Új privát üzeneted érkezett!

Lorcsi :) Köszönjük! :) Nem köt. oltások: neveket nem tudok, agyhártyagyuszi ellenit azt tuti, meg amiket ajánl a doki. Majd később a kullancsosat is, de azt hiszem azt csak 1 éves kor után lehet.

Kép
Kép
sleepin

Ja és majdnem elfelejtettem, tegnap fürcsi előtt tapsoltam Bende talpával a mellkasa felett, hát azt a röhögést... :) Próbáljátok, de legyen kéznél kamera. Eszméletlenül tetszett neki.

Amúgy nekem is hullik a hajam. Az elején abszolút semmi sem volt, most meg mint az őrület!

Kép
Kép
sleepin

Csajok, mi van már? 13:45 óta sehol senki?????????????????

Na ma volt gép fagyi :), végre :), nagy adagot kértem, de úgy érzem kevésnek bizonyult :(, kénytelen leszek karfiol levessel pótlásozni :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Itt vagyok. Voltam edzeni, most meg dolgozom.

Kép
ndombi

Sziasztok!

Na,újra itt vagyok! :lol:
Miki itthon volt,sajna már vissza is ment :cry: 10 nap nem sok ... :cry:
Vivi beteg,náthás,szerencsére láza nincs!Tegnap voltunk dokinál.Éééééééééés,egyszer átfordult,azóta próbálkozik,majd jól felidegesíti magát.Jajj és elkezdett kacagni :lol: olyan édiiiiiiii :lol:

Visszaolvasok és jövök....

mazsolasyl

Mazsi: 10 nap tényleg nem sok... :( És mikor látod legközelebb?

Konkri: én is ettem tegnap csavaros fagyit :)

Norma: írtam neked privit, megnéznéd, hogy megkaptad-e?

Ajsának elmúlt a nátha! Hurrá! :D Mi már meg is kaptuk a 4 hós oltást és 2 hét múlva a meningococcus ellenit kapja meg. A pneumoval akkor várunk szeptemberig.

Sleepin: a meningoc. az agyhártya elleni, mi is beadatjuk a kullancs ellenit majd, meg talán a bárányhímlő ellenit, no meg ahogy írtam a pneumococcus ellenit (az úgy néz ki szeptembertől ingyenes lesz)

KépKép
lorcsi

Lorcsi

Óóóóóóóóóó,majd csak 30.-án jön haza!(majd Ő lesz a szülinapi ajándékom :lol: )

Vivi is megkapta a 4h-s oltást másfél hete,egész jól viselte,rásikított a dokinénire :) 7,1kg,és 65 cm.

Vettünk esernyőre csukható kocsit,mert egyszerűbb vele lavírozni a boltokba :) ,meg etetőszéket.A múltkor hülyét kaptam az Auchanba két nagy bevásárlókocsival.Az egyikbe Vivit tettük a hordozóval,a másikba pakoltuk a cuccost.

Hunci
El ne tűnj már innen he :wink:

mazsolasyl

Sagi
Micsoda ötlet ez a sógyúrma!Asszem mi is inkább ebből csinálunk majd lenyomatot,és majd csak úgy adunk a Mamiknak.Meg csinálunk egyet magunknak is :D :wink:

mazsolasyl

Nem tudjátok, mik van Bingiivel? A blogjába sem írogat.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe, Hát ez a Szófi nagyon édes!!!!Nagyon nagon nagyon édes!Pláne ez az utolsó! :lol:
Vendég

Jáááááááááájjjj Csibe! Szofi egy angyalka, tündér!!! nagyon aranyos. Hol is laktok? Megyünk udvarolni!!!! :lol:
Vendég

Kép Kép Kép Kép

Kép
ndombi

felhívnám a figyelmet a kenguruban lévőpipaszár lábakra!!!

Kép
ndombi

Köszi, csajok. Blo Veszprémban lakunk, gyertek nyugodtan! :wink:
Ndombi, édesek a pipaszár lábak. Szofinak meg egyenesen hurkái vannak.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Hú csajok, nekem nagyon fontos ez a mai nap. Ma van pontosan egy éve, hogy Szofikám magzati élete elkezdődött. Sok boldogságot neki az első igazi szülinapjára.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe,
Bingi hamarosan jelentkezni fog. Jól vannak, csak nem voltak otthon. Édes a kis nyuszid :lol:

Nekünk tegnap volt egy éve, hogy Dóri elindult hozzánk :D na meg a tesói is...
Vendég

Dorka mire bemntem a szobába "lemészott a játszószőnyegéről és a földön volt. Csak a feje volt a játszón. Visszatettem ,hallom sír, visszamentem ééééés hason volt (tál úgy lenni azért bőgött)

Na véget értek az elmegyek 40 percre tusolni,meg hajat mosni idők!!!

