Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ági: sajnálom, hogy nem úgy sikerült a 4D mozizás, ahogy szerettétek volna :( De egyébként nagyon helyes a pofija, és szép a tappancsa is :D És gratulálok a kisfiúhoz

Lanta, Márti, Szeder, örülök, hogy minden rendben.

Honey: remélem te is megnyugodhatsz nesokára!

Minyu: holnap próbálom nem otthon hagyni a cikket, és akkor beszkennelem.

Holka: nálunk anyukám valószínűleg bent lesz a szülésnél, úgyhogy végig "élvezheti" az egészet. De pl anyósomékra tuti nem vágyom néhány perccel a szülés után. És szerintem ha napközben szülök se fogok szólni, hogy elmentünk szülni. A telefonomat meg most sem mindig veszem fel (mert leteszem valahova, aztán otthagyom), úh ez nem lesz feltűnő. :D

Utolsó oszlopba simán mehetnek a nevek szerintem is. Miénk Zalán Ákos. :)

Nekem az Istvánban 27-28. héten akarják csinálni a cukor vizsgálatot, igaz ez nem a cukros lötty, hanem a zsemle+tej-es, de nem lesz az kicsit későn?

Kép
kistiggrincs

Húú képzeljétek mi történt egyik barátnőmmel:
AKI CSÁSZÁROS EZT MOST NE OLVASSA EL!!!!

Az 1. babája császárral születet, a 2. nál sima, hüvelyi szülés volt ( a 2 gyerkőc között 4 év van ) ismét terhes lett a harmadikkal...
Természetesen semmi akadálya nem volt, hogy a 3. is simán szülessen meg, mert hogy az 1. csaszis szülés már majdnem 6 éve volt. Nem írom le a szülés menetét, mert nagyon hosszadalmas, de lényeg az, hogy hirtelen "eltűnt" a baba szívhangja meg a barátnőm vérnyomása is. Azonnal tolták a műtőbe, altatásban kellett császározni. 2 nap múlva az intenzíven ébredt, és akkor tudta meg, hogy vajúdás közben szétnyílt a 6 évvel!! ezelötti csaszi heg a hasán, és a babó ott akart előbújni!
Még az orvosok is hitetlenkedtek, mert még soha nem láttak ilyet.
Most már mindenki okés, a kórházból is hazajöttek.
De hihetetlen mik vannak....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey! Látod, a kis Flóra is próbál megnyugtatni, hogy minden rendben van, azzal, hogy mocorog! Azért továbbra is szorítok!

Mi nászajándékba kaptunk egy Zelionos őssejt levételt, és megőrzést. Most elgondolkodtunk, hogy mi is legyen.... Bár én úgy olvastam, hogy a már levett őssejtek megőrzését a csőd nem érinti (mert valakivel meg tudtak állapodni az őrzésről), csak továbbiakról nem tudnak gondoskodni.

Engem megdöbbentett ez a megundorodós történet. Kár, hogy korábban nem derült ki, hogy apa nem bírja az ilyen élményeket. Egy kicsit drága volt a tanulópénz...

Dan! igazi hős vagy a szememben!
Vinona! jó, hogy túl vagy rajta!

A szüléssel kapcsolatban én sem merek tervezni. Próbálok minél többet olvasni róla, de azt hiszem, hogy majd sodródom az árral. Ha jó a doki, és a szülésznő, akkor az ő dokuk, hogy irányítsanak. Az biztos, hogy a férjem bent lesz. (elmeséltem neki a megundorodós történetet, és a lelkére kötöttem, hogy, ha egy picit is így érez ő is, akkor tilos bejönni, vagy kötelező kimenni... Megnyugtatott.)

Kép
blúmi

Sziasztok kismamik!

Nem tűntem ám el, olvaslak is titeket, csak mivel visszamentem dolgozni, estére már olyan fáradt vagyok, hogy még írni is lusta vagyok. Bocsánat!! :oops: Összeszedem magam és megpróbálok én is lépést tartani veletek.

Honey,
Én is szurkolok nektek, és azok alapján amit a többiek írtak, nem tűnik olyan vészesnek a helyzet. Persze könnyen beszélek, én is biztos lerágnám mind a húsz körmömet!

Winona,
Mi újság a beszorult levegővel? Remélem, már jobban vagy! A múltkor a munkahelyemen rosszul fordultam, és nekem is beszorult, kellett neki jó egy óra mire elmúlt a fájdalom. :(

Szeder,
A szülést én is úgy tervezem, vagyis nem tervezem mint te. Még az is hasonló volt nálam a fiam születésénél, amit leírtál arról, hogy nem vágytál másra mint hogy a saját tested jelzéseire koncentrálj. Én is valami hasonlót éreztem. Persze megnyugtató volt, hogy a párom bent volt, de igazából nem is figyeltem rá, csak a fájdalmakra és a légzésre.

Röné,
Én június végéig szeretnék dolgozni, de csak akkor ha az állapotom is engedi. Szerintem nagyon szerencsés az a kismama akinél minden úgy történik ahogy előre eltervezi.

Kistiggrincs,
Szerintem ha elhúzódóbb lesz a szülésem, akkor tuti, hogy végig ott fognak szobrozni a nagyszülők a szülőszoba előtt. Legalábbis az én szüleim. Pedig ők 250 km-re laknak tőlünk. A fiamnál is ott voltak, de engem ez egyáltalán nem zavart. Sőt! Olyan büszkék voltak, és úgy örültek, hogy sajnálnám őket megfosztani az élménytől. Vajúdás alatt egyszer anyukám be is jött hozzám, mikor a párom elment enni. Igaz, hogy egy anyukának szerintem nem túl szívderítő a lányát szenvedni látni, szóval hamar ki is küldtem.

