Új privát üzeneted érkezett!

Minden szülinaposnak boldog szülinapot kívánunk!!!

Kimi!

Kingát tán ha kétszer láttam ugrálni, mindig nagyobb gyerekekkel. Itt neki esélye nem volt ugrálni, gyakran csak feküdt és élvezte, hogy pattog. :lol: Meg megpróbált felállni, és talpon maradni, de ugye ez is elég nehéz feladat. :wink: Ez egyébként egy lightos felvétel, mert ezt nézik a nagyszülők is, és még kiakadnak. Élőben tök más, egyszerűen a könnyünk folyt a nevetéstől, amennyire élvezte a törpe. Mikor már ki kellett hozni 5 perc kemény sírásrívás jött. :shock:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Bocsi, időhiányban szenvedek!

Kimike! Boldog névnapot!

Milán! Boldog szülinapot!

Tali: semmi új infó, Wkata még sajnos nem reagált... :(
Kép

Remélem, ez a legfrissebb, de most futok is, mert most úgy néz ki, lecseréljük a ladát, de kell gyorsan pénzt szereznem, viszont nem találom az aura kártyámat... (Ja, nem új autóra, csak újabbra.)

Megyek is, dúrok tovább!

Pusszanat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Era nem kérdőjeles! Bocsi!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

 
 

Még egy pillanatra! Mutatok egy képet!
Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk anyóséktól, de ismét magunk maradtunk, mert apánk megint elutazott messziföldre dolgozni. :cry:
Dani egy kicsit náthás újra (hála a bölcsinek), de talán nem lesz belőle nagyobb baj.

Először is a legfontosabb:
AMELINEK ÉS MILÁNNAK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK (kicsit megcsúszva ugyan)!

Kép

Eni!
Szép nagy már a pocid! Csini kismami vagy!

Pil!
Jók a képek! És az a Micimackós torta csúcs!!

Gab!
Ki és hol csinálta ezt a képet a lurkókról? Nagyon szuper lett!!

Nancsa!
Aranyos Zoló abban a napszemcsiben! Daninak is van egy narancssárga, de ő nem a szemére teszi fel, hanem, mint a nagyok mindjárt a feje tetejére csapja. :lol:

Dobok pár képet a hétvégéről, aztán megyek a dolgomra....

Kép Igazi falusi gyerkőc vagyok!!

Kép Pipiüldözés

Kép

Kép Anyáknapi ajándék

Kép

Kép Most este amikor bementem hozzá, így aludt..

Andy

Kép
oriandy
 
 


Andy: Ez készült az oviban! (A többi 11-gyel együtt!)

Dani nagyon kis vagány falusi fiú! :wink:

Eni! Csini vagy tényleg nagyon! Anyáknapja nálunk nem divat az oviban... Semmi műsor nincs a szülőknek. De majd lesz cserébe batyusbál, faültetés, kirándulás, gyereknap, ott elvárják az aktív részvételt... Cserébe meg semmi. Csak az évzárón van szereplés, de idén abból se látok semmit, mert ballagással egybe lesz, és mi meg még nem ballagunk...

Juca! Kingát is mindjárt meglesem.

Fú, ennyit nyomozni, intézkedni, hogy honnan tudunk még egy kis pénzt szerezni! Jaj, nem semmi.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok

Andy

Jók a képek!

Gabella
Nálatok is!

Lányok!
Már többen raktatok fel képeket kerettel.
Honnan,hogyan?
Segítsen valaki! Kép
Vendég
 


Alziza! Olyan keretre gondolsz, mint pl. a gyerkőceim utolsó képe? Mert azt konkrétan így készítette el a fotós, de mondjuk képszerkesztő programokban szoktak lenni ilyen sablonok. (Én béna vagyok ezügyben, mert apánk csinál ilyesmit inkább...)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Olyanra ami képszerkesztős.

nekem Adobe Potoshpo CS2-m van,de ebben nincsenek keretek.
Olyan mókásak.
Mint pl a Photo Frame-ban.Azok jók,de nem használhatók csak 15 napig! :cry:
Vendég
 


Sziasztok!

Andy, Pil, Nancsa!
Nagyon édesek ezek a gyerekek!!!!

Gabi!
Milyen autót vesztek!

Andy!
Peti is szokja a falusi légkört. Egyik nap apukám fát vágott, és Peti is hordta a fát. Amikor Peti lerakott egy fát, akkor apukám mindig mondta, hogy úgy ni! Na azóta, ha kérdezzük, hogy mit csinált papa, a válasz: únnni!

Nálunk nagy újság: Peti nem cicil 4 napja! Persze, nem ő akarta abbahagyni, hanem én!!! :oops: Az az érdekes, hogy ha az apjával alszik, akkor fel sem kel, ha velem, akkor legalább kétszer ciciért sír! 4 napja fürdetéskor lelépek itthonról és kb. 1 óra múlva visszajövök. Nem lát, nem kéri a cicit! Viszont az én mellem tiszta görcs lett, fáj nagyon. Pedig jegelem és tegnap már fejtem is belőle. Ma voltam a védőnőnél, aki íratott fel nekem gyógyszert a tej elapasztásra!
Így most már tényleg vége a szopinak! Valahol nagyon bánt és nagyon hiányzik, de egyszer mindenek vége! Végül is Peti már 22 hónapos!

