Köszi Meteror!
Igen tudom. Csak...
Nos az van, hogy az a komód a kiságy.
Órákig sakkoztunk, mire így befér. Ha oldalfalra tettük jobboldalra a mostani ágyat, akkor a mosógépbe érkezett volna, ha felkenődik a falra, ha a baloldalra, akkor a szomszéd falának betonját harapja ki. Igen le lehet venni a "csúdát", de akkor az ágy vonzereje illan el seperc alatt.
Kiköltöztethettük volna most is, de a szobájához ragaszkodik, és egyszerre a kettő, ágycsere, meg szobacsere, gyanítom sok(k) lett volna, szóval csaj miatt döntöttünk így.
Ablak jól zár, nem véletlenül nem cserélte ki az előző lakó, míg a másik fronton igen. Télen persze erre különösen oda fogunk figyelni, vagy költözés lesz. Amúgy most egy új dimenzió nyílt előtte: kilát az ablakon! Rigót a kisfán, kutyát, macskát, biciklit...
Hála az égnek sok mindenre kell figyelnem, a leesésre viszont hála égnek nem annyira. A sok mászsából maradt, hogy szinte sosem esik le, se a játszón, sem itthon sehonnan. Tehát a pelenkázón is ott lehet hagyni, nem esik le. Persze nem szoktam, de már előfordult, nyugodtan otthagyhatom. Ennek az ágynak meg nagyon magas a leesésgátlója, az ablakot pedig én is csak egy férfias lendülettel tudom kinyitni. Esés szempontjából egyedül az éjjelektől féltem, de kiderült teljesen alaptalanul.
Ugyanis ő éjjel automatikusan felállta az ágyában.
Kicsi eleinte bölcsőben velünk lesz, utána viszont együtt lesznek.
Kingának a szobája amúgy csak az éjjeli kuckója volt, majd a nagyobb szoba lesz az ő kucijuk. A nappaliban van egy 140*140-es járóka, és általában egész nap itt van, már amikor itthon vagyunk a nagy térben.
Biztosan nem döntöttünk olyan jól, mint a profik tették volna, de sokat sakkoztunk, agyban is tettben is, és ez tűnt a legjobb megoldásnak.
Kingának szája is tátva maradt, és nagyon tetszett az új "kecója".
egyébként viszonyításképpen: így nézett ki az előző kislány szobája (ugyanaz, valszeg ezért látt nálunk is ez a gyerekszoba). Ebben egy 140*200-as ágy van, és a sarokban egy sarokszekrény volt, azon a falon, ahol most a 140*70-es kiságy van. Nagyon szűkös volt, pedig csak egy gyerek lakta. Nekünk a sarokszekrény helyett az ajtó melletti falon egy komód volt (most a kiságy), de komódot kilakoltattuk határozatlan időre.
Remélem karácsony táján már helyrerázódunk anyagilag, és elkezdünk szekrényeket beszerezni, és akkor lesz egy nagy változás, mindenki költözik, csak a fürdőszoba meg a mosógép nem.