Új privát üzeneted érkezett!

CSatlakozom.... :cry:
Vendég

Dorina: olyan szép vagy, mint egy királykisasszony! Nem képzeltem soha, h egy 1,6 kg-s babesz ennyire szép tud lenni. Gyorsan nőőő, hééé!!! ÜGYES-ÜGYES!

Dónát is szépséges, hmmm, megkívántam, h lehetne nekem is egy ilyen szép, ilyen kicsike bubám :D

Luca: kívánom, h valahogy túl tudd élni ezt a nem eszerű sztorit! Tudod ugye, h a mi vállaink itt vannak, lehet támaszkodni rájuk! Ölellek!

Egyébként mindenkit ölelek és puszilok, mindent elolvastam, de már elfelejtettem, h mire akartam válaszolni. Mindenkinek akartam válaszolni...
Ezután jegyzetelni fogok, mert az agyam egyre szitább, sajnos.

Ja igen: Rambóka: nem lesz rosszabb! Nem lehet!!!

És, hogy én is elmeséljem a hülye-emberek-a-játszótéren történetemet: tegnapelőtt hintáztatom a fiamat és vidáman énekelgetem, h hinta-palinta-hétkrajcárra-pálinka
meg: hinta-palinta-cukrospalacsinta (ez nem PCOS ének, hehe)
stb.
A mellettünk hintán egy kiscsajt hintáztat nagy szigorúan a nagyanyja. Nem énekel, nem is tárgyal a leányzóval, csak szigorúan hajtja a hintát. Ejsze idegesítettük vagy mi a szösz, egyszer letámad, hogy az én gyermekem nem tud románul??? Mondom neki, h ez még magyarul sem tud, semmilyen nyelven nem tud egyetlen szót sem. Na, aztán leszidott, h tanítsam meg románul, mert elvégre romániában élünk!!! Kifejtettem neki, h előszöris az anyanyelvét fogja megtanulni, és csak utána az állam nyelvét. És ha nem tudja az állam nyelvét, akkor neki lesz szar, nem pedig a néninek. De nem volt kivel tárgyalni, csak szidott tovább, mint a bokrot, h tanítsam meg a gyermeket románul. Mondtam neki: OK, akkor holnap délelőtt megtanítom, jó lesz?
Istenem, milyen hülyék egyesek...

Ja, és közkívánatra: a miccs. Majd hozok róla fotót, ha megettük :D
Azt mondják, hogy ha tudnánk, h hogyan készül a miccs-hús, akkor nem ennénk meg. Szóval bzitosra nem tudom, de aszongyák 3 féle húsból van: disznó, boci és kecske. Összeőrölik, nmtommilyen fűszerket tesznek belé. Aztán kis hengereket formálnak belőle és parács fölött, rácson sütik. Az illata messziről érződik, a nyálad csepeg tőle. Mustárra és házikenyérrel kell zabálni.
Lehet venni az üzletekben készen megpreparált miccset, nyersen, s otthon az udvaron megsütöd. Ilyenkor, mint május 1, az egész ország miccset zabál :)))))

Na, legyetek jók, mi elutazunk, ejsze csak kedden leszek.
Kir

Kép
k.ir

Hajni:

jól mérték az éhomi inzulint?
Én húsz fölöttit még életemben nem láttam. :shock:

Kép
k.ir

Hajni!Tényleg elgondolkodtató ez a z inzulin.Az én terhelésesem 113 lett( :cry: ), de az éhomi így is csak 5,97.

Kir!Ez a nyanya borzalmas!Nálunk az egész család elég érzékeny erre a témára, sokat járunk erdélybe, a férjem családja viszont román származású, nincs velük semmi gond, aranyosak a kinti rokonok is, de egész más a gondolkodásuk és a véleményük erről a kérdésről.Nehéz ez.

Lányok, lehet valami, ha a babák is ennyire érzik, nekem van egy munkatársam, aki nagyon érzi a z időváltozást.most az utolsó 2-3 napban olyan szinten fájtak az ízületei, hogy nem tudott krétával írni a táblára! :shock: Már akkor mondta, nem akar ijesztgetni minket, de hogy milyen idő lesz ebből... :shock:
Ezek szerint csak van benne valami.

Kép
Kép
zazzy

Jaj!csak a lényeg maradt le:Minden nyűgös babának és anyukájának kitartás!!!

Kép
Kép
zazzy

na mi mindjárt megyünk az ügyeletre ... Lillának mostanra az egész hasa tiszta kiütés lett... a bőre meg borzalmas plusz hasmenése van... valszeg kihúznánk hétfőig de lássa már egy doki... (a bőrgyógyászat ügyeletén ilyenkor alig vannak úgyhogy jobban megéri ilyenkor menni mint hét közben... ráadásul a kiütések is most jöttek elő úgyhogy most lenne prakikus megmutatni)... most alszik, utána kajál és indulunk...
Vendég

Sziasztok!

Luca!
Drága! Bármikor gyere panaszkodni! És sirasd el őket! Sajnálom....

Csakegy!
Hülye anyának hülye gyereke! Ez van! Egyébként egyetértek veled, nyilvános helyen igenis viselkedjen az a gyerek, pláne egy moziban/színházba, stb...... Remélem Lilla hamarosan jobban lesz!

Közkívánatra Nóri fotók. Mentségemre legyen mondva, hogy 1. mostanában nem sok időm volt erre, 2. keze-lába mozog örökké, ha ébren van, nagyon nehéz róla jó fotót csinálni már!!!! :) Sokat nőtt és hízott, meg lesztek lepve! És változik mindennap az arcocskája, mostanában a sógornőmre emlékeztet nagyon......