Reni
Kép
prenata
 
 


Alziza! Valami scrapebook izét is hallottam, abban is lehet jókat szerkeszteni, de én még nem csináltam. Próbáld ki, keress rá a neten.

Reni! Szopi ügyben: először is: :wink: ügyesek vagytok, hogy ilyen sokáig ment, Peti is ügyes, hogy már jól elvan nélküle is, másodszor viszont átérzem a helyzet felemásságát: :cry:

Az autó egy Ford Escort, nem új, de 20 éves Ladánál azért kb. egy 10-essel fiatalabb... (Nem tudom pontosan.) És most csak az eredetiségvizsgálat, átíratás, biztosítást kéne rendezni, fizetni meg augusztusig ráérünk, kollégától venné apánk, azért indult rá, tudja, hogy jó állapotban van, megéri az árát, és neki még egy kis kedvezményt is adna az illető.

Ja, Benianya! Az Oh az Orosháza rövidítve. :oops: 8) :lol:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab! Jupiii, új(újabb)autó!
Mi is Fordot néztünk, de nagyon drágállottuk a nagy csomagtartósat-kombit, igy lett Daewoo tacuma. Csúnya, alaktalan, és az orrát sem látom-nehéz parkolni DE végre belefér hátra minden! Bergon babakocsi, kismotor, bőröndök, miiiinden!!!!!!!!!Úgy útáltam már, hogy szorongunk, és semminek sincs helye. Ráadásul ezt nem kell tizszer újrainditani télen, mert nem indul hidegben, lefagy a kereszteződésben stb. Szóval hajrá autó! a ladát cserélitek, vagy eladjátok? Mennyiért hirdetitek? Mi 2 hete áruljuk a friss műszakis gáz-benzin üzeműnket.

mindenkinél nagyon jók a képek!
Dani csúcs a malacólban.
Marcy, de szép kismami vagy!
Nancsa!Hogyan csináltátok a micimackós tortát?
Preni! Fúú, nem semmi vagy! Ilyen hirtelen? Besokalltál? Mert próbáltad már, de ha apa dolgozott, akkor nem ment. Vagy most otthon volt, s ez kapóra jött? Mi lezs ha Te fekteted?
IIIgen, ha nem vagyok Beni sem szopik, de ha vagyok, akkor azonnal kéri, mondjuk könnyebbség, hogy ő éjjel nem. Meg én úgy szeretem fektetni, olyan elmaradhatatlanok a bújások, énekek még Blankának is. Most olvastam, hogy még tizenéves korban is olyna jó ha énekel az anya, mert az elkiséri sokáig-meg is nyugodtam, hogy nem gáz ha dúdulászok még neki, mert igényli-sőt ringatom is.

Bölcsi!
Jelentem felvettek, rajta van Beni a listán, ami ki van függesztve. Ma bent is voltunk, aug 25-én kezdjük a beszokást. Beni(nagyon büszke vagyok rá, mert épp reggeliztek a többiek) azonnal játszani kezdett-és nem ült neki zabálni. 3 kislány marad a mostani csoportból, a többiek újak. Nagyon kivi leszek.
Utána mentünk a játszóbölibe, egy kislány úgy megszeretgette Benit, hgy a lelkem sirva fakadt-na nesze neked oroszlánság. Szóval remélem nem lesz agressziv a csoport, mert az én fiam nagyon kis széplelkű, simizős, soha nem harapott, csapott oda, vágott oda, csipett még. Mondjuk számomra már az is szokatlan volt Blani után, hogy kudarc esetén a játékát földhöz csapta.
Ugyanakkor teljestermészetességgel vezs el nagyobbaktól játékot, olyan mintha meg lenne győződve róla, az neki jár, ahhoz neki joga van. Szóval nem anyámasszony katonája, de nem is agressziv.No jó erőszakos, ha kell valami akkor az nagyon kell, de hát ezt tudtuk róla.
Jajj, de nagy dolog lesz majd ez a bölcsi lányok! Ja, lefoglaltuk Blani régi szekrényét és jelét az esernyőt is-ugyan a fiam erőteljesen mutogatott és nem tágitott a katicabogártól-de mondtam, higy azt hagyjuk már meg valamelyik kislánynak. Arról nem is bezsélve, hogy az összes bölcsis cuccban, ágyneműben, anorákban stb a Blani régi jele van-szóval nyáron esernyőmegszerettetés lesz. :wink:

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya! Hajrá bölcsi!

Egyelőre még nem tudjuk, mi lesz a ladával, ez most ilyen hirtelen ajánlat, tegnap este szólt ide a srác, hogy kell-e a kocsi, Laci meg így válaszolt: kell! Nekemadod? :lol: :lol: :lol: Szóval a ladát majd eladjuk, ha tudjuk, egyelőre azt se tudjuk, mennyit lehet érte kérni, másnem valami ladacrossos emberkének hátha kell. Nektek is ladátok van/volt? Novemberben már nem valami újabb tipp-topp kis autóval voltatok?

Nancsa, Pil! De béna vagyok, nem is dícsértem meg a kis drágáitokat! Szupi képek! Mesi is így szokott néha bambulni a tévé előtt, főleg, ha reklám van.

Én még nem tudom, milyen tortája lesz Mesinek, pedig ha igaz, szombaton szülinapozunk... :oops: :shock: :?

