Etus, én egyszer találkoztam egy házaspárral, ahol a pasinak kötőjeles volt a vezetékneve, a nő pedig csak az egyik vezetéknevet vette fel a féfi 2 vezetékneve közül a saját lánykori neve mellé. Így lett az övé is kötőjeles. Érthető, remélem. Bár bevallom nem vagyok biztos benne, hogy ez volt a hivatalos neve is, úgy értem lehet nem így használta hivatalosan, de nekem így mutatkozott be. Ugyanis egy ismerősöm meg azt mesélte, hogy Ők is meg akarták bontani a férj nevét, de nem engedték. Neki Víg volt a lánykori neve, a férje x-y kötőjeles nevéből akartak x-Víg vezetéknevet kreálni mindkettejüknek, de azt így nem engedték. Végül maradt mindenki a saját nevén.
Na, még eszembe jutott erről, hogy ami nekem végképp nem tetszik, remélem senkit nem bántok meg vele, az az ha egy pasinak 2 keresztneve van, s az asszony így lesz -né
pl. anyum huga így ment férjhez X István Rolandné
még régen oké, nem volt "divat" máshogy felvenni, sőt talán nem is lehetett, nem tudom, de manapság! Ráadásul a Rolandot nem is használta. na, de elváltak
és a pasi újra nősült. S láttam iwiwen, hogy az új asszony ugyanígy vette fel! Csak lestem. Én személy szerint ha elvált férfihoz mennék, tuti nem venném ugyanúgy fel a nevét, mint az előző feléesége. Szóval hogy teljesen ugyanúgy hívjanak.
na, mindegy.
Rozinak mi is boldog hófordulót kívánink! Bocsánat a késésért.
Etus, de kedveseket mond Olivér
Bea, szerintem nem baj, ha azt eszi, amit Ti, ha figyelsz rá, hogy az allergizáló kajákat azért ne kapja még, ill, óvatosan, bevezetve. Gondolom azért
tehéntejet meg
tojásfehérjét nem adsz még, a többi meg, savanyított tejtermékek és tojássárgája már mehet 11 hósan, ha nincs problámája tőlük. Viszont mi most a baráti társaságba akiről írtam csaj, na, neki a 11 hós kisfia MINDENT kap, de már 1 hója is kapott, s az anyuka erre tök büszke
de a mindent azt úgy értem, hogy cukrászsütemény meg hasonlók. Volt tiramisu is, amiben nyers tojássárgája volt, na, abból nem evett, de csak mert nem kért éppen, az anyja meg sem kérdezte a háziasszonyt, aki azt készítette, hogy van-e benne nyers tojás. Simán adott volna abból is szerintem. Bacon, tejszín, tehéntej, mindent kapott. Na, szerintem ez felelőtlenség a mai világban, amikor annyit olvashat az ember az allergiákról. Oké, régen nem vártak ennyit a bevezetésekkel, de nem is voltak a szülők tisztában sok-sok dologgal. és még ami szerintem fontos, az ugyanazt eszi a gyerek amit mi-esetben, hogy az ember törekedjen arra, hogy egészséges kajákat kapjon a gyerkőc, ne csokikat meg csipszeket meg ilyesmiket. Én pl szeretem a csipszet bár tudom marha egészségtelen és próbálok minél ritkábban elcsábulni, de ha Zita már azt eszi amit mi, még ritkábban lesz ilyen terítéken, és nem előtte fogom majd enni. (majd ha alszik apával jól bafaljuk az összes csokit meg nasit
)