Keresztapuval:
Kép

Keresztapu menyasszonyával:
Kép

És egy fotó a végeredményről, ami persze még nem az, hiányzik a festés része, meg a költözés, de az sokára lesz meg, elfogyott a pénzmag..... :roll: Itt az átjáró befejezve!
Kép

Megyek tovább takarítani....
Férjem úton Anglia felé, nagyon hiányzik..... Szombatra várom haza, de alig bírom már most nélküle.
Vendég

Lányok, én elbúcsúzom Tőletek.

Többet nem írok. Le akarom zárni életemnek ezt a szomorú fejezetét, és ez csak így fog menni nekem.

Mindent nagyon köszönök Nektek, mindig nagy szeretettel fogok gondolni Rátok!

Puszi: Luca
Vendég

sziasztok

Szép jó reggelt!

LUCA NAGYON SAJNÁLOM :cry: :cry: :cry: A TÖRTÉNTEKET +AZT IS HOGY ITTHAGYSZ MINKET!!!KÍVÁNOK MINDEN JÓT NEKED!!!!!!

Régen jártam már erre és még régebben raktam képet Tomiról,pedig megnőtt ám! :D
Kép Kép

És hála nincs féltékenység Levinél!!! :D Sőt annyira imádja,nem is gondolná az ember hogy ennyire tud szeretni egy ekkore gyerkőc egy új jövevényt!

Monácska nő Nóri is és csodaszép lányka még mindig! :D

Kincs:SZÍVBŐL GRATULÁLOK ISMÉT DONÁTHOZ.BÜSZKÉK LEHETETTEK RÁ NAGYON SZÉP,FORMÁS BABA!!!

LÁNYOK lenne egy kérdésem.Köztetek vannak olyanok akiknek nem jó a pajmirigyhormonja.Nektek mondták a kórházban ,hogy nézessétek meg a babáét is?Nekünk igen,de a háziorvos megpróbált lebeszélni róla(de persze rámbízza a döntést),mert ugye ahoz vénás vér kell és nagyon megkínozzák amire sikerül levenni a vérét.Mit gondoltok erről???? :?:

Kép

Kép
lecso

Luca........ :cry: :cry: :cry: :cry:
Megértem a döntésed, és egyet értek vele. Tiszta szívből kívánom, hogy mihamarabb elérj ahhoz a ponthoz a lelked gyógyulásában, amikor ismét vágysz egy babás közösség tagja lenni......És NE ADD FEL !

Ölellek milliószor.
zsizsik

Jaj lányok, nagyon megsirattam Luca babáit..... nagyon előjöttek az emlékek. :cry:

Na. Amit még mondani akartam: Gyönyörűek a pocakok !! És még gyönyörűbbek a babócák !!
Dorina hihetetlenül édes ! Tomi is ! Nóri is ! Ennyi szép kisbabát...... és Donátról már ne is beszéljünk !! Igazi kisfiús kisbaba, de nekem inkább Kincs vonásai láthatóak a pofikáján....!
Juj de irigy vagyok rátok ! :lol:

Rami, aggódom érted, remélem, azóta jobban vagy...... :roll:

Mi ma cuccolunk fel a mátrai házikónkba, - amolyan vadászház, nyaraló, 3 év alatt hoztunk rendbe, egy 120 éves parasztház - úgyhogy nagy az izgalom ! Majd este rakok fel képeket !

Puszi és szép napot mindenkinek !
zsizsik

Luca, sajnálom. :(
Kívánok mielőbbi testi-lelki gyógyulást!

Rami??????????

Hajninak boldog szülinapot!

Mi négy nap alatt pihizünk. rám fér. semmi extra program.

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok!

Luca :cry:
Én is csak azt tudom írni,hogy sok erőt kívánok és nagy puszi!

Gina a lányotok sokat nőtt,szép baba!!
Csak így tovább!

Lecso nekem kell szedni pm-re gyógyit és én hangoztattam a kórházban a gyerekgyógyászoknak,hogy nézzünk Donátnál is azt mondák szoktak... van egy 4-es vérvétel amit szegeden csinálnak minden babánál és abban néznek tsh-t is!! De az egyik doki azt mondta 2hetesen szokták még nézni és minket is behívnak, csak a záróra elfelejtették leírni :?

Anyooka hatalmasra nőtt a pocakod egy hét alatt!

Csillagfény jó pihit!

Rambóka ugye minden oké?
+++++++++++++++

Mona nektek is mekkora már Nóri,kis pofis!

Ennyit olvastam :oops:
Most alvás van, így gyors írok pár sort és rakok egy képet, a szüléstöri meg majd érkezik :oops: .
Csak vannak látogatók is meg a férjem szereti ha napközben fekszem kicsit. Egyébként jól telnek a napok én egyre erősebb vagyok Donát pedig 3órát is alszik 1óra evészet után.Néha sírdogál ha a kakilás nem egyszerű,de ez nem vészes. Szopizni szépen lassan szopizik (így nincs sok büfi és bukás) tegnap 110grammot is becummogot..aztán elégedetten mosolyog :) , pelenkázást teli pocakkal nagyon jól viseli, éhesen nem..a fürdést csak hason élvezi.
Vendég

Az egyik topikban találtam, aki nem akarja, ne olvassa, a lelkiállapotomról, helyzetemről szól....Amikor a gyrekem született, mintha én írtam volna, de nem én tettem....Nálunk csak annyival módosul, hogy "33 hetes korúnak megfelelő retardált gyerek" és az anya magas vérnyomása és GDM-e miatt kialakult koraszülés volta történet, és a végén az elszállt májfunkciómból epeműtét lett....