Kép
ndombi

Dorka mire bemntem a szobába "lemészott a játszószőnyegéről és a földön volt. Csak a feje volt a játszón. Visszatettem ,hallom sír, visszamentem ééééés hason volt (tál úgy lenni azért bőgött)

Kép
ndombi

Kép
ndombi

Csibe
Nagyon édi Szofi! Rád hasonlít? Valahogy úgy érzem, hogy más vagy, mintha érezni, hogy két fiú után kaptál egy kis hercegnőt :)

Ndombi
Dorka is édi nagyon, látom ő is bojkottálja a pihenőszékben a fekvést :), sztem a gyerekeink mostanában nagyon bosszúsak lehetnek ránk - minek kell feküdni, vagy félig ülni, mikor teljesen is lehet ülni :)

Már én is aggódtam Bingiiért!

Azt hiszem hétvégén veszünk ketrecet a gyereknek (járókát) :) a nagy ágyról már bármikor legurulhat, a kiságy meg pici, ha éppen keresztbe van fordulva.

Kép
Kép
Kép
konkri

Hali Mindenki!

A Csajok nagyon édesek!

Dombi: Micsoda kék szemei vannak Dorkának!! Milyen hosszú is ő? Nagyon nagy babának látszik!!

Csibe: Igazi szív alakú arca van Szofinak, nagyon édes, és a nyuszis kép!!! :P ÁÁÁÁÁÁÁ, nagyon tuti! Gratulálok nektek a fogantatási fordulóhoz!:) Nálunk ez már hamarabb volt, mi már túl vagyunk rajta, de mi is nosztalgiáztunk egy sor aznap!

Járókát mi is tervezünk majd venni, de szerintem megvárom vele azt az időszakot, amikor már majd mászik Marcika. Addig elég jól elvan a játszószőnyegén, kivéve, ha elunja a hasra fordulok és úgy fekszem produkciót!:)

Hunci!
Tegnap Marci megevett uzsira egy teljes üveg bébipapit (őszibarack pép, Kecskemétis) és utána este alig akart már enni. Szerinted elképzelhető az, hogy ennyire belakott?? Mondjuk tisztességes adag volt, az biztos!:)

Jó is lesz, ha majd már egy etetést ki tudok majd váltani neki, mert a tejem egyre kevesebb sajna. Meglátszik, hogy a mellszívó nem olyan, mint a baba szája, nem stimulál annyira, így szerintem folyamatosan apadni fog. Remélem kihúzom még egy hónapig legalább, bár necces, mert durva, h mindig egyre kevesebb. :(
Pedig még fel tudnánk hozni, ha Marci hajlandó lenne szopizni, de semmi esély rá, vmelyik nap próbáltam, nagyon kis béna volt, esetlekedett, elunta, aztán ordított, hogy miért nem jön a tej. :?

KépKép
Kép
sagi1

Sziasztok!

SOS
Mi a neve annak a kenceficének,amit a baba mellkasára kell kenni mikor náthás?Nincs időm visszakeresni.
Nagyon nem jól van Vivi,hiába csepegtetem a szemcseppet,nem igazán segít :( Szegény tele van trutyival,enni sem bír tőle......

mazsolasyl

[quote="konkri"]C írta:konkrisibe
Nagyon édi Szofi! Rád hasonlít? Valahogy úgy érzem, hogy más vagy, mintha érezni, hogy két fiú után kaptál egy kis hercegnőt :)

