Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Köszönöm a sok bíztató szót, feltöltöttek egy csomó energiával de komolyan! Sokkal magabiztosabb lettem, hogy nem lehet semmi!! Éjjel is egész jól aludtam miután este hosszasan elbeszélgettem a drágámmal, hogy holnap ügyes legyen és rúgott is jó nagyokat, biztosan így helyeselt!!! :) Aztán reggel mielőtt lementünk kicsit azért izgultam de hála az égnek most MINDEN RENDBEN volt!!! Sokáig hallgattuk és szép egyenletesen vert a szíve! Kérdezte a védőnő, hogy tegnapelőtt mozgott miköben vizsgálta és mondtam, hogy igen, mert most szépen aludt közben! Azt mondta lehet akkor a mozgásra reagált így!!! Szóval most megnyugodtam! De azért azt mondta ha arra járok menjek be jövő héten is egy hallgatásra!! Köszönöm mégegyszer Mindannyiótoknak!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Bagzerka: gratu az előszerződéshez :)

Nálunk sem a legszuperebb a védőnő dopplere, de ezt tudja is, ennek ellenére már múltkor megtaláltuk vele a baba szívhangját. Jövő héten megyek legközelebb.

Szeder: örülök, hogy jobban vagy hangulatilag is :D

Na, vár a meló :(

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

blumi,
ne aggódj a fejméret miatt, még messze vagyunk a végétől, addig összhangba kerülhet minden! :D
Egyébként pont tegnap vettem egy újszülött sapkát - a jóhír örömére! 5 percig elborzadva nézegettem a kis sapekot.... hogy az ki van zárva, hogy egy ekkora valami "OTT" kiférjen. :? :shock:

bejci,
igen, bocsi megtaláltalak. Csak hát tudod... szőke vagyok! :lol: a beceneveket nem nézetm végig. De már meg vagy! :)

kistigrincs,
szupi a babakocsi!! Nagyon kényelmesnek tűnik!

bagzerka,
Gratula az új kecóhoz!! :D de jó is az új babával új lakásba költözni! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

szeder,
örülök, hogy nálad is minden ok!
Vannak még keményedéseid? A sok fekvés ellenére?
Nekem az utóbbi 2-3 napban megint sokat keményedik a pocakom. :?

lanta,
GRATULA a jó hírhez!!! Láááátod, nem kell úgy izgulni! :D

holka,
egy kicsit "szakmai" kérdést tennék fel neked. A doki tegnap ugyan megnyugtatott, viszont a végén odaszúrta, hogy azért jó lett volna ha csináltattam volna toxoplazma vizsgálatot. :?
A toxoplazma fertőzésnek van tünete? Mert nekem semmi bajom nem volt az elmúlt 6 hónapban.
Nekem kb 15 éve van macskám, általában vele is aludtam - tehát elméletileg már "immunis" vagyok rá - ráadásul 3 éve már nem velem lakik a macsek, hanem anyámékkal.
Nyers húst meg ugye alapból nem eszem....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

lanta!!!
édes a védônôd hoyg aggódik, de nekem itt inkább kicsit fefelôtlennek tûnik, mert mindenki, aki hallott már szívhangot ilyennel, az tudja hoyg egy mp-en belül, ha arrébmennek a picik, akkor újra kell keresni!!! és hoyg csak most kérdezte hogy múltkor épp mozgott-e...... engem ez felhúzott!!! 8) különben meg neked csomó aggodalmat és izgulást okozott ezzel az egésszel. persze jó h a végére jársz így legalább, de hát nem is volt semmi gond alapból.....

honey!
hát ez sem semmi..... bocsi, lehet hoyg alapból ma ilyen kötekedôs vagyok :D de hogy 21 hetesen ezt így beszúrni......áááááááá. én úgy tudom hoyg megfázás-sezrû tünetei vannak a toxoplazmózisnak. én simivel megcsináltattam, persze tök késôn adtak csak eredményt, íghy kb értelmetlen is volt végül.

kistiggrincs!!!
szupi az új kocsi!!!!!!! gratula!

na megyek készülni, mert nemsokára jönnek lakástnézni :)
széép napot mindenkinek!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Hát nem is tudom, a férjem is most Velem volt és Ő is mondta, hogy az a gép egy nagy rakás sz...r!!! Én sem örülök, hogy feleslegesen itt paráztat, holott Én érzem, hogy szépen mozgolódik a pocaklakó! Na mindegy remélem innentől kezdve már nem lesz semmi, és szépen megy majd minden tovább!!!

Szeder Én is nagyon örülök, hogy minden rendben van Veled is és visszajött a jókedved is :) Holnapra meg mennek a drukkok továbbra is!!

Kistiggrincs nagyon szép a babakocsi gartulálok hozzá :):)

Honey ezt a toxoplazmas dolgot Én sem nagyon értem!! Jó, hogy nem 30 hetesen mondják! Én is úgy tudom megfázás szerű tünetei vannak!!

Bagzerka drukkolok továbbra is a lásintézéshez és az előszerződéshez is!!

Kép
Kép
lanta

minyu!!!
ez kimaradt, de a Noé név az lenne nekem a kedvencemm, de marcikám nem pártolja. talán azért, mert egy barétunk fiának mi javasoltuk ezt a nevet évekkel ezelôtt, és ô az. mondjuk amerikában élnek, és évente ha egyszer találkozunk... szóval nem lenne nagy kavarodás emiatt. szóval még reménekedem hoyg hátha meg tudom gyôzni :)

lanta neked is köszi a drukkokat!

szeder!!
tök jó hoyg gyûjtögetsz és jó a kedved!!!! csak így tovább :) :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Lanta!

Én is örülök, hogy minden ok veletek. Én még csak 1-szer hallottam a kis szvét dobogni. MAjd legközelebb rákérdezek én is,már jó lenne újra hallani. :D

Nekem a múltpénteken vettek le vért a 2. toxoplazma viszgálathoz.
Az 1. még a 8. héten volt. Nem vagyok immunis ,de nem is volt akkor fertőzésem. A mostanit még nem tudom. Nálunk az ilyen viszgálat fizetős (2000 Ft),de megéri szerintem. A védőnő alapból mondja mindekinek. Úgy látszik megint igaz, hogy ahány ház annyi szokás.. :?