Talán értitek majd miért ugrok, ha valaki azzal jön, hogy nem jól csináltam a cicizést....

Kedves Sződy Judit!

Gondolom, erre a levélre is talál majd egy jól megkomponált, baráti hangvételű választ, sőt felháborodott és rendreutasító babanetes mamák is reagálnának, ha tudnának. De valószínűbb, hogy meg sem jelentetik a levelem a neten.

Rengeteget olvastam, kérdeztem, próbálkoztam, a szoptatással mégis kudarcot vallottam, de....
A történetem azért írom le, mert olvastam az Ön publikációját, a "Kötelező-e szoptatni?"-t.

A kérdéseire a válaszaim (a nem szoptató mamák nevében):

Igen, tisztában vagyunk azzal, hogy a szoptatás a lehető legjobb, legtökéletesebb baba táplálási forma , ami létezik.
Igen, tökéletesen tudjuk, hogy a baba ebből csak profitál, és neki ez a legjobb (emészthetőség, összetétel, immunanyagok, személyes kötődés, érzelmi okok stb stb stb szempontjából is).
Igen, a tápszer nem jobb, csak egy - sok esetben sajnos- szükséges pótléka az anyatejnek.
Nem, az anyukának nem nehezebb a szoptatás (helytől független, nem kell sterilizálni, nem kell melegíteni vagy hűteni, és mindenki ezt tartja normálisnak illetve meghatóan szépnek ...). Megjegyzés: tápszerrel is kell éjjel etetni és sokkal rosszabb félkómában keverni, melegíteni, méricskélni egy üvöltő gyerekkel a háttérben, mint egyszerűen cicire rakni, akár az ember saját ágyában, fel sem kelve.
Nem, a nem szoptató anyák - megjegyzem 9 hónap alatt személyesen, sőt a neten sem hallottam egyetlen anyáról sem, aki tudott volna, de nem akart szoptatni; a tápszer nem a kényelmesebb megoldás, hanem a szükséges - nem azért nem szoptatnak, mert a sokszor hallott és olvasott "fejős tehén" "szindróma" miatt állatinak érzik ezt, ami az emberi fajhoz nem méltó.

Igen , az őskorban én és a gyerekem már halottak lennénk, mivel nem tudtam szoptatni, sőt a toxémia legsúlyosabb fajtája miatt korán kellett kissúlyú gyerekem megszülni - ezt egyébként egy kedves "barátnőm" a lehető legrosszabb időszakomban mondta a telefonban. Szóval ő szerinte, a mai modern orvostudomány akadályozza a természetes szelekciót...(Köszönöm)

A hasfájásról, az allergiáról, a szájpenészről, a kiegyensúlyozatlanságról és a betegesebbségről pedig szívesen mellékelek egy névvel, címmel ellátott listát szoptatott és nem szoptatott ismerőseimről, akik bizonyíthatják az ellenkezőjét... és elegem van a tudományosan igazolt kísérletekből - amelyek x mintával dolgozva kimutatják, hogy az én koraszülött, alacsony súllyal született és ráadásul nem szoptatott kisbabámnak szinte semmi esélye nincs (kivétel persze erősítheti a szabályt, no meg lehet esetleg szerencsénk) a teljes, egészséges, boldog ÉLETRE.
(Emma 34 hétre 1,64 kg-mal született, három hetesen náthásan hoztuk haza, azóta semmi baja nem volt - lekopogom - pedig én mellette többször voltam vírusos beteg, se szájpenész, se allergia, se kiegyensúlyozatlanság, na jó hat hétig este 6 és tíz között hasfájás, de túléltük - persze gondolom erre is van negatív szemléletű válasz: "még lehet...")

Most pedig, bár már biztos untatom, leírom a mi történetünket, de kérem ne mondja azt, hogy oké, én beteg voltam és ez a nem szoptatók kb. 1%-át érinti (ugyanis mint tudjuk a nők 99%a KÉPES SZOPTATNI brrrrrrr....), mert igenis a barátnőim közül csak a fele tudott minden gond nélkül szoptatni, a másik fele nem és sima szülésük volt stb stb. MÉGSEM BIZONYULT ELÉGNEK A TEJÜK, bár tudom ezt ÖN - és akinek soha nem volt gondja - nem fogja elhinni. Még nekem sem a saját édesanyám, aki engem 9 hónapig, míg én nem kértem többet, mivel a húgom megfogant, szoptatott - 1,8 kg-os gyerek voltam, úgy hogy két órát buszozott hozzám vidékről mindennap, meg persze kézzel fejt amíg haza nem mehettem, szóval ő nem hitte el, csak amikor látta a szenvedéseimet, hogy igenis VAN, AKI NEM KÉPES ELÉG TEJET TERMELNI A KISBABÁJÁNAK BÁRMENNYIRE IS SZERETNÉ és hiába teszi akár félóránként mellre a babát.

