Új privát üzeneted érkezett!

Mi is külön szobában alszunk az elejétől fogva, és Zsófi is átalussza az éjszakákat. Volt pár hét nyűgösség a foga miatt, de már visszatért a rend. Légzésfigyelő van, amúgy nyitott ajtóknál alszunk, és meghallom, ha van valami. Amikor sokszor ébredt a foga miatt, köztünk kötött ki, de sem ő, sem mi nem aludtunk jól. Most szerencsére nyugi van, alszik mindenki a helyén :) Zsófi is cicin alszik el :oops:
Vendég
 


Mankabi,
Dóri a saját szobájában alszik. Éjszaka ha felébred azonnal meghallom, az ágyunkban megszoptatom, és beteszem az ágyába. Szépen alszik tovább...
Vendég
 


Sziasztok!

Beneildi, Rózsaág, nekem is mondta ezt a doki!

Altatás: Bene első perctől kezdve külön ágyban, szobában aludt, nem is tudtuk volna máshogyan megoldani mert a nagymamámnál laktunk, és mi a nappaliban aludtunk. De nem bátnuk meg. Most Villő először nálunk aludt mózeskosárban, hogy ne ébressze fel Benét, de 2 hét múlva már utálta amózest, mert mindig beleverte a könyökét-kezét. Áttettük az ágyába Benéhez, és Bene nem is ébredt fel éjjel, ha Villő felkelt enni. Csak elalváskor nem fekszenek együtt, hanem Bene lefekszik, Villő meg még akkor eszik fürdés után, és utána a kanapén ellaszik félhomályban, tévé mellett, aztán átvisszük, ha már mindkettő nagyon alszik. Most mindig elfelejtem bekapcsolni a légzésfigyelőt... :oops:

mtunde
 
 

 
 

Rózsaág,

"(ugyan arról a dokiról beszélünk) és ő mondta, hogy az lenne a legkorrektebb, ha lehetővé tennék nekik és a szülésznőknek is, hogy hivatalossá tegyék ezt az egész hálapénz dolgot. Sokkal tisztább lenne mindenki számára az adandó összeg, ill. az állam is profitálhatna belőle."

ENNYI!!! hát pont így kellene!

most már én is drukkolok, hogy az ovis anyáknapi ünnepen még ott lehess! szuper lehet!!!


Csak ügyesen, Gabi :wink: !

KépKép
KépKép
szentpyr
 
 


rozsaag:
Az EDAhoz:
a tuszurast nem ereztem
szerintem profin adagoltak, a kitolast ereztem
de korabban butuska modon attol feltem, hogy-mivel a korabbi ket szulesemnel a kitolaskor veletlen ugyanaz a szuleszno volt, aki negativ modon probalt biztatni-nem jol csinalom, nem jol nyomom meg ilyenek, ugy ereztem, ha igy sem tudok jol nyomni kitolaskor, akkor hogy menne, ha nem ereznem a tolofajast, es azert en is remes paramami vagyok, mert tovabb is gondoltam, epp benn lenne a szulocsatornaban mondjuk koldokzsinorral a nyakan, en meg nem tudnek nyomni az erzestelenito miatt es emiatt lenne baja ezt nem tudnam elviselni, szoval az egesz csak egy oktalan felelem volt a reszemrol, ne torodj vele, mar tudom, hogy butasag
de azota tobbektol hallottam ezt a fejfajos mellekhatast, de szerencsere az a doki PROFI volt

koszonom a dicsereteket a gyerkocok neveben

alvas, hat Abel gyakran alszik velunk :oops:
Benedeknel is ez volt, Eszternel nem
Addig voltak kialvatlan ejszakaink, amig ragaszkodni akartunk ahhoz, hogy Benedek az agyaban aludjon, akkor nagyon kivoltunk, aztan tuljutottunk az elveken, es most ugy van, ahogy sikerul, a nagyok az agyukban, Abel olykor..velunk, de legalabb alszunk, muszaj nappalra az energia

Kép
Kép
Kép
bonca
 
 


Sziasztok

Még itt vagyok, sőt, úgy tűnik olyan nagy a nyugi, hogy a szerdai doki-vizitig bőven kihúzzuk. Mivel eddig bírtuk, ma kénytelen voltam még egy cukros laborvizsgálatra elmenni, de kiderült, hogy a diabetológusom a héten szabin van, úgyhogy ezt akár meg is spórolhattam volna... :? Aztán házidokira vártam 1 órát táppénzes papírért. :x Szóval jó lenne már szülni, mert már nagyon unom a rendelésekre járkálást.
Na és akkor hazajövök, hogy kiderüljön, hogy a héten bejött még egy internetes munkám (szuper időzítés), úgyhogy lehet, hogy jobb, ha nem is sietek a szülőszobára annyira... Lehet, hogy az én okos kis babám tudja, miért nem siet? :roll:

Az oldalfájás nagyon ismerős, én is 1-1,5 óránként ébredek és fordulok a másikra, mert annyira fáj addigra. És ez most már nem is olyan egyszerű művelet, az egész babát át kell pakolni a másik oldalra :D ! Nem is mindig szereti, van amikor egy kis rugdosást kapok a hirtelen helyzetváltoztatásért. :D :D

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Gabi, szerintem tudják ők, hogy mikor kell megszületniük :wink: (Mondom ezt én, indított szüléssel :lol: )
Vendég
 


Sziasztok!

Oldal- és derékfájás nálam is volt, én is kb1,5-2 óránként keltem lazítani, de akkor ugy lejjebb ment a baba a hólyagomra, és volt egy utam pisilni is... ha nem lettem volna otthon addigra, és nem tudok nappal is pihenni, hát, eléggé kikészültem volna.

Bonca, én is megnéztem a képeket! Nekem az óriási kapucnis tetszik, meg az apa hasán alvós :-) Benedekről a sok virágszedős, Eszterről meg az haláli, amikor valami piros játékbéka vagy mi lóg a szájából :lol: Na meg a habsapkások a kádban :-)

Alvás: nekünk csak két szobánk van a panelban, nem nagyon volt választásunk, velünk alszik a hálóban, a saját ágyában. Volt egy rövid időszak, amikor hajnalban kelt enni, és csak mellettem aludt vissza, de szerencsére ez elmúlt. Nem féltem sosem, hogy ráfeksszünk vagy valami, de ha mellettem van, nem alszom rendesen, minden kis rezzenésére felébredek. Biztos megszokás kérdése, de nekünk jó a külön ágy-egy szoba. És ha már alvás, ez egy mai fotó, a délelőtti alvás után hallottam, hogy szöszmötöl az ágyban, mire bementem, teljesen keresztbefordult, így:
Kép
danann
 
 


Sziasztok!
Augusztusban én is a MÁV-ban fogok szülni.
A kórházról sok jót és hasznosat olvastam Tőletek.
Viszont a választott dokimról nem láttam, hogy írt volna valaki (más topicban sem).
Esetleg nem ismeri valamelyikőtök a Krammer Józsefet?
Egy barátnőm ajánlotta őt, de ez csak egy vélemény. Szeretnék többett megtudni róla.
Van esetleg valakinek valami véleménye róla? Ismeri őt valaki, szült nála valaki?
(Annyit tudok, hogy régebben a Szabolcs u-i kórházban dolgozott.)
Köszönöm előre is.
Andi
andrea6758
 
 


Szia Andi!

Olvastam az ÁEK-es topikban, hogy a Krammer dokiról kérdeztél. Én ugyan nem nála szültem, de a nagyobbik lányomnál hozzá jártam terhesgondozásra, meg a terhességem előtt évekig nőgyógyászati szűrésekre. Ami biztos, hogy nagyon jónevű doki, elismerik őt a szakmában. Én azért nem szültem nála, mert anno azt mondta, hogy már csak a régi kismamáinak vállalja, mert szeretné átadni a terepet a fiatalabb kollégáinak. Ha mégis ragaszkodtam volna hozzá, akkor egy nagyon magas összeget kellett volna fizetnem neki, mondta is, hogy részben "elriasztás" miatt mond ekkora összeget, viszont számlát ad róla (ez annak fontos, aki egészségpénztár tag).
Remélem tudtam segíteni valamit.

Üdv.
Reni
lamme
 
 


Hát ezt elcsesztem, mert priviben akartam írni Andinak :oops: :D :D
lamme
 
 


Danann,
Samu nagyon drágaságos a képen. Látszik milyen boldog baba. :)

Lányok, babamasszázsról szeretnélek kérdezni titeket. Ti csináljátok? Ha igen, akkor mikor, és hogyan?

Kép
Kép
susytunder
 
 


Manka!