Kép
Kép
a.m.

köszi lányok- kistigrincs, bagzerka, honey, lanta :)

honey!
lehet, hogy nézték már a toxoplapzmát, csak nem emlékszel rá??
nekem is úgy, mint
a.m-nél
abszolút negatív volt az első vérvételnél is és most a cukorvizsgálatnál is nézték és ismét negatív és még
soha
nem is estem át.
pedig
én is, úgy, mint Te macskákkal is aludtam gyerekkoromban.. és mégsem kaptam el.
Ugyanakkor a párom barátja állatorvos, és kérdeztem tőle, hogy milyen esélyem van a toxoplazmára??!!
Azt mondta, hogy a macska életében egyszer 2 hétig toxoplazmás..illetve csak egyszer esik át rajta, és, ha abban a két hétben érintkezel vele, akkor lehet esélyed rá, hogy elkapd..
viszont...
ha nem alaposan megmosott gyümölcsöt, zöldséget fogyasztasz akkor több esélyed van rá, hogy elkapd!
Úgyhogy mosni mindent alaposan.
Ez a lényeg.
Szerintem is csináltasd meg a vizsgálatot, és akkor Te is nyugodtabb leszel!
Én lisztériára is szürettem magam... az is elég veszélyes a babára..no itt jön az, hogy minden nyavajára figyelnünk kell...akkor mikor legyünk nyugodtak??? -ha megszületik :) :) az a csöppség!!!

szeder74

Sziasztok!

Miután reggel nem felejtettem el a "butykosba" pisilni végre túlestem a laborvizsgálaton. :D Holnap délutánra már lesz eredmény is. Meg hát aztán holnap van a nagy esemény: megyünk 1/2 5-re 4D UH-ra! Már mindketten nagyon várjuk a párommal!!! Az eredményekkel és a képekkel majd csak hétfőn tudok szolgálni, mert most kettecskén megyünk a párocskámmal a Balcsira. Azt mondta el leszek kényeztetve... :P

Kép
Kép
konan

Minyu -

egy régebbi topkiban láttam, hogy érdeklődtél, hogz hol lehet venni töltetet szopipárnába, mert anyukád megtudná varrni.

Anyum is meg tudná varrni, csak nincs mivel megtölteni.

Találtál valahol annak idején ilyen gyöngyöt?

Adri

KépKép
druska

szeder, am.

annyira durva, hogy nekem erről az egészről fogalmam sem volt! Nekem eddig nem néztek toxoplazmát és a 12. hét óta vérvételen sem voltam.
Mellesleg megjegyzem, hogy a 16. héten AFP-vel együtt levetendő Hepatitiszt sem nézték. Legalábbis nincs a papíromon ilyen érték!
De ha tényleg ilyen kurva veszélyes ez a toxoplazma, akkor a dokik miért nem figyelmeztetnek kapásból a terhesség elején??!! :evil:
Nekem sem a védőnő sem pedig a dokim nem említette ezt ( pedig 20 hét alatt 2 nőgyogyit is elfogyasztottam )

Én csak most szembesültem egyáltalán vele, hogy mi is ez.... bevallom őszintén mostanáig kevertem a toxémiával. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!
Elég sokat irtatok alig bírom visszaolvasni. :D :shock:

Lanta
Gratula a kisfiúhoz és örülök, hogy minden rendben van. :lol:

Holka
Akkor hétfőn megyünk, OK. Az első /kedd/ napom munka nélkül gyorsan eltelt, olyan mintha szabin lennék csak most egy pár évig nem kell visszamennem. A héten még anyukádéknál vagytok napközben? :P

Babakocsi
Mi is már megvettük a babakocsit, többfunkciósat, olyat amit nálunki a köves úton is jól lehet használni. Van hozzá mózes, babahordó amit az autóban egy talapzattal autósülésnek is lehet használni és sportkocsi is egyben. Mi használtan vettük, de az előző tulaj csak 1 évet használta és teljesen újszerű állapotban van.

Éhség
Nekem a terhesség elejétől nem igazán van étvágyam. Inkább sok gyümölcsöt, joghurtot, sajtot, zöldséget eszem és teljes kiörlésű kenyeret. Ha édességre vágyom akkor néha elcsábulok, de inkább bekapok pár szem epret vagy szőlőt és már nem is kell a süti. Ebédre persze mindig meleget eszem egy rendes adaggal. Azért
kell ennyire vigyáznom, mert a gyógytornász-manuálterapeutám mondta, hogy a gerinc betegségem miatt jó lenne ha csak 8-9 kilót szednék fel a 9 hónap alatt, mert ha több jönnerám azta gerincem nem bírná el és jobban fájna,mint alap esetben. :roll:
sugi78

Sziasztok, a nyári babáktól vagyok, és elkedztem feltenni a mégsem jó kismmaruháimat, nézzétek meg, hátha....

http://babaszoba.hu/forums/topic?tid=284619

potyka

Honey: Ez nagyon fura hogy nem nézték. Nekem már másodszor nézték és juniusban nézik harmadszor a toxót.

Nekünk most is van macskánk, gyerekkoromban is volt, fáról ettem közvetlen a gyümölcsöt, imádom a majonézt, szerintem egy vagon koszt bezabáltam gyerekként és mégis negatív lett. Még sosem kaptam el. Most meg jól vigyáznom kell magamra :)
A védőnődnek már a legelején a vércsoportos vizsgálatnál beutalüt kellett volna adnia rá.