A terhességem szuper volt, tervezett - jártunk tanácsadásra is - nyugodt körülmények közt telt ...A 28. héten azonban magas lett a vérnyomásom. Dopegyttel még kordában tartották a 33. hétig, de aztán sajnos a klasszikus tüneteket is produkáltuk (ödéma, fehérje a vizeletben), így befektettek a klinikára (Baross utca, a technikai feltételek minden szempontból ideálisak, de az emberi része a lehető legrosszabb). Nem részletezem mit éreztem, amikor közölték velem - persze nem a választott orvosom, akiben pedig iszonyúan megbíztam - hanem az ügyeletes, hogy "Magdolna , ez a baba retardált" Kétdiplomásként nem esett nehezemre azonosítani a szó jelentését, és így utólag senki, de senki nem kezelt normálisan, csak egy eset voltam/unk, a kérdéseimre senki nem adott választ, csak a szokásost, :
“Nem , nem tudjuk miért alakul ki a toxémia, mik a hajlamosító tényezők”
(Annyi azért kiderült, hogy LEIDEN heterozigóta vagyok, ami abszolút hajlamosít a korai trombózisra és persze örökölhető) - ezt most kutatják, hogy esetleg köze lehet a toxémiához, illetve a HELLP szindrómához, ami nekem végül kialakult. Életveszélyben voltunk mindketten a babával és hát igen, nem csináltam végig a szülést, nem vajúdtam halk zenével és tompa fényben, szó se lehetett gyengéd esetleg otthoni szülésről, még csak szülési fájdalmaim sem voltak a szó klasszikus értelmében - mégis mielőtt március 14-én kivették Emmát három éjszakán át a poklok poklát éltem át, iszonyatos fájdalmaim voltak a hasam felső részében ("májenzimeim elszálltak"), az ülés, az állás, a fekvés, minden levegővétel, a legapróbb is szörnyű fájdalommal járt, a WC-ben a fogasba kapaszkodva üvöltöttem volna a fájdalomtól, ha nem lettek volna szobatársaim, potyogtak a könnyeim és az utolsó éjjel, amikor tudtam, hogy másnap megműtenek, beszéltem a picivel és bocsánatot kértem tőle, hogy meg kell szakítanunk ezt a gyönyörű szimbiózist, de azt mondtam neki, nagyon várom és örülök, hogy másnap végre találkozunk...

A műtét után az intenzívre kerültem, ahol nagyon nehezen tudták leszorítani hatalmas adag gyógyszerekkel a vérnyomásom, a legtöbbet egy nővérke tette velem, amikor a fülembe súgtam : "Magdolna mi itt mindent megtehetünk, ha egyszer ön ideges, nem fog lemenni a vérnyomása, akkor pedig nagy baj lesz. Mindketten meghalhattak volna, most pedig már minden rendben van, mindjárt felhívjuk a NICet és érdeklődünk a kislánya felől..." Ettől ment le a vérnyomásom, persze utólag kiderült még ekkor is életveszélyben voltam, de volt akinek az egész méhét ki kellett később venni, vagy akinek máj és vesekárosodása lett, de túlélte. Igen, még ma is bele lehet halni a szülésbe, és nem csak boldog, békés sima szülések vannak, persze erről nagy a csönd, mert ugye babonából meg mivel igen ritka, miért is beszéljenek róla a várandósoknak. De ha tudtam volna előre, legalább lelkileg felkészülhettem volna az egészre, és arra ami utána jött, amikor hiába telefonáltam bárkinek, sőt a Kismamában ajánlott speciális pszichológusnál is jártam, de senki , kivéve a férjemet és az édesanyámat nem tudott segíteni, de megérteni sem. Egyik ismerősöm azt is mondta, hogy milyen kár, hogy én nem élhettem végig a terhességem utolsó heteit, mert hát akkor válik az ember lelkileg is anyává - ez a lány orvos végzettségű!!!

Ennyi a szülés, aztán már másnap derűsen, hamar felkelve, a gyerekemet akartam látni, visszakerültem a patológiára. Meg voltam róla győződve, hogy semmi gond nem lesz a szoptatással, anyám ott volt, ő is bíztatott, de amikor még a harmadik napon nem indult be a tejem, már kicsit aggódtam, a NIC-en is ahol Emma (apgar 8/9, totál jól volt, csak a hőmérséklete miatt tartották inkubátorban) feküdt, folyton azt hallottam, minden anyuka képes rá, csak akarni kell és fejni, fejni, fejni. Persze ekkor már kapott teát meg spéci tápszert, gyógyszereket , vitaminokat. Megjegyzés: Dr. Decsi Tamás Csecsemőtáplálásról szóló könyvében - az összes kapható irodalmat megvettem a témával kapcsolatban - azt írja : az anyatej, az egészséges kisbaba legjobb tápláléka - a koraszülött nem tartozik ebbe az egészséges, inkább érett kategóriába, ezért az anya tejét eleve dúsítani kell bizonyos anyagokkal.

A negyedik nap reggelre megduzzadtak a melleim, nagyon boldog voltam és lementem a csecsemősökhöz tanácsot kérni, jellemző senki nem jött fel a patológiára tanácsot adni…
Ott rám sóztak egy vákuumos fejőt, ami majd letépte a mellem, a kézi fejést is megmutatták, ezt sajnos rosszul, ugyanis nem szabad , hogy fájjon – amikor hazaengedtek, taxival mentem az Istvánba, ott mutatták meg a jó módszert - és azt mondták fejjek, mint az őrült , mert különben elapad… Nagy büszkén lefejtem kb. húsz milit, amit rögtön vittem a NIC-re, hogy az Emmának adják oda – nem is tudom, de szóba sem került a mellretevés, a férjem megkérdezte, de szó sem lehetett róla… Pár perc múlva kijött a nővérke és mint egy mérget visszaadta a tejet, mondván, a doktornő nem engedi odaadni a kicsinek, mert még szedem a Dopegytet és a Corimfart, (megjegyzés: volt, aki nem szólt róla és könnyedén szoptatott, miután hazamentek), az orvos, akinél szültem azt mondta ettől lehet szoptatni, de nekem ezt nem hitték el a NIC-en. Nagyon kétségbeestem, mert tudtam, csak hosszú idő múlva hagyhatom el ezeket a gyógyszereket, fokozatosan. Ahogy kiöntöttem a csapba, mintha éreztem volna, hogy kész, vége. A szobatársam is „vigasztalt” a kis mennyiséget látva, ”ennél sokkal többnek kell lennie, ez semmi, tele kéne lenni a csőnek…”

Másnapra nem feszült a mellem, pedig folyamatosan fejtem három óránként, még éjjel is… Aznap engedtek haza és egy hétig csak a babához járkáltam naponta, és otthon fejtem, fejtem, elolvastam a LLL, a Szoptatásért kiadványait, W. Ungváry Renáta tanácsait követve próbáltam mindig kicsit többet fejni, de így is csak kb. ötven-hatvan millilitert tudtam kifejni egész nap két mellből. A baba szépen fejlődött, de sajnos engem mentő vitt vissza a klinikára, mert elkezdtem nagyon vérezni, nem részletezem, de végül vákuummal távolították el a szövetdarabokat a méhemből.