Én is zsibbadok, de viszonylag kis területen. A bal mellem alatt (a szívemnél) és csak akkor, ha azon az oldalon fekszem. Ez miért van? Normális? Én is kezdtem aggódni emiatt...:(

Lányok! Ha az én dokim azt mondta, hogy 80e a szülés, akkor ez a rendeléseken fizetett összegeken felül van, igaz?

Gabi!

Bocs, nem emlékszem, hogy mit írtál F. Zsuzsiról. Ő említette, hogy mennyit kell fizetni neki? Ha 40e-t kell adni neki, vagy akár másnak is, akkor lehet, hogy nem lesz választott szülésznőm... :(

Próbálok feltenni egy képet... :)
Kép Jana

Ildi

Kép
Kép
kincsesi
 
 


Sziasztok!

Ildi, igen, akkor az a viziteken felül van.

Andi: Krammernál szült a szomszédunk, ő meg volt vele elégedve. A másik szomszéd meg most fog nála szülni. Ő az sztk-s rendelésére járt, és aztán a szülés után fizette azt a magas összeget. (ami amúgy más doki magánrendelése+hálapénz kb) Ő egyébként úgy tud számlát adni, hogy terhesgondozásról állítja ki. (ezt csak azért írom, mert végülis ilyen címen a többi doki is adhatna számlát a szülésről is.)

mtunde
 
 


Susy, köszi :-) Én is drágaságosnak szoktam hívni! :D
Mi masszírozzuk a babát. A babafalvás tanfolyamon tanultuk, 6 alkalom volt, sorra mentünk a testrészeken. Szerintem jó volt, tudom ajánlani, szerintem jobb, mint könyvből megtanulni. Mondjuk speciel nektek kicsit messze van a Nyugati... Mi este szoktuk fürdés előtt, amikor elkezdjük a készülődést, már tudja, mi jön, és szépen meg is nyugszik. Mostanában egyre hevesebben tornázik alatta, kicsit nehezíti a dolgot, de azért meg lehet csinálni. Az oktató a Simogató Babamasszázs c. könyvet ajánlotta, hogy az a legjobb a témában, ha esetleg magadtól akarod csinálni. Abban benne van minden, hogy milyen olajjal kell, meg mire jó, stb. Szerintem nagyon jó dolog, tudom ajánlani mindenkinek, masszírozzátok a babákat!
danann
 
 


Susy!
Én is mindig masszírozom Lillát fürdés előtt. Én könyv alapján nem nagyon mertem csinálni, mert elég érthetetlen módon voltak leírva a fogások. (persze lehet, hogy csak nekem okozott gondot :? )
Itt Monoron (de Pesten is több helyről tudom) a védőnők szerveztek ingyenes! tanfolyamot, ahol a nemzetközi babamasszás fogásait tanították meg 4 alkalommal. Mi erre jártunk és azóta csináljuk. Lilla egyedül a karját nem engedi masszírozni. :) Azt gondolom, a sok program közül ezzel jártam a legjobban, mert ezt majd a második gyereknél is tudom csinálni és legalább nem két gyerekkel kell majd megszerveznem, hogy eljussak a tanfolyamra. Amúgy meglátásom szerint Lillának nagyon sokat segít a nyugodt alvásban a masszírozás.
Szerintem amúgy a legvilágosabban a Johnson reklámújságban vannak lefényképezve-leírva a fogások, mi anno ezt még a kórházi táskában kaptuk.

Lívia,
Samu nagyon édes a képen és milyen ügyes, hogy már így fordul.

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Most olvastam az Indexen, akit az őssejt érdekel tanulságos info:
http://index.hu/politika/belfold/zelionos05/
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


:!:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:15-kor.
Vendég
 


Kriszta!
Mi tavaly novemberben voltunk, a védőnénik gyújtötték a jelentkezőket. Azóta nem tudom volt-e ilyen, de az biztos, hogy időnként megismétlik, mert már többször volt az biztos. Szerintem elég nyitottak voltak, nem hiszem, hogy az üllői lét probléma lenne. Szerintem ha meglesz a baba egy telefont megér a védőnői szolgálatnál. :D
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


És egy tegnapról...

Kép
Vendég
 


Kriszta, szép fiú!

