Alziza: nagyon szép, megható a költemény.
Képzeljétek, én is írtam egy altatóversikét. A libero küldött egy felhívást, altatódalt kell írni (már szöveget 8 sorban), leültem és adtam magamnak 10 percet. Mondom valamit dobjunk össze, nehogy kihagyjuk az esélyt arra, hogy nyerjünk háromhavi pelenkát... nem jönne rosszul, egy vagyont költünk havonta pelusra...
Ez lett belőle:
Bárányfelhő-kispárnáját fázón öleli a hold
Aranypettyek, csillagocskák fényétét tükrözi a tó
Játék mozdony kéményéből álomfüst száll tereád
Angyalarcod simogatják szelíden a lombos fák
Mosolyog a pici ajkad, álmodban még süt a nap
Homokot szór pilláidra nemsoká’ a pirkadat
Féltőn ölel, burkot rajzol körénk az éj angyalkám
Karjaim közt tartom, óvom a természet csodáját
Nekem igazán nem tetszik, de nem volt időm. Ez amolyan add hoc vers... ami eszembe jutott, írtam. Nem értem rá gondolkodni, de az esélyt meg akartam adni magunknak.
Anno Agykontrollon mondta a Laci, hogy találj ki egy versikét, és soxor ismételgesd, akkor az agyad veszi a jeleket... kipróbáltam amikor Enikő megszületett és nem akart rendesen szopni... mit veszíthetek, gondoltam...
Írtam egy kis rigmust és mosogatás közben ezt dünnyögtem:
Napról napra több a tejcsi
Örül ennek Enikő,
Egyre többet, s ügyesebben
szopizik ha enni kő...
Észvesztő csodát nem tapasztaltam, de, hogy 3 hónap alatt 6-szor volt mellgyulladásom és emiatt 40 fokos lázam, az biztos! Ezek szerint a fele (napról napra több a tejcsi) működött. A másik felére várni kellett úgy egy-két hónapot...
Barbamami: ilyenkor kérdezem meg magamtól, hogy tényleg igaz barát-e az, aki tudván mennyire fontos Nekem a találkozónk, mégis olcsó, lusta kifogással lemond róla?
Ildi: szegénykém... Mielőbbi jobbulást kívánok a betegeskedőknek! Tarts ki mami, mert ha az oszlop kicsúszik, minden összedől...
Boeske: minden elismerésem a tiéd! Valóban nem lehet kis feladat egy kétéves szájában tartani a fogszabályzót...
Holnap adom postára a levelet a jegyzőnek. Fellebbezek. Nem vették fel a Danit az iskolába. Egy olyan suliba vették fel (átirányították helyhiányra hivatkozva), ami fényévekre van az óvodától. Szép lenne... A suli a házunktól fél órányira (autóval), az óvoda onnan még vagy 20 perc. Ahova meg irattuk a gyereket, az ovoda melletti épületben van....
Ez autóval még csak-csak... de busszal???!!! Képtelenség... két óra nem lenne elég mire a gyerekeket az iskolába és az óvodába eljuttatom. És miután az a szabály, hogy hivatásos anyukák gyerekét csak délelőttre veszi be az óvoda, illetve ha sok a gyerek akkor is, így számoljátok ki... mire ovi-suli transzportot lebonyolítom reggel, már indulhatok értük, mert hozni kell őket haza.... hát nem tudom... de remélem a jegyző megértő lesz.