Képzeljétek, Mesi szövegelése nagyon beindult. Már mindent mond utánunk, bár néhány szó még mindig szótárazást igényel. De tisztán és érthetően mondja hogy Ida-mama, Imi, Tibi, Gabi, Móni, jó, Dóra az inkább még Dola, Éva-mama az inkább Éja-mama vagy simán Édd, de nagyon kis okos. Meg mikor tolom a bicajt, vagy megállok beszélgetni, közli velem, hogy menni, aztán mutat az ülésre, és mondja: anya ide csücsüsz popó. :lol: :lol: :lol:

Vannak még ilyenek is: hucsi = husi, csa = sajt, tetá = tea, bete = beteg, makita = matrica, pakika = paprika, ijja = villa, tá = tál, tálca, tányér, és hasonlók. És elkezdett ragozni, természetesen a birtokos egyes szám első személynél kezdi: cupim (cumim), cipim (cipőm), cicám, anyam (anyám), úgyhogy mire két éves lesz, lehet, lesznek mondatok is.

Ja, Lackó mondott egy aranyosat.
Nézi a reklámot.
- Anya, nekem kéne ilyen.
- Mi volt az, nem figyeltem?
- Hát legó, amit lehet építeni.
- De milyen legó?
- Hajós meg kastélys. (Direkt maradt ki az o betű!)

(Ezt el akartam küldeni nektek 14.30-kor, de égdörgés és eső miatt behalt a netünk.)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Benianya!

Igen, besokaltam attól, hogy engem nem hagy aludni, az apját meg hagyja! :lol:
Múlt éjjel anyukám aludt Petivel. 6-kor keltettem anyukámat, mert ment dolgozni, negyed óra múlva Peti is megébredt, próbálta lehúzgálni rólam a paplant, először sírt, aztán el kezdett nevetni azon hogy én visszahúzigálom a takaómat. Nagyon sajnáltam, de úgy voltam vele, hogy 4 nap után erősnek kell lenne!

Reni
Kép
prenata
 
 


Gab! Az állomáson, babatalis vonatozás előtt? De za már az új(5 éves) tacuma volt. Nagyon szeretem ám-csak mindenki lecsúnyázza,de apa azt mondja megy a hajamhoz-(hi-hi).
Preni! Értem, és ügyi vagy hogy bekeményitettél. Mármint, hogy megálltad! A tavasziaktól kaptam egy ötletet priviben, miszerint mond azt neki 2-3 nap után,hogy "de hát te már nagy fiú vagy ,Te már rééégóóóta nem cicizel!!!"Ez bejöhet!
Most én is keményitek, napjában többször jön oda(most ugye az eső), bújik, didiii-felkiálltással, de minden esetben nemet mondok :evil: Nem nincs cici, majd este. ÉÉÉs megérti, tök édi! :lol: Nem akarom, hogy unalmában, vagy rosszkedvében, vagy esőálmosságában cicizzen. Reggel és este az más. De már reggel is csak cuppant kettőt majd megy reggelizni!
ÚÚÚtálom, hogy ennyit eszik! 1,5 órája zabál az etetőszékben, megevett 1 vajas kiflit 5 savanyú uborkával és 3 paradicsommal. És délben is evett főzit egy csomó husival. Most kakilt ma harmadjára. Kieszik a vagyonunkból.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.

Csajok! Röpke 16 év múlva átizguljuk majd a délelőttöt a magyar érettségijükön!!!!!!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Érettségi... Na abban nekünk azért előbb is részünk lesz, nemcsak 16 év múlva... Egyébként meg aki TÉNYLEG nyári, nem április-májusi, ők csak 17 év múlva érettségiznek! Már ha nem lesznek zsenik! Mert május 31 most a váltás ovinál, sulinál... Tehát mondjuk Meske kezdi a sulit 2012-ben, Beni csak 2013-ban...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

A helyzet az, hogy Milán csak holnap lesz 2 éves, de a családi, baráti buli az hétvégén volt. :wink: :) De mindenkinek nagyon köszi a köszöntést! Holnap a bölcsiben lesz banzáj, megvettem a harmadik tortát, amit beviszünk.

Szemüveges Zoló nagyon vagány. :-)

Pil, szupi képek. Gabella, a tiéd is szupi. :-) De ügyik vagytok, hogy tudtok ilyen príma "kollázst" alkotni, ahogy Pil írná/mondaná. :)

Férj festi az előszobát, tök szép rend van nálunk. :lol: :evil:

Megyek is. Pussz Mindenkinek
Vendég
 


Milánnak nagyon boldog 2.szülinapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Andiék

Kép
Kép
veráska
 
 


Akkor hát most!

Nagyon boldog második szülinapot kívánunk Milánnak!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok,

Milánnak nagyon boldog 2. szülinapot kívánunk!!!

Nancsa: Zolóról nagyon jók lettek a kéek, nekem a napszemüveges tetszik a legjobban :) .

Andy: jó, hogy jelentkeztél, tényleg kis falusi lett Dani, nagyon édes, ahogy kergeti a tyúkokat :) .

Gab: lassan akkor Mesi beszélőkéje is beindul, le sem lehet majd állítani :) . Ez a közös kép Lackóval eszméletlen jó!!!

Pil: szuper, hogy ennyi képet tettél fel, de szerintem ne izgasd magad, nyugodtan tedd fel a max. méretben, hiszen a gyerekekről szól a fórum elsősorban :) .

