Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szandra,
Értettem, olvastam- írok.... :lol:
Hihetetlen, hogy Edinát is le tudtátok fotózni és még látszik is rajta, hogy pózol. Eszméletlen, Vicust nem tudtuk volna így leültetni, max. az ölemben, de akkor is ilyedt képet vágna. Hogy értétek el, hogy még mosolyogjon is, és hogy ilyen nyugodtan üljön? DE Komolyan! Nem térek magamhoz! Nagyon édesek! Büszkék lehettek rájuk! :D

Velünk minden oké. Most csak olyan "para" van rajtam, hogy biztos, hogy mindent elintéztem??? Még vannak folyamatban lévő dolgok, mint pl. a mézeskalácsok (köszönőajándék) május végére lesznek kész, a marcipánfigurák a tortára jövőhét péntekre. Kedden intézem az italnagykert. Majd ha megvan a marcipánfigura le kell vigyem a cukrásznak és még a virágoshoz kell beugorjak. Szóval azért van mivel foglalkozni. De végülis minden megvan (remélem).

Vicuskámnak kijött a négy szemfoga, vagyis a hegyük kinn van. Megint megy a hasa a fogzástól és megint kicsípte a popsiját. Senki sem tud rá semmit, csak ha már kicsípte akkor mivel kenjük. De nem lehetne megelőzni, mindig az a válasz, hogy nem. Ez örület!!!! Úgy sajnálom szegénykémet. Állva kellett fürdetnem. :(
Vicuskám ruhájáról nincs fotó. Amikor megyünk 2-án ruhapróbára, majd csinálok róla képet.
Az én ruhámról felteszek képet, de sok minden nem látszik.
Kép

A babáink csodásak, ha nem bánjátok én is felraknék a hercegnőmről egy képet.
Kép

Nálunk nagy ablakcserék voltak, és még jövőhéten egy ablakot átalakítanak teraszajtóvá, szóval jönnek falat bontani. Éljen :? :wink: Annyit takarítottam, hogy én már úgy megyek itthon mint valami zombi. A párom elment biciklitúrára, körbebiciklizik a Balatont, már harmadjára. Hétfőn jönnek haza. Addig végig az anyukámékkal vagyunk. Holnap kirándulunk, hogy hova még kérdéses. Én csak aludnék és aludnék.
Tényleg csajok nem tud valaki egy jó ortopédust itt a XVIII-ban? Mert a térdem nagyon fáj, és úgy recseg, ha behajlítom, mintha ezer darabból lenne. Ez már régi dolog, de most eléggé kiújúlt, szeretném megnézetni. Ha tud valaki ajánlani azt megköszönném.

Hexina,
Hanna Sára még mindig tünemény. Nagyon jó rólatok az a kép! Vicusnak gépiszonya van! 8) :wink:

Mazsuzs,
Hogy van a második vonalzód? Készülget? :lol: Na ezt már nem mosod le magadról, csak ha tényleg összehoztok egy második picurkát! :lol: 8) :lol: Hajrá!

Noémib,
Üdv közöttünk. Jellemző ránk, hogy nagyon szeretünk szüléstörténeteket olvasgatni és képeket nézegetni a gyönyörűbbnél gyönyörűbb babákról. Szóval Te már az egyiket teljesítetted, a képen a csajszik nagyon édesek, most jöhetne a következő, amit nagyon szeretünk.... 8) :lol: :lol:

Na jó most már eldugulok,mert leájulok a székről.
Jó éjszakát mindenkinek és jó hétvégét kívánok!

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

A szüléstörténet:

A babóca a kiírt időpontban természetesen- tanulva a nővérétől- nem kívánt megszületni. Ettől kezdve az összes trükköt bevettettem: kádsúrolás, nagytakarítás, összebújás apával, lépcsőzés, maratoni séta - és semmi. Az orvossal 1 hét túlhordásban állapodtunk meg, ami eseménytelenül telt, úgyhogy egy szép szombati napon reggel 8-ra bementünk szülésindításra. Fél kilencre kerültem be az orvoshoz, aki – ahogy megbeszéltük- „alaposan” megvizsgált. Fájt, de előre figyelmeztetett és csak egy pillanat volt. Ebből megértette Luca baba, hogy vége az aranyéletnek, és ki kell jönni. Lassanként beindultak a rendszeres fájások. A szülőszobákban teltház volt. Kértem a lila szobát, mert az üresnek tűnt. Ettől eléggé húzodoztak, mert fenntartották egy kismamának, akinek elhalt a magzata, és aznapra ígérte hogy bejön. Végül abban egyeztünk meg, hogy bemehetünk, de ha az asszony megérkezik, átadjuk a szobát. Maradhattunk, mert mint később megtudtam, csak másnapra érkezett meg. Vajúdgattam, sétálgattam, szépen tágultam. Mikor már nagyon fájt lefeküdtem, mert úgy nem fájt annyira. Az orvos megkérdezte miért fekszem. Mert így kevésbé fáj. „Iiigen?, No akkor keljek fel, és sétálgassak tovább”! Ajánlgatták a zuhanyozást, de én nem vagyok vízkedvelő, és semmi hangulatom nem volt hozzá. Jött a burokrepesztés, számomra elképesztő mennyiségű forrónak tűnő víz. Még erősebb fájások, lepedő rágicsálás, férjemre borulás, hiszti. Aztán délután 3 körül könyörgés a fájdalomcsillapításért. Vérvétel ,mert a leleteim között nem volt elég friss vérkép. Infúzió, várakozás a vérképre 10 percenként: lehet már?, lehet már?. Majd a szülésznő: már nem kell, szülünk. Össze-vissza szenvedtem nyomás helyett, míg rám nem szólt az orvos „Noémi ez nem szülés, ez kapkodás” . No akkor összeszedtem magam, és 2 nyomásra délután 4után 5 perccel (az orvos is nyomta a hasam) megszületett Luca. Hát nem voltam csendben szülő nő….Aznap én voltam az első aki megszült, úgyhogy a szenvedésemet „végigélvezhették” a többiek, mert áthallatszott. A babát azonnal megkaptam, ahogy kibújt, rögtön össze is kakilt. Elvitték, én megszültem a méhlepényt, jól megnéztem, mert az első szülésemnél nem láthattam (el is magyarázták mi hol van rajta). Gátvarrás, nem volt kellemes, de a gátmetszést én kértem, repedni pedig nem repedt tovább, úgyhogy annyira vészes nem volt. Babácskát visszahozták egy kicsit, de nem hagyták ott, mert kitoltak a folyosóra helyhiány miatt (akkor már a folyosón is vajúdtak), és oda érthető módon nem adthatták oda a babát. Utólag örülök, hogy nem kaptam érzéstelenítést, mert az első szülésemnél nem vált be. Utólag az az érzésem, nem is akartak adni, csak az időt húzták, hogy megnyugtassanak- jól tették, akkor már nem sok volt hátra. A folyosón jól elvoltam a párommal, mindegyik orvosnak aki elment mellettünk volt egy-egy kedves szava, lassan tolták ki a többieket is. Végighallgattunk egy vitát arról, hogy miért nem hajlandóak a Shén nevet beírni az egyik babához. Anyuka-apuka kötötte az ebet a karóhoz, én már aggódtam, hogy verekedés is lesz, de az egyik orvos nagyon kedvesen-diplomatikusan oldotta meg a kérdést- végül Tamás lett a baba :D . 4 ágyas szobába kértem magam, amint levittek lezuhanyoztam, rohantam Lucáért, hogy adják oda de azonnal. Kicsit aggódva adták oda, hogy nem fogok-e vele összeesni a folyosón, de megigértem, hogy nem teszek ilyen csúfságot. Hasamra fektettem ő aludt én meg csak néztem- néztem milyen gyönyörű....Néha ránknéztek, minden rendben van-e, megy-e a szopás- nem ment a kisasszony este 11-ig aludt, hiába is keltegették, utána éjszakára elvitték.
A kórházról orvosairól- szülésznőiről-csecsemőseiről nagyon jó véleményem alakult ki, figyelmesek voltak, soha semmivel nem bántottak meg - ez az első terhességem- (másik kórház) után újdonság volt, így is lehet viselkedni a kismamákkal. Összességében szép élmény maradt a terhesség és a szülés - vállalom a következőt is! :D
Vendég