Az, hogy rám hasonlít, még nem egyértelmű. Viszont azt nagyon is jól érzed, hogy nagyot változtam, mondjuk, hogy 180°-ot fordult a gondolkodásmódom. Ebben nagy szerepe van Szofinak, de Jean Liedloff könyvénak is. Most tényleg úgy érzem, hogy semmi nem fontosabb náluk, szarok rá, ha fut a lakás, ha éppen Szofinak szar napja van, és egész nap cipelnem kell, akkor azt teszem( most is itt ül az ölembe a kis szaros). Igaza van ennek a nőnek, a gyereknek itt a helye, nálm, nem egy hideg kiságyban. Ha a derekam nem lenne beteg, akkor egész napra magamra kötném, Így is elég sokat hordozom, és az utcán is kiveszem a babakocsiból, ha sír. Egy cseppet sem félek attól, hogy elkényeztetem. Bánom, hogy a fiúkkal nem így gondolkoztam, talán még nem késő átalakítani a kapcsolatomat velük, de Dani már nagy, őt azt hiszem sose fogom olyan közel érezni magamhoz, mint a kiscsajt. Furcsa, mert amikor Szofit vártam, nem is tudtam elképzelni, hogy egy kislányt is tudok majd szeretni.

sagi, a luuf-balzsamra gondoltál?

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ja és sokkal nyugodtabb vagyok, nem idegeskedek, és nem kiabálok a fiúkkal, pedig régen szoktam... :oops:

De jó radarjaid vannak, Konkri :lol:

Kép
Kép
Kép
csibe76

És jöjjön a számora legszebb kép:
Kép

Kép
Kép
Kép
csibe76

Mazsy: babyluf
Vendég

Sagi: sajnálom, hogy Marcusod besztrájkolt. A fejés azért elég jó lehet ha géppel csinálod, csak hát irtó időigényes. Én Botinál 5 hétig fejtem és apadt-apadt de azért volt. Utána ínhüvely-gyulladást kaptam és kisebesedett a cicim és abbahagytam és 1 hét alatt eltűnt a tejem, hussss.

Csibe: :D , nagyon nagyon jó, hogy ennyire átjött a könyv. Daninál sem késő, sőt, a kiskamasz kezdetével nagy szüksége lesz rád, csak jól kell tudni majd ott lenned.

Tothzsu nagyon régen írt! Bingii-vel akkor mi is van??

Kép
Kép
normajeane

Blongyika
KÖSZI!!El is ugrasztottam Dinát a gyógyszertárba :) Remélem ez segít majd....legalább egy kicsit....

mazsolasyl

Sziasztok!
A mai napon Milu megkóstólta a répapürét, evett 140 grammot belőle. Egy óra múlva megevett 150 tápot :roll: Kíváncsi vagyok,hogy hogyan látom viszont a répát...ha ugyanúgy akkor nincs felkészülve a főzire. :roll: Maradunk a gyüminél?
Vendég

Csibe!!! Nagyon szép a kép!!! :D
Vendég

Sziasztok!
Vennén esernyő babakocsit, mert a "batár" nem fér be a kocsiba,ill. befér, de akkor mi nem.
Skacok, ha még egyszer leírnátok,hogy Ti hol kerestetek.... 8)
Vendég

Sziasztok!
Dorkababa és Szofi hercegnő is imádnivaló!!!! :lol:

Lili manó 5 percet nem hajlandóháton feküdni. Leteszemésmár hason is van. És már a kezét is kitudja húzni maga alól.Ez eddíg nem megy. Viszont mmost meg vissza nem fordul. Pedig azment először, de most meg montha elfelejtette volna hogy már tudja és inkább sikogathogy fordtsuk vissza (csak azért hogy újra hasra fordulhasson). :?

Kipróbáltuk az almalét. Ízlik neki!!!! :) Először rácuppant aztán mikor megérezt hogy nem az, összeráncolta a szemöldökét,rámnézett hogy mi ez az izé, aztán lassan elkezdte rágni a cumit...és megivott 1dl-t gyorsan.
Azon gondolkozom hogy a pépet megpróbálom először cumisüvegből,és ha ízlik neki akkor kanállal. Szerintetek? :?

Kép
móni86

Szia Móni!
Szerintem ne add neki cucából, inkább kanállal. Tuti,hogy nem fog elsőre menni (mondjuk ez sem törvényszerű), de nem lesz zavarban.
Vendég

Kép
http://s55.photobucket.com/albums/g139/ ... 302517.jpg Apa nem meztelen ám!!! :D
Kép Próbál menekülni az alma elől...
Kép ...nem sikerült.
Kép
Kép

Kép
móni86

Kép Ez maradt le.

Kép
móni86

Aham Blongyi én is azért gondoltam,hogy lehet nem jó ötlet a cumi.