Reni: szerintem jól döntöttél, hogy bekeményítettél, bár tényleg olyan fura érzés, mert a józan ész azt diktálja, hogy hagyjuk már a szopit, de azért az a bújás nagyon jó érzés.
Marcinak ha éppen eszébe jut, akkor még simogatja, puszilgatja a cicit, de szerencsére, már túl van rajta :) .

Benianya: örülök, hogy sikerült elintézni a bölcsit!!!

Este teszek fel pár képet a hétvégéről, nagyon jó volt, végül is elmentünk Kőszegre, meghódítottuk a várat, játszótereztünk, fagyiztunk, csúszdáztunk :) !!!
Tegnap voltunk Pesten, hát nincsenek jó hírek, mert Marcinak megállapították a kukijával kapcsolatban, hogy "rövid a fék" és emiatt majd altatásban csinálnak egy kis metszést, de már kivagyunk.
Utána elmentük Veszprémbe az állatkertbe, de a borongós idő miatt most nem volt annyira jó :( .

Ma nem volt vmi nagy mozgás, remélem mindenki jól van!!!

Eni
marcy
 
 


Hali.

Kimike, Milánt Isten éltesse 2. születésnapján!!!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Milánnak nagyon boldog születésnapot kívánok!!!!

Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,

Utólag is
Amelinek és Milánnak nagyon boldog 2. szülinapot kívánok!
Kép



Élünk nehezen, de nagyon jól esett a hosszú hétvégünk. Sajnos mostanában egyáltalán nincs időm olvasni titeket. Rajtam látszik, hogy közösségbe járok :lol: , kaptam már mély megfázást és képzeljetek szalmonellat is.:twisted: Erre gyanítom egyik éjszakán voltunk munkahelyi vacsorán, szerintem ott kaphattam. :twisted: De ennek ellenére mindennap dolgozom.

Tegnap beadtunk két helyére bölcsi jelentkezést, így most összesen négy helyén van jelentkezve Kevin. Remélem valamelyiken sikerülni fog.

Most egy kérdésért jöttem:

Köztetek valaki nem ismeri János kórházi szülész doktort?
Célunk: Szeretnénk majd biológiai órámon látgatni a csecsemő osztályt gyerekekkel, mivel ez lenne legközelebbi kórház tőlünk. Persze nem személyesen látgatnánk, hanem csak folyosóból néznénk a csecsemőket.
Nem ismerem ottani szülész osztályt, hogyan néz ki, szerintetek lehetséges ott ilyen látogatás?

Ja, Tjuca!
Ez lenne a Toilet Man:
Kép

Puszi nektek!
Vendég
 


Milán! Nagyon boldog születésnapot kivánunk!

Kmammy! Atya ég, szalmonellával melózol? De hisz az 2-3 hétig tart és fertőz.
Tök ügyi vagy, hogy biosz órára ilyet találsz ki!Te mit tanitasz?

Gab! Valóban nagyon szépek a gyerekek az ovis fotón, tök jó, hogy megengedték, hogy Meske is bemenjen! Olyan igazi lakásba kiraknivaló képek lettek!!!!

No és Meske dumája! Egyszerűen elájulok tőle, szinte látom magam előtt, hogy mondja. Ez az ülj a bicajra és menjetek Meske módra ,meg egyenesen zseniális.

No persze gyorsan számba is vettem Beni új szavait, amihez ugyan még szótár kell, de azért ez már bezsédkezdemény a javából!

ijja=villa
bógá=bogár
eme gobá=elment a bogár
kakki=katica
koka=boka
kifi=kifli
ma=banán
gó=golyó
bú=busz
alú=menjünk aludni, álmos vagyok
hóhé, hójé=Jó éjt!
moto=motor
kiki=bicikli
úka=uborka
pajiii=paradicsom

Rábeszéltem apát, hogy nyáron, ha a sógornőmék hazajönnek amcsiból menjünk el Ópusztaszerre!!!!!!!!Olyan régen voltam, tuti azóta teljesen kiépült, modern lett( Van még skanzen? _Nagyon drága a belépő? Mit érdemes vinni(pl. pléd letelepedni, vagy már nincs annyi szabad füves terület?)Vannak lcsó kajáldák? Van parkolóhely? Mennyi időt érdemes rá szánni?

Marcy!
Érdekelne ez a kuki fék dolog. Elnézést atöbbiektől, hogy ilyen részletesen belemegyek a leirásba, de szeretném tudni, hogy Marcinak mennyire lehet hátrahúzni.A fék nem engedi?
És nem mondta a doki, hogy jobb lenne 1 év múlva? Én most azon törpölök, hogy ha egyébként nem okoz bajt a felmenő here, meg a csak félig vagy negyedik hátrahúzható bőr, akkor nem lenne -e érdemes még egy évet várni, értelmesebb lenne, könnyebben viselné a kórházat, el tudná már mondani mit szeretne-inni, enni, fáj stb. Erről nem bezséltetek a dokival, vagy nem is jött szóba mert sürgős? Egy ismerősöm 4 évig várt és addigra magától rendbejött.

benianya
ákosbenianya
 
 


Helló!

Gyorsan, majd még d.u. is írok.

kmammy: Én Jánosban szültem, nem tóm, hogy mennyire segítőkészek ilyen ügyben, volt jó, meg rossz tapasztalat is. Szerintem menj be simán, csöngess oda ahol a picik vannak, és mond el mit szeretnél. Orvosom számát azért nem adom meg, mert ő ott a "főnök", és mindig nagyon nem ér rá.... :roll: Ha szerencsés vagy kifogod, van egy nagyon ari szőke, erősen kifestett csecsemős!

még jövök...