Az olyan apukákról pedig, akik a szülés miatt megundorodnak a feleségüktől, kicsit meg van a véleményem. Nem muszáj nekik végignézni az egész folyamatot …. „alul”!!! Nálam egy férfi attól férfi, hogy a nehéz helyzetekben ott van a párja mellett, és segít neki. Ahol egy nőt mindig csak szépnek és „problémamentes”-nek láthat a férje, ott a kapcsolattal amúgyis baj van. Szerintem!! Persze ahol apuka már eleve nem akar bemenni, azt is megértem! De aki utólag meg undorodik, hááááááát…. (nálunk Apa inkább azóta néz fel rám igazán, imádom is érte, pusssssssz Apa!!)
:wink:

Kép
nostawen

Ági,
Szerintem mindenképp mondd el a nődokidnak, vagy a háziorvosnak a kékülést. A vérkeringési probléma most pláne nem játék!! (Én mint újdonsült alvadási zavaros mondom ezt neked.)
A képeid viszont nagyon szuperek! Főleg a vádlis tetszik :D

Konan,
Aranyos vagy hogy hiányoztam neked. Itt vagyok mindig veletek, de legtöbbször csak az olvasásig jutok.

Márti,
Örülök, hogy minden rendben van nálatok! És fejvégű fekvés, már ilyenkor? Gratula!!
Ovis témában, légy szíves erősíts meg. Én úgy gondolom, nem az ovi felszereltsége, meg az extra szolgáltatásai a lényegesek elsősorban a választásnál, hanem az óvónénik!!! Mi ez alapján választottunk, és nagyon bejött. (Az „elit-hiper-szuper-ovis” ismerőseim meg panaszkodnak az ottani óvónénikre.)

Képzeljétek, én is érzem már a mozgást!!!!!!!! Imádom! És annyira ideges vagyok, amikor egy fél napig nem érzem. Ja, és a pocakom is kerekedik már!!! Most néztem meg, hogy amikor a fiammal 30(!) hetes terhes voltam, akkor volt ekkora a haskörfogatom!!!! Igaz most én is némi plusszal indultam.

A 18 hetes UH-n túl vagyok, Babóca nagyon édes volt, de még nem mutatta meg az alsó fertályát. Szóval egy pár hétig nálunk még biztos rejtély lesz a neme.
Tegnap voltam dokinál is, és mindent rendben talált. Zárt a méhszáj (hurrá!), szívhang is rendben volt (hurrá-hurrá). Én a 4D-s UHra mindenképpen el szeretnék menni, és nem elsősorban a pofija vagy a neme miatt, hanem mert volt ismerős, akinél ott derült ki, hogy baj van. Nálunk persze nem lesz semmi gond, ugyebár fő a pozitív hozzáállás!!!!!!

Holnap lesz a fiam ovijában az anyák napi ünnepség. Már nagyon várom!!! Eddig még nem voltam ilyenen. (csak persze gyerekkoromban) Azért viszek magammal egy százas csomag papírzsepit, biztos ami biztos. :wink:
Egyébként vasárnap volt a kisfiam szülinapja is, úgyhogy közösen ünnepeltünk, mondott nekem verset, meg adott virágot. IMÁDOM!!! Elsőbabás lányok, pár év és nektek is ilyen szép lesz az anyák napja!!

Ja, és gratula minden újonnan kiderült kisfiús és kislányos anyukának!!!!!!!

Kép
nostawen

Sziasztok Csajok!
Ne haragudjatok, hogy ilyen sokára jöttem. Mindenféle bajom van. (szerencsére nem egészségügyi).
Melóhelyen betanítok, úgyhogy semmi időm nincs fórumozni.
És bocsi azoktól is, akiket még iwiw-en nem jelöltem vissza, egyszerűen nincs időm gépezni.
Terveim szerint még ebben a hónapban dolgozom, úgyhogy nem hiszem, hogy változni fog a helyzet. De ha tudlak olvaslak benneteket, csak ritkán tudok válaszolni.
Bocsi, hogy nem írok senkinek személyesen most, de annyit irtatok, hogy azt sem tudom mire válaszoljak.
Egyelőre a netezgetés otthon sem megy, mert akkora kupi van, hogy örülök, ha este megtalálom az ágyat. Készül a gyermekszoba, és minden be van zsufizva a hálóba. (1.5 szobás panel) Szerencsére már alakul a kis lurkó szobája, festés kész, szoptatós kanapé és új szőnyeg bent van, és tegnap raktunk tapétából állatos csíkot a falra (talán díszcsík a neve?)
Testileg-lelkileg jól vagyok, minden a régi. Az utóbbi napokban, kb. egy hete megint sok a savam, úgyhogy minden este Rennie-vel alszom el. Vizesedés, keményedés, ilyesmi nincs. Még pár napja azt vettem észre, hogy gyakran szédülök, nem tudom mitől, talán a vérnyomásom? Vagy ez a cukor dolog lesz?
Tegnap voltam sima vizsgálaton, zárt a méhszáj, minden egyéb rendben. Sajnos UH csak nagyon sokára lesz, alig bírom már kivárni. Cukorterhelés nekem 4 hét múlva lesz, azaz 27. héten.
És még a nemét sem tudjuk. Annyira irigykedem rátok... aki már tudja.
Úgyhogy még vásárolgatni sem kezdtem, bár mostanság arra se lenne időm.

Szinte egész nap érzem a picurkám mozgásait. Persze ha apa, vagy idegen teszi a pocimra a kezét, akkor lapít a Drágám. Az én kezemet már ismeri, tök jól el lehet játszani a lurkóval.

Szülés: én szeretném, ha apa bent lenne a szülésnél, de nem befolyásolom ebben. Ő fogja eldönteni, hogy bejön vagy nem. Szerintem én is nehezen tudnám rávenni magamat, hogy bemenjek egy szülésre... Egyelőre azt mondja, hogy mindenképpen ott szeretne lenni.

Nagyon édesek a képek, majd én is rakok még fel. Csak a képeim nem ezen a gépen vannak. (összesen 3 gépet használok: meló, otthon, és a páromét)

Főzés, takarítás: én inkább a főzést választom, de sajna most bele kell húznom a takarításba is, mert készül a babaszoba. Főzni egy héten kb. 2-3-szor szoktam, de majd ha végre otthon leszek, akkor minden nap szeretnék főzni.