Lanta: Rendben van az a bébi, no para :)

Kép

Kép
starlark

HÚÚÚÚÚ! Írtam egy csomót... elszállt! :evil: :evil: :evil:

Szóval:

Csajok! Én vagyok az az iwiw-es jelölgetős, akit esetleg nem ismertek...személyesen.. :wink: Akit tudtam azonosítani, azt jelöltem :)

Lanta: Örülök, hogy minden O.K. a babáddal. Én biztos voltam benne, hogy "nem a Te készülékedben van a hiba" :lol: , hanem a védőnéniében...

Honey: Nem lehet a HEPA-szűrésed eredménye a védőnénidnél? Mert az enyémet is odaküldték!

Bagzerka: grat a szerződéshez!

Kistigrincs: Akkor már nektek is megvan a kocsitok!

Ja, mindenkinek kössz a tippet babakocsi ügyben, szerintem belevetem magam a kínálat áttanulmányozásába- ami nálam biztos lesz 2 hónap :) -, aztán HAJRÁ!

Sugi: Ez jó, hogy így bírod akaja-megszorítást! És sikerül tartani a súlyodat?
Vendég

Sziasztok!

Vagyok, olvasgatok is... Csak Dorka itthon van, nem nagyon van mellette időm netezni. Lábam meg katasztrófa, semmit nem javul, gyógyszer szerintem sz@rt sem ér :evil: Apa jegeli, fáslizom, amennyire lehet, pihentetem.

Rengeteget írtatok, próbálok reagálni!

Honey, örülök hogy minden rendben van! Toxo... "rendes" a dokid! :? :roll: Egyébként nálam sem nézték, nekem sem mondta senki, hogy ezt is kéne... És úgy emlékszem, hogy Dorkánál sem annak idején. Annyira jó, hogy ennyire egységes protokoll van! :evil:

Lanta, védőnődön is kiakadtam :evil: Nem is értem, miért ijesztget, ha egyszer a doki azt mondta, hogy minden rendben van!
mondjuk amúgy sincs túl jó véleményem a védőnőkről - persze lehet, hogy én fogtam ki csak borzalmasakat. Szívhangot Dorkánál egyszer sem hallgatott, pisit nem nézett. Mostaninál még csak kétszer jártam, pár hét múlva benézek még hozzá oszt jónapot... Utána majd ha jön szülés után akkor jön, ha nem akkor sem fog hiányozni, amilyen... Elődje egy tündér volt de ő elment szülni :lol:

Szeder, örülök, hogy Nálatok is rendben van mnden! :)

Bagz, jó hogy már látjátok a fényt az alagút végén! Drukk az előszerződéshez és a lakáseladáshoz is!!! mi jövőre fogjuk mindezt végigcsinálni... Már most rettgek tőle...

Konan, jó pihit a hétvégén! irigy-irigy... És várunk majd az élménybeszámolóval!

Minyu, az igen, 4 babakocsi! :) Igazi géppark! :) Nekünk egyelőre "csak" 2 van, de egyet biztosan fogunk venni még, mivel az esernyőkocsink egy pár ezer forintos kis kocsi volt amit szét is nyúztunk rendesen. De amíg pici, addig nem kell új.

BEjci, szerintem sem tudnak annyival többet a több százezres kocsik! Bár az is tény, hogy amikor 4 éve nézegettük őket, nagyon könnyű volt tolni, összecsukni... De nem adnék ki annyi pénzt érte! Ha meg mégis beleszeretnék egybe, akkor Teszvesz, Vatera használtan! :wink: Én hamarosan hordozót kezdek majd el ott vadászni, mivel Concord-ot szeretnék és újonnan 30-on felül vannak...

Étvágy. Én is rengeteget eszem mióta terhes vagyok és a jó nehéz kajákat kívánom. Párom ki is nevetett már párszor, hogy simán lekörözöm kajálásban! Pedig előtte kb. az ő adagjának a felét ettem.
És nem hízom! Első 3 hónapban lement 3 kiló, az jött csak vissza, semmi több. Kicsit aggaszt is a dolog, de a doki azt mondta, hogy amíg a baba fejlődik addig nincs semmi gond.

Szorulás. Én alapból is küzdök vele, most meg még vasat is szedek :? Pár hete áttértünk a teljes kiőrlésű kenyérre, csak azt eszünk, és azóta mintha elfújták volna ezt a problémát! :) ja és barna rizs...

Annyira jó olvasni, hogy mennyi mindent vásároltok! Nekünk nem kell sok minden, de megbeszéltük hogy hamarosan elkezdjük szép apránként a beszerzést.

Tegnap lefoglaltam a szállást a nyaralásra! Annyira várom már!

Kép

Kép
anyoooka

druska :)
nem találtam, de megtöltöttük sima szivaccsal, csak nem tömtük meg teljesen, és igy is nagyon szuper! Keress rá a neten, mert azóta eltelt 3 év, lehet, hogy már lehet kapni hobbiboltban vagy más helyen.

honeymoon :)
nálam sem néztek toxoplazmát.

Kép
Kép
Kép
minyu

Nándinak, és minden szülinaposnak!!!
Kép

Kép

Kép
anyoooka

Druska!

A http://www.szopiparna.hu/index.html-n nézd meg a töltő gyöngyöket,mert úgy emlékszem ott lehet rendelni. :wink:

Kép
Kép
a.m.

persze "-n" nélkül próbáld meg :oops:

Kép
Kép
a.m.

Koszi minyu, am! Megnézem!

Nekem sem neztek toxoplazmat. Azt mondta a vedono nalunk csak annal neznek, akinel indokolt - pl jelenleg is egyuttél egy macskával.

KépKép
druska

bejci,
tuti nincs a védőnéninél, mert minden eredmény közvetlen a dokimnak megy. Aki aztán később a kezembe nyomja.

anyooka,
tényleg hihetetlen, hogy ahány orvos annyi szokás....

