyanis rendkívül okosak, értelmesek, Magyarországon több mentő kutya is közülük kerül ki.
Bocs ha kicsit ömlengtem, de iszonyúan zavar, hogy a sok idióta és felelőtlen "gazda" miatt lassan a betiltás határára kerülnek.

Kép
felicia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?