Luca baba frissen-harmatosan...

Kép
Vendég

Hexina!

Ezzel az anyák napi verssel jól megríkattál.....olyan szép. :cry: [/quote]

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Egy kicsit eltüntem mert sok minden volt!Megpróbélok képbe kerülni.
Szerencsére úgy tünik az allergiát kezdi Niki kinőni. Ettem túróstésztát és nem lett pöttyös.
Már mászik és szeret űlni bár még nem űl fel magától így nem is igazán szeretem ha űl.
Kép

Kép

KépKép
anikoh

Sziasztok!

Szandra! Úgy látszik, most hogy pl. a prevenart kötelezővé és ingyenessé teszik, kell valami más ahol behozzák az így kieső árat... :? Pedig nekünk is javasolta a kullancs ellenit a doktornéni...
A képek fantasztikusak a lányokról. Nagyon ünnepélyes. Tami szemein azért látni, hogy nincs a megszokott formájában dehát elég magas láza volt mint írtad.

Hexina! Hanna Sára nagyon eleven baba! Ez látni a képről ahogy az öledben ül. Nehéz volt egy fénykép erejéig ott tartani? :)

Anikoh! Tényleg régen írtál...de most talán azért nem tűnt fel annyira mert a többiek is ritkán jelentkeztek. POCILÓ teljesen eltünt. Dalmacska néha be-benéz. Jópofa ahogy Niki helyet foglal a bevásárlókosárban...:)

Finike! Azért látni lehet a kép alapján, hogy milyen lesz a ruhád. Akkor mi előbb láttuk mint a párod? Irigyellek az esküvő miatt kicsit :oops:
Az esküvőm volt az életem egyik legjobb bulija, igaz azért nem volt felhőtlen egy családi ügy miatt, de inkább csak a bulira emlékezem így azt mondom szuper volt. Egyébként a két vonalzós résznél rád is céloztam.... :wink: Vagy te nem akarsz még egy vonalzót ha az esküvői vonalzó már aktualitását veszti? :wink: :wink: A kép pedig elég picire sikeredett a nagylányról. Nincsen nagyobb??? Ja, és még egy kérdés...biztos hogy a hasmenés a fogzás miatt van? Már a múltkor is írtál róla és azóta tart vagy volt szünet?

Noémi! A szüléstörténeted megható. Egyébként azt állítják, hogy a második gyerek hamarabb megszületik mint az eslő. De azért reggel nyolctól te is szépen "megszenvedtél" a történeted alapján a másodikkal. A te érzésed mi ebben a témában? Az első szülésed hosszabb volt?
Az is megrémít, hogy igaz majd 8 hónappal később szültél mint én, de hogy ennyire nagy "tumultus" van a kórházban. Én nem szeretnék a folyosón vajúdni ha egyszer oda kerülök, de szerintem más sem.
Ennyit az egészségügyi reformról... Kinek is volt ez reform?? :?
A friss-harmatos kép pedig imádnivaló a kislányról!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Az első gyerek is indított szülés volt, csak akkor zselével, és oxitocinnal. Sokkal fájdalmasabb volt, de időben nagyjából ugyanaz (10 perccel korábban született, 4 előtt 5 percel :) )
A tumultus szerencse kérdése, bizony nem tett jót a kórházbezárás :?
Vendég

Sziasztok!

Szandra parancsnok!!! :D itt vagyok, írok!!!! minden oké velünk, hétfőn ott leszünk teljes létszámmal. Én is olvasóüzemmódban vagyok :shock: mostanában még abban sem :oops: Este mire lerakom a gyerekeket teljesen kipurcanok és már nincs erőm gép elé ülni. Ha mégis akkor meg már fogalmazni és írni végképp semmi. Gyerköcök gyönyörűek és hatalmasak.

Noémi! üdv közöttünk.

Vissza kell olvasnom, mert úgy látom nagy a termés :D

Szeptembertől megyek vissza dolgozni.Hurrá!!!!

ezerrel keresem a nyaralóhelyünket.

