Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

help! Akinek az oep utalja a gyedet, kaptatok már ebben a hónapban?? 6-a körül szoktak utalni, s nekem nem jött ebben a hónapban még! :evil: :shock: elég aggasztó. (15-én vonnák a hitel törlesztőrészletét)
nem értem, mert ok, hogy sok mostanában az ünnep meg hosszúhétvége ilyesmik, de ííígy bekavarhatna az utalásba??? :?

Kép
ági_bp
 
 


Ági, nekem a múlthéten csütörtökön jött az sms-s róla, hogy megérkezett.

Most indulunk Tatára, szuper jó idő van nálunk. :lol: :lol: :lol:

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Szilvi, köszi!

Felhívtam a telabankot és megkaptam 6-án az átutalást, csak pont aznap :? volt karbantartásuk, ezért nem érkezett sms-em. Még jó, hogy nem rohantunk a bankba kedden. Jó ez a szolgáltatás, itthonról egy telefon, s el van intézve :wink: Már csak azt nem értem, miért kicsit kevesebb a lóvé. Tudom, hogy számít, hogy 30 v 31 napos a hó, de nektek nem tűnt fel, mintha kevesebb lenne?? :shock: :(

Kép
ági_bp
 
 

 
 

Bea, mi is így voltunk vele, a szopival és a sírni (nem) hagyással is, hogy ösztönösen tettük eleinte. Szerencsére egyikünkben sem merült fel, hogy ha sírt, hagyjuk a kiságyban vagy hasonlók. És később amiket olvastam (kötődést segítő nevelés) és beszélgettünk itt, mind megerősítettek :) Talán az lesz más legközelebb, hogy már nem is fogok azon morfondírozni, hogy vajon miért nincs el egyáltalán a kiságyban és miért szinte csak kézben-szopi közben-apa vállán aludt az Apróság...mikor a kiságyban kellene, és miért nem 3 óránként éhezik meg, mikor 3 óránként kellene és miért sír a babakocsiban, mikor azt szeretnie kellene?? :lol: Legközelebb már sokkal nyugodtabban merek majd Őrá hallgatni, most is teljes mértékben hallgattunk Zita jelzéseire, de azért eleinte súgott a fülem, hogy vajon így van-e ez jól? A válasz: igen :wink:

Kép
ági_bp
 
 


Akkor én valamit mégiscsak nagyon elrontottam. Én sem hagytam sírni -néhány ominózus esetet leszámítva- és úgy gondolom nagyon is kötődik hozzám -pedig nem szopis baba- mégsem bízik az idegenekben. a játszón sem igen távolodik el tőlem és ha jön hozzánk valaki olyan műsort tud csinálni ha leteszem, hogy csak na. Na erre én is megkaptam Apukámtól, hogy azért ilyen mert mindig felveszem ha sír :evil: . Mérgemben azt mondtam neki, hogy ez a sírás nem nekem szól, mert míg 2-en voltunk édesen játszott, Tőle fél és barátkozzon ő meg vele. Miért mindig az Anya a hibás? El sem hiszik hogy egy gyereknek lehet született tempramentuma is. Ő szégyenlős és kész, ez van.

Ági, nálunk eteti Apa Hangát de csak ha megkérem rá, magától nem tolong az etetésért. Pedig Ő is mindent megtesz, de a maszatolástól amit rendez, kész van. Ő nem is engedi egyedül kanalazni. :lol:

Elküldöm, visszaolvasok.
Vendég
 


Etus, nagyon jó a blogotok! A videók, szuperek!! :lol: :lol: a kínai kórusos :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Olivér nem finomkodik a kissráccal, látom megy az egy lábba lóbálás :shock: és hasonlók :wink: megkérdezhetem, hogy Olivér is felvette a Te nevedet így kötőjelesen?? Bercel csak a Szobonyát kapta, ugye?
Egyik barátainknál úgy kapja majd a babájuk, hogy mindkettőjük nevét kötőjelesen. Bár a férj nem volt hajlandó felvenni a feleség lánykori nevét.
A nyáron úgy tervezzük, hogy összeházasodunk :D Sokat gondolkoztam a nevemen, vagy marad a lánykori, vagy xné y ágnes, vagy x-y ágnes :lol: az az egy problémám van, hogy mindkettőnknek olyan neve van, amit általában betűzni kell, mert sosem értik elsőre. Ha felveszem x-et, akkor így csökkennek az esélyeim, hogy helyesen leírják majd a nevemet :roll: eleinte xnének indult, de mára már szimpibb az x-y, mert hogy né vagy kötőjel van-e a leírás szempontjából már mindegy, és ezutóbbi számomra szipatikusabb és egy kicsit egyedibb :wink:
Természetesen a gyermekeink apa nevét viszik "csak" tovább. Nekik nem bonyolítjuk :wink:

Kép
ági_bp
 
 


Hajni, szerintem semmit nem rontottál el. Úgy ahogy mondod lehet temperamentuma is. És lehet csak ilyen korszakát éli. Nem azt jelenti ez a fajta nevelés, hogy mindenki gyermeke bátran megy az idegenekhez, lehet nálatok máshogy fog ez a biztos kötődés és a világban bízni tudás megnyilvánulni, illetve később. Úgyhogy csak így tovább! :wink:

Kép
ági_bp
 
 


Ja, tudom mit akartam még, a fiú- lány kérdés. Mikor Hangival voltam pocakos és kérdezték mi lesz, sokan ezt válaszolták, hogy na nem baj, fő hogy egészséges legyen. Csak néztem vissza kikerekedett szemmel, hogy hát miért is lenne baj, én teljesen örülök neki, sőt Apa egy picit inkáb lány felé hajlott. Másodiknak szeretne azért fiút is, de azt mondja a lánynak is ugyanúgy fog örülni. Nekem meg tényleg mindegy.

Amúgy most egész megbékélt vele Hanga, csak akkor sír nagyon utánam ha fáradt. Egyébként úgy látom teljesen átált az egy alvásra. Fél 8-kor kel, 1-kor leteszem az viszont változó, hogy mennyit alszik. Éjjel már nagyon ritkán vannak ébredései.