Sziasztok, igyekszem sűrűbben jönni!
Vendég

Naaa előkerültek az eltűntek :)

nostawen:
gratulálok a mocorgáshoz!

eszike!
nem semmi!! már a szobát készítitek elő :) de jó!!!
mi még költözni fogunk.. épül a csodaházunk :) úgy néz ki, hogy július végén augusztus elején költözünk be! kemény menet lesz nagy pocakkal.. de már úgy várom..
itt is imádok lakni, és minden jó.. de azt a házat mi terveztük.. közel egy évig csak a tervek készültek.. úgyhogy olyan lett, amilyennek megálmodtuk.. ezért is nekem még csak gondolatban van meg, hogy milyen lesz Adél szobája... pedig de szeretnék már én is függönyt, "díszcsíkot" - bordűr a neve, no nem kioktatni szerettelek volna ezzel- szóval jó lenne már válogatni..és látni a készülő szobácskát..úgyhogy hajrá... ha elkészül kérek képet!!!
Milyen színeket válogattatok??

szeder74

Márti
szuper,hogy minden rendben a babáddal!!!

Szeder
De milyen csodás lesz nektek az új házba hazavinni Adélt!! :D

Nostawen
Első anyáknapján amikor Heni még csak 2 hónapos volt és egy szál,pici virágot tettek a kezébe és úgy adták nekem oda...háááát én is úgy sírtam :oops: :wink:
Azt hiszem megértelek a 100-as zsepis anyáknapjás készülődés miatt... hány éves a nagyfiú?

apás szülésről még egy gondolat: ma este apuja vitte fürödni Henit és hallom magyarázza neki ( a gyereknek :shock: :lol: ),hogy ő vágta el a köldökzsinórt! én ránézek,hogy miket magyarázgat a picinek erre rámnéz és azt mondja:"annyira jó érzés neki és mostanában sokszor eszébe jut".....tök érdekes,hogy pont ma volt ez...pedig nálunk mostanában nem jött elő a téma(már mindketten úgy érezzük az apás szülés kérdés nálunk már eldöntött dolog :D )

Jó éjszakát mindenkinek
holka

Honey!

Este küldtem privi-t!

Szülés: Nálunk föl sem merült, hogy a férjem nem lesz bent, persze előtte megbeszéltük a dolgot. Annyi van, hogy a drasztikusabb, véresebb jelenetekre nem kiváncsi, de, ha mellettem ül vagy a kezemet fogja, akkor ugye nem is lát semmit ezekből!
A gyengéd születésről az a véleményem, hogy nagyon jó, ha úgy sikerül! Szerintem az orvos és a szülésznő hozzáállása elsődleges, olyat kell választani, akivel ezt is meg lehet beszélni. A kevés beavatkozás feltétele a rugalmas orvos, az enyém pl. azt mondja, hogy ameddig a baba szívhangja jó,addig a kismama a főnök! Jó, ha a kórház szemlélete is a természetes, gyengéd születéssel harmonizál, nálam már az 1. szülésnél is kérés nélkül félhomályba borították a szülőszobát a kitolási szakban (előtte is rajtam múlt, mennyire van világos) és csendben fogadta a doki+szülésznő a babánkat. Előtte hagytak mozogni, nem utasítottak csak tanácsolták, hogy mi lenne a jó, törekedtek a természetességre stb.
A 2-nál nagyon gyorsan zajlottak az események, de azért arra figyeltek, hogy túl világos ne legyen! Minden babámat rögtön a pocakomra tették, és a köldökzsinórt csak akkor vágták el, amikor már nem pulzált!
Szóval jó, ha tájékozottak vagyunk és tudjuk, mit szeretnénk és az miért jó nekünk és a babánknak, de vegyük figyelembe a valóban hozzáértők véleményét és szakmai tudását, szóval bízzuk rájuk azt, ami az Ő dolguk, legyünk rugalmasak az elképzeléseinkel, mert a helyzet úgyis adja magát, és csak olyanokat válasszunk szülésünk kísérőiül, akikben feltétlenül megbízunk, hogy nekünk és a babánknak a legjobbat akarják!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Nyitottam egy őszi kismamák topikot ahol minden 2008-as őszi kismamát várunk!!!Osszuk meg a tapasztalatokat és késöbb a babázás örömét :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

JÓÓÓÓ REGGELT!!

ELőször gyors élménybeszámoló, aztán reagálások (az lesz a több..) :)

Szóval: Köszi mindenkinek, WELLNESS SZUPER VOLT!!
A Park Inn Holtelben voltunk, tök szép, modern, jó a kiszolgálás, szóval ajánlom mindenkinek.

A fürdőzés: .... Hááááát... az nekem kimaradt! Biztos van köztetek több kismami, aki be merte volna vállalni, de én félek mindenfajta fertőzéstől, szóval nem csak a gyógyvizes medencét hagytam ki... :?

A kaja volt a legjobb az egészben :oops: :oops: Csajok! Olyanokat vacsoráztam.... :lol: ... huh! Viszont észrevettem valamit kajálással kapcsolatban!: Létezik, hogy a méh növekedése miatt kevesebb hely van a gyomornak? :shock: Tök éhes vagyok, mégsem tudok sokat enni egyszerre, mert tök hamar jóllakok. Így aztán nekem "bukta volt" a svédasztal :( ...pedig mennyit tudtam volna enni?!! :oops:

Amúgy ez a Wellness igazán a férjemnek volt kitalálva, tök örülök, hogy jól érezte magát, ki tudott kicsit kapcsolni!!Meg hát azért én is :lol:

Na megyek visszaolvasni!
Vendég

Szép jó reggelt!