Majd eljött a nagy nap és végre hazahozhattam a kicsit, az orvosok és a védőnő tanácsára rögtön mellre tettem, mondván kis mennyiségben nem árt a gyógyszer. Sajnos túl nagy volt a mellbimbóm, nem tudta a kicsi az egészet bekapni, sokat próbáltuk, bimbóvédővel is, de mivel nem jött tej, szegény csak sírt és nagyon elfáradt. Ez így ment két héten át, közben adtam a picinek, aki épp két kiló volt, a koraszülött tápszert, aminek a beszerzése kész tortúra volt.
Majd két hónapig fejtem az egyre apadó mennyiséget, amit a végén már üvegből adtam neki desszertként, persze a tápszer előtt, cuppogott rajta, úgy szerette. Egy barátunkat elveszítettünk, mert nem fogadtam el az ő hat hónapja a fagyasztóban tárolt lefejt tejét, és nem is kértem a védőnőtől sem, (ezen sokat rágódtunk a férjemmel) mert a babám „bírta ” a tápszert és a más tejét fel kellett volna forralni, aminek következtében ugyan a könnyű emészthetőség és a nem fajta idegen fehérje benne marad, de veszít a vitamin- és tápanyagtartalmából. Forralás nélkül nem tartom elég higiénikusnak, a tejet egy vérátömlesztéshez hasonlította nekem az ország egyik leghíresebb adjunktusa, akit e kérdésnél felhívtunk, ami csak forralással biztonságos. Ön biztos ezzel sem ért egyet, de szerintem az a fontos, hogy mindenki maga döntse el, hogy akkor nyugodtabb, ha adja más anyuka speciálisan csak a saját gyermeke részére „alkotott” tejét vagy nem. Egyébként, rengeteg cigiző kismamát láttam séta közben…

Ennyi a történetem. Sajnos azóta kiderült, a HELLP szindrómában ma vidéken évente kb. 18 kismama meghal, és mivel a szervezet az életben maradásért küzd, minden egyéb folyamatot szüneteltet, amilyen pl. a tejtermelés is, vagyis orvosok szerint eleve tejhiányra voltunk ítélve.
Valószínűleg a második babánál is előjön ez a betegség, és Ön biztos talál hibát, hol csinálhattam volna jobban - kérem a gyakori mellretételt és az információhiányt mellőzze.

Ma van egy 9 hónapos gyönyörű, békés, kedves kislányom, aki 7,75 kg, mászik, egyedül kapaszkodva feláll, felül segítség nélkül és imádja az egész kis családját. Mi is őt.
Vendég

Kép

Amíg a táblázat kezelője nem jön...Módosításokat pü-ben!Köszönöm.
tabla

csajok, én lassan (talán hétfőtől???) elkezdem a metet. 3x500 a cél, de tűű kontrollig csak 2x500ig viszem, hátha elég. nagyon érzékeny voltam. hányinger, fosi, minden....
meforalt kaptam most. hogy építsem fel? féllel kezdjem? negyeddel?
mennyi idő múlva lehet emelni?
rami ezt valahol leírta egyszer, már nem emlékszem. ...
tudtok segíteni?
köszi!

Kép

Kép
csillagfény

quote="rambóka"]Sziasztok!

Lara és Krumplis Pogi (Üdv köztünk!)!

Csak egy jó tanács, mielőtt még késő lenne!!!!!

ELSŐ HÉTEN MAX 1/4 TABLETTA ESTE!!!!!!
Utána, ha már jól vagy emelheted 2X1/4-re újabb 1 hétig!
Majd 1/4 reggel 1/2 este. És így tovább..., de mindig csak akkor emelj, ha már nem vagy rosszul tőle!!!!!Mellékhatások: Hányinger, hasmenés (de nem enyhe, hanem vízfolyásszerű, ezért CÉLSZERŰ PÉNTEK ESTE ELKEZDENI, h. hétvégén WC közelben lehess egész nap!!!!!!!!!!), szédülés, nyomorultságérzés, gyengeség!!!!!!
Felesleges hősködni, inkább kezdd el megfontoltan, minthogy abba kelljen hagynod, mint nekem 3X is!!!!
Az, h. az első nap után nem vagy MÉG rosszul, nem jelenti azt, h. később sem leszel!!!!!! Tartsd be az első 1/4-es próbahetet és ha még mindig nem fosol, csak akkor emelj!!!!!!!!
Lehetőleg törekedj a cukorszegény kajálásra az elején, mert különben csúcsokat fogsz dönteni rövidtávfutásból! :lol:
Az első 2-3 hét nem könnyű, de utána hozzászokik a szervezeted!!!! Tarts ki!!!!!
Meg reménykedj, h. te vagy az a fehér holló, akinek semmi gondot nem okoz!!!!!( De csak ha már két hete szeded és semmi mellékhatást nem érzel!!!!) :lol:

Egyébként tényleg segít leadni a kilókat, ahogy a 3 topicon tapasztalom!!!!! (Nálam egyenlőre csak felfelé jönnek :wink: , de messze nem olyan iramban, mint ahogy bogyó nélkül tennék!!!! Most tartok + 8-10 kilónál, attól függően, h. az 1 trimeszteri minusz 2 kilót beleszámítjuk v. sem! Pedig egyáltalán nem fogyózom!)[/quote]

Kép
lara26

Sziasztok!
Luca!
Sok erőt küldök neked!

