Az egerek behúzódtak a hűtő mögé, ott zörögnek. Nem tetszik nekik az általam kínált menü. Most még úgy látom, hogy a forgács nem a szalvétából van, hanem a hungarocellből. A kis hülyék
.
Tegnap rohantam (szó szerint) egy kört a Hobby Művészben, és a Liánban. A HM várakozáson aluli volt, nem csak az árai, hanem a kupi miatt is. A szalvétaválaszték sem volt nagyon lehengerlő. Nagy nehezen azért sikerült egy zsák pénzt otthagyni
. Megszereztem a katalógusukat, de nem volt még időm megnézni...
A volt Liánban most nagyon kedvesek voltak, na, ott tudtam volna sokkal-sokkal többet is költeni, de azért visszafogtam magam. Vagy mégsem?
Nagyon szép, és átlátható a szalvétaválaszték, volt sok aranyos karácsonyi figura, de ott sem láttam semmi elmítésre való újdonságot. Van olyan gipszkiöntőjük, amivel nagyon apró kaspót, köcsögöt, tálat lehet önteni, és azt fel lehet rakni a képek aljára dísznek. Vettem gömböket is.
Zsuzsa!
Nemrég meséltél egy olyan kész gipszalapról, ami valahol nagyon ragyás, azaz struktúrált. Annak a felülete, vagy a kerete volt rücskös? Mert itt volt olyan, aminek a karata volt rücskör. Arra gondoltál?
Jamina!
Köszönöm a jó szavakat, és az együttérzést! Jól esett ez nekem ezekben a nehéz pillanatokban
A kaspók nagyon jók lehetnek...
Anyapoc!
A poliakrilát érdekelne, annak is a felhasználási része. A poliakrilát nem más, mint a Plextol(
), azaz kötőanyag, diszperziós réteget képez. Arra lennék kíváncsi, hogy csak préseléssel, hengerléssel lehet vele elérni a viszkozitást, vagy ha rákenem minden cécó nélkül egy textilre, akkor is elérem-e vele azt a hatást, amit a texilgyárak. Állítólag ezzel az anyaggal (is) készülnek a viaszos-vászon fedőnéven ismert mintás textilek. Ha jól kapisgálom, akkor textil+szalvéta+plextol eredményül adhat egy mosható textilt. Az is érdekelne, hogy ez csak felületkezelésre jó, vagy bele is lehet-e keverni a gipszbe, és akkor nem lesz porhanyós. Ezzel dolgoznak a restaurátorok is, csak nem tudom, hogy hogyan, és milyen arányban keverik a gipsszel.
A szalvétatartó levegőn száradó terrakotta színű kerámiamassza, kinyújtottam egy darabot belőle, és a szalvéta körvonalát rárajzoltam az aló, és a felső részére is, tükrözve azt, körbevágtam, majd egy könyvnek az élére téve megszárítottam. (ez is Unikat ötlet). Mikor megszáradt, akkor a szalvétát a helyére ragasztottam, és díszítettem.
Jó a kókuszreszelék
Asztaloséktól kérj faforgácsot, és fakérget, azzal is láttam már szép keretet...
Kata!
Mi a helyzet a gitt száradásával? Jó az ára, egy kísérletet megér majd nekem is...
A sz.tartón a hó struktúrapaszta, az a fenyőfa is, csak zöld Aquacolorral színeztem.
Áfonya!
Nem nehéz kiszedni a szívből a gipszet? Bekented előtte valamivel?
Tényleg: az én gipszes prospektusom azt javasolja, hogy szilikonos spray-vel be kell szórni a formát öntés előtt, mert akkor jobban kijön a kész mű. Ti mit használtok? Én maradtam a Prontónál, az is megteszi...
Éjszaka elfogyott a Hold. Nagyon szép volt
Csi