Bea, emiatt nem nagyon randizgatunk reggelente, mert most az én napirendem is felborult ezzel, de nem bánom. Azért az tetszik, hogy nem 6-kor kelünk. :lol: Csak így mire minden reggeli tortúrát megcsinálunk eltelik az idő és menni kell házimunkázni, boltba, főzni, mestereket leszidni, stb.
Vendég
 


Köszi Ági, végre egy hely ahol nem engem hibáztatnak érte. :lol:

Esküvő, gratulálok!!! :lol:
Én lánykori néven maradtam, de amiatt is folyton magyarázkodnom kell. :?
Vendég
 


Magyarázkodni a lánynév miatt :shock: szerintem azon pedig nincs mit magyarázni. Számomra inkább az volt "fura" de ez sem rossz értelemben, mikor jött egy anyuka, bemutatta a gyermeket aztán magát, s ugyanaz volt a vezetéknevük. Hirtelen mindig az ugrott be, hogy nincs apa, vagy mi van...? és az anya nevét kapta a kicsi...de azért sosem kérdeztem vissza. :wink: Perzse volt apa általában, csak anya felvette a férj vezetéknevét, s a sajátjának búcsút mondott. Aztán hozzászoktam, hogy van ilyen is, tényleg csak első pár eset volt érdekes, ill. inkább szokatlan.

Kép
ági_bp
 
 


Rozinak boldog hófordulót!

Nem rossz értelemben kellett magyarázkodnom a nevem miatt, csak hivatalos helyeken értetlenkedtek időnként. hogy ekkor ez most a láénykori nevem? és mi a férjezett? Akkor most mi házasok vagyunk stb... Az is megnehezítette a dolgot hogy papíron más a lakcímünk, így semmi közös nincs bennünk, ezért az állandó magyarázkodás. :lol:
Vendég
 


ÉLJEN A 11 HÓNAPOS ROZI!!! :D :D :D
Vendég
 


azért nálunk el fog tartani megint egy ideig az alvási átállás... :roll: én du nem altatgatom: simán bealszik magától bkocsiban v szopi közben, ha már nagyon fáradt. v múltkor többször is az autóban. felébreszteni meg nincs szívem. (meg magammal is jól kitolnék... :roll: ) tegnap meg már de. f10kor letettem, mert nagyon fáradt volt. ma viszont csak most délben aludt el.
szal Hajni aszondod h 6 helyett f8ra is van esélyünk? ;) én se bánnám.

sztem Viki most kezdi felismerni magát a tükörben! tegnap adtam neki kaját a tükör előtt és a tükröt nézte és úgy bekapta a kanalat! ma meg ráadtam egy kiskendőt, amit folyton lehúzott a fejéről, de mondtam neki kínomban h nézzük meg a tükörben h milyen csinos rajta - erre rámosolygott (azt szokta eddig is :lol: ) ÉS nem szedte le! :) már voltak hasonló jelek korábban is, de nekem ez most tűnt elég egyértelműnek.
tegnap elkezdte nyomogatni at autós játék paneljét is! :) eddig én irányítottam elölről, de macerás volt és kipróbátam h mi lenne ha... kb 3 alkalom után rájött v most kezdte el érdekelni :lol:
Vendég
 


Doo, nagyon ügyi Viki, hogy tükörben felismeri magát! :D
Mi végül a névnapja helyett most szülijére vesszük meg az autós játékot. Hajni, Doo, nektek melyik van? 2félét látok a brendon weboldalon, egy farmos és egy cirkuszos. Mi valószínűleg a farmosat vesszük majd meg. Imádja az állatokat :D Utánozza már jópárnak a hangját, bari: be-be-be, kutya:va-va, boci: búú, kacsa: háp, cicára ttryrrr hang :lol: (Etus hallotta is) lovacskára csattogtat a nyelvével :shock: én ezen úgy meglepődtem, hogy ilyen ügyes. A röfire meg szuszog felhúzott orral, mert mindig mondom neki, hogy büdös röfi. A zoknikra is ugyanezt csinálja :D (büdös zokni). :wink:

Mi épp beázunk :evil: :evil: a konyhánk. Decemberben uez volt, a konyha, azóta már volt egy mosógépcső-szétdurranás, akkor a lakás hátsó része ázott, most megint a konyha. :x :x De most már ordibáltam, meg felhívtam a tulajt, mert hagy ne mondjam, hogy az Szegeden vagy hol lakik és itt meg tapló bunkó albérlők vannak, rokker lazacsávó és hasonlók. Akik sza.nak bele az egészbe. Áhh... :evil:

Éjszakánk olyan volt, hogy Pofici tulajdonképpen rám volt cuppanva végig. Az a probléma, hogy én nem tudok aludni, miközben Ő szopizik, így én virasztottam. Elaludt, s szinte pár perc múlva megint sírt. Már Apa sem tudott audni. Azt mondta, "Mindjárt összehorpadsz Anya, mint egy üres tejesdoboz, úgy kiszopiz ez a kis hörcsög!" :lol: Én meg mondtam, hogy szerintem egy kis pióca, erre Apa: "A pióca kegyesebb :lol: :lol: mert az ha teleszívja magát, akkor lemászik!"
Jól elszórakoztunk.

Kép
ági_bp
 
 


mi sifarmosat akartunk, de hajni tapasztalatai alapján párom kipróbizta az üzletben és az NEM MŰKÖDÖTT! úgyh nekünk cirkuszos van.
Vendég
 


hörcsög, tejesdoboz :lol: :lol: :lol: :lol:
a piócát én is gondoltam eleinte :oops: de inkább amiatt h annyira erősen szivattyúzott :shock: aztán már inkább kicsi szivattyúnak neveztem 8) :lol:
Vendég
 


ázás :evil: :evil: :evil:
Vendég
 


Nálunk apa Rozit kulinak nevezete el egy időben (kullancs után), mert folyton jött utánnam és rám tapadt. Nem túl szép hasonlat, de kedvességből mondjuk.

Ági gratulálok az esküvőhöz! Nagy banzáj lesz, vagy csak zártkörű? A névvel kapcsolatban én annó, felvettem a férjem nevét és xné xy voltam, de megbántam később. Persze el is váltunk, de nem emiatt :lol: Én ha még egyszer férjhez mennék biztosan nem venném fel senkinek a nevét :twisted:

Hajni, akkor megértem miért nem tudsz reggel jönni. Te régebben tudtam Hanga mellett is netezni , mert eljátszott. Vagy rosszul emlékszem?HOgy álltok a költözéssel, mikor mentek a szüleidhez?