Márti!
Borzasztóan örülök, hogy minden rendben van és megnyugodhattál!! :D :P :D

Nostawen!
Jó hogy megvagy! :D És leginkább az, hogy nálatok is minden a legnagyobb rendben!!! :D :P :D 4D-t már én is nagyon várom hasonló okokból, mint Te. Egyrészt láthatom teljes valójában a babócánkat odabent, másrészt megnyugtat, hogy minden ok-s vele! :wink:

Eszike!
Te jelezted előre, hogy nem tudsz mostanság olyan gyakran jönni. Néha azért jelentkezz. Annyi is elég, hogy jól vagytok, a többi pedig ha ráérsz majd! :D

Szeder!
Nem biztos, hogy irigyellek azért a költözésért. Nagyon vigyázz majd magatokra! Bár gondolom ezt nem kell külön mondani. A nagy része úgyis a családtagokra és segítőkre hárul. És mire Adélka megszületik, addigra a Ti helyetek rendben lehet. Amikor pedig már rendben vagytok (bár egy házban soha sem lesz minden készen....) isteni lesz. Mi decemberben költöztünk az új házba. Konkrétan a hurcolkodás 23-án és 24-én délelőtt zajlott. Sőt! 24-én hajnal fél háromig pakoltunk és takarítottunk, majd utána elmentünk a Tesco-ba vásárolni, mert hát az éjjel nappal nyitva van. Gondolhatod! Nem akármennyit dolgoztunk, hogy nyugodtan tölthessük a szentestét, de mint kiderült semmi sem lehetetlen. Így utólag nem semmi volt, és mint később kiderült akkor már ott volt babócánk a pociban! :D
És hát ugyan még nagyon sok munka van hátra (kertrendezés, kinti burkolások stb... és persze elsősorban a babaszoba rendbetétele!!!), de imádok ott lakni és alig várom, hogy a babácskánkat hazavihessem.
Bocsáss meg, de nem tudom, hogy merre laktok most!? Az új ház is arrafelé lesz?

Holka!
Apuka nagyon ari lehetett! :wink:

Kép
Kép
konan

Bejci!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Kicsit irigykedhetek? Egyrészt a wellnessért, másrész a kaja dologért. Mármint hogy nem bírsz sokat enni. Én úgy szeretnék nem sokat enni.....! :lol:

Kép
Kép
konan

Nostawen!

Nálad a pont! Semmit nem ér a jól felszerelt óvoda, ha belülről nem az ottdolgozók szeretetével van megtöltve (lehet, hogy kicsit szentimentálisan hangzik, de így gondolom)! Az ovisok csupa szív-lélek kis emberkék és akkor boldogok, ha a szeretetüket az óvónő viszonozza! Sokan gondolják, hogy a jól felszerelt óvoda extra szolgáltatásokkal (pl.angol, lovaglás,jazz-balet stb.) majd jobban fejleszti a gyereket, de ez nem igaz! Van egy mondás, ami szerint a gyerek attól nő, fejlődik, okosodik, ha szeretik! Szerintem ez nagyon így van! Ha az óvónők leülnek játszani a kicsikkel, viselkedésükkel példát mutatnak nekik, folyamatosan figyelik a gyerekek igényeit, jelzéseit, akkor semmilyen proléma, zavar nem kerüli el a figyelmüket és megfelelő szakemberhez irányítják a gyereket! Az egészséges, jól fejlődő gyerekeknek pedig a játékos foglalkozásokon, odafigyelésen, szereteten kívűl nincs másra szüksége az óvodában! A játék és a mozgás minden fejlődésük alapja!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

nostawen!
Már hiányoltalak én is. Jó, hogy újra írtál. :D Meddig tervezed, hogy dolgozol még?

Teljesen egyetértek Mártival az ovival kapcsolatban. És örülök, hogy rendben van veletek. :D

Kép
Kép
a.m.

Jaj, jaj, jaj, .... kivel kezdjem???? :?

Blúmi: Őssejt! Bocs, de le kell, hogy lombozzalak! Pár napja én is írtam az őssejtről, mármint hogy mi is levetetjük, a Péterfyben a Zelion prospektusát nyomták a kezünkbe. AZtán tegnap olvastam, hogy becsődölt, illetve, hogy a tárolás nem megoldott! Most teljesen elbizonytalanodtam, hogy valóban akarjuk-e?

Nostwagen: Boldog szülinapot a kisfiadnak!! ELső "hivatalos" anyák napja? Biztos nagyon megható lesz!! Elég lesz egy százas pzs. csomag?? :lol:

Konan: Teljesen átérzem a helyzeted, de nem értem: ha ennyire eleged van a melóból, miért erölteted? :?
Nem tudsz táppénzre menni? Vagy nem akarsz? :roll: Én eredetileg úgy terveztem, hogy ameddig lehet, dolgozni akarok. Aztán már 8 hetesen rá kellett, hogy jöjjek, a baba miatt jobb, ha nem eröltetem. Az állandó görcsök megszűntek kb. a 2. itthon töltött napon. Bár én nem akarok beleszólni... csak tudom, milyen tök jó itthon!! :oops: :P

Szeder: Én is kűzdök az álomkórral !! Akkor ez már így marad? :?
Tesóm azt mondta, hogy a második trimeszterben tele leszek energiával! Ahhoz képest az átlag 10 órás alvást követően délben simán megy egy kb. másfél órás szunya :oops:

Dan6: Mi nem megy a vonalzókészítésben? Én szívesen segítek Neked! Hol akadsz el?

Lanta, Márti: Örülök, hogy minden rendben ment a genetikán!! Tök jó!! :)

Ági: Megmondom őszintén, én is csalódtam kicsit a 4D-ben! Főleg azért, mert annyi tök jó babafotót láttam, az én pici lányomat meg alig lehetett lefotózni! Ugyanaz a szitu, mint nálatok! Baba belefúrta az arcát a placentába, úgyhogy az összes kép szinte csak árnyakat mutat... Ezek után úgy döntöttünk, ha a babuci nem akarja, nem piszkáljuk feleslegesen babamozizással! Azért egyszer még elmegyünk, de majd csak a 29. hét környékén!

Minyu: Először is: GRATULA A KISLÁNYHOZ!!!!!!! Apuka mit szól hozzá, hogy lánya lesz?
Tök ügyes vagy! Nagyon tetszenek a születési értesítők!
Tábla: Szerintem is mehetnének inkább a nevek az oszlopba, bár még mi sem döntöttünk!

Holka: Remélem az én férjem is ilyen büszkén fogja majd mesélni a szülőszobás élményeit! Mi is apás szülést tervezünk. Zsoltim tök természetesnek vette, hogy bejöhet! Én megkérdeztem, ő szeretne bejönni, úgyhogy ez nálunk nem is kérdés!