Adra! lehet az általad ajánlott amv lesz a nyerő. nagyon jónak tűnik, remélem az ár is jó lesz.

Hallott már vki az Óperenciás hotelről? Zalaszentlászlón van.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Mazsuzs,
Tudom, hogy rám is céloztál a második vonalzóval... :lol: 8)
Majd esküvő után agusztus-szeptember környékén nekiállunk a második babaprojektnek, feltétlenül fogok szólni, ha van valami eredmény.
Vicusnak a hasa ment korábban, aztán abbamaradt, nem volt sokáig semmi különös, és most megint. Ezért gondolok a fogzásra. Az ételt is átgondoltam, és semmi újat nem eszik. Most rendbejött a popsija. Egy -egy kaki csípi ki, de az azonnal. Ahogy bekakil, én azonnal kicserélem a pelusát, de akkorra már ki is csípte. Most sudocream-mel és neogranormonnal kenem, és ezek nagyon gyorsan begyógyítják.
Sajnos ügyesen kitöröltem a gépből a nagyobb felbontású képet, így nincs nagyobb. :? :cry:
Ma voltunk az állatkertben anyuékkal és a kislánnyal. Azt sem tudta, hogy hova nézzen. Az állatok nem is annyira érdekelték inkább a többi gyerek. Csak néhány állatot néztünk meg, mert anyuék nem bírnak sokat menni. Két órát voltunk. Jól elfáradt a kis drágám. Hogy mennyien voltak??? Eszméletlen tömeg volt. Azt hittem mindenki elutazott Balcsira... :wink: :shock: :?

Noémi,
Köszönjük a szüléstörténetet. Jó volt olvasni, újra felidézted bennem Vicus születését. :oops: :) Luca-babán annyira látni, hogy néhány perces, olyan édes. :D

Szia Anikó,
Tényleg rég hallottunk felőletek! Nagyon jók a képek, főleg amin olvassa az újságot! Tessék többször jönni! :lol:

SIDNEY????????? Rég írtál! Mizu Veletek? Csak nincs valami baj?

Most megyek aludni....
Kép

Kép
Kép
finike

Szia Edina,

Örülök, hogy végre jelentkeztél, és hogy jól vagytok!
Szerintem a legtöbben így vagyunk ezzel, hogy mire idejutunk a gép elé addigra, már az agyunk teljesen kikapcsol, és nem tudunk gondolkodni, hogy valami értelmeset írjunk. Azért tessék néha - ahogy Szandra is írta - egy-egy sor, hogy jól vagytok e. Oké?

Kép
Kép
finike

Sziasztok Lányok!

Remélem nem hiába "erőlködünk" (na, nem szó szerint, azért is van idézőjelbe) a többiekkel, kedvet kap írni az is aki már régen jelentkezett. :) :)

Finike! Ha tényleg ezek a "babaprojekt" tervei akkor lehet hogy együtt járunk majd a kórházba :wink: ! Nem lenne rossz egy ismerős... :) Igaz a dokink nem ugyanaz de biztosan összefutnánk párszor. :wink:

Sidney! Ugye milyen gyorsan elrepült ez a pár év? És még szerencséd is van, mert visszamehetsz a munkahelyedre! (Jól értettem, ugye?)

Én most nézegettem utána az oltásoknak és megdöbbenve láttam, hogy a kötelező 15 hós MMR és az autizmus között összefüggést keresnek/kerestek.
A legtöbb cikk amit megnéztem, az azt mondja hogy nem okoz az oltás ilyen betegséget de azért vannak más hangú cikkek is.

Le vagyok döbbenve főleg azért mert Nándi is ezt fogja a hónap végén megkapni ráadásul az egyik topikban egy Angliában élő anyuka ismerőseinél az óvodás korú gyereknél diagnosztizálták ezt a betegséget miután nem tudott beilleszkedni az oviba. Angliában nincsenek kötelező oltások, de a kisgyereknek az MMR-t beadatták a szülei. És nemrégen derült ki egy volt kolleganőm kisgyerekénél is ez a betegség. Négy évesen az ovis időszakban.
Ha ennyire kérdéses ez az oltás akkor miért nem veszik ki a kötelező oltások közül???

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Hexina!
Majd elmeséled milyen volt a keresztelő? Biztos szép lehetett. Tök vicces, de én még sosem voltam keresztelőn. A kislányomé lesz az első.

Noémi!
Üdv neked! Aranyos a történeted, a kislányodnak meg gyönyörű neve van!!! Olyan gyönyörű, mint ő maga. Milyen szép hajacskája van!
Tetszett a történetedben ez a Shén végül Tamásos kis sztori. :) :D :D

Megyek, mert 10-kor végre vacsiznom is kéne már. Pedig hányszor megfogadtam, hogy ilyen későn nem eszem, dehát ebből látszik, hogy ti jobban érdekeltek, mint a gyomrom. :) :)

Jó éjt!

Kép
evisan

Mazsuzs!
Szerintem azért nem veszik ki az oltások közül mert (feltételezem) 1000 ből ha egy ilyen eset fordul elő, viszont sokkal több betegségtől véd meg. Minden oltásnak vannak minimális kockázatai sajnos ez benne van.... :roll:

Húúú, az jó lenne ha lenne két régi-új pocakosunk, én nagyon várom már :wink: :lol: .

Sid!
Óperenciás Hotel??? Tök vicces a neve, sajna nem hallottam de mesélj ha van infód róla.

Noémi!
Lucának szőke vagy vörös a haja a képen? Nagyon édes, olyan megzabálnivalóak tudnak lenni.

Finike!
A fotót egy barátnőm készítette a csajokról, nagyon ügyes és szerintem egy ilyen ügyes fotós tud csinálni minden gyerekről ilyen képet, még Vicuskáról is. Minden gyerek izgő-mozgó, de aki profi az profi.

Tényleg ha valakit érdekel ilyen fotó (gyerekekről, magatokról apának ajándék, nagyszülőknek is akár) akkor szívesen megadom a számát, nagyon tudom ajánlani.

Vicusnak az a beállása nagyon édes, igazi csajszi a javából. :)

Na megyek ápolom egy kicsit még apát mert nagyon szarul van még mindig.