Amin én külön fel vagyok háborodva, hogy miután 2 hete megállapították a kamra tágulatot, utánna sem küldött el a dokim toxo vizsgálatra!!! Pedig ahogy utánna néztem, ha mégis ez okozta az eltérést, akkor erre van antibiotikum, amit a szülésig szedni kell! És minél elöbb veszik észre annál jobb.
Ilyenkor, amikor napok is számítanak, miért nekem kell "véletlen" rájönnöm és kiharcolnom egy ilyen vizsgálatot??!!
Holnap megyek is vérvételre az Istenhegyire - megint pénzért természetesen... :evil: De ott az eredmény meg van 2 hét alatt, a kórházi laborban 4 hét, mire kiküldik a dokimnak a leleteket!!! Nem akarok már megint 1 hónapot várakozni ilyen helyzetben.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

druska... igen ezt meg is érteném, de tőlem rohadtul senki nem kérdezte, hogy van -e macskánk..... :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Nekem ezt is kérdezte, mikor elöszür voltam nála és felvett minden adatot rólam.

Nálunk is van a hugomnak macskája és utánaolvastam az elején ennek a témának nagyon, de a legtöbb helyen azt irjak, hogy csak feleslegesen felfujjak ezt a temat!
A gyumolcsoket meg kell mosni, meg a kezedet is eves elott. ez a lenyeg.

Szerintem nem ez okozta a tágulatot. Persze nem vagyok orvos... De mindenki mondta,hogy ez milyen sok babánál előfordul, ráadásul nálad már normalizálódott is!!!

Szerintem ne idegesitsd magad megint. Az Flórának sem tesz jót!

KépKép
druska

Sugi
már rakják le a követ az pedig nem hangos....szóval itthon vagyunk. Leszámítva,hogy de és du programozunk :D

Honey
amúgy nem neked kéne kitalálnod,hanem ez az alap vizsgálatok között van. :wink:
Azt se igazán értem miért kell heteket várnotok rá??? :shock:
Nekem egy mezei kórház,mezei kis sztk laborjában vették le és 5 nap múlva a kezemben volt az eredmény és nem kellett fizteni érte,,,és nem azért mert az egészségügyben dolgozom hanem mert ennyi idő alatt készül el alapból :roll:
Hepa a védőnődnél van,kapsz róla egy fénymásolt példányt..

Amúgy a fertőzés legtöbbször nem jár klinikai tünetekkel,de néha fáradtság, izomfájdalom,nyirokcsomó fájdalommal járhat.
A magzati fertőzések 75%-a általában tünetmentes.
Azért elég esélyes,hogy valamikor gyerekkorodban már találkoztál vele és már immunis vagy.

Izgulás: Heninél én nem voltam para kismami....egy cseppet se!!!! Tökéletesen gondtalan terhesség volt és meg se fordult a fejemben,hogy bármi rossz előfordulhatna velünk!!!!!
Én csak azóta parázok mióta megtapasztaltam,hogy lehetnek tragédiák is egy babavárás során.
És most (habár ez a 3.terhesség nem indult zökkenőmentesen és még a 16.héten is véreztem és azt hittem ebből sem lesz baba....) mióta felszívódott a vérömleny és nincs se vérzés,se barnázás én újra teljesen nyugodt vagyok... teljes mértékben hiszem,hogy egészséges kisbabám fog születni 3 hónap múlva!!!! :lol: :lol:
holka

Kistiggrincs
A járgányotok nagyon klassz :D

Bejci
amúgy eddig mi is 3 babakocsit vettünk...de egyet eladtunk belőle tavaly.
Egy terepkocsit,egyet a városi közlekedéshez,egy pedig hiperkönnyű azt akkor vettük amikor Heni már elkezdett járni..csak ha elfárad mégis beleülhet valamibe....és én se szakadtam meg ha fel kellett tenni a buszra...
Szóval majd meglátod valahogy úgy alakul,hogy gyűlnek a kocsik :lol: :lol:
holka

Ha valaki a kiságy fölé rakható szép, zenélő-forgót lát jó áron,légyszi szóljon.
(Humanka te kivétel vagy :lol:)
holka

Sziasztok Csajok!

Régen voltam már. Most jöttem elmondani az örömömet!!!!!
Utána visszaolvasok, és próbálok reagálni mindenre!

Megtudtuk, hogy Kislányunk lesz! Akkora a boldogság, hogy csak na! És váratlan is volt a dolog, nem tudtam, hogy a doki UH-t akar csinálni, csak vizsgálatra mentem. (legalább nem izgultam előre annyira)

Minyu kérek egy rózsaszín csíkot! Köv. vizsgálat 4 hét múlva 06.05-én cukorterhelés.
Neveket még nem mondok, mert egyelőre elborítja az agyamat a boldogság, és nem tudok gondolkozni.
Ja, és légyszi írd át nekem a kórházat: Szigetvárra. Mert átirányoztam oda.

Teljesen felújított szülészet, vadi zsír szülőszobák, mint egy luxusszálló, és nincsenek sokan.
Ehhez a dokihoz most mentem először, és rögtön megnézett 4D-vel kérés nélkül. Hát itt derült ki, hogy kislány lesz. No és az sem utolsó dolog, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van a lurkóval. Kicsit soványabb az átlagosnál, de ez így a 24. héten még nem jelent semmit. Persze UH közben aludt a picuri. Amég a dokira vártam, persze ficánkolt, aztán megunta és elaludt. Szóval UH közben böködni kellett a pocakomat, hogy felénk nézzen a drágaság, mert az orvos meg akarta mutatni az arcát. De nem sikerült. Képet nem kértem, mert olyan hirtelen jött az egész, és annak is nagyon örültem, hogy egyáltalán megnézett UH-n, tök hálás voltam. Nem akartam még a fényképpel is nyaggatni.

Mindjárt visszaolvasok, és jövök!
Vendég

Ági: köszi, hogy hiányoltál és a köszöntést!!!!:) Aranyos vagy.
Neked is - utólag bár - de boldog szülinapot!!! Egyébként az én férjem is "csak" vacsizni vitt el, semmi extra. (hát már azt sem mondhatom soha többé hogy huszonéves vagyok..)

Am: Neked is boldog szülinapot utólag, és köszi a köszöntést!