HONEY: Téged hagytalak a végére! Nagyon sokat gondoltam Rád és Flórára! Nagyon nagyon drukkolok Nektek pénteken! Mondhatnám: csuriban a kezem!! :)
A 1,5 kg miatt ne aggódj! Flóra elveszi belőled amire szüksége van! Viszont a nyugalom az nagyon fontos, úgyhogy tényleg jó, hogy már pénteken tudtok menni!! Amúgy olvastam egy másik topicban, hogy van aki 5-6 kilót is leadott ahelyett, hogy hízott volna! Szóval a fogyás miatt ne aggódj! :wink:
Tényleg bennt voltál 2 szülésen? :roll: :shock: Az nem semmi!!! Milyen szagok vannak? :?
Vendég

HÚÚÚÚH... Szóval:

Nostwagen= Nostawen :oops: :oops: :oops: :oops:
Bocsi.... nem hiába... németes voltam... :lol:
Vendég

Sziasztok!

Bejci: létezik. Én kb fele annyit tudok enni, mint korábban, viszont 2-3 óránként ennem kell egy keveset ahhoz, hogy ne legyek rosszul.

Kép
kistiggrincs

Na! Lett egy pocis képem! (Úgy emlékszem Humanka hiányolta)

Kép 22 hetesen és sok kilósan

Kép
Kép
konan

Bejci!
Eredetileg úgy terveztem, hogy augusztusig dolgozni szeretnék. De már nem szeretnék!!! Igazából már csak arra várok, hogy a fiamnak megkezdődjön a nyári szünet, ezért van megcélozva a júni közepe. Meg hát ha nem muszáj valami miatt otthon maradni, akkor azért szeretnék a melóhelyen is lezárni pár dolgot mielőtt elmegyek, vagy legalábbis rendben itthagyni. Bár a párom is folyton megjegyzi, hogy miért nem maradok inkább otthon...? :lol: Ezt az 5 hetet már csak kihúzom... Ha mégsem, akkor otthon maradok. Egyébként ez az erőltetés nem erőltetés dolog inkább hangulati kérdés nálam és mostanában inkább olyan hangulatom kezd lenni, hogy nem tudok a munkára odafigyelni. :lol:

Kép
Kép
konan

Mindenkitől köszönöm a gratulációkat!

Márti!
Örülök, hogy minden ok a babával.

Honey!
Nagyon durva, nem is gondolná az ember lánya, hogy ilyen is lehet.

Nostawen!
Tegnap voltam háziorvosnál, ő se tudott mit mondani. Most az van, hogy ő volt az egyetlen, aki mondta, hogy a béka segge alatt van a vasam, így nem lehet nekiindulni egy szülésnek, mert nem lesz erőm. De a nődokim néhány napja adott már vasat, így azt szedem. Így az van, ha megyek a 26 hetes vérvételre, előtte megyek vissza a házidokihoz kiegészítő vérvizsgálatra (és előtte egy hétig abbahagyom a vasat), aztán az eredemények alapján meglátjuk a további teendőket.
Szerinte az is elképzelhető, hogy most nyomás nehezedik a testemre, és az idézheti elő a kékülést, és fennállhat az egész terhesség alatt akár.
Bár mostanában halványabban kékülök talán. Ja, és állítólag lehet a vashiánytól is. Egyenlőre ennyi.
De jó, hogy végre te is érzed a babát. Szerintem is annyira csodás, ahogy kidugja egy-egy testrészét. Most is rugdos a drága.

Konan!
Jó nagy pocid van! De nem tudom, mit izélsz itt hogy van rajtad felesleg? Nem is látszódik a hasad miatt. :lol:

Én se tervezek előre szüléssel kapcsolatban, bár csenden megjegyzem, egy kicsit félek tőle.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

márti,
köszi a privit! Minnyá elolvasom!

nostawen - gratula a mocorgáshoz!!! És jó , hogy végre visszakacsintottál közénk! :)

szeder - hu... nem irigyyellek a költözés miatt! illetve csak az időzítés miatt. Nem lesz egyszerű a legnagyobb melegben, pocakosan... lesz legalább segítséged?
Mondjuk még mindig jobban jársz, mint az egyik barátnőm, akinek 3 hetes babával kell költöznie. Akkor már inkább pocakosan...
Egyébként maradtok Solymáron?

bejci - a kajával nálam is ugyan ez a helyzet! :? Ráadaásul nálam még rá tesz egy lapáttal a néha rámtörő paraság.
Amúgy nagyon köszi a drukkokat! Rám fér.... néha úgy el tudok kenődni. :?
Nagyon hektikus a kedvem. Van, hogy semmi extra és biztos vagyok benne, hogy Flórával minden okés lesz... és van hogy a legdurvább gondolatok támadják meg az idióta agyamat. Na azt az érzést nem kívánom senkinek.... :(
Sajnos így nem is tudom annyira élvezni a terhességet, mint ahogy kellene. :?

De hogy jót is mondjak és felvidítsam magamat: VÉGRE MA VGAYOK FÉLIDŐS!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Kek csikot szeretenek kerni! Bence vagy Botond nem tudunk donteni parommal, sztem irjuk be mindkettot a tabliba, mert lehet 2 nev lesz a vege.

Minden rendben volt a genetikai uh-n tegnap, csak a szivet nem tudta rendesen megnezni, lokogette a hasam, de sajnos nem fordult. Igy vissza kell majd mennem kontrollra.

Most nem tudok tobbet irni, mert ezer a munka... BOcsi :oops:

KépKép
druska

tábli :)
Kép

És már napok óta fel akartam tenni, csak nem volt kedvem összeszerkeszteni; egy kis összehasonlitás (elsö és mostani terhességem, azonos hétben készült pocakfotója :) -) Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

húúúú Minyu, de vékony vagy!!! :D
Nagyon mókás a kerek pocakod!!
Az első terhesség alatt mennyit híztál? Híztál egyáltalán? :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Konan: Egyáltalán nem kell paráznod a kilóid miatt!!! Nagyon csini vagy! El sem hiszem, hogy 12 éves fiad van!!