Jóccakát

Szandra

szandrakiss

Sziasztok Csajok!
Jelentkezem :wink:

Nálunk minden változatlan, sok a meló, konyhám kész, hálót már csak ki kell festeni.
Gyermekek nagy zsiványok, Réka is kezdi az erejét fitogtatni!!!

Örülök, hogy a betegeink jobban vannak!

Finike!
Már alig van pár nap, és férjes asszony leszel!

Ne hari, de most nem futja többre, írni is csak azért írtam, nehogy szó érje a ház elejét :lol:

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok,

Én is itt vagyok, de csak egy percre ugrottam be...
Ha minden igaz, mi is megyünk 19-én!
Teszek fel képet is. Az ismeretlen szöszi kiscsaj unokatesó.

Kép
Kép
Kép
Kép

puszik.
judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Köszönjük, Szandra, jól vagyunk. Naná, hogy uralja a terepet a kiscsaj. Máris leigázott minket. Sokszor csak úgy nyugszik meg, ha hurcoljuk a kis seggét. :D Néha, ha olyan hangulatban van, és le akarjuk tenni a kiságyba, iszonyat ordításba kezd. Ha ilyen hangulatában találjuk, és csak leülünk vele a fotelbe, már az sem jó.
- Anyaaaaaaaa!!! :twisted: Nem ülünk le, sétálj veleeeeem!!!!
- Igenis, Zsófia parancsnok kisasszony!!!!!!!!!
Na azért nem mindig van ilyen hangulata :D

De annyira imádoooom!!!

Ti mikor főztök???? Az a problémám, hogy még egyelőre nem főzök, mert nem tudom, hogy iktassam be a napirendembe. Mert nálunk vagy nagymamám főz, hétvégén meg anyukáméknál eszünk, vagy elmegyek kifőzdébe, vagy rendelek. Csak néha jó lenne már főzni, főleg a férjem miatt. Akkor főztök, amikor alszik a gyermek????? Vagy hogy kell csinálni, hogy mindenre jusson idő?

Mit akartam még? Ja, igen! Ok, egyik nap teszek fel képeket róla.

Évi

Kép
evisan

Eszti!
Kitartás! Már nagyon a végén jársz mind bevallás mind felújítás terén. Tök jó lesz majd mindent egyszerre befejezel és jöhet a láblógatás (helyett Réka után szaladgálás :wink: :lol: ).

Judit!
Édesek a gyerekek nagyon. Dani mennyire megnőtt, nagyon durva. Olyan igazi pasis fejecskéje van már...., nem mutál még?? :wink: :)

Évi!
Azt hiszem ez mindenkinek ismerős, NEEEEŰŰŰŰŰJJJÉÉÉÉÉLEEEE!!!! Oké, oké!!! Ha ilyen szépen kérsz akkor nem tudok ellenállni :wink: :lol: !! Ne is törődj a főzéssel, igaz egyre csak kevesebb időd lesz. Mikor kinyílik előtte a világ akkor már nehezebb, főleg ha kúszik-mászik-jár mert akkor már két szemed a gyereken és csak a kezed főz :) :wink: . De ha majd megszületik a kistesó akkor nem fogod érteni, hogy egy gyerek mellett hogy a fenébe nem volt időd semmire mikor most kettő mellett is meg tudod csinálni ugyanazokat a dolgokat. Azért ha minden rendben van akkor elvileg belefér egy főzés (Taminál nekem sem nagyon jött össze :wink: ), biztos akkor sok egyéb házimunkát végzel és így mikor éppen elvan magában akkor sem a fózésen jár az eszed :lol: . Tudom nehéz nem őt nézni mikor éppen elvan, egyet gagyarászik, alszik!!!! :lol: :wink:

Na megyek aludni mert holnap ovi és asszem kicsit elszoktunk tőle.

Jó éjt

Szandra

szandrakiss

Főzés: reggeli program általában 8 és 9 között. Akkor a legkisebb még visszafekszik egyet aludni, a nagyobnak meg marad az "elektromos pásztor" Minimax! :D Én meg főzök ezerrel, általában 2 napra előre :? Próbálkoztam azzal, hogy a nagyobb segít főzni, de így újabb programom lett: takarítás :? Úgy viszont nem jutunk ki a játszótérre, tehát marad a Minimax.
Vendég

Nnnna, mit szóltok, ma is írok :lol: :lol:

Judit!
Eszméletlenül hasonlít rád Szonjus!!!!
Milyen nagyok már ők is!!!

Evisan!
Főzés nálunk is a gyorsan elkészíthetők az alatt az idő alatt, amikor alszanak. Ha idő előtt felébrednek, akkor nálunk is Minimax a nyerő!!!
Úgy örültem, mikor Noémi írta, mert így megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok ilyen galád szülő :wink:

Eszti

Kép Kép
fricky

Bocs lányok, hogy belekotty-kotty....

A minimaxba és a tévében semmi rossz nincs, ha tudjátok hol a határ. :lol:
Egyszerűen muszáj. Bár szüleink idejében nem volt tévé és ezt jól hozzánk is tudják dörgölni, de volt nekik pusztájuk, tanyájuk és közbiztonságuk.
Nyugodtan kitehették a gyerekeket egyedül az utcára, udvarra.

Nekem az alábbi dolgok jöttek be:
Mindig nagyon nagy adagot főzök, így jut a fagyasztóba is.
Minden nap csinálok apró takarítást, egyik nap port törlök, vagy felmosok stb...rettenetesen sok időt spórolok meg és mindig csili-vili a kecó.
Nagy haszna van a hordozókendőnek vagy kengurunak kisebb babáknál.

Persze szerencsém is van, mert Domi délután alszik 3 órát egyhuzamban.

Az újszülöttes topikot ha visszaolvassátok, rengeteg 1 órás receptet osztottunk meg egymással.

Sziasztok!!! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Helló Csajok!

A 4 napos kiruccanásból másfél hét lett! :D

Tegnap jöttünk haza, de még ma is annyit kell pakolnom és egyebek, hogy most csak azért írok, hogy jelentsem vagyunk.

