Új privát üzeneted érkezett!

Az anyasági támogatás 2008-ban állítólag már 64 ezer forint lesz!!!!
lei

Szent Imrés előkészítő előadásokra jön valaki a jövő héttől? Május 13-án, kedden 18 órakor kezdődik újra az elejétől az előadás sorozat.
lei

Sziasztok! Remélem kellemesen telik a napotok! Végül csak kisütött a napocska! :)

Kata, nagyon klassz kis babaszobátok van, ügyesek vagytok! :)

k.a.t.i.c.a

-Sziasztok!

Itt vagyok ám én is, csak a hétfő az rohanással telt...

Mecsi! Boldog szülinapot, így utólag :D.

Katica!
Nagyon édesek a képek, és tök jó amit a barinőd küldött (de gondolom a kisfiú a babahintában nem volt a csomagban :lol:)

beleki! De jó, hogy ti már készen vagytok a babaszobával! Szép lett. Mi még most készülünk ágyikót venni, mint kiderült pelenkázó komódot kapunk egy ismerőstől.

betegeknek jobbulást!!

Most járt itt a védőnő, lecseszett, hogy nem kellene még itthon sem úgy száguldoznom, hanem pihengetni, meg szép komótosan csinélni mindent. Rémijesztett ő is, hogy tényleg többet kellene vízszintesben töltenem, pihizni, mert van egy 28. heti koraszülött most a körzetében, és nem piskóta amit az anyuka végigcsinált eddig is a picivel. Gyakorlatilag többet voltak kórházban- mikor mi miatt- ,mint otthon. Úgyhogy fogjam vissza magam, és döntsem el, mi a fontosabb. Pláne, hogy ha jövő7en kiderül, hogy rosszabbodott a helyzet (nagypn remélem, hogy nem!!!), akkor tuti a kórházi fekvés.
Pedig ma még el kell mennem a barinőmhöz látogatóba (14-15hónapos kislánya van+ egy hónap múlva szül....

Barbi!
Tökéletesen megértem a háborgásodat, amit a párod váltott ki belőled!. Én is ugyanezt érzem néha, és néha nekem is könnyebbség, ha nincs itthon. Legalább utána nem kell pakolnom....
Még lehet, hogy priviben kibosszankodom neked magam folytatásként...Előre is bocs.

Lassan készülődnöm kell a barátnőmhöz, este még lehet, hogy benézek!

Pusz nektek!

panna1

Köszönöm Lei, ezekről én is tudtam, kivéve az önkoris külön bulit. Bár itt halásztelken nem hiszem, hogy adna az önkori bármit is.
Majd ha legközelebb bemegyek, rákérdezek.

Viszont még egyszer utoljára: Most 300 vagy 30 napnál nem lehet régibb a házassági anyakönyvi kivonat?
mert én 300 napra emlékszem, még bosszankodtunk is páran, hogy a mienk alig lesz 20-30 nappal régibb és most mehetünk be hiteles másolatért. nos, én bementem és bambán néztek benn rám, hogy az sztük 30 nap. Mire mondtam, hogy én több helyről 300at tudok. Erre elkezdtek kérdezgetni, olyan vicces volt, mintha nem nekik kéne hivatalból tudni..... :shock:
Szóval most kicsit elbizonytalanodtam, hogy én emlékszem rosszul vagy nekik kéne újra venni a jogszabályokat :?:

Most megyek és szundítok 1 órácskát, aztán még benézek. :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Hrk hova mentek szív uh-ra? Kihez?

Milyen sterilizálót vesztek? Elektromosat vagy mikrósat? Totál nemtom eldönteni,h melyik a jobb.... :?

Igazából nekem mindegy,h mikorra írnak ki, Kismukk akkor jön amikor akar... :)

Nálunk is van a városban "kelengyepénz". Viszont ezt a 30/300 napot nemtom. :(
makadu

Sziasztok!

Mindenkinek köszönet a köszöntésért!
Nekem ma borzasztó napom van, rosszul vagyok , jó párszor már a klotyó mélyére néztem és egyfolytába csak alszom ,egyszer felkeltem 10körül aztán délbe visszafeküdtem és most ébredtem fel :oops: kaja nem megy csak csokit kivánok és éhes vagyok :cry: de alig megy le valami a torkomon, nem esik jól semmi. Babókám is nagy csöndbe van ma:?

Betegeknek jobbulást!

Én úgy tudom hogy 300napnál ne legyen régebbi az anyakönyvi kivonat. Viszont én meg azt nem tudom hogy hol igényeljem az anyagi javakat mert a bejelentett lakhelyem 7.kerület és a tartózkodási 8.??

Lei én nagyon szeretnék menni a felkészítőkre ! csütörtökön is mennék a nyilt napra csak hüvösvölgyből nem tudok bejönni mert a parkettalakkozás miatt holnap kiköltözök barátnőmhöz.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sterilizáló:...

