Mary: orulok hogy "bejott" a Fluimare...
Mary, Agi: de izgi hogy hamarosan 2 uj egyevesunk lesz!
Vicuska: tenyleg nem semmi a baratnod... Nekem van egy ismerosom, akinek a fia 4honapos volt, amikor terhes lett Atikaval... egyenlore ki van keszulve, Ati most 1 eves, Abel a nagyobb 2 mult, de azt mondta azert egesz jol elvannak egyutt, eljatszanak egymassal. Azert nagyon strapas, az teny...
A kuka nalunk is nyero... miert tetszik annyira a gyerekeknek? Nem ertem... habar, ok meg nem tudjak, mi az a szemet, csak azt latjak, hogy ott van egy tarolodoboz, ami televan mindenfele izgalmas dologal, a gonosz felnottek meg nem hagyjak kipakolni...
Babakocsi: szerintem mi vagyunk a kozeput, nem szereti rajongasig, de mivel eleg sokat megyunk, kenytelen ellenni benne, es jol el is van, 1-masfel orat bir ki benne maximum. Es erdekes, hogy ha HEV-en ulunk, vagy buszon hosszabb ideig, akkor ki akar szallni. De ha egyebkent nem tudnam kivenni, akkor jol elvan.
Szemuveg: en is el akarom vinni Bercelt egyevesen kontrollra, bar remenykedem hogy Oliver sasszemet orokolte a gyermek... nekem nagyon rossz szemem volt, igaz, mivel iker voltam, koraszulottek voltunk, ez is biztos kozrejatszott... mondjuk nekem tok durva volt, mert en alsos voltam a suliban, talan 3.-kos, es viszonylag hatso padban ultem, es nem lattam a tablat. De akkor meg nem volt ennyi szemuveges, csak egy lany az egesz osztalyban, es mindenki csufolta, meg egyebkent is fura volt. Szoval en nem mertem szolni hogy nem latok, mert nem akartam szemuveget. AZtan egyszer nyelvtan-dolgozatot irtunk, es a tanar felirta a feladatokat a tablara. Na itt meg voltam love, mert nem tudtam a feladatokat... nagyon gaz volt, 1-est kaptam, mert nem irtam semmit a lapra...
Aztan mentem haza, tudom hogy nagyon szegyelltem magam, erre emlekszem. Es mondtam anyukamnak hogy 1-est kaptam. Kerdezte mibol, mndtam hogy nyelvtanbol... o meg csak nezett, az volt az egyik kedvenc targyam akkor. Elkezdett kerdezgetni, hogy dehat miert nem sikerult a dolgozatom, mire elbogtem magam, es mondtam hogy mert nem lattam mi van a tablara irva...
Annyira rossz volt. Na elvittek szemeszhez, es kiderult, hogy 4-es (!) dioptriaju szemuveg kellene, annyira rossz mar a szemem... Aztan vegul 3-ast adtak, hogy ne legyen annyira durva elsore. Mire 18 eves lettem, mar 8-as kontaktlencset hordtam... Brrrr! Vegul 20 evesen lezeres szemmutetem volt, azota jo a szemem. Na es a lenyeg a lenyeg: szerintem NAGYON FONTOS folyamatos kontroll, en olyan gyakran fogom szemeszhez vinni Bercelt mint fogorvoshoz... minimum evente...
Hajni: tenyleg erdemes beaztatni a lencset fozes elott, akkor hamarabb megfo... de a lenyeg hogy fini lett. amikor en eloszor csinaltam lencset, akkor ugyan beaztattam, viszont nem ontottem le rola a levet, es undorito savanyu lett, mintha romlott lenne...
En nagyon szeretem a fozelekeket, persze nem ugy, mint a menzan, hogy tele liszttel... de tenyleg fozelek-manias vagyok, akar minden nap ellennek fozelekkel! (Ha Oliver hagyna, o sajnos mar nem annyira rajong erte...
)
DRAGA MARCI! boldog hofordulot!!