Szerintem egyébként az alvásnál mindig az a jó, ami mindenkinek jó. Villő sokkal többszört aludt köztünk, Benét nem mertem odavenni, féltem, hoyg ráfekszem. Most már elmúltak ezek a félelmek.
Amúgy Bene is átjár 2 éves kora óta. Egy időben minden éjjel megjelent, aztán elmúlt, most néha jön. Néha meg reggel még odabújik, és ma pl vissza is aludt szerencsére.

mtunde
 
 


Tündi, Bene meddig aludt kiságyban?
Vendég
 


Köszönöm! Jól sikerült szerelemgyerek! :lol:

Nálunk most csak az a gond, hogy a hasam féltem és így inkább apa felöli ágyszélre fekszik.
Pedig már nekem is hiányzik egy jó szoros ölelés :cry: :oops:

Ildi
Köszi, mindenképp megpróbálom, nagyon érdekelne a dolog. :lol:
Vendég
 


Éjszakai vándorlás: anyu azzal 'nyugtat', hogy minden gyerek csinálja egy darabig, legalábbis mi mindhárman csináltuk, de aztán egyszer csak leszoknak róla. Gondolom, a kistesó születése kibillenti őket akkor is, ha nem adják sok jelét, ez is hozzájárulhat, de sztán biztos minden visszaáll.
danann
 
 


kriszta

Tényleg gyönyörű kisfiad van! Remélem a miénk is apa szép szemét fogja örökölni...

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Sziasztok!

Voltam tegnap a Genetikán és minden tökéletes a Picurkámnál! Ők is azt mondták, amit én is gondoltam, hogy korán vették le az AFP-t! Úgyhogy most már felhőtelen a boldogság!

EDA: Azért ugye nem lógok nagyon ki, mert én nem akartam/akarom?
Az az igazság, hogy (hiúság) nagyon nagy büszkeséggel töltött el minden szülésemnél az, hogy képes voltam egyedül, minden külső, tompító eszköz nélkül végigcsinálni! Az is jól esett, amikor hallottam, ahogy a dokim odasúgta a szülésznőmnek, hogy "Ő az egyik legfegyelmezettebb szülő nő, akit valaha láttam!" De ez abszolút nem dicsekvés, csak azért írom le, hogy a másik oldal is képviselve legyen. Szóval szerintem a beavatkozás beavatkozást szül és én-amennyire lehet-híve vagyok a természetes folyamatoknak. Meggyőződésem, hogy a babának is ez a legjobb. ha minden rendben halad és jól megy a tágulás is.
Senkit nem ítélnék el, aki mégis ezt választja, mert van, aki így érzi magát biztonságban, a legjobb barátnőm nagyon félt, pánikba esett és sokkal jobban érezte magát, miután így a doki javaslatára bekötötték neki az EDA-t. Anélkül nem is bírta volna talán végigcsinálni, nem azért, mert nem lett volna rá képes, hanem mert a félelem leblokkolta Őt. Olyan is van, aki nem számított a 3. babára(az első 2 fájdalomcsillapítás nélkül született), és érezte, hogy a 3-nál jobb, ha kér, így a szülésnél nem érzett fájdalmat és ez az élmény végre telesen elfogadtatta vele a babáját! Szóval igenis vannak olyan helyzetek, amelyekben jó, ha ott van az EDA, ti is írtatok ilyet, de szerintem előre nem jó ezt eldönteni, amikor ott vagyunk és úgy érezzük, hogy nem bírjuk tovább, bőven ráérünk akkor kérni!

Alvás: nálunk úgy megy, hogy az első 6 hónapot kiságyban, az ágyunk mellett tölti a baba, nem is engednék ebből, mert nekem így természetes, szimbiózis van még köztünk, az igény szerinti szopit is így a legegyszerűbb megoldani. És minél többedik kisbabám van, annál inkább imádok velük aludni! Rika alkalmak ezek, amikor belealszunk a szopiba és imádom ahogy a karomban pihegnek! A legnagyobb nekem már 6 éves lesz, látom, milyen hamar elmúlik az az idő, amikor önfeledten lehet Őket szeretgetni, babusgatni és imádom, ha nagyon ritkán átjönnek hozzánk a hálóba reggel felé! Egyikükkel sem volt soha baj az alvás miatt, délután mind3an egyszerre aludtak, 8 hónaposan szopi nélkül, a saját ágyukban aludták végig az éjjeleket, minden erőteljes beavatkozás nélkül.
Ami még fontos lehet: Bizonyított, hogy a szüleik szobájában alvó cSECSEMŐK ESNEK A LEGRITKÁBBAN BÖLCSŐHALÁL ÁLDOZATÁUL, MERT A SZÜLŐK ÉJSZAKAI MOCORGÁSA, FORGOLÓDÁSA, APA HORKOLÁSA NEM ENGEDI őKET OLYAN MÉLYEN ELALUDNI, HOHU KÖZBEN NE VEGYENEK LEVEGŐT!
De csináljatok mindent úgy, ahogy Nektek és a családotoknak a legjobb! :lol: :lol: :lol:

Márti
borossné becz márta
 
 


Márti! Örülünk, hogy minden rendben veletek.