Mikrós: az egyik ismerősnek a van és nagyon meg van vele elégedve, nincs macera pár perc és kész. ár 11 ezer körül

Elektromos: nem ismerem, de álítólag jobb a mikrós. ár 7 ezer körül

Tabletta: előnye, hogy hideg vízzel is "működik" és egy tablettát többször fel lehet használni. 20 csomag 2 ezer körül

Kiforralás: elég macera lehet, bár a nővérem így csinálta és azt mondja, hogy nem gáz, nekünk legalábbis kezdetben ez lesz.

Szép napot! Már csak 16 munkanap nálam... :) holnap terhelés ... remélem túlélem...
Vendég

Sziasztok!

Ma mar egy fokkal jobban vagyok, legalabbis nem fujjom az orromat annyit - rengeteg citromos-mezes teat megittam, a doki azt mondta, egyenlore mast ne szedjek.

Erdely: szerintem keszuljetek fel tobbszori rovid megallora, es vigyetek eleg innivalot es ennivalot az utra. Visszafele a rovid setak segitettek - csak hat igy is 10-12 ora volt az ut hazafele (mi Szekelyudvarhelyen voltunk).

A kivonatnak 300 napnal nem regebbinek kell lennie - multkor rakerdeztem a rendelobe nalunk.

Tegnap voltam a dokinal, minden rendben szerencsere - nem jott elo nalam sem a cukorbetegseg :) Egy kicsit aggodtam, mert en nagyon rosszul lettem a cukros loty utan - amire hazaertem, minden kijott belolem, pedig elotte nem volt ilyen gondom.

Ma voltam egy eloadason - a Suttogo modszerrol beszeltek kismamak - nekem nagyon tetszett, mostmar elolvasom a konyvet is :) Csak az elso reszt sehol nem lehet kapni - valaki latta mar?

Kellemes estet mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Jó reggelt, szép délutánt!

Én nem szoktam ilyenkor szunyálni, de írtó jól esett, fél gyógyulás. Bár a torkom még mindig nagyon fáj. Ma megmondtam benn, hogy holnap akkor sem látnak, ha itt a világvége. :lol:

A babaszobát én is meg akartam dicsérni, csakhát a lyukas agyam. Szóval nagyon tuti.

Képzeljétek, találtunk egy asztalost, aki olyan árban megcsinálja a duplaágyunkat, hogy még jobban kijövünk, mint az ikeás/kikás megoldással. MAx. 2 hét az elkészülte, de csak azért, mert Ő is megy ki Erdélybe. És itt van a faluban, szóval szállítás is megoldva. Nem akarok előre lelkesedni, de ha kész és tetszik, akkor árajánlatot kérek egy olyan pelenkázóra, ami falig ér, kétszer akkora mélységű, mint a sablon és kicsit szélesebb is, hogy elférjünk egy bútordarabban. VAgy azon még gondolkozom, hogy a szélesség maradna 120-130 cm és akkormellé még beférne egy teljesen egyszerű 4-5 polcos, nyitott állószekrény, ajtók nélkül a játékoknak, könyveknek. Én annyira ilyennek álmodtam meg anno és most nagyon izgulok, hogy sikerüljön rávenni valami emberi árra.

A 300 nap rémlett nekem is, akkor nem vagyok totálisan eltévedve, csak az anyakönyvvezető nincs tisztában a dologgal úgy tűnik.

Ma nekem sem túl aktív a pici, igaz tegnap is alig éreztem. Sztem biztosan érzi, hogy nincs minden rendben anyával és ezért meghúzza magát. Illetve most megint erős front van, a múltkorinál is többen panaszkodtunk, hogy teljesen inaktív volt a babó......

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Bocsi, még lemaradt:

A Suttogó titkai tényleg nagyon jó?
Hol lehet beszerezni, mert akkor én is rávetném magam.

Mazska, tök jó, hogy nem lett vészes a cukor eredményed :D

A sterilizálóval kapcsolatban én eddig azt néztem, hogy az elektromos 2x olyan drága, mint a mikrós.

Nekem eléggé bejön az Avent mikrós kezdő szettje, bár:
Sógornőm mindenképp felhívta a figyelmemet a következőre: első körben a babának csak latex anyagú etető és játszócumit vegyek és állítólag a legjobb a NUK. Legalábbis ő 4 gyerekkel ezt tapasztalta.
Az Avent csomagban viszont már szilikon van, amire azt mondta, hogy 3-4 hónap elteltével álljak át majd.
Így lehet, hogy a mellszívó és a sterilizáló Avent lesz, de a többi NUK. Nektek ezzel kapcsolatban van már jótanács a tarsolyotokban??

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
Egy szubjektív vélemény a mikróról: Akár sterilizálásról, akár másról van szó, borzasztó káros, csak a használat közben kibocsájtott elektromos szmog sugárzása több 100 %-a megengedett felső határértéknek! Ez a saját mérőnkel teszteltük minden rokonnál, tudom miről beszélek. Kismamák működés közben nem lehetnek a mikró közelében! Pl: minden fehérje szerkezetét megváltoztatja :(
Nekem egy kezdő anyuka ajánlotta a Babymoov több funkciós robotgépét, http://www.hfimpex.com/index.php?id=16
Azt mondta nagyon megvannak elégedve vele!