Mindig olvaslak benneteket, de sokszor nincs időm írni, nekem sajna augusztus 01-ig dolgoznom kell :cry: +még suliba is járok, júniusban vizsga, szeptember 15-ig meg le kellene adnom a diplomamunkám, januárban meg államvizsga....nem tudom bírni fogok-e vele :?:

sugi: én detto így vagyok, csigolyaív szakadásom van, és a védőnő szerint max. 8 kg-ot hízhatok, hogy ne legyen gond. De kérdem én: jó, igyekszem nem zabálni, de ez mégsem agyban dől el!!! Lehet hogy 15 kg-ot fogok hízni, amiből 8 víz lesz... Na mindegy, fogalmam sincs mennyit híztam, hétfőn a védőnőnél kiderül :oops:

Kép
dorka78

Dorka
Igen,bírni fogod!!
Én is 12 nappal a szülés előtt még szakdogát védtem. Hááát én elakartam rakni a szülés utánra de a prof!! :shock: felhívott és azt mondta,hogy el kell jöjjek most mert utána csak nehezebb lesz!!!
És azt is mondta ha a kollégái nem adnak nekem mind 5-t akkor ő maga fogja se...be rúgni őket :lol: (amúgy ismertek engem mert akkor már 3 éve bejártam a klinikára gyakorlatot szerezni)
És tök vicces volt a védés mert azon izgultak nehogy bármilyen kérdéssel felizgassanak..nehogy ott szüljek meg nyomban :D :D .
Aztán Heni 5 hónapos volt amikor államvizsgáztam. Kívánok neked olyan jó evős-alvós babát mint Henim volt és akkor simán fel tudsz rá készülni!!! :wink: Most egy örökmozgó 2 éves mellett sokkal nehezebb lenne tanulnom.... :roll:
holka

SZiasztok!

Csak gyorsan benéztem, látom tele vagyunk jó hírrel! :lol:
Utazási lázban égek ezerrel, holnap indulunk a férjecskémmel hosszúhétvégézni Kőszegre! Nem mentünk már bő 6 éve így kettesben sehová... Úgyhogy most jöhetnek a svédasztalos reggelik és a gyertyafényes vacsik. Nem beszélve a kéz a kézben kirándulásokról, túrákról(na, ez utóbbit azért nem viszem túlzásba! :lol: )

Honey!

Nagy hiba, hogy nem vették le a HEPA-t, ez tényleg benne van a protokollban! A toxo-t viszont nem kötelező szűrni, a lelkiismeretes doki szól, a többi azt gondolja, hogy csak azért mert Te már a 10.000-ik kismamája vagy, mindent tudsz! Azt nem gondolja végig, hogy előszőr vagy terhes! Áááááá! Én is megnézettem, otthon millió macskánk volt, a kedvencem a karomban ellett, most is van 3 cicánk, mégis abszolút negatív az eredményem! Pedig állítólag az emberek nagy többsége már átesik ezen felnőtt korára!

Márti
borossné becz márta

Én ezt nagyon nem értem.
Nem mindenhol ugyanazokat a vizsgálatokat kéne mindenkinek elvégezni a terhességa során ugyanabban a rendszerben?

Itt kváron a doki leletével hogy terhes vagy mész a védőnőhöz a terhesgondozóba, ott adnak egy rakat beutalót vérvételre /vércsoport, antitest, hepa, toxo, teljesvérkép/, de ott helyben is leveszik délkelőttönként vagy a szolgáltatóházban soronkívül, és minden látogatás alkalmával van vizelet vizsgálat is ami míg bent beszélsz a védőnővel meg megmérik a súlyod és a vérnyomásod el is készül. A labor a vérvételi eredményeket a gondozónak és nem az orvosnak küldi meg.
Ha a toxo negatív 1-2 havonta ismétlik. A gondozóba havonta kell menni, és a dokidhoz is.
A kórház pedig végzi a genetikai UH-kat a 12. 18. héten és egyet a 30.-on + integrált teszt /no erre a szülészeten veszik a vért és sajnos nem túl ügyesen/

De ahogy olvasom annyira de annyira más a rendszer mindenhol, és igazából nagyon nem értem miért...

Eszike: ez a Szigetvár nagyon jól hangzik, Kvárról mennyire lehetne ez esélyes? Az itteni szülészet egyenlőre nagyon nem szimpi, bár tudom hogy a külcsin nem minden, de egyre inkább olyan infókat halok hogy nem csak a külcsin avétt hanem a dokik hozzáállása is igen régimódi, bár a szülésznők nagyon jók.

Kép

Kép
starlark

A legfontosabb kimaradt...
Eszike gratula a kiscsajhoz :):)

De szeretném már én is tudni...

Kép

Kép
starlark

Eszike: Jaj de jó!!! Végre megint KISLÁNY!!
Kép

Anyoooka: Hova mentek nyaralni? Belföld, külföld? Mi idén csak a Balcsinál leszünk sokat a szülőknél.

Márti: Jó hétvégét Kőszegen! Használjátok ki az időt... mert aztán lesz egy kis kényszer pihi!

Dorka: Ügyes leszel, és igaza van Holkának, hogy ha tudod csináld meg még a baba érkezése előtt! Mondom ezt én, aki tegnap adta fel postán a halasztási kérelmét... :? Na de én csak azért halasztok, mert még mindig alszok ezerrel. Ha ébren tudnék lenni kávé nélkül, akkor én is megcsináltam volna! Szóval: Hajrá!!!!!!
Vendég

Starlark!