Kép
móni86

Móni, szerintem se add a pépet cumiból. + nálam a gyümik jobban bejöttek, mint a pép. sztem a pép nem izgi kaja. :)

Mi zabálunk :) a 4 órási uzsi gyümi, de aztán 6kor is uzsi és még jól beszlopál tejből is és 8kor fürcsi után vacsi :) Ma 4 órás uzsira egy üveg cuccot evett meg, ezek a kaják reggelre átalakított formában és színben távoznak, hál istennek nem fosimosissan, de könnyen...
És olyan édi, mikor teli szájjal nekiáll brümmögni :) mert hát az úgy jó :)
És a múlt héten aggódtam, hogy csak 90 g-ot hízott, hát most behozta alaposan, 17 hetesen, a 4 hó küszöbén 7680g :) , nincs valami szérum bébinövekedés ellen? :) nem maradhat ekkora, mint most???

Csibe- nagyon látszik az átalakulás. Emlékszem, hogy januárban, már milyen türelmetlen voltál, mennyire akartál szülni, most meg... és láttam azt a képeteket az iwwen, ahol össze vagy bújva Szofi hercegnővel... hááááát... nekem úgy tűnik, hogy a 3 pasid után ez a kiscsaj feltette az i-re a koronát :) Biztos jó volt előtte is a családotok, de mintha most lenne igazán egész.
Remélem sok gyereket mért rám a sors, de most az érzem, hogy bár itt lenne már mind körülöttem. És bár nem volt nehéz terhességem, sőt... - de most az érzem, hogy ha legközelebb terhes leszek, akkor az kb. két hónap legyen és gyorsan szülnék. ja és persze szülni is akarok...

Kép
Kép
Kép
konkri

Móni, de gyönyörű Lili. Szeritnem is hagyd a cumisüveget. Én Szofinak a múltkor a barakclevet is pohárból adtam. Nagyon ügyesen megitta. A fiúk nekem cumisüvegeztek, és nagyon nem akarták abbahagyni 2 éves koruk előtt. Na ezt most el szerteném kerülni.
Konkri, igen a kiscsaj valódi kincs, és elgondolkodtató, hogy nem is akartunk 3 gyereket, és amikor terhes lettem, először nem akartuk megtartani, de valahogy nem volt hozzá szívem, a mai napig van emiatt bűntudatom, amikor ránézek, sokszor eszembe jut, hogy gondolhattam egyáltalán hogy nem tartom meg. Nem is tudom mi lenne velem nélküle. MA reggel is 5 kor kelt, megetettem, és utána énekelt nekem. Nem is bánom, hogy ilyen korán fent vagyunk, ha reggelente ez a jutalmam.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe :) Tök érdekes, amit írtál. Én (persze mivel Bende 1. baba) néha fogalmam sincs mi a jó. Ha hagyom kicsit sírni (védőnő tanácsa) vagy ha felveszem (sokak tanácsa és nekem is jobb). De mindig jönnek az elkapatott szöveggel, hát... Naszóval most úgy vagyok vele, hogy ha nem "segítek" neki, amikor sír, azzal azt érem el, hogy azt tanulja meg, hogy nem számíthat senkire. Egyedül kell megoldani a bajait. Ami azért lássuk be nem túl jó. Most én is úgy vagyok vele, hogy ha már nem jó neki semmi, és nincs el a járókában, akkor felveszem. Hát mondjuk ez sem megy mindig, de igyekszem... Én is sokszor türelmetlen vagyok, ezt minden esetben megbánom, amikor "elcsitul a vihar". Csak nekem nagyon új ez az érzés még.

Hozzátápit én is úgy tudom, nem szabad cumisüvegből adni.

Lányok! Ki mikorra duplázott súlyt? Csütörtökön megkaptuk a 4 hós szurit, és súlyt is dupláztunk. Sőt átléptük. :) A dokis hosszmérésről csak annyit, hogy Bende szerintük nem nőtt 1 cm-t sem, ehhez képest kinőtt 1 garnitúra ruhát. Érdekes...