Egyébként most értem haza a dokimtól, egyik szemem sír, a másik nevet...Minden tökéletesen rendben van, így Erdély engedélyezve, viszont szülni nem tudok nála :( 10 éve ő a dokim, és most az Oep olyan feltételeket szabott meg a vállalkozóként dolgozó orvosoknak, hogy azok szinte teljesíthetetlenek, így csak a járóbeteg ellátáson rendelhet, a fekvőn nem :(
Persze végig járhatok hozzá, és összehoz azzal a dokival, aki szerinte a legjobb a kórházban, most minden kismamáját át kell irányítania másik orvoshoz. Annyit tudott megígérni, hogy ha nap közben szülök, akkor bejöhet....sovány vigasz.
Nem tudom meddig lehet még csúszni az egészségügynek ezen a lejtőn, de nagyon ijesztő....

Remélem ti nem lesztek hasonló cipőben!

<
sziszka78
Tolna

Makadu,
Örülök, hogy minden okés. Minket nem küldtek szívuh-ra, a dokim azt mondta, hogy a 0,8-as mom még jó, de azért a 18 hetes uh-t az Istenhegyin csináltattuk, ott minden rendben volt. Remélem tényleg minden rendben van. A 28 hetes uh-t meg a saját dokimmal szeretném csináltatni a jövő héten, ő nagyon profi.

Sterilizáló ügyben annyit, hogy nekünk nincs mikrónk pont a sugárzás miatt, és jól megvagyok nélküle. Tesóm elektromos sterilizálóját használtuk, remélem most is kölcsönkapjuk majd. Tök egyszerű használni.

Tényleg ad a 13. kerület támogatást???? Tökjó, én oda vagyok állandóra bejelentve, 2005-ben még nem adtak!!!

Mecsi,
Boldog szülinapot! Én is nemrég múltam 30 :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziszka, Binyek, akkor továbbra is áll a fél 10 kórház parkoló?

yuyu79

Julcsi!

Részemről igen!

<
sziszka78
Tolna

A házassági anyakönyvi kivonat 300 napnál nem lehet régebbi.Én most csináltatom,ezért tudom.

A Suttogó titkait a párom a múlt héten vette a Lurdyban,tehát ott biztos van.Nekem nagyon tetszik,minden nevelési elvben egyezik a véleményem az íróéval.90%-ban a lányomat így neveltem(ösztönből és józan paraszti ésszel)és mondhatom,hogy tündér kisbaba volt nulla problémával.
De most,mióta elolvastam a könyvet,azóta voltunk a barátnőméknél,ahol egy 4 hónapos baba van és teszteltem rajta az olvasottakat és képzeljétek tényleg úgy reagált a dolgokra,ahogy a könyv írja!!!!!!!!Hihetetlen!De működik! :lol: :lol: :lol: Csak tényleg tudni kell,hogy mit kell észrevenni,mert a baba gyönyörűen kommunikál... :wink:

csajok!
Én is azt mondom,hogy lassítsatok egy kicsit,mert megbosszulja magát a sok munka! :(
Az ember lánya az életét végigdolgozhatja,de terhes csak párszor lehet az életben... :wink:

binyek

makadu!

Te vagy az a Kitti akit elfelejtettem visszajelölni? Laczkóné Balogh Kitti? Ezer bocs ha igen, de akit nem tudtam beazonosítani, azt későbbre halasztottam, hogy majd amikor lesz időm. Na azóta meg nem néztem iwiwet... :(

panna1

Ja, csak az maradt ki, hogy iwiwen..., de közben a végéből biztos kiderült...

panna1

Sziszka!

Olvastam az őssejtes hozzászólásod, és érdekelne, hogy mit csinál az ismerősöd. Ilyenkor hagyják veszni a sejteket, vagy lehet e olyat csinálni, hogy átvinni másik bankba. Nyilván ott újra ki kell fizetni az összeget, de legalább nem vesznek a sejtek. Csak kíváncsiságból kérdezem.

Kép
Kép
tabati

Tabati!
Az unokatesómékról van szó, még nem született meg a baba, csak júliusban fog, és a Zelionnal volt szerződésünk, de már vissza hívták a dobozt, és mondták nekik, hogy keressenek másikat. Azt nem tudom mi lesz azokkal a sejtekkel, amiket már levettek...elgondolkodtató mindenesetre, ennyi pénzért ki vállalja a felelőséget, hogy velünk ilyen nem történhet meg :(

<
sziszka78
Tolna

Halihó!

Én is itt volnék. Csak 2napomba telt mire a végére jutottam az olvasásnak.A hosszú hétvége ellenére is volt termés bőven.

Sziszka78: mi is megyünk csíksomlyóra,csak pénteken.
Még nemtudom,hogy fogom bírni,de remélem túlélem. Az biztos,hogy már nagyon várom a kimozdulást és utána egy jódarabig nem lesz részünk ilyen fajta kirándulásban.