Nálatok nagyon jó a rendszer és ezek szerint ezeket a vizsgálatokat mindenkinél elvégzik. De ettől függetlenül a toxo-t nem kötelező szűrni, nincs benne a terhesgondozási protokollban, bár nem értem, miért! Hogy miért nem egységes az országon belül a rendszer, nem tudom, de pl.vizeletet tényleg minden hónapban nézni kell a védőnőnek,ám, hogy megcsinálja-e, az lelkiismeretesség kérdése. Én a 4. védőnőmet "fogyasztom" (nyugdíj, költözés stb. miatt), de eddig csak 1 (és nem a mostani) nézett havonta vizeletet és Ő volt az egyetlen, aki szívhangot is hallgatott! A többieket inkább az érdekelte, mennyit híztam havonta, és bár minden szülésem után 2 héttel már az induló súlyomnál tartottam (mert ugye a felszedett kg-k 2/3-át a vizesedés okozta), ez nem gátolta meg őket abban, hogy a súlyom miatt piszkáljanak!

Márti
borossné becz márta

Holka: Küldtem privit!

Már nem tudom ki írta, hogy a babák megérzik, ha a közelükben kisgyerek van, de így igaz! Két napig annyit keményedett a hasam, mint eddig még soha, mindkét délután csak feküdni tudtam. Ma a tesóméknál voltam, mert anyukám és én vigyáztunk a nővérem 2 éves tündér kislányára. El kell hogy mondjam, ma az én babám is tök jól érezhette magát, sokat mocorgott, a hasam egyszer sem keményedett!! Ja és ma ettem szőlőt! Tegnap meg dinnyét! Annyira finom volt!! :) :)

Anyoooka. te kűzdesz a visszérrel, ugye? Meg talán Holka. Hát jelentem, beállok én is a sorba. Anyuval ma vettük észre, hogy a bal térdemen szép kis visszér dudorodik! :cry: De még nem fáj, csak csúnya. :?
Vendég

Márti hát ezaz, miért vannak ilyen különbségek?
Hogy az egyik helyen alap a másikon indok kell hozzá, esetleg pluszban fizetni.

Itt mielőtt sorbaülnék már adom le a mintát a kis tálcára, ha elfelejteném rámszólnak, bármelyik védőnőhöz kerültem volna ez lenne, szívhangot most néztek először hogy 20 hetes elmúltam. Súlyt eddig csak beírták nem piszkáltak miatta, pedig szép plusszal kezdtem eleve :)

Furcsállom hogy lehetséges ekkora különbség egy elméletileg egységes rendszerben.

Kép

Kép
starlark

Szevasztok!
No, épp ideje egy kis életjelet adnom...
Jelentem, az én védőnénim se kergeti a fehérjéket :(
Konkrétan sose. Pedig egy terhességet már "végigcsináltunk", szóval kb 10:0-ra áll vesztésre a vizeletvizsgálat. (Amúgy - szintén a kerületben - a barátnőmnek minden hónapban nézik terhestanácsadáson.) Amikor utoljára voltam nála, alig tudtam rádumálni, hogy hallgassuk meg a kicsi szivét :( Azt mondta kb, hogy ez csak az elsőbabásoknak jár.

Én nagy para kismami vagyok ami a vásárlásokat illeti, még egy nyomorult bodyt se mertem venni :( Sőt, most iratom be Emmát bölcsibe szeptembertől, pedig ha megszületik a kistesó, kíméletlenül kirakják.

Minyu, kérhetnék a tábliba egy Somát úgy ezer kérdőjellel? Nekünk nem megy ez a névválasztásdolog, nagyon nem...

Ja, egy jó hír a végére: túl vagyok a félidőn. És - mivel sereghajtok - ha én túl vagyok, akkor MINDENKI túl van! :D Grat nekünk!

Kép
Kép
rekaorsi75

Halihó, már itt is vagyok!
Persze nem tudok mindenkinek személy szerint válaszolni, mert annyi minden van a fejemben....

Starlak: nagyon ajánlom a Szigetvári kórházat, állítólag Kaposvárról is járnak át többen is. Tényleg tip-top. És összesen van 3 doki, minden dokinak van ambuláns és magán rendelése is. Választhatsz. Amúgy 3000Ft egy vizsgálat magánban, nem úgy, mint Pécsen (5-8000). És látod a dokim mindjárt megnézett 4D-vel is (a 3000Ft-ért). Alternatív szülőszobát alakítottak ki. Kiválaszthatod például, hogy milyen színű szobában akarsz szülni. Hozhatsz magaddal zenét, mécsest, ezer lehetőség van. 2 ágyas szobák vannak, és magad mellé kérheted a gyerkőcöt ha akarod. (TV van a szobákban). Most adták át az osztályt 1 hónapja. Talán még ki sem próbáltak mindent, valami érintetlen. Van jógás szülési lehetőség is. Szerencsére nagyon alacsony a szülések száma, mert itt Baranyában mindenki ész nélkül Pécsre jár. (ott meg ölik egymást annyian vannak) Szigetváron van olyan nap, hogy nincs is szülés, tehát nagyon figyelmesek ha valaki szül, nem rohangásznak egyik szüléstől a másikig.

Köszönöm a gratulációkat, tényleg nagyon boldog vagyok, állandóan ez jár a fejemben: a kislányom!

Meló: szerencsére végeztem a melóval. Végeztem nagyjából a betanítással is. Itthon elérhető vagyok, háttérből dolgozom tovább. De a melóhelyre már csak 1-2 napot fogok bemenni ha valami nagy gáz van. Jelenleg a szabimat töltöm, június első napjaitól pedig táppénzre megyek.
Druska kérdezted, bár már többen is válaszoltak. A táppénzről annyit tudok, hogy rövidebb időre a háziorvos is ki tud írni. (pl: ha éppen nem érzed jól magad, vagy bármi baj van ami miatt egy v. két hétre otthon kell maradnod). De ha huzamosabb ideig, vagy véglegesen táppénzre mész szülés előtt ahhoz kell a nőgyógyász javaslata. És ha meg van a javaslat, akkor a háziorvos ki tud írni huzamosabb időre, vagy végleg. Mert a háziorvosokat nagyon szigorúan ellenőrzik. Ha 2 hétnél tovább vagy táppénzen, akkor már egy felsőbb szerv ellenőrzi a háziorvost. Ezért van ez így ahogy van!
Azt gondolom tudod, hogy a táppénzes papírt a háziorvos 2 hetente adja ki, és 2 hetente kell bevinni a melóhelyre.