Csillag!
Előkotortam neked.

Kincs!
Annyira szép a babucid!

Lafi!
Ne aggódj, Hunor nagyon ügyes baba. Lara ott tart mozgás terén, h oldalra fordul, aztán hasra (leginkább jobb oldalra lendíti magát).
Én melletted vagyok etetés témában, hiszen nem egyszerűbb készíteni a kaját, mint előkapni! Az a baj, hogy legtöbb élethelyzetekben általánosítanak. Pedig nem szabad!

Nem tudom... elképzelhető, hogy én mostanában kissé lelassultam. Többnyire csak arra van időm, hogy gyors végigolvassam a napi termést és máris foglalkozni kell Larával (ami nem rossz dolog).
Amíg alszik és persze ha nincs más dolog, akkor habfigurákban segítek a páromnak.

Rambóka!?
Izgulok ÉRTETEK!!
Ugye minden rendben!!

Kép
lara26

Minden anyukának sok-sok boldogságot!
Vendég

Elnézést kérek, ha valaki véletlenül nem vagy rosszul került be, tekintettel arra ,hogy egyesével kellett begépelnem a táblázat adatait, és egy idő múlva műr jojózott a szemem.

Amíg a táblázat kezelője nem jön...Módosításokat pü-ben!Köszönöm.
tabla

Lara nagyon-nagyon köszi!

asszem akkkor cserélnem kellene tűű időpontot. van valakinek júni végi időpontja, aki szeretne inkább júni közepén menni?

Kép

Kép
csillagfény

Kép
Ha én rózsafa volnék

Ha én rózsafa volnék,
szép bimbókat hajtanék.
Lennék tavasz virága,
jó anyám bokrétája.

Kis madárka ha volnék,
napestig csak dalolnék.
Mint a kedves csalogány,
hogy örüljön jó anyám.

De nem vagyok madárka,
sem bimbós rózsafácska.
Mondd meg, anyám, mit tegyek,
hogy neked kedves legyek.
Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Minden Édesanyának és eljövendő édesanyának kívánok BOLDOG ANYÁK NAPJÁT!
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a köszöntéseket!!!!!

Tök jó volt ez a 4 nap, kajáltunk, sétáltunk kirándultunk nagyokat. Voltunk Kőszegen, Szombathelyen, Sárváron és Ausztriában. Utóbbi nagyon jó volt, voltunk kis várnál Lockenhausban és egy gyönyörűséges tó körül is sétáltunk. Ja és kaptam 4 csodaszép cicitartót mert a régieket kinyőttem :lol: , azt hittem rosszul hallok, mikor megtudtam mekkora kell. 8) :lol: Apa bezzeg örült neki nagyon :wink:
Lelkileg kezdek helyrejönni, de testileg nem nagyon. 1 hónapja kezdődött ez a megfázáshoz hasonló valami amivel 3 hétig itthon voltam. Azt mondták lehet kezdődő asztmám van, mert ugattam mint egy kutya és hörögtem is. erre fel tegnap óta olyan taknyos vagyok hogy ihajcsuhaj. Tököm tele. Holnap megyek kontrollra tüdőgondozóba, na meg a volt munkahelyemre a papírjaimért....
És van még valami amit nem tudok hova tenni: ma este ahogy hazajöttünk elmentem pipilni és valami rózsaszínes nyálkás nyúlós (BOCSI)izécske volt a papíron :shock: Ez most vagy mensi lesz vagy nemtom... Ma vagyok a 35.napon és ugye volt egy 29.napi vérvételem.....Próbálom csatolni ferti barátomat. :D Kép

Ja igen vérvétel!Sokan furcsáltátok az értéket (26mIU/L): Szóval ez éhgyomri szerintem szérum inzulin mert itt csak azt csinálják meg nagykegyesen és valami 29,1mIU/L-ig jó. :shock:

Na egyenlőre ennyi, megyek tvzni!

hajni...
Budaörs

Hajni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nehogymá a mensit várd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Te kis sunyi!Ilyen görbét rejtegetsz!!!Ebből még BÁRMI lehet!!!

Enyimé is szérum inzulin! :roll:

Kép
Kép
zazzy

helló zazyyyyyyyyyyyyyy!

izé, bigyó..... szejintem gyagya görbe.... izulin gondoltam szar lesz, mert hát nem voltam túl diétázós kedvömben. :oops: :oops:

hajni...
Budaörs

okos lányok! Milyen gyulladás lehet vajon a kicsi szervezetemben ha a süllyedésem is magas és a crp-m is?????????

hajni...
Budaörs

igazság szerint nem várnám most a mensit mert szerdán kezdik el felújítni a gázt és nem lesz gázunk=nuku melegvíz csak villanytűzhelyen melegítve. elég gáz lesz mert nem is tudom mikor lesz gázunk..... szóval most kihagynám kicsit de amilyen szerencsém lesz tuti most jön meg. :?

hajni...
Budaörs

nyah megjöttem, és megint velem van tele az oldal. ezért most el is húzok....

pusszamtááááásss

hajni...
Budaörs

KEDVES ANYUCIKÁK!BOLDOGSÁGOSAT A MAI NAPRA!!!!!!

hajni...
Budaörs

Éééééééééééééééééés tudjátok miket láttunk????? Na mit??? Hát GÓLYÁKAAAAAT! és kiabáltam is nekik... :oops: :roll: Ahogy mentünk az úton, mindenfelé gólyák.........

hajni...
Budaörs

sziasztok!

