Juca! Blaninak is dettó ilyen ágya van, csak egy lépcsőfokkal magasabb. háát ő 4 évesen kapta, és leesésgátló ide vagy oda, volt, hogy már félig lógott fejjel a csúszdán lefelé álmában. De ehhez hozzá kell gyorsan tenni, h nagyon sokat mozog álmában, forog, játszik, szalad, röhög, szóval álmában is él.
De mindkét lejáróhoz odatettem egy-egy nagy párnát, kitömtem.
Én igazából a kókuszmatrac előnyei miatt nem sietem el az ágycserét, + Blaninál azt tapasztaltam, még 3 évesen is imádott a kiságyában aludni-3 oldalfallal-1 kivéve. 70X140-es, tehát bővel elfér benne még Beni is. Neki tuti csak később veszünk, illetve csináltatunk Blani ágya alá, Meteor által javasolt, feng shuinak is megfelelő L alakban egy másik fenyő ágyat, de én még azt is körbekereteztetem, ahogy a Kingáé van.
Igazából nem tudom, mikor kell(?) áttenni a babákat nagy ágyba, elvileg mikor jön el az átlag ideális kor, nekem ez evidensen 3 év kb. , (a bepisilést is jól birja majd a kókuszmatrac, átmosható stb. )Számomra ha szobatiszta akkor jöhet a nagy ágy.
De ez valszeg csak megitélés kérdése, nálunk még mindig fel sem merül a bilizés, mig egy ismerősöm már 8 hónaposan biliztette a csemetéjét. Tehát ahány ház annyi szokás.
Ti azért vettetek, mert most volt akciós, vagy Kinga máshol látva mondogatta h ő már nagylány, és neki is kell nagy ágy, vagy Te érezted már itt az idejét?
Ha jól emlékszem Dani, Marci, Peti és Meske is nagy ágyban alszanak már ugye?
Basszus
Oriandy!
Lehet hogy nagy baromság amit irok, de az L alakban emeletes ágyat azért javasolta Meteor megoldásként , mert állitólag(nekem is úgy mondták-figyelmeztetésként), az alsó alvót "agyonnyomja" a felső szint, gyengül az immunrendszer stb. -Nem akarok túlkombinálni, de nem látsz összefüggést az ágy beavatásának ideje és a megszaporodó felső légúti, fülfelszúrásos dolgok között?
Magam nem vagyok elkötelezve semerre, de mindig érdeklődéssel és rácsodálkozással hallgattam ezeket a figyelmeztetéseket.
Ez meg most csak Juca ágyfelvetése kapcsán ütött szöget a fejembe.
Biztos nem véletlen ez, de pont tegnap voltam a pedikűrösömnél, aki teljesen átrendezte a kezelőjét ,no kitaláljátok mi?-hát épp a feng shui szerint(mellesleg szuper izléses és ottartó, meleg lett) és áradozott, hogy azóta itt sem fáj, meg ott sem fáj és százalékosan kimutatta mennyivel több vendége van-én csak hitetlenkedve hallgattam.
De az már biztos, hogy ezek után veszek ki a könyvtárból egy feng shui könyvet-és nem elvakultan, de megnézem mi hogy van nálunk. Túl sokat voltak betegek az enyéim is. És azután, hogy átrendeztem a szobát.
Van valami egészségrész, vagy sarok, vagy mi a fene is aut hiszem, és ha jól hallottam valami bizgentyűkkel ki lehet védeni a rossz hatásokat. Pl. ahol voltam, ott volt valami lótuszvirág, valami gömbök fent egymással szemben, hogy ne szökjön ki az energiahuzatban az energia, meg valami 3 lábú békát emlegetett
, meg láttam elefántokat, meg szerencsebambuszt, meg pénzvirágot, amin meglepődtem, mert az a legtöbb háztartásban meglévő, mindent kibiró sziv alakú levelű egyszerű futónövény. Na ilyeneket láttam tegnap.
De ha most nem kerül itt szóba ez az ágytéma, és nem jut eszembe az emeletes ágy, nem is foglalkoztam volna ezzel a feng izével.