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok,

már megint csak olvasás üzemmódban voltam két napig. Mire végignéztem reagálni már nem jutott idő.

Gab, privit megkaptam, mindjért írok is vissza, csak lásd fentiek!

Akkor először is nagyon boldog névnapot Kimikének, boldog születésnapot Amelinek és Milánnak!

Benianyu,
hamarosan már azt fogod hallani, hogy Beni magától ismétli, hogy didi este:))))

Kmammy,
képzeld most nézem, hogy az utóbbi két könyv amit olvastam japán íróktól volt:) A Battle Royale az egyik, az elég durva volt, de mégis érdekes, a másik meg Murakami Harukitól a Birkakergető nagy kaland..az is nagyon tetszett, csak szerintem egy fejezetet kifelejtettek belőle a nyomtatás során. Most levelezek erről a kiadóval. Ha esetleg ismered vagy olvastad a könyvet akkor majd még kérdezek.
Kitartást a munkához és remélem hamarosan jobban leszel.

Hétvégén én is sikeresen megfáztam. Lent voltunk ugyi Balatonon és minden oké is volt, estére befűtöttük a búbos kemencét, szóval nem fáztunk, csak utolsó este nem vettük észre, hogy a napközbeni eresztakarítás miatt nyitva maradt a középső szobában, amit nem használtunk az ablak és hiába fűtött szegény kemence éreztem, hogy fázom. Na azóta meg folyamatos dátha.

Egyébként szuper jó volt, néztünk kacsákat, etettünk hattyút, utolsó nap hazafelé meg bementünk Siófok-Törekin a Nádas vendéglőbe. Nagyon kis hangulatos hely, zöld dombok, lovak, gyerekjátszótér, a kaja fini és annyira nem vészesen drága.

Itt annyira édes volt Pancsi, mutattam neki a lovakat erre mondja:
- Paci, mammma, baba (mert volt egy csikó is), aztán kiszúrt a t
volban egy szakadt lada nivát és tök boldogan: Autóka!!!

meteor
 
 


Sziasztok!

Benianya! Ópusztaszer megvan még, persze, skanzenestől, mindenestől. Tök jó, füves terület azért rengeteg maradt, lehet letelepedni. 3 éve voltunk honvédelem napján, tök jó volt. Idén is akarok menni én is!

Rita! Még nem kaptam privit! :(

Igen, nekem is nagyon tetszenek az ovis fotók, van még belőle bőven, 12-t kaptunk, 4 közös, 4 Meske, 4 Lackó. És fogok is nagyíttatni belőlük a falra, de csak a beszkennelt változatból, mert nagyon drága lett volna a fotóstól utánrendelni... És digitális változatban is elkért volna + 4550-et a 12 képért. Így inkább szkenneltünk, és teljesen jó minőségűre sikerült.

Mesi szája be se áll egész nap, csak még nem nagyon érthető. Én értem meg Lackó, meg nagyjából Laci is, de már a mamák nem egészen. Pl. volt, hogy a dédi vigyázott Mesire, rá akarta adni a cipőjét, de nem adta rá, mert Mesi azt mondogatta, hogy pici-pici-pici. Ja, csakhogy ő a cipőt hívja picinek. :lol: :lol: :lol: (Azóta már cipi.)

Bocsi, elküldöm félben, el ne vesszen, csak jöttek hozzám.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Rita! Megvan a bibi! Tele volt a privis postafiókom. Kiürítettem, elküldenéd újra a privit?

Bocsi, jövök majd még délután, de most összejött, mennem kell!

Pusszanat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Ágykérdés!

Kinek van már nagy ágya???
Most vettük meg Kingának a nagyágyat, és kicsit izgulok, hogy le fog zúgni. Tapasztalatok??? http://gfx.babaszoba.hu/forums-upload/6/6/6489366.jpg

A csúszdához ragaszkodtam, mivel a tyúklétra lefelé még nem olyan egyszerű, fel már nem okoz nehézséget. A csúszdáért viszont oda van meg vissza. :wink:

tjuca
 
 


Még mutatok képet:
Kép Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Juca! Szupi az ágy! Mi még szeretnénk, ha úgy fél-1 évig Mesi maradna a rácsosban.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Juca!
Daninak már jó pár hónapja nagyágya van, és egyetlen egyszer esett le róla éjjel, még a legelején. Azóta nem, bár én teszek oda egy széket biztos, ami biztos alapon.
Íme ilyen neki:
Kép

De ahogy nézem Kinga ágyát, van rajta leesésgátló, így szerintem ne félj tőle! Amúgy tényleg nagyon szupi!!!


Gab!
Oltári jók ezek a képek!!!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok

Gabella
Jók a képek.
A suliban ma van a fényképezés,de ott már nem csinálnak ilyet.
Már digitális évkönyv van!