Az EDA-ról én is hasonlókat gondolok. :D Az persze más kérdés, ha orvosilag vagy lelkileg valamiért segít.
Én nem kértem Edát, nade azért a fegyelmezetten szülők táborába se neveznék. :D

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Márti, tök jó, mostmár tényleg megnyugodhattok! Ez az AFP tényleg akkora felesleges macera, és olyan sokszor ad rossz eredményt, nem is értem, miért erőltetik...
Csajok, ebben a pillanatban fordult át Samu először hátról hasra! Csúcs ez a kölök! :lol:

A dokim nekem azt mondta, semmit ne döntsek el előre, csak legyek tisztába a lehetőségekkel, és hogy abból mi a számomra elfogadható, mert sokszor az a rossz, ha görcsösen ragaszkodunk ahhoz, amit otthon kitaláltunk, pedig kicsi az esélye, hogy a szülés pont úgy fog zajlani, ahogy azt olvastuk, elképzeltük, mástól hallottuk, stb. Szóval ne úgy menjetek neki, hogy tuti kérek/nem kérek EDÁt, hanem hogy ha úgy érzem, kérek.
danann
 
 


Danann - Samu nagyon édes a képen! :lol:

Susytunder - babamasszázst én is szeretnék, de még nem jártam utána, hogy hol fogom ezt megtanulni. Ha nem találok tanfolyamot, akkor marad a könyv.

Kincsesi - Jana kész hölgy ezen a képen! :lol:

Kriszta - Dávidhoz is csak gratulálni tudok, nagyon édes kisfiú! :lol:

Márti - nagyon örülök, hogy jók lettek az eredmények, most már tényleg megnyugodhattok! :lol:

Rózsaág - ma mész dokihoz ugye? Majd jelentkezz!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Sziasztok!

Gyönyörűek ezek a gyerkőcök egytől-egyig!!!

Panndi- Új kiskép? Mondd hogy fára mászni tanítod!?! :D
Márti- Örülök, hogy minden rendben! Most már nyugodt lehetsz!
Lívia- Hihetetlen Manód van, szinte minden napra tartogat valami újdonságot? :D Ügyes nagyon!
Altatás- Nálunk úgy 1 éves koráig aludt a szobánkban a Bernus kiságyban. Aztán megkapta az ágyát és annyira örült neki, hogy azóta bekönyörögni se tudjuk magunk közé. :D Csak reggel robban be,mikor mi még aludnánk, ő meg már unatkozik. :D :D

Ma még nem volt Rózsaag,pedig ilyenkor már be szokott jelentkezni! Talán mégsem várja meg azt az anyák napi ünnepséget?? :D :shock: :D

Ági

Kép
iroko
 
 


Ági, nem tanítom, tanul ő magától :lol:
Hoztam róla még két fotót :wink:

Bernus milyen ágyat kapott egy évesen, miben aludt? Kép Kép
Vendég
 


Panndi
Kicsi lánykád nagyon ügyi!!!
Veszélyben van minden gépezet!:lol:

Barinőm lánya is ennyi idős, de még ülni sem tud magától, nemhogy mászni, felállni.
Mondjuk, aggodóm is emiatt. :oops:
A héten fordult elöször hátról-hasra.
Vendég
 


Pont jövő héten megyünk 3 hónapos oltásra, majd rákérdezek a védőnőre, hátha tud valamit mondani babamasszázzsal kapcsolatban. Jó lene egy tanfolyam, de ahogy Manka te is mondod, ha nincs más akkor marad a könyv.