Minyu: Tök szép kerek pocid van!
Nem vagy semmi!!!! :lol: És hát ugye szemtelenül vékony ... :wink:
Vendég

Sziasztok!
Ingyenes kismama jóga május 17.én! Nyílt nap az Anahita jógaközpontban!
http://www.anahita-joga.hu/index.php?op ... &Itemid=65

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

honeymoon :)
Elöször fogytam 4 kilót a sok hányástól. :( (ezért is volt félidösen olyan pici pocim sztem) aztán hiztam összesen 16 kg-ot, az eredeti súlyomhoz képest ugye 12-t. Most nem fogytam az elején :)
És tök más formája van most a pocimnak. Most kerekebb, Nándinál meg csúcsosabb volt. Ezzel én spec igazolom a babonát :lol: (már ha tényleg bejön, hogy most kislány ez a Pötty baba)

Kép
Kép
Kép
minyu

Szia Minyu!

A névhez kérnék egy Mihály(Misike) nevet, apukája után.
Ja, és szuper a pocis kép.

Kép
Kép
noni78

Konan: helyes poci :)

Honey: gratula a féloidőhöz :D

Druska: Neked meg a kisfiúhoz :D

Minyu: huh de nagyon vékony vagy :D A pocid meg nagyon helyes gömböc. :)

Kép
kistiggrincs

Őssejt

Most meg ez van a Zelion honlapján:

"Honlapunk átmenetileg szünetel,
addig is keresse ügyfélszolgálatunkat:

Tel.: (1) 240 2554"

Persze, hogy foglalt, katasztrófa :cry: :cry: :cry: :cry:
pabika1

Pabika!

SZerintem ne idegeld magad! Ha még nagyobb gáz lesz, vidd el a szerződéseteket egy jó ügyvédhez, aztán be kell őket perelni.... :evil: :evil: :evil:
Vendég

Hello Csajok!

En megint csak most, ugy latszik szokoev van -> es tenyleg :lol:

Nem nagyon irok en sem szemelyre szabottan, csak lattam az osszes pocakot (nagyon csini Konan, Minyu, Honey is), meg a gyerkocok is szebbnel szebbek.

Amikrol szo volt.

Nem is merem leirni, de nekem egy arany ferjem van. O is minden-nap-ingben-jaro melos, de megismerkedesunk elott is maga vasalta az ingjeit, es ez igy is maradt. Amiota babas vagyok, nem engedi, hogy hazimunat vegezzek, os takarit, mos, mosogat. Szoval egy szot sem szolhatok, nem is teszem. Nagyon vigyaz ram :wink: :lol:

Ugy latom, en vagyok a legtovabb dolgozni szandekozo, ez nem veletlen. Mar azt hiszem, irtam, hogy itt 12 het fizetett szulesi szabi van, utana semmi. Es itt a tappenz is mashogy mukodik, nem korlatlan, mint otthon, hanem van 15 nap, ami orvosi igazolassal veheto igenybe, es van 10 nap, ami igazolas nelkul. De ez a max, amit fizetnek, szoval ha tobbet vgayok beteg, akkor bizony az fizetetlen lesz. Ezert van az, hogy en aug vegeig fogok melozni, mert addig minden nem a munkahelyen eltoltott nap a babaval eltoltott idot csokkenti.

Az ossejt levetelt en nagyon szeretnem, de meg nincs eleg infom az itteni rendszerrol, szoval meg gondolkozom rajta, meg persze infokat gyujtok.

Magamrol annyit, hogy nekem rosszabbra fordult ismet a sorsom, roka koma megint tamad napi rendseresseggel, tobbszor is :cry: Mar azt gondolom, mindenfele trukkoket bevetettem, mindent kiprobaltam, de semmi sem hat. Aludni sem tudok, ma is olvastam ejfeltol 4-ig, mert semmi esely sem volt az alvasra.

Minyu: nekem mehet a neves tablazatba : Lili/Benedek -> vmelyik csak bejon :mrgreen: Penteken megyek uh-ra, ugyhogy nagyon remelem, hogy vegre megtudjuk mit rejteget a laba kozott.

KépKép
Kép
humanka

Tök izgi, az egyik kolléganőm most feküdt be a korházba szülni.
Hétfőre volt kiírva, de még semmi... De be kellet feküdnie, mert a baba a 34. héten már 3700 gr volt ( a becsült súlya ) :D Szóval Bármelyik pillanatban anyuka lehet! :D
ami azért is szupi, mert kész csoda, hogy teherbe esett. Mivel PCOS-es volt és kb 3 havonta menstruált 3 napot.... és most makk egészséges babáját várja! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

humanka,
húúú nem irigyellek az augusztusi munka miatt. :? És még nekünk sír a szánk, hogy de rossz dolgunk van itthon....
Biztos meghülyülnék, ha a nyarat az irodában kellene töltenem.
És "kamu" veszélyeztetettként sem tudod magad kiiratni a dokival? vagy az nálatok nem járja? :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Na, meg volt az anyák napi ünnepség! Mondanom sem kell, hogy amikor bementem és meghallottam Cserháti – Édes kisfiam számát a magnóból, úgy elkezdtek potyogni a könnyeim, hogy nem győztem magam rendbe hozni, nehogy mire bejönnek a gyerekek, megijedjen szegény kicsi fiam, hogy miért sír anya mint a záporeső.
Aztán mikor bejöttek és szavaltak meg énekeltek, már csak a kis vidám arcokat láttam, és olyan de olyan aranyosak voltak, hogy eszembe sem jutott bőgni. A kisfiam meg egyszerűen TÜNEMÉNYES volt!!! :D
Ne haragudjatok az ömlengésért, de tényleg nagyon tetszett az első „hivatalos” anyák napja.

Holka,
Norbika most töltötte be a négyet (pont vasárnap!). :wink: Persze én is kaptam tőle eddig is virágot – Apa révén -, sőt tavaly a bölcsiben már mézeskalács szívecskét, meg papírtulipánt is adtak az anyukáknak, de idén éreztem először azt, hogy már érti is a miértjét ennek az ünnepnek. És olyan lelkesen mondta a verset!

Szeder,
Azért irigyellek picit az új ház miatt! Persze tudom, hogy biztos nehéz lesz, főleg nagy pocival, de az hogy új lesz és olyan mint amilyennek terveztétek, biztos kárpótol azért a pár nehéz napért.