Evés: hát én is mostanában belehúztam az evésbe, komolyan mondom, hogy szinte mindig éhes vagyok. Szerencsére odáig még nem jutottam el, hogy édességet faljak (lehet lesz olyan is?). Úgyhogy nekiálltam hízni. 5 kilónál tartok. De próbálom kicsit fékezni magamat amikor tudom. Félek, hogy nagyon elhízok, és majd nem tudok mozogni, és az utolsó időszakom fekvésből áll majd.

Görcsök: nekem is volt mostanság egy görcsölős napom, meg is ijedtem. De olvastam valahol, hogy ez így a 24 hét tájékán természetes, mert készül a méh a szülésre, és néha vannak összehúzódások. Szóval azóta no para, és no görcs.

Sav: kb. 2 hete megint sok a savam. A terhesség elején volt ilyen. De mostanában szinte minden nap, inkább este szenvedek tőle. Egyelőre hat a Rennie nálam. Egyik nap olyan sok volt a savam, hogy rókáztam is. Pedig rám nem jellemző, eddig a terhesség alatt egyszer sikerült rókáznom.

Mindenkinek szorítok, aki mostanság megy vizsgálatra! Kitartás csajok, már a felén túl vagyunk.

Lanta: én látom a kukit a képen!!!! Pedig lányos anyuka vagyok/leszek!

Pusszantalak titeket, és jó éjszakát!
Vendég

Dorka! Le a kalappal előtted!

Eszike! Nagy-nagy gratuláció a kislányhoz!!!!!!

Konan! Nagyon jót nevettem a pisilős sztoridon! És persze somolyogtam magamban, hogy egyeseket milyen feledékennyé tesz a terhesség! :lol: :lol: Aztán ma reggel mi történt??? Hát persze, hogy én is elfelejtettem... És a klotyón ülve röhögtem magamon, és Te jutottál eszembe :lol:

Bagz! Remélem nem jársz úgy mint egy barátom! Nagyon tuti lakása van, próbálta eladni. Jött a legjobb ajánlatot tevő, hozta a feleségét is. A barátomék aznap jöttek haza Párizsból, és pont a látogatás előtt bontották ki a szuper francia sajtokat! És nem értették, hogy miért rohantak el olyan gyorsan az érdeklődők. (később kiderült, hogy biztosak voltak benne, hogy a lakásban eltört a szennyvízvezeték, mert lehetetlen, hogy valahol alapból ilyen büdös legyen)

Kép
blúmi

Szeder! örülök a jó híreknek!

Mi a bátyáméktól kaptunk babakocsit! Minden szuper rajta, csak ott kezdődik a probléma, hogy nem bírom szétnyitni. :oops: Teljesen elkeseredtem! Ilyen béna anyuka lesz belőlem??

Kép
blúmi

Jajj! Még akartam egy édes történetet mesélni, csak megzavartak az előbb.
Sógoromék kisfia 2 éves múlt februárban. Már tudja, hogy unokatesója lesz. Mindig mondogatjuk neki, meg hát látszik is rajtam, hogy nő a pocakom. Próbáljuk tudatosítani, hogy majd osztozkodnia kell bizonyos dolgokon, na és az én szeretetemen. (engem rajongásig imád, én vagyok a második anyja)
Hétvégén éppen a kacatjait pakoltatta ki velem egy nagy játéktárolóból, és velem soroltatta el, hogy mi micsoda (mi ez-mi az?).
És találtam egy bébivillát, amit ő már nem használ. Tudjátok az a görbe nyelű. És mondom neki, hogy "Csabika! Ezt villát ugye odaadod ajándékba a BABÁ-nak? Mert Te már nem használod!" Nem szólt rá semmit, odaadta. Én egy kantáros naciban voltam, és beletettem a villát a gatya felső zsebébe a mellemhez. Aztán később nekiálltunk a sógornőmmel sütit sütni (szokásos hétvégi program), és persze Csabika is besegített, mint mindig. Ő pakolta a barackot a tortára. Aztán képzeljétek mit csinált:
Megfogott egy félbevágott barackot, és hirtelen beletette a zsebembe, a villa mellé és mondta: "babáé"
Azt hittem elolvadok... ráadásul percekig a hasunkat fogva nevettünk a sógornőmmel.

Na és azt nem is említem, hogy időnként odahajol a hasamhoz, és ezt kiabálja: "Babaaaaa! Szeretsz?"

Annyira megható, pedig nem is testvérek.
Vendég

Jó reggelt!!!

Konan ma 4D, de jó lesz és utána Balaton!!! Nagyon várunk hétfőn a beszámolóddal!!! :) A pisilős sztori csúcs volt!! :)

Szeder mégegyszer drukk a mai kontrollra!!

Sugi köszi a gratulációt!! :)

Anyooka merre mentek nyaralni??? Szuper, hogy már le is foglaltad!! :)

Dorka sok kitartást kívánok a sulihoz!!!

Eszike hatalmas gratula a kislányhoz!!! Szuper, hogy vége a hajtásnak, és nagyon aranyos a történeted az unokatsóval!!!:):)

Bejci akkor Engem nem tudtál beazonosítani az iwiw-en akkor majd jelöllek Én :lol: :lol:

Márti jó hosszúhétvégézést!!! :) Biztosan szuper lesz kettecskén :)

Éhség: hát Lányok Én is azt vettem észre, hogy jócskán megnőtt az étvágyam :( Bár most ez a sok izgulás is rájátszott, mert kedd óta sikerült 1 kg-t magamra szedni. Most Én 1,7 kg-nál tartok eddig!! De muszáj lesz visszafognom Magam mert túl intenzíven kúszik fel a mérleg mutatója!! :?

Nekem nem visszerem van hanem hajszálereim :( Hát ez sem valami szép látvány, messziről olyan mintha tele lennék lila foltokkal :)

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Élek-virulok!
Megígérem hogy hamarosan visszatérek, most megint csak gyorsan.