Nagyon édesek a gyermekek, mind egytől-egyig. Olyan jó látni a huncut mosolygó arcukat. :)

Kriszta,
Én is ismerek olyat akinek 7 hónapos a gyereke és nem ül. Vajon ezek mitől függnek? :roll:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Iroko, hát az már igaz, nincs idő unatkozni Samu mellett! De persze ez a jó, egy mulya-pulya mellett ugyan több időm jutna házimunkára, ne de hol van az olyan élvezetes, mint a kiscsibésszel foglalkozni? :lol: Meg is őrülnék, ha olyan megalszik a(z anya)tej a szájában típus lenne, de szerencsére a genetikát nem lehet átverni :D
Panndi, azért te sem unatkozhatsz Zsófi mellett, igazi Duracell-nyuszi lehet a képek alapján! 7 hónaposan fára mászik, ez aztán szép teljesítmény!
Még mindig maaszírozás, csak sosincs annyi időm, hogy egy hszba megírjam, amit akarok: szerintem azért is mozog ilyen sokat és ilyen ügyesen, mert a masszírozás fejleszti. Persze alkati is a dolog, anyu szerint mi a tesóimmal is mindent tök hamar csináltunk, de a masszírozés rátesz még egy lapáttal. És nemcsak hogy hasznos, élvezi is, íme egy kép apa szőrös lábaival kiegészítve :D , szigorúan 18 éven felülieknek :lol: :
Kép
danann
 
 


Samunak is nagyon csibész szeme van ám :wink: Igazi pasi :lol:

Zsófit anno tornáztattam, konduktorhoz is jártunk, mert a feje szinte mindig csak balra fordult, állítólag a hasamban is úgy fért el, és ezért. Na szóval lehet, hogy a torna miatt, de nagyon aktív baba, de én sem bánom :lol:
Vendég
 


Susy- Szerintem genetika! De úgyis behozzák egymást mire oviba kerülnek. Csak pont akkor furcsa, hogy mennyire különböznek a bébik. A Berni 10 hónaposan már vígan járkált, bezzeg dumálni csak 2 évesen kezdett,bár azóta még abba sem hagyta. :shock:

Panndi- Sima, nagy gyerekágyat vettünk neki. Gyorsan lemértem 80x150-s. Sarokba raktuk és a támlákat fordítottuk kifelé,így nem esett le. Lassan kinövi a sok plüssállattal együtt már nem nagyon fér el,pedig még csak 106 cm. :shock: :D

Lívia- Osztom a véleményedet az aktivitásról, bár néha nem túl szerencsés. Például az anyósomék azért nem viszik a Bernit túlzottan sehová a másik unokával ellentétben,mert míg az unokatesó felvesz egy könyvet,addig a Berni körbefutja a házat.
Elismerem hogy nehéz vele,sokszor én is egy kis nyugalmat szeretnék,de felnőttnek ez a sok energia nagyon nagy előny lesz!

Rózsaag- Hahóóó.....
Szfgabi Hogy vagy??

Ági

Kép
iroko
 
 


Sziasztok!

Csodaszépek és nagyon kis ügyesek a lurkók. Szeretlek benneteket olvasni ilyenkor (is), mert közben álmodozom.... BÁr most megint ott tartok, hogy alig hiszem el, hogy nekem is lesz ilyenem.
Csak egy példa, hogy néha milyen kis hülye vagyok: felhívtam anyukámat vasárnap, hogy felköszöntsem. Mondtam neki: "szia anyuci, boldog anyák napját!" Mire ő visszamondta, hogy neked is. :shock: :roll: Aztán sírva fakadtam....

Talán buta a kérdés, de a masszázsos tanfolyamra már babával mentetek vagy még pocakosan?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Panndi, Dannan - tündériek a gyerekek! :lol:

Rózsaág, Szfgabi??????????

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Mi még egyben, ne is számítsatok semmi nagy változásra. Holnap megyek megint dokihoz, akkor talán többet tudok meg arról, mire számítsak...

rozsaag
Neked mozgalmas napod lehetett: ünnepség és doki is. Ha nem vettétek egyenesen a kórházba az irányt a rendelésről, írj, hogy mit mondott a doki! :)

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Bettyna!
én már Lilluval együtt jártam. :D
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom az előttem szólókhoz, gyönyörűek ezek a gyerekek!! :)

Betty - én is emlékszem mennyire örültem, amikor már olyan is észrevette a pocakomat, aki nem tudta. Első ilyen a buszon volt, amikor egy csaj megkérdezte, hogy szeretnék-e leülni. Olyan jó érzés volt, hogy már látszik :) És örülök, hogy már jó nagyokat rúg a kis pocaklakód. Hihetetlenül jó érzés, igaz?

iroko - Én is szívből örülök, hogy minden rendben! És drukkolok az iker projekthez! :)

Márti - Neked is örülök, hogy minden rendben! Ilyenkor annyira el tudok érzékenyülni, mert belegondolok, hogy mi lenne, ha velünk lenne ilyen, és végül kiderülne, hogy minden ok.