Doo az nagyon jó, hogy Vikó már felismeri magát a tükörben. Ez nem csak 1,5 éves kor körül szokott jönni? Ebben is a kora előtt jár, ügyi királylány!

Köszönjük a hófordulós köszöntéseket!!!! Zita után mi vagyunk a következő szülinaposak????

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Ági, nekem is a cirkuszos van. Doo, nem semmi hogy az sem működött :shock: , akkor még jó, hogy itt kibosszankodtam magam.
Szóval Ági, ti is bontassátok ki. Amúgy jó, Hangi mindig azt kapcsolja be amin a leghosszabb zene van és én már úúúgy unom, de inkább mint a nyafi. :lol: Azért az is van utána.

Én Hangát árnyéknak szoktam hívni, sejtitek miért. :D

Doo, ügyes Viki a tükörrel.
ébredés: én nem ígérhetek aemmit, de van remény nálunk is egyik napról a másiktra alakult át. Persze mivel itt tegnap leírtam, ma megint f7-kor kelt, és most tettem le másodjára. Nagyon jót játszik épp az ágyában, nem tudom hogy el fog-e aludni.

Bea, nem Hangi mellett nem tudok netezni, hanem így rövidebb a délelőtt és sokszor már időm nincs leülni. Általában olvasok, de az én béna tempómmal, nem mindig kezdek neki válaszolni.
Júni 30-al kell kiköltözni és nagyon remélem hogy már oda tudunk menni és nem szülőkhöz. Igyekszünk- igyekszünk, de majd kiderül. a hétvégén jönnek a fűtésszerelők, aztán jövő héten remélhetőleg burkolás. Persze burkolónk még nincs. Szerdán megjön a fürdőszobaszekrényünk is, jól néz ki. Majd ha kész a fürdő, teszek fel képet.

Ági, tök jó, hogy Apának még humorérzéke is van éjjel. :lol:

A múlt héten vettünk cipőt Hanginak, de olyan édi volt. Vagy 4 cipőt felpróbáltam rá és türelmesen hagyta, aztán még bementünk 2 ruhásüzletbe és azt élvezte hogy bebújt ruhák közé, aranyos volt semmi nyafogás.

A boltba meg bejött egy pár egy autista kisfiúval, aki elkezdte csapkodni a tükröt meg nyafogott és már ment is oda a biztonsági őr. :evil: Igaz addigra anyuka felvette és elterelte, de mennyire bosszantó, hogy még meg meg is akarták szólni, van elég bajuk. Jó, nincs a homlokára írva, de az látszott hogy nem teljesen oké.

Úgy hallom marad az egy alvás, épp nyálbuborékokat fúj, meee hanggal kísérve. :twisted:

Vicuska ne tanulj már annyit! :wink:
Vendég
 


én is pont gondoltam Vicuskára h hogy kivonta magát a forgalomból :?
meg h Timcsiékkel is mi lehet :?: :roll:
na és Kataaaaaaaa!!!

autista fiú: sztem akinek nincs kisgyereke éppen, az már nehezen éli át h mi van... :roll: én pl azelőtt fennhangon mondtam mindig h mi a fenének visznek a szülők kisbabákat esküvői szertartásra, előadásra, stb. mert a gyerek úgyis elkezd sikongatni, szal zavarja :oops: a dolgok normális menetét :oops: most meg már én is vittem Vikit lakógyűlésre és mindenki bámult minket h mit zsiványkodik itt ez a kölök (alig tudtam lefogni, mindenre felmászott, sikongatott - nagyon felpörgött a nagyon izgalmas eseménytől :lol: ). szal most meg azt gondolom h ez az élet rendje h vannak gyerekek a világon és mi velük csinálunk dolgokat, mert nem vonulhatunk vissza egy bunkerbe. és a gyerek az meg olyan h biztos a leglehetetlenebb helyzetben/pillanatban kell visítania/bőgnie/tisztába tenni/megszoptatni, stb. szal ezt üzenem a biztonsági őrnek :wink:

Hajni, milyen cipit vettetek? most is lineasat? ez most mar hányas méret? 2-3 hó alatt nőtte ki? kivi vagyok, Vikié meddig lesz jó... pontosan miből láttad h már nem jó rá?

Ági, az én gyedem is egyre apad... :roll: :evil: nekem sincs dunsztom se h min múlik a dolog... :shock:

én is lánykorival "futok" :wink: nálunk is sokan azt hiszik h nem vagyunk házasok. különben sztem mindegyik névhasználatnak megvan a maga előnye/hátránya.

asszem a játékot nem kell kibontatni, mert van rajta vmi kipróbálós lik.

Mary, milyen volt a szülinapozás? :)
Vendég
 


Ági, ti hamarosan már szüliztek!!!! :D
Vendég
 


Sziasztok!

Azt sem tudom hol alla fejem, meg nem vegeztem a pakolassal, es holnap reggel vonatozunk Szombathelyre... EGYEDUL! Mondjuk Oliver kikiser minket az allomasra, Szombathelyen meg leszed minket apukam, de hat akkoris 4 oras ut egyedul... csak pisilnem ne kelljen... :shock: Azert szurkoljatok hogy Bercel jol birja az utat, es aludjon egy kicsit!!
Nem tudom mikor tudok legkozelebb jonni, lehet hogy majd csak egy het mulva jutok megint net ele, de azert igyekszem!

Egesz hetvegen porogtem, annyi mindent kellett (volna) csinalnom, szerdan pl. a baratnom lanybucsuztatoja lesz, en szervezem, penteken meg ugye eskuvo...

Agi: fiu-lany kerdes :twisted:
Tenyleg hallottam Zitatol ezt a "ttyyrrr" hangt, FENOMENALIS ES UTANOZHATATLAN! :)
Orulok hogy tetszik Bercel blogja, neha olyan faraszto felpakolni a kepeket-videokat, de a nagymamak-nagypapak-tavol elo rokonok miatt "muszaj"... :lol: Es jo visszanezni is!
Nev: Oliver nem vette fel az en vezeteknevemet, bar elgondolkozott rajta. Felvetodott, hogy a gyerekek lehetnenek kotojelesek (mint en :)) , de aztan maradtunk Oliver vezeteknevenel, mert mondtam, hogy mi van akkor, ha majd lanyunk szuletik, es fel akarja majd venni a ferje nevet... akkor neki mar kilometerhosszu neve lenne... :roll: )

Hajni: Kitartast a haz-munkalatokhoz meg a napirend-atalakulashoz!