Boldog Anyák napját!

Hajni, klassz, hogy egy kicsit jobban vagy.

Én is menszit várok. kb két hete szuri-murizott a petefészkem. én is elkezdtem hőmérőzni, de nem tudtam csinálni. elfelejtem meg nem is értem.

mindegy hol méred? mi van ha nem mindennap ugyanabban az időben? baj, ha nem ébredés után méred (pl mert rohanni kell a gyerekhez, hanem mondjuk utána 10-15 perccel?) nálam csak igy lehetne.
amikor leesik a hőd, akkor van pé? (bocs, de akkor Hajninál 3 pé is látszott volna) bocsi, ezt csak azért kérdezem, mert tényleg hülye vagyok és nem értem, nem téged akarlak cikizni Hajni!
honnan látszik ezen bármi is?????????

ha megjön most a héten, akkor kezdem a metet negyeddel. ha nem akkor hét végén (pénteken) rászánom magam. az idén én is harmadszor kezdem. érdekes először nem volt bajom, csak terhes lettem. marci előtt se. most a műtét után bezzeg..... még most heverem....

Kép

Kép
csillagfény

Csillag!
Én ott lennt mérem, minden nap uabban az időben, ébredés előtt. Itt figyel a hőmérő a szekrényen vagy párna alatt, ébredek, beteszem mérek felkelek. Azért kell felkelés előtt mert akkor nyugalomban vagy, ha felkelsz már nem mutat értékelhetőt, mert mászkálástól felmegy.
Hmmmmmmmmmmmm elviekben pé-kor leesik majd felmegy és ott is marad. Énsenem tudom volt e egyáltalán hisz igazad van mert 3x is lennt volt de nem ment fel vagy nem maradt ott. Ha nem megy fel és nem marad ott akkor nem repedt meg. Próbálkozhat újból. Szóval énsem tudom nekem volt e egyáltalán.

hajni...
Budaörs

Látod, látod Hajni, csak a legjobb jár a te fejecskédben is!Akkor marad fent, ha baba van!!! Ha nem, akkor kb.két hét, és leeesik, onnan tudod, hogy megjön.

Kezet foghatunk amúgy, igaz, nekünk felújítás miatt nem lesz fürdőnk, még vizünk se! :shock: de a feeling ugyanaz! :lol:

Kép
Kép
zazzy

de lehet butaságot írtam össze-vissza. de majd jönnek a lányok és mondanak valami hsználhatót :D

hajni...
Budaörs

zazzy, iagazd van a fennmarad baba van verzió lemaradt.. :lol:
Te! Ez már nemigaz hogy ennyi minden ugyanúgy törpénik mindkettőnkkel! :shock: :twisted:

hajni...
Budaörs

muti csak a görbédet, lehet te is sunyítasz. :twisted: :P
Tudod mit? Babásodjunk együtt, oksa?

hajni...
Budaörs

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/3 ... 59200_.png

Ez nem sunyítás, ez egy..... nincs is rá szó!Én marha!Ha nem hagyom abba a premens-t, szerintem nem itt tartok! :cry:

Kép
Kép
zazzy

nemtom mit mondjak, együttérzek veled! :cry: :cry:

hajni...
Budaörs

már akartam kérdezni, mire jó a premens és hun kapható?

hajni...
Budaörs

gyógyszertárban kapható, vény nélkül.Eredetileg premenstruációs tünetekre való, de volt akinek bevált "ciklusrendezésre" is, gondoltam, megpróbálom.Már az első hónapban meg is jött végre magától, aztán megint, aztán nem tudom miért azt gondoltam, nem attól, ezért abbahagytam, erre tessék! :cry:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Én is BOLDOG ANYÁKNAPJÁT KÍVÁNOK kedves anyukák!

Ginuska!

Nagyon édes ruciban Dorina! Gondolom még a legkisebb rugiban is szinte elveszik. Domit 44-esben hoztuk haza, még jó hogy csak egyet vettünk belőle, mert 1,5 hét alatt kinőtte. :lol: Mikor jöhet haza a kislányotok?

Monácska!

Nagyot nőtt Nóri! Szép kislány! Helyesek a keresztszülők is!

Lecso!

Tomibaba gyönyörű! Elégedett kislurkó, látszik hogy jól érzi magát. :wink:

Kincs!

Kiskincsetek csodaszép! Joggal lehettek büszkék rá!

Luca!

Sajnálom a történteket. Megértem, hogy így döntöttél. Szebb napokat kívánok, vészeld át ezt a nehéz időszakot, töltődj fel sok energiával. Kavánok minden jót neked!

pár szó rólunk:

én úgy érzem magam, mint akit kicseréltek. :lol: Érdemes volt megműttetnem magam. Már el is felejtettem, milyen jó egészségesnek lenni, ill. milyen is az. Szuper a gyógyszermentes élet. Azért van, hogy kicsit magasabb még a pulzusom, de hát még csak 2 hete műtöttek. Összehasonlíthatlanul jobb a közérzetem a műtét előttihez képest. A sebem csodaszépen begyógyult. Még fogytam is, mivel elmúltak a falási rohamaim, lassult az anyagcserém, nem megy minden ki gyorsan belőlem. Szóval happy vagyok nagyon. Végre van kedvem kimozdulni, vettem magamnak egy csomó mindent.. :oops:
Domiról: a legújabb "tudománya", hogy feláll. Persze felkapaszkodva a kiságyban. Nagyon örülünk neki. :lol: Aktív gyerek, körbemássza az egész lakást. A gyógytornász nem győzi dícsérni.