Eszike!

Gratula a kisasszonyhoz! :D Legalább nem apa nevét fogja örökölni. :D
Pihizz sokat otthon! :D

Honey!

Nekem sem akartak csinálni toxoplasmát, keményen ki kellett harcolnom. Végül nem tévedtem, voltam már fertőzött korábban, szerencsére így már nem lehetek újra.
Ne idegeld magad, de szerintem is ez tényleg fontos vizsgálat (pláne ha ilyen egyszerűen meg lehet csinálni), komoly idegrendszeri rendellenességeket tud okozni a babáknál, ha nem kezelik a terhesség alatti fertőzést. Kevés rá az esély, hogy pont most lennél fertőzött, de egyáltalán nem kizárható (macska nélkül is).

Hízás:
+ 2 kiló és 10 centit nőtt a hasam kerülete. :D

Mi jövő szerdán megyünk 4D-re, már tréningezem a babát, hogy készüljön. Nem is az érdekel igazán már, hogy fiú-e vagy kislány, hanem az, hogy milyen a pofikája, kezecskéje, lábacskája. A szeme közé akarok nézni a kis kalimpáló bajnoknak! :D Ezek után a neme, már csak másodlagos kérdés. :D

Közben a babaszobánk gyarapodott egy kisággyal. Már nem jönnék nagyon zavarba, ha ilyen körülmények közé kellene hazavinni a babát, de persze még rengeteg minden hiányzik. Tegnap döbbentem rá, hogy mennyi... :D Apróságok, de abból sok.

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Jó reggelt!!

Eszike!
Gratulálok a kislányhoz! -ha jól emlékszem akkor teljesült a kívánságod!!! :)

Konan!
várlak én is hétfőn a beszámolóval... ésss pihengess jót hétvégén.

Hízás... no comment :oops: :wink: van.. de ez a 9 hónap amúgy sem rólam szól... hanem a kislányomról... persze azért én is próbálok figyelni kissebb-nagyobb sikerrel :)

NNNNaaa
ma megyünk 15. órára a ultrahangra -kontroll ellenőrzés az egy héttel ezelőtti barnázás miatt. /ajándékba mindig megnézi az orvos 4 D- n is :)
/ eddig érdekes módon az foglalkoztatott, hogy minden rendben legyen vele..... de mosssst én is kíváncsi vagyok már az arcocskájára :) /
Érzem, hogy minden rendben, már semmi jele a barnának... Istenke meghallgatott :)
Úgyhogy jó lesz ismét látni Adélkámat.

Gondoljatok azért ránk :) jól esik!!!
akkor majd jövök!

szeder74

Sziasztok!
Először is HONEY, nagyon örülök, hogy csökkent a tágulat!!! sokat gondoltam rád!
Lanta, ne izgulj a szívhang miatt, valószínűleg tényleg csak elúszott a készülék elől.
Egyébként az én védőnőm nem néz szívhangot... :( Balázsnál sem nézett. Viszont a vizeletet minden alkalommal nézi, de sosem mondták, hogy reggeli első vizelet kéne, ez nekem új :shock: VAn amikor elfelejtek vinni és akkor kell "produkálnom"...
Bagzerka, lett másik vevőtök végül is? Vagy a minimálárért adjátok el a lakást? Húúú, nem irigyellek, hogy félidőn túl költözéssel kell bíbelődnöd... én sokszor alapból is kifáradok.
Hopp, jött valaki, később folytatom....

Kép
Kép
netti77

Sziasztok!

Eszike, gratula a kislányhoz! :) Egyre többünknek teljesül a kívánsága! :lol:

Bejci, üdv a klubban! :wink: Remélem, hogy Téged nem fog megkínozni a visszér! Amíg nem fáj, nem forró addig nincs gond! de a dokim javasolta már akkor a szorító harisnyát.

Holka, a www.babyoutlet.hu oldalon nézted? Mi karácsonyra ott vettünk unokatesóm kislányának nagyon aranyosat és egész jó áron!

Lanta, Balcsira megyünk nyaralni - Dorka azt mondta, hogy olyan helyre szeretne menni ahol tud hattyúkat és kacsákat etetni. Tavaly Almádiban voltunk és minden reggel enni kellett adni a madaraknak :)
Most van üdülési csekkünk amit jól el is fogunk verni :P :lol: Ezt a helyet találtam hosszas keresgélés után, gyerekbarát, nincs nagyon messze Pesttől - csak 30 hetes leszek már akkor...

Szeder, gondolni fogok Rátok! És kérünk majd képeket! :wink:

Megyek, csajszikám anyát igényel... :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Lanta! Annyira örülök, hogy minden rendben.

Eszike!Gratulálok a kislányhoz!!!!!

Nektek nem dagad a lábatok? nekem munkanap végére olyan, mint a mozsár, sajnos. de a védőnő mondta, hogy nem vizes....

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok!

eszike,
gratula a kiscsajszihoz!!!! :D

Márta,
De jóóóóó lesz nektek a kis kiruccanás! Rátok fér gondolom 3 gyerek mellett! :)
Ami a vizsgálatokat illeti, a HEPA-tól nem félek, mert nagy utazó lévén a sárgaláztól és más trópusi betegségegtől kezdve minden szarra be vagyok oltva - így Hepára is. Lehet, hogy doki ezért is nem nézetett, mert szóltam neki, hogy milyen oltásaim vannak. Így úgyis van ellenanyag a véremben.
Ma elmentem az Istenhegyire a toxoplazmát levetetni. 2 hét múlva van eredmény. De már lehiggadtam a témát illetően, mert beszéltem egy nőgyogyis és egy állatorvos ismerősünkkel.
Mindekttő azt mondta, hogy kb 0,002% az esélye annak, hogy valaki pont a terhesség alatt fertőződik meg.
De ha mégis és időben észreveszik, akkor is van rá antibiotikumos kezelés.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?