Kép
Kép
sleepin

Na, ez a legnehezebb....én is próbálok lavírozni a felveszem/nem veszem között. Szoktam hagyni bömbizni, de csak addig amíg nem megy át kétségbe esettbe :roll: Ha csak úgy panaszkodik, de látom,hogy nem erőlködik, akkor hagyom.
Vendég

Csibe: sztem nem gáz ha 2 évesen még cumisüvegezik a gyerek. Nekünk a tej reggel és este üvegből meg, vizet csőrösből iszik. Simán tud pohárból is inni. A bibi , ami miatt nem erőltetem a poharazást az, hogy ha már nem szomjas akkor sutty kiönti a ivzet a pohárból.

Én úgy vagyok ezzel, hogy mire oviba megy, úgyis tök "felnőttes" lesz, ott már nincsen cumisüveg meg pelus, csak az egyre nagyobb"rend" és elvárások. Élni és élni hagyni, ez a jelszavam, minek kínlódjak egy 4 hósnál kanállal ha utálja?? Boti utálta és át is tértem a cumisüvegre és úgy legalább kicsit evett. Zsombor eddig nulla hibaponttal fut kanál fronton, simán nyakalja a gyümit, ma kapott másodszorra. Ha igy marad, akkor kanállal fogom adni neki.

Kép
Kép
normajeane

Kép

Fürcsi.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sleepin: mi 3 hó előtt dupláztunk. De szerintem ez nem mérv adó. Ez nagyon függ a babák születési súlyától is. Marcus közepes baba volt 3470, ő és a 2-3 kiló közötti babák hamarabb dupláznak, de gondold el, hogy egy 4 kilós baba... Viszont a közepes babák a nagy babák súlyát hamar behozzák, a kicsikét pedig könnyen túlszárnyalják, ami az én "bánatom" - mint már többször írtam, nagyon gyorsan nő, gyorsabban, mint hogy azt én ki tudnám élvezni. Látom minden nap, de mégis az én szememben is látványos a bövekedése. Röpülnek a napok.

Ma délután együtt töltöttünk egy szupcsi órát: Marcus uzsizott 4kor gyümit (előtte már nyügi volt, de az üveg kajót bepuszilta vigyorogva), 5 előtt ledőltünk apával és Marcussal és aludtak ők egy órát, én meg élveztem és gyönyörködtem bennük, és meg se mertem moccani, mert Marcus a cicimen lógott közbe :) (és még az se érdekelt, hogy a bal kezembe egy órán át nem folyt vér :) )

Sírás, felvesszük, nem vesszük: néha vannak pillanatok, mikor sír, amit ki kell várnia így, pl vacsorázunk és már csak pár falat van hátra... én azt veszem észre, hogy hanyekereg, akkor a kezemben is ugyan úgy fog nyekeregni... nálam nem ezen múlik a dolog. délelőtt még Marcus jobban viseli a dolgokat, jobban elvan a játékkal, hintával, pici alvás - általában ezt menetrendszerűen csinálja, délutánra igyekszem elvégeni minden dolgom és ekkor kocsizunk vagy játszunk, délután már csak az övé vagyok, tehát ha nincs rossz napja, akkor megússzuk az egész napot igazi sírás nélkül. Korábban gügyögött ő már, de most nem, most csak dünnyög, és nyekereg - ez könny nélküli nyekergés :), ezt váltogatja... már volt hogy nyekergés közbe ránéztem és közben vigyorgott :)
Minden esetre ha kettesben vagyunk, akkor meg tudjuk oldani a dolgainkat, még ha nem is alszik... valahogy a megszokott mederben mennek a dolgok ilyenkor, de egy nagyszülős vasárnap után naptár nélkül is tudom, hogy hétfő van... persze ők azért vannak hogy "elrontsák" gyereket, de mégis bosszant, hogy velem el van az ölemben nyugisan, játszunk, ülve, fekve, összebújunk, dögönyöződünk, mondókázunk, énekelünk... de a nagyszülőkkel a nap abból áll, hogy cipelik és adogatják ide-oda és rázogatják... - ettől nem fog fordulást tanulni, vagy a játékkokkal bíbelődni, fejlődni.
Ma is nagyon mérges lettem: odaértünk anyósékhoz, a gyerek aludt a hordozóba, így betettük a szobába, pár perc múlva felébredt, és én figyeltem az ajtóból, mert a gyerek csak nézelődött... erre anyósom meg berontott, hogy utyulu-putyulu, hát felébredtél tündér bogár... én elég mérges lettem, mert kíváncsi lettem volna, hogy a gyerek mire jut így magában, és vélhetőleg nem is hiányolt, mivel nem szólt... nem szeretném, hogy ez ragadjon meg benne, hogy felébred és már körül is zsongják, mert reggel is még simán el van magában ha felébred. Ha sír, úgy is próbálom megvígasztalni, de látom rajta, hogy sokszor már másra kíváncsi, érdekli a játéka, akkor pedig... na mindegy is... a nagyszülők úgy is mindig másként fogják viselni a dolgokat. De engem megörjít, hogy ők csak a bajt látják... ha felhív anyós mindig ez a kérdés: nincs semmi baj? - miért lenne? mi ez a negatív gondolkodás? nála ha sír a gyerek, akkor két dolog jöhet szóba: fáj a hasa v jön a foga. na jól van, megyek is fürdeni inkább, mert ez úgyis végeláthatatlan történet folyam :)
jó éjt csajok!