Kép hát így állunk mi..:)

Kép jó kedvemben dalolászok

Kép asszem sokat ittam:)

Kép
babancs

Babancs: jajj de jó olvasni, hogy végre rendeződik a helyzet :))))))))))))) Remélem nemsokára teljesen kihevered a műtétet és olyan jó lesz a közérzeted mint még soha :)))))) (meddig kell várni a kistesóprojekttel? Kellenek előtte vizsgálatok? Akkor már nem is kell majd terhesen bogyókat szedned?)

Domihoz gratula:))) Szépen fejlődik :))) (és milyen jóképű legényke:))))))))) Fúha... döglenek majd érte a lányok :))))))))

Ui: ez most nem kötözködés, de ugye Domit nem így szoktátok bekötni az ülésbe és csak a fotó kedvéért akar kiesni belőle?:)))) (csak mert annyira nincs meghúzva az az öv plusz össze is tekeredett). (én a párnás részt előre szoktam húzni a mellkasára úgy sokkal jobban meg lehet húzni az övet... bár a Römernél ez tök nehéz, én is a férjemet szoktam megkérni, hogy rántson már rajta még egyet:)
Vendég

Na ide is beírom azt amit véletlenül a másik PCO-sba írtam (mind a kettő nyitva van és eltévedtem.. )

a Lidl-ben akcijós a fülhőmérő ha valaki esetleg olyat szeretne venni... 4000 pínz 3 év garanciával. Vettünk egyet ma (megkockáztattuk) és tök jónak tűnik... -22-től 80 fokog lehet vele pl. vízhőmérsékletet mérni, lehet sima szobahőmérsékletet, homlokhőt, fülhőt stb. 1mp-es... szóval nem rossz...

(ja... Lillát ugye lehetetlen akár 2mp-re is a hátára pakolni-pelenkázni is hónapok óta csak állva tudom- úgyhogy kellett valami megoldás... ha gyanús a hője még mindig lefoghatom egy popsihőmérőzés erejéig de már többször is volt, hogy gyanús volt de olyan keményen harcolt a hőmérés ellen, hogy fel kellett adnom... annyira meg azért nem volt gáz a helyzet, hogy nagyon meg akartam volna kínozni a lefogással...)
Vendég

Tényleg: Kincs: Tök tahó vagyok és nem is gratuláltam Donát babához és a szuper szülésedhez:))) (pedig gyönyörködtem ám a képben:)))))

(egyszerűen nem tudok koncentrálni... kész... leépültem agyilag...)
Vendég

Na meg Dorina baba képeit is lelkesen várom és nézegetem, olyan jó nézni és olvasni, hogy milyen gyorsan és szépen fejlődik... csak mindig elfelejtek reagálni... de attól még szurkolok, olvasok és nézegetek ám:)))))))))
Vendég

Babansc, gratulálok és örülök!

Kérdés:49 cm volt és most ajd 5 hósan 62 cm, 4 hósan volt 60 cm, jó így a fejlődés üteme?nekem lassúnak tűnik...
Vendég

majd este visszaolvasok...
most annyit: kész vagyok. gyerek még mindig éjszaka kel. óránként...már mindent megpróbáltam :?

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok!!

Lafi: ne aggódj, szerintem ilyenkor már nem kell ilyen hirtelen megugrásoknak lennie! Eszter is csak 3 cm-t nőtt 6 hét alatt.

Dimet: sajnálom... Húú, hát nálunk sincs javulás, nem tudok sajna tanácsot adni!! SZerintem Zsuzsinak tutira a foga jön!!

most ennyire futja majd még jövök

Rambóka???????
Vendég

Sziasztok!

Jujj, de sokat írtatok megint!

Monácska, gyönyörű Nóri!!! Ezt nem tudom elégszer leírni, annyira édes, formás baba! :) A lakás szétveréséhez az erő legyen Veletek! :wink:

Bizony, ma félidő! Én is alig akarom elhinni, hogy már itt tartunk! iszonyú gyorsan telik az idő! :shock: Pont tegnap nézegettük a naptárt Apával, iszonyú gyorsan el fog telni a második fele is!
Név. Egyelőre az Ádám a nyerő, de van még 20 hetünk ,addig még bármi lehet! Dorka november 8-án születtt és október végén lett végleges a neve...

Luca, rengeteget gondoltam Rátok és iszonyúan sajnálom hogy keresztül kellett ezen menned! Sok-sok erőt kívánok Neked és remélem, hogy fogunk még hallani Rólad! Ölellek!!!

Kincsecske, Nagyon-nagyon szép kispasi Donát baba! :lol: Szüléstörit kérünk ám majd! :wink:

Lecso, Tomi nagyon sokat nőtt! Ő is nagyon szép baba! Hiába, igaz hogy a pco-soknak csak szép gyerekeik lehetnek! :)

Babancs, nagyon ügyes Domi baba! Gratulálok! És örülök, hogy Te is jól érzed magadat!

Lafim, ne aggódj! Elővettem Dorka babanaplóját, ő 50 centivel született és 4 hósan 62 centi volt! Nála is havi 2-3 cm volt az átlag 4 hónapos kora után! Ilyenkor már nem nőnek olyan iramban! Teljesen jól fejlődik Hunor!!! Nyugi, no para!!! :wink: :)

Dimet, szorítok, hogy rendeződjön az alvás Nálatok!

Ma félidő! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?