Susytunder - én is megkönnyeztem az anyáknapi verset. Nagyon szép. És olyan fura, hogy már "félig" én is anya vagyok :)
És drukkolok, hogy Kristóf megtartsa a jó alvókáját :)

Gabi - drukkolok. Gondolom már alig várod, hogy túllegyetek rajta, és végre megfoghasd a kis pocaklakót :)

Képzeljétek, már három egymást követő napon kommunikált a kis manónk apával. Apa kopogott, a manócska válaszolt, és ez többször egymás után :) Apa is tökre elérzékenyült :)

Lehet, hogy Rozsaag tényleg megszült, hogy ma nem volt :wink:
Remélem nem hagytam ki senkit, és nem kevertem össze a neveket :oops:

dytke
 
 


Sziasztok Lányok!

Itt vagyok! Nem volt ma egy cseppnyi időm se gép elé ülni, kicsit sűrű volt a program.
Dokinál minden ok volt. Bő 1 ujjnyira vagyok kitálgulva. Némi haladás a szülés irányába. NST-n a baba nagyon mocorgott, jók lettek a szívhangok, azonban a méhösszehúzódásaim száma=0-val, szó szerint.! Úgy tűnik Míra nagyon jól érzi magát és nem akar még kibújni. :)

Gabi!
Nagyon szorítok érted, jelentkezz holnap mindenképpen!!!

Kép Kép
rozsaag
 
 


Rozsaag- Örülök Neked! Akkor sikerült eljutnod az anyák napi ünnepségre. Pihend ki a mai napi fáradalmakat!! :D
1 ujjnyi már haladás, csak így tovább!!
:D :D :D
Ági

Kép
iroko
 
 


Panndi, Bene 1,5 éves volt, amikor kivettünk 2 rácsot az ágyából, így ki-be tudott önállóan mászni, de érdekes módon még egy pár hónapig nemmászott ki, mindig szót értünk, aztán már közlekedett rendesen, sőt, oda kellett este ülni a kijárat elő, mert nem volt hajlandó lefeküdni :) 2 éves volt, amikor levettük a rácsot az ágyáról és úgy alszik benne, de mivel nagyon mocorog, ezért szereltünk rá egy lécet, ami megóvja a legurulástól. Szóval kb 20 hónapos korától mászkál szabadon ki az ágyból :)
Mostanában már olyat is csinál, hogy délután magától bemegy, lefekszik aludni, ha fáradt.

Márti
, örülök, hogy mégegyszer megbizonyosodtatok, hogy minden rendben.

Rózsaág, Gabi, türelmet és pihenést kívánok!

Iroko, Bene is örökmozgó, és még mindig nem bezél érthetően, bár be nem áll a szája!

mtunde
 
 


Szóval még mindenki egyben. Nagyon jól tudják a babák, mikor kell jönni, bár ez engem sem vigasztalt, amikor már sem ülni, sem feküdni, állni meg végképp nem tudtam (persze azért elmentem a piacra minden CTG után :wink: )
Mi akkor kezdtük a masszázst, amikor Samu 3 hónapos volt kb., akkor mentünk a tanfolyamra. Szívem szerint egy picit előbb mentem volna, de akkor még dúlt az influenza, és nem akartam bkvzni vele (sem). Nem tudom, hogy pocakosan van-e értelme a tanfolyamnak, mert az a játékbaba nagyon nem úgy viselkedik, mint egy igazi, ezért csak nagyon elméleti síkon lehet megtanulni, ráadásul egy kicsit el is kopik a tudás, mert nincs kin gyakorolni. És azt is lássuk be, hogy két-három hónap után a lakásban nagyon szívesen kimozdul az ember. Legalábbis én így voltam vele, mert max sétálni tudtunk lemenni, messzebbre nem, mert kocsink nincs, és a taknyos-beteg időben nem kockáztattam a gyerek egészségét.
danann
 
 


rozsaag: hajrá, egyujjnyi is valami! :D
tündi: köszi a választ, akkor ez a korszak még nekünk odébb van :lol:

Helyátadás tényleg jó érzés pocakosan, sajnos nekem sokáig kellett rá várnom, kicsi volt a hasam, és későn kezdett nőni :) De utána kihasználtam, minden alkalmat :wink:
Vendég
 