Igyekszem holnap már visszaolvasni és bővebben is írni!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Húúú, ha nekem egy óra hosszám lenne főzni :wink: ....

Nekem különben nem jött be a lefagyasztott kajcsi, megérezzük rajta, hogy nem friss. Van olyan kajcsi amit én is nagyobb adagban főzök de ha valami jobb frissen akkor csak egy napnyit csinálok belőle. Különben én is délelőtt főzök mert akkor könnyebb amikor csak az Edó van itthon.

Nálunk a mesenézés az alap dolog, mert folyamatosan megy a tv és ha akad egy egy mese ami érdekli őket akkor megnézik de hozzá kell tennem, nem ülnek ott előtte és nézik meredten. Főleg ovi után van egy nagyobb mese mert a Tami nem alszik viszont eléggé fel van pörögve, Edót viszont akkor teszem le aludni mikor hazahoztam a Tamit így beteszek neki egy mesét ami alatt nyugi van és akkor ez neki a ovilevezető. Ilyenkor ez egy rendes másfél órás mese. Aztán ha az idő engedi akkor mikor Edó felkelt akkor kert és lent vagyunk 2-3 órát. Feljövünk 6 óra felé vacsi és utána pancsi, majd 7 től minimax ameddig igénylik de max 8kor fekvés, alvás.

Na most jól megírtam a mi kis életünket. Engem nem zavar, hogy ha néznek mesét, mellette rengeteget foglalkozunk velük és szerintem ez tök jól kikapcsolja őket.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!
Ma voltunk mázsáláson: 8110 a drágám súlya.
Én is voltam kontrolon. Velem is minden rendben.Látom a korházban még minden változatlan. Hartman doki ugyan olyan rendes.
Niki is szeret tévét nézni. Mindegy mi van csak a hangokat figyeli szerintem. De hát még kicsi is hozzá. Állítólag van valami Babe tv ami jó de az nekünk nincsen. Mi a tesót jövőre szeretnénk összehozni.

Finike: aranyos lehetett Vicus az állatkertben!

Mazsuzs: jól megijesztettél ezzel az oltással.

Anikó

KépKép
anikoh

sziasztok,

nálunk is sok mesét néznek. persze inkább csak előre Danca, Szonja egy 2 percet nem tuda fenekén ülni...
én jobban szeretem, ha DVD-t néz, de kb. fele-fele az arány a Minimax és a DVD között. elvileg a Minimaxon csak "normális" mesék vannak, de futottam már bele tűzvészes-a mentőcsapat megmenti a világot mesébe, amit aztán fél órán keresztül magyaráztam Dancának.
nyugodtabb vagyok, ha Mazsolát, vagy bobésbobeket néz, de el nem tiltom a tv-s mesétől.
múlt héten beirattam Dancát az új oviba, június 6án derül ki, hogy felvették-e. kicsit izgulok, nagyon tele vannak az ovik Óbudán.
most megyek, mert én ilyenkor szoktam főzni:)

puszik.
judit

Kép

Kép
karpijudit

Helló Csajok!

Még mindig nem sikerült teljesn végigolvasnom amit írtatok.

Amilyen nehezen indult a nyaralás, olyan jól sikerült. 31-én este akartunk indulni, de Zéti bekapta a hasmenéses vírust, így nem tudtunk elmenni. Szerencsére 2 napig volt csak láza, és a diéta meg a Normaflore 3 nap alatt rendbe hozta, így 2-án sikerült elmennünk.
Szupi jó időnk volt, és a törpik is nagyon jól érezték magukat. Először persze látszott, hogy lakótelepi gyerekek, mert nem tudtak az első pár napban a kertben mint kezdeni magukkal, de aztán már egyfolytában csak kint akartak lenni. :D
Rakok fel pár képet a nyaralásból:

Kép
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 9.6316.jpg[/img]
Kép
Kép

Finike!
Gratulálok a nyelvvizsgádhoz, nagyon ügyi vagy!
A ruhád nagyon szép! Nekem mindig is az ilyen egyszerű vonalvezetésű ruhák tetszettek!
Vicusnak milyen ruhája lesz? Van már róla kép?

Szandra!
Tényleg te vagy a húzóember a fórumon!
A csajokról nagyon szupik lettek a képek! Annyira édesen pózolnak! :D

Judit!
Hát... a te törpikéid is tündérek! Nem tudom ki írta előttem, de szerintem nagyon hasonlít rád Szonjus! Danca nagyon okos kispasi! Néha úgy elcsodálkozom, hogy miket tudnak már ezek a kis pici emberkék!

Most mennem kell, de még jövök....

Bocsi, akinek még nem írtam

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Adra!
Komolyan mondod, hogy sátorozni voltatok??? Húúú!!!! Vagy volt ott rendes ház is?? Milyen élményekkel zártad?? Nem volt nagyon fársztó??
Kedvet kaptam én is, épp rá akarom beszélni apát a sátorozásra. Tiszánál van egy telkünk de még csak egy üres telek, semmi nincs rajta (de tényleg semmi, kivéve az égig érő füvet :wink: :lol: ) de egy napot tuti bevallalnék így a préri közepén is. Mesélj milyen volt!!!!!!!

Szandra

szandrakiss

Szandra!

Jaj, csalókák a képek! :oops: :wink: Nem sátorozni voltunk! Bár volt a kertben abból is kettő! Anyósomék nyaralójában voltunk.
Őszintén szólva törpikkel nem vállalnám be a sátorozást. Legalábbis most még nem, talán néhány év múlva már igen.

Szép napok Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Hexina!

Most már tutira összehozzuk a közös sétát. Jövőhéten úgyis találkozunk (remélem jöttök) és akkor akár meg is beszélhetjük.
Majd tegyél fel képeket a keresztelőről! Olyan kivi vagyok! Meg van már a keresztelő ruhája Hannának?

Finike, Mazsuzs!
Jól értem, kezdhetünk drukkolni? De jó lenne új pocakos kismamikkal együtt izgulni!

Finike!
Sikerült homokozót venni? Még annyit a témához, hogy az Éva magazin májusi számában is írnak a homokozó készítésről. Leírják, milyen anyagokat használj, és hogyan készíts el.