Bea: hogy sikerult vegul a kalacs?????????????????????
Rozinak Boldog Hofordulot!!!! (igy egy nap kesessel... :oops: :oops: )

Bercel is nagyon anyas mostanaban, foleg ha almos, olyankor edesen hozzam bujik, az apjanal viszont hisztizik, sir. En kicsit rosszul erzem magam ilyenkor, de Oliver tok edes, mindig mondogatja, hogy: "de szeret teged ez a gyerek! olyan jo anya vagy! halas vagyok neked azert, hogy ilyen jol bansz a kis Bercellel, es igy bizik benned! :shock: :D )

Na megyek aludni, mert lassan egy ora, es meg furodnom se artana... nehogy Zita olyan messzirol is megerezze a szagomat, es Rofi-hangot adjon ki... :wink:

zetus8
 
 


Doo, most elefanten cipőt vettünk a Deichmanban. szerintem jó és ez már 21-es, az előzőt márciusban vettük mostanra nőtte ki. Onnan tudom hogy kicsi, hogy ha feladsz egy cipőt még az ujjad be kell férjen mögé és az enyém már nem fért. Ezen meg látszik hogy jó, mert szandálcipő és látom, medig ér a lábujjkája. De volt olyan szandi másik márkából, hogy abból a 20-as is elég volt. Szerintem, ha teljesen nyitott az orra akkor nem kell olyan nagy.

Doo, amikor Te házasodtál, még nem is volt annyira elterjedve az a lánykori néven maradás, nem? Akkoriban biztos furcsább lehetett.

Etus, jó utat, irigyellek, egy hős vagy a szememben. 4 óra vonat még egymagamban is nehéz. De Bercel Jó fiú lesz most is. :lol: Apának tetszik a hozzáálása. :lol: Nem akarom én bántani ezzel az enyémet sem, mert nagyon jó Apa, talán pont ezért esik neki időnként rosszul, ha Hangi nem viszonozza. De mostmár Ő is látja hogy csak a fáradságnál zokott ilyen anyás lenni, mert imádják egymást. :lol:

Tegnap kint voltunk a várnál, olyan jó volt. Csak ültünk és néztük a kis Tücsköt, hogy kavicsozik. Aztán rákattant a lépcsőzésre, mászott a koszos betonlépcsőn. Na, akkor már nem ültünk, mentem mögötte, de nagyon élvezte. Már itthon is egyedül jön fel, fogja a falat. Ha megfogom a kezét, kirántja meg vísít. :twisted:

Életem még alszik. :lol:
Vendég
 


Édi lehetett Viki a lakógyűésen. Ugye mennyivel könnyebb magaddal vinni bárhová mióta jár? Mert előtte ha unatkozott nem tudtam mit csinálni, de a jövés- menéssel lekötik magukat.
Vendég
 


Rozi bealudt az erkélyen, de a szomszéd még mindig újjítja a házat (másfél hónapja). Jó tudom nem áll meg a világ, csak a kiscsillag felne ébredjen.

Tegnap délután Rozi nem aludt, itt voltak a keresztanyjáék és szerintem ettől felpörgött. Nálunk nem válik be, hogy ha nem alszik nappal a gyerek akkor éjjel jobban fog. Igaz este 7-kor már aludt, de elég sokszor felébredt. Szerintem a foga is vacakol, mert mostanában már volt pár jó éjszakánk.

Evés ügyben jelentem egyre jobb a helyzet. Már egyáltalán nem főzök neki külön, szinte mindent megeszik a mi kajánkból. Tegnap petrezselymes krumplit adtam neki csirke mellel és olyan jóízűen ette. Utána még egy kis húslevest is evett tésztával. Nem nagyon akartam még bevezetni, hogy a mi főztünket egye, de mivel főzit + turmixolt kaját egyáltalán nem volt hajlandó enni, így a kényszer vitt rá. Már nemsoká egy éves lesz, remélem nem lesz baj belőle.

Felbuzdulva az ötleten én is megveszem a cirkuszos autós játékot Rozinak szülinapjára. A családnak megmondom, hogy nyári ruhákat vegyenek, mert az örökölt cucokból nemsoká kifogyunk és nyári rucija egyáltalán nincs.

A héten 30 fok lesz 8) , most már naptejet is venni kellene. Van egy DM-es minta Sonnencreme eddig az arcát ezzel kentem, lehet ezt veszem meg nagyban.

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Augusztusban mi is megyünk esküvőre, de azt hiszem Rozit inkább nagyira hagyjuk. Csupán önző érdekből, mert szeretnék így egy év után szépen kiöltözni és megvacsorázni felnőtt módon.

Etus a kalács sikerült, de befonni már nem tudtam mert félig megsült a gépben.

Hajni légyszi ne csak a fürdőszobáról tegyél fel képeket!! Már kérni akartam, nagyon kíváncsi vagyok az új otthonotokra!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Még azt akartam írni, hogy vasánap bent a városban Rozi szopni akart és pont egy presszó teraszán ültünk barátainkkal. Bementem és megkérdeztem, hogy megszoptathanám -e, erre nagyon furán néztek rám és azt mondták sajnos nincs olyan helységük :shock: (legalább nem küldtek a budiba). Erre kimentem és ott a presszóval szemben egy padon megszoptattam (elfordulva, takarásban) a kicsit. Már nagyon sokszor jártunk így, és mivel jön a jóidő nem is próbálkozom többször ezzel, mert elegem van. Apa erre azt mondja MAGYARORSZÁG :twisted:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Sziasztok!
Vagyok én is, csak a hétvégén nagyon lefoglalt a szülinapozás. :wink: De időnként olvastalak azért benneteket.

Pelenkázáshoz akartam még írni, hogy a kedvenc játékot persze én is próbáltam (és még egyéb dolgokat is...), szívesen játszik is vele, de persze hasra fordulva! :twisted:
Na, mindegy azért csak kerül rá valahogy pelus, de azért közönség előtt nem szívesen pelenkázok mostanában. :lol:
Kipróbáltam az Up&Go-t, ráadni nem volt rossz, de 3 alkalomból 2x átázott. :twisted: Normális ez? :roll:
Eddig nekünk ilyen átázásos problémánk nem nagyon volt.
mary74
 
 


Ági, én is gratulálok az esküvőhöz! A készülődés nagyon izgalmas dolog. Én anno nem nagyon akartam esküvőt, de utólag örülök, hogy mégis volt. Nagyon szép emlékeket őrzök abból az időszakból. :)
Én is leánykori néven futok. Nekem is gyakran kell magyarázkodnom a nevem miatt, de ennek ellenére sem bánom, hogy így használom a nevem. A kellemetlenségek ismeretében sem döntenék másképp.