Aproo:gyógyulgass,pihengess és élvezd az otthon melegét és nyugalmát a munkaheyi nyüzsgéssel szemben.Milyen lett a kismama ruha? Nagyid miatt pedig őszinte részvétem az biztos,hogy nagyon fog hiányozni.A bonsaimiatt pedig neharagudj,hogy nem szóltam vissza.Sikerült végül szerezned valahonnan?

lei:tök jók ezek a tippek én is utána fogok kérdezni.Méghozzá a munkaügyi központnál,mert ott van olyan lehetőség itt Füzesabonyban,hogy az összes papír formulát segítenek kitölteni és mindenfajta juttatásról felvilágosítást adnak a kismamáknak külön.Ezt nagyon praktikusnak tartom.

Teljesen ledöbbentem,hogy idén Egerbe nincs születés hete program egyáltalán így most nem tudok résztvenni rajta,amit szörnyen sajnálok.
A hétvége nagyon jól telt.Kertészkedtünk sokat,úgy,hogy jól megfogott a nap(pedig állítólag a napozást ilyenkor fel kell függeszteni)meg bográcsoztunk a majálison is,és pénteken a barátainkal szintén de nagyon kellemes volt az idő.
Vasárnap anyáknapozás volt és képzeljétek én is kaptam egy gyönyörű orhideát anyóspajtástól mint leendő anyuka.Annyira meghatódtam tölle :oops:
feluca
Mezőszemere

Lányok akit érdekel a homeopatia az mehet erre a tanfolyamra.
dr. Greskó Mariann homeopátiás orvos, természetgyógyász május 11-én Schüssler só tanfolyamot tart 10-18h-ig mely nagy segítség lehet az egészséges életminőség és a saját vagy környezetünk gyógyulásában.
Jelentkezni: gresko@enernet.hu
0620 582 8942
TEst-Lélek-Szellem gyógy centrumban Bp. XIX. Üllői u. 266. www.test-lelek-szellem.hu
feluca
Mezőszemere

Sziszka!

Ez a zelionos ügy elég durva. Nekem is küldtek tájékozatókat, ezért is gondolkodtam el az őssejtes dolgon. De tényleg, mi a garancia arra, hogy ha másik sejtbankot is választunk, az egy év múlva nem jár ugyanígy???

panna1

Andi!

Spätzle részemröl: 400 gr durum, 200 gr. normál liszt, egy kicsit púpozott teáskanál só, 3 nagy tojás és annyi víz, amennyitöl nehezen folyó massza lesz belöle. Állni is hagyni kell vagy 20 percet, mert a durum felveszi a víz nagy részét és sürübb lesz, tehát egy kicsit hígabb, amikor kevered és gyakorlatilag nem folyik magától le a fakanálról, amikor elkezded a vízbe beaprítani. Nálunk ez nem szokta még a fél órát se megélni, se perc alatt elfogy, így sajtot sose lát... :)

Ma se ért haza a férjem, vagyis 5 napja egyedül vagyo a gyerekekkel. Az is eszembe jutott, hogy megülöm magammal a 8. házassági évfordulónkat. Eddig mindig elfelejtette, ez most sincs másképpen. De nem ezét szeretem, meg nem is a 8 éve beígért nászútért. Talán majd a gyémántlagzinkon...

Elmentem azokat a motyókat megvenni, amit tegnap kinéztem, de nem bírtam hazacipelni. Optimáltam, amennyire csak lehetett: persil 35 mosás/10 Euro a DM-ben, nem nyert. Persil 55 mosás/12 Euro a Kauflandban, ez sem nyert, de ugyanez akciósan a Lidl-ben 80 mosás 13,50-ért, az már valami, csak hát majdnem 8kg. Szegény babakocsi már akkor majdnem összeroppant, de mentünk tovább, mert a Kaufland-ban akciós volt a Pampers kartonja (3 csomag) 21 Euroért és volt benne kis hímzett ajéndék törülöközö a kínai ipar remekei közül... Ekkor viszont beelözött a jobb hátsó kerék, de visszatuszkoltam és hazaértünk viszonylag normálisan a többi apróbb cuccal együtt.

Ma sertéspörit csináltam, isteni finom lett, nagyon belaktam, nem is kell vacsiznom. :)
Holnap a párom a Boden-i tóhoz akar lemenni velünk, ami nekünk azt jelenti, hogy ismeretlen ideig fel kell a helyszínen szívódnunk, amíg ö lerendezi a kuncsaftjával a dolgokat, aztán irány a határ túlfele sajtot tankolni a Migros-ban. Na meg csokit is, mert az is nagyon tuti! Meg kekszet is!!! Van egy grillázs-mogyorós kekszük és egy omlós mogyorós, amibe bele tudnék feküdni, annyira finom.
A Denner-be, ami a Migros-val van szemben meg a nedves kamillás popsitörtlö olcsóbb, mintha itthon a DM saját termékét venném, ami hazai piacon a legkedvezöbb ár és minöség viszonyában.
Szóval ilyesmivel telnek a hétköznapjaim. Jó magvas tevékenységek.