Noémi!
Üdv közöttünk! Gyere minél gyakrabban!
A csajszik gyönyörűek, és egy kicsit megríkatott a szüléstörténeted!

Más olvasó üzemmódban lévő kismamákat és anyukákat is arra biztatok: Nem ér csak olvani! Tessék írni! Mindenkit szívesen látunk!

Anikó!
Jó régen jelentkeztél! Niki baba nagyott nőtt, és annyira édi ahogy a kosárban trónol! Örülök, hogy elmúlt Niki allergiája!

Eszti!
Hihetlen milyen méretekkel rendelkezik Réka! Nagyon nagy csajszi!
Kitartás, már hamarosan vége az adóbevallási időszaknak! Remélem utána lesz több időd írni!

Evisan!
A főzés nálunk is kényes téma. A törpiknek én általában két napra főzök, és az ő kajájuk gyorsan meg is van. Én általában a délelőtti alvásuk alatt főzök, mert ha később készíteném nekik a kaját, akkor nem tudnánk sétálni. Magunknak nagyon ritkán főzök, mert mindennap jön Anyukám v. Anyósom és ők hozzák nekünk a kajcsit. Hétvégén meg v. átmegyünk hozzájuk, v. áthozzuk a kész kaját. Ha egy-egy nap kimarad, akkor v. főzök, v. a fagyiban mindig akad egy-két adag kajcsi ami korábbról megmaradt.

Dóri!
Tündériek a csajszik a teraszon! Élvezitek az új lakás kényelmét?

Csajok!
Akkor jól értettem, hogy 19-én hétfőn 10 órakor lesz a tali a Lurdyban?

Zsófiról lemaradt egy kép:
Kép

Muszáj mennem, mert indul a pancsi-járat!

Szép estét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Karpijudit: nagyon aranyosak a gyerkőcök!

Adra: látszik, hogy jól érezték magukat a gyerekek!Aranyos Zsófi ebben a rózsaszín sapiban.

Anikó

KépKép
anikoh

Sziasztok!

Adra! Jók lettek a képek! Mekkorák már a srácok! Ha Zétire nézek, mintha téged látnálak. Igaz én még csak képen láttatak téged is.
Én teljesen elfelejtettem, hogy te nem is leszel mert mentek valahová, ami mint írtod pár nap helyett másfél hét lett. Jó azért, hogy újra itt vagy! Ti már megkaptátok az aktuális oltást?

Anikóh! Nem akartalak megijeszteni, bár elég érdekes dolog ez az oltás-téma. Mindent meg lehet találni a neten, és eddig én sem foglalkoztam vele míg aztán egy véletlen folyamán feljött a téma egy Angliában élő lány
töprengésével hogy beadassa-e ezt az oltást a gyerekének (?) ugyanis náluk nincsenek kötelező oltások azt adat be amit akar. Állítólag Amerikában és több Európai Uniós országban már betiltották a higanyt ebben a bizonyos oltásban mert arra gondoltak, hogy az okozza az autizmust.
Nálunk egyenlőre van még benne (?) higany - mint tartósítószer (?).
Most tudtam meg, hogy az utcában ahol lakom egy nő nem adatta be a gyerekének csak ezt az egy kötelező védőoltást. A védőnők jártak a nyakára egy ideig de aztán átadták az ügyet az ÁNTSZ-nek akik megfogják büntetni.
A kolleganőm írta, hogy 10 beteg gyerekből 9 általában fiú. Sajnos a fiúkra "veszélyesebb" ez az oltás, már ha egyáltalán lehet ilyenről beszélni hiszen tagadják. Lehet, hogy tényleg semmi alapja, és remélem is hogy így van!!

A tévé amiről írtál helyesen BEBE Tv. Nálunk sincs, csak egy barátnőm aki tudja fogni az adást, vett fel egy vidókazettányi anyagot. Nálunk Nándi tévénézési ideje max. 10 perc. Ami nem is baj egyenlőre... 8) Most még jobban érdekli a körülötte lévő világ.

Evisan! Miután Nándi megszületett, egy ideig mi is kaját rendeltünk. De csak két hónap volt ez az aranyélet nekem :) mert apa vészesen elkezdett fogyni. Hát igen, a rendelt kajából nem lehetett kétszer szedni mert annyi nem volt belőle.... :)
Én sem próbáltam még ki a fagyasztást ha esetleg nagyobb adagot főznék mert tartottam tőle -amit Szandra is írt -, hogy lehet érezni a kaján hogy nem friss miután kienged. Így inkább bűvészkedem az idővel ami nagyon kevés mert Nándi reggel 7-kor már kel és egész nap este 8-ig max 2-2,5 órát alszik.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

SZiasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentés...
Ma voltam smink és hajpróbán.. háááááát.... Egyik sem tetszett. A fodrászom kontyot csinált,de senkinek sem tetszett (anyukám, apukám, párom!), nagyon öregít, és nem én vagyok. Most már tényleg nem tudom milyen legyen a hajam, még egyszer megyek próbafrizurára, de nem tudom mi lesz ebből. A smink olyan egyszerű, és amikor hazajöttem a rúzsomból már alig volt valami a számon. Ez hogy tart ki egész este? Nem tudok pont olyat venni. Ti hogy csináltátok? Szerintetek inkább szerezzek olyat aki kijönne a Majorhoz és ott kisminkelne, és akkor talán tovább tartana? Ő egy idősebb nő és nem túl merész. Egy egyszerű sminket csinált, amit én is meg tudtam volna csinálni. :cry: :cry: :cry: :?
Szóval most elkeseredtem. :( Remélem a köv. próbán jobb lesz a hajam is. Még soha nem sminkelt ki senki, de ez nem kápráztatott el.

Adra,
Jók a képek, főleg amikor abban a sátorban vannak.
Mi még nem készülünk gyerkőcprojekttel, majd szeptember környékén. :lol: 8)

Judit,
Szonja nagyon sokat változott, olyan nagy-kislány lett. Nagyon hasonlít Rád!