Fiú-lány kérdés:
Én is nagyon sokszor hallottam ezt a mondatot a terhességem alatt: Nem baj, csak egészséges legyen!
Anyósomtól pedig a szülés után még hónapokig hallottam, csodálkozó hangsúllyal: "Nem bánjátok, hogy lány lett?" "Ti biztos, hogy lányt akartatok?" "Én nem is tudom, mit csináltam volna, ha lányom születik. De én fiút akartam és az is lett." (Ő két fiút szült és a másik fiától fiúunokája született.)
Mostanában már hál'Istennek nem mondja (lehet, párom szólt neki, hogy elég lesz már, nem tudom... :roll: ), persze vannak helyette más vesszőparipák, etetés, alvás, stb... Ha valami fehér, akkor azért köt bele, ha fekete, akkor azért.... De biztos ismeritek ezt a típust. Heti 1 órára látja az unokát, nem azért mert nem láthatná gyakrabban, hanem mert nemigen van rá igényük. De az alatt az 1 óra alatt sok okosat tanulok tőle. :lol: :twisted:
Persze, ő még 1x sem pelenkázta, etette, vigyázott volna rá, ...stb.
mary74
 
 


Már nem tudom ki kérdezte (Ági talán), hogy apa etetést is vállal -e?
Nálunk igen. Sőt, mióta zűrösebben eszik, apjának sokszor nagyobb türelme van vele, mint nekem. :oops:
A kajáját azért nem csinálja meg, de ha kikészítek mindent, az etetést szívesen bevállalja. :lol:

Etus, jó utat Nektek és jó szórakozást az esküvőre!
mary74
 
 


Teszek képeket a szülinapról.

Kaptunk csomó játékot és ruhácskát.
A homokozó játék volt a sláger, azt 4-et is kapott, de szerencsére nincs benne két egyforma. :lol: Úgyhogy homokozó készletünk mindenféle méretben és kivitelben van. :lol:
Már csak a homokozót kell apának megcsinálnia. :)

És kaptunk persze bébitaxit és valami kutyus alakú motor félét, de sajnos rájöttem, hogy ez mégsem motor, mert kanyarodni nem lehet vele, csak egyenesen menni, de akkor mire jó? :roll: De legalább jól néz ki. :)

Kép

Kép

Kép

Kép
mary74
 
 


Mary, szépek a képek, vagyishogy Blanka a képeken. :lol: Most ebédeltem és az a torta..., úgy bele tudtam voln harapni. Jó sok ajándékot kapott. :lol: Miért nem tettél olyat amin Te is látszol?

Régebbi téma, a gyed. Én eddig együtt kaptam a családi pótlékkal és most ebben a hónapban az már külön jött. Nem lehet hogy nektek is ezért kevesebb?

Mary fura egy anyósod van. Én azt soha nem tudtam megérteni ha valaki azért nem örül egy gyereknek mert más neműt akart.

Mi is megkapjuk a homokozó gyereknapra, úgyhogy egy kiadással kevesebb. :lol:

Irigylek mindenkit aki lagziba megy, én is tudnék má' mulatni. Bea, egyáltalán nem önzés, hogy Rozit nem viszed, ennyi kikapcsolódás Neked is jár. Ő még annyira úgysem élvezné.

Ági, részleteket kérünk az esküvőről. :!:
Vendég
 


Sziasztok, elkezdtem olvasni, s közben reagálok is, nehogy elfelejtsem.
Doo, mi most ezen dilemmázunk pont. Esküvői szertartás és gyermek egyszerre. Mármint, hogy a sajátunk. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy fog zajlani Zitával. Szerintem ha hagynánk ott állna velünk az anyakönyvvezető előtt :shock: :lol: s cibálná a szoknyámat. Csak a szűk család lesz, tehát testvérek, szülők, nagyszülők, s így az sem megoldható, hogy az egyik barát vagy rokon sétálgasson vele pl kint vagy hasonlók, mert az a pár ember aki ott lesz szeretne a szertartásra koncentrálni inkább. Gondolom én. Vagyis Anyum mondta is, hogy Ő nyilván nem tud majd Zitával foglalkozni közbe, hiiszen szülősóköszöntés stb...na, értitek. Így Anyum felvetette mi lenne ha elhívnánk egy családi barátunkat, s Ő addig Zitával eljátszana. :roll: nem tudom hogy lesz. Más lenne, ha már kicsit nagyobbacsak lenne, ill. ha sok vendég lenne, mert akkor valaki tudna rá figyelni inkább. Mondjuk még az is elég nagy szervezést igényel, hogy ne kavarjunk be az alvási idejébe, úgyhogy legjobb lenne, ha délelőtt lenne majd az egész ceremónia, s ebédre mennénk az étterembe. Mert ha dura szervezzük, akkor mi van ha nem alszik el "időben" hogy megyek fodrászhoz ilyesmi? Nem egyszerűm pedig még csak tervek vannak, semmi konkrét. (remélem lehet délelőtt házasodni :shock: igazából ezt sem tudom!)
elküldöm és olvasok tovább..

Kép
ági_bp
 
 


közbe=közben
szülősóköszöntés :shock: =szülőköszöntés

Kép
ági_bp
 
 


Szuper, hogy artátok, hogy teszteljük a játékot!!! Köszi. Már nem emlékeztem rá, hogy Hajniéknak nem működött. Bosszantó!