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Panna!

Várom a történet folytatását priviben! De tényleg!

Ami a sterilizálást illeti: elsö gyereknél még csináltam az elején komolyan, aztán szórványosan, majd leszoktam róla tökéletesen. Volt elektromos, de sokáig tartott, inkább kiföztem az üvegeket (elsönél nem volt elég tejem és hozzá kellett tápszerrel etetnem), hamar kész, csak az üvegek néznek ki rémesen utána... A latex hamar ragadós lesz a kifözéstöl, a szilikon jobban bírja a strapát. A latex egy kicsit szagos is és ízre sem teljesen semleges emlékeim szerint, a szilikon szintelen, szagtalan, problémamentes. Nekem késöbb egyik se fogadta el a latexet (esetemben natúrkaucsuk), ha a szilikont is megismerték.
Nem tudom, hogy ez a sterilizálási vágy mennyire fontos és mennyi belöle az ipar által sugallt fogyasztásserkentés az anyák rossz lelkiismeretére való rájátszással. Itt nálunk konkrétan nem indokolja semmi a sterilizálást, esetleg szórványosan hosszabb használat esetén, mert a vízminöség kíváló, a ház nem régi, tehát a vízcsövek is rendben vannak feltételezhetöen. A tej és a nyál vízben oldódik hagyományos forró vizes mosogatás keretében is, az nekem elég.
De hangsúlyozom, hogy elsö gyereknél az elején még én is bedöltem a dolog fontosságának. Viszont amikor anno Krakow-ba mentünk, majd Erdélybe, csak Humana vizet használtam, mert a víz minösége nem ismert...
Remélem nem haragszotok a véleményemért. Ez egy olyan pont, mint a mellszívó fontossága. Van akinek tényleg fontos és bejön, van akinek (szerintem a többség) meg egy felesleges beruházás.
Na de ledugulok mára, nehogy magamra haragítsam a társaságot! :)

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Barbi! Köszi a receptet!

Én sajnos antibiotikumot kaptam. Bár a doki szerint terhesség alatt is lehet szedni nagyon nem szívesen vettem be. Féltem a törpillámat odabent.

Sziszka! Ez durva a dokiddal, én még vizsgálatra sem szívesen megyek máshoz.

Én megyek a magzati szív uh-ra a Barossba és azt hiszem Horváth Júliához.

Mi főzögettük a dolgokat sterilizálásként. Nálunk csak azért volt gázos, mert nem volt sok tejem és sokat üvegeztünk, így volt, hogy naponta többször is ki kellett főzni dolgokat. Cumi és cumisüveg nálunk Nuk volt és nekem kézi és gépi mellszívóm is van, az egyik Avent a másik Medela. Szerintem a gépi is tök jó, nekem legalábbis nem cibálta a cicimet.

Jó éjt! Andi

KépKép
jazmin2005

Ja, és nekünk mindenből szilikon volt, nekem valahogy szimpibb volt. Kifőzésnél szépek maradnak a cuccok ha egy pici citromsavat tesztek a vízbe, nekem ezt a védőnőm ajánlotta.

KépKép
jazmin2005

Mindig elolvasom, hogy hétről-hétre mi várható. Azt írják, hogy a fiúknál ilyenkorra már leszállnak a herék. Hát, a barátnőm iker fiai 32 hétre születtek és két éves korukban műtéttel kellett őket lehozni. :roll:

KépKép
jazmin2005

Nem is tudom, ez a mikros dolog nagyon megoszt mindenkit. Én már több helyről hallottam azt is, hogy nem is kell komolyan venni.Mert egyfelől az ember lányát az utcán is érik ugyanilyen erejű hatások, másfelől tényleg van alapja. Mindenesetre nálunk annyira a háztartás része, hogy már automatikussá vált a használata.
Én még filózom, hogy mit tegyek.
Luca, semmi baj, végül sikerült bonsait vennem, nagyon szépeket és annyira aranyosak voltak a fiúk, nagyon tetszett nekik.

Szép éjszakát mindenkinek!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Na végre visszajutottam ide! KIcsit sok dolog szakadt a nyakamba Anyós betegségével kapcsolatban és a nyugis óráimnak lőttek. De most... most sajnos, vagy inkább a betegség súlyossága és sürgőssége miatt szerencsére felvették egy budapesti kórházba, így most nekem is könnyebb lesz egy kicsit. Ami azt jelenti, hogy már csak a párom ügyeit kell intézni, a lakásfelújítást megszervezni, apasági nyilatkozatot kajtatni és drukkolni, hogy a doki mindig jókat mondjon.
Holnap megyek orvoshoz és két hete már jelezte, hogy most újabb vizsgálat fog következni. Én múltkor 2000-et kaptam, tehát zárva volt minden, de a méhnyak már megrövidült. Remélem a helyzet változatlan és nem ítélnek ágynyugalomra.