Most akkor senki nem mondja meg hogy lehet keretet csinálni a képekhez? :cry: :cry: :cry:
Andy!Te asszem tettél már fel ilyesmit!Vagy nem?
Vendég
 


Alziza! Van itt egy hasonlókról szóló topic, less bele, szerintem jókat írtak a csajszik.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Juca! Blaninak is dettó ilyen ágya van, csak egy lépcsőfokkal magasabb. háát ő 4 évesen kapta, és leesésgátló ide vagy oda, volt, hogy már félig lógott fejjel a csúszdán lefelé álmában. De ehhez hozzá kell gyorsan tenni, h nagyon sokat mozog álmában, forog, játszik, szalad, röhög, szóval álmában is él. :lol:
De mindkét lejáróhoz odatettem egy-egy nagy párnát, kitömtem. :wink:
Én igazából a kókuszmatrac előnyei miatt nem sietem el az ágycserét, + Blaninál azt tapasztaltam, még 3 évesen is imádott a kiságyában aludni-3 oldalfallal-1 kivéve. 70X140-es, tehát bővel elfér benne még Beni is. Neki tuti csak később veszünk, illetve csináltatunk Blani ágya alá, Meteor által javasolt, feng shuinak is megfelelő L alakban egy másik fenyő ágyat, de én még azt is körbekereteztetem, ahogy a Kingáé van.
Igazából nem tudom, mikor kell(?) áttenni a babákat nagy ágyba, elvileg mikor jön el az átlag ideális kor, nekem ez evidensen 3 év kb. , (a bepisilést is jól birja majd a kókuszmatrac, átmosható stb. )Számomra ha szobatiszta akkor jöhet a nagy ágy.
De ez valszeg csak megitélés kérdése, nálunk még mindig fel sem merül a bilizés, mig egy ismerősöm már 8 hónaposan biliztette a csemetéjét. Tehát ahány ház annyi szokás. :P
Ti azért vettetek, mert most volt akciós, vagy Kinga máshol látva mondogatta h ő már nagylány, és neki is kell nagy ágy, vagy Te érezted már itt az idejét?
Ha jól emlékszem Dani, Marci, Peti és Meske is nagy ágyban alszanak már ugye?

Basszus Oriandy!
Lehet hogy nagy baromság amit irok, de az L alakban emeletes ágyat azért javasolta Meteor megoldásként , mert állitólag(nekem is úgy mondták-figyelmeztetésként), az alsó alvót "agyonnyomja" a felső szint, gyengül az immunrendszer stb. -Nem akarok túlkombinálni, de nem látsz összefüggést az ágy beavatásának ideje és a megszaporodó felső légúti, fülfelszúrásos dolgok között?
Magam nem vagyok elkötelezve semerre, de mindig érdeklődéssel és rácsodálkozással hallgattam ezeket a figyelmeztetéseket.
Ez meg most csak Juca ágyfelvetése kapcsán ütött szöget a fejembe.
Biztos nem véletlen ez, de pont tegnap voltam a pedikűrösömnél, aki teljesen átrendezte a kezelőjét ,no kitaláljátok mi?-hát épp a feng shui szerint(mellesleg szuper izléses és ottartó, meleg lett) és áradozott, hogy azóta itt sem fáj, meg ott sem fáj és százalékosan kimutatta mennyivel több vendége van-én csak hitetlenkedve hallgattam.
De az már biztos, hogy ezek után veszek ki a könyvtárból egy feng shui könyvet-és nem elvakultan, de megnézem mi hogy van nálunk. Túl sokat voltak betegek az enyéim is. És azután, hogy átrendeztem a szobát.
Van valami egészségrész, vagy sarok, vagy mi a fene is aut hiszem, és ha jól hallottam valami bizgentyűkkel ki lehet védeni a rossz hatásokat. Pl. ahol voltam, ott volt valami lótuszvirág, valami gömbök fent egymással szemben, hogy ne szökjön ki az energiahuzatban az energia, meg valami 3 lábú békát emlegetett :shock: , meg láttam elefántokat, meg szerencsebambuszt, meg pénzvirágot, amin meglepődtem, mert az a legtöbb háztartásban meglévő, mindent kibiró sziv alakú levelű egyszerű futónövény. Na ilyeneket láttam tegnap.
De ha most nem kerül itt szóba ez az ágytéma, és nem jut eszembe az emeletes ágy, nem is foglalkoztam volna ezzel a feng izével. :?

benianya
ákosbenianya
 
 


Meske kicsiben alszik! És teljesen fel van mind a 4 oldala hajtva, kivehető rácsa sincs. Azért jó ez így, mert így elalszik egyedül, de ha ki tudna jönni, akkor nem maradna az ágyban.

Lackó 3 éves múlt 2 hónappal, mikor kapott nagy(obb) ágyat, mondjuk ő mellettünk aludt, a kiságy rácsa le volt hajtva, és odatolva a mi ágyunk mellé, ez már egy éves kora előtt így volt, és azért kellett új ágy, mert érkezett Meske, és nem akartunk 2 kiságyat.

Szerintem Jucáéknál is ez lehetett a fő váltási ok... Vagy szólj rám, Juca, ha hülyeséget beszélek! :oops: 8) :lol:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab jól írja. Jön a kicsi, és nem akarok két rácsost. Ez olyan kuckós, meg lehet csinálni, hogy alá betenni a játékait, és barátoknál láttuk, hogy bevált, a csúszda meg külön tetszett.

Mivel most lesz a szülinapja, ezért most lesz a nagy durranás. Oké Paca még bölcsőben fogja kezdeni, de nem akarom, hogy Kinga úgy érezze, hogy őt a kicsi miatt ebrudaljuk ki az ágyából.