Igen, 2 nap múlva szülinap. El sem hiszem :shock: :D most született. :wink: Én bezzeg még nem teszteltem a tortát. Doo, azért remélem büszke vagy, hogy a fél topic a TE tortareceptedet süti a szülinapra! Te találtad ki? Doo-torta lesz a neve 8) :lol: :lol: Szóval talán ma gyorsban kipróbálom. Kérdés: nem kaptam a dm-ben étkezési zselatint :roll: vegyek simát a boltban??? És szerintetek az marhaság, hogy nincs tortaformám, s annak híján kipróbálnám a Zita tuperros kistányérjában? :shock: Az alja szűkebb, a teteje szélesebb, s egy "lépcsőfokon" keresztül szélesedik ki. Szal nem lenne rossz formája, méretre tökéletes(en nagy) Zitának, még nekünk is jut belőle. És tupperos. Csak írtad Doo, hogy Te tupperos tortaformában készítetted. Mint anyag, gondolom nem különbözik, műanyag. Vagy tévedek???? :?: Bár én ilyen kiborítósat még sosem csináltam. Tartok is tőle. Lehet végül beszerzek egy csatos tortaformát holnap.

Etus, Te tele vagy energiával :shock: :lol: remélem jó lesz a vonatút! Pénteken esküvő? Akkor ott sem lesznek sokan? Vagy az nem ettől függ? Régen nem is gondoltam, hogy hétközben is lehete esküvő! :shock: :lol: Egyébként mi is gondolkoduk ezen a megoldáson is, hiszen nem sok embernek kell szabadnapot kivenni a munkahelyén. :D

Kép
ági_bp
 
 


Etus, én egyszer találkoztam egy házaspárral, ahol a pasinak kötőjeles volt a vezetékneve, a nő pedig csak az egyik vezetéknevet vette fel a féfi 2 vezetékneve közül a saját lánykori neve mellé. Így lett az övé is kötőjeles. Érthető, remélem. Bár bevallom nem vagyok biztos benne, hogy ez volt a hivatalos neve is, úgy értem lehet nem így használta hivatalosan, de nekem így mutatkozott be. Ugyanis egy ismerősöm meg azt mesélte, hogy Ők is meg akarták bontani a férj nevét, de nem engedték. Neki Víg volt a lánykori neve, a férje x-y kötőjeles nevéből akartak x-Víg vezetéknevet kreálni mindkettejüknek, de azt így nem engedték. Végül maradt mindenki a saját nevén.
Na, még eszembe jutott erről, hogy ami nekem végképp nem tetszik, remélem senkit nem bántok meg vele, az az ha egy pasinak 2 keresztneve van, s az asszony így lesz -né :shock: pl. anyum huga így ment férjhez X István Rolandné :shock: még régen oké, nem volt "divat" máshogy felvenni, sőt talán nem is lehetett, nem tudom, de manapság! Ráadásul a Rolandot nem is használta. na, de elváltak :( :? és a pasi újra nősült. S láttam iwiwen, hogy az új asszony ugyanígy vette fel! Csak lestem. Én személy szerint ha elvált férfihoz mennék, tuti nem venném ugyanúgy fel a nevét, mint az előző feléesége. Szóval hogy teljesen ugyanúgy hívjanak. :roll: na, mindegy.


:oops: :oops: Rozinak mi is boldog hófordulót kívánink! Bocsánat a késésért.

Etus, de kedveseket mond Olivér :D :D

Bea, szerintem nem baj, ha azt eszi, amit Ti, ha figyelsz rá, hogy az allergizáló kajákat azért ne kapja még, ill, óvatosan, bevezetve. Gondolom azért tehéntejet meg tojásfehérjét nem adsz még, a többi meg, savanyított tejtermékek és tojássárgája már mehet 11 hósan, ha nincs problámája tőlük. Viszont mi most a baráti társaságba akiről írtam csaj, na, neki a 11 hós kisfia MINDENT kap, de már 1 hója is kapott, s az anyuka erre tök büszke :shock: de a mindent azt úgy értem, hogy cukrászsütemény meg hasonlók. Volt tiramisu is, amiben nyers tojássárgája volt, na, abból nem evett, de csak mert nem kért éppen, az anyja meg sem kérdezte a háziasszonyt, aki azt készítette, hogy van-e benne nyers tojás. Simán adott volna abból is szerintem. Bacon, tejszín, tehéntej, mindent kapott. Na, szerintem ez felelőtlenség a mai világban, amikor annyit olvashat az ember az allergiákról. Oké, régen nem vártak ennyit a bevezetésekkel, de nem is voltak a szülők tisztában sok-sok dologgal. és még ami szerintem fontos, az ugyanazt eszi a gyerek amit mi-esetben, hogy az ember törekedjen arra, hogy egészséges kajákat kapjon a gyerkőc, ne csokikat meg csipszeket meg ilyesmiket. Én pl szeretem a csipszet bár tudom marha egészségtelen és próbálok minél ritkábban elcsábulni, de ha Zita már azt eszi amit mi, még ritkábban lesz ilyen terítéken, és nem előtte fogom majd enni. (majd ha alszik apával jól bafaljuk az összes csokit meg nasit :lol: :lol: )

Kép
ági_bp
 
 


Még ragozom tovább...pont ma beszéltem egy barátnőmmel, Ők elmentek ebbe az irányba, hogy csak és kizárólag édességeket evett a kisfiuk. Most tartanak ott, hogy nem kapja ezeket, szigorú leszokás van. És bizony alig eszik a gyekőc :( mondta a védőnőjük, hogy annyira eveszi az ízlelésüket a sok édesség, hogy egyszerűen nem is kíváncsiak más kajákra. És tényleg náluk ez volt. Remélem sikerrel járnak majd és sikerül jó útra terelni a kisfiú étvágyát, ill a kedvét az ételekhez.

Bea, sajnos én úgy hallottam, ha megkérdezed, hogy szoptathatsz-e általában ez a reakció. talán furán hangzik, de a legegyszerűbb meg sem kérdezni :x a hordozókendővel nagyon nagyon jól lehet szoptatni is, teljesen diszkréten, így ha van módod, azt hordd magaddal, s azt használd ilyenkor. Sajnos ez van, de erről már sokat beszélgettünk :?