Mindenkinek gratula a sok új szerzeményhez, ruhához, babakocsihoz, babaszobához, pihenőszékhez. Én turkáltam már egy halom ruhát, megvan a babakocsi és a hordozó. Itt tartunk. Az ágyat és a komódot használtan kapjuk, ha végre kész lesz a gyerekszoba, akkor hozzuk el. A szobához megrendeltünk a padlószőnyeget, tapétát, szállítás május vége. Annyira szeretném már, ha minden a helyén lenne!!!!

Barbi!
Kitartás! Én is nagyon háklis vagyok mostanában a páromra. Mivel a doki eltiltott minket a szextől, úgy érzem elveszett a nőiességem. Az önbizalmam is lement a pincébe, ezért napirenden vannak az apróbb sértődések. Sokat dolgozik, keveset van itthon, akkor is fáradt, neki se jó semmi és nekem sem. Ráadásul sok mindenben mindkettőnknek igaza van, de mégis azt érezzük, hogy a másiknak kevésbé.

Mikro!
Én azt hallottam, hogy a sugárzásnak a régi készülékeknél volt nagyobb jelentősége, ahol még nem volt beleépítve az ajtóba, a hálós szűrő. Ettől függetlenül kismamaként én is arébb lépek a mikrotól, mikor bekapcsolom. Mi semmiféle ilyen ketyerét nem veszünk. Marad a forró víz és esetleg a fertőtlenítő tabletta. Ha adj Isten tápszeres lesz. lehet, hogy változtatok véleményemen.:)
Bocsika, hogy hosszú voltam.
bende

Szóval, ha NE adj Isten tápszeres lesz!!!!
bende

Sziszka,Julcsi!
Persze,hogy fél 10 és persze,hogy a parkolóban!!! :lol: :lol: :lol:

Sterilizálás...én (bár félve írom le,nehogy pár első gyermekes kismama szive megálljon!) csak hetente 1x fogom kifőzni a dolgokat.Tök hülyeségnek találom ezt a veszett tisztaság-baromságot egy újszülött körül! :roll: Csak szépen fokozatosan szokja a bélflóra a ráváró megmérettetéseket,különben fostos gyerekeim lesznek! :wink:
Én a lányomnál is így csináltam és semmi gond nem volt vele.Szerintem egy normál tisztaságú lakásban-családban nem kellenek ezek az óvintézkedések!És amikor 7-8 hónaposan elkezdenek mászni,akkor sterilizálom a szalagparkettát??Vagy hogy??? :lol: :lol:

binyek

Az én párom esküdt ellensége minden hipoallergén, fertőtlenítő és egyéb ilyen vegyszernek. Minél jobban sterilizálsz egy gyereket később annál fogékonyabb lesz a betegségekre.
Egyébként ha már itt tartunk hallottátok, hogy nyártól ingyenesen kérhetik a szülők 2 év alatti gyerkőc számára a pneumoccocus védőoltást? Spróroltunk 70 ezer Ft-ot.:)
bende

Szép reggelt! Süt a napocska!!! :D :D :D

Mikró: abszolute egyetértek, nekünk sincs, ami még rosszabb, hogy a mikrózott ételek italok összetétele megváltozik és ezek hatására az elfogyasztott étel után az emberi testen a vérkép is. a hétvégén kapom meg az erre vonatkozókat, ha tudom felrakom.

De nekünk is elvből nincs... és nem is lesz, hála istennek a szüleim is kezdenek elszokni róla.

Sterilizálás, szerintem az első 1 hónapban fontos, főleg, ha kicsivel előbb érkezik, mert akkor még nagyon sérülékenyek. De nem szabad félteni őket, mert az első 1 évben szerzik meg a teljes immunitást. M kertes házban lakunk és mezitláb fog ott is járni, tavaly gondosan kitisztítottuk és új füvet telepítettünk.
És valóban nem hiszem, hogy akkora kosz lenne egy lakott lakásban/házban.

Köszönöm a "tetszést" !! :D :D Majd meglátjátok, hogy milyen jó érzés nézegetni aberendezett szobát, mi azóta minden este megnézegetjük... :)[/b]
Vendég

Ja még valami!

A tesómék steril gyereket nevelnek, Boldizsár 1,5 éves lesz, érzékeny a hangokra. Értsd: tüsszentés, nevetés, tapsolás=bőgés!!! Na ez a gáz --> szimpla ideggyengeség.

Továbbá a gyerek még nem fogot fűvet... úgy neveli, mintha egy panelban lakna és nem tudná elvinni sétálni. Pedig a szüleimnek elég nagy kertjük van, tele vonzó hellyel (bújocskára, árnyékra, lubickolásra, ....) és nem! Sőt még egy nagy terazs is van, ami elég védett egy gyereknek.

És persze mindig kézben van, így még most sincs esze ágába sem felállni!

A gyereknek állandóan erős öblítő "szaga" van!

Na a fentiek baromi rossz dolgok.
Vendég

S.O.S. Nem tudja valaki, hol lehet fa spatulát kapni?????
bende

bende! Nekem a patika lenne az első tippem.

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Köszönöm a sterilizálós véleményeket. Még mindig nemtom melyiket,de legalább gazdagabb vagyok a véleményeitekkel.

