Új privát üzeneted érkezett!

Beszilva! Majdnem mindegyik Didy által javasolt kötés fent van a Didy honlapon.

www.didymos.de

Ezen belül Babys tragen/Trageweisen. Ott rá tudsz klikkelni az egyes hordozási módokra, ahol van további link a "Bindeanleitung"-ra. (Egy ilyet linkelt be kattix)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kati, köszi! Hibiszkusz :wink:

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Maminti! Nálunk két gyerek termeli a szennyest, plusz a férjem minden nap inget és itthoni pólót, meg a szokásos alsóneműk, szóval elég sok van. Minden nap egyszer megy a mosógép, ebbe beleteszem az aktuálisan elhasználódott pelusokat+ a fehéreket. Sötéteket gyűjtöm külön adagban. Így egész jól megbirkózunk a szennyessel (bár az én nagylányom már csak éjszakára használ pelust). Egy héten kb. egyszer szokott lenni olyan, hogy több adag is kimosódik, pl ha ágynemű van vagy nem csak fehérek...
Beszilva, hihi :) És milyen kendő érkezik?
Banya, milyen lanád lett?

KépKép
KépKép
safrany
 
 

 
 

Hahó!
Köszi a tippeket! Végülis a mamamin is találtam jó visdejólinkeket. Bár lehet ,hogy nem rezeltem volna be, ha nem látom ahogy a csaj kendőstül a hátára dobja a kiscsajsziját:) hehe.

Kendő: Az a bebina jön hozzám, amit hirdetett egy barátnőm a babaszobán. Bordó. 4,6 m- es. Izgulok ám, rendesen.

Mosás: nálunk fehérből mindig kevés van, szóval ahhoz direkt jól jön néhány pelus. Pizsipólókat, meg törülközőket gondolom lehet velük együtt is mosni. De egyébként én is állandóan mosok, meg vasalok. Közben meg totál sorozatfüggő lettem, mert ugye mit csináljon az ember vasalás közben... Férjem este dolgozik, tehát még ő se szórakoztat, marad a viasat :oops:

mottó: A házimunkában az a jó, hogy sose fogy el!

Kép
beszilva
 
 


Húú de pörögtök!
Köszi az ötleteket, Lana mellett döntöttünk, apu majd kiválassza milyen színt merészel magára kötni majd néha...
Miért él sokakban hogy a kendőzés olyan tarisznyás/bölcsész dolog??
dka
 
 


Textilek: találtam egy angol nyelvű könyvet online, ami segíthet az eligazodásban, de nincs időm részletesen most kibogarászni. Ápropó. Magyarul nem tudna nekem valaki segíteni, hogy valami tankönyv, vagy ilyesmi létezik-e, hogy megismerhessem a textileket, szövéseket, stb?

ím az angol könyv: http://www.celaneseacetate.com/textile_ ... cetate.pdf
banya
 
 


dka: azért, mert a Nandunak olyan színei vannak,- bölcsészes, tarisznyás, néptáncos. Ez nem sértés, ez tény. (A legtöbb barátom ezekből a körökből kerül ki, szóval tényleg nem sértésnek írtam, csak hát ez van)

Kép
beszilva
 
 


Banya, Langraf Katalin Nagy szoveskonyv. 2 kotetes.

Biobaba
biobaba
 
 


Beszilva,
melyik pelus mellett döntöttél?

Kkriston, picit off:Rönkházatok van? Nagyon klasz, kár, hogy a képeken kevés látszik belőle. a miénk most épül :lol: :lol:

Móni

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74
 
 


Sziasztok

Itt a katica-MT, továbbra is nagy a szerelem (olyannyira, hogy az Ergo-t el is adom...nem érdekel valakit? :D )

Kép

Kép

Kép

és ilyesmi tök édes lenne mondjuk méhecskének (sárga-fekete csíkos), teknőshátasnak esetleg csigabigásnak, csak azért írom, hátha valaki megihletődik:)[/img]

Kati


Matyi 2005.04.08.
Borci 2007.03.24.
maminti78
 
 


Kati ez nagyon király! És hol vannak a csápjai?! :lol: :lol: :wink: Ergot mennyiért adod? A másikban válaszolj! :wink:

Banya: milyened van????? :o (Ma kaptam meg az enyémet én is: lila csillag) :wink:

Beszilva: Miből lesz a cserebogár!?!? :lol: :o :wink:

kisvic
 
 


Kati(ca): Nem bírok betelni a látvánnyal! Csúcspéldány ez a Katica!