Mary, ez jó, hogy közönség előtt nem nagyon pelenkáznál :lol: de viccet félretéve én az etetéssel vagyok így. Eléggé frusztrál, hogy nem fog enni és szórakoztatnom kell és néznek és :twisted: Talán azért zavar, mert valahol engem is zavar a szórakoztatás szükségessége, mert ha ezt "természetesenek" venném, akkor eszembe sem jutna frusztrálódni. Etus ezt nem értheti :lol: :lol: megjegyzem, ma szuperül evett Zita, vettem bébiételt alma-banán-gabona, mert rohantunk szopis klubba, s már nem volt időm pempőlni, így beszáguldottunk a dm-be, s majdnem elfogyott az egész üveg :shock: :shock: igaz már itthon kapta meg, mert ott végül kölesgolyót evett. Szopisklubból meg kismama klubb lett, mert a tanácsadó, az Eszter nem tudott jönni :cry:

Kép
ági_bp
 
 


Mary, Doo is arta, hogy átázott az Up&go :evil: Blank nagyon csinos 1éves a képeken! és vigyorog :D :D :D Apája meg ügyes lesz a homokozóval, már bizonyított :wink:

Hajni, hogy kaphattad együtt, mikor a családit a MÁK küldi, a gyedet meg az oep vagy a munkahely, (ha az kifizetőhely)??

na, jó sokat artam :lol: velem telt meg a fél oldal :oops: Hajni, közben már írtam is részleteket az esküvőről. Még annyit, hogy ha lenne jó sok pénzünk, ami nincs, akkor csapnánk egy nagy bulit, a barátokkal, de valószínűleg az is ilyen nappali party lenne, kitalálnánk milyen formában, de biztos jót lehetne csinálni. Éjszakába nyúló max olyan lenne, hogy a többiek buliznak, én meg alszok Zitával. Biztos nem hagynám másra, éjjel csak én vagyok jó! Úgysem tudnék kikapcsolódva mulatozni miközben Ő talán sírdogál másnak.

Bea, ha Rozi elvan a mamával, akkor nem önzés, érezd jól magad majd! Én csak azért írtam az előbb azt amit, mert Zita éjjel még Apájánál is zokog, de nagggyon nagggyon. (jobban, mintha oda sem bújna hozzá)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.03.20 22:51-kor.

Kép
ági_bp
 
 


Isten éltesse a 11 hónapos Rozit!!!
(Bocsi Bea, de délelőtt mire a litániám végére értem, ezt elfelejtettem. :oops: )

Ági, én zselatinból sima bolti étkezési zselatint vettem, én sem láttam dm-ben, de abból talán nincs is másfajta.
Doo-torta! :lol: Ez tetszik! Szerintem Doo megérdemli, hogy tortát nevezzünk el róla! :D

Nekünk is szűkkörű esküvőnk volt (20 fős) és nem-táncolós buli volt utána. De még Blanka nélküli volt, úgyhogy nincs jó ötletem a kisgyerekes esküvőre, de biztos megoldjátok. :wink:
De amúgy olyan nagy baj, ha ott áll melletted és cibálja a szoknyádat? :wink:
Aztán majd figyelj jól, kihez akarnak hozzáadni! :wink: Ezt csak azért mondom, mert én olyan ciki helyzetbe kerültem az anyakönyvvezetőnél, hogy azt kérdezték, hozzámennék -e a tanúhoz? :shock: Igaz, a vezetékneve megegyezett a pároméval (mivel a testvére volt a tanú), de azért a keresztnevük mégiscsak más.... Nem mindegy. :lol:

Bea, szerintem sem baj, ha már veletek eszik Rozi. Arra úgyis biztos vigyáztok, hogy a kerülendő dolgok ne kerüljenek a tányérjára. Előbb-utóbb azért úgyis az a cél, hogy azt egyék, amit mi. Így 1 éves kor körül azért már nagyon sok mindent ehetnek, szerencsére.
Mi mostmár a glutént és a paradicsomot bevezettük, mostmár lassan elkezdem a tojássárgáját és később majd a túró, sajt, stb...

Hajni, nem sok olyan kép szokott készülni, amin én is rajta vagyok, mivel többnyire én fotózok. De még ha készül is, nem szívesen mutogatom magam nyilvánosan. (Hacsak le nem buktat egyszer valaki, mint Etus Ágit. :wink: :lol: )
De, ha érdekel, iwiw-en megnézhetsz vagy küldök priviben. :wink:
Bezzeg a gyermekemet mutogatom. :oops: Lehet, megkapom majd érte a magamét pár év múlva. :roll: :lol:
mary74
 
 


Ági a mindent eszik Rozi, azért nem jelent mindent! Én pl. chips ellenes vagyok, de csak azért mert nem szeretem. Én nem szoktam nasizni sem, néha becsúszik egy csoki vagy hasonló, de nem eszegetek kekszeket megy ilyesmit. Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy Rozinak sem adok ilyen kajákat, csak főtt ételt, házi kenyeret stb. Tehén tejet még természetesen nem kapott, tojást viszont tészta formájában már igen, de hálisten nincs baja tőle.
Nem semmi lehet az esküvő szervezése még ha kislétszámú is. Sok energiát kívánok hozzá :lol: Hordozókendős szopi jó ötlet :lol:

Mary, Blanka gyönyörű a torták úgyszintén :lol:

Én megkaptam rendesen a gyedet és annyi is volt mint máskor, munkáltató utal!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Ági, úgy tudom, családi pótlékot is lehet munkahelyen keresztül igényelni. Lehet, így fordulhat elő, hogy valaki egyszerre kaphatja meg a GYED-el.
mary74
 
 


Viki akkor még nem járt, amikor lakógyülin voltunk :roll: jó távol is álltam h ne sikkantgasson olyan feltűnőeket, de csak annyi volt az eredmény h én rosszabbul értettem mindent... :roll: :lol:

igen, 14 éve még nem volt olyan gyakori a lánynéven maradás. de sztem a "ti időtökben" sem túlsáosan, nem?

fúúú, 4 órát én is rosszul tűrnék... :roll: kivéve persze ilyen jó társaságban, minr Bercel :wink:

szopi, én ma a padon szoptattam a parkban. én nem kérdezek senkit és semmit, szoptatok - ahol muszáj :roll: :wink: 8)
anyu volt nagyon édes múltkor, amikor panaszoltam h kolléganőm szerint már le kellene szoktatni Vikit, erre azt mondta anyu (aki egyébként egyszer 6, egyszer meg 3 hónapig tudott csak szoptatni) h dehát amikor látszik h olyan jóóóóó neki :D ezt én tök jófejségnek vettem. meg amikor vigyáz rá és megérkezem, Viki szinte rögtön rámcuppan, akkor mindig mondja anyu h hát ez az igazi, meg h ez a biztos :lol: :lol:
kalács? én erről lemaradtam :oops:
megvacsorázni felnőtt módon :roll: :lol:

up&go - nekünk még pont h nem ázott át, a sima libero viszont párszor igen, de csak éjszaka és sztem akkor is főleg azért, mert akrobatikus mozgás közben biztos nem tudtam elég szabályszerűen ráadni :roll: :wink:
Vendég
 


Doo, ezt a könnyebbséget a járással úgy általában gondoltam, nem csak a lakógyűléssel kapcsolatban.
Mi 2004-ben esküdtünk valóban furán néztek rám. Még a lagzinkon is :!: -visszahallottam- volt aki azt ecsetelte, hogy Iminek biztos milyen rosszul esett, hogy nem vettem fel a nevét. Pedig egyáltalán nem. Ő is pártolta az ötletem. A másik vari az volt hogy Szőke Hajnalka leszek, de azt mondta az neki nagyon idegen lenne, meg persze nekem is, így maradtam aki vagyok. :lol:
Anyukád rendes, hogy ilyen megértő.