Panna, igen én voltam. :)

Jázmin mi is Hajdú Júliánál voltunk a Sejtbankban. Nagyon aranyos, kedves a doktornő!!
makadu

Sziasztok!

Sajnos április elején egyik napról a másikra kényszerpihenőre tettek, (mert a méhszájam felpuhult...) beígérve a kórházi befekvést, ha rosszabbodna a helyzet. :( Mivel a munkahelyemen van csak internet, ezért Titeket sem tudtalak olvasni (ez is csak egy kivételes alkalom...), amit nagyon sajnálok!... Remélem, mindenkivel minden rendben és szépen növekedik a pocakotok! :lol: Az mi kislánykánk is szépen növekszik!

Azért most egy kicsit beleolvasok a sok elmaradt oldalba és talán a jövő héten lesz megint egy kis alkalmam ellátogatni az hozzátok...

Legyetek jók!!

Kép

Dorka
dorkak

Szép napot minden kismamának! :)

Ebben a sterilizálós témában egy az egyben a Binyek véleményén vagyok (pedig elsőgyermekes kismama vagyok), de én is fölöslegesnek tartom a túlzásokba esést!

Mikroval kapcsolatban én is azt hallottam, hogy ha belül rajta van az üvegen a védőháló, akkor nem lehet gond. Mondjuk én szeretem a technikát, eddig sem okozott egészségkárosodást még egy ismerősünknél sem, tehát nálunk marad minden elektromos kütyü. Ahogy a párom ismerem még programozhatóvá is teszi majd a lakást!!! :D

k.a.t.i.c.a

sziasztok!
hoztam 25. hetes pocakfotót :P

Kép
lei

Apasági nyilatkozat

Az apasági nyilatkozat azt hiszem 30 napnál régebbi nem lehet, úgyhogy azt ráérünk - akit érint - majd júliusban elintézni szerintem. :lol:
lei

Suttogó titkai
A Suttogó titkai-t (I.-II) a www.bookline.hu oldalon meg lehet rendelni. Anno mi is onnan rendeltük a sógornőméknek.
lei

Szent Imre Kórház Nyitott Szülészet

Bezséltem a kórházzal, azt mondták, hogy 10-re oda lehet menni (A épület II. em.), és ha összegyűlik egy kisebb csoport, akkor ott helyszínen derül ki, hogy be lehet-e menni körülnézni. Szóval valószínűleg az éppen aktuális telítettségi helyzettől és a szülések számától függ majd, hogy be lehet-e menni.
Mindenesetre én a vércukor terhelés után, ha nem leszek nagyon rosszul, akkor odamegyek 10 órára. :lol:
lei

Sziasztok!
Ingyenes kismama jóga május 17.én! Nyílt nap az Anahita jógaközpontban!
http://www.anahita-joga.hu/index.php?op ... &Itemid=65

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Binyek!

Teljesen egyetértek veled!!!! Nekem egyik gyerekem se nött fel sterilen, csak normál védetten, tehát a nagyon durva lehetöségeket igyekeztünk azért kikerülni. Viszont az anyatejes babák nagyon jól müködnek nem steril környezetben is. Nagylányomnál anno 8 hét után a szüléssel vissza kellett mennem a mikrobiológia laborba kutatónak. Egész nap nem láttam, amikor hazaértem, az volt az elsö dolga, amikor már kúszni tudott, hogy lenyalta a cipötalpakat. A laboros cipömét is. Söt ha több vendégünk jött, akkor addig nem hagyta el az elöszobát, még nem végzett minden cipötalppal!!!! Sose volt beteg, pedig csak félig volt szoptatva, azt is csak szük 5 hónapig, mert utána nem kért belölem.
Másik példa: egy ismerösünk sterilen neveli az unokát, az anyja mindig gyengélkedik és magával van elfoglalva (nem mintha beteg lenne, de vannak ilyen emberek a képzelt beteg kategóriából). A kissrác egy steril lakásban nött fel a szó szoros értelmében. A srác, az apa, ugyanabban a laborban volt, ahol én is kezdtem a karrierem, onnan ismertem a családot. A konyhájukban házi autokláv volt, a háztartási gépek gözborotvával lettek takarítva lévén mind acélból, a gyerek két éves koráig csak temperált bébiételt kapott, semmi emberhez méltót nem ehetett, de azt is csak bio kiszerelésben. Ingerszegény környezetben nött fel, állandóan kézben volt, ha legurult a játszószönyegröl, kiverte a nagyit az izgalomtól az izzadtság, ha leesett egy játéka, sterilizálták, cumit szintén, ha bekakilt, készítettek neki ülöfürdöt kamillával, steril törlökkel, stb. A gyerek furcsa lett, mint a szülei és a nagyszülei, akik tudják, hogy én ismerem öket, tölem kérnek tanácsot, hogy hogy lehetne öket észhez téríteni. A gyerek pl. nem mehet a játszótéren a homokózóba, mert...
Azt is nehezen értem csak el, hogy a nagyszülök a gyereket beíratták a velük szemközti oviba, de ott is feltünik a gyerek, nem mer a többiekkel játszani, nem mer gyerek lenni. Annyira sajnálatra méltó lény a szerencsétlen, pedig tárgyi értelemben mindene megvan, szép és új márkás ruhák, cipök, játékok, csak éppen élni nem hagyják.
Szerintem egy normál tiszta háztartásban nem lesz baj a gyereknek akkor sem, ha nem sterilizálja az anyja naponta az üvegeit, stb. A lányom pl. éppen hogy csak ülni tudott, a parkban vadlibák jártak, mi a barátainkkal beszélgettünk. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy valami van a lányom szájában és nagyon tettszik neki. Megevett egy teljesen friss és még meleg libakakát, ki se tudtam a maradékát szedni a szájából! Kicsit ideges lettem a fertözésveszély miatt, de ebböl se lett baj. Eni nem kapott el egy gyerekbetegséget se a gyürüpírtól eltekintve, de azt is alig vettem rajta észre. A gyerekeim pl. sokszor ha leejtenek valamit, felveszik és megeszik teljesen értelem szerüen. Mondjuk ez a budapesti belvárosi koszban nem lenne a kedvenc húzásom, de a külkerületekben nem féltem öket annyira, ha mondjuk nem direktbe valami dzsuvába esett a cucc, hanem csak a száraz porba.
Anno az egyik diplomadolgozatom témája a székletben megtalálható és feltételezhetöen mindenhol jelenlévö mikrobák talajközeli rétegekben való kimutatása volt. Hát nem találtam belölük csak 1-1 eldugott példányt (az meg nem elég egy fertözéshez), pl. a sokak által félt játszótéri homok teljesen steril, nem nö benne semmi. Szóval ha a gyerek nem ette meg pont a bélférges róka kakáját, akkor nagy baj nem érheti, akármit is töm a szájába a természetben.