Márti,
Örülök hogy egy szakember egyetért velem. Bár gondolom ez így lenne természetes. Akik még oviválasztás előtt állnak, javaslom, hogy beszélgessenek egy picit a leendő óvónénikkel, és inkább próbálják meg odaíratni a gyerekeket, ahol tényleg szimpatikusak.

a.m,
Június végéig tervezem a munkát, de majd meglátjuk hogy bírom.

Bejci,
Köszi a köszöntést. És egyetértek veled abban, hogy nem olyan rossz otthon lenni. Bár az elkövetkező pár évben még jócskán megunhatjuk, de azért így hogy jön a nyár és van egy csomó tennivaló mindenkinél – ahogy olvasgattam -, biztosan jót tenne mindenkinek, ha nem vinné túlzásba a munkába járást.
És még az alvás mennyiségben is egyezünk :lol:

Ági,
Képzeld nekem is kell vasat szednem, egyelőre napi egyet. Pedig amikor a fiammal voltam terhes mindig azt mondták a dokik, hogy mutogatni kéne az ilyen kismamát, akinek ilyen tökéletes vérképe van! Most bezzeg!!!! :cry:

Konan, Minyu,
Milyen helyes kis pocitok van!!! :wink:

Humanka,
Én sem irigyellek! Azért ez nem egy kismama kímélő hozzáállás, ami nálatok van.

Lehet, hogy már néztétek, de aki még nem talált nevet, viszont van türelme, annak jó böngészést:
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/30/nevvalaszto-1.html

Kép
nostawen

Nostawen: Látom a vérképe mindenkinek kezd csillagos lenni :(
De a végeredmény miatt megéri vashiányosnak lenni, nem?

Amúgy megvolt a nőgyógyászos látogatásom, illetve látogatásunk... Férjem is bejött velem :lol: :lol:
Babócánkkal minden rendben, uh-n megkukkanthattuk :D
Amikor látom a kis szívét verni, mindig úgy elérzékenyülök.. :cry:
Vérnyomásom: O.K,
kilók: +5kg-nál tartok, ami nem tűnik soknak, de sajnos a kezdősúlyom is több volt, mint kellene, úgyhogy igyekeznem, hogy ne nagyon hízzak. A vizesedés miatt sajnos úgyis fogok, de a doki javasolta a gyümölcsnapok beiktatását. Remélem azért így kordában lehet tartani!
Vendég

hahó!
élek még, csak bejelentkeztem, meló ezerrel, meg lakásosdi...
nem akarom elkiabálni, talán jövô héten már le is merem írni, de úgy tûnik haladunk, minden irányban 8) ha értitek mire gondolok. na, majd elmondom késôbb.
drukkoljatok, és majd jövök, olvasgatok, de semmi erôm...

honey!!
mennek a drukkok! sokat gondolok rátok!
és ma szereztem magamnak istenhegyis idôpontot, de nem akartam elôbb, jó lesz majd 25hetesen!

minyuuu!!!!
nagyon durván vékony vagy!!!!!!! húúú.... és irtó édes a kis kerek pocak!
növögetünk, növögetünk ( ki milyen iramban :wink: )

konan!!
tök jól nézel ki, ne vicccelj!!!!!

jajj, ovis beiratkozás meg elvárások feletti volt! majd meglátjuk bejön-e :)

na jóócak, dôlök....

KépKép

KépKép
bagzerka

Honey: en barmikor donthetek ugy, hogy elmegyek a melobol, csak nem kapok erte fizut :( . Akkor sem, ha beteg leszek, mert a betegnapok szama is meghatarozott. 15 nap orvosi igazolassal, es meg 10 nap nelkule. Ez gyakorlatilag 5 het, tehat enyit en meg plusszban a baboval akarok tolteni. Elmehetnek barmikor, csak azt anyagilag nem birnank, igy muszaj meloznom. De en nem a nyarat toltom am nagypocakosan, hanem a telet :lol: :lol: :lol: , ami egyebkent kifejezetten jo, mert nekem, aki eddig mindig fazos voltam, most ezerrel melegem van mindig mindenhol. Hogy van a kolleganod? Megszuletett a picur :?:

Nostawen: szerintem egy ev mulva mindannyian zokogni fogunk anyak napjan :mrgreen:

Bejci: tok jo, hogy veletek is minden oke. Nekem meg nem csillagos, mert csak jovo het utan megyek vervetelre, aztan majd jovok en is referralni, hany csillagot kaptam :roll:

Bagzera: hajra, hajra, mennek a drukkok a laks ugyben. Tegnap kifelejtettelek, de neked is nagyon csini mar a pocakod :wink:

Magamrol: mai 2 roka begyujtve, bebi kalimpal, es varjuk nagyon a holnapi uh-t, hogy milye van neki ???

Szep napot mindenkinek, vigyazzatok magatokra, a bent – es a kintlevo babakra is!

KépKép
Kép
humanka

Jó reggelt Kismamik!

Minyu!
Nagyon kis vékony vagy(mondom ezt és a bálna) és nagyon kis takaroa a pocid.Menniyre más a formája most, mint 2005-ben!!! :o

Konan!
Még mindig nem értem mi bajod van magaddal.Teljesen normális méretű kismama vagy!!!!! :wink: Nagyon helyes a pocid is.

Honey!

Nagyon drukkolok neked holnapra. Más csak 1 nap van addig :)

Megpróbálom feltölteni a kicsifiam ágyneműgarnitúráját ami a szopipárnával együtt érkezett.

Kép
Kép
a.m.

szóval a képek. Csak nagyjából látsznak. Van 1 takaró,párna, fejvédő, baldachin,szopipárna, pelenkatartó, törölköző. Kép Kép Kép

Minyu!
A tábliba a névhez légyszi' írd be,hogy Gyula, Örs

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Napokig nem tudtam a Babanetet, aztán később semmit sem megnyitni az Explorer-ben, biztos vmi számítógépes vírus. Most nem is az utánaolvasással foglalkozom, bocsi, csak kérek szurkolást: hétfőn beszéltem a dokimmal, azt mondta ő is, csak betöltött 20. hét után látszódna, ha valóban lenne rendellenesség (még mindig az AFP-mizéria), de a 20. hétre már nem adtak UH időpontot, úgyhogy ma (19+6) megyek, most indulunk. Gondoljatok ránk, jó? Alig aludtam, most egy falat nem megy le a torkomon... :(

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
sarkantyúka

Sziasztok!