Mazsi, mizu Vivivel?

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri: ne idegesítsd magad, a babák nagyon okosak, el fogja határolni a helyeket és személyeket hamar, hogy anyával így és így mennek a dolgok, X nagyival emígy, Y papával amúgy. És mindenkinek azt fogja adni ami "megérdemel", amit a másik elért nála a hozzá való viszonyulással. TEhát ha nagyi folyton ingerli akkor idővel ezt fogja visszakapni. Ha te nem ingerled folyton hanem hagyod , hogy ő jelezze a társasági igényét akkor veled ennek megfelelően fog viselkedni.
Nyilván aki minden nap a babával van egészen másképpen viszonyul hozzá, más a felelősségi szint és a leterheltség.

HÁt igen, ez a miért sír a gyerek, ettől én is kivagyok. Ennél rosszabb az, amikor a gyermek "megváltozik", pl elkezd verekedni és akkor ráfogják, hogy hát igen, jön a dackorszak. Szterintem nem, nem a dackorszak jön, hanem a gyereknek problémája van amit nem tud megoldani és ezért agresszivitásban vezeti le. Botinál is jön néha ez és 10-ből 10-szer kiderül , hogy vagy hanyagolva érzi magát vagy dühös mert nem értjük amit szeretne. Ilyenkor nem elkezdem mondani, hogy "Mit csinálsz? Nem megmondtam, hogy nem ütjük apát/anyát/tesót?" Nem hülye a gyerek, tudja, hogy nem szabad csinálni, csak éppen nem tud a dühével mit kezdeni. Ilyenkor azonnal abbahagyom amit csinálok v. leteszem a tesót és magamhoz ölelem, felveszem Botit és érdekes azonnal megnyugszik és újra próbálja közölni mit szeretne.

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok! Ne haragudjatok, jhogy megint csak úgy irok, de mindig szoktalak titeket olvasni, viszont inkább nem irok, mert látom, hogy ti egy 9 hónap alatt nagyon összeszokott csapat vagytok és eleinte irtam ugyan, de aztán úgy döntöttem inkjább csak olvasok, nem kotnyeleskedek bele. Most csak azért irok, mert látom esernyőkocsi téma van. Moi Bennél vettünk, mert nekünk is batárunk volt, de most van egy mindenhol jónk , ezért az esernyőt eladnám, meghirdetem aprón is, csak hátha érdekel vkt.Piros-szürke Bébégo, dönthető, van hozzá lábzsák is, úgy emlékszem elég jó állapotban van, mert Ben utálta a babakocsikat és mindig kendőztünk (alkalmanként elvittük a kocsit is üresen megsétáltatni), majd elő csomagolom, ha érdekel vk-t ide is raok képet, az apróra úgyis le kell fényképeznem.

KépKép

KépKép
lnd

http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.p ... nas_476491

Megtaláltam az egyik oldalon. Ez az, ha érdekel vkt féláron.

KépKép

KépKép
lnd

Dorka egyfojtában forog tegnapelőttől,úgyhogy vége az aranyéletnek.Megfordul.utál hason lenni, 1 perc és üvölt. Visszafordítom,akkor az nem tetszik,ha meg akar fordulni és nem sikerül akkor vvisszafordul, koccAN A buksija akkor is üvölt. ZSÍÍÍR!!!

Kép
ndombi

Ja magára se hagyhatom tusoláshoz ezért... (én tusolok,nem ő egyedül.)

Kép
ndombi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?