Rózsaág!
Nekem a 39. heti vizsgálaton 1 ujjnyi méhszáj, 0 fájás reakció.
3 nappal később este 2 ujjnyi 0 fájással - másnap hajnalban pedig 4 ujjnyi méhszájjal vettek vel - igaz fájásgyengeséggel, de olyan fájásokat csinált az oxitocin, hogy csak na... :shock: Lilla gyorsan, ügyesen, hamar született - hátha nektek is így gondolná Míra.
drukkolunk érte, meg Gabinak is, üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Febr. 14-én valentín napkor voltam utóljára a dokinál akkor 1 újjnyira voltam tágulva. ( Nagyon szerettem volna valentín napi babát) aztán este elfolyt a magzatvíz. Hátha Rozsaag is így lesz. Már mi is ( szerintem mindenki nevében írhatom) nagyon várjuk, hogy megszülessen Mira. :wink:

Sokáig nekem is kicsi volt a pocakom, ezért nekem sem adták át a helyet, de volt olyan is, amikor már szép nagy pocim vot, és simán elnézték a hasam a tömegben a buszon, de a helyet senki nem adta át. Hát ilyen is van...

Kép
Kép
susytunder
 
 


Hely átadással kapcsolatban nekem is hasonlóak a tapasztalataim. Vannak akik simán elnéznek mellettem, mintha észre sem vennének, pedig már nagy a pocak, de van olyan is amikor átadják a helyet. Sokat nem mászkálok egyedül, így annyira nem érdekel, de ma pl. egyedül megyek dokihoz, kíváncsi vagyok hogy fogom bírni. Nincs mesze tőlünk, 2 metró megálló, de az én tempómmal kb. egy órával hamarabb indulok inkább, tegnap a boltig alig bírtam elvánszorogni, mostanában állandóan lég szomjam van, de még 5 hetem van hátra, nem tudom mi lesz így velem.

Rózsaág - az egy ujjnyi is valami! Neked nem szokott a vizsgálat után fájni a hasad?

Ki meddig szedte a magnéziumot?

Szfgabi - mesélj majd, mi volt a dokinál!

Mindenkinek köszönöm az altatással kapcsolatos tapasztalatokat!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Sziasztok!

Márti!
Gratulálok a kislányhoz. Örülök, hogy minden ok és így Te is megnyugodtál.

EDA:
Első babánál nem kértem én sem, át akartam élni minden fájdalmát a szülésnek. Nagyon büszke voltam/vagyok magamra! Igen valóban jólesik amikor az embert dícsérik. Abszolút értem miről írsz.
Azonban arra nem számítottam, hogy ennyire kikészülök szülés után. 2 napig semmi erőm nem volt. Igaz két fájás között végig hánytam 4h-n keresztül, de erről már írtam.
Ezért hajlok egyre inkább arra, hogy EDA-t kérjek. Ezen kívül van egy autoimmun betegségem, aminek a tünetei egyre jobban felerősödtek a terhesség közepe óta és kb. 1 hónapja iszonyatos fájdalmaim vannak amit ugye fájdalomcsillapító nélkül csinálok végig, mert nem vagyok hajlandó semmit sem bevenni. Most úgy érzem, hogy elég a sok görcsből és fájdalomból amit az utóbbi néhány hónapban átéltem és ha választhatok egy kíméletesebb módot a szülésre akkor élni fogok vele. Nem magyarázkodni akartam, csak az érzéseimet írtam le miért is gondolkodom most másképp. :(

Iroko, Mtunde, Panndi!
Köszönöm! Igyekszem sokat pihenni. Lefoglalom magamat az utolsó vizsgámra való készüléssel inkább...


Beneildi!
Remélem hasonlóan fog viselkedni az én szervezetem is. Persze már az is eszembe jutott, hogy talán amiatt álltak le a jóslófájások is, mert tudat alatt félek? a szüléstől.
Nagyon tetszik ez a megjegyzésed: "nade azért a fegyelmezetten szülők táborába se neveznék"
Mellettem szült egy romalány aki ordított és a doki nagyon leszúrta. Akkor is és azóta is sokszor eszembe jut (minden rosszindulat nélkül), hogy igenis a fériakkal meg kellene ismerteteni ezt a fájdalmat!!! Mindenkinek más a fájdalomküszöbe, és van aki csak így tudja a szülést elviselni. Én senkit nem ítélek el amiatt ha kiabálva, vagy akár hangosan szül. Egyet azonban én sem tudok elfogadni, ha közben apát szidják amiért ezt tette velük, báááár abban a tudatállapotban talán ez is elfogadható...

Susy!
Köszönöm, nagyon jólesett! :oops:

Kép Kép
rozsaag
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?