Kép
beszilva
 
 


Biobaba: Köszíííííííí! Azt hiszem ez az, amire vágytam!!! De jó! (itt nincs cuppanós szmájli, pedig beszúrnám :) )

Kisvic: Homok. (Most épp "sárnak" nevezném, mert egész nap a meggyfán hintáztunk benne, és csupa kosz lett. Ha meg felvágok vele, akkor "aranynak" hívjuk :D )

Maminti: ez zseniális! soha nem dobogtatta még meg a szívem egy mei tai sem, és nem vagyok csábulós sem, de ez egyszerűen csodálatos. Nem találok szavakat, na. Jó repülést!
banya
 
 


Maminti, nekem is nagyon tetszik a katica - az ötlet is szuper, a megvalósítás meg... én irigy vagyok, te meg ügyes! :lol:

Judit
Kép
patonayj
 
 


Maminti, katica nalunk is nagy sztar, tok jo ez a mei tai:)

OFF
Banya, nekem is nagyon tetszik a konyv, de egyelore csak konyvtari van nekem:( Es persze egy jo kis szovoszekre is vagyom:)

Biobaba
biobaba
 
 


Maminti ez szuper! Nagyon édik vagytok. Eszembe nem jutott volna, pedig engem a tesóm mindig katicának hiv, ha Gerdus a hátamon van. :)
A méhecske nem rossz ötlet, férjemnek találó is lenne, fősulis korunkban csak Maya, a méhecskének hvtuk, mivel egy sárga-fekete csikos pulcsi volt az ismertetőjele :lol:
De hát először meg kellene varrnom, azt ami félig készen van, ugyebár.

Kinga

Kép

Kép

Kép
zorka1
 
 


Nagyon jó ez a katicás MT.

Kézügyeskedők! Volna kedvetek "csináld magad" infokat tenni a

www.mamami.hu

sitera?

Sokat segítene azoknak, akik eztán szeretnének valamit varrogatni :wink:

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Maminti,

fantasztikus ez a katica MT!
A lányomnak annyira tetszett, ahogy azt mondta, hogy rendeljek :) egyet a kistesónak, ő meg majd felveszi farsangra :)

Kérhetnék egy összehasonlítást az Ergo-val? Milyen széles pántokat csináltál?

Móni
norsi
 
 


hihi, azt hittem, csak én vagyok ilyen "infantilis", hogy tetszik egy ilyen dedó dizájn :lol:

Móni, a vállpántok 13 cm-esek, a derékpánt pedig 11 cm. De elég lett volna keskenyebb vállpánt is, pláne hogy alábéleltem. Ergonak sztem nincs 10 cm a vállpántja (vagy max annyi), de mivel jó szivacsos, ezért az sem vág egyáltalán.

ma is használtuk és nagyon kényelmes volt, egy kisfiú mondta az utcán az anyukájának, hogy "nézd, ott megy egy katica!" :D

Kati


Matyi 2005.04.08.
Borci 2007.03.24.
maminti78
 
 


Nekem van egy katicás Samsonite táskám... Iiiiiiiigen, az a gyerekeknek való! :lol:
h_szilvi
 
 


Szilvi, emlekszem arra a katicas hatizsakra, nalunk is van. Igaz, a gyerkocnek.:) De tele a lakas katicakkal egyebkent.

Biobaba
biobaba
 
 


Kati,

köszi az infókat, és mégegyszer le a kalappal az ötlet előtt 8)

Móni
norsi
 
 


Maminti, ha még nem hallottad volna elégszer: szupppper a katica-MT, egyáltalán nem infantilis, hanem egyéni és nagyon szép dizájn! A pöttyök külön vannak felvarrva?

kamcsatka
 
 


Beszilva, egyszer valahogy rátaláltam a leírásokra a Didy siteon, de elfelejtettem hogy hol. Aztán egyik nap elhatároztam hogy megkeresem, és négyszázkilecvenezerhatszázhuszonegy kattintás után rájöttem: a kendő mérettáblázatban (Das Tragetuch > Grössen) ha rákattintasz a kötés nevére, akkor feljön egy kép róla, ami alatt ott egy kis link "Bindeanleitung". Jól eldugták.......