Nagyon arik vagytok! Köszönöm a bíztatást!

Honey!
Gratulálok a félidőhöz!!! :D (És nem felejtem el: drukkolok ezerrel!!!)

Druska!
Bence v. Botond. Mind a két név nagyon klassz szerintem. Nekem teccccik!!! :D Én sem biztos, hogy rögtön tudnék közülük választani.

Minyu!
Pocis kép: aztaaaa! :shock: Megkérdezhetem? Te úgy normál állapotban hány kiló szoktál lenni? Amúgy meg nagyon csini pocid van és tényleg nagyon más a formája mint előzőleg!

Bejci!
Neked is köszi! Sokszor még én sem hiszem el, hogy 12 éves fiam van! De nagyon jó! És nagyon imádom! :P

Humanka!
Hát igen! Mi itt siránkozunk, szenvedünk, hogy meddig dolgozzunk, de tulajdonképpen itt Mo-n tök jó dolgunk van! Unokatesóm kint él Olaszo-ban és most várja a 3. babócát (kislány lesz végre két fiú után) júniusra, és ő is azt mesélte, hogy összesen 1 éve van amit otthon tölthet és én már ezen is ki voltam akadva. De ott nálatok akkor ez még durvább! :shock:
Rokakoma pedig ha lehet TÁVOZZON!!! Most már ez tűrhetetlen!!! :evil:
Holnapra megy a drukk, hogy megtudjátok ki lakik a pociban!!!

A.m.!
Nagyon szépek és aranyosak az új szerzeményeid! Milyen jól fogja bennük érezni magát a kisfiatok! :D
A teljesen normális mérettel a dokibácsim nem nagyon ért egyet...! Legutóbbi mérésnél (1 hónapja) volt rajtam +8 kg. Azóta pedig biztos csak híztam. Holnap kiderül. :roll:

Kép
Kép
konan

Sarkantyúka!
Óriási drukk nektek!!!! Nem lesz semmi baj!!!

Kép
Kép
konan

Sarkanytyúka!

Drukkolunk!!!

Honey!

Már csak 1 nap! Csak sok nyugalmat szeretnék kívánni, várni nehéz, de minden rendben lesz!!!

A.m!

Ezer köszönet a tippért (szopipárna)! Épp tegnap nézegettem, tényleg nagyon kedvezőek az árak! Ugye azonos huzattal is kérhető az ágynemű és a szopipárna? Úúúgy tetszenek a minták! A köv. uh. után (biztos ami biztos) rendelek valami csajosat! Olyan szépek! 2 mintát kinéztem, remélem valamelyikből lesz még akkor!

Márti
borossné becz márta

konan :)
Ált. 48 kg vagyok (most is azzal kezdtem, és Nándival is a terhességet) és 168 cm.

sarkantyúka :)
csuriban kezem-lábam!

am :)
Két neve lesz a bébinek, vagy még nem döntöttetek (csak mert vesszöt tetté, és nem tudom eldönten, hogy hogyan irjam. )
nagyon szuperek a cuccok. Én tegnap turiztam egy pici sapit és egy 62-es felsöt (az van ráirva, hogy Queen of Hearts ) :)
És licitáltam egy rózsaszin bundazsákra is, mert az nincs a babakocsinkhoz, remélem, megnyerjük (aztán ha mégis fiunk lesz, majd valakinek itt felajánlom :P )

humanka :)
UH-hoz drukk és kiváncsian várjuk hogy nemileg hogy álltok :)
Rókát pedig távozásra szólitom fel. Türhetetlen ez a magatartás, hogy még mindig nálad... :twisted: :evil:

bagzerka :)
épp akartam kérdezni, hogy merre tüntél el te is. Drukk még mindig a "jó irányhoz"

nostawen :)
hát én attól is majdnem bögtem, mikor a bölcsiben kaptam egy Nándi praclival ellátott képeslapot és papir tulipánt, nem is tudom, mi lesz az ovis müsornál... Örülök, hogy ilyen jól sikerült a müsor :)

Kép
Kép
Kép
minyu

sarkanytúka,

nagyon nagy drukkok mennek neked!!!! Jelentkezz, ha visszajöttél!!
Pozitív programozás!!! - jó, hogy ezt pont én mondom.... :)
Nem lesz semi baj!! 2 ismerősöm is van, akiknél jóval a határérték feletti volt az AFP ( 2,9, és 5,4 ) és tündéri egészséges a babójuk!!!
Muszáj, hogy minden rendben legyen!!!

am.
nagyon cukik az ágyneműk. Nekem főleg a kiskacsás tetszik4 :D
Mi most egyenlőre felfüggesztettük a vásárlást, amíg el nem dől, hogy mi lesz. :? De remélem a 30. héttől belevethetem magam újra! :D

humanka,
tééényleg, nálatok tél van! :lol: szőőke vagyok.
ez hihetetlen, hogy még mindig nálatok van vuk. :? Ez szörnyű lehet. Ez most már végig kitart a 40. hétig?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Tegnap én is kaptam barátnőmtől pici ruhácskákat, rugikat és badykat megy egy nagyon édi sapit is. Olyan picikék...! A párom mikor meglátta kinevetett. Nem hitte el, hogy a baba is ilyen pici lesz. :shock: Állítja, hogy nem fog beleférni, mert ekkora rucikban nem férhet bele szerinte egy baba! Hogy meg fog lepődni....! :D :wink:

Kép
Kép
konan

Tegnap én is kaptam barátnőmtől pici ruhácskákat, rugikat és badykat megy egy nagyon édi sapit is. Olyan picikék...! A párom mikor meglátta kinevetett. Nem hitte el, hogy a baba is ilyen pici lesz. :shock: Állítja, hogy nem fog beleférni, mert ekkora rucikban nem férhet bele szerinte egy baba! Hogy meg fog lepődni....! :D :wink:

Kép
Kép
konan

Ez valamiért 2x ment el... 2x ment el...! :D

Kép
Kép
konan

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?