Most megyek aludni, hogy meg bírjam emészteni, hogy milyen csúnya vagyok.... :cry: :cry:

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Finike!
Ilyen próba, olyan próba, stb..., hűűű, de magamra ismertem. A végére én is annyira összezavarodtam, h elegem lett az egészből. Egy éve volt az esküvőnk. Kb. 5-ször csináltak próbafrizurát, minimum 10 esküvőiruha szalonban jártam, stb. Sőőőőt!, Le sem merem írni, mert tök ciki, h akkoriban mit csináltattam a hajammal, és mennyit költöttem próbafrizurákra, meg csak úgy a hajamra. És a végeredmény még cikibb volt.
Szerintem ez ilyenkor tök természetes, hogy az ember lánya a legszebb szeretne lenni az esküjén, és az is természetes, hogy mire eljő a nagy nap, kész káosz van a fejében mindennel kapcsolatban.
A sok próbálgatás után a végére nekem már annyira elegem lett mindenből, hogy azt mondtam, olyan leszek, amilyen, és kész, nem érdekel. Végül egy nemtomhanyadik fodrásszal csináltattam meg a hajam, és próbafrizura sem volt. Arról nem is beszélve, h mennyi pénzt hagytam ott a sok próbálgatásért.
De szerintem ha konty, ha nem konty, és ha te magad csinálod a sminkedet, akkor is szép leszel. Mert Te vagy, és mert mindenki szép az esküvőjén, tök mindegy, h milyen a haja vagy a sminkje.
Na ezt aztán jó hosszan írtam le.

Köszi az időbeosztásos tippeket. Azok az 1 órás receptek érdekelnének. De hol is találom meg pontosan?

Ti mikor sétáltatjátok a gyerkőcöket nyáron? Mert ma pont a déli órákban mentünk ki mászkálni, és volt vagy 40 fok. Mire hazaértünk, azt hittem elájulok, annyira meleg volt. Jó hülye vagyok, hogy pont délben megyünk sétálni.
Szerintem a reggeli-délelőtti órákban a legjobb ilyen melegben, nem?

Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, de még este megpróbálok jönni!

Most csak szeretnék az első lenni, aki Zsófinak és Szonjusnak nagyon nagyon boldog névnapot kíván!
Isten éltesse mindkét manókát!

Kép

Szép napot mindenkinek!
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Nagyon boldog névnapot minden drágának!

Csajok!
Nem tudom mi lesz a hétfővel, mert lejár a jogsim (pont hétfőn :shock: ) és felhívta apa az okmányirodát és csak hétfőre tudtak időpontot adni 9re :roll: . Remélem időben végzünk...
A másik fele, hogy az oviban 19-20-án lesz a gyereknapi vigadalom így a Tamit viszem oviba de akkor mire végzek az okmányirodában és elindulok, na meg mire odaérek addigra jöhetek vissza a Tamiért. Szuper!
Lehet, hogy nem is fogunk tudni elmenni???!! :cry:

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

[b]Hexina, Szandra!
Köszönjük szépen a névnapi köszöntést, és hogy gondoltatok ránk. Ha felkelt a kis névnapos, megmutatom neki ezeket a szivárványos macikákat. Nagyon édesek!!!

:D :D :D :D

Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Minden Zsófiának és Szonjának Nagyon Sok Boldog Névnapot kívánunk!
Kép

Evisan,
Köszönöm a kedves szavakat. Nekem már több mint 10 éve ő a fodrászom. Nincs pofám mással megcsináltatni, mert még utána is mennék hozzá festetni-vágatni stb, szóval nem mehetek máshoz, így marad ő. A köv. póbára megpróbálok a neten keresni hajakat és ha találok köztük olyat amilyet elképzeltem akkor elviszem és megkérdezem, hogy nem e lehetne olyat. Csak találjam meg a megfelelőt. :wink:

Szandra... NEEEEEEE csináld már, megint nem tudtok jönni, ez szomorúúúú :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
finike

Finike!

Köszi neked is!!! :D

Ja, most olvasok egy jó könyvet, nektek is tudom ajánlani. D. Tóth Kriszta: Lolával az élet. A Nők Lapjában van egy rovata uezzel a címmel, és most könyvben is megjelent. Nagyon édi. Már sikerült
belőle 35 oldalt elolvasnom. :D :D :D :D Hát ugye a házimunka, meg gyerek mellett ez nagy szó ám!!! :D
A kislányáról szól, Lola most 2 éves már, de egy csomó mindenben magunkra ismerek benne.

Évi

Kép
evisan

Évi!

Zsófi babucinak boldog névnapot kívánunk!!!

Kép

Ui: A segítség az újszülött ellátásában topic tartalmaz bőven 1 órás recepteket.
De, ha rákeresel a nevemre és leszűröd az én hozzászólásaimat, abból is mazsolázhatsz.

Puszi mindenkinek!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Zsófik,Szonják Isten éltessen titeket névnapotok alkalmából!

Finike!
nyugi,tuti hogy csodaszép leszel!! :lol: tény,hogy nem könnyű kiválasztani a megfelelő frizurát :?

üdv

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Helló Csajok!

Kívnánunk Nagyon Boldog Névnapot minden Szonjának, Szofinak és Zsófinak!

Kép

Köszönjük mi is a névnapi köszöntéseket!

Szandra!
Neeeeemááááááááááááááááááá!
Olyan jó lenne titeket látni!

Finike!
Szerintem bármilyen lesz a frizurád és a sminked, akkor is nagyon szép leszel, mert minden menyasszony szép! :D

Mazsuzs!
Köszi, jól esik, hogy hiányoltál!
Mi már túl vagyunk a 15 hós oltáson, és a héten megkapták a kullancs elleni 2. oltást is. Ehhez kapcsolódóan most simán lehet kapni az FSME-Immun Junior vakcinát. Ez a fajta volt hiánycikk sokáig.

Anikó!
Köszi a bókot Zsófi nevében is! Egyébként tavaly ugyanilyen sapija volt, és úgy sajnáltam, hogy kinőtte. Aztán elmentem nekik nyári sapit venni, és kaptam a mostani méretében is! Nekem is annyira tetszik benne!

Szami!
Azért nem lehetett egyszerű Szofinak a cipőválasztás! Ugye voltatok már a dokinál? Mit mondott, minden rendben van a kiscsajszi járásával/lábával?