Maminti, szuper a katicás MT!!!! Én már látom, hogy sosem lesz mei tai ebből a gyönyörű anyagból amit félretettem hozzá..... :|

Varda ötletét támogatom (köszi!), ha bárki megosztaná az s.k. hordozókészítés tapasztalatait a nagyközönséggel, szívesen segítek! (Amúgy is tervbe van véve ez a téma a mamamin...)

kattix
 
 


marina74: Nekem is vannak eladó monapel belsőim, betéttel együtt. 5 db kismacis, és 5 db fehér, valamint van 3 db hozzá tartozó S-es méretű külső is. Bő három hónapig voltak használva. Tudok képet is küldeni róluk.

Nekem is nandum van. Eddig egész jó volt, de most, hogy jön a meleg már kicsit vastagnak tartom. A lana kendő tényleg annyira jó, mintahogy mondják? Tényleg nem izzad bele a gyerek annyira? Amivel festik az bababarát, és környezetbarát?

Köszi a válaszokat.
Szép álmokat!

Ancsurka

KépKép
ancsurka77
 
 


Ancsurka:
köszi még mindig döntésképtelen vagyok :? Miért adod el, Nektek nem válik be?
A moshatóspelusos blogon is átrágtam magam több-kevesebb sikerrel, szeretnék úgy dönteni, hogy utána ne bánjam meg és ne térjek vissza az eldobhatóhoz.
Egyátalán nem a mosás tart még vissza, kizárólag a gyerek kényelme (nagy a pakk és nedves a popsi), illetve az esetleges szivárgás.
Anyagilag elég sz@rban vagyunk (építkezünk), ha bevállalom, akkor nincs mese használni kell. Apa is jó ötletnek tartja - mellesleg hordozni is imád :lol: - de ha megveszem és meggondolom magam akkor agyoncsap!

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74
 
 


Ancsurka! A Lana kendő hordozási és kötési szempontból kényelmesebb a Nandunál. Az is vastag, sztem ugyanúgy beleizzad a gyerek.

A festése teljesen stabil se víz, se izzadság, se nyál hatására nem oldódik ki.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kedves Érdekeltek és Érdeklődők, közeleg a májusi klub napja (péntek 10-13 óráig)! AKi eddig jelezte, hogy jön, jöjjön, aki nem, az szerintem lehetőség szerint várjon ezzel a dologgal a júniusi alkalomig, mert szerintem kitehetem a "betelt" táblát (aztán ki tudja)... De egyébként no para, mert van kert, az idő meg szokás szerint JÓ lesz:-)

Hogy kicsit összeszedettebben lássuk a klubos témákat, a mamami fórumon csináltunk klubos topikokat (hordozókönyvtár, élménybeszámolók, kölcsönzési adatok):

http://www.mamami.hu/forum/forumdisplay.php?f=18

kamcsatka
 
 


Kamcsatka,

jó hír: ma megkaptak a Bohém-mama erszényt, gyönyörű. (M-es, amúgy. Felpróbáltam mindkettőt, de az s-esben, ha gyerek is volt benne, nehezen kaptam levegőt. :P)

rossz hír: nem tudok klubba menni most, mert fogorvos időpontom van, amit azért nem tudok áttenni, mert májusban még tud anyukám vigyázni Timóra, később meg nem, és elég sok mindent kell a számban csinálni. Viszont júniusban nagyon mennék! Most a Mamanira nem írom meg, nem baj? (Asszem, még nem is regisztráltam.)
h_szilvi
 
 


Mosható pelus:
Én is hónapokig agyaltam a dolgon, nekem is a legfőbb problémám az volt ,hgoy sok pénzt belefektet az ember és nem tudhatja, hgoy beválik-e. Nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy bizonyos egészségpénztárak támogatják a vásárlását. PL nekünk kifizeti a teljes számlát. Nézzetek utána, hogy van-e ilyen lehetőségetek a családban esetleg, vagy a baráti körben.

Kép
beszilva
 
 


Szilvi, de kár, olyan szívesen találkoztam volna veled! De majd júniusban!

kamcsatka
 
 


Beszilva, érdekes a felvetés! Elgondolkodtam rajta, és a következőre jutottam: ez csak a megszokásból gondolkodás, ami azt mondatja velünk, hogy: és mi lesz, ha nem jön be a textilpelus/hordozás/stb...? Ugyanígy fel lehet tenni azt a kérdést, hogy úristen, mi lesz, ha nem jön be az eldobhadós pelusozás/babakocsizás????? Nem pelekázok? Kézben cipelem vagy ordítani hagyom?
Közelebbről: a kérdés, hogy kinek nem jön be? A gyereknek? Valószínűtlen. Nekem? Nagyobb eséllyel ez a ludas, de ha alapvetésnek vesszük, hogy textilpelenkázás és hordozás totál természetes és beépítjük a mindennapokba, akkor.... hát, akkor végül fel sem tűnik, hogy valami "extrát" műveltünk...

kamcsatka
 
 


Tudna valaki nekem konkrétumokat irni az egészségpénztáras ügyletről? Nagyon izgatna, mert vannak számláim a Kushiesokról, gondolom azt is visszatérítik, ha egyáltalán.
És van valami szabály? Vagy hogyan lehet ilyen támogatáshoz jutni??? Segítséééég!