Szobatisztaság. Nos nekünk most sincs kókusz matrac, a sok jó mellett hallottam sok negatívumot is. Egyszerű szivacsmatraca van, elég kemény. Ennek az ágynak valami rétegelt matraca van.
Használtan vettük egyébként tokkal vonóval házhozszállítással 37 ezer forintért, és nagyon jó állapotban van. Itt van egy topik, ahol találtam: http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=275189&page=1 a 73-as a miénk. :-)

Én öt évig aludtam a koliban emeletes ágyban, és soha nem volt olyan érzésem, hogy bármi agyonnyomna. Sőt a felső ágy aljára lehetett mindenféle vacakot ragasztani, kb. úgy nézett ki, mintha valami pókember lakott volna ott. :wink:

Andy!

Jó a Dani ágya. Azért vettetek emeleteset, hogyha oda kerültök, akkor a kisebbet is abba teszitek??? :wink:

Gab!

Ezek tényleg nagyon jó képek.

Kmammy!

Meghirdettem az osztálytalálkára három helyet, az egyik a chocco bár, de nem az áll nyerőre.

Apropó Meteor! Ti vagytok nagy vendégkőbe járósok, ismered véletlenül? www.nancsineni.hu Más???

tjuca
 
 


Juca! Eszméletlen jó cuccokat árul ez az illető! Ha összejönne a költözés, tuti vennék tőle pár dolgot!

Emeletes ágy. Én 5 évig voltam koleszos, hol fent, hol lent aludtam, de teljesen jó volt. Meg mindig az alsó ágyakért ment a harc. Olyan jó kis kuckó érzés volt. Otthon meg sose volt, pedig úgy szerettük volna!

Egyébként az autó már tuti! Kedden már biztos, de lehet, hogy már pénteken el is hozhatjuk! Juhé!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Tjuca!
Én nagyon elképzelhetetlennek tartom hogy leessen róla,hiszen a Tiéteknek nagyon magas a leesésgátlója.Csak úgy tudnám elképzelni hogy feláll és úgy átesik.
Ami tavaly október óta alszik ezen,nagyon alacsony a leesésgátló,de soha nem esett még le.
Kép


Voltunk tegnap kontrollon a fejlődésneurológián,semmit nem jelent hogy az EMG negativ lett,most már izombiopsziáról bseszél a doki.
Jövő hét csütörtökön megyünk kardiológiára,meg majd ha lesz időpont pulmonológushoz,szóval semmivel nem vagyunk előrébb.
Most nincs is jó kedvem.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Benianya!!!!!

Ne idegesíts!! Ez valóban így lehet??? :shock:
Amúgy nem tudom, hogy Dani fülezős problémái az ágyváltáshoz, vagy a bölcsihez kapcsolódik-e inkább, mert szinte egyszere jött a kettő. De azért érdekelne, hogy valóban közrejátszhat-e az emeletes ágy!! Különben, mi azért választottuk ezt az ágyat,mert ezt szét lehet szedni 2 külön kisággyá, és ha egyszer sikerül majd családi házba költöznünk, akkor a gyerkőknek külön szobájuk lesz, így nem kell újra ágyakat venni, hanem egyszerűen csak szétszedjük.
Képzeljétek! Ma mi is elmentünk Szombathelyre a Kalandvárosba... Dani nagyon jól érezte magát, és egyszer csak egy ismerős arot láttam meg. A Fül-orr-gégész doktornéninket. :D
Nagyon aranyos volt, megismerte Danit és kérdezte, hogy jól van-e, aztán kicsit beszélgettünk. Amikor Dani is felfedezte, hogy ő a doktornéni, le sem akart szállni róla. Mindig oda akart menni, ahol ő volt a kisfiaival, sőt a virágokat is, amiket együtt szedtünk odaadta neki. Nem tudom, de valahogy elvarázsolta a doktornéni! :lol:
Amúgy nagyon rendes nő, tehát a fiam jó emberismerő! :lol:

Juca!
Igen, ketteskére gondolva vettük az emeletes ágyat, csak már jönne! :roll:

Pil!
Ennyire komoly a helyzet Petivel???

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok,

csak egy gyors bekukk, hogy Benianyának válaszoljak :) .

Marcinak már 1 évesen hátra lett húzva teljesen problémamentes volt ilyen szinten.
Marcinak napjában 3-4-szer feláll a kukija és kb. 2 hete kezdte el mondogatni, hogy "kuk nem jó". Kértem, hogy mutassa meg, hogy hol és mutatta. Mindig ki kellett csomagolnom a pelenkából és megvárni, amíg elmúlik...
Az a lényeg, hogy amikor feláll neki, akkor a "fék" nem elég rugalmas és hosszú, ezért húzódik neki, ami fájdalmat okoz. Még vívódunk Istivel, hogy mi legyen, de sokáig nem lehet halasztani, mert a helyzet nem fog változni.

Ágyak nagyon szuperek, május végén, jún. elején lesz nálunk is aktuális, de helyszűke miatt ugye mi most is csak 70*140-es ágyat veszünk, de mi is leesésgátlósat.
Egy kicsit én is tartok tőle. Nem a leeséstől, hanem az elalvástól, hogy hogy fog működni akár napközben, akár este.

Puszi

Eni
marcy
 
 


Alziza!