Mary, igen szeretnék képet látni Rólad, mindegy hogy iwiwen vagy csak küldesz egyet. Én szeretek arcot kötni a névhez, de ezzel gondolom más is így van.

Én Lidl-is pelenkát használok már egy ideje és még soha nem folyt ki, nem csípte ki és olcsó. Mikor nagyon törpi volt még én is drágább pelust vettem, de ez uazt tudja.

Ági, én voltam már délelőtti esküvőn, ebéddel és az is nagyon jó volt. Ugyanúgy táncoltunk mintha este lenne. :lol:
Vendég
 


Ági, nekem Tb kifizetőhely a munkahelyem és onnan igényeltem a cs-p.-ot is. Nem tudom miért változott meg, de nincs is jelentőssége, nem igényelt semmilyen papírmunkát vagy utánajárást a részemről.
Vendég
 


hajni, mi 3 eskire megyünk idén - átadjak egyet? :wink: :lol: kettő úgyis egy testvérpáré...
nem rossz gondolat h Viki itthon hagyjuk. eddig eszembe se jutott ez a lehetőség...

én aszalt paradicsomos kenyeret sütöttem, de most lekváros kenyeret kívántam. rákentem :oops: nem gáz - annyira :lol: 8)

mary, jó duma h sok okosta tanulsz anyósodtól :lol:

sztem ez a másnemű gyerek-dolog csak szöveg: amikor már megvan, a (normális) szülők örülnek akkor is, ha másra számítottak. aki meg nem, azért sztem ott van némi pszichés deficit... azt meg utólag simán lehet mondani h de jó h ez lett, mert ha nem, mi lett volna...! vszeg semmi: akkor egy ellenkező nemű gyereket nevelt volna és kész.

igen, büszke vagyok a tortámra :lol: 8) valóban én találtam ki. pedig Mary küldött még néhány jó kis egyéb receptet - és MÉGIS az enyémet választotta :D
tupperos desszertesnek az a lényege h ha kiborítod, le kell venni előtte a tetejét (mármint az kerül a kiborításnál felülre. na szal a "púpja" kibontható) és így szépen kibluggyan belőle és nem ragad bele. de ha ilyened nincs, én is a kapcsosat javasolnám. másodjára én is ilyen kapcsosban csináltam. étkezési zselatin sztem nincs is a dm-ben. én még nem láttam. boltit szerváltam - asszem horváth rozisat. kék a zacsija és fura módon nem a cukrok-pudingok, stb polcon található a sparban, hanem a fűszereknél :!: :shock:
Vendég
 


jaja, ha nem lakógyüli, akkor könnyebb, igen :lol: pl ha jövünk fel, akkor simán leteszem a földre, meg ilyenek.
Vendég
 


ági, mi kedden esküdtünk, szintén szűk körben.
Vendég
 


és persze h lehet de. is esküdni. miért ne lehetne?

én soha nem tudtam hordozókendőben szoptatni... :roll: :oops: pedig úúúúúgy szerettem volna tavaly, mert az sokkal könnyebb lett volna akkoriban. Eszter szerint alkat kérdése is h ki hogyan tudja kendőben szoptatni a bébijét.

eddig én is egyben kaptam a gyedet és a családit. mostantól miért nem?

Mary, végülis akkor most kinek a felesége lettél? :shock: :lol:

Bea, sztem semmi gond azzal h azt eszi, amit ti! de nem is értem h miért gondolod h probléma lenne? én is kb ilyentájt kezdtem neki saját kajákból is adni és azt vettem észre h már igényli az ízesebb kajákat. nem eszünk mi sem túlfűszerezve, de azért van egy kis só az ételekben, meg egyéb zöldfűszerek.

Ági, én is sokaktól hallottam h azzal büszkélkednek :shock: h a gyerek már mindent eszik 9-10 hósan. én amondó vagyok h érdemes odafigyelni h mit mikor és hogyan, de nem kell túlparázni sem a dolgot. azért a gyerekek többsége gondolom nem lesz allergiás. uakkor sztem sokan tudatlanságból adnak túl korán egy csomó mindent. és a védőnők persze addigra rég lepattannak, mire jön a hozzátápi ideje :shock: :evil: egy védőnő rokonom azt mondta h 1 kanállal tulajdonképpen bmiből kaphat a gyerek.
Vendég
 


Doo,
hát a férjem felesége lettem! :lol: :wink:
Szerencsére nem mondtam kapásból igent, hanem észrevettem, hogy bakizott az anyakönyvvezető. (Az már nekem lett volna igazán ciki, ha rávágom, hogy igen! Még bigámia is lett volna. :lol: )
Azt viszont nem tudtam, mit csináljak (nemet sem akartam mondani). Az anyakönyvvezető meg csak nézett rám hülyén, hogy most akkor mit gondolkodok ennyit, nem most kéne ezt eldönteni. Volt némi kínos csönd. Végül valaki megszólalt a vendégek közül, és mondta a párom keresztnevét helyesen, ekkor az anyakönyvvezető rájött, hogy mi az ábra és megismételte a mondatot helyesen.
De én utána már nem is igazán emlékszem, mik történtek. Nyilván alapból is ideges voltam, de ez még rátett egy lapáttal.
Aztán a hölgy a pezsgős koccintáskor elnézést kért.
De a templomi esküvő kárpótolt mindenért, az nagyon meghatóra sikeredett.

Hajni, írok privit.
mary74
 
 


nana Mary, én is kérek fényképet!!! ha lehet... :roll:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?