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Sziasztok! Milyen volt az Anyák-napotok?

Szilvi!
A bohémmamás bugyor használható kimenős sétákra is vagy inkább csak otthon rövidebb időre? Nagyon szépek, milyet rendeltél?

anna
dka
 
 


Anna: A Tiéd milyen volt? :lol:
Én kaptam egy csokor virágot a kicsi fiamtól apai segédlettel. És pihizhettem délután!

Kép
beszilva
 
 


Orsi, sajnos én sem tudok menni, pedig korábban jeleztem.

azért is különösen sajnos, mert eldöntöttem, hogy a jó idő beköszöntével nappalra kipróbálom Mikinél a textilpelusozást, és venni is szerettem volna a klubosoktól eladósorba került pelenkákat.

bocs az offért, de akinek van eladó egyben pár db, írjon legyen kedves privit. fiú gyerek, most kb. 8 kg, hosszú-vékony típus (az anyjától eltérően...). ezeket csak azért írom, mert semmit nem tudok a textilpelenkákról, de gondolom egyik ilyen alkatra jó, másik olyanra :oops: köszönöm
gale
 
 


Kamcsatka:
[quote]U írta:gyanígy fel lehet tenni azt a kérdést, hogy úristen, mi lesz, ha nem jön be az eldobhadós pelusozás/babakocsizás????? Nem pelekázok?


Ez jó! :lol: Milyen jó lett volna ha ez eszembe jut, mikor én vívódtam, hogy "mi lesz, ha nem jön be a textilpelus" :wink:

Képzeljétek, hétvégén Veszprémben voltunk. A születés hete alkalmából volt kismamaruha és hordozókendő divatbemutató. 8) Gondoltam, ott a helyem! :) Egy órával később kezdődőtt, mint ahogy meghírdették, és mivel szabadtéri program volt, a szélviharban vártunk.
Aztán maga a bemutató kb. 5-10 perc volt, kb. 5 Nandu kendő került bemutatásra. Elég elkeserítő volt... Pedig nem modellek mutatták be, hanem gyakorló anyukák a saját gyerekeikkel :( A karikás kendőből majdnem elhagyta az anyuka a gyereket, mert nem volt békába széthúzva a gyerek lába. A háti kötések meg... Jaj! Képzeljétek, a színpadra lépés előtt ott a szemünk láttára kötötték az egyik nő hátára a gyereket. Kb. 3 másik anyuka kellett a mutatványhoz, és annyira de annyira benga lett az a kötés, hogy siralmas volt... Egyértelmű volt, hogy se őneki se a segítőinek fogalma sincs, milyen egy jó háti kötés. És az volt benne a legrosszabb, hogy aki ott látta ezt a mutatványt, gondolom azt a tanulságot vonta le, hogy ehhez 3 ember is kevés... Á, nem is részletezem tovább :( (az elöl kereszt egész jó volt, meg a csípőn hordozások is jók voltak)

És asszem holnap lesz tanfolyam is a születés hete keretében. Nagyon remélem, hogy nem ők fogják tartani :shock:

KépKép
livus
 
 


Varda köszi a választ.

Ancsurka

KépKép
ancsurka77
 
 


Hát, Livus, ez elszomorító és sajnálatos.
Én is megyek a Születés hete keretében több városba is...és képzeljétek, Bp. XVII. kerületben, a Csekovszky művházban (ferihegyi út) Ági tartja az előadást! Na, ő biztos nem szúrja el! Végre taláizhatok vele személyesen is :)
Varda és Savitri, gyertek el, ha tudtok! Máj. 10. 17,15-kor...