Kéne valami elérhetőséged, pl. email cím vagy msn cím, hogy el tudjam küldeni a programot, hogy telepíteni tudd a gépedre!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Marcy!
Aha, értem. Nagyon okos Marci, hogy igy mondta, hogy kuki nem jó. Őrület.
Hát ha nekikellemetlen, akkor én sem gondolkodnék a műtéten. De igy, hogy Beninek semmi gondot nem okoz, igazából lehet h ki is nőné, nagyon hajlok a 3 éves kori műtétre, de erről még bezsélek a dokival majd.
Oriandy!
Dehogy akartalak felidegesiteni, sőt magam is úgy rápörögtem a témára, hogy én ,meg a sulit számolgaot, lapozgatom a naptárat, mikor voltak betegek, tél, ősz, tavasz, suli, szobarendezés-de 2 esélyes a dolog, szóval messze nem akarok elvakult lenni. De azt a fránya feng izé könyvet azért kiveszem a könyvtárból és megnézem. Ne tulajdonits nagyobb jelentőséget a témának, mint amennyit ér, ahogy irtam is csak ez ugrott be, ahogy topicoltam veletek itt.
Nagyon sajnáltam anno Danit, annyit szenvedett és ha pl ez, vagyis egy-két lógó kristálygömb vagy mi, segit, hát igazán nem nagy energia.Bár még nekem mindig fura, hogy 1-2 elefánt, vagy delfin, vagy lótusz egészségesebbé tesz.
Bár anno a netet vezérlő láthatatlanságokat sem hittük, ma meg már természetes, hogy jönnek mennek a levegőben a jelek stb.

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya! Én még mindig nem tudok ebben hinni. Hókuszpókusz (szerintem!) Az internet működése meg azért csak tudományos dolog.

Bocsi, de tényleg nem látom ennek értelmét. Szeretek szobákat rendezgetni, de a kis giccses kacatokat útálom. Nem tudom elképzelni, hogy elefántok m eg kristálygömbök legyenek a szobánkban... És ha mondjuk arrébb rakom a fotelt, hogy lássam a tévét, akkor már lehet, nem is áramlik jól az energia...

Na mindegy.

Szegény kis Marci! Drukkolok, hogy minden okés legyen a műtétkor és utána meg már mindig.

Bocsi, futok dolgomra! Sziasztok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Alziza!

Kipróbáltam, hogy elküldöm az egyik email címemről a másikra a telepítőt, de túl nagy, így nem sikerült. Sajnos neked sem tudom így elküldeni, de megkerestem neked az oldat, ahonnan le tudod tölteni!!!
Ez az: http://www.photo-collage-software.com/index.html
Remélem sikerülni fog, de ha nem, csak szólj és szívesen segítek!!

Benianya!
Na, azért annyira nem ilyedtem ám meg! :lol:
De tényleg elgondolkodtató a dolog. Ha lesz egy csöppnyi időm, még lehet hogy én is utánanézek ennek a feng izének! :wink: :lol: :lol: :lol:

Eni!
Tegnap voltunk a Kalandvárosban mi is, és csúcs szuper volt! Danit úgy kellett ölben kihoznom, mert ő azt mondta, hogy ottmarad. Annyira tetszett neki.
Jövőhéten is készülünk valamelyik nap! Nincs kedvetek kijönni velünk??? Nekünk a hétfő és a szerda jó, mert akkor nincs suli, de majd megbeszéljük, ha eljönnétek!!!

Bölcsi: Végre megint eljutottunk odáig, hogy Dani (ugyan mondja reggel, hogy - "bölcsiben nem megyünk!!"), de azért szívesen megy be a csoportba és nagy hanggal újságolja a gondozó néninek az előző délután történéseit. Nem volt könnyű újra beszoknia, mert pl. hétfőn, amikor visszaosontam a popsitrölővel, meglátott és nagyon sírt + tiltakozásul jól megharapott 4 kisgyereket is.
Lekopogom (kopp-kopp-kopp), azóta semmi incidens nem történt és jól eljátszik egész nap.


Andy

Kép
oriandy
 
 


Juca,
a Náncsi néniben én nagyon rég voltam (15 éve), akkor még jó volt, de azóta mindenhonnan azt hallom, hogy iszonyat vacak lett. Az Alexandra bor és étteremkalauzt érdemes megnézni
http://buvosszakacs.blog.hu/2008/04/26/ ... more443548

azt hiszem abban azt írták a Náncsi néniről, hogy értékelhetetlen.

Bocs most mennem kell mert hisztizik Panni, hogy mennyünk sétálni.

meteor
 
 


Laptető!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
oriandy
 
 


Szép reggelt mindenkinek :P !

Oriandy: hétfőn bármikor jó, szerdán csak du. fél 3 után, mert de. nem vagyok itthon :) ! Szuper lenne, ha összejönne!!!

Eni
marcy
 
 


Meteor!

Köszi. :roll: Hát majd értékelhetetlent esznek. :-) ha lesznek. :lol:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Olvaslak titeket csak arra már soha nincs időm, hogy írjak is.

Ma és holnap szabadságon vagyok próbálom utolérni magam és egy pci pihenést is engedélyeztem magamnak.

Minden babának boldog szülinapot így utólag!

Mi jól vagyunk a lányok oviban, bölcsiben vannak. Szerencsére Panna már 3 hónapja jár folyamatosan bölcsibe, úgy néz ki túl vagyunk a betegségeken mostmár csak elvétve lesz beteg szerintem. Legalábbis Katánál így volt.

Kép

Kép
katus73
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?