Ennyit a steril környezetröl. Ne aggódjatok, fel fognak a cseppek baj nélkül nöni, ha nem sterilizáljátok öket autoklávban. :)

A hangérzékenység is probléma, de náluk az se játszik be. Mivel se rádiónk, se tv-nk nincsen, nincsenek a gyerekek egy állandó akusztikai tapétának kitéve, nem pörögnek túl emiatt. Szokva vannak a kezdetektöl a közös élet zajaihoz, nem kell lefektetéskor se némán járni, vagy rettegni, hogy felriadnak valamitöl. Egyik véglet se jó, az állandó zaj a médiákból, vagy a tökéletes hangszigetelés. Utóbbi talán még rosszabb, mert a gyerek ijedös lesz, megriad minden apró nesztöl.

Mentem a tegnapi pörkölt maradékának még valami köretet alkotni ill. vasalni, mert már megint egy hegynyi van.

Barbi
Vendég

Binyek, Julcsi, Sziszka, remélem jó az előadás!! :) Ha délután lesz valamelyikőtök és nem nagy teher, megtennétek, hogy nagy vonalakban elmondjátok nekem miről volt szó? Előre is köszönöm!! Addig is jó szórakozást, ja és jó étvágyat!! :D

k.a.t.i.c.a

Jázmin!

Így legyen ötösöd a lottón!!!Az első patikában ráleltem.
bende

Sziasztok!

Ma végre egész nap itthon, bár reggel majdnem be kellett megint mennem, de lebeszéltem a dolgokat telefonon.
Sőt, nem is tudom mióta, de végre elolvastam egy regényt az elmúlt 3 napban és annyira jó volt.

Köszönöm a bookline-os oldalt, bár a vélemények igen megosztottak a könyvről. Még filózom a rendelésen. De Ti annyi jót írtatok róla.

Valahogy nem tudom magam rávenni az itthoni jegyzőkönyvezésre. Már főztem mostam, olvastam, de lassan neki kellene álljak. :oops:

Nekünk is viszonylag új a mikrónk, én a kaja ízén semmi változást nem érzek, de mivel mindennap nincs időm főzni, az állandó újramelegítés a tűzhelyen macerás.....szóval nálunk tuti marad.
A sterilizálást én sem szeretném túlzásba vinni, csak arra gondoltam, talán könnyebb bevágni egy dobozban mindent a mikróba 3 percre, mint vizet forralni. Majd meglátjuk. Nagyban függ attól is hogy az asztalos milyet árat mond nekünk az egyedi pelenkázóra......
Ettől függetlenül még áll az érdeklődésem: a mikors nem olcsóbb mint az elektromos? Illetve hol érdemes még nézni az avent oldalon kivűl? Mert gondolom annál akkor létezik olcsóbb műfaj is.... :?:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró!

Én a brendonban is néztem, de a mikrós olcsóbb mint az elektromos. A mikrós üresen kb 5-7e üvegekkel kb 8e , míg az elektromos 23-25 e körül láttam.

Az első pár hónapban biztos használnám,de nem sokáig. Nálunk van bent macsek... talán a mikrós mellett döntök az ár miatt. :roll: Vagy nem? :lol:
makadu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?