Kriszti
kkriston
 
 


sziasztok

Kriszti, egészségpénztárhoz: léteznek magán egészségpénztárak, sok cég nyit egészségpénztáras számlát a dolgozóinak egyfajta külön juttatásként, és ezt lehet felhasználni egészségüggyel kapcsolatos dolgokra, de babaápolási cuccokra is. Ha nektek is van ilyen pénztránál számlátok, akkor az adott egészségpénztárnál kell pl telefonon (vagy neten) érdeklődni, hogy mosható pelusról elfogadnak-e számlát...de szinte tuti, hogy mindegyik elfogad.

kamcsatka-Orsi, igen, külön vannak felvarrva a pöttyök:) Nem tudom, hogy végül engem beleszámoltál a májusi klub résztvevői közé?

én láttam már ilyen katicás gyerektatyót...elfogadnék egyet én is :)

Kati


Matyi 2005.04.08.
Borci 2007.03.24.
maminti78
 
 


Kamcsatka,

priviben írtam már, hogy én sajnost nem leszek létszámnövelő a klubban, de a júniusira mindenképp szeretném megoldani, hogy eljussak valahogy!

Móni
norsi
 
 


Én is megyek holnap a pécsi mosható pelusos hordozókendős programra! Kivi vagyok, hogy milyen lesz, majd beszámolok.

Kép
beszilva
 
 


Livus :D , itt voltál nálunk???? Mért nem szóltál, akartalak vón' látnyi!!!!! :cry: Viszont így legalább nem bánom, hogy nem mentünk...

kisvic
 
 


Tényleg Orsi engem is beleszámoltál? Említettem, hogy megyek, de nem 100%, elég macera innen az Isten háta mögül feljutni hozzátok. Attól függ mennyire leszek addigra kipurcanva... De ha nem számoltál bele, akkor mindegy.

kisvic
 
 


Orsi,
mi elvileg mennénk pénteken a klubba, a két idősebbhez a bébicsőszt is megrendeltem (apukám 8) ), de taknyos a kicsim, az én torkom is kapar :? , szóval ha meggyógyulunk, megyünk, ha nem, akkor sajnos inkább maradunk, nem szívesen fertőznénk. Nagyon remélem, hogy tudunk menni, mert nagyon rákészültem! (Tényleg, valami címet azért kérnék, hogy pontosan hová kell menni, mert erről lemaradtam eddig. :oops: ) Köszi!
Zsizsa
zsizsa
 
 


lányok, én őszintén szólva feladtam a számolást, egy ideig csináltam, aztán összekavarodtam... De szerintem elég standard a szám a jövőkkel-lemondókkal együtt kb 15+kölkök.
Előre mondom, hogy Kamilla is taknyos, de ez pont azt jelenti, amit: hogy taknyos... Még egyszer sem volt beteg, csak nem most kezdi el...
Zsizsa, Károly Király u. 2, merőleges Budaörs főutcájára, ami kivezet a Tesco felüljáróhoz, ez annak az utcának a Budaörs központjában végződő része, egy körforgalom, ott vana asarkon. A mamami.hu-n van térkép is.

kamcsatka
 
 


Lányok! Nem akarok beszari lenni, nem vagyok higiéné mániás sem, de a jelenlegi állapotomban nem szeretnék semmiféle betegséget elkapni, sem a saját, sem a kisbabám és sem a nagyfiam miatt. Ugyebár. De nagyon jó lenne elmenni a klubba, csak ha sok beteg lesz, meggondolom még. A szülésig még elvileg 2-3 hetem van, de nehogy pórul járjak! Remélem, megértitek, hogy azt kérem, nagyon beteg, fertőző, Rota-vírusos :lol: :lol: :lol: :shock: emberkék ne jöjjenek... Önző vagyok? Ne haragudjatok. Ha nem lehet megoldani másképp, akkor én maradok itthon :cry: :cry: :cry: .

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


hát én valszeg feladom a klubot mostanra :( Olyan szinten hulla vagyok, hogy nem fog menni :((( Talán legközelebb...
Vendég
 


Kriszti, dehogy önzőség, mindig elmondjuk: aki fertőző beteg, ne jöjjön, neki szép beszámolót gyártunk:-)
Senkinek nem kívánok egy fosó-hányó vírust, Barnus régen hozott olyat néha bölcsiből, oviból, hát azt hittem, belehalok.

kamcsatka
 
 


bocs, most jó hülyén fogok fogalmazni, de múltkor behoztam a városba egy nagypocakos mamit a klubból, borzasztóan szégyellem, de nem emlékszem név szerint ki volt, de tudom, hogy köv. hétre volt kiírva.

megszületett a baba? jól van? anyuka is? fiú/lány? név? cm/g paraméterek?
gale
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?