Sid!
Tök jó, hogy mégis tovább tudsz otthon maradni Bulcsúval! Jó, hogy kaptál még egy kis haladékot! Johannát hozod a hétfői talira?

Mennem kell, mert ébred a banda!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Csajok,

Köszönjük a névnapi köszöntést mindenkinek!
Gyorsan két kép, amiket a fotós barátnőm csinált a gyerkőcökről.
Megyek, mert leesek a szélről...

puszik.
judit Kép
Kép

Kép

Kép
karpijudit

Csengét kórházba kellett vinni, az utóbbi 2 napot ott töltöttük. Panaszkodni kezdett, hogy fáj a hasa (láza, hányása, hasmenése nem volt), de nem aggódtunk, mert csak pár perces görcsöcskék voltak. Estére viszont felfedeztük a rendszert, hogy 20-30 percenként jönnek a görcsök (mintha szülési fájások lettek volna...). Irány a Heim Pál, 2 óra várakozás, majd át a Madarászba, mert csak ott tudtak ultrahangot csinálni. Kiderült, hogy a bélszakaszok egy helyen összecsúsztak, begyűrődtek. Vészes volt, hogy műteni kell mert elhal a bélszakasz. Végül éjfélkor elbódították és beöntésekkel helyére tolták a beleket. 2 nap megfigyelés, én 2 éjszakát virrasztottam a kórházban egy fa széken a gyerek mellett. Tegnap délután engedték haza, állítólag rendben lesz, bár 10% az esély a kiújulásra. Hogy pontosan mi okozza, azt nem lehet tudni, de 3 éves kor alatt bármelyik gyereknél előfordulhat. Szóval, ha rendszer van a hasfájásban, irány a kórház!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Mi jól vagyunk. Minden de. a játszótéren vagyunk, szerdánként pedig csiri-biri tornára járunk. Ma este osztálytalálkozóra megyek, holnap pedig az apukámnak meglepetés bulit tartun mert a héten volt 60 éves. Izgi lesz mind a két nap.

Adra!

Nagyon szépen köszönjük a névnapi köszöntés, mert mi is most tarjuk, csak kevesen tudják, hogy Szófia is máj. 15-én van.
Zsófinak is nagyon boldog névnapot kívánunk!
Kérdezted, hogy mi volt a járás próbán: Szofikámnak ortopéd cipőt kell hordania még itthon is. 9 havonta kapunk egyet ingyen, ezt a lábára készítik el a többit pedig ott veszük meg ahol ezt készitik. Állítólag nagyon szét lapul a lába és meg kell a kis sarkát emelni.
Örülök, hogy jól sikerült a pihenés, nagyon édik a képeken a gyerköcök!

Evisan!

A kis Zsófinak is nagyon boldog névnapot kívánunk. A főzés témakörhöz csak annyit, hogy én nem csinálok belőle nagy ügyet és a párom se várja el. Szerintem nem lehet érezni a le fagyasztott dolgokon, hogy más az ízük, persze nem mindent jó és lehet fagyasztani, de ez csak az én véleményem.

Judit!

Szonjusnak nagyon boldog névnapot kívánunk. A múlt hét szerdán találkoztunk Szonjussal és az anyósoddal a játszótéren.
Írtó édesk a gyerekek a képeken. Danca mennyit változott, szerintem nagyon hasonlít Rád.

Szandra!

Nagyon jók lettek az anyáknapi képek. Edo pont úgy néz ki mint Te.
Remélem hétfőn el tudtok jönni a talira.

Mazsuzs!

Oltást illetően az egyik kolléganőm unokája (kisfiú) is beteg lett az oltástól egy pár éve. De én úgy tudom, hogy a viszonylag gyakran előforduló megbetegedések miatt ezeket a higany tartalmú oltásokat bevonták és a mostaniak már nem tartalmaznak higanyt,

Noémi!

Nem irigyellek! Biztos nagyon ijesztő lehetett ez az egész. Még nem is hallottam ilyesmit. Hogy mennyi mindenre kell oda figyelni!
Remélem Csenge már jobban van és nem hagyott mély nyomokat benne a kórház!
Vigyázzatok magatokra és sok sok puszi külön Csenge babának.

Lányok most mennem kell. Akinek nem írtam annak annak is sok sok puszi! A hétfői viszontlátásra, amit már nagyon várunk!

Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Szami!

Szofinak Nagyon Boldog Névnapot kívánunk :lol:

Noémi!

Sok gyógypuszit küldünk Csenge-babának! :D remélem,már jobban van,és nem újul ki megint!!

üdv

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Helló Csajok!

Kb. 1 órája jöttünk haza a Hugimtól, és a törpik úgy lefárdatak, hogy mikor letettem őket, máris aludtak. Megjegyzem én is jól elfáradtam, annyit rohangáltam utánuk!

Noémi!
Jobbulást kívánunk Csengének, és nagyon drukkolok, hogy ne történjen meg vele újra!
Kép

Mesi!
Hogy vagytok? Lara baba még mindig olyan jó kislány?
Dobj fel egy-két új képet róla! Ti el tudtok jönni a talira?

Judit!
Gyönyörűek a gyermekeid!

Szandra!
Sikerült ma elintézned a jogsit?

Szami!
És azt lehet tudni, hogy mennyi ideig kell Szofinak ilyen speckó cipőt viselni? Vagy ez teljesen egyéni?

Na mostmár megyek. Kihasználom az időt én is most egy kis pihenésre!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Csak gyorsan. Jogsi lezsírozva így tuti megyek Edóval hétfőn, a Tamit oviba viszem mert bűvész előadás lesz hétfőn, hazajövök érte fél egyre. De így is majd 2 órát tölthetek a remek társaságotokban, nekem már ez is nagy öröm :) .
Holnap és holnapután nem leszek mert Tápiószentmártonban leszek a csajokkal (szakközepes félbolond barátnőimmel bulizok) és ott is alszunk, de vasárnap este már itthon leszünk.

Csengének millió gyógypussz!!!

Szandra

szandrakiss

Szandra!

Jaj, de jó, hogy jöttök!! :D :D

További szép napot!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X